18
juni
2018

Midsommardans med vassa drag

V75 Kalmar söndag 24 juni

Det är Kalmar som traditionsenligt står som värd för V75 i midsommarhelgen. Vi har en spännande omgång att sätta tänderna i, där Björn Goop sitter upp bakom två av mina rubriker och Darling Mearas är bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Formstark PU-duo
Flera om budet i den näst högsta klassen, trots att bara nio hästar kommer till start. Peter Untersteiner selar ut två formstarka hästar 2 Springover och 6 Frankie Brodde, som båda är bättre än resultatraden och står på tur för en seger. 8 Globalsatisfaction har kapacitet som räcker till seger, men har i fjärde starten i rad fått sämsta utgångsläget bakom bilen. 5 Stepping Spaceboy går upp i klass, men har bra spring i benen.
V75-2: Björn som drag
Ett streckkrävande lopp för lägsta klassen. 11 Global Undecided har gjort bort sig med galopp i två starter, men har fem vinster på elva starter och kapacitet som duger om han sköter sig. 2 Caesar’s Dream har fyra segrar på sina fem senaste och visade bra inställning och styrka vid segern på Solvalla. Hemmahoppet och spetsdraget 1 Walk All Over You har formen på topp och blir intressant med Björn Goop i sulkyn.
V75-3: Harpers-vinnaren
I Kalmarsundsstayern över tre varv kommer 14 Platon Face till start med tre raka segrar. Han imponerade stort vid sin seger i Harper Hanovers Lopp under elitloppshelgen, trots en galopp under vägen! 10 Just Wait And See är kvick ur volten och har siktats hit. 13 Balfour floppade som favorit på Vaggeryd och är mycket svårbedömd. 7 Explosive Merlot har kapacitet och styrka som räcker till seger, om han sköter sig?
V75-4: Spännande stoelit
Stoeliten håller hög klass och ser ut att bli ett spännande lopp. Meriterade duon 4 Darling Mearas och 5 Ultra Bright är båda uppåt med lopp i kroppen, och mycket avgörs när bilen släpper. 1 Mulligan är kvick bakom vingen och får ett bra lopp i främre träffen.
V75-5: Det får inte strula
Spelvänligt lopp för näst lägsta klassen. Segerstaplaren 12 Gento har visat härlig insttällning till sitt jobb i tre raka segrar på svensk mark och räds inte ett offensivt upplägg. Motstånd saknas dock inte och det får inte strula under vägen om han ska få fatt i 2 Esprit Sisu och 3 Corky Ramirez över den korta distansen.
V75-6: Flera vägar
Kalmarsundspokalen är en rivig inställning över kort distans. 1 Pastore Bob satte färg på Eltiloppet och går inte att ta en längd på när bilen släpper. Stallkamraten 7 Day Or Night In har stångats mot världseliten på slutet och kan vinna flera vägar. En av danmarks bästa hästar 2 Tycoon Conway Hall har hittat formen efter skadeproblem och kommer till start med två raka segrar.
V75-7: Fritjof skräller?
Ett lurigt lopp avrundar där en skräll ligger på lut. 1 Demolition Man F. var bra vid sin spetsseger på Lunden näst senast och laddas för ledningen igen. Hemmahoppet 3 Fritjof hamnade på vingel i Kungapokalen och är ursäktad. Björn Goop kommer bra överens med skrällbudet. 7 Uppohoppa, 9 Extra Fudge, 11 Flash Hammering och 12 Arsenal har formen på topp och kommer in i matchen om tempot varit för tufft i täten under vägen.

Bästa Drag: 1 Walk All Over You (V75-2)
Bästa Drag: 4 Darling Mearas (V75-4)
Prisvärd Skräll: 3 Fritjof (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39