01
april
2019

Minnestads El Paso svaret i V75-6

V75 Jägersro lördag 6 april

Ett av omgångens roligaste lopp är bronsförsöket i den sjätte avdelningen. Som Minnestads El Paso såg ut i årsdebuten lär han bli svårstoppad och han är ett av omgångens bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gambit får jobba
9 Gambit Brodde stod för en hederlig svepning senast på Solvalla. Det kan bli repris direkt, men över kort distans kan det bli svårt att slå klorna i ledande 9 Adde S.H. 10 Hurricane Boko är en riktig sköning som lär dundra uppåt i klasserna om han håller ihop. Den här går aldrig att räkna bort i den låga klass han befinner sig i. 8 Image Rapida kan vara loppets bästa skrällbud. Det här är en riktigt bra häst som körande Crebas öser lovord om. Skulle allt klaffa är han inte alls omöjlig.
V75-2: Willmer kan hota
4 Campo Bahia har meriterna och vinner troligen ett sånt här lopp. Det som skulle kunna fälla honom är orutinen och det faktum att det rör sig om årsdebut. 3 Willmer Gel ska gå utan skor för första gången i livet och skulle han hålla ordning på påkarna kan han sätta käppar i hjulet för Campo Bahia.
V75-3: Racing på topp
3 Racing Mange var ett riktigt utropstecken ifjol och med årsdebuten avklarad blir han säkerligen svår att komma till tals med - inte minst om han skulle hålla ut 5 Angle of Attack från start, vilket dock inte alls är säkert. Den sistnämnde spurtade urstarkt vid segern i Frankrike häromveckan och är given i ett öppet och svårlöst guldlopp.4 Day or Night In och 7 Cyber Lane är Untersteiner J:r´s två bidrag i loppet och bägge kan vinna.
V75-4: Queen för bra
9 Queen of Sand har noterat elvatider i de två senaste loppen och ska normalt inte ha några bekymmer att runda till vinst i ett tämligen ihåligt stolopp. 2 Pippi Roc och 4 Sobel Jasmine är bra nog att vinna om Queen of Sand skulle hamna i maskin på något sätt, men det krävs nog också att något sådant sker för att det ska bli favoritfall.
V75-5: Norton rundar allt
12 Norton Commander är en riktig undantagshäst som fått en paus efter många (onödigt) tuffa lopp i slutet av fjolåret. Med laddade batterier ska han kunna klampa runt fältet och vinna. Att det är tre varv som ska avhandlas gör bara att han har ännu mer tid på sig att runda till vinst. 3 Victory Island är förstås ingen man bollar med och det kan absolut bli en dansk istället för en tysk accent i segerintervjun. 9 Panamera gillar distansen högt och rent och ska inte glömmas bort.
V75-6: El Paso draget
8 Minnestads El Paso gav ett ”Karl-Alfred som ätit spenat”-intryck i årsdebuten och är knappast sämre på lördag. Han ska ha bra chans att speeda till vinst. 2 Staro Leonardo är förmodligen svårast emot. Jocke Lövgrens femåring har stått för en härlig utveckling och om inte andraspåret krånglar till det kan han utmana Minnestads El Paso.
V75-7: Passa Thorn Bird
1 Baron Gift är klart bäst utan skor och när han nu ska tävla barfota känns han het härifrån. 4 Thorn Bird har tänt till väldeliga hos André Eklundh och ska absolut inte nonchaleras. Får hon gå i ryggar fram till upploppet går ingen säker. 6 Rafiki Fri har stått på tur länge och det kan vara dags nu.

Bästa Drag 1: 8 Minnestads El Paso (V75-6)
Bästa Drag 2: 12 Norton Commander (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Thorn Bird (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39