09
april
2018

Ni kan räkna med att det är vässat

V75 Jägersro lördag 14 april

Hemmatränaren Lutfi Kolgjini selar ut sju hästar när V75 avgörs på Jägersro – och ni kan räkna med att det är vässat i ladorna och inget lämnat åt slumpen. Dante Boko och Kung Edward är två spännande spetsdrag, när jackpotmiljonerna ska fördelas.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Snackhäst inleder
”Derby Trial” – ett fyråringslopp inleder jackpotomgången, som tyvärr bara lockat åtta deltagare. Stor favorit är snackhästen 2 Harran Boko, som kommer från en överlägsen spetsseger på Åby, efter ett par månaders frånvaro. Han är normalt ännu vassare till denna start och det är laddning mot täten som gäller igen. 8 Calle Crown stångades mot kulltoppen i fjol och gör en spännande årsdebut. Skrällen 6 Muscle Lane har ett formhöjande lopp i kroppen i Untersteiners regi.
V75-2: Skräll på lut?
En spelvänlig Spårtrappa för lärlingar, där vi har 15 ston bakom bilen. De två bästa hästarna och de med mest pengar på kontot, 14 Rose Garden och 15 Julia Af Solnäs, har också följdriktigt placerats på de sämsta startspåren, som kan sätta käppar i hjulen. 8 Stoneisle Ocean ser inte mycket ut för världen från sidan, men hon har sju segrar på tolv starter och vet verkligen var mållinjen är placerad. Här kan en skräll ligga på lut.
V75-3: Grus i klockan?
Deltävling 3 till Olympiatravet. 6 Day Or Night In tog en säker spetsseger på Vincennes under Prix d’Amerique-söndagen näst senast, och det var nog inget grus i klockorna när han krossade banrekordet på Halmstad, där segertiden skrevs till 1.09,6/1640a! Idag tas han dock emot med varma servetter av 2 Dante Boko, som var fin i det finslipande träningsjobbet. Tioårige 8 Västerboonthenews gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp, och kommer nu tillbaka efter ett par månaders frånvaro. 1 Jairo får troligen ett perfekt lopp i rygg på ledaren.
V75-4: Uppåt utan skor
Ett sprinterlopp för lägsta klassen där det blir full fart från start till mål. 3 Love No Limit är kvick bakom bilen och var klart uppåt utan skor på hovarna vid sin överlägnsa spetsseger senast. 11 Com Milton snuvade 4 Dontbreakthebankås på segern när luckan kom 100 kvar senast, men det är andra förutsättningar nu.
V75-5: Först till sargen?
Ett stayerlopp med voltstart. 12 Sobel Conway tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten. 2 Aileron var trea i samma lopp, och det kan bli omvänd ordningsföljd den här gången. Draget 6 Kung Edward öppnar kvickt från springspåret och kan bli svårfångad om han är först ner till sargen.
V75-6: Världens bästa
8 Rajesh Face tillhör kulltoppen och gör en spännande årsdebut. Men det förväntas svar invändigt och det blir ingen promenad i parken. ”Världens bästa” 1 Olle Rols jagar sin sjunde raka V75-seger! Man undrar vad det här ska sluta? 5 Dragster drar till ledningen och bjuder upp till dans.
V75-7: Skräll med klaff?
Den danska segerstaplaren 3 Bandit Brick har 23 segrar på 25 starter och har årsdebuten överstökad. 1 Waffle laddas för ledningen och leder i det längsta. Skrällen 4 Shorthanded Jag var nära att kvala in till Derbyt i fjol.

Bästa Drag: 2 Dante Boko (V75-3)
Bästa Drag: 6 Kung Edward (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Shorthanded Jag (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39