21
december
2017

Nicklas' Piraya har bästa bettet

Axevalla dukar upp med sent V75-trav dagen innan julafton. Segerrika Southwind Feji vinner första avdelningen, om inget oförutsett händer, och i stayerloppet ska Nicklas Westerholm ha bra chans med sin On Track Piraya.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Saknar motstånd
8 Southwind Feji kan gå riktigt långt om hon fortsätter i samma stil som hon börjat sin travkarriär på. Tolv segrar på 14 starter talar sitt tydliga språk och ingen i detta fält ska ha något att sätta emot när hon kommer dundrande. Mest intressant är annars 2 Talapon, som sett riktigt morsk ut i ny regi men som kan få problem med andraspåret. 5 Unique Amok har resurser som räcker långt men måste visa form innan hon känns aktuell.
V75-2: Skip med Kontio
3 Skip Beau har, liksom den troliga vinnaren i föregående avdelning, också lätt för att vinna lopp. Sju av 17 har det blivit och när han nu förstärks med Jorma Kontio i sulkyn är han förstås helintressant. Då han kan lägga iväg bra ligger vägen öppen för ledningen och därifrån blir han svår att rå på. En som kan det är 4 Elway Am, trots orutinen. 12 Fontaine Brodde hade varit intressant från ett bättre läge men behöver tempo för att ha någon chans.
V75-3: Bergh rubbar Luis
7 Scellino Luis är troligen bäst i det här gänget men har inte startat på länge och har dessutom dragit en halv nitlott i spårtombolan. Han kan förstås vara för bra för övriga ändå, men som 4 Coktail Fortuna sett ut i Robert Berghs regi blir han svårslagen. Ett typexempel på ”form slår klass”. Bakom är det rätt öppet men Torbjörn har hittat en bra uppgift för 3 Origo Tilly, som kan slå till med lite klaff. 6 Fly The World hade sparat i guld i lördags men det är kanske lite långsökt att tro att hon ska räcka ända fram.
V75-4: Cash till Danmark
2 Cash Valley kan nog komma att bli Danmarks bästa häst, om han inte redan är det. Bra chans till spets och slut. 5 Global Raceway är också en riktig klippare. Senast såg han tankad ut som fastlåst i Klass II-finalen, men frågan är hur tränarbytet påverkar honom.
V75-5: Unheard skräller?
2 Flight Danseur har, som så många andra hästar, fått ett lyft hos Nicklas Westerholm. Senast visade hon att skor inte är några problem och här-ifrån kan det bli tidig ledning och då ska hon slås. 6 Baja Rosa Akema ska förstås också räknas i ett tidigt skede, speciellt som hon nu bara möter ston. Passa 10 Unheard Of, som har en bra avslutning. Hon kan skrälla.
V75-6: Pirayan hugger
15 Antonio Trot blir förmodligen favoritspelad och det är väl inget fel - Timo Nurmos´ fyraåring kan springa hela dagen utan att bli trött. Läget med bakspår på tillägg och det faktum att han strula till det för sig ibland gör att 7 On Track Piraya känns mer spelvärd. Han såg lysande ut i enkelt gäng senast.
V75-7: Öppet - Sambuca?
5 Sambuca Knight kan vara lösningen i en öppen avslutning. Han har tidigare visat klass i rätt tuffa gäng och är gynnad om han skulle nå ledningen, vilket i och för sig inte alls är säkert. 8 Highspirit debuterar för Flemming men har sin gamla tränare i vagnen. Duon måste passas, trots läget. Vad kan 2 Dokonjo göra?

Bästa Drag 1: 7 On Track Piraya (V75-6)
Bästa Drag 2: 4 Coktail Fortuna (V75-3)
Prisvärd Skräll: 10 Unheard Of (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39