12
november
2018

Norsk världsrekordhållare inleder

V75 Bjerke lördag 17 november

200 miljoners-vallen sprängdes i omsättning på V75 i lördags! Zenit Brick gjorde mig inte besviken som bästa drag. V75 gör nu en avstickare till Bjerke i Norge. Det är hög klass på sporten. Bad Nite Call Saul och Normandie Royal är två hemmahopp och även mina drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Norsk världsartist
Världsrekordhållaren 3 Ferrari B.R. drog på sig en skada vid sin startgalopp i Copenhagen Cup näst senast. I combacken tog han en enkel spetsseger, som inte sa så mycket, men har säkert gått framåt en hel del. 5 The Last Ticket pressade sig till spets i en 1.07-öppning senast. 2 Västerbo Exact hade krafter sparat i rygg på ledaren i V75 på Jägersro.
V75-2: USA-importer
Treårige stoet 3 Velvatter är en USA-import, som är obesegrad i två starter i Frode Hamres regi. Man har siktat på det här loppet en tid och Frode tror att den dryga distansen ska passa bra. 5 Tokarev är även det en treårig USA-import, som visade bra inställning vid sin seger i debuten på svensk mark. 2 Worrywart har uppträtt korkat och inte satt en fot rätt på slutet, men han har styrkan som signum, och kanske att Björn Goop får hästen felfri.
V75-3: Spännande match
Elithästen 10 Lionel N.O. kommer till start med en tapper andraplats i VM på Yonkers i ryggen, och ställs nu mot ett lite enklare motstånd. 5 Global Trustworthy flög lågt vid sin comebackseger efter ett helt års frånvaro, och det var inte så svårt att gilla det man såg. Jag tror att det kan bli en spännande match!
V75-4: Svårfångad i spets
1 Bad Nite Call Saul är en USA-import under kraftig utveckling. De tre senaste segrarna är tagna från täten, och han försvarade enkelt sitt innerspår bakom bilen näst senast. 6 Goldstile vek lite överraskande ner sig från ledningen på Axevalla näst senast. Frode Hamre håller dock hästen som hans bästa chans i omgången. Skrällen 3 Moliere är stark som brännvin och kan bättre än senast.
V75-5: Kungligt drag
1 Normandie Royal var härlig att skåda vid sin spurtseger på Solvalla nyligen, och är intressant som drag. 4 Waffle Cone satt fast med sparade krafter i samma lopp, och kanske har siktet inställt mot ledningen nu? Det har även 3 Tropicana Ås, som även är mycket spurtstark. 5 Happy Steel jagar femte raka, men det bjuds på tuffare motstånd nu.
V75-6: Tänds stjärnan?
Frode Hamre selar ut en trio från sitt stall, där han rankar 4 Vainqueur R.P. främst. Han spurtade bra som trea i BC-finalen på Eskilstuna i söndags. 3 Seven And Seven visade bra fart i upphämtningen efter sin galopp på Solvalla. Den norske derbyvinnaren 6 Gretzky B.R. har varit sämre i de två senaste starterna. 5 Enterprise ser ut som en stjärna från sidan – tänds denna lördag?
V75-7: Blivande elithäst?
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där 2 Promo Kemp jagar tredje raka segern i Robert Berghs regi. Jag tror att det kan vara en blivande elithäst! 6 Always On Time öppnar mycket raskt bakom bilen och laddas för spets. 5 Rapide Frecel var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, och även han öppnar mycket kvickt. Skrällen 4 Etna B.R. mötte tufft motstånd senast och går ner i klass nu.

Bästa Drag: 1 Bad Nite Call Saul (V75-4)
Bästa Drag: 1 Normandie Royal (V75-5)
Prisvärd Skräll: 5 Enterprise (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39