21
januari
2019

Nu har vi väntat tillräckligt länge

V75 Kalmar lördag 26 januari

V75-cirkusen stannar till i Kalmar den här lördagen, och som oftast har de fått ihop ett spännande program. Just Wait And See har ett cv som väger tungt i Januaristayern. Smevikens Cruiser och Speedy Foxy Vicane är två skrällar som river bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tung att stå emot
Klassklättraren 7 Illuminati kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna, och trots ett spår långt ut på vingen blir han tung att stå emot det sista halvvarvet. 2 Smevikens Cruiser har provat lyckan i tre raka starter på Vincennes i Paris utan framgång. Han är dock mycket bättre än resultatraden och intressant som skrällbud.
V75-2: Klassigt intryck
1 Callipygian satt på leken i ledningen när man svängde in på upploppet i V75 på Jägersro, men fick lite snopet sträcka vapen mot Cody den sista biten. Han står kvar i lägsta klassen och chansen till revansch är ganska god på papperet. 3 Majestic Wine har imponerat rejält i tre raka segrar och den femårige valacken gör ett klassigt intryck. 11 Victory Topline floppade som favorit i V75 på Solvalla i lördags och har en del att bevisa innan han får mitt förtroende igen.
V75-3: Växer hela tiden
1 Jairo kommer till start med tre raka segrar och får många anhängare som singelstreck i den högsta klassen. Men han blir högst troligt över från start, och då är bollen i rullning. 6 Västerboonthenews öppnar blixtrande och är först ner till sargen. 7 Timone Ek var en stor besvikelse i sin första start i ny regi senast, men vi vet vad han kan i grunden. Skrällen 4 Speedy Foxy Vicane satt fast med sparade krafter på Jägersro och växer med uppgiften hela tiden.
V75-4: En skräll på lut?
Ett öppet stolopp med 15 hästar där man inte ska snåla på strecken. 10 Marjons Ivory har visat finfin styrka och inställning i två raka segrar och får bära favoritkepsen. 12 Ritz Guiness är vass på speed och flyger lågt över upploppet med klaff. 3 My Liberty hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern precis på millinjen senast, kan bli svårfångad.
V75-5: Tuff nöt att knäcka
5 Kaiser Håleryd kommer till start med två raka segrar i bagaget och blir en mycket tuff nöt att knäcka, om han är först ner till sargen. 1 Vis Dell’Olmo försvarade enkelt sitt innerspår vid sin spetsseger på Mantorp 2/12 och kan sätta käppar i hjulet för favoriten.
V75-6: Vi minns hans...
Ett spännande stayerlopp där det är flera om budet. 8 The Real Star visade bra styrka och moral vid sin senaste seger och står bra inne i loppet på pengarna. 13 Just Wait And See är en riktig tuffing i grunden, och vi minns hans imponerande seger i Örebro International över tre varv från i fjol.
V75-7: Nu reser vi oss upp
1 Global Trust får många anhängare, men han har bränt som storfavorit i V75 två gånger på raken och är bara en av flera. 5 Uppohoppa och 6 Master Crowe öppnar kvickt mitt i banan och är givna på kupongen.

Bästa Drag: 13 Just Wait And See (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Smevikens Cruiser (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39