17
oktober
2017

Nuncio slipar formen inför Paris

V75 Örebro lördag 21 oktober

Årets näst största tvååringslopp ”Svampen” med drygt en halv miljon kr till vinnaren är ett av två russin i kakan på Örebro. Att Nuncio slipar formen inför Frankrike är det andra.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spets och slut?
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. Segerstaplaren 3 East Herkules vek ner sig i ledningen senast. Han har inga meriter över lång distans och raden är smickrande. 4 Glenn Boko var det mycket surr om i lördags på Åby. Han provades då med racerbalans och rullade över i galopp när attacken sattes in från kön efter ett halvvarv. Utmanar om segern om han kommer iväg i rätt gångart från spår fyra i volten? Spetsfavoriten 6 Mack Dragan har ett formhöjande lopp innanför västen och siktar på att leda från start till mål. Drag.
V75-2: Flög lågt i leran
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där 1 Swish Lane får bära favoritkepsen, trots tufft motstånd och minst pengar på segerkontot. Speediga 3 Xanthis Amazing flög lågt i leran över upploppet på Bjerke senast, och visade att formkurvan pekar uppåt. 6 Feria De Mayo har imponerat stort i flera av sina senaste starter och kan bli svårfångad om hon kommer först ner till sargen utan att det kostar för mycket. Både 7 Ilona Håleryd och 8 Mellby Dashing har kapacitet som räcker till seger, men riskerar vingel i spåren.
V75-3: Mindre betydelse
Spelvänligt lopp där 7 M.T.Joinville får många anhängare efter sin mycket imponerande spurtseger i Klass I finalen på Solvalla. Nu går han visserligen upp en klass, men det tror jag har mindre betydelse då han har kapacitet som räcker en bit upp i klasserna. 4 Hades Håleryd tog en målfotoseger över open stretch i comebacken, och är normalt snäppet bättre till denna start. Han är kvick ut och körs offensivt. Frontrunnern 6 Highspirit fick ge sig från ledningen senast, men vill först ner till sargen igen och leder troligen loppet när man svänger in på upploppet. Starke 9 Tellmeastory gillar det tuffa tempot i täten och har en tung spurt det sista halvvarvet.
V75-4: Värdefull Svamp
”Svampen” – Ett tvååringslopp där hela 537 000 kr väntar i segerpremie. 1 Felicity Shagwell vann åkandes från ledningen senast och gör ett klassigt intryck. Hon utmanas dock av ett koppel tuffa konkurrenter. Obesegrade 2 Global Welcome gör även han ett härligt intryck och kan mycket väl ta tredje raka segern. 3 Activated är ytterligare en tuff märr, som kommer till start med tre raka segrar. Senast skojade hon med motståndarna trots ett lopp utan rygg, och det här ska bli spännande! 4 Northern Charm tog en snygg spurtseger från tredje invändigt i Hamburg. Segern lovade mycket mer.
V75-5: Nuncio tillbaka
1 Nuncio sprang rakare i vagnen och såg bättre ut än på mången god dag i comebacken! Frågan är om han är kvick nog att försvara sitt innerspår? 7 Spring Erom vann en Supersprint från ledningen senast.
V75-6: Spurtstark skräll
Ett lopp för lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. 2 Västerbo Cheers satt fast med sparade krafter i V75 på Färjestad och är ute efter revansch. 9 Wingait Erik är spurtstark och prisvärd som skrällbud.
V75-7: På tur för viktoria
7 Super Nice är i sitt livs form och laddas mot ledningen. Toppform har även 6 Linus Boy, men riskerar hamna på vingel i spåren. 10 Västerbo Exact har ingen seger i raden, men står verkligen på tur för en viktoria!

Bästa Drag: 6 Mack Dragan (V75-1)
Prisvärd Skräll: 3 Xanthis Amazing (V75-2)
Prisvärd Skräll: 9 Wingait Erik (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39