06
maj
2019

Örjan kniper bägge pokalerna

V75 Åby lördag 11 maj

Härlig sport när de båda pokalloppen ska avgöras på Åby på lördag. Man behöver inte någon kristallkula för att räkna ut att Conrads Rödluva vinner på damsidan, men den gode Örjan har dessutom toppchans att även vinna herrarnas slag med Evaluate.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spel mot ett mål
3 Conrads Rödluva är bara bäst i loppet och det vore en rejäl skräll om hon och Örjan bränner detta. Bara att spika, även om spelprocenten lär anta Järvsöfaks-nivåer. 6 Zourane Kronos är nog inte så mycket sämre i grunden, men behöver härdas för att slå en sådan järnmärr som Rödluvan. 2 Racing Brodda är också riktigt bra, och skulle favoriten ha vaknat på fel sida kan Mattias Djuse träna en klassisk vinnare.
V75-2: Nya tag, Vlad
3 Vlad del Ronco brände som hårt betrodd i ett värre gäng än detta senast. Björn upp denna gång, och det borde vara en rekorderlig vinstchans. 12 Martin de Bos har en tolva på vojlocken och lär bli uträknad av de flesta. Det här är dock en riktigt bra häst, och skulle det bli full fräs på det hela kan han skrälla.
V75-3: Day hela dagen
8 Day or Night In har egentligen helt fel förutsättningar, men fältet är litet och med tanke på hur taggad han sett ut bör han kunna gå för fullt under en stor del av loppet. Bra chans. 4 Montdore hamnar nog under radarn här, men det här är en rejäl herre som visade full form vid vinsten senast. Han ska inte underskattas. 3 Lionel N.O. har väl inte ”glänst ihjäl sig” på ett tag, men uppges vara åtgärdad och träna bra. Olympiatravstrean 5 Bahia Quesnot är också ett givet streck.
V75-4: Örjan på hugget
Örjan ser på förhand ut att få en höjdardag på jobbet, och när han här kör 3 Viking Brodde för första gången kan det bli full pott direkt. 1 Gambit Brodde kan nog vara bästa hästen, men han uppträder lite oborstat och var han hamnar från innersniff är en gåta.
V75-5: Dags för Antonio
Likt en artist som efter några mediokra album äntligen hittar tillbaka till rätt spår, har 10 Antonio Trot åter börjat visa sitt rätta jag på travbanorna. Efter två mersmakande pallplatser är det dags för en efterlängtad etta. 5 Leperanza var dock smått grym att skåda vid vinsten senast och kan se till att Antonio Trot får nöja sig med en plats igen.
V75-6: Första sen 2017
7 Mellby Club har gjort flera rejäla insatser efter sin långa frånvaro, men väntar ännu på en segerbukett. Över passande distans ligger det nära till hands att tro att den kommer här. 3 Panamera har inte fältets högsta segerprocent, men gillar att springa långt och är absolut inte ofarlig.
V75-7: Ny etta väntar...
3 Campo Bahia har stått för småsnuskiga prestationer och med dessa i spelarkollektivets bakhuvud blir han säkert favorit innan spelstopp infinner sig. Felfri har han en bra chans, men då han inte är helt att lita på är det läge att gå emot. 4 Evaluate har vunnit varje gång sedan han kom till Tarzan, och känslan är att han blir bättre och bättre. Och så var det ju det här med Örjan och storlopp...

Bästa Drag 1: 4 Evaluate (V75-7)
Bästa Drag 2: 7 Mellby Club (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Martin de Bos (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39