01
oktober
2018

Ove A Lindqvist gör tidig comeback

V75 Skellefteå lördag 6 oktober

Skellefteå travbana är en av två i landet som har ett extraspår (open stretch) invändigt över upploppet. Ove A Lindqvist gör tidig comeback efter sin svåra olycka, och ligger två pinnar efter i championstriden. Timo Nurmos gästar och tränar omgångens bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Obesegrad felfri
Snackhästen 5 Very Kronos har elva segrar på 16 starter och är så här långt obesegrad i felfritt lopp. Han galopperade direkt bakom bilen i sin uttagning till Svenskt Travderby på Jägersro näst senast, och fick stå över uttagningarna till Europaderbyt på Solvalla i lördags. Går nu upp mot äldre hästar och det blir ingen promenad i parken, även om håller sig till rätt gångart. Skrällen 3 Cab Hornline har formhöjande lopp i kroppen och siktats hit! 2 Raja Ribb går visserligen upp i klass, men det brukar inte spela någon roll när formen står i zenit.
V75-2: En skräll på lut?
Öppet lopp för näst lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. Tuff spetsstrid att vänta mellan formstarka duon 2 Antonio America och 4 Corroded, som kan bli avgörande för loppets utgång. Den norska gästen 5 Camilio tog en spetsseger på Harstad senast och kanske också laddas för ledningen. 10 Global Undecided tog en säker spurtseger i V75 näst senast och gillar det tuffa tempot i täten.
V75-3: Spets och slut!
Frontrunnern 6 Lome Brage släppte ledningen till stallkamraten Tekno Odin på Färjestad, som var kall tidigt, vilket gjorde att Lome Brage fick positionsbekymmer och för långt fram. Nu är distansen ett halvvarv kortare och det står ”spets och slut” i programmet för omgångens bästa singelstreck!
V75-4: Vilar inte på hanen
Ett stolopp med 15 hästar utspridda på tre volter. Stortränaren Timo Nurmos vilar inte på hanen efter sin seger och sjunde inteckning i Svenskt Travkriterium på Solvalla i söndags. Hästbussen är lastad med sex hästar till dagens V75-omgång. Två av dessa är 8 Ile Saint Louis och 9 Roheryn, som jag också tror gör upp om segern. Högstammade treåringen 1 Feminista Am har spetsläge på startvolten, och kanske kan sätta käppar i hjulet?
V75-5: Erik upp i sulkyn
Öppet lopp för lägsta klassen. Segerstaplaren 11 Master Blaster har bara förlorat en gång på sju starter och får nu Erik Adielsson bakom spakarna. 2 New Joker höll bra som trea i V75 Solänget och utmanar.
V75-6: Styrkeprov
”Stig Lindmarks Styrkeprov” över dryga tre varv på menyn. 9 Mr Golden Quick ser inte mycket ut från sidan, men vet var mållinjen är placerad, vilket han visade på Solvalla senast. Draget 6 Sir Henry P.Hill har spetsläge på startvolten och blir svårfångad om han är först ner till sargen.
V75-7: Tuffare emot nu
3 Doctor Doxey Zenz kommer till start med fem raka segrar, där de två senaste är tagna i försök och final i Klass I. Upp i klass och tuffare emot. Två av loppets bästa hästar 11 Araw Hoss och 12 Minnestads El Paso har inte haft någon tur i spårlottningen. 1 Wasa Warrior står bra inne och kan ”allt” vissa dagar.

Bästa Drag: 8 Ile Saint Louis (V75-4)
Bästa Drag: 6 Sir Henry P.Hill (V75-6)
Prisvärd Skräll: 3 Cab Hornline (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39