12
september
2017

Pass upp för mina två skrällbud

V75 Bollnäs lördag 16 september

Bollnäs dukar upp en mycket svårlöst V75-omång där det vimlar av bortglömda. Spetsdraget Rebel Yell Face blir svårfångad – Pass upp för mina skrällar!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Uppåt i ny regi
Ett voltstartslopp över stayerdistans. 1 Springover var märkbart förbättrad i ny regi senast när han formligen flög fram över upploppet och käkade upp ledande Trot Kronos i ett nafs! 2 Danne Edel är inte känd som någon snabbstartare, men öppnade som ett spjut bakom bilen med nytt huvudlag senast, och svarade för en femstjärnig prestation! 6 Nakoda Goj är härdad i V75 och är bättre än raden. Skrällbud. 7 Make It Quick fick ett tufft lopp på Rovaniemi, och visade mycket bra styrka när han gick undan till en komfortabel seger över upploppet.
V75-2: Många om budet
En öppen Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 10 Firewire har formen helt på topp och imponerade så smått vid sin V75-seger på Åby näst senast. 11 Sangria Knight blev generad till galopp senast, duger bra med lite klaff på bitarna under vägen. Skrällen 3 Tanya Gel kommer tillbaka efter några månaders frånvaro och har troligen haft siktet inställt hit en tid.1 Unheard Of var klart positiv vid sin andraplats på Åby och är kvick ut.
V75-3: Får revansch nu?
1 Rebel Yell Face är kvick ut och gav sig motvilligt från ledningen senast. Ute efter revansch nu. Hela vägen? 3 Bear Abiba visade bra inställning vid kämpaseger senast och duger gott. 7 Weekend Fun är en fin treåring under utveckling, förstärks nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Storväxta 12 Glenn Cashman lägger mycket mark under sig och har kapacitet att skrälla med lite klaff.
V75-4: Tuff nöt att knäcka
DubbelCupen final för kallblod. 5 B.W.Sture står perfekt inne i loppet och har siktat hit. Senaste segern togs i överlägsen stil och han blir en tuff nöt att knäcka vid felfri avgång. 8 Gustav E. har formen på topp, men har tjänat snabba pengar på kort tid. Öystein Tjomsland har en formstark trio till start – 3 Lome Annar, 12 Sort Gull och segerstaplaren 15 Faste Viking, som jagar femte raka!
V75-5: Är hästen att slå
Ett sprinterlopp för högsta klassen där det blir full fart från start till mål. 1 Spitcam Jubb vilar inte på hanen. Stångades så sent som i lördags mot Bold Eagle & Co i lervällingen på Vincennes, och är svårbedömd därav. 2 Nadal Broline fick visserligen bra betalt för sin andraplats i Sundsvall Open, men har ändå en del att kräva. Läget är perfekt och han är hästen att slå. 10 Habitat kommer tillbaka efter uppehåll och är skrällen.
V75-6: Ensam på plan
1 Generaal Bianco har visat upp fartresurser som gör honom till en blivande elithäst! Vill dock helst ha ett rygglopp, och det är mest läget som ev. kan strula till det med positionerna. 10 Magic Gwin är tuffaste motbudet.
V75-7: Streckkrävande
Ett streckkrävande stayerlopp för näst lägsta klassen där goda råd är dyra. 7 Jula Extreme visade uppåtform vid sin upphämning efter galopp senast. Grundkapable 12 Hawk Cliff har en nyttig urblåsare i kroppen efter vila. 5 Mellby Don Juan är kapabel för klassen och gillar förutsättningarna. 6 Kung Edward har stångats mot kulltoppen och är kvick bakom bilen.

Bästa Drag: 1 Rebel Yell Face (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Tanya Gel (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Habitat (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39