03
september
2018

Per Lennartsson spårar hela vägen

V75 Solänget 8 sep

Fame Boko har ett synnerligen intressant läge, med innerspår i stoloppet. Det måste vara toppchans för henne och Per Lennartsson att leda runt om.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Donners på läget
4 Donners Am är en rejäl krabat som trivs ypperligt på distansen. När han nu fick ett bättre läge än ett par av de värsta motbuden måste han ha toppchans. 10 Esprit Sisu och 12 Global Undecided ska också tas på fullaste allvar, trots tvåsiffrigt på vojlockarna. 8 Hennig Lixarve står illa placerad, men kan vara en jättesusare då han såg klart förbättrad ut efter utrustningsändringar senast.
V75-2: Fame hela vägen
1 Fame Boko såg rappare ut igen, efter att ha haft en period då hon inte precis sett gnistrande ut i loppen. Hon är ett oskrivet blad från detta läge, men hon är rapp i benen och det troliga är att hon kan hålla upp ledningen. Då är hon hästen att slå. 11 Indoor Voices besegrade förvisso Fame Boko senast, men det är en annan femma att plocka ner henne från spets. Det kan gå och att Örjan åter kör Indoor Voices är förstås inget minus.
V75-3: En joker i leken
1 Emile Zola Sisu har vunnit sex av sju lopp och blir troligen ganska klar favorit. Han ÄR bra, men det krävs inte mycket för att det ska bli trassel härifrån, om han inte kan spetsa. 2 New Joker har ett tryggare läge och är därför ett minst lika spelbart alternativ. Kunnandet är det verkligen inget fel på och att formkusken Rikard N Skoglund kör får ses som ett plus. 9 Jetline har knallform och är inte alls tokig i grunden. Får Nils Westerberg till styrningen kan ekipaget ställa till med en rejäl överraskning.
V75-4: Per och Yr vinner
2 Finseth Yr har återkommit på ett strålande sätt i år, efter en längre frånvaro. Säkre Per Linderoth upp och det ska mycket till för att det inte blir ledning runt om. 1 Lukas Rauen var inte så långt bakom Finsety Yr senast, trots ett tungt lopp. Inte alls omöjlig med Kajan och ett innerspår.
V75-5: Passa Tobacco
3 Disco Volante har en perfekt uppgift framför sig och blir normalt svårslagen. 14 segrar på 28 starter talar sitt tydliga språk, inte minst då de flesta vinsterna är tagna i tuffa gäng. 2 Tobacco måste dock höjas ett varningens finger för, trots att han är segerlös i år. Han ser riktigt formstark ut för dagen och sviker Disco Volante kan det vara Tobaccos tur. 5 Erik Sting är ett tryggt garderingsstreck.
V75-6: Tuff duell väntar
2 Diamanten har tidigare spöat 5 Makethemark från spets, men som den sistnämnde har sett ut på sistone lutar det åt revansch - även om båda känns givna. 6 Dreammoko nådde elitloppsfinalen och känns lite småintressant med Ingves vid rodret.
V75-7: Dreamboy tuffast
6 Dreamboy As är mest känd för sin styrka, men starka hästar brukar ofta även gå bra på sprinterdistans. Han ska ha bra chans att mala ner detta gäng och det troliga är att Ingves passar bra som Björns ersättare. 3 Sign Me Up Too har Emilia Leo fått ordentlig snurr på och från ett kanonläge ska han räknas, liksom rejäla 8 Mellby Demon, som dock behöver en hel del flyt härifrån.

Bästa Drag 1: 1 Fame Boko (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Dreamboy As (V75-7)
Prisvärd Skräll: 2 Tobacco (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39