04
mars
2019

Piraten jagar sin 32:a på V75!

Färjestad dukar upp en spännande V75-meny med en härlig blandning av sött och salt. On Track Piraten leder V75-ligan med fyra pinnar när han på lördag jagar sin 32:a viktoria i V75! Stall Kolgjinis form pekar rakt uppåt och man selar ut två vassa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Perfect revansch?
Favoriten 2 Perfect Dynamite var heroiskt bra vid sin spetsseger på ett mycket tungsprunget innerspår näst senast. Han bar därför ett tungt favorittryck på sina axlar inför V75 på Bergsåker, där han överraskande fick sträcka vapen mot utvändige 9 Global Undecided, som var ruggig! 8 Sir Henry P.Hill var med i samma lopp och får klart godkänt för sin årsdebut och är uppåt med lopp i kropp. 1 Uappa Di Azzurra drog svarte petter i lördags, där han blev hängande i dryga spår både i början och till slut.
V75-2: Trivs på Färjestad
15 ston utspridda på tre volter. Segerstaplaren 13 Soutwind Feji har inte varit på topp och gått på pumpen i två starter i rad. Hon har fyra segrar på fem starter på Färjestad, och trots dubbla tillägg är vinstchansen god. 8 Up North imponerade så smått vid sin seger i V75 Champions på Solvalla och bjuder favoriten på en match. Skrällen 5 Lutecia hade bra spänst i benen över upploppet senast.
V75-3: Piraten mot 32:a
Elvaårige 5 On Track Piraten kan utöka sin ledning i antal segrar i V75-ligan när han jagar sin 32:a denna lördag! Han är precis som ett gott rödvin. Rikard N Skoglund är obesegrad i sulkyn efter två starter, och siktet är givetvis inställt mot ledningen. Stall Kolgjini selar ut en formstark duo i 2 Target Kronos och 9 Platon Face, och far och son har nog en plan på hur de ska sätta käppar i hjulet för rekordhållaren.
V75-4: Krävs ett antal
Ett mycket svårbedömt kallblodslopp där det krävs ett antal timmar i lopparkivet innan man kan luta sig tillbaka. Stona har en fördel och får starta 20 meter före hingstar och valacker, vilket inte gör det enklare att gissa vinnaren. Jag nämner 11 Ådne Odin som kommer från en komfortabel spetsseger på Klosterskogen, och nu får Björn Goop i sulkyn för första gången.
V75-5: Inget att lita på
Ett stayerlopp över dryga tre varv för den lägsta klassen där styrkan kommer ta ut sin rätt det sista halvvarvet. 1 Magic Cash höll sig i skinnet vid sin seger senast, men han är inget att lita på och en skräll ligger på lut. 5 Tony Afrika har spräckt segernollan och kommer till start med två raka spetssegrar i bagaget, och vi behöver inte fundera på taktiken.
V75-6: Drag på tur
8 Weekend Fun och 9 Hawk Cliff utkämpade en tuff match i V75 på Bergsåker, där den senare segrade på målfoto.1 Rushmore Face har varit uppåt på slutet och står på tur. Vad kan 5 Bullyoung efter uppehåll?
V75-7: Fågel eller fisk?
1 Marvelous stretade emot bra och gav sig högst motvilligt i ledningen mot Vlad Del Ronco i V75 i lördags, och är nog hästen att slå, om han klarar av de täta starterna. Björn Goop selar ut 6 Ronzon Face, som kommer till start med tre raka segrar, och vi får se om det är fågel eller fisk? 3 Expensive River öppnar kvickt och har två raka spetssegrar i ryggen.

Bästa Drag 1: 9 Platon Face (V75-3)
Bästa Drag 2: 1 Rushmore Face (V75-6)
Prisvärd Skräll: 5 Lutecia (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39