11
juni
2018

Propulsion går för äkta hattrick

V75 Boden lördag 16 juni

Midnattstrav med Norrbottens Stora Pris som russinet i kakan, där Propulsion jagar sin tredje raka inteckning och ett äkta hat-trick! Omgångens två bästa V75-drag kommer från Timo Nurmos formstall, som inte vilar på hanen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Snackhäst inleder
Jackpot-omgången inleds med snackhästen 4 Very Kronos, som blir en av omgångens mest streckade favoriter. Han imponerade stort vid sin seger i uttagningen till Kriteriet i fjol, där han tog skalpen av kullettan Villiam. I finalen var han alldeles för hetsig och satte inte en fot rätt när bilen släppte. I år har den fyraåriga Ready Cash-hingsten skött sig exemplariskt i två segrar, och visst är chansen god att det blir en ny viktoria.
V75-2: Sto-SM-vinnaren
15 ston utspridda över tre volter är det som gäller. Fjolårets vinnare av Sto-SM 14 Super Ariel höll farten mycket tappert utvändigt ledaren senast, och har nu två formhöjande lopp i kroppen. Visserligen står hon med dubbla tillägg i starten, men hon har tjänat lika mycket pengar som alla andra tillsammans, förutom 15 Eva I.H., som kom tillbaka starkt efter en galopp varvet kvar i V75 på Östersund.
V75-3: Har höga tankar
Den lägsta klassen gör upp över stayerdistans och här kan en skräll ligga på lut. 2 Cargo Door gick inte att känna igen i V75 på Mantorp, men vi vet vad han kan i grunden, och jag tar för givet att hästen är i bra ordning då ”Tarzan” gör den långa resan till Boden. Det gör även fyraårige 4 Milliondollarrhyme, som Fredrik B Larsson har höga tankar om inför höstens årgångslopp. 6 Heylow har styrkan som signum och jagar tredje raka.
V75-4: Här snålar vi inte
Mycket öppet kallblodslopp där vi inte snålar på strecken. 9 Fender sänkte sitt rekord med 1,8 sekunder i V75 i lördags och var inte långt ifrån segern. Skrällen 6 Pave Faks spurtade ettrigt över upploppet på Bjerke, när han äntligen höll sig till rätt gångart. 13 Eldvin är vass på speed och har en rätt passande uppgift på papperet.
V75-5: Linus dyker upp
Hemmasonen Mats Rånlund gör den långa resan från Jägersro, 150 mil enkel resa, till sina gamla jaktmarker och vill självklart visa upp stallets stjärna 9 Olle Rols i bästa skick. Frontrunnern 7 Angel Of Attack laddas som vanligt mot täten och vi får se om han orkar hålla undan över den dryga distansen. Draget 1 Linus Boy och 2 Qahar Q.C. gillar förutsättningarna och dyker upp på målfotot.
V75-6: Drag i ny regi
Ett rivigt sprinterlopp där spetsstriden, som oftast, är extra viktig. Trion 4 Havbergs Knight, 5 National Prince och 6 Ebony Boko lossar alla bössan när bilen lämnar, och vi får se vem som har taktpinnen när krutröken har lagt sig efter ett halvvarv? 2 Man At Work gör sin första start i Nurmos regi och är ett spännande drag.
V75-7: Går för hattrick
Norrbottens Stora Pris med 1,5 miljoner i segerpremie har vunnits av 10 Propulsion de två senaste åren. I år selar Daniel Redén även ut formstarka duon 1 Sorbet och 3 Call Me Keeper, men de får svårt att hänga med när Propulsion går för ett äkta hattrick! Elitloppstrean 2 Nadal Broline är nog den som bjuder tuffast motstånd – om nu inte 6 Arazi Boko fortsätter den italienska erövringen på svensk mark.

Bästa Drag: 1 Linus Boy (V75-5)
Bästa Drag: 2 Man At Work (V75-6)
Prisvärd Skräll: 4 Milliondollarrhyme (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39