15
april
2019

Quito Lane från start till mål

V75 Romme söndag 21 april

Riktigt fina tävlingar i Borlänge på söndag, och dragen lyser inte heller med sin frånvaro. Det bästa av dem är Quito Lane i V75-5.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bizzi gillar fart
6 Emile Zola Sisu har vunnit sju av tio och är alltid hårt lirad. Det är klart att en pålle av hans kaliber alltid kan vinna, men han har ändå inte startat sedan i oktober och någon gratisledning får han knappast. 8 Deep Pockets har en ännu högre träffprocent, men ett sämre läge. Upp till bevis. 7 Chapuy lär ”Guldtands-Åke” friska på med från start och skulle han ta sig förbi samtliga kan han spåra runt om. 9 Bizzi Blizz skulle gnugga hovarna av förtjusning om de stora elefanterna på framspår kör mot varandra. Claes Sjöströms dam kan speeda och kan fälla samtliga till slut.
V75-2: Mot 22:a segern
12 Southwind Feji vinner visserligen inte riktigt lika tätt som tidigare, men den här uppgiften ska hon ro i land. Senast mötte hon topphästar och gjorde det fullt bra som fyra. En föga upphetsande, men vettig spik. 11 Chapter N.Deo gick utan skor för första gången i år senast och spurtade klart förbättrat. Hon kan möjligen hota Pär Hedbergs toppsto.
V75-3: Sorbet i toppslag
3 Zack´s Zoomer hittar säkerligen till front och lär bli favorit i Rommeheatet. Han kan förstås hålla hela vägen, men det har hänt att han varit artig och släppt förbi sig en och annan konkurrent sista biten. Med bara ett lopp innanför västen kan det allt bli så även denna gång. 6 Sorbet har gått fram som en slåttermaskin i år och är obesegrad efter fyra starter. Det här är en riktig topphäst som hittat en jämnhet han inte haft tidigare. Han känns som det hetaste segerbudet i ett roligt guldlopp. 2 Speedy Foxy Vicane är minst sagt beundransvärd. Senast spurtade hon kanonbra som tvåa bakom Milligan´s School och hon kan skrälla.
V75-4: Prinsen kung igen
8 Månprinsen A.M. vore rent spelmässigt rolig att fälla, men han torskar inte detta - så är det bara. Det kan dock bli bra utdelning även när en megalampa vinner - det såg vi förra lördagen, när Propulsion gjorde sin plikt.
V75-5: Quito hela vägen
4 Quito Lane såg riktigt fin ut i debuten för Bergh, och med lopp i kroppen måste han bli jobbig att möta - inte minst då han säkerligen sitter i spets. Bra emot, men femåringen är omgångens drag. 8 Isco Boko är minst lika bra, men agerar lite valpigt och kan få det jobbigt att komma till härifrån. 11 Master Blaster är osynad i tuffare sammanhang, men blir intressant att följa och ett givet streck för den som garderar.
V75-6: Nicklas runt om
7 Knifetown Winner och hemmatränaren Nicklas Westerholm brakar till front och blir han inte hetsig så är han hästen att slå. 8 Global Trust och 11 Perfect Dynamite är förstås omöjliga att räkna bort - trots bakspåren.
V75-7: Storm i sista
9 Electrical Storm ser kanonfin ut för dagen och läget behöver inte alls vara fel. Mattias Djuse har en bra chans att runda av omgången. 3 Bucks to Burn har utvecklats hos Redén och är given från ett fint läge. 12 Victory Topline står knöligt placerad, men det ser ut att kunna bli fart på loppet och då kan han fälla samtliga till slut.

Bästa Drag 1: 4 Quito Lane (V75-5)
Bästa Drag 2: 9 Electrical Storm (V75-7)
Prisvärd Skräll: 2 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39