16
januari
2018

Ramar in omgången med skrällar

V75 Romme lördag 20 januari

Romme travbana i Borlänge är värd för lördagens V75-jackpot. Jag ramar in omgången med två skrällbud och varnar för ett spännande drag i kallblodsloppet.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Lysande debutår
Hemmatränaren Nicklas Westerholm hade ett lysande debutår som proffstränare, och kan titulera sig som både tränar- och kuskchampion på Romme när man summerar 2017. Här selar Nicklas ut 3 Nakoda Goj, som har tagit tre segrar på fyra starter i sin nya regi, och har en bra uppgift på papperet. Tuffast emot är 5 Island Life. Senast fick han dra tåget över sista långsidan och hade segergreppet långt in på upplopppet innan han blev snuvand på segern strax innan mål. Skrällen 2 Fashion Diva är en speedig madame, som flyger lågt till slut med lite klaff på bitarna.
V75-2: Skaffat sig hårdhet
Ett öppet lopp för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 9 Divine och 12 Lord L.S. kommer båda till start med tre raka segrar och har formen helt på topp. Framför allt Divine blir intressant, förstärks nu med Erik Adielsson i vagnen. 10 Tentacles har skaffat sig bra hårdhet i V75 på slutet, vilket kan visa sig vara avgörande när det står och väger på upploppet. 6 Valborg Marje blev fråntagen sin seger i V75 på Åby för passgång, revansch nu?
V75-3: Tung att stå emot
Den franska stenkrossen 6 Anna Mix är tillbaka på svensk mark och blir tung att stå emot över den dryga distansen. Hans R Strömberg sitter själv upp i sulkyn bakom dalarnas stolthet 7 On Track Piraten, som har haft siktet inställt på det här loppet en tid. 4 Indoor Voices blev fast med vinstkrafter i rygg på Digital Ink senast.
V75-4: Spännande drag
Ett spelvänligt kallblodslopp där det är ”Fördel Ston” på startvolten. 5 Tand Tuff tog en snygg spurtseger i V75 på Bergsåker när han fick fritt från rygg på ledaren. Men han står 20 meter sämre placerad nu, vilket gör det svårare. Kapabla draget 13 Solör Stegg kommer tillbaka efter nästan ett halvårs frånvaro och gör en spännande start. 3 Mofaksan kan bli svårfångad om hon lyckas sno åt sig taktpinnen.
V75-5: Segerstaplaren
En Spårtrappa med 15 hästar bakom startbilen där vi åter får se segerstaplaren 12 Southwind Feji i action. USA-importen tog hela 13 segrar på 15 starter under sitt debutår på svensk mark, och avelsboxen får nog vänta ett tag till. 9 Barbara L.Hanover var fin att skåda vid sina två segrar i november och bjuder favoriten på en match. 3 Remember Rivner tog en säker spetsseger näst senast och körs offensivt när bilen lämnar. 7 Nouvelle Avenue höll farten tappert utvändigt ledaren senast och räds inte ett tufft upplägg.
V75-6: Fin i ny regi
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen där 2 Jaques Noir har en bra uppgift på papperet. Starke 3 It’s Showtime Zaz vann åkandes i sin första start för Nicklas Westerholm senast, och jag gillade vad jag såg!
V75-7: "Gubben i lådan"
2 National Prince har imponerat stort vid sin segrar i vinter och blir svårfångad från ledningen. 5 Persos Smokie och 6 Sambuca Knight är kvicka bakom bilen och laddas tufft den första biten. Skrällen 7 Forecast har lite svårt att sticka nosen först, men formen är på topp och med lite klaff kanske ”gubben i lådan” dyker upp på målfotot.

Bästa Drag: 13 Solör Stegg (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Fashion Diva (V75-1)
Prisvärd Skräll: 7 Forecast (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39