19
januari
2012

Razzel i kuponghögen

Bergsåker lördag 21 januari

Det är bara att gratulera den som fick sju rätt i lördags. För egen del blev det ingen höjdardag förutom lite dubbel med Admiral Sea. Det är bara att ta nya tag till en svår och lågklassig omgång på Bergsåker. Risk att det behövs brodd vilket missgynnar barfotahästar. Bjuder på en vass chansspik som ger "kupong-razzel!"

V75-1: Vinner utan skor

6 Armani Trot är en kanon när han körs utan skor och det måste kollas upp innan inlämning om han kan gå barfota. I så fall är han en spik, annars garderar jag. Främst med 12 Turbo Daylight som ser ut att vara i sitt livs form. Även 2 By Air duger i klassen. Skrällbuden är 7 Face Facts och 4 Front Life.

V75-2: Liknande gäng

11 Pixel Chic avslutade sylvasst vid segern och möter ett liknande gäng. Bra chans. Även 14 Elles W. Phedo duger och är tidig. På start tror jag mest på 3 For my Life i spets. Även 1 Still on Broadway och 8 Kite Face bör streckas. En luring är 12 Chanel Håleryd som har en vass speed de gånger hon får rätt lopp.

V75-3: El Sueco draget

Detta måste vara ett av de sämsta guldlopp som körts. Svårt att hitta någon att tro på. 3 Fabrice Axe har toppfart men det var länge sedan han startade. 4 Conrads Epilog har jag alltid gillat. Även 7 You Bet Hornline kan en del i ljusa stunder men det var ett tag sedan han glänste. 2 El Sueco får bli mitt drag då han är på väg mot toppformen. 1 Excallibur och Lähdekorpis duo 6 Persos Seaman och 8 Vesuvio Ås är skrällarna.

V75-4: Erik med chans

12 Quick Razz har jag sett ett par gånger och det är en riktigt fin travare. Han har haft sin ägare i vagnen och det har inte alltid gått så bra. Nu kör Erik Adielsson och då bortser jag från spåret och utser honom till chansspik. Många med chans om han kommer bort.

V75-5: Gulliver-skräll

11 Rino Dox har bra chans att vinna kallblodloppet men jag väljer ändå att gardera då det finns ett par roliga motbud. Främst då 8 B.W. Gulliver som står 20 meter före denna gång och han var bra som tvåa bakom favoriten senast de möttes. Även 2 Vildhussen skall streckas. Passa även 4 Stilig som har form. 7 Låhne Elden har jag ett gott öga till. 14 Järvsö Rune kommer att bli hårt streckad men honom tror jag mindre på.

V75-6: Värmde vasst

1 Calvados Crane blir högst troligt favorit med tanke på spåret och hur bra han var i somras. Men han har inte startat på ett tag och jag tror att en tuff öppning kan fälla honom. Min idé är 4 Beckman som värmde vasst i lördags. Nu är det bilstart och då är galopprisken minimal. 2 Ekets Patrik var kanonfin senast och är given. Även 3 Le Cupole har form och ett bra spår. 7 Nantucket kan mycket men tävlar ojämnt. 8 Hot Pot har fart men läget är uselt.

V75-7: Jasper - igen

9 Jasper Lane har varit en följetong på V75 det senaste halvåret och han gjorde mig inte besviken senast då han var Ögats spik. Jag tror och hoppas att han vinner igen. Även om han blir mycket streckad tror jag att värdet är högt inför V75-7 och då är det skönt med en spik som har toppchans.

Spiken: 9 Jasper Lane (V75-7)

Chansen: 12 Quick Razz (V75-4)

Skrällen: 8 B.W.Gulliver (V75-5)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39