05
september
2017

Revanschdags för Storsjarmören

V75 Solänget lördag 9 september

Nästan 90 gånger fläsket hade Storsjarmören gett anhängarna om han inte diskats för trängning på V75 häromsistens. Nu stundar revansch!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tobbe hela vägen
2 On The Line är ingen segermaskin, men fyraåringen kommer allt mer och gick fullt godkänt som sexa från svårt läge i derbyuttagningen. Klart bättre förutsättningar denna gång och Torbjörn lär gasa för spets och kan absolut bli sittandes där ända in i mål. 7 Palermo Broline måste förstås också tas på allvar. Med två lopp i kroppen kan det vara segerdags, om han kommer till från det byngliga läget. 11 Titan Arrow kantbollen.
V75-2: Liam i draget
6 It´s Showtime Zaz är osäker och inte lätt att räkna på. Felfri har han knappast någon överman i loppet, även om segerrike 2 Magic Moves förstås måste behandlas med respekt. 9 Liam Dana är inte så tokig och kan få ett fint lopp i draget. Han känns intressant denna gång och lär bli mindre betrodd än nämnda duo.
V75-3: Seedorf tuffast
4 Shadow Woodland bör spetsa, men har ingen imponerande rad och formen känns tveksam. Form har 5 Fossens Bonus, men han går bäst i ledningen och den lär han få svårt att nå den här gången. 6 Seedorf O.M.F. känns som loppets mest spelvärda drag, då han har dokumenterad form och går ända in i mål. Läget är sådär, men om nämnda startraketer kör lite för länge mot varandra kan det bli bra. 8 Bandit Hornline behöver också lite hjälp med tempot härifrån, men får han det dyker han säkert upp när det ska avgöras. Formen är riktigt fin och nu kör tränaren själv.
V75-4: Nu kommer ettan
9 Storsjarmören nådde mållinjen först på V75 i Boden i juni, men gjorde det efter att ha skapat en lucka som inte fanns. Han hade i så fall slagit hästar som Art Nökkve och Tangen Haap och sådana djur finns inte med den här gången. Mycket talar alltså för en V75-vinst nu istället. 11 Odins Eld är bra och får åter Jansson i vagnen, men ser inte ut att vara i bästa form.
V75-5: Oceanic rundar
14 Oceanic Clearence brukar stå med den här typen av lägen när hon möter stogängen och i takt med att banorna blir mindre snabba är fördelen att sitta där framme mindre. Hennes styrka räcker långt här, kanske ända till vinst. Speediga 8 Comewithaflash räknas om hon kommer till, samt färska V75-segrarinnan 3 Quantum Estelle.
V75-6: Coal med Erik
Bronsloppet är jämnt och positioner och dagsform lär ha en avgörande betydelse. Mest intressant känns 2 Coal Trader, som prövas med Erik i vagnen. Det här är en stark rackare som blir svårstoppad med rätt resa. 12 Linus Boy är också tuff och räknas trots läget. 3 Calle Laday höll bra senast och kan leda länge.
V75-7: Aron gillar pace
Ett flertal spetssugna ekipage sluter upp bakom vingen, vilket bör mynna ut i en öppning på under 1.10. Det skulle inte 11 Aron Palema ha något emot, då det tråkiga läget i så fall spelar mindre roll. Han är en vinnarhäst som blir att räkna med till slut. Även 2 Nobel Amok är förstås given på kupongen, efter hans stronga lopp på slutet. Rysaren är 8 Serious Try, som såg laddad ut som fastlåst senast.

Bästa Drag 1: 9 Storsjarmören (V75-4)
Bästa Drag 2: 6 Seedorf O.M.F. (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Titan Arrow (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39