21
maj
2018

Rubriker med internationell klass

V75 Solvalla lördag 26 maj

Elitloppshelgen är äntligen här igen. Harper Hanovers Lopp avrundar V75-omgången på huvudstadsbanan och är russinet i kakan. Mina tre rubriker tränas i Holland och Italien och andas internationell klass.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Disco hela vägen
1 Disco Volante är på väg mot stjärnorna och att han är överkvalificerad för bronsdivisionen är en underdrift. Discos seger utvändigt ledaren i lördags på Gävle var minst sagt imponerande, där segertiden skrevs till 1.09,9/1640a! Han öppnar kvickt och försvarar normalt sitt innerspår och leder hela vägen. Startsnabba duon 5 Knifetown Winner och 6 Magic Gwin kastar loss det som går när bilen lämnar för att om möjligt komma ner till sargen. Skrällen 2 Ragazzo Da Sopra sitter i rygg på storfavoriten när man svänger in på upploppet och är prisvärd om man vill gardera.
V75-2: Gina är stentuff
Finalen i lägsta klassen ser spännande ut och här ligger en skräll på lut. 4 Digital Performer imponerade stort vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Umåker näst senast och får bära favoritkepsen. 10 Gina Schermer är en stentuff märr som övertygade vid sin seger i försöket på Åby. Skrällen 2 Bag’s Simoni öppnar kvickt och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Ute efter revansch
I Stoeliten kan vi förvänta oss en spännande match mellan 2 Ultra Bright och 4 Double Exposure, som möttes på Åby i försöket. Vi vet vad resultatet blev då, men Double Exposure har ett bättre utgångsläge nu och är ute efter revansch. 1 Firewire smyger med i rygg på nämnda duo och är intressant som skrällbud. 6 Peace Of Mind hade sparade krafter som tvåa bakom elitloppsaktuelle Pastore Bob i Finlandia Ajo senast och ska nämnas med respekt.
V75-4: Positioner avgör
Diamantstoets final har samlat ett jämnt fält där positionerna i loppet känns extra värdefulla. 5 Rose Mary har fyra segrar på karriärens sex starter och kanske är lite grön i sammanhanget, men oj vad hon imponerade vid sin spetsseger näst senast, där hon noterade 1.06,6 första halvvarvet! 2 Rim Perfect, 6 Ava och 7 Quite Nice möttes senast och visade alla tre att formen är på topp.
V75-5: Vann spårlotten
En riktigt rivig final för den näst högsta klassen där startsnabba 1 Michelangelo Ås vann spårlotten och laddas allt vad tygen håller när bilen släpper fältet. 2 Springover har varit mycket tapper i årets tre starter och står verkligen på tur för en viktoria. Formstarka duon 4 Trinity Lux och 7 Coktail Fortuna följer bilen och vill båda först ner till sargen.
V75-6: Får överbetyg
2 Urgent Call tog en komfortabel spetsseger på Örebro och siktar på dacapo. 3 Atupem och 11 Volnik Du Kras möttes på Vermo senast där den förstnämnde gick segrande ur striden, men båda får överbetyg. Segerstaplaren 10 Bandit Brick gillar tempo.
V75-7: Harper Hanovers
Klassiska Harper Hanovers Lopp över tre varv är som vanligt russinet i kakan. Den franska stridsvagnen 13 Carat Williams höjer klassen på loppet rejält och gör en spännande start. På startvolten hittar vi två av hemmahoppen 2 Tesio och 3 Platon Face, som springer en låg 1.13-tid över den dryga distansen.

Bästa Drag: 10 Gina Schermer (V75-2)
Prisvärd Skräll: 6 Peace Of Mind (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Volnik Du Kras (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39