02
maj
2017

Sauveur på gamla jaktmarker

V75 Örebro lördag 6 maj

Örebro Intn'l med 400 000 kr i segerpremie avrundar V75-omgången på Örebro. Elithästen Sauveur är tillbaka på gamla jaktmarker och lyser starkast. Jag varnar för två prisvärda spetsdrag, och en speedig skräll som står på tur.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Draget går "all in"

1 Order To Fly tog en välförtjänt spurtseger i ett överpacat lopp senast. Är trevande ut och riskerar positionsbekymmer från det innersta spåret. 10 Xlnt Chili Tripel har visat bra form i två raka spetssegrar, men det är andra förutsättningar nu. 11 Beppe Am försvarade sig med galopp mitt på upploppet i V75 senast, men är härdad i klassen och kan överraska med klaff. Frontrunnern 3 Top Of The World har dragits med bakspår på slutet och går "all in" när bilen släpper fältet. Drag!

V75-2: Tung slutspurt

I Lördagsloppet får vi stifta bekantskap med 6 Athos Race, som ännu är orutinerad, men samtidigt obesegrad i Åke Lindbloms regi och kommer till start med fem raka segrar! 8 Winner's Wine är en lovande fyraåring som imponerat vid sina segrar på slutet. Har en tung slutspurt. 11 Magic Gwin och 12 Favorite Boko har varsin spetsseger över kort distans i ryggen, nu är det helt andra förutsättningar med lång distans. 13 Actual Star är en stark fyraåring, som ännu inte visat hela sitt register.

V75-3: Spetsstrid avgör?

Ett lopp för högsta klassen, som är ihåligt och inte håller bästa kvalitet. 2 Thai Broadway tog in mark på Nuncio & Co över upploppet näst senast, och var även mycket tapper utvändigt ledaren på Klosterskogen. Startsnabba 5 Food Money höll farten mycket starkt utvändigt ledaren i årsdebuten och körs offensivt igen. Skrällen 11 Magiccarpetride får Erik i sulkyn och hoppas på tufft tempo.

V75-4: Behagligare resa

Treåriga hemmahoppet 7 Lucifer Lane har fyra segrar på fem framträdanden och är helt klart något utöver det vanliga. Han skojade med äldre konkurrenter senast. 11 Uppohoppa är härdad och står fortsatt kvar i lägsta klassen, duger gott med lite klaff från bakspåret. Draget 1 Smevikens Cruiser såg formstark ut på Åby och har läge för att få en behagligare resa nu.

V75-5: Skräller med klaff

Ett stayerlopp där starke 2 Reggae Hall har fått rätt förutsättningar från ett perfekt startspår. 7 Mr Perfection och 8 Rigel Face är två duktiga fyraåringar med mycket skinn på näsan. Skrällen 3 Havbergs Knight har två formhöjande lopp i kroppen och duger med klaff.

V75-6: Ögonöppnare

8 Sheriff Bi har imponerat på slutet och körs offensivt igen. 9 Ottens Casher har fått två ögonöppnare och duger gott. 1 Say That Again är uppåt och kan bli svårpasserad i spets.

V75-7: Sauveur tillbaka

Örebro Intn'l med 400 000 kr till vinnaren. Stall Robert Bergh har en trio till start, där kanske 1 Balfour har bäst chans. Elithästen 14 Sauveur har matchats i Frankrike i sin nya regi under vintern. Återvänder nu till sin tidigare jaktmarker och blir tung att stå emot. Starke 10 Alfas Da Vinci är uppåt med två lopp i kroppen. Flyger lågt det sista halvvarvet och utmanar om segern. Formstarke 7 Spitcam Jubb körs offensivt och sätter färg på loppet.

Bästa Drag 1: 3 Top Of The World (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Smedvikens Cruiser (V75-4)
Prisvärd Skräll: 3 Havbergs Knight (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39