30
januari
2018

Segerstaplare i sitt tuffaste test

V75 Åby lördag 3 februari

Segerstaplaren Southwind Feji jagar sin sjunde raka seger när Åby står som värd för V75-jackpoten. Valborg Marje och Rushmore Face är de två bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Hänger han med?
Starke 2 Tudor Kronos har tagit fyra segrar på fem starter efter att ha varit ifrån tävlingsovalen ett helt år. Han kommer bäst till sin rätt över längre distanser, och vi får se om han hänger med i svängarna över medeldistans? Frontrunnern 6 Friend Of Nature hade segergreppet när man svängde in på upploppet i V75 på Kalmar, men fick soppatorsk mitt på upploppet och har setts bättre. 10 Iago Zon satt fast med sparade krafter i samma lopp, och där 11 Daydream Rapida rullade över i galopp utvändigt Friend Of Nature 200 kvar. Två prisvärda streck för skrälletarna.
V75-2: Imponerande vinst
Ett öppet sprinterlopp för lägsta klassen. 7 Desifinado är kvick bakom bilen och tog en snygg spurtseger över open stretch i V75 näst senast. Samma taktik nu? Kapable 8 Sauron Pil är kanske bästa hästen i fältet vid sunda vätskor, men han är skör i grunden och inte så lätt att räkna på. 11 Enjoy The Life imponerade enormt vid sin spetsseger 12/12, där han varvade på raska 1.11,5 över medeldistans, men ändå höll undan till seger!
V75-3: Viktig spetsstrid
9 Zenit Brick har etablerat sig i den högsta klassen och har en bra uppgift på papperet. 4 Bandit Hornline, 5 Olympic Kronos och 6 Pingus Vang heter de tuffaste motståndarna, och den av dem som lyckas sno åt sig taktpinnen bjuder favoriten på en tuff match. Robert Bergh selar ut en duo där han valt att köra 8 Kadett C.D.
V75-4: På bättre tankar
Ett stolopp med 15 hästar där en skräll kan ligga på lut. 11 Prima Italia tog en komfortabel spetsseger i V75 på Kalmar och får bära favoritkepsen. Men hon startar från bakspår på tillägg, vilket kan sätta käppar i hjulet. Draget 8 Valborg Marje blev fråntagen segern i V75 näst senast, och reparerade en galopp på bra vis i V75 på Romme. Vi får se om Carl Johan Jepson kan få hästen på bättre tankar.
V75-5: Sitt tuffaate test
Segerstaplaren 7 Southwind Feji har börjat det nya året som hon gjorde 13 gånger under fjolåret – med en seger förstås! Nu ställs hon mot det tuffaste motståndet hitills, och trots ett spår långt ut på vingen har hon bra vinstchans alla vägar. Lägesgynnade 2 Firewire och 3 Well Done La Marc trivs extra bra med tätkänning och bjuder upp till dans när bilen släpper.
V75-6: Sköter sig nu?
Ett spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen, trots bara nio hästar till start. Robert Bergh selar ut en stark duo i 4 Bullyoung och 8 Digital Archive. Startkatapulten 6 Barkevious Mingo har sett finfin ut i två raka spetssegrar efter uppehåll. Normalt stabile 3 Master Crowe har galopperat två gånger i rad och blivit dyr för spelarna.
V75-7: Drag som valack
Det är bra kvalitet på den näst lägsta klassen. Formtoppade Nicklas Westerholm tog en snygg V75-seger med 1 It’s Showtime Zaz på Romme, men kan inte försvara innerspåret. 4 Rushmore Face gjorde sin första start som valack senast – och jag gillade vad jag såg. 9 Global Raceway gör ett härligt intryck och är under utveckling. Skrällen 6 Demolition Man F. trivs extra bra med Peter Untersteiner i sulkyn, och vi minns deras spetsseger i V75 på Jägersro.

Bästa Drag: 8 Valborg Marje (V75-4)
Bästa Drag: 4 Rushmore Face (V75-7)
Prisvärd Skräll: 10 Iago Zon (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39