17
januari
2014

Underskattad skräll

V75 Åby lördag 18 januari

Åby kör V75 på lördag vilket alltid är kul då de extra innerspåren över upploppet bäddar för skrällar. I år är det inte som det brukar vara den här tävlingsdagen, att V75-Mästaren skall utses men det är ändå en sportsligt sett klassig omgång. Troligen går det att köra barfota fram men bak lär det krävas skor. Jag varnar extra för underskattade That's My Pal.

V75-1: Svårbedömd Arn

1 H.R.Arn ströks nyligen inför en tänkt V75-start vilket gör honom svårbedömd. Att han har fart som räcker och blir över för klassen råder inget tvivel om men jag väljer att gardera. 6 Royal Fighter visade form i lördags då han kom loss alldeles för sent och flög fram den sista biten. Skall passas. 4 Tricky Track och 8 Uroy är ytterligare två kapabla bud.

V75-2: Vinner felfri

3 Reckless är en kanon men han har galopperat bort sig på slutet. Känner jag Gooparna rätt ändrar man i utrustningen nu och felfri förlorar han inte detta lopp. En typisk chansspik.

V75-3: Noras tillbaka

Det skall bli spännande att återse Ulf Stenströmers stjärna4 Noras Bean. Han brukar gå bra efter vila men jag vill ändå strecka vidare i Gulddivisionen då han möter ett par formstarka motbud. Ett sådant är 11 Capello Bob som denna gång slipper göra jobbet själv. Även Flemming Jensens duo 1 Montgomery Hill och 12 O´Grady bör streckas. 6 Politiken är loppets luring. Jag vill även ha med duon 7 Solvato och 10 Canaka B.F. på min kupong.

V75-4: Dåligt spår

Ett öppet lopp där 8 Tintin troligen blir favorit. Han är bra men det är inte spåret så han måste garderas. 1 P.P.´s Perfect har både läge, fart och form. Varnar även för 3 Super Photogenic och 9 King of Orlov. 10 Largo Launcher har varit finfin vid spetssegrarna men han är inte lika vass bakifrån.

V75-5: Höstform = spik

6 Fortune Again har ett perfekt läge och står bra inne i loppet. Jag tror att hon med senaste loppet i kroppen är tillbaka i den fina form hon hade i höstas och jag ser henne som omgångens bästa spik. För den som garderar nämner jag att 4 Rina Chen Hai har både fart och styrka.

V75-6: Streckar rejält

Många med chans och här gäller det att strecka rejält. Min etta är 2 Nougat Ås som fått ett perfekt läge. Även 4 Nothing But Class som senast var klart förbättrad är ett tidigt streck för mig. 5 Aristocat Boko och 10 M.T. Harmony är loppets rysare.

V75-7: Kapabel skräll

11 Nimbus C.D. är en mycket lovande herre som jag tror kommer att gå upp i Gulddivisdionen om han får vara frisk. Nu har han fått ett iskallt spår så han är ingen spik. Även 2 Lovelock har en ljus framtid och måste streckas. På skrällfronten nämner jag trion 4 Dream Duo, 7 Roiboos och 9 Rocky P.H. som alla tre har styrka för att vinna loppet. 3 That´s My Pal kan massor i grunden och han är loppets storskräll, med Erik Adielsson i sulkyn. Någon av 6 Kazire de Bob och 12 Big Bill Bac kan vinna med klaff.

Spiken: 6 Fortune Again (V75-5)
Chansen: 3 Reckless (V75-2)
Skrällen: 3 That's My Pal (V75-7)

09
januari
2014

Ruggigt speedig skräll

V75 Solvalla lördag 11 januari

V75 körs denna lördag på Solvalla som brukar servera öppna V75-omgångar men tyvärr ser det mycket favoritbetonat ut. Maharajah blir med rätta omgångens största favorit då han möter ett sällsynt enkelt motstånd. Det skall bli kallare i veckan och det kan krävas skor runt om. So Cute Indika är en ruggigt speedig skräll.

V75-1: Berättigad favorit

I den första avdelningen blir 3 By Air favorit vilket inte är något att invända emot då han fått ett fint startspår. Han utmanas i första hand av 8 O.U.Glide som verkligen har formen på topp. Även 5 Montgomery Gel och 6 Sandrngham Hanover kommer in i matchen om favorit kommer bort av någon anledning. 7 Ulm Karsk kan öppna bra men jag tror han får svårt att nå ledningen.

V75-2: Sjukdom emot

4 Örbackens Cruella har formen helt på topp och hon måste vara sjuk för att förlora detta lopp. Jag ser henne som omgångens näst säkraste spikförslag.

V75-3: Bara brodd emot

8 Maharajah kommer att bli omgångens största favorit och det har inte ens jag något att invända emot. Det enda som kan fälla honom är om det krävs brodd i bakskorna vilket han tidigare ogillat. Om så skulle bli fallet kommer jag att strecka duon 2 Really Queen och 4 B.W.L.Champion.

V75-4: Gillar Kaiser

5 Leonas Kaiser har jag vurmat för tidigare och gör så även denna gång då jag gillar honom skarpt. Får han ett fin resa tror jag att han är starkast till slut. Med det finns risk att han hamnar illa till så jag streckar på rejält. 2 Chip Lane tävlar ojämnt men har han en bra dag duger han gott i klassen. 4 Alfas Dimitri har bra styrka och kan vinna med klaff men han är sällan fräsch i flera starter i rad så han får endast ses som en skräll. 1 Star Advisor Joli har ett perfekt startspår och måste streckas. 3 Gyllenberg och 6 Lotuscherie är båda sugna på ledningen - den av de två som kommer dit kan rinna undan.

V75-5: Speedar ner allt?

I ett lopp för ston väljer jag att strecka på rejält. Bästa hästen är troligen 4 Desdemona Boko men hon har ett knepigt så det finns galopprisk vilket gör att jag som sagt streckar rejält. Två hästar jag vill varna för är 7 Isinbajeva och 8 Bedas Chip som bägge har framtiden för sig. 13 Absolut Newport har bra styrka och hon tål att göra mycket av jobbet själv. En kul skräll är ruggigt speediga 15 So Cute Indika.

V75-6: Vem tar spets?

Den av 2 Dontellmeanymore och 5 Peaberry som kommer till spets har toppchans att vinna. Blir det tuff körning dem emellan öppnar det för trion 4 Utility Bus, 9 Real Showman och 12 Queasy. Även 1 Kricken C.D. och 7 Disney Tooma är i striden om det stämmer med positionerna under vägen.

V75-7: Ett kul drag

I den avslutande avdelningen är det öppet. Vilken häst som blir favorit har jag svårt att se utan jag tycker att man skall heltäcka loppet. Ett kul drag är 12 Maranello som visat kanonform på slutet. Han gillar om der blir körning under vägen då han har sin bästa bit till slut. 6 Mercury Broline, 10 Cutting Edge och 11 Trailing Edge är ytterligare hästar som gynnas av den långa distansen.

Spiken: 8 Maharajah (V75-2)
Chansen: 4 Örbäckens Cruella (V75-2)
Skrällen: 15 Su Cute Indika (V75-5)

02
januari
2014

Harlequin bästa draget

Årets första V75:a körs på min hemmabana Halmstad vilket gör mig extra taggad. Det har varit plusgrader en längre tid så det är inga problem med barfotakörning. Staro Harlequin är min bästa idé - klasser bättre än konkurrenterna och blir knappast favorit.

V75-1: Bra hemma

Favoriten 4 Bear Dancer har både läge, form och en vass kusk men jag väljer ändå att gardera då det finns flera streckmässigt intressanta motbud. 6 Stricker är en klart bra "pålle" som visade form senast. Jag har lärt mig sedan jag flyttade till Halmstad att Peter Untersteiners hästar är extra bra när det körs V75 på hemmaplan. 1 The Divine Miss F. har ett perfekt läge och en formstark kusk i Johnny "the Helmet" Takter. 10 Prince Orlando gynnas om det blir tempo.

V75-2: Bäst hittills

Som jag ser det är 7 Staro Harlequin ett par klasser bättre än loppets troliga favorit 6 Jula In Focus. Jag väljer att spika. Får jag runt 20% på Staro Harlequin ser jag honom som årets bästa V75-drag (så här långt)! Skulle han bli struken måste 11 Super Photogenic streckas då han imponerat vid segrarna.

V75-3: Bob på topp

4 Capello Bob har verkligen formen på topp och jag skulle bli förvånad om han förlorar i den här tunna "guldsoppan". Omgångens säkraste spik. 1 Kash´s Cantab, 5 I´m the Answer och 7 Global Investment är de främsta motbuden. 2 Neo Holmsminde trivs i Halmstad.

V75-4: Tempo-skräll

1 Ed Rapide har ett perfekt utgångsläge och blir svårslagen med välkörande Chris Trotter i vagnen. Han utmnas i första hand av 5 Tore som fungerat bra hos Glenn H. Persson. För den kloke spelaren är duon ett lås. För de som hoppas på skrällar streckas 10 Alchemilla Rich som gillar om det blir tempo.

V75-5: Blue kul idé

Som jag ser det är detta lopp vidöppet. Dessutom är klassen låg. Ett kul drag är 1 Blue Star Mythical som begåvats med det bästa spåret. 6 Stirling Allstar är snabb från start och Johan Untersteiner har ett härligt flyt för dagen. Även kvartetten 7 Cairo, 9 Yvory Queen, 12 Catchee Town och 14 Jackie Bowler måste streckas.

V75-6: För lite streckad

2 M.T. Harmony fick stenhård press på Solvalla senast och orkade inte hela vägen. Men hon såg fin ut så jag tror att hon kan få revansch nu. Vill dock inte spika då loppet på Annandag Jul kan sitta i benen. Mitt roligaste drag är 12 Art on Line som trivs ypperligt på Halmstadtravet. Formen är också riktigt vass. Blir för lite streckad p g a läget! 4 Aristocat Boko ser allt bättre ut och är given på kupongen. Även 6 Bonnies Maggie och 10 Call Me Hanover är streckvärda. 11 Nothing But Class är alltid betrodd men han har inte imponerat så här långt.

V75-7: För stor favorit

5 Västerboonthenews slog bra hästar senast och skall ses med bra chans även här. Men han kommer att bli för mycket streckad för min smak. 6 Oleander imponerar varje gång - får han sitt lopp blir han svår att stå emot till slut. 1 Big Bill Bac trivs i spets och 2 Ballero gör det bra varje gång så dessa måste med. 7 On Hold är en läcker travare som kan vinna med lite tur. Ett kul streck är 9 Malt Whisky som nu körs av Björn Goop.

Spiken: 4 Capello Bob (V75-3)
Chansen: 7 Staro Harlequin (V75-2)
Skrällen: 12 Art on Line (V75-6)

18
december
2013

Jag har ett miljondrag

V75 Bergsåker lördag 21 december

I lördags blev det favoritparad på Åby vilket innebär att vi på lördag då Bergsåker kör V75 har en ny Jackpot att spela om. Flera av loppen är ojämna och det finns risk att trenden med låga utdelningar fortsätter. För rättvisans skull hoppas jag det går att köra med valfri balans. Mitt miljondrag: Tell Me No Lies.

V75-1: En trio skrällar

Låg klass för att vara Silverdivisionen och att det inte ens är fullbesatt är tråkigt. Jag ger min tipsetta till 1 B.B.S. Mandarino som har form och som fått bästa spåret.
4 Calvados Crane kan mycket i grunden - skulle han ha en bra dag blir han svårslagen. Men det var ett tag sedan han visade sig från sin bästa sida. På skrällfronten nämner jag trion 2 Lord Rocket, 6 Flip a Coin och 7 Leo On Line.

V75-2: Brunello bäst

2 Mellby Brunello är en kanon som möter ett passande motstånd. Jag ser honom som omgångens bästa spikförslag, inte minst med tanke på att han dragit ett perfekt startspår. För den som vill gardera framhåller jag duon 4 U.Two Swing och 10 Countdown som båda har fina fartresurser.

V75-3: Svårt utan guld

Den här veckan är det ingen gulddivision på kupongen utan den tredje avdelningen är ett öppet sprinterlopp för Klass I-hästarna. Min förstaröst ger jag till 10 Zertex som har formen på topp. 4 Beebop Laday är snabb från start och trivs i spets. Även 2 Quick Change, 5 Trailing Edge och 7 Persos Smokie är givna bud.

V75-4: Naiad luringen

Ett öppet treåringslopp där 3 Bakers Ransom nog blir favorit. Hon var enormt fin då hon vann V75 på Halmstad och skall naturligtvis streckas. 8 Bearhawaii har ett knepigt läge men skulle det lösa sig är han långt framme. Passas skall duon 4 Heart Lini och 5 Lingbo Helen som har formen på topp. En storluring är snabba 7 Naiad Broline som fått ett lopp i kroppen.

V75-5: Streckar rejält

I ett svårt kallblodslopp tror jag mest på 3 Troll Viktor, 6 Närby Kalabalik och 13 Föynland Kongen men det är svårt att ranka dem inbördes. Jag vill strecka på rejält då det finns ett flertal streckvärda hästar i loppet som till exempel 2 Mys Elden, 9 Nordvanja och 11 Rote Jon.

V75-6: I min värld...

3 Tresor d´Inverne är i min värld stall Berghs bästa chans i omgågen och han är för mig ett spikalternativ. Han utmanas i första hand av 5 Elles W.Fill och 8 Rico Follo.

V75-7: Miljondraget

Jag har svårt att se urstarke 6 Ultralum förlora den avslutande avdelningen. Han har ett perfekt spår och jag tror ingen känner sig manad att svara när han körs framåt. Han kommer att bli klar favorit men han har inte startat på ett tag vilket gör att jag, i hopp om att vinna storvinsten, garderar. Den häst av motbuden jag tror mest på är 7 Todays Butterfly som är tillbaka i form. Även 1 Aaron Boko skall med på en garderad "lapp" då han är stark. Ett miljondrag är 10 Tell Me No Lies som kan massor i grunden - skulle han vakna på rätt sida kan han skrälla.

Spiken: 2 Mellby Brunello (V75-2)
Chansen: 3 Tresor d'Inverne (V75-6)
Skrällen: 10 Tell Me No Lies (V75-7)

04
december
2013

Svensson har skrällen

V75 Vermo lördag 7 december

V75 körs på Vermo utanför Helsingfors på lördag och det är självfallet svårt att bedöma de finska hästarna gentemot de svenska deltagarna. Förra gången det var V75 på Vermo blev det Jackpot då ingen lyckades pricka in alla sju vinnarna. Förvånar inte om det blir hög utdelning igen. Jag spikar en finsktränad häst och en svensktränad. Claes Svenssons Örbäckens Cruella kan överraska.

V75-1: Chansspiken

2 A.Hannibal har gjort det bra under hösten och han visade fortsatt form som tvåa bakom Claes Boko senast. Kan öppna bra och jag har feeling för att han leder från start till mål. Hoten mot min chansspik är 1 Bret Boko och 3 Kaiser Broline.

V75-2: Skräll-läge

Ett av omgångens mest svårlösta lopp. Svenskarna 6 Castor Boko och 11 That´s My Pal har bra fartresurser. Finnarna möstrar ett starkt lag med 10 Herbie Sisu och 12 Hoboken som frontfigurer. 4 Vacqueyras var uppåt igen senast och duger om han klarat resan. 1 Bolt Boko fick aldrig chansen senast och skall passas från ett perfekt smygläge.

V75-3: Winning vinner

4 Winning Love visade form senast och han är min förstahäst i denna gulddivision. 2 B.W.L.Champion har formen på topp och skall streckas. De finska hästarna har bra fart och jag tror att 6 Womanizer är den bästa av dem. Även 1 Liquorice Pipe och 3 Surprise Lord kan räcka.

V75-4: Valentin vinner

10 Valentin Laday skulle för ett par månader sedan starta i V75 på Åby som megafavorit men han ströks kort innan start. Han har startat en gång efter. Gjorde då bort sig med galopp vilket gör att hans form är diffus. Jag väljer ändå att spika honom då jag vet vilken kanon han är i grunden. Garderar man ska 1 Askö Q. och 7 Up To Belle med på lappen då de har formen på topp.

V75-5: Passa Guiding

I ett lopp för orutinerade ston streckar jag rejält. Bästa hästen är troligen 1 Amina Hornline men hon skall ut på långresa och dessutom finns risk att hon aldrig får chansen från innerspåret. 4 Hillbilly Hilda var rejäl senast och är ett hett vinstbud. Även duon 10 Desiree Lady och 11 Upstream duger i detta gäng. Passa också megaskrällen 7 Guiding Star som trivs på vintern.

V75-6: Stängt på två

12 Burning Line Gral svarade för en fin comeback senast och med det loppet i kroppen tror jag att han är segermogen. Med ett bra spår hade han varit en spik men från detta usla läge väljer jag att dubbla med den trolige ledaren 2 Ulm Karsk. Med två streck anser jag loppet vara stängt.

V75-7: Cruella draget

I den avslutade avdelningen får vi se ett antal toppston göra upp om segerchecken. Favorit blir troligen 10 Beatasine vilket inte är mycket att säga om då hon så gott som alltid svarar för toppinsatser. 1 She Loves You F.I. har bästa spåret och skall streckas. 6 Canaka B.F. har hittat formen hos sin nye tränare Reijo Liljendahl och är ett givet bud. Ett kul drag är formstarka 3 Örbäckens Cruella. Hon möter visserligen ett tufft gäng men kan ändå vara i segerstriden. Jag ser henne som omgångens mest intressanta skrällbud.

Spiken: 10 Valentin Laday (V75-4)
Chansen: 2 A.Hannibal (V75-1)
Skrällen: 3 Örbäckens Cruella (V75-7)

27
november
2013

Blue Star fixar miljoner

V75 Jägersro lördag 20 november

Det blev trots Maharajahs tunga fall i lördags ingen utdelning på sex och fem rätt vilket innebär att vi har en rejäl pott att spela om denna lördag. Omgången håller fin klass med Uppfödningslöpningen som höjdpunkt. Jag tror att "Ludde" tar hem storloppet med läckra Onceforall Face. Att stallbacken på Jägersro ligger efter mål är ett plus för de hästar som normalt inte tar i för fullt. Min rensare: Blue Star Mythical.

V75-1: Mind tar spets

Ett mycket öppet lopp inleder. Min förstahäst är 4 Mind Your Face som jag tror tar ledningen men då han kommer från två galopper vill jag gardera. Främst med 7 Dream Duo som höjt sig rejält på slutet. Han hade varit långt framme utan den andra galoppen senast. 3 Real Showman har både form och läge. 8 Queen´s Delight är klassig men läget skrämmer. 12 Claes Boko har två lopp i kroppen men att vinna från spår 12 på Jägersro över kort distans är inte det lättaste.

V75-2: Vinner igen

4 Big Bill Bac var dunderfin vid segern senast och jag tror att han vinner igen. Omgångens bästa spik.Garderar man är 3 Ground Proximity och 8 Hanna Banker givna streck.

V75-3: Låser på tre

Gulddivisionen tror jag står mellan tre hästar. Tipsettan till 1 Reven d´Amour. Var enorm när han vann sin senaste seger från spets och då han fått bästa spåret är han min förstahäst. 3 Capello Bob har toppform och gynnas om det blir tempo. 2 Harry Haythrow skall också med då han så gott som alltid levererar.

V75-4: Rolig skräll

Många med chans i detta långlopp. Min förstahäst är 2 Let It Happen som gynnas av att tävla på hemmaplan. 4 Blue Star Mythical ser fin ut och hon är min roliga skräll i omgången. Även 3 Man Winner och 9 Bear Dancer streckas tidigt. 12 Vivo Per Lei duger i klassen och kan vinna om det blir fart på loppet.

V75-5: Lutfi en gång till

Jag tror att tvååringskungen Lutfi Kolgjini har bra chans att ta en ny inteckning i tvååringars största lopp med 5 Onceforall Face. Han ser ut som en blivande storstjärna och är ett spikalternativ. Utmanas i första hand av 3 Soonerorlater som är en tuff dam. 4 Orion Tilly höll strålande senast och han är loppets fidus. Även 11 Bullyoung skall streckas om man tar flera.

V75-6: Lopp i kroppen

Klassig silverdivision. Tipsettan till 10 Nougat Ås som har ett lopp i kroppen efter lång vila. 2 Prey Frontline har varit grym på slutet och är given på kupongen. På skrällfronten nämner jag 4 Goldomaster och 8 Arazi Boko som bägge har form. 11 Playing Tua måste också streckas då hon hhöjt sig rejält på slutet.

V75-7: Blir inte förvånad

I den avslutande avdelningen får vi se treåringar tampas mot ett år äldre kamrater. 10 El Mago Pellini har haft ett bra år och jag blir inte förvånad om han tar en ny seger. På start tror jag mest på 4 Amazing Man och 6 Denim Boko. 12 Perfect Power är bättre än raden och kan fixa så att utdelningen skjuter i höjden. 13 Dreams Take Time har bra fart i benen - given på lappen.

Spiken: 4 Big Bill Bac (V75-2)
Chansen: 5 Onceforall Face (V75-5)
Skrällen: 4 Blue Star Mythical (V75-4)

20
november
2013

Hannibal käkar upp alla

V75 Gävle lördag 23 november

En spännande omgång. Inte för att vi får njuta av nationalklenoden Maharajah i hästens andra start efter uppehåll. Han kommer att bli megafavorit och det finns inte mycket som talar för att han förlorar. Men då flera av de övriga avdelningarna är vidöppna kan det bli hög utdelning ändå. Master Hannibal kan käka upp alla i treårsloppet.

V75-1: Ojämn favorit

Troliga favoriten 5 That´s My Pal var bra senast men han är ingen man vill hålla i handen då han tävlar ojämnt. Mitt roliga drag är 9 Monas Ragazza som var läcker när hon vann senast. Även 2 Greve E. och 3 Elit Sund skall streckas. 6 Verymuchkiss Karsk har fin fart och räknas. 1 Bolt Boko blir svårtuggad om han håller spets.

V75-2: Julio vinner igen

3 Julio de Luxe visade senast vilken fin häst han är då han vann utan problem. Han har ett bra spår och med formstarke Tony Wallin i vagnen tror jag på ny seger. Mon chansspik. Första motbudet är 7 Jennie Lovecroft. Hon är kvick från start och trivs i spets. 12 Panic Button duger i klassen men har haft otur i spårlottningen.

V75-3: Rättar in mig

Intressant gulddivision då vår "älskade" storstjärna 9 Maharajah gör sin andra start efter vila. Han blir megafavorit och naturligtvis vinner han. Jag rättar in mig i kön och spikar trots att jag inte var riktigt så imponerad som vissa "experter". Dessa hyllar honom alltid efter segrarna men de är tysta som möss de perioder hästen underprestererar i lopp efter lopp. Värst emot? 2 Haraldinho och 5 Winning Love.

V75-4: Vill se form

4 Månprinsen A.M. gör comeback efter lång vila. Hur han kommer att uppträda står skrivet i stjärnorna. Jag vill inte spika då jag vill se ett formbesked innan jag spikar honom som storfavorit. Min idé är 11 Stamping som visade gammal god form vid segern senast. Även 8 Myllarfaks är ett givet streck för mig.

V75-5: Passa Hannibal

Vidöppet då flera av de mest betrodda hästarna är orutinerade. 6 Maverick Man blir stor favorit men han har bytt miljö efter senaste starten och det kan ha satt ner honom. Kan också hamna illa till då han inte är någon blixt från start. 4 Pineapple Boy är under utveckling och skall streckas. 8 Pledge Allegiance har formen på topp och räknas trots spåret. Passa även 9 Master Hannibal som såg fin ut med rubbet sparat senast. Se upp för 7 Lukas Bris som fått ett lopp i kroppen i sina nya regi.

V75-6: Svåraste loppet

Omgångens svåraste lopp och här gäller det att strecka på. 1 Brasil Boko gör debut för Bergh som har en förmåga att presentera sina nyförvärv i bländande skick. Jag skulle inte bli chockad om Brasil Boko leder från start till mål. 2 Latitude Broline har läget. 5 Chapeau duger i klassen och 9 Democrat går numera bra även bakifrån. 6 Dragon Tooma är en bra sprinter i full form.

V75-7: Först Amiral

Även den avslutade avdelningen är svårlöst. Min förstahäst är 3 Mellby Amiral som verkligen höjt sig på slutet. 1 Elit Håleryd och 6 Eros Tooma är också tidiga för mig.

Spiken: 9 Maharajah (V75-3)
Chansen: 3 Julio de Luxe (V75-2)
Skrällen: 9 Master Hannibal (V75-5)

13
november
2013

Skrällen i Diamantstoet

V75 Solvalla lördag 16 november

I lördags var det mycket svårt och jag blev förvånad över att det inte blev ännu bättre betalt för sju rätt. Tror aldrig jag varit med om att sex streckfavoriter som samtliga satt i spets varvet kvar inte ens lyckades hålla till en plats. Även finalomgången på lördag ser öppen ut, förutom i den avslutande avdelningen där Digital Ink borde vinna. Skrällen kommer i Diamantstoets final.

V75-1: För lång distans

1 Pojke Kronos vann på bra sätt senast och han kommer att bli hårt betrodd men jag är inte säker på att han gillar full distans så jag streckar på. Ett drag är 11 Overtaker by Sib som med tanke på spåret lär bli bortglömd. Med tempo fäller han många till slut. 8 Seabisquit vann senast trots att han var blek och jag tycker han ska behandlas med försiktighet i denna start.

V75-2: Sköter han sig?

4 Vacqueyras har varit enormt fin på slutet. Vann lätt på V75 senast trots tveksamheter i både värmning och provstart. Sköter han sig skall han ha bra chans. 6 Uroy är kapabel och ett hett bud. 7 Rocky Reach var även han läcker senast. 8 Ground Proximity har fått ett knepigt spår men skall streckas på sin fina styrka. Även 10 Linslusen A.U. bör med på kupongen. Lättare emot nu.

V75-3: Blir inte förvånad

Guldfinalen är svårlöst. 4 Reven d´Amour var enorm näst senast och han är mitt första streck. 3 Womanizer kan öppna snabbt och skulle han komma till spets blir han svårfångad. 6 Monster Drive har bättre form än rad och bör passas. 8 Perfect Toll kommer snart att vinna i guld - jag blir inte förvånad om han vinner på lördag.

V75-4: Jag fortsätter...

Ett mycket bra lopp för klassen och det vimlar av heta segerkandidater. Jag chansar med 9 O.F.V.Continue som spik då loppet annars kostar massor av streck. Jag tror att han får en fin resa i draget och sedan kliver han förbi på lätta fötter över upploppet. 3 Navaronne var grym senast och blir svårtuggad från spets om det inte kostar alltför mycket att komma dit. 5 Reina la Caballo såg finfin ut vid segern senast och är given om man garderar. 6 Västeroonthenews och 8 Highspeed Call är två kanoner som också räknas med chans.

V75-5: Barfota-skräll

Svårt, men jag vet i alla fall att 4 Cuba Cohiba är en kul skräll om hon kan tävla utan bakskor på lördag. De tuffa damerna 10 Aloe Vera, 14 Latitude Broline och 13 Ariel Boko måste samtliga streckas. Även 5 Sembs Ouradour och 6 Aroma Grim är med och gör upp om segern.

V75-6: Vågar inte spika

En klassig bronsfinal. Min förstahäst är 5 Call Me Hanover som blir allt bättre. Men jag vågar inte spika då han möter kanoner som 4 Västerbo Highflyer och 11 Laurier Dag. Även tuffingen 2 Prey Frontline ska med då han fått ett perfekt läge.

V75-7: Visade elitklass

I den avslutade avdelningen, Solvalla Grand Prix, får vi nöjet att se den häst jag tror kommer att vara landets bästa ett par år framåt. Det sätt som 9 Digital Ink avgjorde Breeders'- finalen på senast visade elitklass. Jag är övertygad om att han vinner igen och spikar utan minsta tvekan.

Spiken: 9 Digital Ink (V75-7)
Chansen: 9 O.F.V.Continue (V75-4)
Skrällen: 4 Cuba Cohiba (V75-5)

06
november
2013

Jag har en tilläggs-skräll

V75 Halmstad lördag 9 november

 

I lördags vann båda mina spikar. Den bäste av de två var Big Bill Bac som svarade för en enorm prestation. På lördag är det en svår omgång som väntar på min hemmaplan så nu är det dags att skörda rejält. Jag har två spikförslag som startar från innerspår och en rolig skräll från tillägg.

V75-1: Leder hela vägen

1 Nothing But Class har fått bästa spåret och jag är övertygad om han leder från start till mål. Han såg finfin ut senast och jag tror att är ännu bättre nu. Främsta hotet är 9 Wiss Rambo som kan gå en rejäl repa till slut. Varnar även för 6 Prada Secret för den som vill ha med en skräll på kupongen. Även 3 Art on Line är med i striden om min spik kommer bort.

V75-2: På skrällfronten

2 Yield to None var inte på humör i lördags. Han har återigen fått ett bra spår och då distansen är passande ska han räknas tidigt men han är ingen spik med tanke på uppförandet senast. 4 U.P.W. Sund kan betydligt bättre än senast och ska streckas. På skrällfronten nämner jag trion 3 Kazire de Bob, 7 Prince Orlando och 8 Mon Petit Cheval som alla har styrka för att vinna loppet.

V75-3: Gräva i guld

Gulddivisionen håller låg klass och det är svårt att sia om vem som skall vinna. Bästa hästen är 5 Oasis Bi men han har inte startat på länge. 8 Capello Bob har form men ett uselt spår. 7 Harry Haythrow skall alltid streckas då han gör bra lopp nästan jämt och nu är det enklare emot. 2 Haraldinho blixtrar till ibland och han trivs på hösten. Ett kul lopp att gräva i.

V75-4: Jag gillar Ida

Jag är förtjust i 1 Wingait Ida. Hon har fått bästa spåret och jag tror att hon har toppchans att leda från start till mål. För den som vill gardera nämner jag 5 Man Winner och 10 Going Ville.

V75-5: Annabell skräll

Vidöppet då flera av de mest betrodda hästarna är orutinerade. En som har en härlig utstrålning är 10 Ask For You. Hon kan gå en riktig repa till slut med rätt lopp. 4 Glamour Håleryd ser ut som en blivande stjärna. Även 9 Bakers Ransom har gjort det bra och bör passas. En megaskräll är 15 J.S.Annabell som har fin fart och som nu går ner i klass. Hon är mitt roligaste skrällbud i omgången.

V75-6: Skräll-Winner?

Omgångens bästa lopp sportsligt sett. Att det dessutom är öppet gör det inte mindre intressant. Jag förordar 10 Dream Duo som höjt sig flera klasser på slutet. Även hans stallkompis 1 Embassy Photo har formen på topp. 4 Namale Kronos är en topphäst som duger här. Vill även varna för 5 M.T. Fortune Winner och 8 Beverly Boko.

V75-7: Förordar Gisela

Några av landets mest lovande ston göra upp om segern. Min tipsetta ger jag till 3 Gisela Ås som vann på bra sätt i debuten för Roger Walmann. Hon är snabb ut men kan vinna även bakifrån. Värst emot är 2 Miss Sue V. som har stigade form. Det skall även bli kul se hur 7 Tamla Celeber har acklimatiserat sig hos sin nya tränare Marcus Lindgren. 4 True Advanatage är en tuffing som fått ett bra spår. 1 O.U.Glide bör också streckas då hon såg fin ut senast. Jag fyller på med 6 Canaka B.F. och 9 Playing Tua som båda gynnas av tufft tempo.

Spiken: 1 Nothing But Class (V75-1)
Chansen: 1 Wingait Ida (V75-4)
Skrällen: 15 J.S.Annabell (V75-5)

31
oktober
2013

Obriserad bomb

V75 Eskilstuna lördag 2 november

I lördags var det inte lätt och det är bara att erkänna att man var fel ute, men skam den som ger sig. Att vi har dubbla chanser att vinna stort på V75 denna helg gör att man riktigt längtar till Sundbyholm där det hela skall avgöras. Till lördagens V75:a varnar jag för en obriserad bomb.

V75-1: Högt värde

Tror på högt utgångsvärde då min idé 5 High Stage inte kommer att bli så hårt streckad. Han gick i mål med sparade krafter i sin senaste start. Med tempo blir han svår att stå emot till slut. Även 4 Reina de Caballo gynnas av tufft tempo. 1 Yield To None blir troligen favorit vilket inte är mycket att säga om då han har bra chans att ta ledningen. Jag vill varna för 2 Antagonista och 9 Old Faithful som båda har full form.

V75-2: "BBB" bombar

6 Big Bill Bac har alltid visat fin fart men haft svårt att få till det. I de starter han gjort för Ola Samuelsson har han sett klart förbättrad ut. Näst senast vann han överlägset efter att tidigt tagit ha hand om ledningen. Senast kom han tillbaka starkt efter en störning. Jag tror att han "bombar" till spets och sedan skall han ha toppchans.

V75-3: Svår att stå emot

Låg klass på Gulddivisionen. Öppet dessutom. 11 Reven d´Amour var enorm senast och blir svår att stå emot om han vaknar på rätt sida. 5 Monster Drive har ett bra läge - får han smyga med spurtar han vasst. Även 6 Womanizer och 10 Perfect Toll får plats på min "lapp".

V75-4: Miljonfixare!

Ett bra lopp för klassen och det vimlar av segerkandidater. Ett kul drag är 4 Quattro Khan som gjort det bra varje gång för Anders Wallin. Norrlandskompisen 10 Victor Ruda gillar distansen och han har full form. Passas bör 8 Room To Go som har härlig kapacitet och kan fixa miljonutdelning. 1 Martini Akema och 6 Romeo Lavec blir betrodda - med all rätt.

V75-5: Nyförvärv skräll?

Svårt lärlingslopp. Min förstaröst ger jag till 7 Mr Looba Looba som gör bra lopp varje gång han startar. Tino Ärling som kör är ingen duvunge. 1 Pericle Bi slog min idé senast och kan göra det igen. Kapable 13 Gitano har fått lopp i kroppen för Robert Bergh och skall streckas tidigt. Passa även 4 Tricoloren som gör debut för Marcus Savin. Han presenterar ofta sina nyförvärv i bländande skick.

V75-6: Ingen spänning

6 Seabisquit är min bästa spik. Tror på tidig spets och sedan skall spänningen vara över. Den som garderar bör i första hand strecka 2 Allaballakaitoz som troligen sitter i rygg på ledaren efter första sväng. Skulle sedan luckan komma i tid kan han spurta förbi. 8 Overtaker by Sib har jag ingen feeling för då han fått ett dåligt spår.

V75-7: Smäller till nu

Jag streckar rejält då jag inte har någon större feeling för den betrodda duon 2 Rite on Win och 3 Open Mind Bi. Den förstnämnde är ingen större stjärna och Open Mind Bi travade som en kratta i slutsvängen senast. Den här starten kommer väl tätt inpå. 1 Jullex Dante har äntligen ett bra spår och han kan leda runt om. 9 Prey Frontline måste streckas tidigt på sin form. Loppets rysare är 11 Pave the Way som ser ut som en bomb som skall brisera men det har "häxat" för honom på slutet. Nu kan det vara dags att "smälla" till.

Spiken: 6 Seabisquit (V75-6)
Chansen: 6 Big Bill Bac (V75-2)
Skrällen: 11 Pave the Way (V75-7)

24
oktober
2013

Caballion hela vägen

V75 Jägersro lördag 26 oktober

Jag hoppas att några av er som följde min krönika fick in V75 i lördags då mina spikar O.F.V.Continue och Nordsjö Douglas vann. Varnade även för skrällen Reven d´Amour. Nu V75 på Jägersro. Mitt drag: Caballion!

V75-1: Risk/chans

Stor risk/chans att favoriten 5 Panne de Moteur tidigt kommer till spets och sedan är det toppchans. Jag spikar. Om jag ändrar mig i slutet av veckan kommer jag att gardera med 8 Magic Tonight som är en topphäst och 1 Perfectly Enough som är lite på gång.

V75-2: Mest öppna

Omgångens mest svårlösta lopp. 6 Kebab var fin i comebacken - mitt främsta bud. 1 Let It Happen har form men jag tror knappast att han kan hålla spets och då är han sårbar. 2 Mill Rotation visade uppåtform senast och är ett kul skrällbud från ett perfekt utgångsläge. 7 Västerbo My Life gjorde det bra senast han var i Sverige och han har visat form i Tyskland efter. 3 Sheer Bliss blev jag imponerad av vid segern på Tingsryd och jag streckar. 9 Britt Palema har fart - sköter hon sig går ingen säker.

V75-3: Långresan?

3 Laurier Dag galopperade i lördags men kom tillbaka starkt och när han nu möter enklare hästar måste han ha toppchans. Men då han är ute på långresa och att jag har ännu bättre spikar väljer jag att gardera. Främst med 2 In Rock som har ett lopp i kroppen och som dessutom begåvats med ett perfekt spår. 8 Listas Rafiki var vass senast och gynnas om det blir tempo. 12 October Kronos kan massor i grunden.

V75-4: Garderar rejält

Svårt lopp. 12 Nimbus C.D. är bäst men då han har fått ett uselt läge måste han garderas rejält. Ett kul drag är formstarke 1 Handsome Knight som i sin tur har ett bra spår. Även 3 Frans G. har formen på topp - svår att ta sig förbi från spets. 5 Trust Launcher har utvecklats och måste med. 7 Unika Karsk var enorm senast och skall passas även här trots tuffare motstånd.

V75-5: Varit jättebra

Öppet långlopp. Jag tror en del på 8 Embassy Photo som varit jättebra på slutet men han möter tufft motstånd så jag vågar inte spika. 5 M.T. Guti har gjort det bra för Bergh. Även Roberts andrahäst i loppet 13 Udo´s Oiler skall passas trots att hans form är dunkel. Tror dock knappast man reser till Malmö om man inte är nöjda med honom i jobben. 7 United Face och 15 Sem Jafet duger om det stämmer.

V75-6: Hård öppning

2 Pojke Kronos, 3 Democrat och 4 Dragon Tooma är alla startsnabba och vill till spets och det kan göra att det blir en stenhård öppning. Av de tre tror jag Pojke Kronos tar spets och han är min förstahäst. Två hästar som gynnas av tufft tempo är 5 Staro Bobcat och 7 No Deal.

V75-7: Lysande senast

I Müllers Memorial chans-spikar jag 6 Caballion som såg lysande ut senast. Han har ett bättre spår än sina främsta konkurrenter och jag tror att han kommer till spets tidigt. Håller han sen ihop travet hela vägen, vilket han gjorde senast, bör han vinna. 9 Commander Crowe är en världsstjärna men missgynnas av spåret då han är bäst med tätkänning. Även om Örjan Kihlström kör framåt så snart det går tror jag att han får svårt att rå på min chansspik.

Spiken: 5 Panne de Moteur (V75-1)
Chansen: 6 Caballion (V75-7)
Skrällen: 2 Mill Rotation (V75-2)

16
oktober
2013

Det razzlar till direkt

V75 Romme lördag 19 oktober

Rommes omgång är öppen och jag tror att det blir hög utdelning. Det är dessutom risk för snö i Dalarna i slutet av veckan vilket kan innebära att barfotakörning inte blir möjlig. Det kan "razzla till" redan i V75-1.

V75-1: Quickt till spets

7 Overtaker by Sib blir nog favorit efter sin enorma insats senast men jag vill varna för att han är en favorit i fara. Dels för att loppet kan sitta i benen och dels för att han tidigare har galopperat in i första sväng från springspår. 2 Aga Khan Boko är på väg mot toppformen men jag tycker att han borde vunnit senast får att få fem stjärnor i min bok. 6 Candor Hall har gjort det bra i sin nya regi och skall räknas. 1 Quick Razz har bästa spåret och kan vara med i spetsstriden. Skulle han hålla ledningen blir han svårslagen, till bra rens. Min speciella skräll! Även 8 Robin Ru måste med på kupongen.

V75-2: Klassen i gänget

11 O.F.V. Continue är klassen i gänget och då han knappast ens blir favorit väljer jag att chansspika honom. Får han bara lite hjälp på vägen blir han svår att stå emot över Rommes långa upplopp. Om man garderar är 7 High Stage given. Passa även läckre 9 Antagonista.

V75-3: Fem gör upp

Fem hästar gör upp om segern. Min etta är 4 Parodie som har bra spår och som visade uppåtform senast. Får hon smyga med har hon en vass speed. 7 Recation kan massor men är osäker och ojämn. Ett kul streck är 6 Captivating Ås som tål att göra jobbet själv. 5 Jumble Ås var vass näst senast och ska streckas. Även 2 Princess Wine ska med då hon har spetsläge.

V75-4: Gardera!

Rekommenderar riklig gardering. 3 Ground Proximity har bra läge och har visat form. 4 M.T.Havana Girl är snabb från start och trivs i spets. 9 Lucky Luke Zenz har bästa kapaciteten men kort distans är nog inte hans bästa. 7 Rite Passion såg fin ut senast och är loppets fidus.

V75-5: Toppchans i spets

I en mycket svår omgång väljer jag att spika Robert Bergh-tränade 3 Nordsjö Douglas som har visat klar uppryckning för sin nye tränare. Spåret är bra och som jag ser det kommer han tidigt till spets och sedan har han toppchans.

V75-6: Garderingsbar

10 Laurier Dag är ytterligare en av de många hästar som höjt sig flera klasser hos Robert Bergh. Bra chans igen men hästen har bakspår och det är väl kort distans så han är garderingsbar. Främst med 2 Open Mind Bi och 5 Pave the Way som båda har bättre form än rad.

V75-7: Fart som duger

Sprinterlopp för Gulddivisionen och även detta lopp är öppet. 1 Miss Sue V har bästa spåret och hon är riktigt på gång med ett par lopp i kroppen. Det är även stallkamraten 8 Pastor Stephen och han skall streckas trots ett dåligt spår. 7 Alvena Pele har hittat stilen efter en tids svacka och även han räknas. Blir det tufft tempo kommer vassa avslutaren 11 Monster Drive in i matchen. Luringarna är 4 Friction och 5 Reven d´Amour som båda i grunden har fart som duger i sällskapet.

Spiken: 3 Nordsjö Douglas (V75-5)
Chansen: 11 O.F.V.Continue (V75-2)
Skrällen: 1 Quick Razz (V75-1)

10
oktober
2013

Ariel en temposkräll

V75 Åby lördag 12 oktober

Topptrav på Åby då det är SM-dagen. Åby är en bana som ofta levererar höga utdelningar och jag tror att det blir så även denna tävlingsdag. Min bästa spik är finske gästen Valentin Laday som varit oerhört bra i sina senaste starter. Ariel Boko kan vara en temposkräll i Sto-SM.

V75-1: Garderar rejält

Öppet. 1 Onice Axe har haft tur i spårlottningen och blir svårslagen från spets om han är som senast. Men då han alltsom oftast uppträder sämre efter en kanonprestation garderar jag rejält. Ett vasst motbud är 5 Kung Fu Face som även han kan öppna snabbt. 3 You Talking To Me visade uppåtform senast och jag tror att han är ännu bättre nu. 7 Ybanos kan allt vissa dar och är ett givet streck. På skrällfronten nämner jag 2 Open Mind Bi och 10 Namale Kronos.

V75-2: Låser på två

8 Nimbus C.D.var enorm då han sitt försök till Kriteriet. Han är trots spåret min förstahäst men jag vågar inte spika då det kan bli en tung resa från det tråkiga utgångsläget. JHag dubblar med 4 Yield To None som jag tror tar ledningen i första skedet.

V75-3: Temposkräll

9 Olivia Lavec har radat upp fina prestationer och har bra chan. Men det finns risk att hon inte kommer in matchen så jag väljer att gardera. Främst med 5 Dileva Käll som troligen tar ledningen. Trivs där. 2 Vincennes fick en genomkörare senast och jag tror att hon gör en fin insats på lördag. 3 Playing Tua var grym senast och kan skrälla igen. Varnar även för 1 Ariel Boko som gynnas om det blir tokfart.

V75-4: Finsk bössa

Jag har sett 11 Valentin Ladays starter på det finska lopparkivet och han måste vara sjuk eller galoppera för att förlora. Jag spikar utan att darra på manschetten. Värsta motbudet och min första reserv är 2 Divas Revansch. En häst jag vill varna för är 4 Panic Button. Han har haft skadeproblem men är på väg tillbaka. Klassklättrare i vinter!

V75-5: Flera luringar

Årets upplaga av lärlings-SM håller bra klass. Kan tänka mig att helgardera loppet. Förstahästen i mina ögon är 9 Priscilla Spin som var enorm vid segern förra veckan. 1 Baretta Boko och 2 In Rock är två bra hästar med fina spår - streckas tidigt. Roligaste skrällbuden är 6 Just Magic och 10 What Love Can Do som båda har fina fartreurser. 12 Embassy Photo svarade för en femstjärnig insats senast och skall med på kupogen trots spåret. Det skall även 5 Twitter som utvecklats under hösten.

V75-6: Torskar igen?

6 Credit Fayline blev nerspeedad senast. Risk att så sker igen då det lär kosta en hel del för att komma till spets då han fått ett dålig spår. 1 Stormysky slog Credit Fayline senast och kan göra det igen då han åter haft tur i spårlottningen. 4 Jitanes har toppform och är ett skrällbud. 11 Kaka A.T. och 12 Arazi Boko lär få svårt att hinna fram.

V75-7: Ett kul drag...

Svenskt Mästerskap. Jag tror det kan bli en överraskning då jag inte har någon feeling för 2 Yarrah Boko som troligen blir favorit. 1 Juggle Face visade form i Frankrike senast och skall passas. Även 10 Orecchietti är ett tidigt streck efter uppvisningen i lördags. 8 Womanizer trivs i Sverige. Ett riktigt kul drag är ojämne 5 Deuxieme Picsous.

Spiken: 11 Valentin Laday (V75-4)
Låset: 4 Yield To None-8 Nimbus C.D (V75-2)
Skrällen: 1 Ariel Boko (V75-3)

02
oktober
2013

Junior slår favoriten

V75 Bergsåker lördag 5 oktober

Bergsåker är värd för veckans V75. Omgånger håller förvånansvärt hög sportslig klass med tanke på att det är veckan efter stortravet på Solvalla. Spelmässigt finns det risk för låg utdelning men skam den som ger upp på förhand. Min idé: Junior spöar favoriten i kallblodsloppet.

V75-1: Vinner i spets

I den första avdelningen har 4 Democrat toppchans från ledningen. Att formen är på topp visade han senast från ett dåligt läge. Han är sylvass från start så jag kan inte tänka mig att missar spetsen. Sedan är det som sagt toppchans. Om man väjer att gardera rekommenderar jag streck för duon 2 Uranus de Tyrole och 3 Robin Ru som bägge blir lite streckade. Även 5 Thai Goldie skall behandlas med viss respekt.

V75-2: Favorit i fara

6 Finish Future kommer troligen bli klar favorit då han kommer med två raka segrar. Jag anser dock att det är en favorit i fara då det vimlar av bra hästar i loppet. Han riskerar också att hamna på vingel. Ett kul drag är 7 Love Lini som jag tror kommer att utvecklas mycket under hösten - kan skrälla redan nu. Även 1 Victor Ruda och 12 Rocky Reach har chans och de lär att bli lite streckade. 8 Quattro Khan var finfin i ny regi senast och skall passas trots spåret.

V75-3: Nahar garderas

Elitloppsvinnaren 5 Nahar har naturligtvis bra chans att vinna Gulddivisionen som körs på hans hemmaplan men då han är inne i en galopperiod väljer jag att gardera. Främst med 10 Pastor Stephen som såg lysande ut i Sverigedebuten. Det ska bli spännande att se hur han tagit loppet. Även 4 Device och 11 Orecchietti får plats på min kupong.

V75-4: Jag spikar emot

7 Hallsta Lotus blir stor favorit i kallblodsloppet men jag väljer att spika emot då han var sjuk för ett par veckor sedan och dessutom är hösten inte hans bästa årstid. Jag chansspikar stallkamraten 9 Faksen J:r som jag tror blåser förbi favoriten över upploppet.

V75-5: Formen borta?

Normalt sett borde 14 Hankypanky Pagan runda detta sällskap i god tid före mål men då hon gav sig väl lätt i söndags tror jag att hennes fina form försvunnit. Jag kommer att strecka rejält i detta vidöppna stolopp.

V75-6: Garderar med tre

2 Highspeed Call är en "bössa" som har form och dessutom ett perfekt utgångsläge. Han har bra chans men då jag har ännu bättre spikar garderar jag med tre hästar. Värst emot är 1 O.F.V.Continue. Han såg strålande ut vid en billig seger senast - skulle han lyckas hålla spets blir han svårfångad. 8 Robben Bob har bra styrka och skall passas trots det dåliga spåret. Blir det tempo gynnas 9 Tyko Marje kraftigt och härmed är varningen utfärdad.

V75-7: Bästa skrällen

Den avslutade avdelningen är vidöppen då bästa hästen 10 Laurier Dag var sämre trots att han vann senast. Jag ser 3 Tell Me No Lies som omgångens allra bästa skrällbud. Hästen har hög kapacitet och formkurvan pekar spikrakt uppåt. 11 Long Night skall passas tidigt då han trivs under hösten. 4 Narold Vox är en tuffing som duger i klassen. 6 Oracle Kronos och 7 Aztec Boko platsar på en välgarderad kupong.

Spiken: 4 Democrat (V75-1)
Chansen: 9 Faksen J:r (V75-4)
Skrällen: 3 Tell Me No Lies (V75-7)

25
september
2013

Speedig rensare

V75 Solvalla lördag 28 september

Två V75:or denna helg på Solvalla. På lördagen är det högklassiga V75-finaler. Omgången ser öppen ut då flera av favoriterna har knepiga lägen. Pave the Way kan speeda ner allt till bra rens.

V75-1: "Ball" skräll

4 Credit Fayline måste ha bra chans från spets, men det finns risk för en mycket tuff öppning så jag väljer jag att gardera. Främst med 5 Quick Razz som visar stigande form. Även 6 Seabisquit och 8 No Deal skall streckas. Skrällen är 2 Allaballakaitoz som fått ett drömläge. 1 Stormysky har en del att bevisa innan jag streckar honom som betrodd.

V75-2: Pave rensar bra

8 Twin´s Fairytail har varit grym på slutet och kommer att bli favorit vilket inte är så mycket att säga om. Men spåret är uselt och jag garderar. Mitt roliga drag är 1 Pave the Way som signalerat kanonform på slutet. Får han sitta still till upploppets början kan han mycket väl vinna, till bra rens. 9 Queen´s Delight har utvecklats enormt och räknas tidigt. 7 Nimble kan massor i grunden och med ett par lopp i kroppen är han ett segerbud.

V75-3: Redéns duo

Stall Redén har två fina märrar i loppet. Tror mest på 4 Miss Sue V. Hon har en härlig utstrålning och med loppen i kroppen tror jag på en kanonprestation på lördag. Även 6 Dileva Käll streckas tidigt då hon tänt till rejält hos Redén. 9 Pantholops gillar att smyga med och skall ses som loppets fidus. 1 Beatasine har ett fint spår och är så gott som alltid bra de gånger hon hälsar på i Sverige. 5 Vincennes kan massor och får inte tappas bort på ett par sämre insatser. Även 7 Mermaid Ås och 10 Orsia måste med på "lappen". 2 True Advantage har både läge och form och är ett givet streck.

V75-4: Sveper till vinst

Omgångens bästa spik. Jag tror inte att 1 Västerboonthenews får bestämma i ledningen vilket öppnar för min spik 10 Junior Troy. Han har utvecklats under sensommaren och sveper till seger.

V75-5: Bedas runt om

Jag gillar 3 Bedas Chip och jag har feeling för att hon leder runt om. Hon var finfin senast och hon kommer troligen att vara ännu bättte nu då hon varit sjuk innan. Främsta hotet mot min chansspik är 2 Quadrille.

V75-6: Magisk varning

5 Panne de Moteur var blek senast då han gav sig som storfavorit från spets. Han måste vara mycket förbättrad för att vinna här. Jag vågar inte spika med tanke senaste insatsen och att även andra av stall Hultmans hästar underpresterat på slutet Jag garderar rejält. 1 Yarrah Boko blir även han hårt betrodd. Visst gjorde han det bra när han vann senast men från detta läge får han svårt att komma in i matchen. 6 Harry Haythrow är alltid streckvärd och den här gången kan han få en smygare i ett lopp som körs i tufft tempo. 8 New Line bollade med Panne de Moteur senast - streckas även här. Varnar även för 4 Magic Tonight som ser allt bättre ut i sin nya regi.

V75-7: Lazer-luring

Öppet då bästa hästen 4 Västerbo Highflyer saknade den rätta spänsten i lördags. Jag kan inte gå på honom igen utan någon vettig förklaring från tränaren. Hans stallkamrat 9 Quangaroo Zet duger i klassen om han är i full form. 1 Lazer Broline har bästa spåret och är med tanke på det loppets roligaste skrällbud.

Spiken: 10 Junior Troy (V75-4)
Chansen: 3 Bedas Chip (V75-5)
Skrällen: 1 Pave the Way (V75-2)

<<  13 14 15 16 17 [1819 20 21 22  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39