16
oktober
2013

Det razzlar till direkt

V75 Romme lördag 19 oktober

Rommes omgång är öppen och jag tror att det blir hög utdelning. Det är dessutom risk för snö i Dalarna i slutet av veckan vilket kan innebära att barfotakörning inte blir möjlig. Det kan "razzla till" redan i V75-1.

V75-1: Quickt till spets

7 Overtaker by Sib blir nog favorit efter sin enorma insats senast men jag vill varna för att han är en favorit i fara. Dels för att loppet kan sitta i benen och dels för att han tidigare har galopperat in i första sväng från springspår. 2 Aga Khan Boko är på väg mot toppformen men jag tycker att han borde vunnit senast får att få fem stjärnor i min bok. 6 Candor Hall har gjort det bra i sin nya regi och skall räknas. 1 Quick Razz har bästa spåret och kan vara med i spetsstriden. Skulle han hålla ledningen blir han svårslagen, till bra rens. Min speciella skräll! Även 8 Robin Ru måste med på kupongen.

V75-2: Klassen i gänget

11 O.F.V. Continue är klassen i gänget och då han knappast ens blir favorit väljer jag att chansspika honom. Får han bara lite hjälp på vägen blir han svår att stå emot över Rommes långa upplopp. Om man garderar är 7 High Stage given. Passa även läckre 9 Antagonista.

V75-3: Fem gör upp

Fem hästar gör upp om segern. Min etta är 4 Parodie som har bra spår och som visade uppåtform senast. Får hon smyga med har hon en vass speed. 7 Recation kan massor men är osäker och ojämn. Ett kul streck är 6 Captivating Ås som tål att göra jobbet själv. 5 Jumble Ås var vass näst senast och ska streckas. Även 2 Princess Wine ska med då hon har spetsläge.

V75-4: Gardera!

Rekommenderar riklig gardering. 3 Ground Proximity har bra läge och har visat form. 4 M.T.Havana Girl är snabb från start och trivs i spets. 9 Lucky Luke Zenz har bästa kapaciteten men kort distans är nog inte hans bästa. 7 Rite Passion såg fin ut senast och är loppets fidus.

V75-5: Toppchans i spets

I en mycket svår omgång väljer jag att spika Robert Bergh-tränade 3 Nordsjö Douglas som har visat klar uppryckning för sin nye tränare. Spåret är bra och som jag ser det kommer han tidigt till spets och sedan har han toppchans.

V75-6: Garderingsbar

10 Laurier Dag är ytterligare en av de många hästar som höjt sig flera klasser hos Robert Bergh. Bra chans igen men hästen har bakspår och det är väl kort distans så han är garderingsbar. Främst med 2 Open Mind Bi och 5 Pave the Way som båda har bättre form än rad.

V75-7: Fart som duger

Sprinterlopp för Gulddivisionen och även detta lopp är öppet. 1 Miss Sue V har bästa spåret och hon är riktigt på gång med ett par lopp i kroppen. Det är även stallkamraten 8 Pastor Stephen och han skall streckas trots ett dåligt spår. 7 Alvena Pele har hittat stilen efter en tids svacka och även han räknas. Blir det tufft tempo kommer vassa avslutaren 11 Monster Drive in i matchen. Luringarna är 4 Friction och 5 Reven d´Amour som båda i grunden har fart som duger i sällskapet.

Spiken: 3 Nordsjö Douglas (V75-5)
Chansen: 11 O.F.V.Continue (V75-2)
Skrällen: 1 Quick Razz (V75-1)

10
oktober
2013

Ariel en temposkräll

V75 Åby lördag 12 oktober

Topptrav på Åby då det är SM-dagen. Åby är en bana som ofta levererar höga utdelningar och jag tror att det blir så även denna tävlingsdag. Min bästa spik är finske gästen Valentin Laday som varit oerhört bra i sina senaste starter. Ariel Boko kan vara en temposkräll i Sto-SM.

V75-1: Garderar rejält

Öppet. 1 Onice Axe har haft tur i spårlottningen och blir svårslagen från spets om han är som senast. Men då han alltsom oftast uppträder sämre efter en kanonprestation garderar jag rejält. Ett vasst motbud är 5 Kung Fu Face som även han kan öppna snabbt. 3 You Talking To Me visade uppåtform senast och jag tror att han är ännu bättre nu. 7 Ybanos kan allt vissa dar och är ett givet streck. På skrällfronten nämner jag 2 Open Mind Bi och 10 Namale Kronos.

V75-2: Låser på två

8 Nimbus C.D.var enorm då han sitt försök till Kriteriet. Han är trots spåret min förstahäst men jag vågar inte spika då det kan bli en tung resa från det tråkiga utgångsläget. JHag dubblar med 4 Yield To None som jag tror tar ledningen i första skedet.

V75-3: Temposkräll

9 Olivia Lavec har radat upp fina prestationer och har bra chan. Men det finns risk att hon inte kommer in matchen så jag väljer att gardera. Främst med 5 Dileva Käll som troligen tar ledningen. Trivs där. 2 Vincennes fick en genomkörare senast och jag tror att hon gör en fin insats på lördag. 3 Playing Tua var grym senast och kan skrälla igen. Varnar även för 1 Ariel Boko som gynnas om det blir tokfart.

V75-4: Finsk bössa

Jag har sett 11 Valentin Ladays starter på det finska lopparkivet och han måste vara sjuk eller galoppera för att förlora. Jag spikar utan att darra på manschetten. Värsta motbudet och min första reserv är 2 Divas Revansch. En häst jag vill varna för är 4 Panic Button. Han har haft skadeproblem men är på väg tillbaka. Klassklättrare i vinter!

V75-5: Flera luringar

Årets upplaga av lärlings-SM håller bra klass. Kan tänka mig att helgardera loppet. Förstahästen i mina ögon är 9 Priscilla Spin som var enorm vid segern förra veckan. 1 Baretta Boko och 2 In Rock är två bra hästar med fina spår - streckas tidigt. Roligaste skrällbuden är 6 Just Magic och 10 What Love Can Do som båda har fina fartreurser. 12 Embassy Photo svarade för en femstjärnig insats senast och skall med på kupogen trots spåret. Det skall även 5 Twitter som utvecklats under hösten.

V75-6: Torskar igen?

6 Credit Fayline blev nerspeedad senast. Risk att så sker igen då det lär kosta en hel del för att komma till spets då han fått ett dålig spår. 1 Stormysky slog Credit Fayline senast och kan göra det igen då han åter haft tur i spårlottningen. 4 Jitanes har toppform och är ett skrällbud. 11 Kaka A.T. och 12 Arazi Boko lär få svårt att hinna fram.

V75-7: Ett kul drag...

Svenskt Mästerskap. Jag tror det kan bli en överraskning då jag inte har någon feeling för 2 Yarrah Boko som troligen blir favorit. 1 Juggle Face visade form i Frankrike senast och skall passas. Även 10 Orecchietti är ett tidigt streck efter uppvisningen i lördags. 8 Womanizer trivs i Sverige. Ett riktigt kul drag är ojämne 5 Deuxieme Picsous.

Spiken: 11 Valentin Laday (V75-4)
Låset: 4 Yield To None-8 Nimbus C.D (V75-2)
Skrällen: 1 Ariel Boko (V75-3)

02
oktober
2013

Junior slår favoriten

V75 Bergsåker lördag 5 oktober

Bergsåker är värd för veckans V75. Omgånger håller förvånansvärt hög sportslig klass med tanke på att det är veckan efter stortravet på Solvalla. Spelmässigt finns det risk för låg utdelning men skam den som ger upp på förhand. Min idé: Junior spöar favoriten i kallblodsloppet.

V75-1: Vinner i spets

I den första avdelningen har 4 Democrat toppchans från ledningen. Att formen är på topp visade han senast från ett dåligt läge. Han är sylvass från start så jag kan inte tänka mig att missar spetsen. Sedan är det som sagt toppchans. Om man väjer att gardera rekommenderar jag streck för duon 2 Uranus de Tyrole och 3 Robin Ru som bägge blir lite streckade. Även 5 Thai Goldie skall behandlas med viss respekt.

V75-2: Favorit i fara

6 Finish Future kommer troligen bli klar favorit då han kommer med två raka segrar. Jag anser dock att det är en favorit i fara då det vimlar av bra hästar i loppet. Han riskerar också att hamna på vingel. Ett kul drag är 7 Love Lini som jag tror kommer att utvecklas mycket under hösten - kan skrälla redan nu. Även 1 Victor Ruda och 12 Rocky Reach har chans och de lär att bli lite streckade. 8 Quattro Khan var finfin i ny regi senast och skall passas trots spåret.

V75-3: Nahar garderas

Elitloppsvinnaren 5 Nahar har naturligtvis bra chans att vinna Gulddivisionen som körs på hans hemmaplan men då han är inne i en galopperiod väljer jag att gardera. Främst med 10 Pastor Stephen som såg lysande ut i Sverigedebuten. Det ska bli spännande att se hur han tagit loppet. Även 4 Device och 11 Orecchietti får plats på min kupong.

V75-4: Jag spikar emot

7 Hallsta Lotus blir stor favorit i kallblodsloppet men jag väljer att spika emot då han var sjuk för ett par veckor sedan och dessutom är hösten inte hans bästa årstid. Jag chansspikar stallkamraten 9 Faksen J:r som jag tror blåser förbi favoriten över upploppet.

V75-5: Formen borta?

Normalt sett borde 14 Hankypanky Pagan runda detta sällskap i god tid före mål men då hon gav sig väl lätt i söndags tror jag att hennes fina form försvunnit. Jag kommer att strecka rejält i detta vidöppna stolopp.

V75-6: Garderar med tre

2 Highspeed Call är en "bössa" som har form och dessutom ett perfekt utgångsläge. Han har bra chans men då jag har ännu bättre spikar garderar jag med tre hästar. Värst emot är 1 O.F.V.Continue. Han såg strålande ut vid en billig seger senast - skulle han lyckas hålla spets blir han svårfångad. 8 Robben Bob har bra styrka och skall passas trots det dåliga spåret. Blir det tempo gynnas 9 Tyko Marje kraftigt och härmed är varningen utfärdad.

V75-7: Bästa skrällen

Den avslutade avdelningen är vidöppen då bästa hästen 10 Laurier Dag var sämre trots att han vann senast. Jag ser 3 Tell Me No Lies som omgångens allra bästa skrällbud. Hästen har hög kapacitet och formkurvan pekar spikrakt uppåt. 11 Long Night skall passas tidigt då han trivs under hösten. 4 Narold Vox är en tuffing som duger i klassen. 6 Oracle Kronos och 7 Aztec Boko platsar på en välgarderad kupong.

Spiken: 4 Democrat (V75-1)
Chansen: 9 Faksen J:r (V75-4)
Skrällen: 3 Tell Me No Lies (V75-7)

25
september
2013

Speedig rensare

V75 Solvalla lördag 28 september

Två V75:or denna helg på Solvalla. På lördagen är det högklassiga V75-finaler. Omgången ser öppen ut då flera av favoriterna har knepiga lägen. Pave the Way kan speeda ner allt till bra rens.

V75-1: "Ball" skräll

4 Credit Fayline måste ha bra chans från spets, men det finns risk för en mycket tuff öppning så jag väljer jag att gardera. Främst med 5 Quick Razz som visar stigande form. Även 6 Seabisquit och 8 No Deal skall streckas. Skrällen är 2 Allaballakaitoz som fått ett drömläge. 1 Stormysky har en del att bevisa innan jag streckar honom som betrodd.

V75-2: Pave rensar bra

8 Twin´s Fairytail har varit grym på slutet och kommer att bli favorit vilket inte är så mycket att säga om. Men spåret är uselt och jag garderar. Mitt roliga drag är 1 Pave the Way som signalerat kanonform på slutet. Får han sitta still till upploppets början kan han mycket väl vinna, till bra rens. 9 Queen´s Delight har utvecklats enormt och räknas tidigt. 7 Nimble kan massor i grunden och med ett par lopp i kroppen är han ett segerbud.

V75-3: Redéns duo

Stall Redén har två fina märrar i loppet. Tror mest på 4 Miss Sue V. Hon har en härlig utstrålning och med loppen i kroppen tror jag på en kanonprestation på lördag. Även 6 Dileva Käll streckas tidigt då hon tänt till rejält hos Redén. 9 Pantholops gillar att smyga med och skall ses som loppets fidus. 1 Beatasine har ett fint spår och är så gott som alltid bra de gånger hon hälsar på i Sverige. 5 Vincennes kan massor och får inte tappas bort på ett par sämre insatser. Även 7 Mermaid Ås och 10 Orsia måste med på "lappen". 2 True Advantage har både läge och form och är ett givet streck.

V75-4: Sveper till vinst

Omgångens bästa spik. Jag tror inte att 1 Västerboonthenews får bestämma i ledningen vilket öppnar för min spik 10 Junior Troy. Han har utvecklats under sensommaren och sveper till seger.

V75-5: Bedas runt om

Jag gillar 3 Bedas Chip och jag har feeling för att hon leder runt om. Hon var finfin senast och hon kommer troligen att vara ännu bättte nu då hon varit sjuk innan. Främsta hotet mot min chansspik är 2 Quadrille.

V75-6: Magisk varning

5 Panne de Moteur var blek senast då han gav sig som storfavorit från spets. Han måste vara mycket förbättrad för att vinna här. Jag vågar inte spika med tanke senaste insatsen och att även andra av stall Hultmans hästar underpresterat på slutet Jag garderar rejält. 1 Yarrah Boko blir även han hårt betrodd. Visst gjorde han det bra när han vann senast men från detta läge får han svårt att komma in i matchen. 6 Harry Haythrow är alltid streckvärd och den här gången kan han få en smygare i ett lopp som körs i tufft tempo. 8 New Line bollade med Panne de Moteur senast - streckas även här. Varnar även för 4 Magic Tonight som ser allt bättre ut i sin nya regi.

V75-7: Lazer-luring

Öppet då bästa hästen 4 Västerbo Highflyer saknade den rätta spänsten i lördags. Jag kan inte gå på honom igen utan någon vettig förklaring från tränaren. Hans stallkamrat 9 Quangaroo Zet duger i klassen om han är i full form. 1 Lazer Broline har bästa spåret och är med tanke på det loppets roligaste skrällbud.

Spiken: 10 Junior Troy (V75-4)
Chansen: 3 Bedas Chip (V75-5)
Skrällen: 1 Pave the Way (V75-2)

19
september
2013

Jag har en drömskräll

V75 Åby lördag 21 september

Topplopp då Åby Stora Pris körs. Sedan några år tillbaka avgörs det som heatlopp vilket är en extra krydda. Årets upplaga ser öppen ut. På Åby brukar det bli bra betalt på sju rätt och jag tror att även denna omgång ger hög utdelning, inte minst med tanke på att det är Jackpot. Dream Duo är min "drömskräll".

V75-1: Står på tur

I första heatet av Åby Stora Pris tror jag mest på 5 The Best Madrik. Han har visat form under sommaren och står på tur för en seger. Utmanas i första hand av 1 Commander Crowe, 2 Nahar och 7 Sebastian K. Vill även varna för 3 Save the Quick.

V75-2: Iris och Brandon

För att vara ett V75-lopp så håller den andra avdelningen ingen högre klass. Min förstahäst är 2 Electrifying som kan öppna bra och som har ett perfekt utgångsläge. Även 8 Staro Green River är tidig trots det usla spåret. Två skrällbud är 3 Iris Iris och 12 Finish Brandon.

V75-3: Framhåller Arazi

1 No Deal har varit mycket bra men jag tror inte att det korkades upp champagneflaskor i stallet när man fick se spårlottningen. No Deal är ingen startraket utan han riskerar att hamna långt bak invändigt. 4 Mr Chicago visade dålig glöd i lördags och även han ser ut att bli överspelad. Jag vill istället framhålla formstarke 5 Arazi Boko som har samlat ihop till en V75-vinst. 12 Overtaker by Sib duger i klassen men att vinna från bricka 12 på Åby är inte det lättaste.

V75-4: Varnar för två

Här kan det skrälla då loppet i mina ögon är vidöppet. Har inte någon feeling för någon men vill varna för en duo som jag tror blir lite bortglömd. Först och främst 7 Falcon Håleryd. Han gjorde en kanoninsats senast och föll verkligen med flaggan i topp. Även 2 Working on a Dream kan skrälla då hon fått ett perfekt utgångsläge.

V75-5: Ännu bättre spår

Om jag har rätt att 4 The Best Madrik vinner den första avdelningen borde han vinna även denna då han har ett ännu bättre utgångsläge.Jag chansspikar. 2 Sebastian K. har sin bästa uppgift i detta heat och jag blir inte chockad om fjolårsvinnaren vinner även i år trots att han inte visat den bästa formen under sensommaren. 8 Commander Crowe har ett iskallt utgångsläge och borde får svårt. 7 Nahar missgynnas inte så mycket av spåret och han kan tvinga fram ett skiljeheat. 6 Save the Quick måste också streckas om man inte gör som jag och spikar.

V75-6: Bästa spiken

3 Västerbo Highflyer är mitt bästa spikförslag då han möter enklare motstånd än vid segern senast. Läget är dessutom bra. Jag tror att han tidigt sitter i spets och sedan är det toppchans. Mitt streck i reservrutan sätter jag för 6 Elit Håleryd som flög fram över upploppet i lördags.

V75-7: Duo höjer värdet

Den avslutande avdelningen är ett långlopp som jag tycker är svårt med tanke på att förhandsfavoriterna 9 Bradley och 13 Perfect Toll kommer från sämre insatser. Mitt roliga drag är 4 M.T.Fortune Winner som vann säkert från spets på lång distans senast. Vill även varna för formtoppade 1 Dream Duo som kommer att få en smörresa och då kan skrällen vara ett faktum. Dream Duo är min speciella skräll och han höjer värdet!

Spiken: 3 Västerbo Highflyer (V75-6)
Chansen: 4 The Best Madrik (V75-5)
Skrällen: 1 Dream Duo (V75-7)

11
september
2013

Skrällen från Jägersro

V75 Färjestad lördag 14 september

Dags för Unionstravet på Färjestads travbana som är en av landets allra snabbaste. Det kommer att bli en fartfest på lördag då vädret blir fortsatt varmt. Normalt får "baggarna" svårt i varmblodsloppen men vinner allt som oftast i de kallblodslopp som körs under Unionstravet. Jag tror att det blir så även i år och spikar Tekno Odin. Skrällen tränas av Jägersros Tomas Malmqvist.

V75-1: Passa Dante

I den första avdelningen tror jag mest på 1 Time Machine som haft tur i spårlottningen. Han blir svår att rå på om han lyckas svara upp innerspåret. Även 5 October Kronos och 9 Search Launcher är tidiga streck för mig. På skrällfronten nämner jag 12 Jullex Dante som har grym form. Passa även 8 Listas Rafiki som har bra fart och ett stärkande lopp i kroppen.

V75-2: Hetaste draget

8 Hankypanky Pagan möter enklare motstånd än på slutet. Även om läget är lurigt tror jag att hon har bra chans och jag ser henne som det hetaste draget i omgången. Om man garderar bör man i första hand strecka duon 4 Blue Star Mythical som visat kanonform på slutet och 15 Thai Goldie som har bästa farten.

V75-3: Motion-varning

3 Rebellion var klart förbättrad senast med vasse Kim Eriksson i jollen och ekipaget får tipsnicken av mig i detta öppna lopp. En häst jag har sett på norskt lopparkiv är 7 Sejr Gammelsbäk och han skall streckas tidigt. 5 Piano Dilli har fin fart och måste med på kupongen. Varnar även för 9 Digital Motion som höjt sig ett par klasser i de senaste starterna.

V75-4: Ray skräller

Här kan det skrälla då loppet i mina ögon är vidöppet. Min förstahäst och mitt roligaste drag som skräll i omgången är Tomas Malmqvist-tränade 2 Ray Damgård som fungerade klart bättre i sin aktion senast. Från ett fint läge blir han livsfarlig. Flemming Jensen-duon 4 Roxy Hill och 9 Sensei är bra för klassen. Av de norska hästarna tror jag mest på 5 Enjoy Va Bene. 3 Premier Kronos är en fin typ som skall bli intressant att följa framöver.

V75-5: Två streck räcker

Tror att striden står mellan 5 Mellby Viking och 7 Laurier Dag. Båda imponerade oerhört senast och med två streck känner jag mig säker på att klara loppet.

V75-6: Ingen spik

9 Yarrah Boko kommer troligen bli favorit men som storfavorit är han ingen spik för mig då han allt som oftast kommer bort när det är allvar. Jag garderar i första hand med 5 Harry Haythrow och 6 Rocky Winner. Även 1 Blue Rock skall med på "lappen" då han har formen i zenit. 12 Caballion gillar jag skapt men nu är det länge sedan han visade form så jag står över denna gång.

V75-7: Tekno vinner

Den avslutade avdelningen är Unionskampen för kallblod. Jag är övertygad om att 8 Tekno Odin vinner då hans på förhand främsta konkurrent Gylden Balder blivit struken. Har svårt att tro att enda (?) motbudet 6 Månprinsen A.M. skall slå min spik den tunga vägen.

Spiken: 8 Tekno Odin (V75-7)
Chansen: 8 Hankypanky Pagan (V75-2)
Skrällen: 2 Ray Damgård (V75-4)

05
september
2013

Eros ökar värdet

V75 Bollnäs lördag 7 september

Bollnäs är värd för veckans V75:a. Det är dubbeljackpot då det inte blev någon utdelning varken på sex eller fem rätt i lördags. Tyvärr ser även veckans omgång mycket lätt ut då firma Hultman/ Kihlström har ett par svårslagna megafavoriter. Eros Tooma kan höja värdet i V75-7.

V75-1: Många streck

Ett lopp för Stoeliten och många som har chans. Min förstahäst är 6 True Advantage som såg formstark ut med sparade krafter senast. Även hennes stallkamrat 4 Digital Darling kan vinna då hon är kvick från start och trivs i spets. Stall Melanders tredjehäst 3 O.U.Glide skall även hon med på kupongen då hon har hölt sig flera klasser på slutet. 1 Dont Wear Pjs har bästa spåret och jag tror att hon har klart bättre form än vad hennes rad tyder på. 10 Dileva Käll har gjort det bra i sin nya regi och skall passas. 8 Gisela Ås är en vass sprinter.

V75-2: Toppchans igen

3 Twin´s Fairytail har gjort det bra för Svanstedt och det är toppchans igen trots att det kommit in mycket pengar på kort tid. Främsta är kapable men osäkre 2 Immer Fri.

V75-3: Inget jordskred

Jag har svårt att se hur 3 Panne de Moteur skall förlora detta lopp. Han vann mot klart tuffare konkurrenter senast utan att vara tom i mål. Som jag ser det tar han spets och sedan skall det till ett jordskred för att han skall förlora. Omgångens bästa spik.

V75-4: Inte förvånad...

3 Venkatesh har vunnit i samtliga årets fyra starter och jag blir inte förvånad om han vinner igen. Han har lärt sig öppna allt bättre. Från ett bra spår kan Örjan köra till efter en bit och det är bra chans att han får överta. 1 Caddie Heart visade lite av sitt kunnande senast och det är möjligt att hon kommer att bli lika bra som jag trodde i höstas. Främsta hotet till favoriten. Varnar även lite för 7 Aibophobia som ser lovande ut. 2 Romeo Lavec och 5 Royal Apanage ska med om man garderar vidare.

V75-5: Låg klass = skräll

Kallblodloppet håller inte högsta klass vilket innebär chans/risk att det skräller, inte minst med tanke på att det är kort distans. 1 Ivers har sett finfin ut vid sina Sverigebesök och kanske är det så lätt att han leder runt om. Även de två andra norska hästarna 6 Arnblessen och 14 Sarpsfoss skall streckas då de trivs på kort distsans. J-O Perssons duo 3 Närby Kalabalik och 8 Lärkan är de största svenska hoppen.

V75-6: Säker på tre

3 Stormysky avslutade bra i comebacken senast. Med det loppet i kroppen tror jag att han är riktigt bra denna gång. Kommer han till spets har han bra chans men det finns två starka motbud i form av 6 Credit Fayline och 8 Mr Chicago. Med tre streck på kupongen känner jag mig säker och låser loppet.

V75-7: Mot formtopp

Den avslutade avdelningen är vidöppen då bästa hästen 12 Bradley har fått sämsta spåret. Från ett bra spår hade han varit en spik. 4 Oracle Kronos var klart förbättrad barfota senast. Körs han så även på lördag är han i striden. 8 Quangaroo Zet är högkapabel och skall med på "lappen" trots ett uselt spår. Ett riktigt kul streck är 7 Eros Tooma som jag tror är på väg mot en riktig formtopp. Omgångens bästa skrällförslag.

Spiken: 3 Panne de Moteur (V75-3)
Chansen: 3 Venkatesh (V75-4)
Skrällen: 7 Eros Tooma (V75-7)

29
augusti
2013

Arazi Boko står på tur

V75 Jägersro lördag 31 augusti

Dubbla V75:or på Jägersro. Lördagens omgång ser svår ut och även derbysöndagens V75 är öppen. Banan på Jägersro är mycket snabb och det är svårt att ta något från kön vilket gör att jag söker dragen från främre ledet. Arazi Boko står på tur för en V75-seger.

V75-1: Arazi skräller

6 No Deal blir favorit vilket inte är så mycket att säga om då han radar upp fina insatser. Främsta hotet och mitt roligaste förslag till skräll är 1 Arazi Boko som flög fram efter sen lucka senast. Får han bestämma en bit i spets kan det gå vägen nu istället. 5 Please Perfect var bra senast och räknas. Betrodda duon 8 Kaka A.T. och 11 Brasil Boko har svåra lägen vilket gör de mindre intressanta för mig som spelobjekt. Pass upp för 9 Thai Goldie som kan massor när hon har sin dag.

V75-2: Trio gör upp

Trion 2 Shiraz Brodde, 3 Mind Your Face och 6 Queen's Delight kommer från fina insatser i derbykvalen. När de nu möter enklare motstånd tror jag att någon av dem vinner. Mest intressant streckmässigt av är Mind Your Face som är på väg tillbaka efter en svår sjukdom. Av de övriga vill jag framhålla 1 Dontellmeanymore som gör sina bästa lopp i spets.

V75-3: Kan mer än visat

Ett mycket öppet treåringslopp där jag mest tror på 6 Rod Stewart som var mycket bra när han vann i Norge. Har dock vilat efter och är svårbedömd. 8 Rolex Bigi var grym på Bergsåker och hade varit en spik från ett bättre spår. 1 Express Duo blir allt bättre. 7 Västerbo Loveboat har mycket fin kapacitet. Storskrällen är 5 Rue du Bac som jag tror kan mycket mer än visat.

V75-4: Handlar om två

6 Nimbus C.D. är en läcker sort som jag tror kommer att vandra genom klasserna. Han har ett perfekt utgångsläge och ska ha toppchans från ledningen trots att den långa distansen är oprövad. 9 Leonas Kaiser gillar jag skarpt. Att formen är i stigande bevisade han senast då han satt fast med sparade krafter i ett derbykval. Jag chansar med att bara strecka dessa två.

V75-5: Chansen finns...

Stoloppet håller inte högsta klass vilket innebär att det finns chans/risk att det skräller. Bästa hästen i loppet är säkert 15 Bloom Boko men hon kan få för långt fram. 5 Stylish Hanover är även hon bra för klassen men ett femtespår i kombination med att hon gör sin första övernattning på bortaplan gör att jag drar åt mig öronen. 4 Open del Rio och 14 Ragna Opal har fart som räcker till seger.

V75-6: Call Me mot guld

Ett öppet lopp som körs över lång distans. Har feeling för att det kommer att gå undan rejält. Min förstahäst är 4 Call Me Hanover som jag tror kommer att hävda sig i Gulddivisionen nästa år. Värsta hotet är 3 Alamo Boko som var finfin då han vann på distansen senast. Kolgjinis 5 October Kronos och 8 Olympic Kronos är givna på kupongen.

V75-7: Klart från spets

Sprinterlopp för Gulddivisionen. Loppet håller, förutom ett par undanta, ingen högre klass. Jag väljer att spika 5 Occhione Jet som fått ett lopp i kroppen efter en sjukdom som drabbade honom efter hans enormt fina årsdebut. Nu tar han ledningen och sedan är det klart.

Spiken: 5 Occhione Jet (V75-7)
Låset: 6 Nimbus C.D./9 Leonas Kaiser (V75-4)
Skrällen: 1 Arazi Boko (V75-1)

22
augusti
2013

Nimble har skrällfart

V75 Bergsåker lördag 24 augusti

Bergsåker kör sin stora dag på lördag. Det vimlar av topphästar i rubrikloppet. Omgången håller även i övrigt hög klass men det finns risk att utdelningen blir låg då flera av de bästa hästarna i respektive avdelning fått fina utgångslägen. Kapable Nimble kan dock skrälla.

V75-1: Jag varnar för...

4 Västerbo Highflyer har mycket fina fartreurser men jag tycker inte att hans form är glimrande så jag väljer att gardera rejält. En häst jag vill varna för är 1 Greenstar som spurtade vasst senast. Även 2 Pink Elephant och 10 New York U.S. duger i klassen om de vaknar på rätt sida.

V75-2: Bara galopp emot

2 Charlie Trotter är en superkanon som nu möter vanliga hästar. Det enda som kan fälla honom är en galopp modell större eller att han är sjuk för dagen. Han är omgångens i särklass bästa spik.

V75-3: Favoritminus

9 Hallsta Lotus blir troligen, tillsammans med 7 Månprinsen A.M., mest streckad i SM-loppet men då jag ser minustecken på duon väljer jag i stället att chansspika 3 Faksen J:r. Han visade kanonform som knappt slagen tvåa senast. Som jag läser loppet kommer han tidigt till spets och därifrån måste han bli mycket svårslagen. Hallsta Lotus är bäst på kortare distanser - på långt måste han smygas för att vilja ta i den sista biten. Månprinsen A.M. har inte sett som bäst ut på slutet och då vill jag inte strecka som hårt betrodd.

V75-4: Lopp i kroppen

1 Kaiser Broline är bra och har fått bästa spåret men jag är inte helt säker på att han håller spets och då kan det bli fel så jag streckar vidare. Min förstahäst är 7 Satisfied La Marc som visat kanonform på slutet. Även 2 Remember My Name är intressant från ett fint utgångsläge. Vill även varna för kapable 11 Nimble som fått ett lopp i kroppen.

V75-5: Når inte ikapp

Ett helt gäng bra märrar som 8 Pantholops, 12 Braås Palema, 10 Vincennes, 9 Global Midnight och 15 Mousse jagar från tillägg i detta lärlingslopp. Den av dem som får den bästa resan är längst fram då det är "jämnt skägg" mellan dem. Men jag tror att samtliga kan få svårt att nå ikapp 4 The Editor som säkert är väl förberedd efter vila. Passa senast vassa 11 Aloe Vera som nu körs av kometen Oskar J. Andersson.

V75-6: Tappa inte bort...

11 Ed You vann utan att vara som bäst i debuten för Bergh och han måste vara bättre för att vinna igen. Jag rekommenderar riklig gardering då loppet är vidöppet. Tappa inte bort 1 Uranus deTyrole som har kommit i mål med sparade krafter i de två senaste loppen. 2 Outlaw Merci och 6 Sundsvik Saigon duger i klassen. Vill även höja ett varningens finger för 3 Robin Ru och 8 Latitude Broline. 12 Notre Crown har grym form men att vinna från detta usla spår blir inte lätt.

V75-7: Quick draget

Omgångens avslutas med Sundsvall Open Trot som samlat ett kanonfält. Min förstahäst är 7 Save the Quick som var enorm vid segern på Solvalla senast med Björn Goop i vagnen. När de två möts igen är Save the Quick loppets bästa drag. 2 Nahar är ett tidigt streck, inte minst med tanke på att han fått att drömspår. 5 Sebastian K. har inte övertygat på slutet och som hårt betrodd är han ointressant. Ett roligare streck är 1 Friction som är tillbaka i eliten på allvar.

Spiken: 2 Charlie Trotter (V75-2)
Chansen: 3 Faksen J:r (V75-3)
Skrällen: 11 Nimble (V75-4)

15
augusti
2013

Jag har en guldskräll

V75 Örebro lördag 17 augusti

På lördag är det V75-finaler på Örebro. Russinet i kakan är de två E3-finalerna. I båda finns starka favoriter i form av Rolling Stones och D´One. Jag väljer dock att gardera båda i hopp om att vara med och slåss om de riktigt stora slantarna. Skrällen? Den kommer i Gulddivisionen.

V75-1: Spik på Credit

2 Credit Fayline har radat upp starka insatser under sommaren utan att få vinna. Jag tror att det är dags för honom att sätta pricken över i:et på lördag då han fått ett perfekt utgångsläge. De främsta hoten mot min chansspik är 3 Kaka A.T. och pånyttfödde 6 Democrat. På skrällfronten framhåller jag 1 Dragon Tooma och 8 Uranus de Tyrole.

V75-2: Poochai tidig

2 Rolling Stones är ännu obesegrad och han kommer att bli en av lördagens största favoriter. Självfallet har han bra chans i E3-finalen men jag väljer att gardera då det finns risk att han får göra grovjobbet själv i stenhårt tempo. Ett tidigt bud för mig är 4 Poochai som är på väg mot en riktig formtopp. Även 1 Djali Boko och 7 Tumble Dust har fart för att vara med och slåss om segern.

V75-3: Frun vansinnig

Gulddivisionen är lurig då bästa hästen 7 Noras Bean inte startat på ett tag och då vill jag inte spika. 1 Sanity har läget och även om han inte han inte alls varit lika fin som i fjol tror jag att han kommer att få en kanonhöst. 10 Dont Wear Pjs såg läcker ut senast och hon är mitt roligaste skrällbud i omgången. Om jag inte skulle nämna 3 Harry Haythrow i krönikan skulle min fru bli vansinning och det är det sista jag vill. Harry har alltid chans att vinna om han får sitt lopp.

V75-4: Det krävs tur

8 Twin's Fairytail höll farten strålande senast och han skall ses med bra chans. Men från åttondespåret krävs en del tur på vägen och jag vågar inte spika. 6 Attack Diablo är under utveckling och måste streckas. Passa även duon 1 Bar Plombier och 7 Krypton Eye som båda är kapabla hästar i form.

V75-5: Svårt för Viking

8 Mellby Viking är en kanon men han får svårt att vinna från åttondespåret. Min förstahäst är 2 Handsome Knight som jag tror tidigt kan komma till spets. 6 Zinedine Bob är även han given på kupongen då han var grymt bra senast.

V75-6: Kan hända nåt

1 D'One blir med rätta favorit då hon har det bästa spåret. Fin chans att leda från start till mål. Men det finns alltid en risk att det händer något oväntat i ett stolopp för treåringar och jag väljer att strecka på. Främst med hennes stallkamrater 3 Mythical Fortune och 11 Mellby Briolett som båda har stjärnutstrålning. 9 Denim Boko och Berghs bägge ston 5 Roaring Drunk och 6 Amazon Am skall passas.

V75-7: Sib tar över

Min bästa spik är 7 Overtaker by Sib som jag tycker blir bättre och bättre för varje lopp. Han lär köras offensivt och jag tror att han får överta ledningen och då förlorar han inte. En kul spik att avsluta omgången med då han näppeligen blir någon megafavorit.

Spiken: 7 Overtaker by Sib (V75-7)
Chansen: 2 Credit Fayline (V75-1)
Skrällen: 10 Dont Wear Pjs (V75-3)

14
augusti
2013

Parodie inget skämt

Onsdag kväll är det en extra V75:a på huvudstadsovalen. Topptrav med det så länge upphaussade "legendloppet" där gamla stjärnkuskar gör upp om segern. Omgången är lite lurig och vi tror att det blir sexsiffrig utdelning. Parodie och "Osten" skräller.

V75-1: Osten vinner

2 Parodie är mycket speedig och har fått ett perfekt läge. Att kuskvirtuosen Bernt "Osten" Lindstedt kör stärker mig i min tro att hon vinner. Min speciella skräll i omgången. Främst motståndet kommer från Stig H Johansson och hans uppsittning 7 Jaguar Broline som var finfin senast och troligen är ännu bättre med loppet i kroppen. Även 4 Balticas Yahoo skall streckas då han kommer att vara stärkt av senaste loppen. Passa även 5 Havbergs Mimi som kan komma till spets.

V75-2: Helgardera!

Jag rekommenderar helgardering. Mitt främsta bud är 4 Haraldinho som ser lysande ut för dagen.

V75-3: Världstopp

2 Save the Quick är en av världens bästa märrar. Hon har haft tur i spårlottningen och som extra krydda körs hon av Björn Goop. Spikas på allt.

V75-4: Tillbaka i form?

Endast åtta hästar anmälda men det gör inte så mycket då det är hög klass. Är 7 Massive Babe tillbaka i den form hon hade under elitloppshelgen vinner hon. Jag garderar i första hand med 5 Rosemary Gar och 1 Rue du Bac.

V75-5: Kul skräll

Ett stolopp som körs över kort distans och öppet. Min förstaröst lägger jag på 5 O.U.Glide som är i full form. Får hon en fin resa tror jag hon är tuffast till slut. 9 Love N´Hate har fått lopp i kroppen och räknas då hon har en vass långspeed när hon är i form. 1 Latitude Broline är ett kul skrällbud. Gynnas om det blir tempo.

V75-6: Många bud

Ett mycket fint fyraåringslopp där det vimlar av segerkandidater. 2 Magic Tonight har imponerat i sin nya regi och 8 Digital Ink är om jag har rätt en blivande världstjärna. Duon är mina förstahästar i detta topplopp. 1 Beer Summit har ett perfekt läge och jag tror även han kommer att låta höra tala om sig framöver. 6 Nothing But Class är under utveckling och skall ses som en fidus. 9 Chelsea Boko har inte övertygat i år men som många andra av stallets hästar kan han vara ruggigt förbättrad från en start till en annan.

V75-7: Vassare bakifrån

Högt doterat femåringslopp och vidöppet. Minst åtta hästar som har bra chans att vinna. Jag vill dra en lans för 9 Edward Ale som jag tror är vassare bakifrån än i spets. Blir det stenhårt tempo kommer han att visa sig starkast till slut och jag ser honom som en bra chansspik. Värsta hoten är 1 Occhione Jet och 7 Panne de Moteur.

Spiken: 2 Save the Quick (V75-3)
Chansen: 9 Edward Ale (V75-7)
Skrällen: 2 Parodie (V75-1)

08
augusti
2013

Jag garderar Nahar

V75 Skellefteå lördag 10 augusti

 

På lördag är det V75 långt upp i norra Sverige då Skellefteå arrangerar. Inte så många tränare från södra Sverige som finner mödan värt att åka upp. Klassen inte är så hög och det är ojämna fält vilket borgar för låg utdelning. Värt att tänka på: Det är open stretch. Storfavoriten Nahar garderas - med bland annat är storskräll!

V75-1: Spetsvinnare?

 

6 Ulm Karsk har haft en inkomstbringade sommar och jag tror att det kommer in en hel del slantar även på lördag. Bra chans från spets. Främsta hotet är 9 Tresor d´Inverne som fått två lopp i kroppen efter vila. Även 3 Oracle Kronos duger om han skulle vara tillbaka i form efter en svacka.

V75-2: Rolig tipsetta

Här kan det skrälla. Min roliga tipsetta är 6 Monterey som visade form senast. Även 2 Berkut Boko kommer från en stark prestation. På skrällfronten nämner jag 4 Milan Töll och 7 Digital Element. Tidigare framgångsrike 10 Order by Viking tävlar numera i svag konkurrens i norra Norge och han streckas inte, trots den smickrande raden.

V75-3: Vinner barfota

1 Månprinsen A.M. gav sig som klar favorit senast då han inte fungerade i travet. Att han redan nu kommer till start förvånar mig. När han dessutom fått ett lurigt spår blir han ännu mindre intressant. Jag väljer istället att chansspika 3 Hallsta Lotus som kommer från två raka segrar tagna samma dag. Om han måste köras med skor på lördag kommer jag dock att gardera rejält. En som då kommer in i matchen är 4 Faksen J:r som sett fin ut på slutet.

V75-4: Jag heltäcker

Vidöppet och jag rekommenderar att heltäcka loppet och liksom jag hoppas på storskräll. Mina tre förstahästar är 1 Quick Change, 3 Wild Life och finske 6 Kiss Goodbye.

V75-5: Har marginaler

11 Bradley har tänt till rejält under sommaren. Jag tror att han trots tillägget är ensam på fotot då motståndet är klasser sämre än normalt. Senast var han finfin då han vann via 11,5 sista varvet. Det enda som kan fälla honom är andraspåret men jag tror inte att "Robban" förivrar sig då han vet att det finns marginaler att köra med denna gång. För den som vill gardera rekommenerar jag streck för 14 Todays Butterfly som har en vass speed.

V75-6: Djuse skräller

15 Nahar har utvecklats till att bli den stora stjärna som man har trott ett par år att han skulle bli. I sin senaste start galopperade han dock lite för omotiverat för att jag känner för att spika honom som megafavorit. Jag streckar ytterligare två hästar. Naturligtvis är den ene 13 Caballion som jag håller högt även om han svek senast. Den andra är storskrällen 1 Blueberrysky som har både fart och styrka. Från innerspåret får han och Mattias Djuse en fin resa.

V75-7: Classic rysare

 

I den avslutande avdelningen tror jag mest på 2 Outlaw Merci som visat kanonform under sommaren. Men som 3 Robin Ru såg ut senast måste han streckas. Jag plockar även med 8 Simoun som fått ett lopp i kroppen efter lång vila. Jag tror inte att Bergh hade anmält honom hit om han inte trott att den här kapable fransmannen är redo för stordåd. 7 Manstone´s Classic är snabb från start och skall ses som loppets stora rysare.

Spiken: 11 Bradley (V75-5)
Chansen: 3 Hallsta Lotus (V75-3)
Skrällen: 1 Blueberrysky (V75-6)

31
juli
2013

Formtoppad skräll

V75 Rättvik lördag 3 augusti

Rättvik är värd för lördagens Jackpot-V75:a och det kommer säkert att bli mycket folk på läktarna. Jag är dock långt ifrån lika säker på att det blir någon högre utdelning då loppen ser ojämna ut. Min roligaste skräll är en formtoppad dam i V75-2.

V75-1: Bättre spår nu

2 New York U.S.var grymt bra i Sprintermästar-försöket och vass även i finalen. Senast galopperade han bort sig från innerspåret. Jag tror andraspåret är klart bättre för hans del och loppets förstahäst. Vill dock gardera med formstarka duon 4 Namale Kronos och 5 Overtaker by Sib. På skrällfronten nämner jag 8 Renate Bowl som har formen på topp.

V75-2: Jag tackar...

Här kan det skrälla. Min förstahäst är 2 Headhunter som imponerat i de två senaste starterna. Även 5 Kebab kommer med full form. En stormvarning vill jag utfärda för 8 Lancing Face som är kapabel och dessutom har toppform av de senaste starterna att döma. Hon kommer att bli bortglömd vilket jag tackar för. 1 Antagonista är läcker och får inte glömmas bort. 11 Somolli Favorit och 12 Tagena Run är ytterligare skrällar att se upp med.

V75-3: Inte så säker

Gulddivisionen kommer att ha en klar favorit i form av 7 Friction som visat uppåtform i två senaste starterna, men jag är inte så säker på att han vinner. Jag garderar främst med 5 Amour Rapide som är kraftigt på gång. Även 8 Harry Haythrow och 11 Stay the Night vill jag ha med på lappen. Passa 12 Haraldinho som är på väg tillbaka mot toppformen.

V75-4: Frans från Front

Bra chans att 3 Frans G. leder från start till mål. Han har formen på topp och trivs i spets. Ett kul drag då han knappast kommer att bli favorit och han är min chansspik i omgången. Främsta utmanare är 4 Kaiser Broline som höjt sig markant på slutet.

V75-5: Allvinn vinner

6 Sagi Allvinn har tänt till rejält sedan han kom i Erik Killingmos träning. De gånger jag sett hästen vinna med Björn Goop i vagnen har jag blivit full av beundran. Jag tror att ekipaget tidigt kommer till spets och sedan skall spänningen vara över. För de som garderar nämner jag 8 Farmbaron och 10 Hulte Magnus. 13 Mel Odin har jag ingen större feeling för denna gång.

V75-6: Jag streckar två

4 Democrat har fått ett spår innanför stallkamraten 5 Digital Darling vilket jag tror avgör loppet dock utan att vara helt säker. Jag väljer att strecka stall Melander/ Lundströms båda hästar. Vill man strecka ytterligare hästar i hopp om att stallkamraterna kör mot varann vill jag framhålla 6 Credit Fayline och 9 Uranus de Tyrole som båda kan gå fort över ett upplopp om de fått smyga med.

V75-7: Ännu bättre

Omgången avslutas med Sommartravets final med hela 400 000 kr i förstapris. Den häst jag tror tar hand om checken är 7 Zonguldak. Han har utvecklats enormt i år och senast vann han trots avsaknaden av lopp i kroppen. Med det loppet i sig kommer han att vara ännu bättre nu. Jag tar även med 1 For Pleasure As, 9 October Kronos och 15 True Advantage. Jag tycker att 10 Le Mat såg lite "mätt" ut senast och väljer att plocka bort honom från kupongen.

Spiken: 6 Sagi Allvinn (V75-5)
Chansen: 3 Frans G (V75-4)
Skrällen: 8 Lancing Lace (V75-2)

13
juni
2013

Caballion bäst i landet!

V75 Boden lördag 15 juni

På lördag är det Bodens tur att köra V75 och traditionsenligt är det under kvällen som tävlingarna avnjuts. Omgången ser favoritbetonad ut även nu och det är risk för ny Jackpot. Jag chansspikar Caballion som i mina ögon är bästa hästen i landet!

V75-1: Rocky garderas

8 Rocky Winner var bra senast. Fin chans att inleda omgången trots det tråkiga spåret. Men det finns ett kul motbud i form av 1 Uranus de Tyrole som jag gillar skarpt.

V75-2: Tre gör upp

Ojämnt här också. Jag tror att striden står mellan tre hästar. 6 Pompano är min förstahäst. Han har visat både fin fart och rätt inställning vid sina segrar. Främsta hotet är 7 Twin's Ducati som är ute på passande distans. Varnar även för 3 Whosyourdaddy.

V75-3: Bäst i landet

Veckans huvudlöpning håller mycket hög klass men jag undrar om loppet kommer att bli så bra då det finns frågetecken på flera av de mest namnkunniga hästarna. 7 Sebastian K. gav sig lätt i elitloppsfinalen och jag tror inte att han presterar som bäst på lördag. Elitloppsvinnaren 10 Nahar har säkert fått ta det lugnt efter den härliga segern och dessutom ryktas det att han ska gå med skor vilket är ett minus. 8 Sanity visade uppåtform senast men han har fått ett uselt spår igen. 6 Scouby Djoub svarade för en enorm prestation senast. Intressant att se om det var en engångsföretelse eller om vi har fått en ny stjärna. För egen del kommer jag att chansspika 5 Caballion som såg förbättrad ut i comebacken. Han visar att han är den bästa travaren i landet!

V75-4: Stjärnstatus

1 Vendome ser ut som en stjärna och jag tror att hon med de lopp hon fått i kroppen är mogen att vinna. Spåret är bra och kusken vass så hon blir inte lätt att besegra. Men då hon skall resa långt har jag valt att gardera. Först och främst med Oskar J. Anderssom som är en kuskstjärna. Även om hans uppsittning 2 Ninepoints Ariel inte är någon stjärna kan det bli vinst.

V75-5: Spela Harry!

Kallblodsloppet ser öppet ut och här kan det hända något. Min förstahäst är 3 Juni Kongen som visade förbättrad form senast. Även stallkamraten 4 Farmbaron duger i sällskapet. Ett hett och rensande streck är formstarka 5 Järbo Harry. Fine 12 Mel Odin gick bra efter galopp senast och skall streckas tidigt liksom fartfyllde strulputten 6 Eldvin.

V75-6: Vinner "hemma"

4 Nautical har gjort det bra i tuffa sällskap under våren. Jag är inne på att Hanna Olofsson får vinna V75 på sin hemma-plan. Ekipaget utmanas i första hand av 5 Mr Vox som är på väg upp i form. På skrällfronten varnar jag för 11 Dusty Wind som kan vinna om det blir tempo.

V75-7: Favorit - igen

Jag tror att även denna omgång avslutas med en stor favorit vilket innebär att risken för låg utdelning är överhängande. 3 Le Mat är i mina ögon den klart bästa hästen och då han dessutom fått ett bra spår på en för honom passande distans ser jag honom som omgångens bästa spik. Om du vill gardera måste du ta med 11 Made at Home som jag själv kommer att strecka som förstareserv på mina kuponger.

Spiken: 3 Le Mat (V75-7)
Chansen: 5 Caballion (V75-3)
Skrällen: 5 Järbo Harry (V75-5)

05
juni
2013

Skräll med lite tur

V75 Östersund lördag 8 juni

 

V75 på Östersundstravet. Banan har ett långt upplopp vilket jag gillar. Tyvärr ser flera lopp ojämna ut och det är risk för låg utdelning. Släpper oturen för Cabrea F.C.? Och visst vinner Bagley i Guld!

V75-1: Låser på tre 1

 

5 Caddie Gallant har hög kapacitet men han är osäker och dessutom är han inte alltid på rätt humör. Senast var han seg och han måste vara bättre nu om han skall rå på 6 Up Up And Away som troligen kommer till spets. Jag streckar även 1 Captivating Ås som haft tur i spårlottningen. Som hans stallkamrater gick i lördags måste man se upp.

V75-2: Låser på tre 2

Tror att striden står mellan tre hästar här också. 1 O.P.´s Flirt är min förstahäst. Han vann lätt från spets senast och har fått ett perfekt spår. 3 Emerald Express kommer med två raka segrar hos Svanstedt och är given på kupongen även om senaste segern inte var så imponerande. 6 Hankypanky Pagan blir allt bättre och har ett fint utgångsläge.

V75-3: Bara chansspik

Kallblodsloppet håller hög klass trots att inte Tekno Odin kommer på besök. Vi får dock se det näst bästa kallblodet 12 Gylden Balder. Men han har fått ett uselt spår vilket öppnar upp loppet. Bara chansspik för mig. 3 Hallsta Lotus är förste utmanare då han troligen kommer till spets. Även hans stallkamrat 5 Faksen J:r måste med om man garderar. Det skall även 6 Månprinsen A.M. som är under kraftig utveckling. På skrällfronten nämner jag 11 Särpefanten som höll starkt senast.

V75-4: Öppet för skräll

5 Monterey har visat kanonform och kommer att bli hårt streckad men jag tror att det kan bli tufft tempo i detta lopp vilket öppnar för skrällar. En sådan är 9 Krypton Eye som har fina fartresurser. Ska bli spännande att se om han är tillbaka i form efter sin vila. Ett annat kul drag är 12 Spring Break som gillar tempo. 10 Time Machine har grym form och hade varit en spik från ett framspår, men härifrån är han endast en fidus. 1 Masquerade Face och 4 Offshore Man är båda ute efter ledningen vilket borgar för en snabb öppning.

V75-5: Överraskar med tur

9 Cabrea F.C. är en mycket vass dam som haft massor av otur i karriären. Hade haft betydligt mer pengar på sig med lite klaff. Senast var hon mycket bra efter en tung slutrunda. Med tur på vägen har hon toppchans! Värsta motbudet är läckra 11 Quadrupedans. Även Åke Svanstedts duo 7 Loke So Lovely och 15 Metior Easy är med i striden.

V75-6: Spikar rakt ut

5 Bagley har i stort sett varit bra i varje start för Conrad Lugauer. Att formen är fortsatt fin visade han i Sweden cup där han spurtade vasst i både försök och final. Nu är det ett halvvarv längre vilket jag ser som som ett klart plus. Jag tror han fäller allt och spikar rakt ut.

V75-7: Flip kul fidus

Omgången avslutas med ett klassigt silverlopp. Min förstahäst är 10 Credit Fayline som hade vunnit senast om han kommit loss i tid. Segern gick istället till 6 Mr Chicago som är främsta hotet mot min idé. Även 12 Kaka A.T. skall streckas trots det iskalla läget. Varnar för 1 Sundsvik Saigon. Har formen på topp och dessutom bästa spåret. En kul fidus är 2 Flip a Coin som var riktigt bra i tufft gäng senast.

Spiken: 5 Bagley (V75-6)
Chansen: 12 Gylden Balder (V75-3)
Skrällen: 9 Cabrea F.C. (V75-5)

<<  13 14 15 16 17 [1819 20 21 22  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39