19
september
2013

Jag har en drömskräll

V75 Åby lördag 21 september

Topplopp då Åby Stora Pris körs. Sedan några år tillbaka avgörs det som heatlopp vilket är en extra krydda. Årets upplaga ser öppen ut. På Åby brukar det bli bra betalt på sju rätt och jag tror att även denna omgång ger hög utdelning, inte minst med tanke på att det är Jackpot. Dream Duo är min "drömskräll".

V75-1: Står på tur

I första heatet av Åby Stora Pris tror jag mest på 5 The Best Madrik. Han har visat form under sommaren och står på tur för en seger. Utmanas i första hand av 1 Commander Crowe, 2 Nahar och 7 Sebastian K. Vill även varna för 3 Save the Quick.

V75-2: Iris och Brandon

För att vara ett V75-lopp så håller den andra avdelningen ingen högre klass. Min förstahäst är 2 Electrifying som kan öppna bra och som har ett perfekt utgångsläge. Även 8 Staro Green River är tidig trots det usla spåret. Två skrällbud är 3 Iris Iris och 12 Finish Brandon.

V75-3: Framhåller Arazi

1 No Deal har varit mycket bra men jag tror inte att det korkades upp champagneflaskor i stallet när man fick se spårlottningen. No Deal är ingen startraket utan han riskerar att hamna långt bak invändigt. 4 Mr Chicago visade dålig glöd i lördags och även han ser ut att bli överspelad. Jag vill istället framhålla formstarke 5 Arazi Boko som har samlat ihop till en V75-vinst. 12 Overtaker by Sib duger i klassen men att vinna från bricka 12 på Åby är inte det lättaste.

V75-4: Varnar för två

Här kan det skrälla då loppet i mina ögon är vidöppet. Har inte någon feeling för någon men vill varna för en duo som jag tror blir lite bortglömd. Först och främst 7 Falcon Håleryd. Han gjorde en kanoninsats senast och föll verkligen med flaggan i topp. Även 2 Working on a Dream kan skrälla då hon fått ett perfekt utgångsläge.

V75-5: Ännu bättre spår

Om jag har rätt att 4 The Best Madrik vinner den första avdelningen borde han vinna även denna då han har ett ännu bättre utgångsläge.Jag chansspikar. 2 Sebastian K. har sin bästa uppgift i detta heat och jag blir inte chockad om fjolårsvinnaren vinner även i år trots att han inte visat den bästa formen under sensommaren. 8 Commander Crowe har ett iskallt utgångsläge och borde får svårt. 7 Nahar missgynnas inte så mycket av spåret och han kan tvinga fram ett skiljeheat. 6 Save the Quick måste också streckas om man inte gör som jag och spikar.

V75-6: Bästa spiken

3 Västerbo Highflyer är mitt bästa spikförslag då han möter enklare motstånd än vid segern senast. Läget är dessutom bra. Jag tror att han tidigt sitter i spets och sedan är det toppchans. Mitt streck i reservrutan sätter jag för 6 Elit Håleryd som flög fram över upploppet i lördags.

V75-7: Duo höjer värdet

Den avslutande avdelningen är ett långlopp som jag tycker är svårt med tanke på att förhandsfavoriterna 9 Bradley och 13 Perfect Toll kommer från sämre insatser. Mitt roliga drag är 4 M.T.Fortune Winner som vann säkert från spets på lång distans senast. Vill även varna för formtoppade 1 Dream Duo som kommer att få en smörresa och då kan skrällen vara ett faktum. Dream Duo är min speciella skräll och han höjer värdet!

Spiken: 3 Västerbo Highflyer (V75-6)
Chansen: 4 The Best Madrik (V75-5)
Skrällen: 1 Dream Duo (V75-7)

11
september
2013

Skrällen från Jägersro

V75 Färjestad lördag 14 september

Dags för Unionstravet på Färjestads travbana som är en av landets allra snabbaste. Det kommer att bli en fartfest på lördag då vädret blir fortsatt varmt. Normalt får "baggarna" svårt i varmblodsloppen men vinner allt som oftast i de kallblodslopp som körs under Unionstravet. Jag tror att det blir så även i år och spikar Tekno Odin. Skrällen tränas av Jägersros Tomas Malmqvist.

V75-1: Passa Dante

I den första avdelningen tror jag mest på 1 Time Machine som haft tur i spårlottningen. Han blir svår att rå på om han lyckas svara upp innerspåret. Även 5 October Kronos och 9 Search Launcher är tidiga streck för mig. På skrällfronten nämner jag 12 Jullex Dante som har grym form. Passa även 8 Listas Rafiki som har bra fart och ett stärkande lopp i kroppen.

V75-2: Hetaste draget

8 Hankypanky Pagan möter enklare motstånd än på slutet. Även om läget är lurigt tror jag att hon har bra chans och jag ser henne som det hetaste draget i omgången. Om man garderar bör man i första hand strecka duon 4 Blue Star Mythical som visat kanonform på slutet och 15 Thai Goldie som har bästa farten.

V75-3: Motion-varning

3 Rebellion var klart förbättrad senast med vasse Kim Eriksson i jollen och ekipaget får tipsnicken av mig i detta öppna lopp. En häst jag har sett på norskt lopparkiv är 7 Sejr Gammelsbäk och han skall streckas tidigt. 5 Piano Dilli har fin fart och måste med på kupongen. Varnar även för 9 Digital Motion som höjt sig ett par klasser i de senaste starterna.

V75-4: Ray skräller

Här kan det skrälla då loppet i mina ögon är vidöppet. Min förstahäst och mitt roligaste drag som skräll i omgången är Tomas Malmqvist-tränade 2 Ray Damgård som fungerade klart bättre i sin aktion senast. Från ett fint läge blir han livsfarlig. Flemming Jensen-duon 4 Roxy Hill och 9 Sensei är bra för klassen. Av de norska hästarna tror jag mest på 5 Enjoy Va Bene. 3 Premier Kronos är en fin typ som skall bli intressant att följa framöver.

V75-5: Två streck räcker

Tror att striden står mellan 5 Mellby Viking och 7 Laurier Dag. Båda imponerade oerhört senast och med två streck känner jag mig säker på att klara loppet.

V75-6: Ingen spik

9 Yarrah Boko kommer troligen bli favorit men som storfavorit är han ingen spik för mig då han allt som oftast kommer bort när det är allvar. Jag garderar i första hand med 5 Harry Haythrow och 6 Rocky Winner. Även 1 Blue Rock skall med på "lappen" då han har formen i zenit. 12 Caballion gillar jag skapt men nu är det länge sedan han visade form så jag står över denna gång.

V75-7: Tekno vinner

Den avslutade avdelningen är Unionskampen för kallblod. Jag är övertygad om att 8 Tekno Odin vinner då hans på förhand främsta konkurrent Gylden Balder blivit struken. Har svårt att tro att enda (?) motbudet 6 Månprinsen A.M. skall slå min spik den tunga vägen.

Spiken: 8 Tekno Odin (V75-7)
Chansen: 8 Hankypanky Pagan (V75-2)
Skrällen: 2 Ray Damgård (V75-4)

05
september
2013

Eros ökar värdet

V75 Bollnäs lördag 7 september

Bollnäs är värd för veckans V75:a. Det är dubbeljackpot då det inte blev någon utdelning varken på sex eller fem rätt i lördags. Tyvärr ser även veckans omgång mycket lätt ut då firma Hultman/ Kihlström har ett par svårslagna megafavoriter. Eros Tooma kan höja värdet i V75-7.

V75-1: Många streck

Ett lopp för Stoeliten och många som har chans. Min förstahäst är 6 True Advantage som såg formstark ut med sparade krafter senast. Även hennes stallkamrat 4 Digital Darling kan vinna då hon är kvick från start och trivs i spets. Stall Melanders tredjehäst 3 O.U.Glide skall även hon med på kupongen då hon har hölt sig flera klasser på slutet. 1 Dont Wear Pjs har bästa spåret och jag tror att hon har klart bättre form än vad hennes rad tyder på. 10 Dileva Käll har gjort det bra i sin nya regi och skall passas. 8 Gisela Ås är en vass sprinter.

V75-2: Toppchans igen

3 Twin´s Fairytail har gjort det bra för Svanstedt och det är toppchans igen trots att det kommit in mycket pengar på kort tid. Främsta är kapable men osäkre 2 Immer Fri.

V75-3: Inget jordskred

Jag har svårt att se hur 3 Panne de Moteur skall förlora detta lopp. Han vann mot klart tuffare konkurrenter senast utan att vara tom i mål. Som jag ser det tar han spets och sedan skall det till ett jordskred för att han skall förlora. Omgångens bästa spik.

V75-4: Inte förvånad...

3 Venkatesh har vunnit i samtliga årets fyra starter och jag blir inte förvånad om han vinner igen. Han har lärt sig öppna allt bättre. Från ett bra spår kan Örjan köra till efter en bit och det är bra chans att han får överta. 1 Caddie Heart visade lite av sitt kunnande senast och det är möjligt att hon kommer att bli lika bra som jag trodde i höstas. Främsta hotet till favoriten. Varnar även lite för 7 Aibophobia som ser lovande ut. 2 Romeo Lavec och 5 Royal Apanage ska med om man garderar vidare.

V75-5: Låg klass = skräll

Kallblodloppet håller inte högsta klass vilket innebär chans/risk att det skräller, inte minst med tanke på att det är kort distans. 1 Ivers har sett finfin ut vid sina Sverigebesök och kanske är det så lätt att han leder runt om. Även de två andra norska hästarna 6 Arnblessen och 14 Sarpsfoss skall streckas då de trivs på kort distsans. J-O Perssons duo 3 Närby Kalabalik och 8 Lärkan är de största svenska hoppen.

V75-6: Säker på tre

3 Stormysky avslutade bra i comebacken senast. Med det loppet i kroppen tror jag att han är riktigt bra denna gång. Kommer han till spets har han bra chans men det finns två starka motbud i form av 6 Credit Fayline och 8 Mr Chicago. Med tre streck på kupongen känner jag mig säker och låser loppet.

V75-7: Mot formtopp

Den avslutade avdelningen är vidöppen då bästa hästen 12 Bradley har fått sämsta spåret. Från ett bra spår hade han varit en spik. 4 Oracle Kronos var klart förbättrad barfota senast. Körs han så även på lördag är han i striden. 8 Quangaroo Zet är högkapabel och skall med på "lappen" trots ett uselt spår. Ett riktigt kul streck är 7 Eros Tooma som jag tror är på väg mot en riktig formtopp. Omgångens bästa skrällförslag.

Spiken: 3 Panne de Moteur (V75-3)
Chansen: 3 Venkatesh (V75-4)
Skrällen: 7 Eros Tooma (V75-7)

29
augusti
2013

Arazi Boko står på tur

V75 Jägersro lördag 31 augusti

Dubbla V75:or på Jägersro. Lördagens omgång ser svår ut och även derbysöndagens V75 är öppen. Banan på Jägersro är mycket snabb och det är svårt att ta något från kön vilket gör att jag söker dragen från främre ledet. Arazi Boko står på tur för en V75-seger.

V75-1: Arazi skräller

6 No Deal blir favorit vilket inte är så mycket att säga om då han radar upp fina insatser. Främsta hotet och mitt roligaste förslag till skräll är 1 Arazi Boko som flög fram efter sen lucka senast. Får han bestämma en bit i spets kan det gå vägen nu istället. 5 Please Perfect var bra senast och räknas. Betrodda duon 8 Kaka A.T. och 11 Brasil Boko har svåra lägen vilket gör de mindre intressanta för mig som spelobjekt. Pass upp för 9 Thai Goldie som kan massor när hon har sin dag.

V75-2: Trio gör upp

Trion 2 Shiraz Brodde, 3 Mind Your Face och 6 Queen's Delight kommer från fina insatser i derbykvalen. När de nu möter enklare motstånd tror jag att någon av dem vinner. Mest intressant streckmässigt av är Mind Your Face som är på väg tillbaka efter en svår sjukdom. Av de övriga vill jag framhålla 1 Dontellmeanymore som gör sina bästa lopp i spets.

V75-3: Kan mer än visat

Ett mycket öppet treåringslopp där jag mest tror på 6 Rod Stewart som var mycket bra när han vann i Norge. Har dock vilat efter och är svårbedömd. 8 Rolex Bigi var grym på Bergsåker och hade varit en spik från ett bättre spår. 1 Express Duo blir allt bättre. 7 Västerbo Loveboat har mycket fin kapacitet. Storskrällen är 5 Rue du Bac som jag tror kan mycket mer än visat.

V75-4: Handlar om två

6 Nimbus C.D. är en läcker sort som jag tror kommer att vandra genom klasserna. Han har ett perfekt utgångsläge och ska ha toppchans från ledningen trots att den långa distansen är oprövad. 9 Leonas Kaiser gillar jag skarpt. Att formen är i stigande bevisade han senast då han satt fast med sparade krafter i ett derbykval. Jag chansar med att bara strecka dessa två.

V75-5: Chansen finns...

Stoloppet håller inte högsta klass vilket innebär att det finns chans/risk att det skräller. Bästa hästen i loppet är säkert 15 Bloom Boko men hon kan få för långt fram. 5 Stylish Hanover är även hon bra för klassen men ett femtespår i kombination med att hon gör sin första övernattning på bortaplan gör att jag drar åt mig öronen. 4 Open del Rio och 14 Ragna Opal har fart som räcker till seger.

V75-6: Call Me mot guld

Ett öppet lopp som körs över lång distans. Har feeling för att det kommer att gå undan rejält. Min förstahäst är 4 Call Me Hanover som jag tror kommer att hävda sig i Gulddivisionen nästa år. Värsta hotet är 3 Alamo Boko som var finfin då han vann på distansen senast. Kolgjinis 5 October Kronos och 8 Olympic Kronos är givna på kupongen.

V75-7: Klart från spets

Sprinterlopp för Gulddivisionen. Loppet håller, förutom ett par undanta, ingen högre klass. Jag väljer att spika 5 Occhione Jet som fått ett lopp i kroppen efter en sjukdom som drabbade honom efter hans enormt fina årsdebut. Nu tar han ledningen och sedan är det klart.

Spiken: 5 Occhione Jet (V75-7)
Låset: 6 Nimbus C.D./9 Leonas Kaiser (V75-4)
Skrällen: 1 Arazi Boko (V75-1)

22
augusti
2013

Nimble har skrällfart

V75 Bergsåker lördag 24 augusti

Bergsåker kör sin stora dag på lördag. Det vimlar av topphästar i rubrikloppet. Omgången håller även i övrigt hög klass men det finns risk att utdelningen blir låg då flera av de bästa hästarna i respektive avdelning fått fina utgångslägen. Kapable Nimble kan dock skrälla.

V75-1: Jag varnar för...

4 Västerbo Highflyer har mycket fina fartreurser men jag tycker inte att hans form är glimrande så jag väljer att gardera rejält. En häst jag vill varna för är 1 Greenstar som spurtade vasst senast. Även 2 Pink Elephant och 10 New York U.S. duger i klassen om de vaknar på rätt sida.

V75-2: Bara galopp emot

2 Charlie Trotter är en superkanon som nu möter vanliga hästar. Det enda som kan fälla honom är en galopp modell större eller att han är sjuk för dagen. Han är omgångens i särklass bästa spik.

V75-3: Favoritminus

9 Hallsta Lotus blir troligen, tillsammans med 7 Månprinsen A.M., mest streckad i SM-loppet men då jag ser minustecken på duon väljer jag i stället att chansspika 3 Faksen J:r. Han visade kanonform som knappt slagen tvåa senast. Som jag läser loppet kommer han tidigt till spets och därifrån måste han bli mycket svårslagen. Hallsta Lotus är bäst på kortare distanser - på långt måste han smygas för att vilja ta i den sista biten. Månprinsen A.M. har inte sett som bäst ut på slutet och då vill jag inte strecka som hårt betrodd.

V75-4: Lopp i kroppen

1 Kaiser Broline är bra och har fått bästa spåret men jag är inte helt säker på att han håller spets och då kan det bli fel så jag streckar vidare. Min förstahäst är 7 Satisfied La Marc som visat kanonform på slutet. Även 2 Remember My Name är intressant från ett fint utgångsläge. Vill även varna för kapable 11 Nimble som fått ett lopp i kroppen.

V75-5: Når inte ikapp

Ett helt gäng bra märrar som 8 Pantholops, 12 Braås Palema, 10 Vincennes, 9 Global Midnight och 15 Mousse jagar från tillägg i detta lärlingslopp. Den av dem som får den bästa resan är längst fram då det är "jämnt skägg" mellan dem. Men jag tror att samtliga kan få svårt att nå ikapp 4 The Editor som säkert är väl förberedd efter vila. Passa senast vassa 11 Aloe Vera som nu körs av kometen Oskar J. Andersson.

V75-6: Tappa inte bort...

11 Ed You vann utan att vara som bäst i debuten för Bergh och han måste vara bättre för att vinna igen. Jag rekommenderar riklig gardering då loppet är vidöppet. Tappa inte bort 1 Uranus deTyrole som har kommit i mål med sparade krafter i de två senaste loppen. 2 Outlaw Merci och 6 Sundsvik Saigon duger i klassen. Vill även höja ett varningens finger för 3 Robin Ru och 8 Latitude Broline. 12 Notre Crown har grym form men att vinna från detta usla spår blir inte lätt.

V75-7: Quick draget

Omgångens avslutas med Sundsvall Open Trot som samlat ett kanonfält. Min förstahäst är 7 Save the Quick som var enorm vid segern på Solvalla senast med Björn Goop i vagnen. När de två möts igen är Save the Quick loppets bästa drag. 2 Nahar är ett tidigt streck, inte minst med tanke på att han fått att drömspår. 5 Sebastian K. har inte övertygat på slutet och som hårt betrodd är han ointressant. Ett roligare streck är 1 Friction som är tillbaka i eliten på allvar.

Spiken: 2 Charlie Trotter (V75-2)
Chansen: 3 Faksen J:r (V75-3)
Skrällen: 11 Nimble (V75-4)

15
augusti
2013

Jag har en guldskräll

V75 Örebro lördag 17 augusti

På lördag är det V75-finaler på Örebro. Russinet i kakan är de två E3-finalerna. I båda finns starka favoriter i form av Rolling Stones och D´One. Jag väljer dock att gardera båda i hopp om att vara med och slåss om de riktigt stora slantarna. Skrällen? Den kommer i Gulddivisionen.

V75-1: Spik på Credit

2 Credit Fayline har radat upp starka insatser under sommaren utan att få vinna. Jag tror att det är dags för honom att sätta pricken över i:et på lördag då han fått ett perfekt utgångsläge. De främsta hoten mot min chansspik är 3 Kaka A.T. och pånyttfödde 6 Democrat. På skrällfronten framhåller jag 1 Dragon Tooma och 8 Uranus de Tyrole.

V75-2: Poochai tidig

2 Rolling Stones är ännu obesegrad och han kommer att bli en av lördagens största favoriter. Självfallet har han bra chans i E3-finalen men jag väljer att gardera då det finns risk att han får göra grovjobbet själv i stenhårt tempo. Ett tidigt bud för mig är 4 Poochai som är på väg mot en riktig formtopp. Även 1 Djali Boko och 7 Tumble Dust har fart för att vara med och slåss om segern.

V75-3: Frun vansinnig

Gulddivisionen är lurig då bästa hästen 7 Noras Bean inte startat på ett tag och då vill jag inte spika. 1 Sanity har läget och även om han inte han inte alls varit lika fin som i fjol tror jag att han kommer att få en kanonhöst. 10 Dont Wear Pjs såg läcker ut senast och hon är mitt roligaste skrällbud i omgången. Om jag inte skulle nämna 3 Harry Haythrow i krönikan skulle min fru bli vansinning och det är det sista jag vill. Harry har alltid chans att vinna om han får sitt lopp.

V75-4: Det krävs tur

8 Twin's Fairytail höll farten strålande senast och han skall ses med bra chans. Men från åttondespåret krävs en del tur på vägen och jag vågar inte spika. 6 Attack Diablo är under utveckling och måste streckas. Passa även duon 1 Bar Plombier och 7 Krypton Eye som båda är kapabla hästar i form.

V75-5: Svårt för Viking

8 Mellby Viking är en kanon men han får svårt att vinna från åttondespåret. Min förstahäst är 2 Handsome Knight som jag tror tidigt kan komma till spets. 6 Zinedine Bob är även han given på kupongen då han var grymt bra senast.

V75-6: Kan hända nåt

1 D'One blir med rätta favorit då hon har det bästa spåret. Fin chans att leda från start till mål. Men det finns alltid en risk att det händer något oväntat i ett stolopp för treåringar och jag väljer att strecka på. Främst med hennes stallkamrater 3 Mythical Fortune och 11 Mellby Briolett som båda har stjärnutstrålning. 9 Denim Boko och Berghs bägge ston 5 Roaring Drunk och 6 Amazon Am skall passas.

V75-7: Sib tar över

Min bästa spik är 7 Overtaker by Sib som jag tycker blir bättre och bättre för varje lopp. Han lär köras offensivt och jag tror att han får överta ledningen och då förlorar han inte. En kul spik att avsluta omgången med då han näppeligen blir någon megafavorit.

Spiken: 7 Overtaker by Sib (V75-7)
Chansen: 2 Credit Fayline (V75-1)
Skrällen: 10 Dont Wear Pjs (V75-3)

14
augusti
2013

Parodie inget skämt

Onsdag kväll är det en extra V75:a på huvudstadsovalen. Topptrav med det så länge upphaussade "legendloppet" där gamla stjärnkuskar gör upp om segern. Omgången är lite lurig och vi tror att det blir sexsiffrig utdelning. Parodie och "Osten" skräller.

V75-1: Osten vinner

2 Parodie är mycket speedig och har fått ett perfekt läge. Att kuskvirtuosen Bernt "Osten" Lindstedt kör stärker mig i min tro att hon vinner. Min speciella skräll i omgången. Främst motståndet kommer från Stig H Johansson och hans uppsittning 7 Jaguar Broline som var finfin senast och troligen är ännu bättre med loppet i kroppen. Även 4 Balticas Yahoo skall streckas då han kommer att vara stärkt av senaste loppen. Passa även 5 Havbergs Mimi som kan komma till spets.

V75-2: Helgardera!

Jag rekommenderar helgardering. Mitt främsta bud är 4 Haraldinho som ser lysande ut för dagen.

V75-3: Världstopp

2 Save the Quick är en av världens bästa märrar. Hon har haft tur i spårlottningen och som extra krydda körs hon av Björn Goop. Spikas på allt.

V75-4: Tillbaka i form?

Endast åtta hästar anmälda men det gör inte så mycket då det är hög klass. Är 7 Massive Babe tillbaka i den form hon hade under elitloppshelgen vinner hon. Jag garderar i första hand med 5 Rosemary Gar och 1 Rue du Bac.

V75-5: Kul skräll

Ett stolopp som körs över kort distans och öppet. Min förstaröst lägger jag på 5 O.U.Glide som är i full form. Får hon en fin resa tror jag hon är tuffast till slut. 9 Love N´Hate har fått lopp i kroppen och räknas då hon har en vass långspeed när hon är i form. 1 Latitude Broline är ett kul skrällbud. Gynnas om det blir tempo.

V75-6: Många bud

Ett mycket fint fyraåringslopp där det vimlar av segerkandidater. 2 Magic Tonight har imponerat i sin nya regi och 8 Digital Ink är om jag har rätt en blivande världstjärna. Duon är mina förstahästar i detta topplopp. 1 Beer Summit har ett perfekt läge och jag tror även han kommer att låta höra tala om sig framöver. 6 Nothing But Class är under utveckling och skall ses som en fidus. 9 Chelsea Boko har inte övertygat i år men som många andra av stallets hästar kan han vara ruggigt förbättrad från en start till en annan.

V75-7: Vassare bakifrån

Högt doterat femåringslopp och vidöppet. Minst åtta hästar som har bra chans att vinna. Jag vill dra en lans för 9 Edward Ale som jag tror är vassare bakifrån än i spets. Blir det stenhårt tempo kommer han att visa sig starkast till slut och jag ser honom som en bra chansspik. Värsta hoten är 1 Occhione Jet och 7 Panne de Moteur.

Spiken: 2 Save the Quick (V75-3)
Chansen: 9 Edward Ale (V75-7)
Skrällen: 2 Parodie (V75-1)

08
augusti
2013

Jag garderar Nahar

V75 Skellefteå lördag 10 augusti

 

På lördag är det V75 långt upp i norra Sverige då Skellefteå arrangerar. Inte så många tränare från södra Sverige som finner mödan värt att åka upp. Klassen inte är så hög och det är ojämna fält vilket borgar för låg utdelning. Värt att tänka på: Det är open stretch. Storfavoriten Nahar garderas - med bland annat är storskräll!

V75-1: Spetsvinnare?

 

6 Ulm Karsk har haft en inkomstbringade sommar och jag tror att det kommer in en hel del slantar även på lördag. Bra chans från spets. Främsta hotet är 9 Tresor d´Inverne som fått två lopp i kroppen efter vila. Även 3 Oracle Kronos duger om han skulle vara tillbaka i form efter en svacka.

V75-2: Rolig tipsetta

Här kan det skrälla. Min roliga tipsetta är 6 Monterey som visade form senast. Även 2 Berkut Boko kommer från en stark prestation. På skrällfronten nämner jag 4 Milan Töll och 7 Digital Element. Tidigare framgångsrike 10 Order by Viking tävlar numera i svag konkurrens i norra Norge och han streckas inte, trots den smickrande raden.

V75-3: Vinner barfota

1 Månprinsen A.M. gav sig som klar favorit senast då han inte fungerade i travet. Att han redan nu kommer till start förvånar mig. När han dessutom fått ett lurigt spår blir han ännu mindre intressant. Jag väljer istället att chansspika 3 Hallsta Lotus som kommer från två raka segrar tagna samma dag. Om han måste köras med skor på lördag kommer jag dock att gardera rejält. En som då kommer in i matchen är 4 Faksen J:r som sett fin ut på slutet.

V75-4: Jag heltäcker

Vidöppet och jag rekommenderar att heltäcka loppet och liksom jag hoppas på storskräll. Mina tre förstahästar är 1 Quick Change, 3 Wild Life och finske 6 Kiss Goodbye.

V75-5: Har marginaler

11 Bradley har tänt till rejält under sommaren. Jag tror att han trots tillägget är ensam på fotot då motståndet är klasser sämre än normalt. Senast var han finfin då han vann via 11,5 sista varvet. Det enda som kan fälla honom är andraspåret men jag tror inte att "Robban" förivrar sig då han vet att det finns marginaler att köra med denna gång. För den som vill gardera rekommenerar jag streck för 14 Todays Butterfly som har en vass speed.

V75-6: Djuse skräller

15 Nahar har utvecklats till att bli den stora stjärna som man har trott ett par år att han skulle bli. I sin senaste start galopperade han dock lite för omotiverat för att jag känner för att spika honom som megafavorit. Jag streckar ytterligare två hästar. Naturligtvis är den ene 13 Caballion som jag håller högt även om han svek senast. Den andra är storskrällen 1 Blueberrysky som har både fart och styrka. Från innerspåret får han och Mattias Djuse en fin resa.

V75-7: Classic rysare

 

I den avslutande avdelningen tror jag mest på 2 Outlaw Merci som visat kanonform under sommaren. Men som 3 Robin Ru såg ut senast måste han streckas. Jag plockar även med 8 Simoun som fått ett lopp i kroppen efter lång vila. Jag tror inte att Bergh hade anmält honom hit om han inte trott att den här kapable fransmannen är redo för stordåd. 7 Manstone´s Classic är snabb från start och skall ses som loppets stora rysare.

Spiken: 11 Bradley (V75-5)
Chansen: 3 Hallsta Lotus (V75-3)
Skrällen: 1 Blueberrysky (V75-6)

31
juli
2013

Formtoppad skräll

V75 Rättvik lördag 3 augusti

Rättvik är värd för lördagens Jackpot-V75:a och det kommer säkert att bli mycket folk på läktarna. Jag är dock långt ifrån lika säker på att det blir någon högre utdelning då loppen ser ojämna ut. Min roligaste skräll är en formtoppad dam i V75-2.

V75-1: Bättre spår nu

2 New York U.S.var grymt bra i Sprintermästar-försöket och vass även i finalen. Senast galopperade han bort sig från innerspåret. Jag tror andraspåret är klart bättre för hans del och loppets förstahäst. Vill dock gardera med formstarka duon 4 Namale Kronos och 5 Overtaker by Sib. På skrällfronten nämner jag 8 Renate Bowl som har formen på topp.

V75-2: Jag tackar...

Här kan det skrälla. Min förstahäst är 2 Headhunter som imponerat i de två senaste starterna. Även 5 Kebab kommer med full form. En stormvarning vill jag utfärda för 8 Lancing Face som är kapabel och dessutom har toppform av de senaste starterna att döma. Hon kommer att bli bortglömd vilket jag tackar för. 1 Antagonista är läcker och får inte glömmas bort. 11 Somolli Favorit och 12 Tagena Run är ytterligare skrällar att se upp med.

V75-3: Inte så säker

Gulddivisionen kommer att ha en klar favorit i form av 7 Friction som visat uppåtform i två senaste starterna, men jag är inte så säker på att han vinner. Jag garderar främst med 5 Amour Rapide som är kraftigt på gång. Även 8 Harry Haythrow och 11 Stay the Night vill jag ha med på lappen. Passa 12 Haraldinho som är på väg tillbaka mot toppformen.

V75-4: Frans från Front

Bra chans att 3 Frans G. leder från start till mål. Han har formen på topp och trivs i spets. Ett kul drag då han knappast kommer att bli favorit och han är min chansspik i omgången. Främsta utmanare är 4 Kaiser Broline som höjt sig markant på slutet.

V75-5: Allvinn vinner

6 Sagi Allvinn har tänt till rejält sedan han kom i Erik Killingmos träning. De gånger jag sett hästen vinna med Björn Goop i vagnen har jag blivit full av beundran. Jag tror att ekipaget tidigt kommer till spets och sedan skall spänningen vara över. För de som garderar nämner jag 8 Farmbaron och 10 Hulte Magnus. 13 Mel Odin har jag ingen större feeling för denna gång.

V75-6: Jag streckar två

4 Democrat har fått ett spår innanför stallkamraten 5 Digital Darling vilket jag tror avgör loppet dock utan att vara helt säker. Jag väljer att strecka stall Melander/ Lundströms båda hästar. Vill man strecka ytterligare hästar i hopp om att stallkamraterna kör mot varann vill jag framhålla 6 Credit Fayline och 9 Uranus de Tyrole som båda kan gå fort över ett upplopp om de fått smyga med.

V75-7: Ännu bättre

Omgången avslutas med Sommartravets final med hela 400 000 kr i förstapris. Den häst jag tror tar hand om checken är 7 Zonguldak. Han har utvecklats enormt i år och senast vann han trots avsaknaden av lopp i kroppen. Med det loppet i sig kommer han att vara ännu bättre nu. Jag tar även med 1 For Pleasure As, 9 October Kronos och 15 True Advantage. Jag tycker att 10 Le Mat såg lite "mätt" ut senast och väljer att plocka bort honom från kupongen.

Spiken: 6 Sagi Allvinn (V75-5)
Chansen: 3 Frans G (V75-4)
Skrällen: 8 Lancing Lace (V75-2)

13
juni
2013

Caballion bäst i landet!

V75 Boden lördag 15 juni

På lördag är det Bodens tur att köra V75 och traditionsenligt är det under kvällen som tävlingarna avnjuts. Omgången ser favoritbetonad ut även nu och det är risk för ny Jackpot. Jag chansspikar Caballion som i mina ögon är bästa hästen i landet!

V75-1: Rocky garderas

8 Rocky Winner var bra senast. Fin chans att inleda omgången trots det tråkiga spåret. Men det finns ett kul motbud i form av 1 Uranus de Tyrole som jag gillar skarpt.

V75-2: Tre gör upp

Ojämnt här också. Jag tror att striden står mellan tre hästar. 6 Pompano är min förstahäst. Han har visat både fin fart och rätt inställning vid sina segrar. Främsta hotet är 7 Twin's Ducati som är ute på passande distans. Varnar även för 3 Whosyourdaddy.

V75-3: Bäst i landet

Veckans huvudlöpning håller mycket hög klass men jag undrar om loppet kommer att bli så bra då det finns frågetecken på flera av de mest namnkunniga hästarna. 7 Sebastian K. gav sig lätt i elitloppsfinalen och jag tror inte att han presterar som bäst på lördag. Elitloppsvinnaren 10 Nahar har säkert fått ta det lugnt efter den härliga segern och dessutom ryktas det att han ska gå med skor vilket är ett minus. 8 Sanity visade uppåtform senast men han har fått ett uselt spår igen. 6 Scouby Djoub svarade för en enorm prestation senast. Intressant att se om det var en engångsföretelse eller om vi har fått en ny stjärna. För egen del kommer jag att chansspika 5 Caballion som såg förbättrad ut i comebacken. Han visar att han är den bästa travaren i landet!

V75-4: Stjärnstatus

1 Vendome ser ut som en stjärna och jag tror att hon med de lopp hon fått i kroppen är mogen att vinna. Spåret är bra och kusken vass så hon blir inte lätt att besegra. Men då hon skall resa långt har jag valt att gardera. Först och främst med Oskar J. Anderssom som är en kuskstjärna. Även om hans uppsittning 2 Ninepoints Ariel inte är någon stjärna kan det bli vinst.

V75-5: Spela Harry!

Kallblodsloppet ser öppet ut och här kan det hända något. Min förstahäst är 3 Juni Kongen som visade förbättrad form senast. Även stallkamraten 4 Farmbaron duger i sällskapet. Ett hett och rensande streck är formstarka 5 Järbo Harry. Fine 12 Mel Odin gick bra efter galopp senast och skall streckas tidigt liksom fartfyllde strulputten 6 Eldvin.

V75-6: Vinner "hemma"

4 Nautical har gjort det bra i tuffa sällskap under våren. Jag är inne på att Hanna Olofsson får vinna V75 på sin hemma-plan. Ekipaget utmanas i första hand av 5 Mr Vox som är på väg upp i form. På skrällfronten varnar jag för 11 Dusty Wind som kan vinna om det blir tempo.

V75-7: Favorit - igen

Jag tror att även denna omgång avslutas med en stor favorit vilket innebär att risken för låg utdelning är överhängande. 3 Le Mat är i mina ögon den klart bästa hästen och då han dessutom fått ett bra spår på en för honom passande distans ser jag honom som omgångens bästa spik. Om du vill gardera måste du ta med 11 Made at Home som jag själv kommer att strecka som förstareserv på mina kuponger.

Spiken: 3 Le Mat (V75-7)
Chansen: 5 Caballion (V75-3)
Skrällen: 5 Järbo Harry (V75-5)

05
juni
2013

Skräll med lite tur

V75 Östersund lördag 8 juni

 

V75 på Östersundstravet. Banan har ett långt upplopp vilket jag gillar. Tyvärr ser flera lopp ojämna ut och det är risk för låg utdelning. Släpper oturen för Cabrea F.C.? Och visst vinner Bagley i Guld!

V75-1: Låser på tre 1

 

5 Caddie Gallant har hög kapacitet men han är osäker och dessutom är han inte alltid på rätt humör. Senast var han seg och han måste vara bättre nu om han skall rå på 6 Up Up And Away som troligen kommer till spets. Jag streckar även 1 Captivating Ås som haft tur i spårlottningen. Som hans stallkamrater gick i lördags måste man se upp.

V75-2: Låser på tre 2

Tror att striden står mellan tre hästar här också. 1 O.P.´s Flirt är min förstahäst. Han vann lätt från spets senast och har fått ett perfekt spår. 3 Emerald Express kommer med två raka segrar hos Svanstedt och är given på kupongen även om senaste segern inte var så imponerande. 6 Hankypanky Pagan blir allt bättre och har ett fint utgångsläge.

V75-3: Bara chansspik

Kallblodsloppet håller hög klass trots att inte Tekno Odin kommer på besök. Vi får dock se det näst bästa kallblodet 12 Gylden Balder. Men han har fått ett uselt spår vilket öppnar upp loppet. Bara chansspik för mig. 3 Hallsta Lotus är förste utmanare då han troligen kommer till spets. Även hans stallkamrat 5 Faksen J:r måste med om man garderar. Det skall även 6 Månprinsen A.M. som är under kraftig utveckling. På skrällfronten nämner jag 11 Särpefanten som höll starkt senast.

V75-4: Öppet för skräll

5 Monterey har visat kanonform och kommer att bli hårt streckad men jag tror att det kan bli tufft tempo i detta lopp vilket öppnar för skrällar. En sådan är 9 Krypton Eye som har fina fartresurser. Ska bli spännande att se om han är tillbaka i form efter sin vila. Ett annat kul drag är 12 Spring Break som gillar tempo. 10 Time Machine har grym form och hade varit en spik från ett framspår, men härifrån är han endast en fidus. 1 Masquerade Face och 4 Offshore Man är båda ute efter ledningen vilket borgar för en snabb öppning.

V75-5: Överraskar med tur

9 Cabrea F.C. är en mycket vass dam som haft massor av otur i karriären. Hade haft betydligt mer pengar på sig med lite klaff. Senast var hon mycket bra efter en tung slutrunda. Med tur på vägen har hon toppchans! Värsta motbudet är läckra 11 Quadrupedans. Även Åke Svanstedts duo 7 Loke So Lovely och 15 Metior Easy är med i striden.

V75-6: Spikar rakt ut

5 Bagley har i stort sett varit bra i varje start för Conrad Lugauer. Att formen är fortsatt fin visade han i Sweden cup där han spurtade vasst i både försök och final. Nu är det ett halvvarv längre vilket jag ser som som ett klart plus. Jag tror han fäller allt och spikar rakt ut.

V75-7: Flip kul fidus

Omgången avslutas med ett klassigt silverlopp. Min förstahäst är 10 Credit Fayline som hade vunnit senast om han kommit loss i tid. Segern gick istället till 6 Mr Chicago som är främsta hotet mot min idé. Även 12 Kaka A.T. skall streckas trots det iskalla läget. Varnar för 1 Sundsvik Saigon. Har formen på topp och dessutom bästa spåret. En kul fidus är 2 Flip a Coin som var riktigt bra i tufft gäng senast.

Spiken: 5 Bagley (V75-6)
Chansen: 12 Gylden Balder (V75-3)
Skrällen: 9 Cabrea F.C. (V75-5)

30
maj
2013

Jag har en het chansspik

V75 Mantorp lördag 1 juni

Elitloppshelgen är över och nu är vardagen tillbaka. Jag gladdes oerhört över Nahars seger. Det är Jackpot denna lördag vilket gör det ännu mer spännande att spela V75. Omgången är vidöppen och nu ska jag fixa semesterslantarna. Global on Fire är min heta chansspik.

V75-1: Big liten för mig

9 Big Sky Hurricane vann från spets i sin Sverigedebut men blev sedan struken efter värmningen inför ett V75-lopp. Han har inte startat på länge jag tror inte på honom. 10 Rocky Winner har inte imponerat på slutet och även han rankas ner. 11 Aga Khan Boko återkommer till Sverige och passas trots spåret. 3 Wiss Rambo har både form och läge och han är min förstahäst. 1 Inhibited är på väg ur en lång svacka.

V75-2: Gillar Kung Fu

Öppet igen. Jag gillar 10 Kung Fu Face men från bakspår vågar jag inte spika. 2 Mercury Broline var kanonfin senast och ska kunna vara med och slåss om segern. 5 Ella Håleryd har form men är hon tillräckligt bra för att vinna här? Jag tvivlar. 6 Prayer Ås är en "bössa" som varit kanonfin i Norge. Jag streckar. 7 Sahara Fairtytale var grymt fin vid segern och passas trots läget.

V75-3: Start till mål

2 Francais du Gull har fått spåret innanför 3 Up Date Hoss och med tanke på det blir han min spik. Tror Francais du Gull leder från start till mål. För den som vill gardera streckas Up Date Hoss och 11 Harry Haythrow.

V75-4: Kan fastna

1 Lookh Magic har gjort det bra för Svanstedt och vunnit båda loppen och kommer att bli favorit. Jag vill varna för att han kan fastna då han inte är någon raket från start. 11 Vivo Per Lei duger i klassen om han behagar sköta sig. 6 Steely Knight, 7 Mr Opal och 10 Spring Break platsar på "garderingslappen".

V75-5: Fire håller undan

14 Your Highness är en mycket vass dam men jag tror att det blir tufft för henne att runda ett stort fält på den mycket snabba banan och det ganska korta upploppet. Jag tror 3 Global on Fire kan hålla undan och ser henne som en mycket streckvärd chansspik. Hon har sett smällfin ut på slutet och jag tror att hon kommer rusa genom klasserna. En luring är 15 Berlock som har en vass speed om det stämmer med resan.

V75-6: Mest känd för...

Ett spännande långlopp med många som kan vinna. En av dem är 8 Ramos Boy som hittills är mest känd för att han var den häst som Svanstedt slog till på Bjerke. Ramos Boy hade gott om krafter sparade i det loppet som höll högre klass än vad det här gör. Min tipsetta. 7 Arazi Boko var sjuk senast. Skulle han redan nu vara tillbaka i form blir han svårfångad från spets. 10 Candor Hall har sett fin ut på slutet och jag utfärdar en kraftig varning. 1 Kipling Face, 6 Abborren och 11 Stein Daylight är andra segerbud.

V75-7: Se upp för Fall!

Omgången avslutas med ett kanonfint fyraåringslopp. Min förstahäst är 4 Mellby Amiral som såg lysande ut i både försök och final av Kungapokalen. 3 Standout är en "bössa" som har en spännande sommar framför sig. Jag blir inte förvånad om han är först i mål. 12 Chelsea Boko var kullkungen i fjol men att han skall runda alla i sin årsdebut låter väl tufft. Se upp för 9 Quite a Fall!

Spiken: 2 Francais du Gull (V75-3)
Chansen: 3 Global on Fire (V75-5)
Skrällen: 10 Candor Hall (V75-6)

22
maj
2013

Yahoo bra efter vila

V75 Solvalla lördag 25 maj

Hoppas att några av er hade glädje av mina varningar K.A. Online och Nahar samt spiken Democrat i lördags. Tyvärr räckte det inte hela vägen för chansspiken Kolnes X.O. men det var inte långtifrån.Nya tag till årets mest spännande travhelg där lördagens omgång är traditionsenligt mycket öppen. Balticas Yahoo breukar gå bra efter vila - skräller i Harpers!

V75-1: Siktat hit

2 Beatasine är så gott som alltid bra de gånger hon kommer till Sverige. Ett hett segerbud då hon har haft tur i spårlottningen. Det har inte 10 Tamla Celeber men hon kan vinna ändå då hon är matchad och tränad för att vara på topp denna helg. Även hennes stallkamrat 1 Pantholops är given på "lappen". 4 Canaka B.F. måste streckas - kan massor i grunden. Jag tror ingenting på "Svanens" trio 6 Global Midnight, 7 Nettan Palema och 8 Braås Palema.

V75-2: Garderar Checco

2 Checco Boko har varit mycket bra i år men han får ofta tuffa lopp. Kan får göra jobbet själv igen, trots fint läge. Jag garderar. 12 Queasy gynnas om det blir tempo. 3 Bazire Brodde, 4 Picasso och 5 Scoot to Score lär laddas för spets och den av de tre som kommer dit är i striden. 11 Rapide Marke var grym senast och duger här.

V75-3: Två varningar

4 Stay the Night var finfin i debuten för Bergh och bör vara ännu bättre med loppet i kroppen. Utmanas i första hand av 1 Tidied Accelarator - om han har samma tur att komma loss från innerspåret som senast. 9 Going for Gold Zaz och 10 B.W.L Champion är ytterligare en duo som duger. Även 8 Kaka A.T. är ett givet streck då han är riktigt bra. Varnar för 2 O.U.Glide som fått bästa tänkbara spår och lite för 12 Burning Line Gral som är bättre än sitt rykte.

V75-4: Lättare nu - spik

1 Pink Elephant anser jag är omgångens bästa spik då han är en kanon som denna gång möter "vanliga" hästar. Enda hotet är att han hamnar "i säcken" och aldrig kommer loss.

V75-5: Svårt att runda

14 Askens Valencia är en mycket vass dam men jag tror att det blir tufft för henne att runda ett stort fält på den mycket snabba bana som kommer att serveras på lördag. Mina ideér är i stället 1 Thula Sana och 7 Monas Invercote som båda fått bra spår. Även 8 Hankypanky Pagan räknas.

V75-6: Håller högt

Ni som följer denna krönika vet att jag håller 9 Caddie Gallant mycket högt. Han vann säkert senast och jag förväntar mig en minst lika fin insats denna gång. Läget är perfekt och som jag läser loppet kommer Jorma att köra fram så fort som spetskörningen är över. Jag tror att ekipaget får överta ledningen och sedan är det toppchans. Bra chansspik. Främsta hoten är 4 Parodie och 11 Mr Chicago.

V75-7: Yahoo-varning

Som alltid är Harper Hanovers lopp öppet. 15 I Saw You har grym form och inga problem med distansen. 3 Parkin och 4 Twigs Tarzan är två tuffingar som står bra inne i loppet. 5 Orione Spin gillar den dryga distansen. Vill även utfärda en varning för 6 Balticas Yahoo som vann på lång distans senaste gången han kom tillbaka efter lång vila.

Spiken: 1 Pink Elephant (V75-4)
Chansen: 9 Caddie Gallant (V75-6)
Skrällen: 6 Balticas Yahoo (V75-7)

17
maj
2013

Kolnes dundrar undan

V75 Gävle lördag 18 maj

Nu är det sista chansen att få en inbjudan till festen nästa vecka och guldfinalen har samlat ett mycket fin startfält. Omgången i övrigt ser favoritbetonad ut och jag tror att det blir Jackpot till Elitloppslördagen. Gävles bana är en av de snabbaste i landet och det är en klar fördel att vara med i den främre träffen. Min chansspik: Kolnes X.O. Leder hela vägen!

V75-1: "Favoritrisk"

2 Rocky Winner var blek senast. Nu har han ett bra spår och det finns risk/chans att han tidigt kommer till spets och sedan vinner som klar favorit. Främsta hotet är stallkamraten 1 Brasil Boko som fått ett lopp i kroppen. Även 9 Twigs Tiffany skall ses som ett hett vinstbud om något händer med favoriten.

V75-2: Online-varning

9 Vivo Per Lei är säkert bästa hästen men då han skall ut på långresa väljer jag att gardera. 3 Offshore Man gör det bra mest varje gång och från spets blir han inte lätt att besegra. Även 6 Leo Boy och 10 Bear With Me duger i klassen. Varnar för 1 K.A. Online som har ett perfekt läge och stigande form.

V75-3: Jag är tveksam

1 Sanity är en av landets mest omskrivna hästar och han kommer att bli hårt streckad nu trots att det saknas ett riktigt formbesked från hans sida. Jag är tveksam. 5 Mr Picolit är en vass sprinter som är snabb ut och lär laddas rejält. Det finns dock risk att han inte kommer till spets och då är inte heller han någon klar vinnare. 2 Nahar tror jag är den som gynnas mest av tufft tempo. Jag har feeling för att Robert Bergh kommer att presentera Nahar i full form på lördag. Även Melanders trio 3 Oracle, 7 Iceland och 9 Disco A.E. bör med på kupongen.

V75-4: Tre höjer sig

Som jag ser det höjer sig tre hästar över de övriga. Min skrällidé i omgången 3 Cabrea F.C. Hon har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till vad hon kan och jag tror inte att hon blir streckad på mer än tio procent vilket jag ser som ett fynd. Mina två övriga streck sätter jag för duon 2 Vendome och 5 Umbria som båda har fina fartresurser.

V75-5: Inte i närheten

I ett fint kallblodslopp väljer jag att chansspika 2 Kolnes X.O. som var mycket bra i Norge senast. Som jag läser loppet kommer han till spets och sedan blir det svårt att komma i närheten av honom då Gävles bana är supersnabb. Skulle han komma bort gör tuffa trion 10 Järvsö Rune, 12 Odin Tabac och 13 Månprinsen A.M. upp om segern.

V75-6: Två skrällbud

10 Sandman Sand var mycket fin vid segern senast och jag tror att han har toppchans igen. Men då han har dragit ett bakspår väljer jag att gardera. Värsta motbudet är 3 Jones som kan massor de dagar han är på rätt humör. Skrällarna är 1 Lyckans Hansolars och 5 Narold Vox.

V75-7: Start till mål

Jag avslutar omgången med att spika 3 Democrat som jag tror leder från start till mål. Han har varit mycket fin i samtliga tre starter för stall Melander/ Lundström. För den som vill gardera varnar jag i första hand för fartfyllda men lägesmissgynnade trion 8 Long Night, 9 Manstone's Classic och 11 Up Up And Away.

Spiken: 3 Democrat (V75-7)
Chansen: 2 Kolnes X.O. (V75-5)
Skrällen: 3 Cabrea F.C. (V75-4)

15
maj
2013

Dags för Pantholops

Extra V75 Åby torsdag 16 maj

Topptrav på Åby med finaler i Kunga- och Drottningens pokal. Genom åren har vi sett flera oväntade vinnare i pokalloppen och jag tror det kan skrälla även i år. Det är dags för Panthlops!

V75-1: Inte fascinerad

4 Fascination är bästa hästen. Hon kördes på säkerhet i försöket men jag är inte helt säker på att hon är tillbaka i full fom så jag väljer att gardera. 5 System Performance kan massor och hon gynnas om det blir tempo. 2 Gisela Ås såg trevlig ut senast och lär gå framåt med loppet. 1 Sophias Blush blir allt bättre. 3 Mousse slog favoriten senast och kan göra det igen.

V75-2: Checco spik

7 Checco Boko har svarat för flera topprestationer på V75 senaste halvåret och kommer att fortsätta vandra genom klasserna. Här släpps han till spets och sedan blir han svårslagen. Omgångens bästa spik.

V75-3: Dags nu

5 Pantholops har gjort det mycket bra sedan hon kom till Roger Walmann och jag är övertygad om att hon tillhör de fem bästa märrarna i landet. Denna gång möter hon lite enklare sällskap. Toppchans att ta sin första seger i sitt nya hemland.

V75-4: Rolig etta

Svårlöst. Min roliga etta är 11 Zonguldak. Han har svarat för ett par riktigt vassa insatser på slutet och blir det tempo fäller han många. 2 Go de Luxe har bra fart och form, dessutom har han haft tur i spårlottningen. 4 Charmör Band och 5 Digital Motion är ett par vassa fiduser att se upp med.

V75-5: Mitt drag är...

Även den femte avdelningen är vidöppen. Mitt drag är 6 Parodie som såg grym ut senast och jag tror att hon är ännu bättre med loppet i kroppen. Hon kan öppna bra men är bäst om hon får smyga i tufft tempo. 4 No Deal gör det bra mest varje gång och är främsta hotet. 2 Royal Peak vann i sin debut för Wallins och jag tror att han duger även här. 1 Mr Jef Fior har fått ett lopp i kroppen och skall passas från ett perfekt smygläge. 9 Pling Plong har ruggig form.

V75-6: Varnar för...

1 Tidied Accelarator är loppets mest kapabla häst men då han inte är någon blixt från start anser jag att han måste garderas. Varnar för 7 Västerbo Checkpoint som alltid gör bra insatser i Sverige.

V75-7: Vilket race!

Årets upplaga av Kungapokalen håller ovanligt hög klass. Tränarduon Stefan Melander/Catarina Lundström har lyckats med konststycket att kvala in fem hästar till detta storlopp vilket måste vara något slags rekord. Jag tror mest på chefens egna styrning 7 Nato Dream trots att han gav sig lite väl lätt senast. Tror "Tarzan" har laddat upp honom till den här starten. Främsta utmanaren är 2 Quid Pro Quo som var grym i försöket. Även Luringen i loppet är 4 Licence Holder som är under kraftig utveckling.

Spiken: 7 Checco Boko (V75-2)
Chansen: 5 Pantholops (V75-3)
Skrällen: 11 Zonguldak (V75-4)

<<  14 15 16 17 18 [1920 21 22 23  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39