04
mars
2019

Piraten jagar sin 32:a på V75!

Färjestad dukar upp en spännande V75-meny med en härlig blandning av sött och salt. On Track Piraten leder V75-ligan med fyra pinnar när han på lördag jagar sin 32:a viktoria i V75! Stall Kolgjinis form pekar rakt uppåt och man selar ut två vassa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Perfect revansch?
Favoriten 2 Perfect Dynamite var heroiskt bra vid sin spetsseger på ett mycket tungsprunget innerspår näst senast. Han bar därför ett tungt favorittryck på sina axlar inför V75 på Bergsåker, där han överraskande fick sträcka vapen mot utvändige 9 Global Undecided, som var ruggig! 8 Sir Henry P.Hill var med i samma lopp och får klart godkänt för sin årsdebut och är uppåt med lopp i kropp. 1 Uappa Di Azzurra drog svarte petter i lördags, där han blev hängande i dryga spår både i början och till slut.
V75-2: Trivs på Färjestad
15 ston utspridda på tre volter. Segerstaplaren 13 Soutwind Feji har inte varit på topp och gått på pumpen i två starter i rad. Hon har fyra segrar på fem starter på Färjestad, och trots dubbla tillägg är vinstchansen god. 8 Up North imponerade så smått vid sin seger i V75 Champions på Solvalla och bjuder favoriten på en match. Skrällen 5 Lutecia hade bra spänst i benen över upploppet senast.
V75-3: Piraten mot 32:a
Elvaårige 5 On Track Piraten kan utöka sin ledning i antal segrar i V75-ligan när han jagar sin 32:a denna lördag! Han är precis som ett gott rödvin. Rikard N Skoglund är obesegrad i sulkyn efter två starter, och siktet är givetvis inställt mot ledningen. Stall Kolgjini selar ut en formstark duo i 2 Target Kronos och 9 Platon Face, och far och son har nog en plan på hur de ska sätta käppar i hjulet för rekordhållaren.
V75-4: Krävs ett antal
Ett mycket svårbedömt kallblodslopp där det krävs ett antal timmar i lopparkivet innan man kan luta sig tillbaka. Stona har en fördel och får starta 20 meter före hingstar och valacker, vilket inte gör det enklare att gissa vinnaren. Jag nämner 11 Ådne Odin som kommer från en komfortabel spetsseger på Klosterskogen, och nu får Björn Goop i sulkyn för första gången.
V75-5: Inget att lita på
Ett stayerlopp över dryga tre varv för den lägsta klassen där styrkan kommer ta ut sin rätt det sista halvvarvet. 1 Magic Cash höll sig i skinnet vid sin seger senast, men han är inget att lita på och en skräll ligger på lut. 5 Tony Afrika har spräckt segernollan och kommer till start med två raka spetssegrar i bagaget, och vi behöver inte fundera på taktiken.
V75-6: Drag på tur
8 Weekend Fun och 9 Hawk Cliff utkämpade en tuff match i V75 på Bergsåker, där den senare segrade på målfoto.1 Rushmore Face har varit uppåt på slutet och står på tur. Vad kan 5 Bullyoung efter uppehåll?
V75-7: Fågel eller fisk?
1 Marvelous stretade emot bra och gav sig högst motvilligt i ledningen mot Vlad Del Ronco i V75 i lördags, och är nog hästen att slå, om han klarar av de täta starterna. Björn Goop selar ut 6 Ronzon Face, som kommer till start med tre raka segrar, och vi får se om det är fågel eller fisk? 3 Expensive River öppnar kvickt och har två raka spetssegrar i ryggen.

Bästa Drag 1: 9 Platon Face (V75-3)
Bästa Drag 2: 1 Rushmore Face (V75-6)
Prisvärd Skräll: 5 Lutecia (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

25
februari
2019

Ryck skorna loss - det är vår!

V75 Halmstad lördag 2 mars

”Ryck skorna loss - det är vår”, är vad som gäller på Halmstad på lördag, när årets första V75-omgång med valfri balans ska avgöras. Hemmatränarna Stefan Persson och far och son Untersteiner har givetvis siktat hit, och de tränar också omgångens två bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flygs över till USA
Åtta ston möter upp bakom startbilen i Stoeliten. 1 Shadow Gar har visat fin form både under sadel i monté och framför sulky i sina senaste starter. Hon öppnar kvickt, men kunde inte svara ut 3 Unrestricted när de möttes på Eskilstuna 11/11 i fjol, vilket gör loppet mer spännande. 6 Kash Brodda går ut med två raka starter på Vincennes i Paris i bagaget och har formen intakt. 7 Darling Mearas gör sin sista start i Stefan Perssons regi på svensk mark innan hon flygs över till Åke Svanstedt i USA, och det vore häftigt för stallet om hon fick avsluta med en viktoria.
V75-2: Hästen att slå
5 Quite A Quality har tagit tre raka segrar trots svåra utgångslägen bakom bilen. Han visade mycket bra styrka vid sin senaste seger och är hästen att slå om han kommer iväg i rätt gångart från sitt femtespår. 1 Moruga och 6 Burning Man är kvicka ut och bjuder upp till kamp. 11 Freddie Silvåkra och 12 Randemar R.D. är båda uppåt i form och duger med lite klaff på bitarna.
V75-3: Halva upploppet
Ett rivigt sprinterlopp för högsta klassen står på menyn, där spetsstriden kan bli avgörande för loppets utgång. 4 Dante Boko har idealiska förutsättningar och springer en låg 1.10-tid om han lyckas sno åt sig taktpinnen. 5 Västerboonthenews öppnar också raskt, och tog faktiskt en längd på Dante Boko på Solvalla 26/12 i fjol. Den norska gästen 3 Donatomite vann med halva upploppet från ledningen i sin årsdebut och utmanar.
V75-4: Tar inga fångar
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 6 Cheerful Rivner var mycket rejäl vid sin seger i årsdebuten. Hon räds inte ett tufft upplägg och kan vinna loppet även den tunga vägen. Starke 15 Ryssebo La Reine gör en spännande årsdebut med lärlingen Anton Knutsson vid spakarna.
V75-5: Har inte gett upp
5 Vlad Del Ronco flög lågt över upploppet vid sin spurtseger i V75 på Axevalla och får tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn många anhängare. Spurstarka trion 2 Marvelous, 10 Powderfinger och 11 Thriller N.P. är alla uppåt i form och har inte gett slaget förlorat.
V75-6: Väl smickrande?
1 Secret Mission, 2 Adiago Trot, 5 Dynamite Light och 7 Global Takeover hade en tuff batalj på Halmstad sernast, där Dynamite Light gick segrande ur en tät slutstrid. 9 Bonnies Celebrity har tagit fyra segrar på de fem senaste under sadel i monté, och raden kanske är lite väl smickrande?
V75-7: Skinn på näsan
Spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen avrundar. 6 Västerbo Exact segrade trots ett lopp utvändigt ledaren i V75 på Axevalla och har visat upp ett brett register. Hemmahoppet 1 Wingait C.H. öppnar kvickt och kan sitta i ledningen. Skrällen 10 Transcendence har stångats mot tufft motstånd på Vincennes och skaffat sig skinn på näsan.

Bästa Drag 1: 7 Darling Mearas (V75-1)
Bästa Drag 2: 6 Cheerful Rivner (V75-4)
Prisvärd Skräll: 10 Transcendence (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

18
februari
2019

Lastar transporten med nio hästar

V75 Bergsåker lördag 23 februari

Solvallatränaren Timo Nurmos lastar transporten med hela nio hästar när han styr kosan mot V75 på Bergsåker i Sundsvall. Jag gissar att det blir ett par segrar till stallet. Omgångens två bästa drag stavas dock Mountain Cleaver och Rushmore Face.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Föll på eget grepp
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 6 Crackajack öppnade raskt till ledningen i V75 på Bergsåker näst senast. Ulf Ohlsson valde att dra i ett tufft tempo, men föll på eget grepp då de fick soppatorsk över upploppet. 5 Scarpetta galopperade från start i samma lopp. Visade bra styrka vid sin seger över tre varv näst senast. Timo Nurmos duo 8 Manofthematch och 10 Harrington är båda uppåt med lopp i kroppen och räknas tidigt. Skrällen 11 Real Masterpiece är inte att lita på, men Ready Cash-valacken har hög kapacitet när han får aktionen att stämma.
V75-2: Har siktats hit?
Ett stayerlopp för ston över dryga tre varv. 4 Vanessa F.B. har visat fin form i två raka segrar. Senast öppnade hon kvickt från ett liknande läge och satt i ledningen efter 250 meter. Det kanske blir samma taktik på lördag? På dubbla tillägg hittar vi den finska gästen 12 Mountain Cleaver, som brukar vara vass när hon styr kosan mot Sverige, och har nog siktats hit?
V75-3: Förvaltar sitt pund
2 Zenit Brick har hittat en bra uppgift i den högsta klassen, och vi får se om Kaj Widell lyckas förvalta sitt pund. 1 Elian Web blir allt starkare för varje start. Han är kvick bakom bilen och Jorma Kontio kan nog välja taktik. 9 Erik Sting gör debut i Gulddivisionen, men jag tror han duger gott. Skrällen 11 Target Kronos höll farten positivt i V75 på Axevalla i lördags.
V75-4: Det blir spännande
Ett kallblodslopp där det är flera om budet. 10 Tangen Haap gör sällan ett dåligt lopp, men behöver klaff. Speedige 12 Ingbest gör årsdebut och blir farlig om han hittar rätt rygg. Men de får snabba sig på om de ska få tag på 6 Smedsbo Faksen, som har sett ut som en studsboll i två raka spetssegrar. Det här blir spännande!
V75-5: är läget en fälla?
1 Master Hill vann åkandes vid sin spurtseger näst senast, men tävlade under pari i V75 på Jägersro. Nu gör han årsdebut och är troligen väl förberedd då Nurmos väljer att skicka upp sin springare till Sundsvall. Mycket hänger på om favoriten kan försvara sitt innerspår bakom bilen. Det ska reda ut i lopparkivet under veckan.
V75-6: Vingelrisk
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, där det blir full laddning från 7 Global Trust när bilen lämnar. Men det är flera invändigt som är ute i samma ärende och det kan bli vingel i spåren i första sväng. 6 Rushmore Face har varit uppåt på slutet, loppets drag.11 Hawk Cliff och 12 Weekend Fun gillar det tuffa tempot i täten.
V75-7: Värd superlativ
3 Perfect Dynamite imponerade stort vid sin spetsseger i V75 på Solvalla senast. Det var ingen annan som vann från ledningen på det kladdiga innerspåret den dagen, vilket understryker alla superlativ. Han har dock galopperat i sina två senaste starter med bilstart, vilket är värt att notera. 9 It’s Showtime Zaz står på tur för en viktoria i rikstoton.

Bästa Drag 1: 12 Mountain Cleaver (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Rushmore Face (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Real Masterpiece (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

11
februari
2019

Nimbus har inte tappat motivationen

V75 Axevalla lördag 16 febreuari

Det är fulla fält och 89 hästar till start när Axevalla dukar upp sin V75-meny. Nicklas Westerholm fick ta emot Jim Fricks pris på hästgalan, och selar ut en sextett från stallet! Omgångens bästa drag, Nimbus C.D., har inte tappat motivationen trots sina skadebekymmer.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dags för maräng?
Ett stayerlopp för lägsta klassen inleder. 6 Whipped Eggs har styrkan som signum och får allt bättre spänst i benen för varje framträdande. Men han fick ge sig mot 7 Victory Lee senast, och vi får se hur kvickt duon kommer iväg från sina springspår? 8 Knifetown Lover har inte startat på några månader, men han visade fin styrka vid sin spetsseger över tre varv senast, och vi får se om han är lika vass med skor på hovarna?
V75-2: Vunnit nio av tio
Ett stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 6 Syria A.T. kunde inte freda sig i ledningen senast och leder nog loppet i det längsta igen. 10 Whataboutyou Zaz visade fin styrka vid sin seger senast. Tommy Karlstedt har tagit nio segrar och en andraplats på sina tio senaste starter på Axevalla! Det gör att vi passar 15 Amphibian Madness.
V75-3: Rätt motivation
Ett stayerlopp för högsta klassen där dalarnas stolthet 3 On Track Piraten har rätt förutsättningar med Rikard N Skoglund bakom ratten. Fjolårets vinnare av Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen 11 Platon Face är tillbaka på svensk mark efter ett par framträdanden på Vincennes. 10 Nimbus C.D. spurtade ettrigt upploppet ner, som tvåa efter Sorbet, i V75 på Åby, och verkar inte ha tappat motivation till sitt jobb trots sina skadeproblem och långa frånvaro.
V75-4: Som lillebrorsan
15 hästar utspridda på tre volter gör loppet extra intressant. 6 Tony Afrika spräckte segernollan vid sin spetsseger senast och Adrian har nog samma taktik som lillebrorsan. 7 Harrington körs av Björn Goop för första gången och får många anhängare av spelarkollektivet. Kapable 14 Island Life gör en spännande debut i Robert Berghs regi.
V75-5: Går inte att lura
Frontrunnern 1 Always On Time följer bilen och går inte att lura på ledningen. Björn Goop i sulkyn nu. 3 Stepping Spaceboy och 4 Västerbo Exact har båda formen på topp och öppnar också kvickt bakom bilen. Fjolårets tvåa i Norskt Travderby 10 Zelov har ett par formhöjande lopp i kroppen och är prisvärd som skrällbud.
V75-6: Ett diesellok
Ett styrkeprov över dryga tre varv. 1 Illuminati är bästa hästen, men han blir över från start vilket kan ställa till det. 7 Pacific Face är stark som ett diesellok och kan springa i 1.14-tempo en hel eftermiddag om så krävs. Skrällen 3 Scarlets Mirakel har ett formhöjande lopp i kroppen och kan duga med lite klaff.
V75-7: Avgörs i starten?
1 Night Brodde var finfin vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla och mycket kan avgöras i starten. 9 Vlad Del Ronco imponerade stort vid sin överlägsna seger näst senast och är högintressant med Björn Goop. Nicklas Westerholm avrundar sin sextett med 6 Patrizia Zaz, som gör årsdebut efter några månaders vila. Årsdebut gör även 7 Marvelous.

Bästa Drag 1: 10 Nimbus C.D. (V75-3)
Bästa Drag 2: 9 Vlad Del Ronco (V75-7)
Prisvärd Skräll: 10 Zelov (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

04
februari
2019

2018 års V75 Champions ska koras

V75 Solvalla lördag 9 februari

”Hylla den som hyllas bör” är vad som gäller när V75 Champions ska koras på Solvalla. 2018 års mest framgångsrika proffskuskar och lärlingar i V75 drabbar samman i ett spännande upplägg. Klassen på loppen är lägre, vilket ökar svårighetsgraden betydligt!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Reijo har förspänt
Ett svåranalyserat voltstartslopp inleder. 15 Hierro Boko flög lågt när tussarna drogs vid spurtsegern på Solvalla senast, och han blir inte sämre med Örjan Kihlström i sulkyn. 5 Livi Majesty har ett formhöjande lopp i kroppen i Reijo Liljendahls regi. Även stallkamraten 10 Lightningsky är uppåt med lopp i kroppen, och båda kan räcka till seger med lite klaff.
V75-2: I brist på annat?
Ett stolopp där 3 Queen Of Sand kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck av många tipsters, kanske i brist på annat i en svårlöst omgång? 1 El Fitzerald har gjort två lopp i Timo Nurmos regi och är kvick ut. Det kan bädda för spurtstarke 8 Chapter N.Deo, som får ett perfekt smyglopp fram till upploppet. 9 Unrestricted och 10 Hevin Boko är två tuffingar på tillägg, som har tjänat lika mycket som övriga fältet har gjort tillsammans.
V75-3: LärlingsChampion
En Spårtrappa över stayerdistans med 15 lärlingar bakom startbilen, gör att vi behöver gnugga geniknölarna lite extra. 1 Eclair Du Mont får många anhängare trots sin orutin och ingen dokumenterad dagsform. 12 Åsens Aragon har visat prov på bra styrka vid två raka segrar och räds inte ett offensivt upplägg. Skrällen 15 Marys Overandout har bra spring i benen, och trots sämsta läget kan hans vassa spurt bli tung att stå emot över upploppet.
V75-4: Kallblodskungen
Kallblodskungen Jan-Olov Persson selar ut hela fyra hästar i loppet! 9 Bellfaks har hittat stilen i sin nya regi och blir en av omgångens mest streckade favoriter. Senast satte han klorna i ledande 5 Björs Viking mitt på upploppet och vi kan se fram emot en tuff match igen. De övriga, 8 Wilda Fille, 10 Järvsöodin och 13 Guli Tor ska alla tre räknas tidigt.
V75-5: Flera om budet
Ett stolopp med 15 hästar. 1 Anna S.H. har inlett sin karriär lovande och tagit tre segrar på fem starter. 14 Fast Moving Cash är vass på speed och trots att hon hämmas av ett bakspår på tillägg flyger hon lågt till slut med lite klaff under vägen. 3 Lyckans Cash, 4 Lutecia, 5 Wind Of Victory och 6 Bella M.J. har alla formen på topp - många om budet.
V75-6: Ett styrkeprov
Ett stayerlopp över dryga tre varv. 3 Manofthematch tog en snygg spurtseger i V75 på Bollnäs, trots ett helt års frånvaro! 5 Je t’Aime Explosiv har fyra segrar på de fem senaste och får Björn Goop i vagnen. 11 Global Unlimited är uppåt med lopp i kroppen. 12 Niky Flax står perfekt inne och är vass på speed.
V75-7: Trampar han rätt?
2 Perfect Dynamite galopperade troligen bort segern i V75 på Bergsåker 5/1 och blir spännande med Peter Ingves bakom spakarna. 1 Survival Kit har formen på topp och har lottats till bästa läget. 4 Adiago Trot blir inte lätt att stå emot om han trampar rätt i volten. 6 Havbergs Knight är den troliga ledaren. Flera med chans!

Bästa Drag 1: 5 Björs Viking (V75-4)
Bästa Drag 2: 11 Global Unlimited (V75-6)
Prisvärd Skräll: 15 Marys Overandout (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

28
januari
2019

Det vattnas nog i fler munnar än min

V75 Åby lördag 2 februari

Fem stycken V75-finaler kryddat med två 15-hästarslopp gör nog att det vattnas i fler munnar än min. Victory Topline, Rushmore Face och Disco Volante är tre formstarka drag, som jag hoppas ska göra det lite lättare i miljonjakten.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Jagar 21:a segern
Ett stolopp med 15 hästar inleder. Pär Hedbergs reklamhäst 11 Southwind Feji tog en säker seger den tunga vägen efter ett par månaders frånvaro senast. Från dubbla tillägg jagar hon idag sin 21:a seger i karriärens 27 start. 7 Callmeawinner är under fortsatt utveckling och kommer till start med fyra segrar på de fem senaste. På startvolten hittar vi en tuff utmanare i 4 Casual Rain, som inte blir lätt att få tag på om hon håller sig till rätt gångart.
V75-2: Victory från spets
11 Night Brodde imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla, men det är andra förutsättningar nu. 2 Victory Topline har inte varit lika vass bakifrån i sina två senaste starter och kommer att laddas tufft för att komma till ledningen. 6 Cody var överraskande stark vid sin seger utvändigt ledaren i försöket. 8 Pastor Power har visat finfina fartresurser vid sina senaste segrar, men riskerar att hamna på vingel.
V75-3: Trivs förträffligt
3 Wingait C.H. trivs extra bra i ledningen, och vi får se om han kan ta en längd på invändiga 2 Dolan Spring? Klassige 9 Juan ser ut att trivas alldeles förträffligt i Joakim Lövgrens regi och gillar det tuffa tempot i täten. Skrällen 11 Pampalo har formen i zenit och kan duga med lite klaff.
V75-4: Offensivt drag
15 Sevilla är en undantagshäst med alldeles för lite pengar på kontot, och trots att han står tufft placerad med bakspår på tilläggsvolten blir han tung att stå emot. 8 Rushmore Face var tapper och klart uppåt vid sin andraplats utvändigt ledaren på Åby. Körs offensivt! 2 Camaro Brick har bra kapacitet i grunden, men har haft svårt att hålla ihop aktionen. Har troligen siktats hit.
V75-5: Fin utvecklingsfas
Timo Nurmos selar ut en formstark duo i 1 Sebastian Journey och 5 Global Undecided, som haft tur i spårlottningen. 6 Staro Leonardo är inne i en härlig utvecklingsfas och kan med lite klaff ta tredje raka.
V75-6: Virvlande spurt
I guldfinalen försöker 1 On Track Piraten försvara sitt innerspår mot 4 Dante Boko, vilket kanske blir loppavgörande? 9 Sorbet var tillbaka i gammalt gott slag när han tog ner ledande 10 Zenit Brick i en virvlande avslutning, och det var lätt att gilla vad man såg!
V75-7: Går ner i klass nu
Omgången avrundas med en silverfinal där 3 Disco Volante har en bra uppgift på papperet. Senast fick han sparade krafter i rygg på ledaren i gulddivisionen. Går ner i klass nu. 4 Velvet Gio satt fast med sparade krafter i rygg på ledande och vinnande 9 Västerbo Exact på Jägersro. Spurtstarka 10 Olle Rols hoppas på tufft tempo i täten för att kunna komma in i matchen till slut.

Bästa Drag: 2 Victory Topline (V75-2)
Bästa Drag: 8 Rushmore Face (V75-4)
Bästa Drag: 3 Disco Volante (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

21
januari
2019

Nu har vi väntat tillräckligt länge

V75 Kalmar lördag 26 januari

V75-cirkusen stannar till i Kalmar den här lördagen, och som oftast har de fått ihop ett spännande program. Just Wait And See har ett cv som väger tungt i Januaristayern. Smevikens Cruiser och Speedy Foxy Vicane är två skrällar som river bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tung att stå emot
Klassklättraren 7 Illuminati kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna, och trots ett spår långt ut på vingen blir han tung att stå emot det sista halvvarvet. 2 Smevikens Cruiser har provat lyckan i tre raka starter på Vincennes i Paris utan framgång. Han är dock mycket bättre än resultatraden och intressant som skrällbud.
V75-2: Klassigt intryck
1 Callipygian satt på leken i ledningen när man svängde in på upploppet i V75 på Jägersro, men fick lite snopet sträcka vapen mot Cody den sista biten. Han står kvar i lägsta klassen och chansen till revansch är ganska god på papperet. 3 Majestic Wine har imponerat rejält i tre raka segrar och den femårige valacken gör ett klassigt intryck. 11 Victory Topline floppade som favorit i V75 på Solvalla i lördags och har en del att bevisa innan han får mitt förtroende igen.
V75-3: Växer hela tiden
1 Jairo kommer till start med tre raka segrar och får många anhängare som singelstreck i den högsta klassen. Men han blir högst troligt över från start, och då är bollen i rullning. 6 Västerboonthenews öppnar blixtrande och är först ner till sargen. 7 Timone Ek var en stor besvikelse i sin första start i ny regi senast, men vi vet vad han kan i grunden. Skrällen 4 Speedy Foxy Vicane satt fast med sparade krafter på Jägersro och växer med uppgiften hela tiden.
V75-4: En skräll på lut?
Ett öppet stolopp med 15 hästar där man inte ska snåla på strecken. 10 Marjons Ivory har visat finfin styrka och inställning i två raka segrar och får bära favoritkepsen. 12 Ritz Guiness är vass på speed och flyger lågt över upploppet med klaff. 3 My Liberty hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern precis på millinjen senast, kan bli svårfångad.
V75-5: Tuff nöt att knäcka
5 Kaiser Håleryd kommer till start med två raka segrar i bagaget och blir en mycket tuff nöt att knäcka, om han är först ner till sargen. 1 Vis Dell’Olmo försvarade enkelt sitt innerspår vid sin spetsseger på Mantorp 2/12 och kan sätta käppar i hjulet för favoriten.
V75-6: Vi minns hans...
Ett spännande stayerlopp där det är flera om budet. 8 The Real Star visade bra styrka och moral vid sin senaste seger och står bra inne i loppet på pengarna. 13 Just Wait And See är en riktig tuffing i grunden, och vi minns hans imponerande seger i Örebro International över tre varv från i fjol.
V75-7: Nu reser vi oss upp
1 Global Trust får många anhängare, men han har bränt som storfavorit i V75 två gånger på raken och är bara en av flera. 5 Uppohoppa och 6 Master Crowe öppnar kvickt mitt i banan och är givna på kupongen.

Bästa Drag: 13 Just Wait And See (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Smevikens Cruiser (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

14
januari
2019

Håller Ante tungan rätt i mun?

V75 Solvalla lördag 19 januari

Solvalla dukar upp en spännande V75-omgång, där jag tror på hög utdelning. Einstein Sisu och Ribaude är två prisvärda drag. Håller amatören Ante Lisell tungan rätt i mun bakom skrällen Super Zantos?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Livlig inramning
Omgången inleds med ett stayerlopp över 3140a. Björn Goop selar ut 9 Shorthanded Jag, som har tagit två raka segrar i sin nya regi. Han har visat upp ett brett register och har minst sagt en bra propositon på papperet. 10 Einstein Sisu var mycket stark vid sin seger utvändigt ledaren senast och bjuder favoriten på en tuff match. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist har en duo till start, 5 Vikings Preacher och 12 No Comment, vilket gör att vi kan se fram emot en livlig inramning på stallbacken!
V75-2: Läcker att skåda
3 Dallas Brick har vunnit tre av karriärens sex starter och visat bra inställning till sitt jobb. Vi får se hur den nyblivne fyraåringen tacklar äldre konkurrenter. 9 Andy Pandy One är ett formstarkt ekipage som står perfekt inne i loppet. 12 Malkin har gjort två starter i ny regi och var läcker att skåda vid sin seger utvändigt ledaren på Romme.
V75-3: Mäter musklerna
Det blev inget sista genrep för Propulsion i Bulwarks lopp, inför en eventuell start i PdA kommande söndag. Vi får i stället se en tuff match mellan 2 Zenit Brick och 8 On Track Piraten, som båda trivs extra bra i vinterföre. 4 Disco Volante har formen helt på topp och mäter nu musklerna mot högsta klassen för första gången. 7 Sorbet tillhör de bästa i loppet, men måste vara klart bättre än senast om det ska räcka till seger.
V75-4: Första i ny regi
Stayerlopp med 15 ston där en skräll ligger på lut. Formstarka 11 Chapter N.Deo kommer till start med två raka segrar i bagaget och får många anhängare. 10 El Fitzgerald spurtade positivt som fyra i Klass I-finalen på Solvalla och gör nu sitt första framträdande i Timo Nurmos regi.
V75-5: Uppträtt korkat
Segerstaplaren 9 Victory Topline gjorde bort sig med galopp i combacken efter åtta månaders frånvaro senast, vilket var första förlusten i den sjunde starten. 2 Ribaude vann åkandes senast och visade finfin styrka. 11 Kapten Kid har bra fart för klassen, men har uppträtt korkat och galopperat i två raka V75-starter.
V75-6: Ante skräller?
Spännande lopp för näst högsta klassen. 5 Uppohoppa tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast, hästen att slå? 8 Baron Gift och 11 Erik Sting har båda formen på topp, men hämmas av dåliga lägen. Skrällen 4 Super Zantos är kvick bakom bilen, läget borgar för en fin position i den främre träffen.
V75-7: Formen i zenit
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där det blir tuff laddning från flera händer. Formstarka duon 2 Hawk Cliff och 3 Exclamation Mark är två av dessa. Men det är inte så lätt att ta en längd på 1 Largo, som gillar läget. 6 Adiago Trot tog en snygg seger i Travrondens Guldklocka senast.

Bästa Drag: 10 Eintein Sisu (V75-1)
Bästa Drag: 2 Ribaude (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Super Zantos (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

07
januari
2019

Dolan Spring tuffast i inledningen

V75 Jägersro lördag 12 januari

Sveriges riviera står för fiolerna på lördag, och då vet vi att en fin bana med största sannolikhet kan erbjudas. Ett bra drag dyker upp redan i den första avdelningen, där Helena Burmans Dolan Spring har toppchans.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dolan fixar spåret
2 Dolan Spring har gått bra varje gång i Helena Burmans regi, och har en fin uppgift framför sig. Spår två är aldrig bra, men detta är en travsäker herre, som säkerligen tar sig iväg felfritt. Sedan avgör han på styrka och skalle. 1 Cobbys Olifant har en läcker rad och lär bli hårt spelad. Han har dock tjänat snabba pengar, och det bör ta stopp snart. 4 Juan glänste i Lövgren-debuten och måste också tas med i beräkningarna, liksom 12 Wild Love, som kan skrälla om det blir tempo på det hela.
V75-2: Sevilla svårnådd
14 Tuxedo Bi kommer med fem raka och kan dundra runt fältet och ta en ny vinst. Det är dock långt ifrån säkert att han plockar ett tillägg på 12 Sevilla, som är en kapabel rackare och som ser allt bättre ut i Lövgrens regi. 2 Panamera vinner snart, och är en skön storrensare.
V75-3: Läge för en etta
3 Turno di Azzurra har varit tvåa bakom Jairo och Nadal Broline i de senaste starterna. Nu talar mycket för att ettan kommer. 4 Timone Ek är förstås hopplös att räkna på i regidebuten, men har ju tidigare visat att han kan kuta. Finns gnistan kvar i sjuåringen kan han utmana. 7 Dante Boko är alltid svårfångad i ledningen, men han tävlar lite ojämnt numera, och vann bara ett lopp ifjol.
V75-4: Passa Darling
10 Darling Harbour är inte helt enkel, och hon har felat bort många sköna kronor. Hon har sett något stabilare ut på slutet och spurten senast var det inget fel på. Hon kan få en passande resa i draget och lär bli giftig till slut. 15 Unar Bi kommer med en stilig rad, som innehåller två elvatider. Trots att hon är osynad mot svenskt motstånd är hon förstås given på lappen.
V75-5: Tootsie i toppform
1 Tootsie Brodda har hittat formen på allvar och småimponerade vid skrällvinsten senast. Läget är perfekt och hon känns het på lördag. 7 Cody är förmodligen en bättre häst i grunden, men kan hamna pyrt till härifrån. Skulle han komma till blir han nog svårstoppad. 5 Copitex kan nå spets och då stannar han där länge - inte minst för att han körs av vasse Oskar J, som vinner med det mesta för dagen.
V75-6: Dansk utmanare
2 Olle Rols blir förmodligen favorit, med tanke på läget och insatsen senast. Det behöver inte vara fel, men han ska absolut garderas. 3 Apapmand utklassade elitloppsfinalisten Takethem senast. Från ett fint spår är Apapmand högintressant.
V75-7: Thomas runt om
2 Aquamarin lär fronta, med starsnabbe Uhrberg i vagnen. Väl där blir han inte lätt att plocka ner, även om motståndet är skarpt. 5 Staro Leonardo verkar ha vuxit i kostymen, och levererar på en hög nivå. Avslutningen senast var av bästa märke och han lär utmana. 4 Da Pepperboy gjorde bort sig som hårt betrodd i Kriteriet och kommer att klättra i klasserna när han får starta kontinuerligt. Givet streck.

Bästa Drag 1: 2 Dolan Spring (V75-1)
Bästa Drag 2: 10 Darling Harbour (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Panamera (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

17
december
2018

Dan före dan före dopparedan

V75 Mantorp lördag 22 december

Dan före dan före dopparedan – och det är Mantorp som är värd för lördagens V75-jackpot. Hoppas ni njöt av Tony Löfqvist show på Åby, han borde få extra betalt av ATG. Stella Pona är ett speedigt skrällbud. Stepping Spaceboy kan vara en fin julklapp – God Jul!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Coktail i ny regi
11 Reverend Wine spurtade mycket ettrigt och slog bra hästar på Solvalla senast och flyger lågt över upploppet igen med lite klaff. 3 Xanthis Coktail visade bra styrka vid sin spetsseger i V75 på Åby, gör här sin första start i ny regi. 5 Harrington tog en enkel spetsseger senast och är uppåt i form, men ett knepigt femtespår är inte optimalt.
V75-2: Speedig skräll
Ett öppet stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 1 Evita Jaam öppnar kvickt och läget borgar för en bra position i den främre träffen. 6 Campell J.P. galopperade i spetsstriden i första kurvan senast, visade bra kapacitet i tre raka innan dess. Skrällen 15 Stella Pona har hittat en riktig formtopp och är vass på speed.
V75-3: Nio pallplatser
En Spårtrappa med 15 lärlingar bakom startbilen. Oskar J Andersson är överkvalificerad i de här sammanhangen när han sitter upp bakom 4 Dardanos, som öppnar kvickt. 6 Sanda Love har fyra segrar på de fem senaste starterna och har visat upp ett brett register, som räcker en bit upp i klasserna. Daniel Redén selar ut sin USA-import 13 Zdenka, som har nio pallplatser på tio starter på svensk mark.
V75-4: Inte lika grym
Ännu ett stolopp med 15 hästar där goda råd är dyra. 4 Shutter Island är kanske inte lika grym som filmen, men hon är stabil i volten och har hittat nya växlar på slutet. 13 Quite Nice har härdats mot tufft motstånd och hennes vassa spurt biter bra mot det här gänget. 12 Bambi Rozz var en positiv överraskning vid sin skrällseger på Åby.
V75-5: Snackis på backen
Stall Johan Untersteiner selar ut en formstark duo i 1 Dizzy River och 3 J.H.Mannerheim, och det var nog inte helt lätt att välja häst. 2 Stepping Spaceboy galopperade i en trång situation i första kurvan på Åby i lördags, men han var en ”snackis” på stallbacken innan tävlingarna. Kapable 6 Rolex Bigi satt fast med krafter i V75 på Bjerke näst senast, kan duga med lite klaff på bitarna.
V75-6: Något att bita i
8 Man At Work var härlig att skåda vid sin överlägsna spetsseger senast och blir något att bita i för motståndarna. 11 Ural är en riktig tuffing, som trots bakspåret är en allvarlig utmanare om segern. 10 Reigning Moni var klasser bättre med helstängt huvudlag vid sin spetsseger senast. 4 Comanche Moon och 6 Iago Zon står bra inne i klassen och öppnar kvickt bakom bilen.
V75-7: Många anhängare
Ett lurigt lopp för lägsta klassen avrundar jackpotomgången. 7 Ritz Guiness har flugit mycket lågt vid sina spurtsegrar på slutet och med Erik Adielsson i sulkyn för första gången får ekipaget många anhängare. 10 Editor var närmast sörjande bakom Ritz Guiness senast och är ute efter revansch. 4 Pastor Power är uppåt med lopp i kroppen och ett tidigt segerbud. GOD JUL!

Bästa Drag: 13 Zdenka (V75-3)
Bästa Drag: 2 Stepping Spaceboy (V75-5)
Prisvärd Skräll: 15 Stella Pona (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

10
december
2018

Färgstark amatörtränare på podiet?

V75 Åby lördag 15 december

Femrättspotten frös inne på Bergsåker vilket innebär att det åter är jackpot när Åby står värd för V75-omgången. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist selar ut en duo, Viking Preacher och No Comment, och det blir bra TV om vi får se honom på segerpodiet!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kan välja taktik
2 Velvet Gio imponerade stort vid sin V86-seger på Jägersro, där han synade dödens varvet kvar och enkelt höll Sobel Conway ifrån sig över upploppet. 12 Olle Rols har två formhöjande lopp i kroppen, men får åter brottas med ett knepigt bakspår bakom bilen. 6 Baron Gift laddas för att vara först ner till sargen och kan välja om han vill anfalla över open stretch.
V75-2: Färgstark amatör
Ett stayerlopp för lägsta klassen där jag håller tummarna för att 6 Vikings Preacher är först i mål så att vi får en segerintervju med färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist efter mål. Det kanske blir tufft att rå på 3 Arch Lane, som har fem segrar på sex starter och är uppåt med lopp i kropp. Skrällen 12 Evan Williams Sisu har visat fin styrka vid sina segrar, och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Viktig spetsstrid
Årets elitloppstrea 1 Nadal Broline fick äntligen en viktoria i resultatraden när han segrade i guldfinalen på Solvalla, och samtidigt tog skalpen på självaste Propulsion. Nu är uppgiften tilltalande, där det gäller att svara ut 3 Art On Line och 4 Västerboonthenews i spetsjakten för att minska risken för positionsstrul. Skrällen 7 Probo O.P. har bra spring i benen.
V75-4: Två segerstaplare
Ett treåringslopp där 11 Amerindienne får bära favoritkepsen trots bakspår. Han har fem segrar på sex starter och räds inte ett offensivt lopp. Från Holland gästar 4 Velten Versailles, som är obesegrad efter fyra starter, och som vann åkandes vid sin spetsseger på Jägersro näst senast. 5 Rudisha och 9 Stand By Ken har båda kapacitet för att bjuda favoritduon på en tuff match. Spännande!
V75-5: Utmanar stoeliten
Stolopp för näst högsta klassen där en skräll ligger på lut. 8 Stonewashd Diamant var läcker att skåda vid sin spurtseger på Åby – den här tjejen kommer att utmana stoeliten i vår! Startsnabba 6 Waffle Cone har visat fin form och kanske tänder till ytterligare i sin nya miljö på Vomb. Vad kan 2 Paduca Dream prestera i sin första start i Björn Goops regi?
V75-6: En andra chans
Här kommer en andra chans för duon Anders Christiansson och amatörtränare Tony Löfqvist att äntra segerpodiet, om 2 No Comment är först i mål. 5 Martin De Bos har styrkan som signum och räds inte ett offensivt upplägg. 1 Baxo Epice visade bra form i V75 på Bjerke och har ett spännande utgångsläge. 3 Man O’War blev snuvad på segern senast, efter att ha gjort grovjobbet under vägen.
V75-7: Svårt att glömma
5 Vischio Holz har inte fått till det på slutet, men vi vet vad han kan i grunden och uppgiften ser tilltalande ut. 8 Hawk Cliff har radat upp bra prestationer i V75 på slutet, och vi får se hur mycket han hämmas av skor. Det är svårt att glömma 10 La Diva Rossis skrällseger i K.G Bertmarks Minne på Jägersro under derbysöndagen, där hon varvade på 1.10 i ledningen! Erik Adielsson upp nu.

Bästa Drag: 6 Baron Gift (V75-1)
Bästa Drag: 3 Man O’War (V75-6)
Prisvärd Skräll: 10 La Diva Rossi (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

03
december
2018

Det spås tuffa väderförhållanden

V75 Bergsåker lördag 8 december

Zenit Brick och Månprinsen A.M. har få övermän, och blir två flitigt använda singelstreck när Bergsåker står värd för lördagens V75-jackpot. Men det spås tuffa väderförhållanden, vilket kan ställa till det. Comewithaflash och Ramon Dekkers är två spännande drag i omgången.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bra inne i klassen
Ett stayerlopp där 2 Donners Am har tre raka segrar i ryggen, där två är tagna i monté under sadel. De bästa hästarna i loppet startar från bakspår. 10 Volocity De Vie vann åkandes med sparade krafter senast, står bra inne i klassen på pengarna. Det gör även 11 Importedfrmdetroit, som spurtade ettrigt senast.
V75-2: Laddar för spets
I lägsta klassen jagar formstarke 4 Tsar Brodde tredje raka segern, nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Men det bjuds tuffare motstånd nu och det blir ingen promenad i parken. 6 Budets Lasse har tagit sina två senaste segrar från ledningen och laddas tufft när bilen släpper fältet. Treårige 12 Mellby Goofy spurtade positivt som trea i V75 i lördags, och kanske spräcker sin segernolla?
V75-3: Har få övermän
3 Zenit Brick har få övermän på hemmaplan under vinterhalvåret. Han har gått utvändigt ledaren i sina tre senaste starter, och det var starkt gjort att hålla ifrån sig Propulsion över upploppet i guldfinalen senast, även om han inte fick tag i ledande Nadal Broline. Nu är motståndet inte av samma klass, och Zenit Brick blir givetvis en mycket tuff nöt att knäcka!
V75-4: Spännande ändå?
”Världens bästa” kallblod 12 Månprinsen A.M. jagar sjätte raka segern i Dubbelcupens final innan han troligen gör bokslut för vintern. Men med 15 hästar och dubbla tillägg kanske det kan bli lite spännande ändå? 11 Smedheim Solan och 15 Tangen Haap var närmast sörjande bakom ”Prinsen” på Solvalla. På startvolten hittar vi flera spännande skrällbud. Ett av dessa är 1 Bilbo B.S., som är vass på speed.
V75-5: Svårfångat drag?
Ett öppet lopp för näst lägsta klassen. Timon Nurmos skickar upp 9 Global Undecided, som kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Stall Jörgen Westerholm selar ut 5 Viscount och 7 Luxury Brodde, som båda är klart bättre än resultatraden. 3 Ramon Dekkers kan bli svårfångad med Örjan Kihlström i vagnen.
V75-6: Snåla inte
Ett spelvänligt stolopp med 15 hästar, där vi inte snålar på strecken. Kapabla 13 Mrs Lindy brottas med bakspår på tilläggsvolten och kräver klaff. 11 Comewithaflash hoppas på en kvick start från sitt springspår på tillägg och en bra position i den främre träffen.
V75-7: En "snackis"
Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen avrundar när jackpotmiljonerna ska fördelas. Formstarka 4 Magnifik Brodde öppnar kvickt bakom bilen och leder troligen i det längsta, om han är först ner till sargen? 9 Disco Volante spurtade ettrigt vid sin andraplats i silverfinalen på Solvalla, kommer bli en ”snackis” på stallbacken under eftermiddagen. Grundkapable 3 Dartagnan Sisu har samlat ihop poäng för en viktoria. Skrällen 10 Nobel Amok kan mycket bättre än han visat på slutet och blir bortglömd av spelarna.

Bästa Drag: 3 Ramon Dekkers (V75-5)
Bästa Drag: 11 Comewithaflash (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Bilbo B.S. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

26
november
2018

Stall Svante Båth jagar tredje raka

V75 Jägersro lördag 1 december

Det är första advent kommande helg när Jägersro står värd för V75-omgången. Vilket också innebär att det är skotvång på hästarnas hovar i tre månader framöver. Mycket pengar står på spel i Svensk Uppfödningslöpning, där Svante Båth har huvudrollen. Olle Rols är på gång igen och kan skrälla.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Missvisande rad
2 That’s Art skyggade för en vattenpöl och galopperade bort segern mitt på upploppet senast, är klart bättre än vad resultatraden ger sken av. 5 Donatello Garbo är en spurtstark dansk gäst, som blir intressant med Thomas Uhrberg i sulkyn. På tilläggsvolten hittar vi en trio fyraåringar, som flyger lågt till slut.
V75-2: Lovande i ny regi
6 Dream Of Nature har hittat ytterligare växlar utan skor på hovarna och kommer till start med tre raka spetssegrar. 2 Master Hill tog en snygg spurtseger på Solvalla i sin första start i Timo Nurmos regi, det lovade mer. 4 Aquamarin är en trevlig treåring under utveckling, kan duga.
V75-3: Är läget en fälla?
Ett voltstartslopp över lång distans, där formstarke 1 Illuminati kommer till start med två imponerande segrar i bagaget. Men han är inte helt stabil, och läget kan vara en fälla? 9 Rajah Silvio hade mycket bra spring i benen vid sin V75-seger på Eskilstuna, men det bjuds på tuffare motstånd nu. 8 Harrington har styrkan som signum och trivs med förutsättningarna, och kan vara en skräll att se upp med.
V75-4: Jagar tredje raka
Tvååringarnas blå band, Svensk Uppfödningslöpning, med hela 1,4 miljoner till vinnaren, då samtliga är premiechansade. Svante Båth har vunnit de två senaste upplagorna och har en kvartett till start. 2 Global Adventure är obesegrad efter fem starter, men det gick som på nålar sista biten in mot mål senast. 3 Bythebook noterade raska 1.12,7/1640a vid sin seger i uttagningen och blir tuff att slå. Det är flera med chans bakom – spännande lopp!
V75-5: Ingen bluff
Frontrunnern 3 Lexington Hall får godkänt för sin femteplats bakom Heart Of Steel i lördags och det är full laddning mot täten som gäller. Hemmahoppet 5 Partizan Face var överraskande stark utvändigt ledaren på Solvalla senast. 7 Gustafson har visat att han inte är någon bluff.
V75-6: Olle skräller?
6 Västerbo Exact tog emot Ferrari B.R. med varma servetter på Bjerke, men blev snuvad på segern i de sista stegen. Formtoppade 3 Sobel Conway har spår invändigt, där siktet nog är inställt mot ledningen. Den forne segerstaplaren i V75, 10 Olle Rols, har ingen seger i raden, men han har ett formhöjande lopp innaför västen och är intressant som skrällbud.
V75-7: Titelförsvarare
1 Star Advisor Joli tog skalpen på 6 Västerboonthenews från ledningen näst senast, och blir svår att lugga på ledningen från innersniffen bakom startbilen. Titelförsvararen i ”Meadow Prophets Minne” 10 Dante Boko har nog haft siktet inställt hit, men stall Kolgjini har dragits med infektioner under en längre tid på träningsanläggningen Vomb – men det måste väl släppa någon gång?

Bästa Drag: 2 That’s Art (V75-1)
Bästa Drag: 2 Master Hill (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Olle Rols (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

19
november
2018

Kunde inte regisserats bättre

V75 Solvalla lördag 24 november

Startlistan till lördagens V75-finaler på Solvalla får det att vattnas i munnen. Spårlottningen till guldfinalen ser ut som den är regisserad, och vi får se om Propulsion löser uppgiften från sämsta läget? Global Unprotected och Nadal Broline står på tur för en seger.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Obesegrad felfri
1 Very Kronos har tagit tolv segrar på 18 starter och är obesegrad felfri. Spår ett bakom bilen är dock inte det bästa och strulrisken är uppenbar. Tuff laddning att vänta mellan 2 Speedy Foxy Vicane, 3 Don’t Mind Me, 4 Chief Orlando och 5 Dear Friend, som kan kosta mer än det smakar, och kanske öppnar upp loppet för en skräll?
V75-2: Öppnar visslande
1 Xanthis Brazil har två raka segrar i Nicklas Westerholms regi, men det är svårbedömt hur kvickt han tar sig iväg från innerspår bakom bilen, och även här är strulrisken överhängande. Formstarke 9 Caligula kommer med fem raka segrar i bagaget, där de fyra senaste är från ledningen. Skrällen 7 Ricke öppnade visslande med Örjan Kihlström i sulkyn vid spetssegern på Örebro och kan duga.
V75-3: Tarzan dominerar
Ett fyraåringslopp, där Stefan ”Tarzan” Melander selar ut hela sex hästar! Jag varnade för 9 Enterprise på Bjerke, där han spurtade vasst som tvåa i mål, och han står på tur för en seger. 1 Vamp Kronos är en stentuff märr som inte räds att gå upp mot grabbarna. 12 High Glider tog ner 6 Zack’s Zoomer i en rivig avslutning senast!
V75-4: Lurar i vassen
I Diamantstoets final får formstarka 12 Ile Saint Louis bära favoritkepsen. Men loppet är spelvänligt, med flera skrällar som lurar i vassen. 13 Eva I.H. har stångats mot kulltoppen och har bra med skinn på näsan. 1 Chacha Sisu, 2 Queen Of Sand och 6 Darling Harbour visade alla tre toppform när de möttes på Eskilstuna.
V75-5: Stjärna i vardande
5 Heart Of Steel har gått igenom ekluten, och kan vara en stjärna i vardande! Men det väntas mothugg i spetsjakten från bland annat 1 Lexington Hall, som tog en säker spetsseger till ett glatt vinnarodds på Örebro. Loppet innehåller flera ”nästagångare”. En av dessa är 6 Global Unprotected, som flög lågt över upploppet vid sin knappa förlust mot 3 Radagast på Romme.
V75-6: Är det dags nu?
En av världens bästa hästar, 12 Propulsion, är ute och slipar formen inför stundande uppgifter i Paris senare i vinter. Trots att inte motståndet skrämmer gör spårlottningen att loppet ändå blir spännande. Formstarka duon 10 Antonio Tabac och 11 Zenit Brick har spåren invändigt, vilket spetsar till det ytterligare. 5 Nadal Broline har sprängt ljudvallen i sina senaste starter utan att få vinna – dags nu?
V75-7: Högst potential?
1 Global Trust har tre raka segrar efter nio månaders frånvaro, och han var mycket tapper vid sin delade seger med 4 Esprit Sisu på Jägersro. Stall Timo Nurmos selar även ut formstarka duon 5 Roheryn och 7 Hawk Cliff, som vill ha ett ord med i spelet. 8 Ural fick stryka på foten mot nämnda duo på Romme, men kanske har han högst potential i hela loppet vid sunda vätskor?

Bästa Drag: 6 Global Unproteced (V75-5)
Bästa Drag: 5 Nadal Broline (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Ricke (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

12
november
2018

Norsk världsrekordhållare inleder

V75 Bjerke lördag 17 november

200 miljoners-vallen sprängdes i omsättning på V75 i lördags! Zenit Brick gjorde mig inte besviken som bästa drag. V75 gör nu en avstickare till Bjerke i Norge. Det är hög klass på sporten. Bad Nite Call Saul och Normandie Royal är två hemmahopp och även mina drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Norsk världsartist
Världsrekordhållaren 3 Ferrari B.R. drog på sig en skada vid sin startgalopp i Copenhagen Cup näst senast. I combacken tog han en enkel spetsseger, som inte sa så mycket, men har säkert gått framåt en hel del. 5 The Last Ticket pressade sig till spets i en 1.07-öppning senast. 2 Västerbo Exact hade krafter sparat i rygg på ledaren i V75 på Jägersro.
V75-2: USA-importer
Treårige stoet 3 Velvatter är en USA-import, som är obesegrad i två starter i Frode Hamres regi. Man har siktat på det här loppet en tid och Frode tror att den dryga distansen ska passa bra. 5 Tokarev är även det en treårig USA-import, som visade bra inställning vid sin seger i debuten på svensk mark. 2 Worrywart har uppträtt korkat och inte satt en fot rätt på slutet, men han har styrkan som signum, och kanske att Björn Goop får hästen felfri.
V75-3: Spännande match
Elithästen 10 Lionel N.O. kommer till start med en tapper andraplats i VM på Yonkers i ryggen, och ställs nu mot ett lite enklare motstånd. 5 Global Trustworthy flög lågt vid sin comebackseger efter ett helt års frånvaro, och det var inte så svårt att gilla det man såg. Jag tror att det kan bli en spännande match!
V75-4: Svårfångad i spets
1 Bad Nite Call Saul är en USA-import under kraftig utveckling. De tre senaste segrarna är tagna från täten, och han försvarade enkelt sitt innerspår bakom bilen näst senast. 6 Goldstile vek lite överraskande ner sig från ledningen på Axevalla näst senast. Frode Hamre håller dock hästen som hans bästa chans i omgången. Skrällen 3 Moliere är stark som brännvin och kan bättre än senast.
V75-5: Kungligt drag
1 Normandie Royal var härlig att skåda vid sin spurtseger på Solvalla nyligen, och är intressant som drag. 4 Waffle Cone satt fast med sparade krafter i samma lopp, och kanske har siktet inställt mot ledningen nu? Det har även 3 Tropicana Ås, som även är mycket spurtstark. 5 Happy Steel jagar femte raka, men det bjuds på tuffare motstånd nu.
V75-6: Tänds stjärnan?
Frode Hamre selar ut en trio från sitt stall, där han rankar 4 Vainqueur R.P. främst. Han spurtade bra som trea i BC-finalen på Eskilstuna i söndags. 3 Seven And Seven visade bra fart i upphämtningen efter sin galopp på Solvalla. Den norske derbyvinnaren 6 Gretzky B.R. har varit sämre i de två senaste starterna. 5 Enterprise ser ut som en stjärna från sidan – tänds denna lördag?
V75-7: Blivande elithäst?
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där 2 Promo Kemp jagar tredje raka segern i Robert Berghs regi. Jag tror att det kan vara en blivande elithäst! 6 Always On Time öppnar mycket raskt bakom bilen och laddas för spets. 5 Rapide Frecel var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, och även han öppnar mycket kvickt. Skrällen 4 Etna B.R. mötte tufft motstånd senast och går ner i klass nu.

Bästa Drag: 1 Bad Nite Call Saul (V75-4)
Bästa Drag: 1 Normandie Royal (V75-5)
Prisvärd Skräll: 5 Enterprise (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39