21
februari
2013

Fröken Sverige rensar

V75 Kalmar lördag 23 februari

Det blev som jag befarade en favoritomgång i lördags. Glädjande nog fick vi en Jackpot att spela om på Kalmar denna lördag. Jag kan redan nu säga att det kommer att bli hög utdelning och då gäller det att dragen sitter. Mitt bästa skrällbud: Little Miss Sweden.

V75-1: Ännu bättre nu

Redan i den första avdelningen är det svårt. Jag gillar det jag såg av 10 Figaro Sånna senast och jag tror han är ännu bättre med loppet i kroppen. Från ett bra spår hade han varit en chansspik men nu får han nöja sig med tipsettan. 5 Staro Fighter kan massor men han har inte varit på " hugget" två senaste . Skulle han vara det nu så har han chans. 3 Åge Hornline har gjort det bra i ny regi. 9 Guinness Trot har fått ett lopp i kroppen och skall passas. Det skall även 8 Stil och 11 Broslätts Rapide.

V75-2: Jag garderar

11 Pay Attention är bäst men läget och långresan gör att jag garderar. I första hand med 1 Revenique. Åke Lindblom reser inte så här långt om han inte tror på sin häst. 5 Paisley har form och hon gillar att stallbacken ligger efter mål. 10 Åjo Hornline är en hemmahäst med "staket" i raden. Jag tror dock att hon blir överspelad denna gång.

V75-3: Beckman given

Ingen gulddivision denna vecka utan V75-3 är ett långlopp där jag spikar favoriten 14 Beckman. För den som garderar vill jag nämna 3 Önas Grym som har formen på topp och 15 Amour Rapide som fått ett lopp i kroppen. 6 Kipling Face tror jag dock mindre på som andrahandare.

V75-4: Har ingen feeling

Omgångens mest öppna avdelning. Favorit blir troligen 3 Drew Brees som var fin vid segern senast men jag har ingen feeling för att långresa och dryg distans är något som passar honom. 8 Certification har varit finfin för "Zacke" och skall räknas. 5 Footloose Neo har form och med vasse Haugstad i vagnen kan det bli en bejublad hemmaseger. Även 4 Count Tooma och 12 Julius Hackstable kan överraska. Jag streckar även 10 Hertig Shim som jag tror får ett fint år.

V75-5: Svåraste jag sett

Ett av de mest svårlösta lopp jag sett. Jag är övertygad om att det skräller och rekommenderar riklig gardering. För den som vill chansa kan 6 Stina Martinet var ett kul drag då hon troligen kommer till spets. 1 Play it Diablo har perfekt läge och slipper hon spets där hon blir väl pigg har hon bra chans att spurta till vinst - om luckan uppenbarar sig. 10 Little Miss Sweden ett kul skrälldrag då hon har formen helt på topp.

V75-6: Pioneer rensar

Även denna avdelningen är öppen. Min idé är 3 Donald Duck Tooma som imponerade vid segern, men då han varit sämre i samband med resor garderar jag ordentligt. Ett kul motbud är 1 Pioneer F.H. som har både form och läge.

V75-7: Från start till mål

1 Burning Line Gral är snabb från start och har perfekt läge över sin bästa distans. Han har varit i Frankrike efter senaste Sverigestarten och där gjorde han det bra som fyra. Jag tror han leder detta lopp från start till mål. I en svår omgång är han mitt förslag till chansspik. Främsta hotet är 4 Latitude Broline som gör bra insatser varje gång.

Spiken: 14 Beckman (V75-3)
Chansen: 1 Burning Line Gral (V75-7)
Skrällen: 10 Little Miss Sweden (V75-5)

14
februari
2013

Tempo kan ge skräll

V75 Solvalla lördag 16 februari

Finaler denna vecka på Solvalla och det är bara att hoppas att man får lite fler rätt än förra veckan. Finns ett par svårslagna storfavoriter vilket innebär att det är risk för låg utdelning. Men min tempogynnade skräll i V75-2 kan fixa hög utdelning.

V75-1: Picolit garderas

5 Mr Picolit att bli klar favorit men jag vill inte spika då jag inte tycker att han har varit så bra på slutet. Visst kan han komma billigt till spets och sedan rinna undan men jag spelar för de stora slantarna och garderar. Främst med 10 Capello Bob som ser allt bättre ut. Även 6 Nimbus Hackstable och 7 New Line

V75-2: Tempo kan ge skräll

12 Västerbo Highflyer är en kanon som jag spikat med ett bra spår men från detta usla läge måste han garderas. Första motbudet är 4 Mellby Amiral som har formen på topp. Även 6 Gambrinus Degato skall med på kupongen. 9 Jonathan Palema komme att bli mycket streckad men han måste höja sig rejält för att vinna. Ett kul skrällbud är 10 Elles W.Fill som gynnas om det blir tempo.

V75-3: Strong spik

2 Strong Boy D.E. är bästa spiken. Jag tror att han ledningen och sedan skall all spänning vara över. För den som vill gardera nämner jag att 1 Global Investment och 4 Shaq is Back har stigande formkurva.

V75-4: Macklo mosar

Mest öppna avdelningen. Tror mest på 4 Starbec's Macklo som var grym vid segern. Att han inte var lika bra senast tar jag inte så hårt på då det loppet vara en del av förberedelserna inför denna start. 2 Loads of Dosh är en "bössa" men även han var sämre senast och jag tror att han tappar från start - då blir det tufft att vinna. 1 Berkut Boko var finfin senast och räknas även om han knappast kan hålla ledningen. 10 Icebear och 12 Macho Look gynnas av tempo.

V75-5: Kan vara dags

5 Prada Secret har varit bra flera gånger utan att få vinna. Kan vara dags nu då motståndet är lite sämre. Ett kul drag i ett öppet lopp. 6 Quangaroo Zet är bra och han går framåt för varje lopp han får i kroppen. 3 Oolong blir hårt betrodd men jag ingen som helst feeling för honom. Jag varnar för bakspårsduon 10 Breedlove och 11 Orne As.

V75-6: Vågar inte spika

Berättigad favorit blir 2 Calamara Donna som har ett perfekt utgångsläge och hon har dessutom full form. Hade jag varit säker på att hon skulle få spets hade jag spikat. Men då 1 Laurel America är en mycket startsnabb dam och jag tror inte att hon gör den långa resan till Solvalla för att lägga sig på rygg. 8 Nobodybeats-thebeat var finfin senast och är given på kupongen. 4 Aloe Vera, 5 Miss Shape och 9 Simb Ruby kan speeda vasst om det har klaffat under resans gång. 6 Polly Frontline är ojämn men en bra dag går ingen säker.

V75-7: Bäst och sämst

2 Uno de Joflo är en råstark herre som jag tror bara vinner det här loppet om han sköter sig. Jag ser honom som en perfekt chansspik. Bäst av allt är att han inte blir så mycket streckad som han borde bli då han ännu inte är helt accepterad. Det sämsta är att han tävlar ojämnt då han är extremt beroende av att banan är fin.

Spiken: 2 Strong Boy D.E. (V75-3)
Chansen: 2 Uno de Joflo (V75-7)
Skrällen: 10 Elles W.Fill (V75-2)

07
februari
2013

Nirvana mitt toppdrag

V75 Jägersro lördag 9 februari

V75 på Jägersro och jag tycker att omgången ser extremt svår ut. I stort sett omöjligt att hitta någon bra spik. Jag valde till slut en riktig luring som bästa spik. Vem? Jo, Nirvana Grif som visade kanonform efter galopp senast.

V75-1: Marlin i spets

Tror striden står mellan fem hästar. Tror mest på 4 Marlin Jet som går från klarhet till klarhet. Kommer han till spets blir han svårtuggad. Värsta hoten är 2 Photo Princess och 5 Nimbus Hackstable. Även 10 M.T. Big Business och 11 Schwerin Boko skall streckas.

V75-2: En kul idé

Här kan det skrälla. En kul idé 2 Rockefeller F. som var klart bra senast. Varnar även för 8 Staro Fighter som fått ett lopp i kroppen som valack. Troligen kan man köra utan skor vilket är ett stort plus för hans del. 1 Kipling Face och 11 Sugar Boy bör plockas med på "bongen". 3 Manstone's Image är en vass spurtare som jag varnar för.

V75-3: Finns frågetecken

Normalt sett ska striden stå mellan 3 Spring Erom och 7 Joke Face. Men det finns frågetecken kring bägge. Den förstnämnde var sämre senast. Joke Face å sin sida har inte startat på en evighet och blev struken inför en tänkt start nyligen på grund av att han hade tappat aptiten (hur man nu kan göra det). Det gör att loppet är lurigt och det behöver inte vara fel att strecka några till, i alla fall som C-hästar om du gör Jokersystem.

V75-4: Överlägsen?

9 Zätabubben har jag blivit imponerad av vid hans segrar. Kommer han till från bakspåret kan han visa sig vara överlägsen. Roligt förslag till chansspik trots att han står tufft inne och har ett namn som påminner om någon slags seriefigur. Även hans stallkamrat 6 Staro Fantastic har form. 1 It´s Thyme kan en del och 4 Quatro Centro har visat fin fart. Passa även 12 Bully Beatdown som tål att göra jobbet själv.

V75-5: Blåser förbi alla

1 Global Navigator har form och ett fint läge men jag tror ändå att hon får svårt att hålla undan för hästarna som står på tillägg. Framför allt min spik 15 Nirvana Grif som jag tror blåser förbi alla under slutvarvet. Hon var mycket bra senast efter galopp.

V75-6: Tempogynnad

Ett mycket öppet sprinterlopp där det kommer att gå undan från start. En som gynnas av tufft tempo är 10 Middle East som tänttill sedan han kom i träning hos Lähdekorpi. Även Karis andra häst i loppet, 6 Breedlove, duger i detta gäng. 1 Landers Power har läget och om jag inte missminner mig vann han ett sprinterlopp den här tiden i fjol. 2 Paisley har mycket fin form. Bakspårens 9 Notre Crown och 11 Art on Line kan dyka upp om det blir tufft tempo.

V75-7: Gillar skarpt

Jag gillar 1 National Kronos skarpt och jag blir inte förvånad om han vinner. Men då han är lite strulig, plus att han kommer att bli hårt streckad med tanke på kusk, form och läge, vill jag strecka på rejält för att kunna vinna miljoner. Ett kul skrälldrag är 13 Regina One som flög fram över upploppet senast. Även Heiskanens duo 3 Dollar Zon och 5 Embassy Photo skall streckas.

Spiken: 15 Nirvana Grif (V75-5)
Chansen: 9 Zätabubben (V75-4)
Skrällen: 2 Rockefeller F (V75-2)

31
januari
2013

Cuba skräller på vägen

V75 Färjestad lördag 2 februari

Trots att det såg svårt ut i lördags blev det låg utdelning. Jag tror det blir riktigt svårt på lördag. Jag gillar inte att spika en favorit i den avslutande avdelningen men denna vecka tror jag att värdet är så högt inför V75-7 att det ändå blir bra pengar. På vägen dit har Cuba Cohiba skrällt!

V75-1: Fyra som slåss

Tror striden står mellan fyra hästar. Min idé är starke 4 Mellby Amiral som har ett bra spår. 10 Staro Fighter duger i klassen och det skall bli kul att se om han hittar en extra växel som valack. 9 Peaberry var dunderfin i comebacken och måste streckas. Passa även den troliga ledaren 2 Rutger Gigant.

V75-2: Roligt med Cuba

Här kan det absolut skrälla. Roligaste strecket är 4 Cuba Cohiba som jag är säker på kommer att vinna på V75 i år. Blir inte förvånad om det sker redan på lördag. Goop-duon 3 Lucky Angel Face och 6 Blended Bellouet duger och måste streckas. På tillägg tror jag mest på 14 Ranch I Do I Do.

V75-3: Tre skrällbud

8 Caddie Comet kommer att bli favorit med tanke på den fina insatsen senast men från detta spår är han ingen spik för mig. Min förstahäst är 4 Calamara Donna som jag tror tar ledningen. 5 I Won´t Dance ska också streckas. På skrällfronten nämner jag 3 Shaq is Back, 6 Simb Ruby och 11 Trustworthy Ås som alla är på väg upp i form.

V75-4: Stormvarnar...

10 Zivertson var mycket bra i comebacken och han hade varit en spik från framspår. Nu då han dragit ett lurigt spår väljer jag att strecka på rejält. Ett kul motbud är 12 Bearable som har en härlig styrka. Även 1 Öjja Scoop, 5 Golden Bowl och 6 Twitter får plats på min lapp. Stormvarnar även för 8 Eklas Superior som smygläge.

V75-5: Perssons duo

Jag tror att striden i kallblodsloppet i första hand står mellan J-O Perssons duo 10 Järvsö Rune och 14 Guli Järven som båda var bra när de och blev etta och tvåa senast på V75. Luringen är formstarka 13 Trons Pila. 7 Eldvin trodde jag på senast men han svek gruvligt med dubbla galopper. Nu står han sämre till och jag tror inte på honom denna gång.

V75-6: Wiss tokskräller?

11 Latitude Broline har imponerat stort på slutet och jag tror hon och Örjan Kihlström har bra chans igen. Chansspik trots spåret. Hennes främsta konkurrent är 4 Magnifik Gelj som har formen på topp. 1 Bon Frecia kan vinna, om han vaknat på rätt sida. En tokskräll är 9 Wiss Pen som satt fast i lördags och som nu möter enklare motstånd.

V75-7: Min derbyetta

I den avslutande avdelningen spikar jag 6 Caddie Gallant. Han har fått ett lopp i kroppen och ska vara i full form. Motståndet är inte värre än vid segern senast och han är den klart bästa spiken i omgången. Faktum är att han var den häst jag under nästan hela fjolåret trodde skulle vinna Derbyt men han var inte på topp då det stora loppet kördes. Distansen är hans bästa. De värsta hoten är 1 Quangaroo Zet och 8 Overtaker by Sib. Skrällarna är 9 Kalle och 10 Orne As som båda är starka,

Spiken: 6 Caddie Gallant (V75-7)
Chansen: 11 Latitude Broline (V75-6)
Skrällen: 4 Cuba Cohiba (V75-2)

24
januari
2013

Kometen skräller

V75 Halmstad lördag 26 januari

Hög utdelning på V75 de senaste veckorna. Finns inget som talar för att den trenden bryts på lördag då Halmstadstravet står för värdskapet. Väldigt sällan det inte går att köra med valfri balans på Halmstad och jag förutsätter att det blir barfotabana även denna lördag. Tror på kometskräll i lärlingsloppet.

V75-1: Fitch bra jämt

Tror jag mest på 4 Mr Fitch som gör bra lopp i stort sett varje gång. Senast höll han starkt efter en tung löpning. Främsta hotet är 7 Candor Hall som vann på snyggt sätt senast. Även 5 Breedlove som slog min idé senast är ett tidigt bud. På skrällfronten nämner jag 8 Notre Crown och 10 Sanssouci. 9 Victory on Line gör sina bästa lopp i spets - inte så het denna gång.

V75-2: Två luringar

Rekommenderar riklig gardering. Mitt första streck sätter jag för 9 Delphis Dream som fått ett lopp i kroppen. 1 Icebear och 2 You Talking to Me skall streckas då de har fina spår. En kul skräll är 12 Julius Hackstable som radat upp fina insatser på slutet. 6 Max Bob, 7 Supernova och 8 Macho Look två luringar.

V75-3: Kul chansspik

Fin klass på Gulddivisionen. Tror mest på 5 Strong Boy D.E. som jag tror har bra chans att spåra från start till mål. De bästa hästarna 9 Saston och 12 Spring Erom dras nämligen med knepiga spår. Strong Boy är i mina ögon en kul chansspik. 6 Joke Face har mycket hög kapacitet men hur hans form är för dagen är inte lätt att veta. Troligen lär han behöva ett lopp i kroppen innan han är segermogen på V75. Storfidusen är speedige 4 Bagley från ett perfekt utgångsläge.

V75-4: Kometskräll

2 Pike River vinner om han är som näst senast men då han var sämre senast vågar jag inte spika. Jag garderar i första hand med 8 President Bravur, 9 Gambrinus Degato och 12 Jullex Dante. Den sistnämnde är min roligaste skräll, inte minst med tanke på att han har fjolårets komet Oskar J Andersson i vagnen.

V75-5: Gillar Nirvana

Ett vidöppet stolopp där det finns nästan tio heta segerkandidater. Jag gillar 11 Nirvana Grif och tror att hon med loppet i kroppen är segermogen. 3 Remember Laser har ett perfekt spår och hon är given på kupongen. Även 13 Nice And Easy skall streckas då hon tål att göra jobbet själv. 9 Tärnan var grym senast och jag varnar för henne. 7 Flashman´s Jenka är inte så tokig och skall passas. Det skall även 8 Peter's Lucky Day som är vass om hon får smyga med i det längsta.

V75-6: Fastnade till slut

Ett getingbo och det är mycket svårt att sortera hästarna. Jag fastnade till slut för 2 Quite Charming som tipsetta, i duell med 3 The Candyman som jag feeling för kan leda runt om. Även 4 Laurier Dag och 9 Real Showman är tidiga bud.

V75-7: Full form-spik

I den avslutande avdelningen spikar jag 4 Capello Bob. Han har fått tre lopp i kroppen och ska vara i full form. Motståndet är inte värre än vid segern senast och i en mycket svår omgång ser jag honom som bästa spiken. Garderar man måste 2 Tion Medon Sisu, 5 Hell of a Kemp och 8 Nimbus Hackstable streckas. 9 New Line kommer in i matchen om det blir tempo.

Spiken: 4 Capello Bob (V75-7)
Chansen: 5 Strong Boy D.E. (V75-3)
Skrällen: 12 Jullex Dante (V75-4)

17
januari
2013

Berra ännu bättre nu

V75 Gävle lördag 19 januari
En svår V75-omgång väntar på Gävletravet. Om kylan fortsätter kommer det troligen krävas hakar i bakskorna vilket gör det hela ännu lurigare. Just på Gävle brukar det bli bra utdelning och jag ser fram emot lördagen med tillförsikt. Formstarke Gräft Berra i kallblodsloppet är mitt bästa skrällbud.
V75-1: Bra debut
I den första avdelningen tror jag mest på 5 Västerbo Highflyer som svarade för en bra debut för Daniel Redén senast. Kommer säkert att gå framåt med loppet i kroppen och att Björn Goop kör nu är ett ytterligare plus. 6 Highspeed Call är bra och får inte tappas bort. 1 Cobol Queen och 4 Mr Vox har båda form och skall passas. Även 11 Mellby Amiral har fart och styrka som räcker.
V75-2: Derby-vinst
Svårt och jag har svårt att hålla någon framför de övriga. Min första röst ger jag till 7 Derby Lady som avslutade sylvasst senast. Favoriten 14 Uranium måste streckas tidigt då hon tål att göra jobbet själv. På startfållan tror jag mest på 4 Girlpower Dynamite.
V75-3: Sitter där snart
Låg klass på Gulddivisionen och dessutom har de bästa hästarna dåliga spår. Tipset till 7 Lester som blir allt bättre för varje lopp han får på svensk mark. Tänkbar chansspik. 12 I Won´t Dance har bra form och kusk men ett uselt spår och det kommer att krävas mycket hjälp på vägen för att han skall hinna fram. 8 Calamara Donna är i sitt livs form men även hon har ett dåligt spår. Vill varna för 10 Trustworthy Ås som snart "sitter" där.
V75-4: Ojämn Bolt
2 Bolt Boko blir säkert mycket betrodd efter sina starka insatser på slutet och han skall ses med bra chans, men då han alltid tävlat ojämnt väljer jaf att gardera. De hetaste motbuden är bakspårstrion 9 Berkut Boko, 10 Mr Miles och 11 Acriter som samtliga visat kanonform på slutet.
V75-5: Skräll-Berra
Ett mycket öppet kallblods-lopp över sprinterdistans. Den häst jag vill framhålla är 3 Eldvin som har formen på topp och han har varit riktigt fin i de senaste starterna. Även 4 Gräft Berra har form. Spurtade vasst i skymundan i V75 senast och ska vara ännu bättre nu. Han mitt främsta skrällbud i omgången. Varnar även för speedige 10 Mana Grabben och senast mycket starke 14 Guli Järven.
V75-6: Stor respekt
Jag tror det är toppchans att 4 Tidied Accelerator krossar motståndet, precis som han gjort i de flesta av sina starter på slutet. Respekten för honom är stor och jag blir inte förvånad om han tidigt sitter i spets och sedan bör loppet vara över. Jag ser honom som omgångens bästa V75-spik. För den som garderar skall 2 Royal Neo och 7 Bon Frecia betänkas.
V75-7: Lämnas utanför
I den avslutande avdelningen tror jag mest på 3 Wariner och 10 Keso som båda imponerade i sina senaste starter. Det gjorde inte fältets mest kapabla häst 5 Overtaker by Sib och med tanke på det lämnar jag honom utanför mitt lås.
Spiken: 4 Tidied Accelerator (V75-6)
Chansen: 5 Västerbo Highflyer (V75-1)
Skrällen: 4 Gräft Berra (V75-5)
10
januari
2013

Lightning blixtrar till

V75 Åby lördag 12 januari

Den här omgången gav full pott till en ensam vinnare förra året. Precis som i fjol är det Jackpot och en hel del extra miljoner att spela om. Det är ju dubbla open stretch på Åby vilket ökar möjligheten för mindre betrodda hästar med bra spår att vinna. En sådan kan min speciella skräll Global Lightning vara.

V75-1: Bästa spiken

1 Jonathan Palema har fått ett bra spår och blir favorit vilket inte är mycket att säga om då han möter ganska enkelt motstånd. Tycker han är bästa spiken i omgången. Enda brasklappen är att "Svanens" hästar inte direkt radat upp segrar den senaste tiden. Garderar man måste duon 9 Orderly och 11 Laurier Dag streckas. På skrällfronten nämner jag senast så duktige 5 Svana Line och 10 Denco's Queenkilab.

V75-2: Love tilltalar mig

Den andra avdelningen är öppen och jag har svårt att hålla någon framför de övriga. Den häst som tilltalar mig mest är 9 What Love Can Do som var fin vid segern senast. Även 3 Satine Calmon och 12 Twigs Tffany är tidiga streck. 1 Precious Spring är bra och har ett fint läge. Passa även 5 Hey Honey som har en vass speed om hon får sitta still i det längsta.

V75-3: Min andraspik

2 Bonnies Maggie är en mycket vass sprinter som har ett perfekt spår. Jag tror att hon har toppchans. Den givna andraspiken för mig. Värsta hoten är stallkamraten 1 Capello Bob som smyger med på innerspåret och den norska gästen 11 Broadway Legs som kan gå fort en bit.

V75-4: Favorit i fara

11 Poobong blir säkert mycket betrodd med tanke på sina segrar på slutet men jag ser honom som en favorit i fara. Främst för att han travade uselt senast och dessutom är det inte lätt ens för hästar med bra aktion att vinna V75 bakifrån på Åby. En häst jag gillar skarpt är 6 Scoot to Score som svarat för två starka insatser i sina senaste starter. 9 Starbeck´s Macklo måste också med på systemet då han såg stark ut senast. 1 Breathe Out och 2 Max Bob har båda form och perfekta utgångslägen.

V75-5: Ovan vid volt

7 Grumetti blir klar favorit efter sin snygga seger men jag vill varna för att han kan hamna på vingel då han inte är van att starta med voltstart. Det öppnar upp loppet och jag vill verkligen rekommendera er att gardera rejält. Ett kul drag är 6 Search Launcher som höjt sig sig flera klasser på slutet.

V75-6: Full form senast

Normalt sett är det bra chans att 2 Onice Axe leder från start till mål men då hon inte var som bäst senast väljer jag att strecka på. Ett riktigt kul skrällbud är 3 Global Lightning som visade full form efter galopp i lördags. 4 Mr Fitch gillar tempo och 7 Sanssouci blir allt bättre.

V75-7: Står tufft till

I den avslutande avdelningen, årets upplaga av V75-Mästarna, kan det skrälla då loppets mest meriterade hästar 14 Quarcio du Chene och 15 Noras Bean står tufft till. På startfållan tror jag mest på 2 Pascal Zet som är på väg mot toppformen. Av de som står 20 framhåller jag 8 Beckman, 10 Mr Picolit och 12 Edward Ale.

Spiken: 1 Jonathan Palema (V75-1)

Chansen: 2 Bonnies Maggie (V75-3)

Skrällen: 3 Global Lightning (V75-6)

03
januari
2013

Cuba kan överraska

V75 Bergsåker lördag 5 januari

Årets första V75:a körs på Bergsåker. Som oftast när det körs V75 i Norrland är det ojämn klass på loppen vilket innebär risk för låg utdelning. Det har varit plusgrader i Sundsvall och det bör gå att köra med valfri balans. Mitt första spikförslag V75-året 2013 är Loads of Dosh som senast han var med på V75 skapade stora rubriker då han blev diskad för trängning dryga varvet från mål. Min skräll: Cuba Cohiba.

V75-1: Fill med tur

11 Elles W.Fill har mycket fin form men han har inte haft det rätta flytet och segrarna har lyst med sin frånvaro. Har han lite tur denna gång kan han mycket väl vinna. 4 Highspeed Call är en kapabel herre som reser till Sundsvall i angeläget ärende. Även 2 Mr Vox måste streckas då han har fått ett stärkande lopp i kroppen. Skrällbuden är 9 Goalkeeper och 10 Heritage Classic.

V75-2: Väntat på Cuba

13 Latitude Broline har bästa kapaciteten och blir svårslagen om det bara klaffar lite på vägen. Annars vinner nog 7 Robis Sara loppet då hon är på gång efter en längre svacka. En häst som jag väntat på skall vinna på V75 är 10 Cuba Cohiba och hon måste streckas trots bakspåret.

V75-3: Fyra med chans

Tror att det är fyra hästar med chans i årets första gulddivision. Tror mest på är 9 Reven d´Amour som sett allt bättre ut för varje start. 5 I Won´t Dance kan leda runt om ifall han får bestämma takten en bit. Även 6 Lester och 1 Caddie Comet måste streckas - om man skall slippa svettas redan i den tredje avdelningen.

V75-4: Klasser bättre

12 Loads of Dosh är i mina ögon omgångens bästa spik. Han är klasser bättre än de hästar han möter. Att han har ett uselt spår ser jag mest som en oddshöjande faktor. Distansen är en fördel och jag inleder årets V75-tippande med en mycket stark spik.

V75-5: Spikalternativ

6 Edolles Malte har ett lopp i kroppen. Dessutom har han fått ett mycket bra spår och en vass kusk kusk. Att han dessutom står bra till i loppet gör att jag ser honom som ett spikalternativ. Skall man gardera måste man plocka med 14 Vingbo Stjärn som har en hysterisk formtopp.

V75-6: Örjan-skräll?

Bronsdivisionen är en tunn soppa. Jag har svårt att se någon annan vinna än duon 2 Split the Bill och 4 Wariner. Visserligen har de snäva spår men att båda skall göra bort sig ser jag som otroligt. För den som vill ha med en skräll framhåller jag 12 Look La Marc som kan gå fort en bit om det har varit hårt tempo. Att Örjan Kihlström kör är inget minus för en travare som skall smygas i det längsta.

V75-7: Tränar strålande

I den avslutande avdelningen kan det skrälla då loppet inte innehåller några större stjärnor. Tror mest på 3 Bon Frecia som vinner om han kommer till spets. Men det finns risk att han inte tar sig förbi 1 Elles W.Phedo från start vilket kan öppna upp loppet. 2 Ricardo des Ecus är ett tidigt streck då han enligt stallrapporterna jobbar strålande och läget är mycket passande.

Spiken: 12 Loads of Dosh (V75-4)

Chansen: 6 Edolles Malte (V75-5)

Skrällen: 10 Cuba Cohiba (V75-2)

20
december
2012

Jag gillar Europe

V75 Axevalla lördag 22 december

Det är dags för en av mina favoritbanor Axe-valla att köra V75 och det ser jag fram emot även om omgången ser favoritbetonad ut. Skulle favoriterna rada upp sig har vi redan på söndag en ny chans då det körs en extra V75:a. Ögat har full service till samtliga travdagar även under julveckan. Jag gillar Västerbo Europe!

V75-1: Bästa spiken

4 Mr Picolit vann sin comeback på bästa vis senast och visade att han klarar att tävla med skor. Lördagens bästa spik. Främsta utmanarna är Stefan Perssons två hästar 9 Capello Bob och 12 Bonnies Maggie.

V75-2: Tänkbar spik

1 Charlie Lucky har sett mycket fin ut i de två starter han gjort med Veijo Heiskanen och jag blir inte förvånad om han vinner igen. En tänkbar spik som jag ser det. Motbuden är i första hand tilläggsduon 13 Bailys Sweet Dream och 15 Mellby Amiral.

V75-3: Guldskräll?

Ingen högre klass på Gulddivisionen och här kan det skrälla. 2 Rutger Raket har visat form och nu kan det vara dags att köra i spets med honom. 8 Reven d'Amour är äntligen på gång igen och kan vinna trots spåret. Även 1 Calamara Donna och 10 I Won't Dance streckas.

V75-4: Gillar skarpt

4 Dollar Zon får min tipsetta i detta vidöppna lopp. Han var jättebra senast och hela stall Heiskanen har hittat vinterformen. 2 Sugar Boy blir säkert hårt betrodd men honom har jag ingen feeling för då han inte har sin bästa bit till slut. 3 Västerbo Europe gillar jag skarpt och tror att han kommer att bli bra vad det lider. Min speciella skräll. 1 Mill Rotation har ett bra spår och kommer med form. Passa även 8 Disco Håleryd och 10 Merlot Broline.

V75-5: Tar betalt på Pay

12 Pay Attention möter enklare motstånd än hon är van att tävla emot men då hon kan få långt fram vågar jag inte spika. På start tror jag mest på 1 Enya Håleryd och 3 Maja Utca som båda har formen på topp. Det har även 14 Playing Tua och även hon måste streckas.

V75-6: Formen i zenit

Ytterligare ett mycket svårt lopp. Mitt första streck sätter jag för 1 Gambrinus Degato trots att han inte riktigt visat samma gnistrande form som han hade i början av hösten. 4 Laurier Dag avslutade sylvasst senast och kan ta revansch nu. 7 Denco´s Queenkilab trodde jag mycket på senast men det strulade för henne på sista långsidan och hon hann inte fram trots en vass spurt. Hon måste med på systemet då formen står i zenit. 9 Pave the Way är en annan formstark travare som inte får glömmas bort. Även 8 Hot Deposit och 10 Uri Geller bör streckas.

V75-7: Ingen feeling...

Här blir 2 Avanti L.M. mest streckad men jag har ingen feeling för att distansen är något plus utan jag streckar på rejält. 12 More than Enough är säkert loppets bästa häst men hans läge gör att det blir svårt att vinna. Även 9 Prada Secret har kapacitet så det det räcker för vinst men han är ingen sprinter. Detta bäddar för att det kan bli en storskräll i sista så jag rekommenderar att man streckar så långt tygen håller.

Spiken: 4 Mr Picolit (V75-1)

Chansen: 1 Charlie Lucky (V75-2)

Skrällen: 3 Västerbo Europe (V75-4)

13
december
2012

Broddgynnad skräll

V75 Romme lördag 15 december

Ny Jackpot att spela om då Romme står som V75-värd. Jag kan inte tänka mig att det blir Jackpot på femmorna men blir inte helt förvånad om ingen lyckas få sju rätt. Min bästa skräll är broddgynnade Sugar R.S.

V75-1: Gillar ej brodd?

2 Carlos Lightning har ett bra spår över passande distans och blir säkert favorit men jag har ingen feeling för att han trivs med brodd i skorna och jag garderar. Främst med 1 Elles W.Phedo som har perfekt läge och stigande form. Även 5 Belgrado och 6 Conrads Fredrik skall med även om Conrads var mer än lovligt svag senast. 8 Inhibited och 12 Omelette kommer in i matchen om det blir tufft tempo.

V75-2: Gillar brodd!

Ett svårt stolopp. 5 Thula Sana har varit grym på slutet men hon dansar bäst utan skor så jag tror att hon kan få svårt med brodden. 3 Global Nirvana har form och ett bra spår och är ett givet streck. 1 Sugar R.S. har bra spår och det känns som om hon står riktigt bra inne i loppet. Att hon klarar brodd är ett ytterligare plus. 6 Satine Calmon har fin fart och måste streckas. 9 Lyckliga Lotta gillar jag och snart sitter hon där. 15 Carmen Sund är en luring på tillägg.

V75-3: Melanders duo

Gulddivisionen blir en uppgörelse mellan Melander-tränade duon 1 Pitch Command och 6 Saston. Den sistnämnde är den bäste men han var inte helt ren i travet senast och det gör att jag dubblar med formstarke Pitch Command. För den som vill plocka med en skräll är 11 On Track Piraten bästa budet.

V75-4: Superior-skräll

4 Loads of Dosh kan vara en spik då han gjort det bra för Bergh. Är stark och tuff men jag tror att han blir väl mycket streckad. Jag garderar i min jakt på miljonerna. Först och främst med formstarka trion 6 Rapide Marke, 7 Peccadillo och 9 Horton. Skrällen är 5 Eklas Superior som trivs med brodd i skorna.

V75-5: Hela vägen, Jan!

Jag spikar 1 Lärkan i denna svåra omgång. Han har bästa spåret och kallblodskungen Jan-Olof Persson i vagnen. Jag tror att ekipaget spårar runt om. Hotet både vad gäller segern och ledningen är 7 Mana Grabben. Hur ska 15 Höstbo Fredrik hinna fram? Han blir omgångens mest överstreckade häst.

V75-6: Molle vass pålle

Ytterligare ett mycket svårt lopp. Mitt första streck sätter jag för 9 Molle C.D. som har formen på topp. Visade också senast att han går bra bakifrån. Att Björn Goop kör för första gången är extra intressant. 11 Cuba Cohiba gillar jag och hon kommer att vinna på V75 i vinter. Även 6 Elles W.Fill är ett tidigt bud då han såg formstark ut i en våldsam speed på bortre långsidan senast.

V75-7: Erik skräller?

I den avslutande avdelningen blir tre hästar mer streckade än de övriga. Det är 3 Prey Frontline, 6 Overtaker by Sib och 12 Udo´s Oiler. Jag tror mest på Overtaker by Sib men då han inte är rumsren i voltstart vågar jag inte spika. Prey Frontline har utvecklats enormt under hösten. Udo´s Oiler gillar distansen men jag tror inte att han gillar att ha brodd i skorna. På skrällfronten framhåller jag 5 Wariner som gjorde det bra senast och nu får Erik Adielsson i vagnen. 9 Chainier trivs på vintern och visade full form senast.

Spiken: 1 Lärkan (V75-5)

Låset: 1 Pitch Command/6 Saston (V75-3)

Skrällen: 1 Sugar R.S. (V75-2)

06
december
2012

Jag har en drömskräll

V75 Åby lördag 8 december

Det blev en mycket svår bana i lördags men trots det radade favoriterna upp sig. Det innebär att vi har en Jackpot att spela om på Åby, lördag. Det ska bli kallt i Göteborg till helgen och det är svårt att sia om vilken balans som blir möjlig. Hur som helst tror jag att värdet efter tre lopp kommer att vara högre än vad utdelningen blev i lördags. Och sen vinner min drömskräll i V75-5...!

V75-1: Kvartett skrällar

I den första avdelningen blir troligen 10 Tidied Accelarator favorit vilket inte är så mycket att säga om då han har imponerat stort under hösten. Det saknas inte motstånd då 4 Beckman har varit grymt vass sedan han kom till Åke Svanstedts stall. På skrällfronten nämner jag kvartetten 2 Victoria Fame, 6 New Line, 9 Love You More och 11 Yewish Boko.

V75-2: Pay Attention!

Öppet och skrällen ligger verkligen på lut. En sådan kan 6 Pay Attention vara. Hon såg stark ut näst senast men var sämre senast. Är hon tillbaka i form duger hon långt. 2 Remee La Marc höll bra senast och nu är det lite lättare emot. Även 1 Manstone´s Classic och 8 Gambrinus Degato är tidiga.

V75-3: Tre streck räcker

Veckans gulddivision ser intressant ut på förhand. Jag tror mest på 3 Spring Erom som troligen tar hand om ledningen tidigt. Han utmanas av duon 4 Yarrah Boko och 6 Quarcio du Chene. Kan inte tänka mig att någon annan kommer att utmana.

V75-4: Tror på Delphis

7 Delphis Dream har gjort det bra för Stefan Persson och jag tror på ny seger, men inte så pass mycket att jag vågar spika. Jag fyller med streck för 4 Jonathan Palema och 10 O.P.Q.C.

V75-5: Värmde vasst

Ett svårt lopp att bena ut. Det inte är bara ett lopp för ston utan även lärlingslopp och här kan det skrälla rejält. Min första röst går till rutinerade Peter Ingves och hans styrning 14 Sanna Streamline som var mycket bra senast. Även 10 Mill Sienna med kuskstjärnan Kenneth Haugstad i vagnen skall streckas tidigt. 8 Merlot Broline var bra vid segern senast och har en vass driver i "jollen". Storskrällen är 4 Working on a Dream som värmde vasst senast.

V75-6: Spik på stretchen

I ett fint stolopp väljer jag att spika 1 Parodie. Hon har fått ett perfekt utgångsläge och jag tror att hon vinner från rygg på ledaren och sedan via open stretch. Det så kallade " rygg-på-ledaren-och- slut-receptet".

V75-7: Bakspårs-skräll

Den avslutande avdelningen håller hög klass. 6 Digital Darling var enorm vid överlägsen seger senast och blir svårslagen från spets. Även 7 Overtaker by Sib har fin fart och styrka för klassen. 8 Prey Frontline är en annan herre som duger. Det finns dessutom ett roligt skrällbud från bakspår i form av 9 Arazi Boko.

Spiken: 1 Parodie (V75-6)

Låset: 3-4-6 (V75-3)

Skrällen: 4 Working on a Dream (V75-5)

29
november
2012

Devdas kan överraska

V75 Bergsåker lördag 1 december

Mina spikar förra veckan motsvarade mina förhoppningar. Nu är det dags för Bergsåker att vara värd för V75. Omgången är lurig då det är svårt att veta om man måste köra med brodd i bakskorna. Det missgynnar de hästar som är vana att gå barfota. Jag värderar omgången efter möjligheten att köra med valfri balans. Bergharns Devdas T.J. kan absolut överraska.

V75-1: Oiler garderas

5 Udo´s Oiler blir klar favorit, men jag garderar då han startar tätt och har långresan till Jägersro i kroppen. Dessutom är han bäst på lång distans. Ett motbud är stallkamraten 2 Rite Key som har bra spår och toppform. 1 Good Speed är även han ett tidigt bud. 3 Chip Dealer, 4 Wariner och 11 Chainier har form.

V75-2: Skor = sämre

Är 1 Digital Ink lika bra som senast blir han svårslagen men det finns risk att han måste gå med skor och då är han troligen inte är lika bra. Jag garderar. 7 Not Invited som visat form ett tag. Av skrällarna vill jag lyfta fram 12 Elles W. Fill som har utstrålning.

V75-3: Bra chansspik

Gulddivisionen är inte av högsta klass. Min förstahäst är 4 Timetosaygoodbye som tar ledningen och den här gången tror jag han körs i spets. En bra chansspik. De främsta motbuden är 1 Rutger Raket och 6 Caddie Comet. Bland skrällbuden drar jag en lans för 12 Simb Ruby som har blivit allt tuffare.

V75-4: Vinner barfota

3 Faksen J:r framstår alltmer som stjärnan bland de svenska kallbloden. Jag spikar då Jan-Olof Persson har för avsikt att köra honom barfota. Skulle det krävas bakskor och broddar är favoriten illa ute men det vet vi inte förrän lördag morgon.

V75-5: Inte så tokig

Ett svårt lopp då bästa hästen 8 Claes Boko fått sämsta spåret. Även 9 Bolt Boko har hög kapacitet men är svårbedömd då han inte fick aktionen att stämma i debuten för sin nye tränare. 12 Devdas T.J. är inte så tokig och skall passas trots spåret. 1 Poseidon C.L.O. har form och får Ulf Ohlsson i vagnen. Åke Svanstedt är säkert sugen på en V75-seger då han varit borta ett tag och hans styrning 5 Sugar Boy är säkert med i striden.

V75-6: Får mothugg

Ett mycket fint treåringslopp för årstiden. Här kan underlaget ställa till det för de bästa då de som regel körs barfota. Min förstahäst är Stefan Melanders stjärna 7 Increased Workload men han kommer att få mothugg i första hand av 3 Maffioso Face. Hoppas Maffioso slipper toköppning som han var med i senast. Robert Bergh-duon 1 Rafael Blågul och 11 Bubba Sting vill säkert vara med och slåss om segern då båda kommer från övertygande segrar. Passa även 12 Pine Cool som är under kraftig utveckling.

V75-7: Alla kan vinna

Vidöppet och lågklassigt. Här kan samtliga vinna. Skulle jag framhålla några blir det 2 Allaballakaitoz och 3 Simb Robitaille. Även 8 Omelette har fart och form som duger i detta sällskap.

Spiken: 3 Faksen J:r (V75-4)

Chansen: 4 Timetosaygoodbye (V75-3)

Skrällen: 12 Devdas T.J. (V75-5)

22
november
2012

Prawns rensar rejält

V75 Jägersro lördag 24 november

Hög klass men Uppfödningslöpningen som russinet i kakan. Även Johan Jacobssons Minneslopp skall köras och det loppet ser mycket spelvärt ut. Omgången avslutas med Gulddivisionen där Yarrah Boko blir favorit men han ska garderas i jakten på miljonerna. Förra veckans omgång kan sammanfattas med "inte ett rätt på hela dagen". Nya tag nu - Prawns är min skräll.

V75-1: 2640 för kort?

Här startar styrkefenomenet 10 Yamani Hornline och visst har han chans men loppet skulle helst vara ett halvvarv längre för hans del. Han utmanas i första hand av 6 Udo´s Oiler som blir allt bättre. På skrällfronten nämner jag 2 Pif och 8 Staro Foot Loose.

V75-2: Tappar från start

5 Fascination är en riktig läcker dam men jag tror att hon kommer att tappa en del från femtespåret och jag garderar. I första hand med 3 Perfect Power som såg lysande ut i lördags och säkert kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen då han vilat innan. 1 Barracuda River och 2 Dreams Take Time har form vilket de bevisade senast. På tilläggsvolten framhåller jag 11 Edward Ale.

V75-3: Jag är svag för...

Årets upplaga av Uppfödningslöpningen håller mycket hög klass. Favorit blir 2 Nugget´s Face och det är inte mycket att säga om. Jag är dock mer svag för obesegrade 3 Västerbo Loveboat som var grym vid segern på Solvalla. Även Svante Båths andrahäst 1 Poochai ska räknas. Det ska även 11 Re Doc, om han körs barfota och med helstängt som inte var fallet senast. Luringen är 6 Denim Boko som är snabb från start och kan leda länge.

V75-4: Sämsta spåret

Tyvärr har läckra 8 Vitamin M. fått sämsta spåret annars hade jag spikat. Nu plockar jag med trion 1 Nodette som är i ruggig form, 6 Nougat Ås som felade med sparat senast och 10 Hertig Shim som vann på bra sätt senast.

V75-5: Fin senast - spik

I en svår omgång spikar jag 5 El Mago Pellini. Han såg läcker ut senast då han fastnade med mycket sparat i ett fint treåringslopp på Solvalla. Hade jag garderat hade jag streckat 4 Bam Bam Walker, 7 Remee La Marc, 8 King Creole E.P och 10 Sem Jafet.

V75-6: Tempo-skräll

Jag tror det kommer att gå undan rejält från start här och det gynnar min idé 5 Politiken som visade form i skymundan senast. Även speedige 9 Prawns gynnas av stenhårt tempo. Har formen på topp och han är mitt bästa förslag till skräll.

V75-7: Två motbud

5 Yarrah Boko har fått två lopp i kroppen efter sin skada och har sett bra ut. Han kommer att bli klar favorit men jag har två vassa motbud. Först och främst 6 Saston som är en av de hårdaste hästarna vi har i landet. För den som vill chansa är han ett alternativ till chansspik. Blir det stenhård körning kan 9 Dont Wear PJS vinna på speed då hon är i sitt livs form. 1 Strong Boy D.E. har bästa spåret och leder nog länge - kan vara farlig att plocka bort. Övriga får svårt även om jag är svag för jättesusaren 4 Bagley.

Spiken: 5 El Mago Pellini (V75-5)

Chansen: 6 Saston (V75-7)

Skrällen: 9 Prawns (V75-6)

15
november
2012

Lotta har en skräll

V75 Solvalla lördag 17 november

V75-finaler på Solvalla denna lördag och att det är stor Jackpot gör dagen både spännande och inspirerande. I förra veckans krönika hade jag flera bra drag som Dream of Joy och Don´t Wear PJS men tyvärr vann inte mitt bästa spikförslag Just Magic då han fick en tung resa. Nu är det dags att alla drag sitter då det är många, många miljoner kronor att spela om. Lotta Johanssons Not Invited kan skrälla igen.

V75-1: Jag garderar...

10 Perfect Toll galopperade som slagen senast. Om det var för att han inte trivs på Jägersro eller för att han är på väg ner i form vet jag inte. Hur som helst tänker jag gardera den här gången. Främsta motbudet är 5 Wiss Rambo som vann det lopp som Perfect Toll gjorde bort sig i senast. Även 1 Main Kronos och 2 Beatasine skall passas då de har bästa spåren. Två luringar är 7 Ed You och 8 Indigo Broline.

V75-2: Lotta har skrällen

Lotta har skrällen Om 1 By Air inte kan svara upp innerspåret, alternativt att det blir för tuff körning från start är han i stor fara då han inte trivs bakom hästar. Jag garderar friskt i detta öppna lopp. 2 Matterazi Bob, 4 Steve Fourty och 6 King Tilly är tidiga liksom 7 Package Deal som har höjt sig flera klasser på slutet. Luringen i loppet är senast så vasse 10 Not Invited. Den Lotta Johansson-tränade valacken är också miin speciella skräll i omgången.

V75-3: Låser på tre

Jag låser finalen av Gulddivisionen på tre streck. Mest tror jag som "vanligt" på 9 Caballion men då han oftast sviker mig vågar jag inte spika. 1 Spring Erom och 2 Friction är mina två andra streck.

V75-4: Spännande duell

Jag tycker att det skall bli spännande att se duellen mellan de två topphästarna 2 Just Magic och 4 Overtaker By Sib. Kör de två för hårt mot varandra kan även 6 Gambrinus Degato och 11 Prey Frontline vinna loppet. 5 Salsa Knight är ytterligare en travare som har en ljus framtid.

V75-5: En eller alla

En mycket öppen final i Diamantstoet, om det nu inte är så enkelt att 15 Pea Life rundar alla. Jag har inte råd att ta alla så jag väljer att chansspika Pea Life.

V75-6: Start-till-mål

Jag tror att 2 Oasis Bi har en toppchans att spåra högklassiga Solvalla Grand Prix från start till mål. Eftersom han knappast kommer att bli megafavorit ser jag honom som omgångens bästa spik. Han utmanas i första hand av 6 On Track Piraten, 7 Edward Ale och 8 Disco A.E.

V75-7: Chefen bortrest

Högkapable 2 Aristocat Boko har naturligtvis bra chans. Men stall Svanstedt är nere i en liten svacka beroende på att man inte har kunnat jobba sina hästar som man brukar. Dessutom är chefen själv bortrest och det gör att jag garderar. Tycker att kvartetten 3 Rite Key, 5 Arazi Boko, 11 Pingus Vang och 12 Good Speed måste på lappen.

Spiken: 2 Oasis Bi (V75-6)

Chansen: 15 Pea Life (V75-5)

Skrällen: 10 Not Invited (V75-2)

08
november
2012

Walmann med luringar

V75 Halmstad lördag 10 november

Halmstad kör V75 på lördag. Jag tror att trenden med höga utdelningar fortsätter. Banan på Halmstad är i fint skick och det går att köra med valfri balans. Sedan 1 november utkommer Ögats tips dagligen kl.15.00 så att vi kan vara ännu mer pålästa. Skrälltränaren på lördag: Roger Walmann.

V75-1: Ojämn favorit

5 Balticas Yahoo är en mycket bra sprinter och given som förstahäst men han tävlar ojämnt och har dessutom varit borta ett tag så jag garderar. Främst med 3 Burning Line Gral och 4 Bonnies Maggie (ny hos Stefan Persson!) som bägge kan öppna bra. På skrällfronten vill jag nämna 1 Dragon Tooma och 12 Pif. 9 Oleander uppträdde besynnerligt i lördags och skall behandlas med försiktighet denna gång.

V75-2: I Guld nästa år

7 Just Magic hade jag nöjet att se "live" då han vann näst senast trots stor galopp. Han slog då hästar som Pampero och Gambrinus Degato utan problem. Efter det loppet har han vunnit ytterligare en gång på bra sätt. Jag tror att den här läckre springaren kommer att tillhöra Gulddivisionen nästa år och han är min spik.

V75-3: Speedig skräll

Jag hade otur i lördags då min idé i Guld, Saston, slog på en galopp i första sväng då han var på väg att köras till ledningen. Hade knappast förlorat felfri. I veckans gulddivision tror jag mest på 4 Lavec Kronos som såg fin ut i lördags med sparat. Även 6 Norton Ans blir intressant med lopp i kroppen. Passas skall även superspeediga 2 Calamara Donna. Walmanns märr har fått ett drömläge. Även 7 Neo Holmsminde, 9 Reven d´Amour och 10 Timetosaygoodbye måste med.

V75-4: Passa Paladin

6 Prey Frontline har varit mycket bra på slutet och blir svårslagen från ledningen. 12 King Creole E.P. var grym senast och räknas trots ett dåligt spår. Pass upp för 5 Paladin Sisu som är under utveckling.

V75-5: Joy utvecklas

Ett mycket svårtippat lopp då de flesta hästarna är orutinerade. Min förstahäst är 1 Sahara Fairytale som fått bästa spåret och hon är min spetsfavorit. Från den positionen blir hon inte lätt att ta sig förbi. En som kommer att laddas från start är 7 Gyllenberg som visat fin kapacitet så här långt. Av tilläggshästarna tror jag mest på 15 Lyckliga Lotta som går ner rejält i klass. 11 Dream of Joy är loppets fidus då hon befinner sig i en stark utvecklingsfas.

V75-6: Vingelrisk

Öppet här också. 6 Tion Medon Sisu gillar jag men han riskerar att hamna på vingel. Även 4 Broadway Legs har visat fin fart. 1 Victoria Fame var vass i somras men hur formen är nu är svårt att sia om. 8 Politiken duger i klassen.

V75-7: Som en miljon...

Omgången avslutas med ett stolopp. Jag väljer att chansspika Walmanns 5 Dont Wear Pjs som såg ut som en miljon till slut i lördags utan framskor. Hon har fått ett bra spår och som sagt jag chansar med henne som spik. Främsta hoten är 1 True Advantage och SM-vinnaren 9 Global Kitten.

Spiken: 7 Just Magic (V75-2)

Chansen: 5 Dont Wear Pjs (V75-7)

Skrällen: 2 Calamara Donna (V75-3)

 
<<  15 16 17 18 19 [2021 22 23 24  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39