08
maj
2013

Tar rygg på formstall

V75 Solänget lördag 11 maj

Solänget strax utanför Örnsköldsvik är värd för V75. Omgången är öppen då flera av de bästa hästarna fått dåliga spår och jag tror på miljonutdelning igen. Jag tar rygg på ett formstall.

V75-1: Ett kul drag

7 Adam´s Eve har höjt sig flera klasser på slutet. Skulle hon komma till spets igen blir hon inte lätt att tas med. Men det är långresa med övernattning så jag garderar rejält. Ett kul drag är 2 Nautical med skickliga Hanna Olofsson i vagnen. Både kusk och häst har visat form på slutet. Även 8 Västerbo Europe skall streckas då han möter enklare sällskap. 5 O.P's Flirt kan en del och passas från ett bra spår. Se även upp för formstarka 4 Caramella B.F. Var riktigt bra vid segern på Solvalla.

V75-2: Svensson 1

Jag väljer att chansa med spikvalen. Min bästa spik är formtoppade Henrik Svenssons lovande märr 9 Todays Butterfly. Hon avslutade sylvasst senast. Att hon inte kunde ta sig förbi Adam's Eve är henne väl förlåtet. Har fått tre lopp i kroppen och är tillbaka i den form hon hade i fjol när hon var med i årgångsloppen. Främsta hotet är 10 Hankypanky Pagan som även hon visat stigande form. Tilläggsdamerna 13 Ariel Boko och 14 Abborren är gynnas av tempo.

V75-3: Svensson 2

8 Panne de Moteur höll starkt efter en tung resa senast. Han kommer att bli stor favorit även nu trots det usla spåret. Jag väljer att gå emot då jag tror att det kan en minst lika tung resa för honom denna gång Mitt drag och chansspik är Henrik Svenssons 9 Parkin som flög fram över upploppet i sin comeback. Han har fått ett bättre spår än favoriten och jag tror att speedar till vinst. 4 Youpie har stigande form och jag är loppets luring.

V75-4: Svensson 3

1 Zertex är min tredje tipsetta i rad som tränas av formstarke Svensson. Zertex avslutade vasst efter sen lucka senast och från det här fina läget kommer han att få en bra resa. Även stallkamraten 7 Gigantic River skall streckas då han visade full form som tvåa bakom Pink Elephant senast. 6 Masquerade Face har fart och skall passas i detta öppna lopp. 11 Yorkshire skall ut på långresa med övernattning och har dessutom fått ett tufft utgångsläge, vilket gör att jag lägger ner henne ett par snäpp.

V75-5: Frode skräller?

Ett mycket svårlöst kallblodslopp. 7 Pondus har kanonform men jag är inte säker på att han bara vinner. Ett skrällstreck sätter jag för 3 Frode Viking som är i sitt livs form.

V75-6: Svensson 4

Om 8 Caddie Gallant sköter sig vinner han detta lopp men jag har tappat förtroendet för honom och garderar rejält. Främst med 11 Kimono Pearl som trivs över distansen och har ett lopp i kroppen. 1 Ginala är ytterligare ett bud från stall Henrik Svensson. Ginala blir min speciella skräll på lördag.

V75-7: "Berghvässad"

11 Kaka A.T. svarade för en fin debut för Stig H Johansson och det skall bli spännande att följa honom framöver. Från detta usla spår är han dock ingen spik för mig. Jag vill ha med 9 Stay the Night som gör sin första start för Robert Bergh. Jag har feeling för att hästen är "Berghvässad" inför debuten.

Spiken: 9 Todays Butterfly (V75-2)
Chansen: 9 Parkin (V75-3)
Skrällen: 1 Ginala (V75-6)

01
maj
2013

Spik på en 20-procentare

V75 Örebro lördag 4 maj

Omgången håller mycket hög sportslig klass. Att det dessutom är svårt gör lördagen än mer intressant. Roligaste loppet är långloppet som avslutar och här vimlar det av segerkandidater. Men jag spikar!

V75-1: Roger eller Åke?

I den första avdelningen startar Åke Svanstedt fem hästar och Roger Walmann tre. Vem av de två som kommer att skörda mest framgångar i loppet är svårt att sia om men jag har blivit imponerad av Rogers amerikaska 5 Pantholops. Hon har ett bra spår och jag tror att det är dags nu. Även 12 Tamla Celeber med lopp i kroppen streckas tidigt. 4 Braås Palema är på gång mot formen och är Åkes bästa chans. 9 Dont Wear Pjs har ett passande smygläge och henne plockar jag med på alla mina kuponger. 11 Canaka B.F. kan massor de dagar hon vaknar på rätt humör.

V75-2: Europe-varning

Svårt. Min första häst är 3 Viking America som kan massor i grunden. Tror han kommer att utvecklas enormt i år och för den djärve kan han vara en chansspik. 2 Västerbo Europe gillar jag och när han äntligen har fått ett bra spår vill jag varna för honom.

V75-3: Heders-skräll?

1 Oracle har fått bästa spåret och lyckas han hålla spets blir han svårtuggad. 2 Beckman är en tuffing som kommer att laddas och det går inte att plocka bort honom. 11 Iceland är på väg upp i form men han har återigen haft otur med spåret. 10 I Saw You är under utveckling och gynnas om det blir tempo. 4 Bagley är bra varje gång och räknas han också. Även hedershästen 3 Harry Haythrow är värd ett skrällstreck. Lurigt!

V75-4: Svag för Reina

7 Malin Tilly och 10 Skogans Avec kommer att bli mest streckade men jag är långt ifrån säker att någon av dem vinner. En häst jag är svag för är 4 Reina la Caballo som är minst lika bra som då två favoriterna. Han är för mig ett riktigt kul drag och mitt förslag till chansspik. 1 Pilevallas Krabat och 8 Baretta Boko är två streckvärda skrällbud.

V75-5: Alla har chans

Ett mycket svårlöst lopp där i stort sett samtliga har chans. Mina förstastreck är 1 Arazi Boko och 9 Oleander som båda visade form senast. 4 Real Showman har varit bra men jag är inte säker på att han är någon riktig tuffing. 12 Mr Chicago har fått ett lopp i kroppen men det är inte lätt att vinna från tolfte på Örebro. 6 Dragon Tooma har som alla bröderna Larssons hästar full form och skall passas.

V75-6: Stängt på två

Jag stänger på Stall Melanders duo 2 Indescribable och 12 Tidied Accelarator - de är klart bättre än de övriga.

V75-7: Eros - mitt drag

Den avslutade avdelningen är ett långlopp som har en hög prissumma. Loppet har samlat flera av de bästa långdistansarna i landet. Jag har svårt att plocka bort någon och då väljer jag istället att spika. Mitt stora drag är 2 Eros Tooma som visade full form senast. Han har med de senaste sprinterloppen i benen fått upp farten. Har även styrka i kroppen och jag tror att han gör en mycket stark prestation på lördag. Jag hoppas och tror att det kan bära hela vägen. Blir knappast streckad på mer än 20 procent vilket högintressant som singelstreck.

Spiken: 2 Eros Tooma (V75-7)
Chansen: 4 Reina la Caballo (V75-4)
Skrällen: 4 Bagley (V75-3)

25
april
2013

Wallins häst skräller

V75 Umåker lördag 27 april

Grym prestation av Maharajah när han vann Olympiatravet i lördags. Jag var en av dem som inte trodde på honom och hånades efter loppet av de som "visste" att han bäst i världen och att han varit det hela tiden. Jag undrar var dom "experterna" höll hus när Maharajah floppade gång efter gång på V75 i fjol? Även i lördagens omgång på Umåker lär vi få njuta av ett par Hultman-kanoner.

V75-1: Ny storstjärna

I den första avdelningen blir 8 Panne de Moteur klar favorit. Inget att säga om då han är en av landets bästa travhästar och jag tror att han med rätt matchning kan vara landets nya storstjärna. I en omgång som ser öppen ut på förhand ser jag honom som det bästa spikförslaget trots det usla spåret.

V75-2: Sugar skräller

11 Poobong kommer att bli hårt betrodd och visst har han en bra chans att vinna då han har loppets högsta kapacitet. Men han tävlar ojämnt och dessutom har jag en stark känsla av att han inte kommer fungera så bra då han lämnar Ekerö för en lång färd till Norrland. En häst jag vill varna för är 7 Sugar R.S. som var läcker i sin senaste start utan skor. Kommer hon till spets kan skrällen vara ett faktum.

V75-3: Jag gillar Many

4 One Too Many gillar jag skarpt. Jag trodde och hoppades när han var tre år att han skulle bli en storstjärna men han drabbades av skador och har bara kunnat tävla sporadiskt. Han kommer att gå framåt med comebacken i kroppen och jag ger honom tipsettan i veckans gulddivision. Roligaste motbuden är 3 Haraldinho och 6 Francais du Gull.

V75-4: Två gör upp

4 Faksen Jr och 7 Hallsta Lotus gör upp om segern i kallblodsloppet och jag väljer att strecka båda.

V75-5: Flera streckvärda

Här garderar jag rejält. 3 Magic Broline och 6 Pink Elephant kommer att bli stenhårt streckade. Båda är bra men det finns klart mer streckvärda hästar som skall med på lappen. En av dessa är 1 Dream Scandi Boy.

V75-6: Temposkrällar

Den sjätte avdelningen är omgångens mest öppna lopp. Här gäller det att strecka ordentligt eller så väljer man att chansspika. Jag gillar duon 10 Valnes Ali och 12 Northern Spy - blir det tempo kommer de in i matchen.

V75-7: Bra spår = rens?

2 O.U. Glide har varit strålande bra i de två senaste starterna och hon står verkligen på tur för en seger. Jag ser henne som omgångens bästa chansspik. Främsta hotet är 9 Ed You som kommer från en formbefrämjande comeback. 4 So Here I Am har fart som räcker och då hon nu har fått ett bra spår kan hon skrälla.

Spiken: 8 Panne de Moteur (V75-1)
Chansen: 2 O.U.Glide (V75-7)
Skrällen: 7 Sugar R.S. (V75-2)

17
april
2013

Snabba Svana skräller

V75 Åby lördag 20 april

Traditionsenligt börjar storloppssäsongen med Olympiatravets final på Åby, med tillhörande V75-finaler. Att omgången är vidöppen gör inte det hela sämre. Min bästa skräll är Svana Line.

V75-1: Tamla garderas

7 Tamla Celeber blir favorit vilket inte är något att säga om då hon är en av landets bästa hästar. Men då hon har fått ett knepigt spår väljer jag att gardera. Främst med stallkamraterna 2 Dont Wear Pjs och 6 Pantholops som imponerade i debuten för Walmann. Jag plockar även med i grunden mycket kapabla 1 Nalda Nof.

V75-2: Figaro igen

5 Figaro Sånna var grym att skåda då han vann sitt försök efter en blytung resa. Bör gå framåt med loppet i kroppen men det är inte helt säkert att så är fallet då han är skör. Är övertygad dock om att det räcker till vinst om han är lika bra som senast. Som jag ser det får han överta tidigt och sedan skall det vara klart. Den enda jag kan tänka mig slå min spik är 1 Peaberry som nog sitter i rygg när upploppet nalkas.

V75-3: Mycket skrik

Det kommer att skrikas från alla håll och kanter om hur bra nationalklenoden 4 Maharajah var senast. Jag vill dock varna för att han inte riktigt fick travet att stämma och att loppet blev helt perfekt kört för honom. Dessutom är det inte säkert att barfotaeffekten kommer att vara lika bra denna gång, om det ens går att köra honom barfota. Jag tror mycket mer på 8 Sebastian K trots det dåliga spåret. Åke tar ner honom i position från start och sedan blir han svår att stå emot till slut. Jag vill ändå plocka med de två franska damerna 3 Roxana de Barbray och 7 Save the Quick som båda har både fart och styrka. 2 Raja Mirchi kan massor men hans form trots andraplatsen i lördags är dunkel. 6 G.H. Nemo tror jag ingenting på denna gång. Storluringen är min skrällvinnare från Romme, 5 Bagley.

V75-4: Låser på tre

Tror att striden står mellan trion 4 Picasso, 7 Quality Questioned och 9 That´s My Pal som samtliga är bra för klassen.

V75-5: Svana skräller?

1 Aroma Grim blir favorit men jag ännu inte helt övertygad om hennes storhet. Jag garderar. Främst med 2 Sahara Fairytale som blir allt bättre. Även 3 Priceless Pellini har bra fart och skall räknas. På tillägg tror jag mest på 14 Mellby Venus som kommer att bli glömd denna gång. Även snabba 15 Svana Line måste med och hon är min roligaste skräll i omgången.

V75-6: Måste vara bättre

9 Rocky Winner vann senast som storfavorit men i ärlighetens namn tycker jag att han var blek. Måste vara ännu bättre på lördag för att vinna. Min idé är 5 Mosaique Face som var klart bättre än Rocky Winner när de möttes senast. Han är ett alternativ till spik men då han riskerar att få svar av 3 Havbergs Mimi vågar jag bara chansspika.

V75-7: Vass spurtare

4 Opitergium var förbättrad senast med det stängda huvudlaget och jag tror att han blir svårslagen om han kommer till spets, men då 6 Obi Wan har varit grym på slutet garderar jag min idé. 2 Pingus Vang har inte alls löpt upp till tränarens lovord och skall behandlas med försiktighet. Loppets fidus är ständigt vasst spurtande 11 Capello Bob.

Spiken: 5 Figaro Sånna (V75-2)
Chansen: 5 Mosaique Face (V75-6)
Skrällen: 15 Svana Line (V75-5)

11
april
2013

Spiken från bakspår

V75 Färjestad lördag 13 april

Dubbeljackpot på lördag. Jag hoppas och tror att omgången blir roligare att bevittna än på Mantorp. Färjestads bana är snabb och upploppet kort vilket innebär att gäller att söka spikar med bra spår. Naturligtvis gör jag själv tvärtom och hittar mitt bästa spikförslag från bakspår...

V75-1: Favoritvarning 1

4 Checco Boko blir stor favorit men för mig är garderingen given. Främst för att han fick gå i botten senast och det brukar vara tufft att att återhämta sig på bara 13 dagar. Det vankas också svar innanför i form av 2 Bear Beta som trivs i spets. Blir det tempo ökar chansen att 7 Porthos Amok vinner igen. Varnar även för tempogynnade 10 Gigant Proud.

V75-2: Favoritvarning 2

9 Salt And Lime är ytterligare en favorit från stall Nurmos som jag vill gardera. Inte bara för att Timos hästar brukar tävla sämre när de är ute och reser utan även för att jag tycker han såg tveksam ut i travet i inledningen senast. Mitt drag är 13 Resplendent Caviar som är under utveckling. 1 Nelle Red Turbo och 5 Spring Break är två ytterligare bud.

V75-3: Rags draget

Även denna veckas uttagning till Olympiatravet är spelvänlig då det som förra veckan finns frågetecken på de mest betrodda. Varken 5 Raja Mirchi eller 6 Quarcio du Chene har startat på ett bra tag. Diffus form alltså. 7 Beanie M.M. har inte glänst i årets två starter och jag anser att loppet ska garderas rejält. 3 Beckman har varit struken efter senast och även hans form är dunkel. Ett kul drag är 8 Juliano Rags som höll bra i comebacken bakom två riktiga stjärnor.

V75-4: Gillar Reina

Jag gillar 10 Reina de Caballo och i detta svaga sällskap måste han ha toppchans trots bakspåret. Senast vann han utan problem från spets men jag har sett honom svara för starka insatser bakifrån. Den ende som har liknande kapacitet som honom är förra veckans spik 11 Jones men då denne inte fungerade senast spikar jag Reina de Caballo.

V75-5: Flyger till spets

13 Friskus N.O. vann på bra sätt för två veckor sedan på V75 och kommer att bli favorit men jag har en roligare idé och hoppas att Friskus inte får samma smörresa som senast. Min förstahäst är 7 Kolnes X.O. som jag tror flyger till spets och sedan stannar där i mål. Min chansspik. Ett motbud är starke 11 Röyns Skatt som visat kanonform på slutet. Av de svenska hästarna tror jag mest på 15 Odin Tabac.

V75-6: Jag köper inte...

3 Big Sky Hurricane vann sin debut i Sverige men jag tycker att han var blek och han måste visa mer innan jag "köper" honom som favorit. Dessutom har jag svårt att se honom komma till spets nu och då faller han. Jag tror mer på duon 1 Orione Spin och 5 Going for Gold Zaz trots att den förstnämnde var en besvikelse senast. Loppets rysare är 12 O.U.Glide som utmanade Big Sky Hurricane senast trots en resa utvändigt om denne.

V75-7: Jag orkar inte...

12 Caddie Gallant kan hur mycket som helst men han sviker oftare än vad han levererar så jag orkar inte gå på honom igen. Ett kul motbud är 9 El Mago Pellini som var fin i comebacken. Även 3 Democrat skall streckas trots att distansen tidigare inte var hans bästa.

Spiken: 10 Reina de Caballo (V75-4)
Chansen: 7 Kolnes X.O. (V75-5)
Skrällen: 8 Juliano Rags (V75-3)

04
april
2013

Bagley i söndags, nu...

V75 Mantorp lördag 6 april

Endast en vinnare i söndags och jag måste säga att det var en bedrift att få alla rätt. Ett stort grattis till vinnaren. På Ögat lyckades vi få tio femmor vilket var snöpligt då vi hade alla utom Poisson på kupongen. Hoppas några av er hade glädje av min skräll Bagleys seger. Nu kör Mantorp V75 - det är en bana som "alltid" levererar hög utdelning. Min nya skräll: Dont Wear Pjs!

V75-1: Parodie roligast

Svårlöst om det inte det är så enkelt att 1 Manstone's Classic leder från start till mål. 2 Mosaique Face har fått några lopp i kroppen och skall räknas. 7 Nestor Gel har formen på topp och är ett givet streck. Roligaste strecket är 12 Parodie. Såg lysande ut senast och jag är säker på att hon får ett toppår.

V75-2: Bortglömd Bolt

7 Nougat Ås är främsta vinstbudet. Att han denna gång körs av Erik Adielsson är ett plus men spåret gör att han ska garderas. Främst med 2 Bolt som gillar distansen. Lär bli bortglömd dessutom. 3 Figaro Sånna kan massor - är han fräsch på lördag är han i striden. Varnar även för 9 Prince Orlando och 10 Penalty Fare.

V75-3: Skräll igen?

Veckans uttagningslopp till Olympiatravet är spelvänligt då det finns stora frågetecken på de mest betrodda. 1 Maharajah har diffus form och ett opassande läge. 3 Friction har bara ett lopp i kroppen och 9 Iceland har dragit ett bakspår. 6 Joke Face är ett vandrande frågetecken. Det gör att jag framhåller en skräll i form av 2 Dont Wear Pjs (stärkt av förra veckans vinnande drag Bagley).

V75-4: Jones-chans

Öppen och då jag redan har streckat friskt i de tidigare avdelningarna väljer jag här att chansspika 4 Jones. Är mycket bra för klassen och klarar han bara det snäva spåret måste han ha toppchans. Värsta hotet är 6 Picasso som är både speedig och stark och duger i klassen. 9 Attila Boko har en fin rad men jag tror att han får svårt i denna tuffa konkurrens.

V75-5: Stormvarning!

1 Polo flög fram till vinst efter sen lucka senast och från detta fina utgångsläge är hon förstahästen. 2 Fancy Candy blir allt bättre i sin nya regi och skall räknas. 7 Blanca Vlasic gillar spets - kommer hon dit och får bestämma en bit blir hon svårfångad. Svanstedts duo 3 Brenna Boko och 6 T.P. Emily är två som måste streckas då de har fin fart och dessutom stigande formkurva. Stormvarnar för 4 Guanabana.

V75-6: Tror på Disco

Ett fint femåringslopp som körs till minne av Mantorp-profilen Kjell P Dahlström. Jag tror att 1 Disco A.E. avgår med segern. Jag var länge inne på att spika honom men då det finns bättre spikar i omgången fyller jag på med streck för 4 Oasis Bi, 5 Prawns och 10 Orione Spin.

V75-7: Vinner i spets

I den avslutande avdelningen spikar jag 2 Obi Wan som var grym vid segern senast. Med tanke på spåret tror jag att han kommer till ledningen tidigt och sedan skulle jag bli förvånad om han förlorar. En stark spik att avsluta en lurig omgång med. För den som garderar nämner jag trion 8 Joker Stursk, 10 Pingus Vang och 12 Opitergium.

Spiken: 2 Obi Wan (V75-7)
Chansen: 4 Jones (V75-4)
Skrällen: 2 Dont Wear Pjs (V75-3)

27
mars
2013

Bagley fäller allt?

V75 Romme söndag 31 mars

Påskveckans V75:a körs traditionsenligt på Romme, söndag (Påskdagen) detta år. Omgången håller bra klass för årstiden och den är även spelvärd, med flera öppna lopp på kupongen. Speedige Bagley kan överraska.

V75-1: Bästa spiken

Här startar bästa spiken i form av 7 Checco Boko. Han har varit mycket vass vid vinsterna och från springspåret kommer han till spets. Därifrån blir han svår att komma till tals med. För den som vill gardera rekommenderar jag streck för 3 Highspeed Call och 11 Porthos Amok.

V75-2: Nu med Erik

12 Mellby Venus är främsta vinstbudet i den öppna andra avdelningen. Hon tål att göra det jobbet själv och är på väg mot en formtopp. 2 Priceless Pellini kommer att bli hårt betrodd men jag tycker att hon var svag senast och det är långt ifrån säkert att hon klarar spåret. Blir överstreckad. Ett kul drag är 9 Hazelmere som får Erik Adielsson i vagnen. Hon såg fin ut med sparat i årsdebuten och bör gå framåt med loppet i kroppen. Även 13 Evita Brodda måste streckas tidigt - har en vass speed.

V75-3: En kul skräll

Andra uttagningsloppet till Olympiatravet är vidöppet. Min förstahäst är 9 Nahar som kan krossa alla om det blir tempo. 1 Shaq is Back har ett bra spår och har kanonform men jag undrar om inte distansen är i längsta laget. 4 True Advantage vann lätt i comebacken och kommer troligen att vara ännu bättre nu. En kul skräll är 3 Bagley som kan gå riktigt fort till slut om han får sitt lopp. Även 2 Monster Drive är intressant i sin comeback.

V75-4: Tor - en fidus

Svårt lopp. Bara att strecka rejält. 8 Crosstalk har ett uselt spår men tillhör ändå i mina ögon de hetaste buden. 3 Yank Dreamcatcher är snabb från start och spetsfavorit men jag är inte säker på att han är någon V75-vinnare. 5 Dream Trotter blir allt bättre och måste streckas. Loppets fidus är 7 Carpenter on Tor som var jättebra i comebacken.

V75-5: Har följt en tid...

Kallblodsloppet är även det mycket svårlöst, med ett gäng norska gäster. Jag har följt 1 Granessa en tid och vet att hon har formen på topp. Spännande att se hur hon och Uffe Ohlsson kommer överens. 9 Farmbaron har form och räknas. De norska hästarna brukar duga i såna här lopp.

V75-6: Victis slår till?

Silverdivisionen håller ingen glimrande klass och det krävs många streck innan jag känner mig någorlunda säker. Tipset till 6 Macho Gossip som återkommer efter en tids vila. Han har ett bra spår och Åke Lindblom ska ladda rejält för spets. Han kan vara en chansspik för den som vill gå kort men jag garderar då han inte varit ute på ett tag. 1 Belgrado har ett fint läge och är första motbudet. På skrällfronten nämner jag 4 Cloria Victis som kan få en fin smygresa.

V75-7: Låser på tre

Den avslutande avdelningen vinner 6 Caddie Gallant om han är på rätt humör. Har kapacitet som vida överstiger konkurrenternas. Men det är inte alltid han sköter sig. Jag ser honom en bra A-häst på en jokerkupong men vill inte gå på honom rakt ut. 8 Pay Attention och 9 By Air är de två i loppet som kommer att göra upp om segern om favoriten kommer bort av någon anledning. Tre streck = bra lås.

Spiken: 7 Checco Boko (V75-1)
Låset: 6-8-9 (V75-7)
Skrällen: 3 Bagley (V75-3)

19
mars
2013

Pass upp för Bolt

V75 Jägersro lördag 23 mars

Jägersro kör V75 och extra kul ska det bli att se Sebastian K göra årsdebut i det första försöket till Olympiatravet. Förhoppningsvis är det en fin bana som tillåter valfri balans vilket gör det lättare att tippa. Jag är trött på att se bra hästar presterar svagt på grund av banunderlagen. Min bästa skräll: Tommy Hannés Bolt.

V75-1: Två kanoner

Hög klass. Två riktiga kanoner är 5 Pingus Vang och 7 Opitergium. De har ännu inte visat kanonform men jag tror att båda kommer att vara riktigt bra på lördag. Blir det tuff körning mellan de två kan formstarke 8 Capello Bob komma in matchen. 9 Obi Wan och 12 Cloria Victis är ytterligare två streckvärda skrällar.

V75-2: Footloose duger

Här det vidöppet. Mitt första streck sätter jag för 1 Iliano Toll som trivs på långt och dessutom får Björn Goop i vagnen. 8 Saladino är ytterligare en herre som trivs på distansen. 9 Conrads Voldemort var blek senast men jag tror det blir mycket Svanstedt i vinnarcirklarna framöver. 12 Footloose Neo duger.

V75-3: Garderar inte!

6 Sebastian K tillhör den yppersta eliten och det vore konstigt om han trots årsdebut inte vinner detta lopp. Jag har ingen tanke på att gardera. Kommer tidigt till spets och han visade i fjol att han numera gå bra även i den positionen.

V75-4: God skrällchans

Ett lärlingskört kortlopp. Tror det kommer att gå undan rejält från start vilket ökar chansen att det skräller. 4 Punk är säkert bästa hästen men det är inte alltid han vaknar på rätt sida och han ska garderas. Främst med 6 National Kronos som jag tror har förutsättningar att bli en följetong på V75. 8 Stil har en vass speed och skall passas om han körs barfota runt om. Ett annat kul streck är kapable men bakom hästar besvärlige 10 Orgoglio Lavec.

V75-5: Är det så enkelt?

Ett öppet stolopp, om det nu inte är så enkelt att 4 Sahara Fairytale tar ledningen och stannar där in i mål. Hon svarade för en fin årsdebut och kommer säkert att vara ännu bättre nu. Är dock inte helt säker på benen och skulle hon göra bort sig kan det skrälla rejält. Ett kul drag är 3 Basilika Silas som ser allt bättre ut. 12 Mellby Venus har fått ett lopp i kroppen och hon bör streckas. 11 Wiss Shadow är en dam i form som måste med på kupongen.

V75-6: Start till mål

12 By Air har utvecklats enormt för Svanstedt och han var bra i årsdebuten. Jag väljer ändå att spika emot då jag tror att 1 Mosaique Face leder loppet från start till mål. Visserligen är han ovan med volt men spåret är bästa tänkbara och inga startraketer finns med.

V75-7: Bolt kul drag

Den avslutande avdelningen är svår och här gäller det att strecka på så långt man har råd med, alternativt använda ett jokersystem då jag inte ser någon som är chanslös. Ett kul skrälldrag är 4 Bolt som blir allt bättre. Även 11 Icebear är under utveckling och passas trots läget. 7 Starbec´s Macklo har toppfart och gynnas av hemmaplan. Betrodda duon 3 Åge Hornline och 5 Macho Look är ytterligare två hästar som måste streckas.

Spiken: 6 Sebastian K (V75-3)
Chansen: 1 Mosaique Face (V75-6)
Skrällen: 4 Bolt (V75-7)

14
mars
2013

Min skräll kan avsluta

V75 Momarken lördag 16 mars

På lördag är det dags för den årliga unionskampen på Momarken. Vi vet sedan tidigare att de svenska varmbloden vinner de flesta loppen men i kallblodsloppet brukar segern gå till en norsk häst. Inget som talar för att historien inte kommer att upprepas. Tänk på att upploppet på Momarken är extremt långt. Det utnyttjar min skräll i V75-7.

V75-1: Millstone igen?

Förra året den här dagen gladde 6 Millstone "Ögats" anhängare med att vinna som skräll till ett mycket högt odds. Även i år skall han passas trots den kortare distansen. 3 Breedlove har varit grym på slutet och skall vara favorit. Även 12 King Creole P. skall streckas trots det usla spåret. 11 Nonstop Sas har form och är loppets fidus. Skrällbudet är 10 Victory on Line som har bättre form än rad.

V75-2: Långt ifrån säkert

Mycket hög klass på kallblodsloppet. Långt ifrån säkert att duon 9 Tekno Odin och 11 Hallsta Lotus är de enda som gör upp om segern. På start finns nämligen en kanon i form av 5 Gylden Balder som kan bli svår att få tag i. Även speedige 13 Moe Brage skall streckas då han kan få loppet.

V75-3: Borde vinna

10 Nalda Nof är en kanon som bara borde vinna detta med senaste loppet i kroppen. Hon möter mycket enkelt motstånd och även om det finns ett par frågetecken kring form och startmetod väljer jag att chansspika.

V75-4: Hittar ingen...

5 Frans G. blir allt bättre och jag tror att han tidigt kommer till spets. Från den positionen måste han ha toppchans. Han skall ut sin första riktigt långa resa vilket alltid är ett frågetecken men jag tror/hoppas att det går bra. Jag hittar ingen annan häst i omgången som har större chans.

V75-5: Kul streck

Svårlöst då de bästa hästarna 8 Nougat Ås och 12 Royal Peak har fått de sämsta spåren. Jag garderar rejält. Ett kul streck är 1 Zanimede som kan massor. Skulle det klaffa för häst och kusk från det för Zanimede opassande läget kommer det bli bra rens i kuponghögen.

V75-6: Såsar inte i kön

Åke Svanstedts stjärna 3 Mr Picolit får bekänna färg då han nu möter flera guldhärdade hästar. Han skall naturligtvis streckas men jag tror inte att 9 Joke Face kommer att såsa i kön. "Ludde" lär sätta färg på loppet tidigt. Även om Joke Face inte var som bäst senast går det inte att plocka bort honom. Dessutom skall de bli kul att se i vilken form 5 Beanie M.M. är. Jag påminner om att han vann detta lopp i fjol.

V75-7: Spurtstark skräll

Den avslutande avdelningen är vidöppen. Jag hoppas att jag sitter kvar med alla hästarna på mitt jokersystem och att det är värt massor. Men det som sagt är mest en dröm. Min första röst ger jag till 4 Belgrado som för första gången på ett tag har ett bra startspår. Även snabbe 1 Broadway Legs skall streckas tidigt. Stormvarnar för 9 So Here I Am som möter lite enklare motstånd än på slutet. Jag tror att hon kommer att spurta vasst över det långa upploppet. Ett mycket intressant skrällbud i omgången.

Spiken: 5 Frans G (V75-4)
Chansen: 10 Nalda Nof (V75-3)
Skrällen: 9 So Here I Am (V75-7)

07
mars
2013

Bob bättre än nånsin

V75 Solvalla lördag 9 mars

Hoppas att banan på Solvalla är bättre än den som bjöds på Bergsåker där vi fick se mängder av svaga prestationer. Hög klass på veckans omgång och det är även bra chans att det blir miljonutdelning då flera av de betrodda hästarna haft otur i spårlottningen. Capello Bob skräller!

V75-1: Riktigt på gång

5 Twigs Tiffany har imponerat i de senaste starterna - bra chans att spåra från start till mål. Jag väljer ändå att dubbla med 11 Indescribable som jag tror är riktigt på gång igen. Lär köras offensivt denna gång.

V75-2: Skiljer inte mycket

Inte mycket som skiljer mellan hästarna. Min förstahäst är 4 Starbec´s Macklo som har ett bra spår. Men då han galopperat de två senaste gångerna han varit på långresa vågar jag inte spika. 6 Peaberry och 8 Scoot to Score är två kanoner som fått luriga lägen vilket öppnar upp loppet ytterligare. Även 5 Berkut Boko duger i klassen. 1 Mick Jägers blir säkert hårt betrodd men hans storhet har jag ännu ej förstått.

V75-3: Vågar inte spika

12 Västerbo Highflyer visade vilken kanon han är senast. Har återigen fått ett uselt spår så det krävs en minst lika bra prestation för att vinna nu. Vågar inte spika. 8 Caddie Gallant är ytterligare en kanon som dragit ett dåligt spår. 1 Prada Secret och 2 Havbergs Mimi är duon som vunnit spårlottningen och de två bör streckas. Har svårt att tro att 10 Oolong vinner igen men han har överraskat mig tidigare.

V75-4: Mer att bevisa

10 Zätabubben ser ut som en blivande guldhäst då han springer i ledningen men bakifrån har han betydligt mer att bevisa. Törs inte gå på honom då han har bakspår. Även 9 Quality Questioned får visa lite mer. Jag streckar på. 12 Conrads Voldemort är på väg upp i form och får inte nonchaleras. 1 Rocket Zet och 2 Che Boko är tidiga streck. Passa även 5 Bully Beatdown som inte är så tokig. 7 Paradise Beach har gjort det bra - skulle han komma till spets är han ett vinstbud.

V75-5: Tror stenhårt

Den femte avdelningen kan synas svårlöst vid snabb anblick men jag tror stenhårt på 11 Charlie Lucky som var dunderfin i comebacken. Kommer säkert att vara ännu bättre nu. Att läget är besvärligt tar jag inte så hårt på då han står "ruggigt" billigt inne på kapacitet. Främsta hotet är 9 Papa Camto som ser ut att ha en ljus framtid.

V75-6: Bättre än nånsin

Öppet. Jag tror inte att 7 Going for Gold Zaz kommer så billigt till spets som han gjorde senast och dessutom lär han i så fall inte få köra i lustempo första varvet. 12 Capello Bob såg bättre ut än någonsin senast och blir det tufft tempo fäller han många till slut. Mitt bästa skrällbud i omgången. 1 Obi Wan och 6 Turbos Cherie är också streckvärda i detta öppna lopp.

V75-7: Peak i pik

Forne elitloppsvinnaren 14 Iceland gör här comeback efter lång vila men jag har ingen feeling för honom trots att han tillhör mina favorithästar. Bör vara en bit från formen. Min idé är istället stallkamraten 4 Royal Peak som var grymt bra senast. Jag tror att han tidigt kommer till spets och då är det toppchans. Främsta hotet är 3 Gambrinus Degato.

Spiken: 11 Charlie Lucky (V75-5)
Chansen: 4 Royal Peak (V75-7)
Skrällen: 12 Capello Bob (V75-6)

28
februari
2013

Lättare emot för Vera

V75 Bergsåker lördag 2 mars

Hoppas Bergsåkers banpersonal får till banan till lördag då den inte var tävlingsduglig i söndags. Omgången innehåller ett par bra storfavoriter men även luriga lopp så jag tror inte på någon bottenutdelning. Min roligaste skräll: Speedkulan Aloe Vera.

V75-1: Sämsta spåret

8 Loads of Dosh är en kanon men nu har han fått sämsta spåret och då det finns bättre spikar i omgången garderar jag. Främst med 9 Eros Tooma som fått ett lopp i kroppen. Klaffar det från bakspåret kan han gå fort till slut. Även 2 Charlie Sisu och 4 Nille R.S. har chans om det strular för favoriten.

V75-2: Proffs-skräll?

Öppet och jag tror inte det skiljer så mycket mellan hästarna. Favorit blir säkert 3 Ferrari Håleryd som är bra men ingen kanon. Även 7 That´s My Pal blir hårt betrodd och kan vinna men inte heller han är någon stjärna. Ett kul drag är 5 Krypton Eye som jag såg vinna på ett snyggt sätt senast. En storskräll är 10 Walter Bishop som får en proffskusk i vagnen. 2 Brendan Boko och 4 Rocket Zet är två bra hästar som kommer från stall i form.

V75-3: Närmast chockad

Liksom förra veckan är tredje avdelningen ett långlopp där jag väljer att spika favoriten 14 Nahar. Han är en av landets bästa stayers. Gör sin första start i landet efter att ha gjort det bra i Frankrike under vintern. Han har både fart och styrka. Jag skulle närmast chockad om han förlorar felfri.

V75-4: Finsk Turbo

Lurigt kallblodslopp. Troligen blir 3 Turbo Urpo mest streckad - han kommer från Finland och gör sina första start i Sverige. Vi vet sedan tidigare att finska hästar står bra inne då de kör om betydligt mindre pengar i Finland. Svenska hoten är 6 Mana Grabben och 10 Järvsö Rune som båda haft en fin vinter och kommer från segrar.

V75-5: Är det så enkelt?

Den femte avdelningen är ett svårlöst stolopp om det nu inte är så enkelt att Kari Lähdekorpis nyförvärv 3 Fancy Candy, som visade kapacitet hos Bosse Falsig, bara vinner. Jag tror inte att stallet hade rest så här långt om de inte var nöjda med sitt nyförvärv i jobben. Omgångens bästa chansspik.

V75-6: Spik på fin bana

2 Quangaroo Zet gå framåt för varje lopp han får i kroppen och skall ha toppchans att vinna dettas. Jag spikar honom på lördag om banan är fast. Men det är minst sagt osäkert. I dagsläget garderar jag då han är missgynnad om det blir lös bana. 10 Breedlove och 11 Evert's Party Sock är två mindre betrodda hästar som kommer in i matchen om det blir hårt tempo.

V75-7: Slog tuffa hästar

Den avslutande avdelningen är öppen. Jag rekommenderar dig att strecka så långt tygen håller. Min första röst ger jag till 4 Aloe Vera som har formen på topp. Hon besegrade senast flera hästar som blivit favoriter i detta lopp om de varit med. Hon är min roliga skräll i omgången. 3 Middle East och 7 Bon Frecia kommer från fina insatser men de tävlar ojämnt. 1 Dontellmewhattodo har svårt att komma tillbaka men då han nu har ett perfekt läge kan han överraska.

Spiken: 14 Nahar (V75-3)
Chansen: 3 Fancy Candy (V75-5)
Skrällen: 4 Aloe Vera (V75-7)

21
februari
2013

Fröken Sverige rensar

V75 Kalmar lördag 23 februari

Det blev som jag befarade en favoritomgång i lördags. Glädjande nog fick vi en Jackpot att spela om på Kalmar denna lördag. Jag kan redan nu säga att det kommer att bli hög utdelning och då gäller det att dragen sitter. Mitt bästa skrällbud: Little Miss Sweden.

V75-1: Ännu bättre nu

Redan i den första avdelningen är det svårt. Jag gillar det jag såg av 10 Figaro Sånna senast och jag tror han är ännu bättre med loppet i kroppen. Från ett bra spår hade han varit en chansspik men nu får han nöja sig med tipsettan. 5 Staro Fighter kan massor men han har inte varit på " hugget" två senaste . Skulle han vara det nu så har han chans. 3 Åge Hornline har gjort det bra i ny regi. 9 Guinness Trot har fått ett lopp i kroppen och skall passas. Det skall även 8 Stil och 11 Broslätts Rapide.

V75-2: Jag garderar

11 Pay Attention är bäst men läget och långresan gör att jag garderar. I första hand med 1 Revenique. Åke Lindblom reser inte så här långt om han inte tror på sin häst. 5 Paisley har form och hon gillar att stallbacken ligger efter mål. 10 Åjo Hornline är en hemmahäst med "staket" i raden. Jag tror dock att hon blir överspelad denna gång.

V75-3: Beckman given

Ingen gulddivision denna vecka utan V75-3 är ett långlopp där jag spikar favoriten 14 Beckman. För den som garderar vill jag nämna 3 Önas Grym som har formen på topp och 15 Amour Rapide som fått ett lopp i kroppen. 6 Kipling Face tror jag dock mindre på som andrahandare.

V75-4: Har ingen feeling

Omgångens mest öppna avdelning. Favorit blir troligen 3 Drew Brees som var fin vid segern senast men jag har ingen feeling för att långresa och dryg distans är något som passar honom. 8 Certification har varit finfin för "Zacke" och skall räknas. 5 Footloose Neo har form och med vasse Haugstad i vagnen kan det bli en bejublad hemmaseger. Även 4 Count Tooma och 12 Julius Hackstable kan överraska. Jag streckar även 10 Hertig Shim som jag tror får ett fint år.

V75-5: Svåraste jag sett

Ett av de mest svårlösta lopp jag sett. Jag är övertygad om att det skräller och rekommenderar riklig gardering. För den som vill chansa kan 6 Stina Martinet var ett kul drag då hon troligen kommer till spets. 1 Play it Diablo har perfekt läge och slipper hon spets där hon blir väl pigg har hon bra chans att spurta till vinst - om luckan uppenbarar sig. 10 Little Miss Sweden ett kul skrälldrag då hon har formen helt på topp.

V75-6: Pioneer rensar

Även denna avdelningen är öppen. Min idé är 3 Donald Duck Tooma som imponerade vid segern, men då han varit sämre i samband med resor garderar jag ordentligt. Ett kul motbud är 1 Pioneer F.H. som har både form och läge.

V75-7: Från start till mål

1 Burning Line Gral är snabb från start och har perfekt läge över sin bästa distans. Han har varit i Frankrike efter senaste Sverigestarten och där gjorde han det bra som fyra. Jag tror han leder detta lopp från start till mål. I en svår omgång är han mitt förslag till chansspik. Främsta hotet är 4 Latitude Broline som gör bra insatser varje gång.

Spiken: 14 Beckman (V75-3)
Chansen: 1 Burning Line Gral (V75-7)
Skrällen: 10 Little Miss Sweden (V75-5)

14
februari
2013

Tempo kan ge skräll

V75 Solvalla lördag 16 februari

Finaler denna vecka på Solvalla och det är bara att hoppas att man får lite fler rätt än förra veckan. Finns ett par svårslagna storfavoriter vilket innebär att det är risk för låg utdelning. Men min tempogynnade skräll i V75-2 kan fixa hög utdelning.

V75-1: Picolit garderas

5 Mr Picolit att bli klar favorit men jag vill inte spika då jag inte tycker att han har varit så bra på slutet. Visst kan han komma billigt till spets och sedan rinna undan men jag spelar för de stora slantarna och garderar. Främst med 10 Capello Bob som ser allt bättre ut. Även 6 Nimbus Hackstable och 7 New Line

V75-2: Tempo kan ge skräll

12 Västerbo Highflyer är en kanon som jag spikat med ett bra spår men från detta usla läge måste han garderas. Första motbudet är 4 Mellby Amiral som har formen på topp. Även 6 Gambrinus Degato skall med på kupongen. 9 Jonathan Palema komme att bli mycket streckad men han måste höja sig rejält för att vinna. Ett kul skrällbud är 10 Elles W.Fill som gynnas om det blir tempo.

V75-3: Strong spik

2 Strong Boy D.E. är bästa spiken. Jag tror att han ledningen och sedan skall all spänning vara över. För den som vill gardera nämner jag att 1 Global Investment och 4 Shaq is Back har stigande formkurva.

V75-4: Macklo mosar

Mest öppna avdelningen. Tror mest på 4 Starbec's Macklo som var grym vid segern. Att han inte var lika bra senast tar jag inte så hårt på då det loppet vara en del av förberedelserna inför denna start. 2 Loads of Dosh är en "bössa" men även han var sämre senast och jag tror att han tappar från start - då blir det tufft att vinna. 1 Berkut Boko var finfin senast och räknas även om han knappast kan hålla ledningen. 10 Icebear och 12 Macho Look gynnas av tempo.

V75-5: Kan vara dags

5 Prada Secret har varit bra flera gånger utan att få vinna. Kan vara dags nu då motståndet är lite sämre. Ett kul drag i ett öppet lopp. 6 Quangaroo Zet är bra och han går framåt för varje lopp han får i kroppen. 3 Oolong blir hårt betrodd men jag ingen som helst feeling för honom. Jag varnar för bakspårsduon 10 Breedlove och 11 Orne As.

V75-6: Vågar inte spika

Berättigad favorit blir 2 Calamara Donna som har ett perfekt utgångsläge och hon har dessutom full form. Hade jag varit säker på att hon skulle få spets hade jag spikat. Men då 1 Laurel America är en mycket startsnabb dam och jag tror inte att hon gör den långa resan till Solvalla för att lägga sig på rygg. 8 Nobodybeats-thebeat var finfin senast och är given på kupongen. 4 Aloe Vera, 5 Miss Shape och 9 Simb Ruby kan speeda vasst om det har klaffat under resans gång. 6 Polly Frontline är ojämn men en bra dag går ingen säker.

V75-7: Bäst och sämst

2 Uno de Joflo är en råstark herre som jag tror bara vinner det här loppet om han sköter sig. Jag ser honom som en perfekt chansspik. Bäst av allt är att han inte blir så mycket streckad som han borde bli då han ännu inte är helt accepterad. Det sämsta är att han tävlar ojämnt då han är extremt beroende av att banan är fin.

Spiken: 2 Strong Boy D.E. (V75-3)
Chansen: 2 Uno de Joflo (V75-7)
Skrällen: 10 Elles W.Fill (V75-2)

07
februari
2013

Nirvana mitt toppdrag

V75 Jägersro lördag 9 februari

V75 på Jägersro och jag tycker att omgången ser extremt svår ut. I stort sett omöjligt att hitta någon bra spik. Jag valde till slut en riktig luring som bästa spik. Vem? Jo, Nirvana Grif som visade kanonform efter galopp senast.

V75-1: Marlin i spets

Tror striden står mellan fem hästar. Tror mest på 4 Marlin Jet som går från klarhet till klarhet. Kommer han till spets blir han svårtuggad. Värsta hoten är 2 Photo Princess och 5 Nimbus Hackstable. Även 10 M.T. Big Business och 11 Schwerin Boko skall streckas.

V75-2: En kul idé

Här kan det skrälla. En kul idé 2 Rockefeller F. som var klart bra senast. Varnar även för 8 Staro Fighter som fått ett lopp i kroppen som valack. Troligen kan man köra utan skor vilket är ett stort plus för hans del. 1 Kipling Face och 11 Sugar Boy bör plockas med på "bongen". 3 Manstone's Image är en vass spurtare som jag varnar för.

V75-3: Finns frågetecken

Normalt sett ska striden stå mellan 3 Spring Erom och 7 Joke Face. Men det finns frågetecken kring bägge. Den förstnämnde var sämre senast. Joke Face å sin sida har inte startat på en evighet och blev struken inför en tänkt start nyligen på grund av att han hade tappat aptiten (hur man nu kan göra det). Det gör att loppet är lurigt och det behöver inte vara fel att strecka några till, i alla fall som C-hästar om du gör Jokersystem.

V75-4: Överlägsen?

9 Zätabubben har jag blivit imponerad av vid hans segrar. Kommer han till från bakspåret kan han visa sig vara överlägsen. Roligt förslag till chansspik trots att han står tufft inne och har ett namn som påminner om någon slags seriefigur. Även hans stallkamrat 6 Staro Fantastic har form. 1 It´s Thyme kan en del och 4 Quatro Centro har visat fin fart. Passa även 12 Bully Beatdown som tål att göra jobbet själv.

V75-5: Blåser förbi alla

1 Global Navigator har form och ett fint läge men jag tror ändå att hon får svårt att hålla undan för hästarna som står på tillägg. Framför allt min spik 15 Nirvana Grif som jag tror blåser förbi alla under slutvarvet. Hon var mycket bra senast efter galopp.

V75-6: Tempogynnad

Ett mycket öppet sprinterlopp där det kommer att gå undan från start. En som gynnas av tufft tempo är 10 Middle East som tänttill sedan han kom i träning hos Lähdekorpi. Även Karis andra häst i loppet, 6 Breedlove, duger i detta gäng. 1 Landers Power har läget och om jag inte missminner mig vann han ett sprinterlopp den här tiden i fjol. 2 Paisley har mycket fin form. Bakspårens 9 Notre Crown och 11 Art on Line kan dyka upp om det blir tufft tempo.

V75-7: Gillar skarpt

Jag gillar 1 National Kronos skarpt och jag blir inte förvånad om han vinner. Men då han är lite strulig, plus att han kommer att bli hårt streckad med tanke på kusk, form och läge, vill jag strecka på rejält för att kunna vinna miljoner. Ett kul skrälldrag är 13 Regina One som flög fram över upploppet senast. Även Heiskanens duo 3 Dollar Zon och 5 Embassy Photo skall streckas.

Spiken: 15 Nirvana Grif (V75-5)
Chansen: 9 Zätabubben (V75-4)
Skrällen: 2 Rockefeller F (V75-2)

31
januari
2013

Cuba skräller på vägen

V75 Färjestad lördag 2 februari

Trots att det såg svårt ut i lördags blev det låg utdelning. Jag tror det blir riktigt svårt på lördag. Jag gillar inte att spika en favorit i den avslutande avdelningen men denna vecka tror jag att värdet är så högt inför V75-7 att det ändå blir bra pengar. På vägen dit har Cuba Cohiba skrällt!

V75-1: Fyra som slåss

Tror striden står mellan fyra hästar. Min idé är starke 4 Mellby Amiral som har ett bra spår. 10 Staro Fighter duger i klassen och det skall bli kul att se om han hittar en extra växel som valack. 9 Peaberry var dunderfin i comebacken och måste streckas. Passa även den troliga ledaren 2 Rutger Gigant.

V75-2: Roligt med Cuba

Här kan det absolut skrälla. Roligaste strecket är 4 Cuba Cohiba som jag är säker på kommer att vinna på V75 i år. Blir inte förvånad om det sker redan på lördag. Goop-duon 3 Lucky Angel Face och 6 Blended Bellouet duger och måste streckas. På tillägg tror jag mest på 14 Ranch I Do I Do.

V75-3: Tre skrällbud

8 Caddie Comet kommer att bli favorit med tanke på den fina insatsen senast men från detta spår är han ingen spik för mig. Min förstahäst är 4 Calamara Donna som jag tror tar ledningen. 5 I Won´t Dance ska också streckas. På skrällfronten nämner jag 3 Shaq is Back, 6 Simb Ruby och 11 Trustworthy Ås som alla är på väg upp i form.

V75-4: Stormvarnar...

10 Zivertson var mycket bra i comebacken och han hade varit en spik från framspår. Nu då han dragit ett lurigt spår väljer jag att strecka på rejält. Ett kul motbud är 12 Bearable som har en härlig styrka. Även 1 Öjja Scoop, 5 Golden Bowl och 6 Twitter får plats på min lapp. Stormvarnar även för 8 Eklas Superior som smygläge.

V75-5: Perssons duo

Jag tror att striden i kallblodsloppet i första hand står mellan J-O Perssons duo 10 Järvsö Rune och 14 Guli Järven som båda var bra när de och blev etta och tvåa senast på V75. Luringen är formstarka 13 Trons Pila. 7 Eldvin trodde jag på senast men han svek gruvligt med dubbla galopper. Nu står han sämre till och jag tror inte på honom denna gång.

V75-6: Wiss tokskräller?

11 Latitude Broline har imponerat stort på slutet och jag tror hon och Örjan Kihlström har bra chans igen. Chansspik trots spåret. Hennes främsta konkurrent är 4 Magnifik Gelj som har formen på topp. 1 Bon Frecia kan vinna, om han vaknat på rätt sida. En tokskräll är 9 Wiss Pen som satt fast i lördags och som nu möter enklare motstånd.

V75-7: Min derbyetta

I den avslutande avdelningen spikar jag 6 Caddie Gallant. Han har fått ett lopp i kroppen och ska vara i full form. Motståndet är inte värre än vid segern senast och han är den klart bästa spiken i omgången. Faktum är att han var den häst jag under nästan hela fjolåret trodde skulle vinna Derbyt men han var inte på topp då det stora loppet kördes. Distansen är hans bästa. De värsta hoten är 1 Quangaroo Zet och 8 Overtaker by Sib. Skrällarna är 9 Kalle och 10 Orne As som båda är starka,

Spiken: 6 Caddie Gallant (V75-7)
Chansen: 11 Latitude Broline (V75-6)
Skrällen: 4 Cuba Cohiba (V75-2)

<<  15 16 17 18 19 [2021 22 23 24  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39