22
november
2012

Prawns rensar rejält

V75 Jägersro lördag 24 november

Hög klass men Uppfödningslöpningen som russinet i kakan. Även Johan Jacobssons Minneslopp skall köras och det loppet ser mycket spelvärt ut. Omgången avslutas med Gulddivisionen där Yarrah Boko blir favorit men han ska garderas i jakten på miljonerna. Förra veckans omgång kan sammanfattas med "inte ett rätt på hela dagen". Nya tag nu - Prawns är min skräll.

V75-1: 2640 för kort?

Här startar styrkefenomenet 10 Yamani Hornline och visst har han chans men loppet skulle helst vara ett halvvarv längre för hans del. Han utmanas i första hand av 6 Udo´s Oiler som blir allt bättre. På skrällfronten nämner jag 2 Pif och 8 Staro Foot Loose.

V75-2: Tappar från start

5 Fascination är en riktig läcker dam men jag tror att hon kommer att tappa en del från femtespåret och jag garderar. I första hand med 3 Perfect Power som såg lysande ut i lördags och säkert kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen då han vilat innan. 1 Barracuda River och 2 Dreams Take Time har form vilket de bevisade senast. På tilläggsvolten framhåller jag 11 Edward Ale.

V75-3: Jag är svag för...

Årets upplaga av Uppfödningslöpningen håller mycket hög klass. Favorit blir 2 Nugget´s Face och det är inte mycket att säga om. Jag är dock mer svag för obesegrade 3 Västerbo Loveboat som var grym vid segern på Solvalla. Även Svante Båths andrahäst 1 Poochai ska räknas. Det ska även 11 Re Doc, om han körs barfota och med helstängt som inte var fallet senast. Luringen är 6 Denim Boko som är snabb från start och kan leda länge.

V75-4: Sämsta spåret

Tyvärr har läckra 8 Vitamin M. fått sämsta spåret annars hade jag spikat. Nu plockar jag med trion 1 Nodette som är i ruggig form, 6 Nougat Ås som felade med sparat senast och 10 Hertig Shim som vann på bra sätt senast.

V75-5: Fin senast - spik

I en svår omgång spikar jag 5 El Mago Pellini. Han såg läcker ut senast då han fastnade med mycket sparat i ett fint treåringslopp på Solvalla. Hade jag garderat hade jag streckat 4 Bam Bam Walker, 7 Remee La Marc, 8 King Creole E.P och 10 Sem Jafet.

V75-6: Tempo-skräll

Jag tror det kommer att gå undan rejält från start här och det gynnar min idé 5 Politiken som visade form i skymundan senast. Även speedige 9 Prawns gynnas av stenhårt tempo. Har formen på topp och han är mitt bästa förslag till skräll.

V75-7: Två motbud

5 Yarrah Boko har fått två lopp i kroppen efter sin skada och har sett bra ut. Han kommer att bli klar favorit men jag har två vassa motbud. Först och främst 6 Saston som är en av de hårdaste hästarna vi har i landet. För den som vill chansa är han ett alternativ till chansspik. Blir det stenhård körning kan 9 Dont Wear PJS vinna på speed då hon är i sitt livs form. 1 Strong Boy D.E. har bästa spåret och leder nog länge - kan vara farlig att plocka bort. Övriga får svårt även om jag är svag för jättesusaren 4 Bagley.

Spiken: 5 El Mago Pellini (V75-5)

Chansen: 6 Saston (V75-7)

Skrällen: 9 Prawns (V75-6)

15
november
2012

Lotta har en skräll

V75 Solvalla lördag 17 november

V75-finaler på Solvalla denna lördag och att det är stor Jackpot gör dagen både spännande och inspirerande. I förra veckans krönika hade jag flera bra drag som Dream of Joy och Don´t Wear PJS men tyvärr vann inte mitt bästa spikförslag Just Magic då han fick en tung resa. Nu är det dags att alla drag sitter då det är många, många miljoner kronor att spela om. Lotta Johanssons Not Invited kan skrälla igen.

V75-1: Jag garderar...

10 Perfect Toll galopperade som slagen senast. Om det var för att han inte trivs på Jägersro eller för att han är på väg ner i form vet jag inte. Hur som helst tänker jag gardera den här gången. Främsta motbudet är 5 Wiss Rambo som vann det lopp som Perfect Toll gjorde bort sig i senast. Även 1 Main Kronos och 2 Beatasine skall passas då de har bästa spåren. Två luringar är 7 Ed You och 8 Indigo Broline.

V75-2: Lotta har skrällen

Lotta har skrällen Om 1 By Air inte kan svara upp innerspåret, alternativt att det blir för tuff körning från start är han i stor fara då han inte trivs bakom hästar. Jag garderar friskt i detta öppna lopp. 2 Matterazi Bob, 4 Steve Fourty och 6 King Tilly är tidiga liksom 7 Package Deal som har höjt sig flera klasser på slutet. Luringen i loppet är senast så vasse 10 Not Invited. Den Lotta Johansson-tränade valacken är också miin speciella skräll i omgången.

V75-3: Låser på tre

Jag låser finalen av Gulddivisionen på tre streck. Mest tror jag som "vanligt" på 9 Caballion men då han oftast sviker mig vågar jag inte spika. 1 Spring Erom och 2 Friction är mina två andra streck.

V75-4: Spännande duell

Jag tycker att det skall bli spännande att se duellen mellan de två topphästarna 2 Just Magic och 4 Overtaker By Sib. Kör de två för hårt mot varandra kan även 6 Gambrinus Degato och 11 Prey Frontline vinna loppet. 5 Salsa Knight är ytterligare en travare som har en ljus framtid.

V75-5: En eller alla

En mycket öppen final i Diamantstoet, om det nu inte är så enkelt att 15 Pea Life rundar alla. Jag har inte råd att ta alla så jag väljer att chansspika Pea Life.

V75-6: Start-till-mål

Jag tror att 2 Oasis Bi har en toppchans att spåra högklassiga Solvalla Grand Prix från start till mål. Eftersom han knappast kommer att bli megafavorit ser jag honom som omgångens bästa spik. Han utmanas i första hand av 6 On Track Piraten, 7 Edward Ale och 8 Disco A.E.

V75-7: Chefen bortrest

Högkapable 2 Aristocat Boko har naturligtvis bra chans. Men stall Svanstedt är nere i en liten svacka beroende på att man inte har kunnat jobba sina hästar som man brukar. Dessutom är chefen själv bortrest och det gör att jag garderar. Tycker att kvartetten 3 Rite Key, 5 Arazi Boko, 11 Pingus Vang och 12 Good Speed måste på lappen.

Spiken: 2 Oasis Bi (V75-6)

Chansen: 15 Pea Life (V75-5)

Skrällen: 10 Not Invited (V75-2)

08
november
2012

Walmann med luringar

V75 Halmstad lördag 10 november

Halmstad kör V75 på lördag. Jag tror att trenden med höga utdelningar fortsätter. Banan på Halmstad är i fint skick och det går att köra med valfri balans. Sedan 1 november utkommer Ögats tips dagligen kl.15.00 så att vi kan vara ännu mer pålästa. Skrälltränaren på lördag: Roger Walmann.

V75-1: Ojämn favorit

5 Balticas Yahoo är en mycket bra sprinter och given som förstahäst men han tävlar ojämnt och har dessutom varit borta ett tag så jag garderar. Främst med 3 Burning Line Gral och 4 Bonnies Maggie (ny hos Stefan Persson!) som bägge kan öppna bra. På skrällfronten vill jag nämna 1 Dragon Tooma och 12 Pif. 9 Oleander uppträdde besynnerligt i lördags och skall behandlas med försiktighet denna gång.

V75-2: I Guld nästa år

7 Just Magic hade jag nöjet att se "live" då han vann näst senast trots stor galopp. Han slog då hästar som Pampero och Gambrinus Degato utan problem. Efter det loppet har han vunnit ytterligare en gång på bra sätt. Jag tror att den här läckre springaren kommer att tillhöra Gulddivisionen nästa år och han är min spik.

V75-3: Speedig skräll

Jag hade otur i lördags då min idé i Guld, Saston, slog på en galopp i första sväng då han var på väg att köras till ledningen. Hade knappast förlorat felfri. I veckans gulddivision tror jag mest på 4 Lavec Kronos som såg fin ut i lördags med sparat. Även 6 Norton Ans blir intressant med lopp i kroppen. Passas skall även superspeediga 2 Calamara Donna. Walmanns märr har fått ett drömläge. Även 7 Neo Holmsminde, 9 Reven d´Amour och 10 Timetosaygoodbye måste med.

V75-4: Passa Paladin

6 Prey Frontline har varit mycket bra på slutet och blir svårslagen från ledningen. 12 King Creole E.P. var grym senast och räknas trots ett dåligt spår. Pass upp för 5 Paladin Sisu som är under utveckling.

V75-5: Joy utvecklas

Ett mycket svårtippat lopp då de flesta hästarna är orutinerade. Min förstahäst är 1 Sahara Fairytale som fått bästa spåret och hon är min spetsfavorit. Från den positionen blir hon inte lätt att ta sig förbi. En som kommer att laddas från start är 7 Gyllenberg som visat fin kapacitet så här långt. Av tilläggshästarna tror jag mest på 15 Lyckliga Lotta som går ner rejält i klass. 11 Dream of Joy är loppets fidus då hon befinner sig i en stark utvecklingsfas.

V75-6: Vingelrisk

Öppet här också. 6 Tion Medon Sisu gillar jag men han riskerar att hamna på vingel. Även 4 Broadway Legs har visat fin fart. 1 Victoria Fame var vass i somras men hur formen är nu är svårt att sia om. 8 Politiken duger i klassen.

V75-7: Som en miljon...

Omgången avslutas med ett stolopp. Jag väljer att chansspika Walmanns 5 Dont Wear Pjs som såg ut som en miljon till slut i lördags utan framskor. Hon har fått ett bra spår och som sagt jag chansar med henne som spik. Främsta hoten är 1 True Advantage och SM-vinnaren 9 Global Kitten.

Spiken: 7 Just Magic (V75-2)

Chansen: 5 Dont Wear Pjs (V75-7)

Skrällen: 2 Calamara Donna (V75-3)

 
01
november
2012

Saston trots fel distans

V75 Eskilstuna lördag 3 november

Topptrav på Sundbyholm denna lördag då fyra Breeders' Crown-finaler står på V75- menyn. I lördags var jag helt fel ute då jag trodde på en favoritparad men som så ofta visade det sig att V75 är ett spel som inte går att läsa på förhand. Nya tag är det enda som gäller. Jag har en bra spik att inleda omgången med och sen en kul lösning i Guld.

V75-1: Start till mål

1 Noble Knight visade senast att han är tillbaka i full form och jag tror att han har toppchans att spåra från start till mål och jag inleder omgången med en spik. På skrällfronten varnar jag för 2 Santiago Wibb som är under utveckling och 11 Cool Style som är speedig.

V75-2: Berlock skräller?

3 Fascination är en toppmärr som är befogad favorit men det finns chans att hon får dödens så jag väljer att gardera. I första hand med 2 My Golden som blir allt bättre. 4 Mousse har en vass speed och gynnas av tufft tempo. Även 1 Metior Easy måste streckas. Loppets roligaste är 6 Berlock. Hon står på tur för en seger och är omgångens bästa skrällbud.

V75-3: Man kan tro...

...att sprinterdistans är helt fel för 3 Saston men jag tror att han kommer att göra riktigt bra ifrån sig i sin debut på "korta häcken". Han kan nämligen öppna bra bakom bilen och han tål att hålla farten hela vägen. Jag tycker att han är ett mycket bra förslag till chansspik. Främsta hotet är stallkamraten 2 Friction som har haft ett kanonår. 6 Caddie Comet är spetsfavorit och där trivs han bra men det är inte säkert att han gillar de relativt täta starterna.

V75-4: Stormvarning!

De fyraåriga stonas uppgörelse är ett riktigt topplopp där i stort sett samtliga av kullen stjärnor har kvalat in. Min förstahäst är 2 Vincennes som var grym i kvalet. Även 1 Askens Valencia såg fin ut senast och är främsta hotet. Stormvarnar för 11 Parodie som utvecklats enormt i regi Roger Walmann.

V75-5: Måste garderas

Här kan det mycket väl skrälla. 2 Jean Pierre Corner kommer med en fin rad men då jag aldrig sett honom tävla är garderingen självfallen. 12 Oleander har gått framåt enormt sedan han kom i Savins träning och är ett hett bud. 7 Victory on Line avslutade bra efter galopp senast. 10 Udo´s Oiler har en bra kusk och dessutom formen på topp.

V75-6: Kul skräll

Öppet här också. 1 Panne de Moteur har bästa spåret och kommer att ta ledningen men jag tror det blir fullt tryck på loppet och är inte säker på att han står hem. 2 Pato blir säkert favorit men jag är frågande till hans form då det inte lyste något om honom i försöket. 4 Disco A.E. kommer att vara på topp på lördag och han är min förstahäst. Även 8 Manalapan skall streckas. Ett kul skrällstreck är 11 Gambrinus Degato som har en enorm formtopp.

V75-7: Roligaste strecket

Omgången avslutas med ett vidöppet lopp. Jag tycker att man skall strecka på så länge tygen håller. Min förstahäst är 9 Ed You som var klart bra senast. Roligaste skrällstrecket är 6 So Here I Am som avslutade med raska 10/800 senast.

Spiken: 1 Noble Knight (V75-1)

Chansen: 3 Saston (V75-3)

Skrällen: 6 Berlock (V75-2)

25
oktober
2012

Fourty höjer värdet

V75 Jägersro lördag 27 oktober

Jackpot även denna lördag. Om det blir som jag tror kommer det att bli en ny Jackpot nästa vecka då omgången ser extremt favorit betonad ut. På Jägersro är det dessutom sällan några miljonutdelningar. Men Steve Fourty kan skjutsa upp värdet en bit i alla fall.

V75-1: Svårslagen 1

4 Raja Mirchi var grym då han vann SM senast. Jag tror inte att han är sämre denna gång då han gillar att tävla på hemmaplan. Jag ser honom som en stark spik. Om man garderar skall man i första hand strecka 2 Francais du Gull.

V75-2: Svårslagen 2

5 Aristocat Boko har utvecklats enormt sedan han kom i träning till Åke Svanstedt. Har fått ett bra spår och jag är övertygad om att han tidigt sitter i spets varifrån han blir svårpasserad. Hotet är högkapable 11 Credit Fayline men då han har ett sämre läge får han svårt att slå favoriten. 1 Pingus Vang kan mycket men hans form är diffus. Skrällarna är 3 Jumble Ås och 4 Pine Alone.

V75-3: Svårslagen 3

2 Caballion visade senast att han är tillbaka i form. Jag tror att han med det loppet i kroppen är ännu bättre nu. Tror på tidig ledning och då får främsta (enda) konkurrenten 6 Quarcio du Chene svårt att plocka ner min idé. Caballion är mitt förslag till chansspik. Blir knappast streckad på över 50%.

V75-4: Steve skräller

Om det skall skrälla någonstans blir det högst troligt här. Min skrälletta är 10 Steve Fourty som har form och trivs på kort. Jag tycker att han är bäst när han får ligga still i det längsta. Blir det tufft tempo tror jag att han fäller alla till över upploppet. 3 United Face har bra form och är ett tidigt bud, liksom 5 Freude D.E. men som sagt: strecka på rejält.

V75-5: Utgång på två

1 Pampero har ett perfekt läge och formen på topp. Jag tror att han har toppchans att leda från start till mål. 8 Super Otto är inte så tokig - lyckas han hålla Pamperos rygg och sedan får chansen över upploppet kan han överraska. Min rekommendation är att spela med ovanstående duo som utgångshästar och sedan fylla på rejält bakom.

V75-6: Åke igen...

Även här har Åke Svanstedt toppchans. Här i form av 7 Perfect Toll som är en riktig kanon. Ingen kommer att vilja svara när Åke kör till efter första svängen. Perfect Toll är klart bättre än konkurrenten och bara en galopp kan fälla honom. Om man garderar måste man plocka med 10 Sune Palema som galopperade med mycket sparat i sista kurvan senast.

V75-7: Avanti-varning

Klar risk/chans att Åke Svanstedt även vinner den avslutande avdelningen då han fått fin snurr på 14 Jill Tilly. Men det finns flera bud och skräller det till här så kan utdelningen med lite tur komma över 10 000 kr. En häst jag vill varna lite för är 7 Avanti L.M. som trivs på lång distans. Även 9 Västerbo Prestige duger i sällskapet och kapable 3 Razor Shadow har ett bra spår.

Spiken: 4 Raja Mirchi (V75-1)

Chansen: 2 Caballion (V75-3)

Skrällen: 10 Steve Fourty (V75-4)

18
oktober
2012

Fräck spik avslutar

V75 Bergsåker lördag 20 oktober

Hoppas att några av er hade hjälp av mina idéer i förra veckans krönika då båda spikarna samt min skräll Global Kitten vann. Tyvärr blev det inga miljoner utan vi får istället en extra slant att spela om denna vecka då V75 körs på Bergsåker. Det ser svårt ut och jag chansar lite i mitt spikval. Un Sacco di Soldi visade senast vilken kanon han är - vinner V75-avslutningen!

V75-1: Långt ifrån säker

1 Ed You har både fart och styrka men jag är långt ifrån säker på att han kan hålla ledningen och då kan han fastna invändigt. 8 Peak har fin fart för klassen men hans läge är uselt. Då de två favoriterna riskerar att hamna illa till väljer jag att strecka på. En kul skräll är 10 Lucky Gold som möter enklare gäng än senast. Även 9 Brianson kan överraska liksom loppets trolige ledare i det första skedet 3 Aces Majesty.

V75-2: Krävs inte mycket

Jag tror att striden i första hand står mellan 6 Örbackens Cruella och 9 Eleanor Rigby som bägge har finfina fartresurser. Det krävs dock inte mycket för att de skall hamna på vingel från tillägget och det gör att jag garderar även den andra avdelningen rejält.

V75-3: Låser på två

1 Youpie var grymt bra senast och jag kommer att strecka honom även denna gång trots att 4 Friction är med i loppet. Jag tror att striden står mellan de två och låser loppet på två streck. 6 Kadett C.D. var vass förra hösten men i år har han varit betydligt mer mänsklig. I fredags var han till och med usel så han är svår att räkna på trots att Robert Bergh är en mästare på att "ställa" i ordning.

V75-4: Trio med form

Ett lågklassigt lopp och det är svårt att hitta rätt. Jag rekommenderar riklig gardering. Mina första streck går till trion 3 Finest Scotch, 9 Yes We Can och 10 Placebo som samtliga visat form på slutet.

V75-5: Trippa(r) Undan?

1 Närby Kalabalik är under utveckling och kan bli svårfångad om han håller täten. 6 Raggmunken var bra senast och har bästa farten. 12 Hulte Magnus har formen på topp. Ja, det vimlar av segerbud i kallblodsloppet. Även 5 Lärkan och 15 Granli Nicolai har form som räcker långt. Varnar även för 3 Trippa Undan.

V75-6: Megarysaren!

Öppet även här. Mest tror jag på 6 King Tilly som var kanonfin i comebacken och som borde vara ännu bättre nu. 1 Le Mat var blek senast. Vad det berodde på vet jag inte men är han tillbaka i form duger han. Även 4 Greenstar och 11 Guinness Trot är tidiga bud. 5 Eros Tooma kan en del. Loppets och omgångens megarysare är 12 Björnjägarn som visat kanonform på slutet. Skulle det klaffa med positioner och tempo kan han blåsa förbi alla över upploppet.

V75-7: Enormt fin senast

3 Un Sacco di Soldi var enormt fin i comebacken och borde vara ännu bättre nu. Jag tror att han har toppchans och spikar. Att han inte blir favorit gör honom är mer intressant. Motbuden är 2 Delmonica Sund och 6 Democrat som båda är startsnabba.

11
oktober
2012

Kitten skräller i år?

V75 Åby lördag 13 oktober

Det blev inga miljoner med Steve Fourty för mig i lördags även om det var nära. SM-dagen på Åby väntar och det är bra klass på loppen. Omgången kommer som vanligt att domineras av Åke Svanstedt. Open Stretch höjer dock utdelningen och det gör min skräll Global Kitten också!

V75-1: Vinner nu också

6 Aristocat Boko har utvecklats enormt sedan han kom i Svanstedts träning och han blir svår att slå även denna gång trots att han kommit upp i klasserna. Omgångens bästa spik.

V75-2: Strulig historia

6 By Air vann i debuten för Svanstedt och kommer säkert att gå framåt med loppet i sig. Men då By Air har en historia med strul väljer jag att gardera. Främst med 10 Monte Major som har kommit tillbaka bra i år och jag tror att han till och med kan ännu bättre. Även 4 Sem Jafet och 8 Västerbo Prestige är tidiga streck.

V75-3: Såg "mätt" ut

I årets SM kommer 10 Sebastian K. att bli stor favorit efter sina segrar på slutet. Jag väljer dock att gardera för att jag tycker att han såg lite "mätt" ut senast. Ytterligare faktorer är bakspåret och distansen. 9 Oracle såg helfin ut senast och jag utfärdar en varning. 1 Noras Bean, 3 Caballion och 5 Raja Mirchi bör samtliga streckas. Skrällbuden är 2 Deuxime Picsous och 7 Spring Erom.

V75-4: Vässas i veckan?

Många med chans. Mitt roliga drag är 4 Count Tooma som gjort det mycket bra för Marcus Savin. 2 Yes We Can och 3 Manstone´s Classic är två hästar som duger i klassen. 8 Girlpower Dynamite var grym barfota senast - blir det samma balans nu måste hon streckas. 12 Go Johnny Gogogo var bra i debuten för Svanstedt men sämre efter. Jag tror att han gjorde Åke besviken och att han får några formhöjande vässningar i veckan inför denna uppgift...

V75-5: Kan bli fastlåst

1 Listas Rafiki såg mycket fin ut senast och jag tror att han är på väg att släppa till på allvar. Om det löser sig någorlunda från spåret är det toppchans. Men det finns en risk att han inte kommer ut i tid för avgöra med en långspeed så väljer jag att gardera. Främst med högkapable 2 Michael November som jag tror tidigt sitter i spets. Även 5 Power M.S., 6 Arazi Boko och 7 Jitanes ska med.

V75-6: Skräller i år?

2 Global Midnight med Åke Svanastedt i vagnen blir säkert mest betrodd i Sto-SM men jag tycker att hon varit sämre i år och väljer att ranka ner henne. Min förstahäst är 3 Simb Ruby som bör få spara speeden i det längsta och då är hon vass. Även 9 Love You More är tidig för mig. 5 Viola Silas är svår att räkna på. Loppets luring är 7 Global Kitten som spurtade vasst denna dag i fjol - kanske skräller i år.

V75-7: Jag varnar igen

3 Perfect Toll har fått ett bra spår och jag svårt att honom förlora. Han är min andraspik. För den som tänker gardera vill jag som vanligt utfärda en varning för 2 Harry Haythrow som nu fått ett drömspår. Han håller sin jämna, fina form och blixtrar till på speed över upploppet.

Spiken: 6 Aristocat Boko (V75-1)

Chansen: 3 Perfect Toll (V75-7)

Skrällen: 7 Global Kitten (V75-6)

04
oktober
2012

Fourty fixar pensionen

V75 Hagmyren lördag 6 oktober

Nu blir det vanliga "gängor" med en V75:a per vecka. Att den mörka årstiden startar med en Jackpot gör det hela lite ljusare. Omgången ser rolig ut och jag vill påminna om att det är kort upplopp på Hagmyren vilket gör det extra viktigt att vara med där framme direkt. Steve Fourty fixar min pension!

V75-1: Brianson-skräll?

4 Covington Ås och 6 Calvados Crane blir hårt betrodda då de har högre kapacitet än sina konkurrenter. Det var länge sedan Covington Ås visade toppform och han är svårbedömd. Calvados Crane är den jag tror mest på och han borde gå framåt med senaste loppet i kroppen. Är dock bäst över kort distans. Tror alltså det kan skrälla. En häst som har både form och läge är 3 Brianson.

V75-2: Lotus garderas

Veckans största favorit kommer 13 Hallsta Lotus att bli och naturligtvis har han bra chans. Läget och det faktum att han inte varit lika dominant under den senaste tiden, trots att han vann i Finland senast, gör att jag garderar. Främst med 8 Lome Mix som visat kanonform i Norge. Även 14 Faksen J:r kan duga om favoriten kommer bort.

V75-3: Hamnar illa till?

Öppen gulddivision. Jag rekommenderar riklig gardering. Mest tror jag på 1 Womanizer men innerspår är ingen höjdare på "Myren" så det finns risk att han hamnar illa till. Jag vill ha med trion 4 I Won't Dance, 7 G.H. Nemo och 9 Year in Review. Dessutom streckar jag 11 Francais du Gull och 12 Timetosaygoodbye trots deras iskalla spår.

V75-4: Molle från spets

1 Molle C.D. möter enklare motstånd än vad han stött på under året, förutom senast då han vann lätt. Molle C.D. är snabb från start och blir svårfångad om han tar spets och får bestämma. 10 Gambrinus Degato såg fin ut efter sen lucka bakom kanonen Just Magic senast. Slipper nu denne och skall då räknas. Även 3 Masse Palema och 8 Sea View duger i klassen. 9 Mick Jägers blir hårt betrodd men det är fel förutsättningar för honom. Överstreckad!

V75-5: Svårt runda allt

14 Flowstarter G. kommer att bli hårt streckad men jag svårt att se henne hinna runda detta sällskap över kort distans. Inte minst med tanke på det korta upploppet. Mina två röster går till 3 Baroness Boko och 6 Lipstick Jungle som båda kan bättre än vad de visade senast.

V75-6: Fixar pensionen

5 Steve Fourty har varit kanonfin i de senaste loppen och jag ser honom som en mycket spelvärd spik i denna öppna omgång. Det gäller att vara tuff när de stora slantarna skall fördelas. Jag hoppas och tror att en miljonvinst med honom lägger grunden till min pension som skall upplevas i varmare breddgrader.

V75-7: Min bästa skräll

4 Stormysky var mycket förbättrad senast - är han lika bra igen blir han svårslagen. Men han uppträder ojämnt och jag garderar. I första hand med 2 Across the Bridge som visade uppåtform senast. Även 11 Pine Alone skall med på kupongen, han gynnas om det blir tempo. En annan häst som måste streckas är 7 Fredrik Laday som går ner i klass. Jag har feeling för att han kommer svara för ett kanonlopp på lördag och han är min speciella skräll.

Spiken: 5 Steve Fourty (V75-6)

Låset: 8-13-14 (V75-2)

Skrällen: 7 Fredrik Laday (V75-7)

27
september
2012

Gigant med ny kusk

V75 Solvalla lörsag 29 september

Stortrav på Solvalla med dubbla V75:or. Under lördagen är det V75-finaler. Loppen är öppna och jag hoppas och tror på hög utdelning. Mitt hetaste skrällbud är allt bättre Gigant Proud som får en ny kusk i sulkyn.

V75-1: Två skrällbud

I första avdelningen tror jag det kan skrälla då bästa hästen 8 Tidied Accelarator har fått ett knepigt läge. Skulle det lösa sig kan 12 Ed You vinna trots spåret. En kul skräll är speedige norsken 4 French Destiny. Även spurtstarka 1 Ariel Boko kan vinna om det klaffar.

V75-2: Ingen revansch?

Även här har favoriten 11 Aristocat Boko fått ett uselt spår och med tanke på det kan han få svårt att ta revansch på 6 Oleander. 2 Sigurd Speed och 7 Peignoir är två andra duktiga hästar som måste streckas.

V75-3: Passa Ruby!

Ett öppet stolopp. Svårt att räkna ut vem som vinner så jag rekommenderar rejäl gardering. Mest tror jag på 2 K.L.M. Prelong som står perfekt till. 1 Global Midnight är ytterligare ett bud men jag är inte säker på att hon är lika bra slag som tidigare. 12 Merger Blue Chip är även hon en Svanstedt- kanon men läget skrämmer. 4 Dileva Käll får Örjan Kihlström i vagnen vilket är intressant. 7 True Advantage kan allt vissa dagar och måste streckas. Passa även skrällen 10 Simb Ruby som var dunderfin senast.

V75-4: Gigantisk skräll

Det vimlar av segerkandidater. Mitt första streck sätter jag för 2 Guinness Trot som är under kraftig utveckling. Även 10 Gigant Proud måste med då jag tror att han duger bra och dessutom kommer han att bli lite streckad. Ny kusk nu är alltid värd ett obs och Gigant Proud är min speciella skräll på lördag. 7 Le Mat blir även han allt bättre och skall med på kupongen. Startsnabba duon 3 Power M.S. och 5 Tab Hall får inte plockas bort.

V75-5: Låser på tre

I det här loppet tror jag att striden står står mellan springspårens 6 Abborren, 7 Scarlet Tabac och bästa hästen 14 Braås Palema. Får någon av de förstnämnda bestämma tempot i ledningen kan det bli seger, men annars blåser nog Braås Palema förbi till slut.

V75-6: Blir besviken...

4 Saston är en kanon som senast visade att han är tillbaka i full form. Jag blir oerhört besviken om han inte vinner då jag kommer att spika honom på allt. Enda hoten är högkapable 7 Parkin och den troliga ledaren 1 Avalon Spider.

V75-7: Elliot överraskar

I den avslutande avdelningen blir Åke Svanstedts förvandlingsnummer 9 Beckman favorit men jag garderar friskt då han sprungit på sig snabba pengar och står lite hårt till nu. En häst jag absolut måste strecka är 10 Quick Razz som visade uppåtform senast efter en liten svacka. Även skrällbudet 8 Prince Elliot får plats på min "lapp". Han visade form vid segern i fredags. Av de hästar som startar längst fram tror jag mest på 3 Alki Flevo som var mycket fin vid segern senast. Varnar även för 14 Pitch Command som jag tror sitter där snart.

Spiken: 4 Saston (V75-6)

Chansen: 6-7-14 (V75-5)

Skrällen: 10 Gigant Proud (V75-4)

20
september
2012

Polar vinner bakifrån

V75 Färjestad lördag 22 september

Unionstrav på lördag, det vill säga att svenska hästar tävlar mot norska. Svenska hästar vinner oftast varmblodsloppen men norska kallblod är i regel starkare. Jag tror att det blir samma visa denna gång men minst ett varmblodslopp går till Norge. Färjestads bana är snabb och gynnar täthästarna. Skrällen Polar L.B. vinner dock bakifrån!

V75-1: Hett skrällbud

Bra lopp. Bästa hästen är säkert 10 Lovelock men då han tävlar ojämnt väljer jag att gardera. Främst med 5 Jitanes som senast visade att hennes årstid infunnit sig. Även 4 Avanti L.M. och 7 Indigious är tidiga streck liksom tuffe 11 Västerbo Prestige. 3 Eros Tooma står bra till. Varnar för 12 Polar L.B. som hade varit ett spikförslag med bra spår, nu får han nöja sig med att vara mitt heta skrällbud.

V75-2: Dill och Queen

Ett stolopp och här kan det hända vad som helst. Min första häst är 1 Baroness Bokos som var klart förbättrad senast. Även 15 Global Kitten är tidig då hon "alltid" vinner på Färjetsad i september. 6 Dillkrona och 9 Yvory Queen är två formstarka skrällbud. Hårt betrodda 12 Delmonica Sund tror jag felar bort sig.

V75-3: Billigt inne

Topphästen 2 O´Grady står mycket billigt inne och bara skall vinna., Han har radat upp starka insatser i sommar och jag spikar. Om man garderar är 4 Francais du Gull given. Körs för första gången av någon annan än tränaren och det är intressant.

V75-4: Tror på Alltime

Vidöppet och jag har svårt att se vem som skall vinna. Den jag tror mest på är 10 Alltime Stardust som varit grym i Christoffer Erikssons regi. 4 Overtaker by Sib har både styrka och fart. 11 Kazire de Bob har utvecklats starkt och utan galopp kan han vinna. 6 Perfekt Power är en tuff herre som fått ett lopp i kroppen. Jag streckar samtliga svensktränade hästar i loppet.

V75-5: Norsk strid

I det här loppet tror jag striden står mellan de norska kallbloden. Min tipsetta är 13 Stjernejerven som tål att göra jobbet själv. 6 Johan Herbjörn och 8 Stjerne Faks måste streckas tidigt.

V75-6: En tokskräll?

6 Love Force är en kanon som möter ett gäng "vanliga" hästar. Jag tror att han vinner lätt och han är min andra spik. Främsta hotet är 7 J.L.´s Bjuv som såg grymt fin ut i lördags. En tokskräll kan 10 Admiral Sea vara. Han var mycket bra i början av året och när nu Marcus Savin väljer starta honom i V75 direkt efter vila är han säkert nöjd med hästen i jobben.

V75-7: Varnar för Ami

I den avslutande avdelningen blir 15 Perfect Toll stor favorit. Visst har han bra chans men då banan är snabb kan det bli svårt att hinna fram. 4 Pingus Vang och 5 Pacific Joy är två bra stayers. En häst jag vill varna för är 3 Un Cher Ami som jag tror är under kraftig utveckling. Även hans stallkamrat 13 Tion Medon Sisu har bra styrka och han såg finfin ut vid segern på Visby senast.

Spiken: 2 O'Grady (V75-3)

Chansen: 6 Love Force (V75-6)

Skrällen: 12 Polar L.B. (V75-1)

13
september
2012

Spikas och spikas emot

V75 Åby lördag 15 september

Stortrav på Åby denna lördag med Europas travkejsare Commander Crowe som deltagare i de två heaten av Åby Stora Pris. Jag tror att han bara vinner ett och spikar honom endast i det andra heatet. Jag spikar emot i det första! Omgången håller hög klass och det ser även spännande ut spelmässigt. Vill även påminna om dubbla open stretch på Åby.

V75-1: Vinner på speed

Första heatet av Åby Stora Pris. Jag sticker ut hakan och spikar 4 Sebastian K. som jag tror tar spets för att sedan släppa till 7 Commander Crowe. Sedan tror jag Sebastian vinner på speed. En kul öppning på omgången. Den som inte vill chansa tar naturligtvis även med travkejsaren Commander Crowe på lappen. Övriga hästar ser jag som utfyllnad.

V75-2: Åke från spets?

Öppet och här kan det skrälla. Min första häst är 6 Åge Hornline som jag tror kan komma till spets. Även 8 Ochoa Bob har fart som duger i klassen. 3 Action Online ser allt bättre ut och är värd ett streck.

V75-3: Thai min skräll

På förhand ser det ut att bli en rejäl öppning i detta fina lopp. Kommer min idé 6 Balticas Yahoo tidigt till ledningen blir han svårtuggad. Men det finns risk att han hamnar illa till och med tanke på det väljer jag att gardera friskt. Ett givet streck är 2 Joker Stursk som är på väg tillbaka mot formen på allvar. Även 11 Tidied Accelarator måste med på kupongen. Varnar för 1 Prada Secret som såg finfin ut senast och lär vara ännu bättre nu. 4 Manalapan är en tuffing som gillar om det blir hårt tempo. Även vassa 10 Thai Goldie gynnas av tufft tempo. Hon är min speciella skräll!

V75-4: Blir överspelad

Svårt att se vem som skall vinna. Min första röst ger jag till 6 Dean Meatloaf som var riktigt bra senast. Även 10 Rico Follo skall streckas då han har höjt sig flera klasser i sin nya regi. 3 Exotic Sund var klart förbättrad utan skor senast men man får inte glömma att bästa effekten brukar vara första gången man kör barfota. Exotic Sund lär bli överspelad denna gång.

V75-5: Sämre i heat 2

Jag har svårt att se 2 Commander Crowe förlora detta heat. Inte minst med tanke på att 5 Sebastian K. har haft svårt att fungera fullt ut i de andra heatet då han tävlat två gånger samma dag.

V75-6: Har inte glömt...

3 Amour Rapide var bra senast och från detta fina läge blur han min tipsetta. Bakom honom räknas 2 Ricardo des Ecus och 12 Mr Picolit tidigt. Även 5 Obi Wan kommer med på sin form. Nej, jag har inte glömt min favoritskräll 9 Harry Haythrow som jag varnar även för denna vecka.

V75-7: Överraskar?

Vimlar av toppstayers. Mest tror jag på 13 Saston som visade senast att han är nära toppformen. Även stallkamraten 12 Pitch Command är stark så att det räcker och blir över. 11 Winning Love var grymt bra i våras - är han tillbaka i den formen blir han svår att stå emot över upploppet. Ett kul streck är 6 Boman som fått två lopp i kroppen i sin nya regi.

Spiken: 2 Commander Crowe (V75-5)

Chansen: 4 Sebastian K (V75-1)

Skrällen: 10 Thai Goldie (V75-3)

06
september
2012

Vikingen skräller skönt

V75 Skellefteå lördag 8 september

Skellefteå är värd för lördagens V75:a. Skellefteåtravet har ett "snikspår" men då upploppet är kort är det inte lika gynnsamt som Åbys. Omgången håller som den brukar när det körs långt uppe i norr ojämn kvalitet och det finns risk för låg utdelning. Min bästa skrällidé: Berghs nyförvärv Vikings New Lane.

V75-1: Usla favoritspår

Omgången inleds med ett kortlopp där de bästa hästarna 11 Parkin och 12 Bagley fått usla spår. Det gör att loppet öppnas upp. Förutom denna duo väljer jag att strecka en del. Framför allt med 3 Avalon Spider som blir svårslagen om han får bestämma i spets. Även 5 Leo on Line kan vara i striden om det klaffar.

V75-2: Max visar form

Den andra avdelningen är vidöppen och här kan det skrälla. Min första häst är 5 Max de Lux som fått ett bra spår och han visade form senast. Även 3 Rob Love måste streckas tidigt. 12 Jameson Broline kan en hel del men han svek senast och är bara en outsider denna gång. Duon 6 Eros Tooma och 7 Young Mystic är andra tänkbara vinnare.

V75-3: Lotus garderas

5 Hallsta Lotus var mer än lovligt blek senast och jag anser att han måste garderas denna gång även om distansen nu passar honom bättre. 2 Pihlajan Aaroni har slaget favoriten tidigare och kan göra det igen. Pihlajan var också klart bra senast. Även 7 Feseth Lynet kan vinna då han är effektiv på sprint.

V75-4: Går "Not" att slå

Håller sig 2 Not Invited på benen denna gång blir han svårslagen och jag tycker han är omgångens bästa förslag till chansspik. Främst hotet är 10 Eklas Superior som har en stark avslutning om det blir lite fart på loppet. 11 Charles Boko har visat både styrka och speed och skall passas trots spåret.

V75-5: Vikingen spelvärd

Har svårt att någon annan än en häst ur den Robert Bergh-tränade trion 7 Amiral d´Inverne, 11 Vikings New Lane och 13 Tresor d´Inverne vinna detta mycket lågklassiga lopp. Den jag är mest spelvärd är Vikings New Lane som fått ett lopp i kroppen i sin nya regi. Skrällbud!

V75-6: Rite bästa spiken

Jag tror att 4 Rite Key tidigt tar hand om ledningen och sedan blir han svårpasserad över Skellefteås korta upplopp. Han är i mina ögon omgångens bästa spik. Om man garderar måste 10 Ed You med på kupongen. Även 2 Ariel Boko har fart som duger. 5 Kalypso Face och 6 Brio är luringarna i loppet.

V75-7: Grejar storvinst?

Tror att striden i den avslutande avdelningen står mellan duon 13 Caballion och 14 Nahar. Den förstnämnde blir säkert favorit då han nu får Erik Adielsson i vagnen men jag är inte så säker på att han kommer att fungera ändå. Med tanke på allt snack kring det faktum att Adielsson kör, blir Nahar den mest spelvärda av de två. Hur som helst, med två streck klarar man högst troligt den avslutande avdelningen. För de som jagar miljoner kan speediga 15 Frillan Filiokus vara den häst som grejar storvinsten.

Spiken: 4 Rite Key (V75-6)

Chansen: 2 Not Invited (V75-4)

Skrällen: 11 Vikings New Lane (V75-5)

30
augusti
2012

Tärnan travar runt alla

V75 Jägersro lördag 1 september

Det såg lätt ut i lördags men verkligheten blev något helt annat då flera av de största favoriterna föll. Den här helgen körs det två V75:or på Jägersro. Lördagens håller bra klass och det kan bli stora pengar även denna gång. På söndagen kommer de båda derbyna att avgöras men även de andra loppen håller mycket hög klass och jag riktigt längtar till helgens stortrav. Tärnan är min bästa lördagsskräll.

V75-1: Två strider

6 Opitergium föll som klar favorit senast. Nu är det hemmaplan och då skall han ses med bra chans. Men det finns en tuff utmanare i form av 10 Perfect Toll som senast vann enkelt. Han hade vilat lite innan och jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu. På skrällfronten nämner jag 1 Harry Haythrow som alltid har en pollett till slut då han får sitt lopp.

V75-2: Missar inte

5 Aristocat Boko har varit mycket fin i de starter som han gjort för Åke Svanstedt och i mina ögon finns det ingen chans att han missar den här uppgiften. För den som vill gardera nämner jag att 4 Alfas da Vinci gjorde ett topplopp i tuff konkurrens senast och att 7 Oleander tänt till för Marcus Savin.

V75-3: Nick Nock först

Gulddivisionen håller låg klass. Att loppet dessutom är vidöppet gör att det kan skrälla. Min första häst är 2 Nick Nock som fått ett perfekt utgångsläge. Även 6 Timetosaygoodbye har form och har visat att han kan vinna i guldkonkurrens. 9 Vesuvio Ås var grymt fin senast och måste streckas.

V75-4: Ella eller alla

Ett vidöppet lopp som dessutom körs över kort distans. Här gäller det att strecka rejält. Min röst går till 2 Ella Håleryd som visat form på slutet. Även 10 United Kingdom kan en del och ska passas. 5 Guinness Trot har bra fart i grunden och går framåt för varje start. 9 Coursier du Diable är en lovande häst som säkert kommer att vara i striden.

V75-5: Bättre än raden

Ytterligare ett svårlöst lopp. 2 Critical Moment har gjort det bra och blir svårslagen om hon går felfritt. 11 Lady Montechristo möter lite enklare sällskap och är ett tidigt streck. Passa även 15 Tärnan som kan en hel del och som kommer att rensa bra vid seger. Hon är bättre än raden!

V75-6: Ingen lugn stund

Ett mycket fint treåringslopp. 1 Global Offshore tar troligen hand om ledningen och får han bestämma blir han svårfångad. Men stall Walmanns duo 2 Noble Knight och 3 Pojke Kronos är tuffa konkurrenter som inte kommer att ge favoriten någon lugn stund.

V75-7: Trivs på Jägerso

Även den avslutade avdelningen är öppen. 3 Stormysky blir hårt betrodd men han var svag senast och jag vill inte sitta kvar med enbart honom på min kupong. 1 Joker Stursk trivs på Jägersro - lyckas han svara ut Stormysky från start blir han svår att nå. 9 Orione Spin gynnas enormt om det blir hårt tempo.

Spiken: 5 Aristocat Boko (V75-2)

Låset: 6 Opitergium/10 Perfect Toll (V75-1)

Skrällen: 15 Tärnan (V75-5)

22
augusti
2012

Ariel tvättar rent

V75 Bergsåker lördag 25 augusti

Topptrav på Bergsåker denna lördag. Storloppet Sundsvall Open Trot har ett fint startfält och SM för kallblod är en annan höjdpunkt. Som "vanligt" i Norrland är det risk för låg utdelning då det finns ett par svårslagna storfavoriter. Dessutom är det klasskillnad i flera lopp. Min skräll: Ariel Boko!

V75-1: Handlar om två

6 Mr Picolit vann senast trots att han var sämre. Han har inte startat på länge och helt klart måste han ha varit sjuk. Jag tror inte att Åke Svanstedt valt att åka till Sundsvall om han inte varit nöjd med vad hans stjärna presterat i jobben. Enda utmanaren som jag ser det är 10 Saston som visade uppåtform senast.

V75-2: Inte rätta flytet

7 Bolt har ännu inte nått upp till den stjärnstatus hans namne bland sprinterlöparna har men jag tror att han kommer att vandra snabbt genom klasserna. Han var rejäl senast och bör vara ännu bättre nu. Men då hans kusk Tommy Hanné inte haft det rätta flytet på V75 ett tag garderar jag rejält. En häst jag vill varna för är 4 Golden Sid som såg smällfin ut senast. 11 Digital World tränas av "Tarzan" vilket är en anledning god som någon att strecka. Passa även 12 Aponia Boko trots läget.

V75-3: Tar tredje raka

2 Hallsta Lotus har fått ett en straffspark och jag är säker på att han tar sin tredje SM-buckla. Jag lägger inte mer tid på att analysera loppet utan utser honom till omgångens säkraste spik.

V75-4: Fin Paladin

Lurigt. Jag vet i alla fall att 9 Paladin Sisu var fin vid segern senast. 2 Amiral d´Inverne och 3 Eklas Superior har jag sett göra bra lopp. 6 Quite Farming möter ett enklare motstånd.

V75-5: Exclusive idé

Den som kommer rätt i detta högklassiga stolopp har vunnit mycket mark i jakten på sju rätt. Min idé är 9 Conchita Exclusive som varit grym på slutet. Även Svanstedts duo 4 Braås Palema och 6 The Editor räknas tidigt. Tilläggsmärrarna 14 Simb Ruby och 15 Dileva Käll hoppas på tempo.

V75-6: Fem favoriter

Årets upplaga av Sundsvall Open Trot håller hög klass även om det inte finns några utländska kanoner med. Jag har turen att få se fem av mina favoriter tampas om segern. Min vinnarröst lägger jag på 1 Sebastian K som jag tror till och med är ännu bättre än senast. Även 10 Nahar skall ses med chans, inte minst med tanke på att det bör bli högt tempo. Då kommer även senast så fine 7 Friction in i matchen på allvar. 4 Caballion gillar jag skarpt men han börjar att bli i dyraste laget att följa. Naturligtvis går det inte heller att plocka bort 9 Sanity från kupongen då jag tror att han är på väg tillbaka mot den form han hade förra hösten.

V75-7: Läge för Ariel

Öppet i V75-7 vilket gör att det kan bli bra betalt även om Hallsta Lotus vunnit. Spelvärdet på skrällar i den avslutande avdelningen är alltid högt. Min första häst är 6 Tidied Accelarator som var grymt vass senast. Blir svår att stå emot men han kan få en tung resa. Ett kul streck är 3 Ariel Boko som har ett fint läge och trivs med ryggresor. Även 1 Caliber T.T., 2 Golden Boy och 9 Rite Key måste med på kupongen.

Spiken: 2 Hallsta Lotus (V75-3)

Låset: 6 Mr Picolit/10 Saston (V75-1)

Skrällen: 3 Ariel Boko (V75-7)

16
augusti
2012

Eros för lite streckad

V75 Gävle lördag 18 augusti

Blev lite besviken när jag såg startlistorna till Gävle V75:a. Jag trodde det skulle vara högre klass på V75-finalerna men helt klart har omgången tagit stryk av Solvallas extra V75 som körs på onsdagen. E3-finalen kommer dock att bli något alldeles extra. Min bästa spik skräll stavas Eros Tooma som lär bli alldeles för lite streckad.

V75-1: Lurigt läge

10 Balticas Yahoo var grym när han vann senast och han är min första häst men den här gången garderar jag då läget är lurigt. 11 Perfect Toll och 12 Quick Razz är bra för klassen men även dessa har haft otur i spårlottningen. 9 Ardi Boko har hög kapacitet och skall streckas. Framspårsduon 1 Kalypso Face och 7 Mugger M.M. får också plats på min lapp.

V75-2: Har en vinnare

Inte den allra högsta klassen men jag tror mig ha en bra vinnare i form av 4 Candor Hall som var riktigt vass i försöket. Han har fått ett bra spår och jag chansspikar. Främsta hotet är 8 Hallelujamoment F.

V75-3: Får skämmas...

Jag tycker nästan att 6 Beanie M.M. skall skämmas om han förlorar detta skräplopp. Men då han inte vunnit på en "evighet" väljer jag ändå att gardera. Främst med 8 Monster Drive, 10 Thrustworty Ås och 2 Rakas.

V75-4: Bättre än ryktet

5 Digital Darling är normalt sett ensam på plan men då hon inte fungerat full ut i de två senaste loppen kommer jag att gardera rikligt i hopp om att vinna stora slantar. En häst som kan fixa miljonerna är 8 Eros Tooma som är bra för klassen och bättre än ryktet. Även 4 Geting Sånna måste räknas då han går ner rejält i klass. 11 Balzac Boko har form och kommer in i matchen om det blir tempo.

V75-5: Tuffare för Malte

8 Edolles Malte var vass då han vann från spets senast. Nu blir det tuffare och jag garderar rejält. Min förstahäst är 3 Bottem Faks som gjort det mycket bra i sina Sverigebesök. Även den andra norska gästen 10 Sarpsfoss är ett givet bud. 12 Lärkan har fart som duger. Passa även 4 Cali Maks. Jag tror att hästarna längst bak, 14 Rigel Odin och 15 Höstbo Fredrik, får svårt att hinna fram.

V75-6: Blivande stjärnor

E3 över kort distans håller mycket bra klass och jag är övertygade om att flera av hästarna blir stjärnor vad det lider. 1 Global Offshore har bästa spåret - får han bestämma blir han svårfångad. 2 Pojke Kronos och 3 Noble Knight är två tuffingar från stall Walmann - givna segerbud. Jag är även svag för 5 Standout som jag tror kommer att rada upp segrar i höst. 4 Casanova Boko blir segerfarlig om han kommer förbi Global Offshore från start.

V75-7: Leder runt om

1 Parkin har fått bästa spåret och de sparade krafterna från i lördags kommer väl till pass nu. Jag tror att han håller spets och sedan skall loppet vara över. Han är mitt bästa spikförslag. För den som vill gardera nämner jag duon 3 Mellby Sambuca och 9 True Advantage som bägge är topphästar. Även min ständiga lilla luring 10 Harry Haythrow kan ställa till med ett smärre jordskred. Två andra skrällbuden är 2 Francais du Gull och 5 Dont Wear Pjs.

Spiken: 1 Parkin (V75-7)

Chansen: 4 Candor Hall (V75-2)

Skrällen: 8 Eros Tooma (V75-4)

<<  16 17 18 19 20 [2122 23 24  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39