31
maj
2012

Hultman höjer värdet

V75 Mantorp lördag 2 juni

Jag erkänner att mina drag till förra veckans dubbla V75:or inte var några vinstlotter. Som tur var gick spelförslagen ändå plus under veckan. Vi på Ögat vann på V86:an i onsdags och dessutom fick vi in över 420 000 kr på spelförslagen i måndags på Bollnäs. Mantorp har en mycket intressant Jackpot-omgång att bjuda på. Hoppas tipsformen håller i sig till helgen. Två hästar från Stall Stefan Hultman kan höja V75-värdet.

V75-1: Bagley rensar

Omgången inleds med en mycket stark Silverdivision. Favorit blir säkert 6 Friction som varit en följetong på V75 under våren. Har dock en stark utmanare i form av 1 Mellby Sambuca som fått ett lopp i kroppen. Även 7 Dont Wear Pjs kan vinna om det två nämnda kör alltför hårt mot varandra. En kul skräll är stall Hultmans 4 Bagley som avslutade vasst senast. Jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu. Trion 2 True Advantage, 3 Pinepower Rose och 5 Exdream kan slå till med maxklaff.

V75-2: Varning för...

Ett mycket svårt lopp att bena ut. Jag tycker att man skall strecka på rejält. Förstahästen för mig är 7 All American Candy som var klart bra senast. Även Åke Svanstedts egen styrning 5 Global Mazerine skall streckas. En jag vill varna för är 9 Rayon Lascaux som fått ett lopp i kroppen.

V75-3: Spring skräller?

En kul Gulddivision över lång distans. Den jag tror mest på är 10 Yellow Eden som är tillbaka i full form. Han gillar långt och har även en vass speed. Han är min chansspik. 6 Eliott Hall och 4 Pitch Command kan vara långt fram om de fungerar på lördag. För som vill gardera rejält nämner jag 2 Express Type som gör debut för Timo Nurmos. Även 3 Prince Tagg och 12 I Saw You kan vinna. Stormvarning för 9 Spring Ray som blir allt bättre i sin nya regi.

V75-4: Start till mål

3 On Hold har fått ett bra spår och har visat kanonform i år. Senast såg han stark ut som fastlåst på Solvalla. Jag är övertygad om att han leder från start till mål. Spik!

V75-5: Överstreckad!

13 Xtra Hot Kemp kommer att bli hårt betrodd. Hon har vunnit lätt från spets på slutet men nu är det mycket tuffare förutsättningar. Jag ser henne som omgångens mest överstreckade häst. Jag tänker gardera rejält. Vill varna för 8 Seronera som blir allt bättre.

V75-6: Öppet här också

Ytterligare ett öppet lopp. Svanstedt-hästarna 4 Golden Boy och 7 Global Manhattan måste med. Även 6 Nimbus Hackstable och 10 Wiss Rambo är tidiga på strecken.

V75-7: Inte att lita på

Lördagens omgång avslutas med ett högklassigt fyra-åringslopp. Favorit och min förstahäst är 3 Opitergium som jag tror tidigt sitter i ledningen och sedan vinne, bara han är hälften så bra som senast. Men då han inte är att lita på och dessutom blir stor favorit garderar jag. Främsta hotet är 12 Attorney Hanover trots att han dragit sämsta spåret. Även 1 M.T. Golden Boy och 9 Prawns är hästar som duger om det får rätt resa. 4 Ghetto Blaster och 11 Angelo skall med på en garderad kupong.

Spiken: 3 On Hold (V75-4)

Chansen: 10 Yellow Eden (V75-3)

Skrällen: 4 Bagley (V75-1)

24
maj
2012

Amok höjer värdet

V75 Solvalla lördag 26 maj

Nu är den här den stora travhelgen men dubbla V75:or och dessutom Jackpot på lördagen. Fina lopp väntar och det brukar bli full körning i loppen vilket bäddar för skrällar och hög utdelning. Att det skall bli fint väder i helgen gör det hela än mer roligt då vi kommer att få se riktigt snabba tider. Flera av mina favorithästar är ute och tävlar och det gör mig extra taggad. Min utdelningshöjare är Master Amok.

V75-1: Lets Go skräller?

12 Mr Picolit kommer att bli favorit men jag är inte säker på att han vinner då han fått ett uselt spår. Även min idé 8 Parkin dras med ett tufft läge. Detta öppnar upp loppet rejält. 2 Henke Diablo och 4 Inhibited har båda form och bra spår. 5 Exdream var fin senast och måste streckas. Skrällen är 6 Lets Go On.

V75-2: Står mellan tre

Jag tror att striden står mellan 4 Västerbo Checkpoint, 8 Rocky Winner och 9 Long Night. Troligen kommer duon 6 Glenn Palema och 7 Angel of Postman att bli hårt betrodda men jag anser att alla streck på dem är bortkastade.

V75-3: Dubblar med Nof

2 Tamla Celeber svarade för en stark årsdebut senast. Hon kommer troligtvis att gå framåt med loppet och blir svårslagen. Jag vill dock dubbla med 8 Nalda Nof som jag blev imponerad av på Bjerke senast. Skrällarna är 3 Target Hoss och 4 Roxa Sisu. Även 9 Marielles och 6 K.L.M. Prelong kan vinna. 10 Mathilde Tröjborg måste visa mer innan jag streckar. Henne får de som föredrar namn och gamla meriter istället för form spela på. 12 Yucca Boko har fart som duger - blir det toktempo kommer hon in i matchen.

V75-4: Master kan mer

2 Hurricane Blue har fått ett bra spår. Han kan vinna om han håller sig lugn men jag tror inte att ljudet(oljudet) från E-läktaren är något plus för hans del. 12 Com Z. var minst lika bra som min tipsetta senast men nu är spåret uselt. 6 Vici Lane är under utveckling och skall passas. 9 Jocke har fart som duger och ett bra smygläge. Storskrällen är 5 Master Amok som kan mer än vad han hittills visat.

V75-5: Dödens = torsk

3 Braås Palema vinner om hon kommer till spets men jag tror att hon får gå utvändigt om 1 Jocasta Lane och då blir det tuffare. Det gör att jag även streckar 9 Opportunity och 12 Global Kitten. Även 14 Order by Mackie platsar på kupongen.

V75-6: Väljer att spika

Ett mycket svårt lopp men jag väljer att spika 2 Hard Cider som är kraftigt på gång. Jag tror att han och Peter Ingves tar hand om ledningen och sedan vinner. Största hotet 1 Mysterious sitter i rygg och 7 Calvados Crane och 8 Blue Rock har fått dåliga spår.

V75-7: Tippar följetong

Lördagens omgång avslutas traditionsenligt med Harper Hanovers lopp. Även i år håller styrkeprovet hög klass. Min första häst är 2 Quick Razz som varit en följetong på V75 under våren. Värst emot är franske kanonen 15 Swedishman. Även duon 5 Ghetto Blaster och 8 Pitch Command måste streckas. 12 Juggle Face och 13 Spring Erom är två bra stayers men jag tror de får svårt denna gång.

Spiken: 2 Hard Cider (V75-6)

Låset: 2 Tamla Celeber/8 Nalda Hof (V75-3)

Skrällen: 5 Master Amok (V75-4)

17
maj
2012

Super-ärlig skräll

V75 Gävle lördag 19 maj

Lördagens V75 körs på Gävle. Att det är Jackpot gör det hela lite roligare. Det är även sista chansen för ett par av guldhästarna att visa att de platsar i Elitloppet nästa helg. Omgången ser öppen ut och vi tror på en bra slant på sju rätt. Att Ögats form är bra bevisades förra veckan då vi fick över en miljon kr på spelförslagen. Miljondraget på lördag: Super Robban.

V75-1: Robban skräller

1 Janthom Kåpe kommer att bli favorit men jag är inte säker på att han hålla ledningen och då kan det skrälla. En kul idé är 5 Renate Bowl som är snabb från start och nu körs av Örjan Kihlström. Men då hon inte var helt till sin fördel i torsdags får får kolla med stallet vad det berodde på. En annan snabbstartare är 6 Nova Sky. Hon har form och måste streckas. 7 Disney Tooma var uppåt senast efter en svacka och skall passas. Varnar även för genomärlige 4 Super Robban som har både fart och ett bra spår.

V75-2: Diaz förstahäst

Ett mycket svårt lopp där det vimlar av segerbud. Min förstahäst är 6 Diaz A.E. som är riktigt på gång. Även kapabla duon 7 Valnäs Ali och 3 Free to Dance är tidiga. Det är också 5 Matrix Revolution som satt fast i V75 i lördags. Varnar för 1 Kimbee Star och 10 Nautical.

V75-3: Ingen tvekan!

Jag spikar utan minsta tvekan 3 Caballion. Han är i mina ögon en blivande världsstjärna och han kan bara förlora detta om han är sjuk eller galopperar. Värsta hotet är 7 Alvena Pele som är loppets troliga ledare. Har dock inte visat någon gnistrande form och med tanke på det tror jag han får svårt att stå emot min spik. Det är många som vill ha med 10 Wishing Stone i Elitloppet men han har inte imponerat edan han flyttades till Åke Svanstedt. Wishing Stones meriter från USA är nu "preskriberade" och jag ser alla streck på honom som bortkastade. 8 Brioni har svårt att tända till och jag tror inte han vinner från detta spår.

V75-4: Garderar rejält

Ett treåringslopp med 100 000 kr i förstapris har bara samlat nio deltagare. Loppet är öppet om nu inte favoriten 7 Astoria Amour spårar från start till mål. Men långresa är inget plus och jag garderar rejält. Främst med kapabla 8 Nato Dream och 9 Quadrupedans som bägge har fart. Skrällen är 1 Stella Nova Viva som har bästa spåret.

V75-5: Bäst. men...

12 Stamping är bäst men det är inte säkert att han hinner fram. Jag tycker att även detta lopp skall garderas rejält.

V75-6: Tidigt till spets

Inte så lätt att bena ut detta lopp då bästa hästen 2 Inhibited inte visat direkt kanonform på slutet. Jag tror dock att han kommer till spets tidigt och då skall det vara toppchans. Jag chansspikar. 

V75-7: Blev förvånad

Blev förvånad då jag fick syn på 11 Friction i startlistan då han såg sliten ut senast. Jag går emot honom nu och garderar loppet. Min idé är 2 La Bellouet som fått det bästa läget av de hetaste segerkandidaterna. Även 3 So Here I Am och 8 True Advantage streckas. 7 Francais du Gull kan massor men har svikit på slutet så nu är han inte mer än fidus för mig.

Spiken: 3 Caballion (V75-3)

Chansen: 2 Inhibited (V75-6)

Skrällen: 4 Super Robban (V75-1)

11
maj
2012

Tempogynnad skräll

V75 Dannero lördag 12 maj

Lördagens V75:a körs på Dannero-travet strax utanför Kramfors. Huvudlöpningen för dagen är Svensk Travsports Guldtäcke. I det loppet finns det en herre som verkligen står bra inne penningmässigt. Omgången ser mer spelvänlig än vad det brukar göra då det körs V75 på de mindre banorna i Norrland. Jag bjuder på en tempogynnad skräll.

V75-1: Sevärd duell

1 Calvados Crane har haft tur i spårlottningen och kommer att bli klar favorit, men jag tror inte att Åke Svanstedt släpar upp 8 Hard Cider bara för att han skall få andas norrlandsluft. Det blir en sevärd duell med Svanstedt pressande utvändigt. Blir det alltför tuff körning kommer duon 4 Growup och 7 Tion Medon Sisu in i matchen.

V75-2: Väljer att spika

Jag väljer att spika 6 Drillbit Ås. Hon är en klassig travare som tidigt kommer till spets och sedan är spänningen över. Även 11 Flowstarter G blir mycket streckad men att hon skall ta 20 meter på min spik finns inte i min bok.

V75-3: Formlöst gäng

Det är inte direkt formstarka hästar som gör upp om segern i årets upplaga av Ådalspriset. 2 Rakas har inte visat något sting alls i år och 4 Reven d´Amour var usel senast. 6 Yellow Eden galopperade i årsdebuten och 10 Clear Sign har sett sliten ut i de senaste loppen. 7 You Bet Hornline har inte visat form sedan Eldkvarn brann. De enda som imponeradei sina senaste starter är duon 3 Frillan Filiokus och 8 Oracle.

V75-4: Strecka rejält

Ett mycket svårt lopp och här gäller det att strecka rejält. Mina förstahästar är 4 Sugar R.S. och 10 Master Amok. Jag gillar även 9 Giacometti som visade kanonform senast.

V75-5: Är det möjligt?

Jag är långt ifrån någon expert på kallblodsghästar och handicap-lopp, men hur det kan vara möjligt att 6 Lome Felix som har över en miljon kr insprunget på senaste halvåret, står 60 meter före 12 Krusen som vunnit häften så mycket, övergår mitt förstånd. Här ser det ut som att handicaparen missat något. Jag chansspikar fjolårets kriterievinnare, som borde ha bra chans.

V75-6: Uselt favoritspår

Inte så lätt att bena ut detta lopp heller då bästa hästen 12 Cantab Sisu har dragit ett uselt startspår. 2 Made at Home kom fel på det senast och får inte nonchaleras. 3 Nestor Gel skall ut på långresa - klarar han den blir han svårslagen.

V75-7: Skrällen smyger

Omgången avslutas med ett klassigt lopp där det finns ett flertal vinstkandidater. Bäst tycker jag att 1 Parkin är. Han visade form i årsdebuten och lär vara ännu bättre med loppet i kroppen. 2 Staro Dynamite svarade för en fin debut för Åke Svanstedt och skall räknas tidigt. Det skall även 4 Slevin Kelevra som även han var uppåt senast. Passa även starke 3 Belgrado. 6 Look La Marc gillar att smyga med i tufft tempo och han är min skrällidé i omgången.

Spiken: 6 Drillbit Ås (V75-2)

Chansen: 6 Lome Felix (V75-5)

Skrällen: 6 Look La Marc (V75-7)

 
09
maj
2012

Formstall bakom skrällen

Extra V75 Åby torsdag 10 maj

Högklassig travkväll på Åby med finaler i både Kungapokalen och Drottningens Pokal. Att det dessutom körs V75 med Jackpot gör det hela än mer intressant. Bästa spiken är Love n´Hate i Drottningens pokal. Även min chansspik tränas av dominanten Åke Svanstedt. Men skrällen kommer från Stefan "Tarzan" Melanders formstall.

V75-1: Brad garderas

Finske 3 Brad de Veluwe blir klar favorit i Kungapokalen men jag garderar då det finns ett helt gäng intressanta motbud. Främst är Svanstedts duo 12 Fawkes och 9 Attorney Hanover, då båda bör gå framåt rejält med senaste loppet i kroppen. Även 1 Dontellmewhattodo och 2 Opitergium bör med på kupongen.

V75-2: Formstark duo

Svårt. Man får inte glömma formstarka duon 11 Rescue och 12 Gangster Advice trots deras usla utgångslägen.

V75-3: Bättre än raden

3 Tamla Celeber är en mycket fin märr men då hon inte startat på ett tag väljer jag att gardera. Främst med 6 Merger Blue Chip som var finfin senast. Varnar för 5 Cruise Speed som har kanonform även om det inte syns i resultatraden. Passa även 2 Aisle Stand som får spets eller rygg ledaren. 4 Roxa Sisu blir allt bättre i ny regi.

V75-4: Vaknat på rätt sida?

Här kan det skrälla rejält, om inte 5 Hurricane Blue vaknar på rätt sida. Fartmässigt är han överlägsen men han uppträder vimsigt. 4 Com Z blir hårt betrodd men henne har jag ingen feeling för.

V75-5: Seger för Victory

Här väljer jag att chansspika 8 Kendrick´s Victory. Han är en norsk topphäst som höjt sig ytterligare i Åke Svanstedts träning. Trots spåret tror jag att han bara vinner. Första motbudet är 1 Exdream som fått bästa spåret. Även 2 Beatles duger i detta sällskap.

V75-6: Tre med chans

Tycker det är tre hästar med chans här. Tror mest på 2 O´Grady som har mycket hög högstanivå. 6 Harry Haythrow är en ständig outsider som kan avsluta sylvasst när det klaffar med löpningen. Högkapabla 3 Montgomery Hill får även han ett streck.

V75-7: Kärlek och hat

Jackpot-omgången avslutas med Drottningens Pokal. Här anser jag mig ha den bästa spiken i form av senast imponerande 3 Love n´ Hate. Hon tar säkert ledningen och sedan blir jag förvånad om hon förlorar. Som första reserv streckar jag 1 Askens Valencia som ser kalasfin ut i år och har fått bästa spåret.

Spiken: 3 Love n'Hate (V75-7)

Chansen: 8 Kendrick's Victory (V75-5)

Skrällen: 5 Cruise Speed (V75-3)

03
maj
2012

Peripherique skräller!

V75 Örebro lördag 5 maj

Topptrav med ett öppet Örebro Intn'l som avslutar. I Gulddivisionen över kort distans är det upp till bevis för flera elitloppsaktuella hästar, med fjolårsvinnaren Brioni i spetsen. Att det är Jackpot gör inte lördagen mindre spännande. Min skräll: La Peripherique!

V75-1: Tror på Norge

Öppet. Jag tror mest på norske gästen 3 Mysterious som varit finfin i årets segrar. Även 4 Blue Rock som var grym i debuten för Lennartsson räknas tidigt. 7 Kaffir Face kan massor och 1 La Bellouet har både läge och toppform. Går det fort från start kommer 10 Carlos Lightning in i matchen.

V75-2: Check en spik

Ett svårt lopp och här gäller det att strecka på. Favorit blir troligen 5 Allaballakaitoz men jag tycker inte att han tar i för fullt i slutstriderna och går emot. Min tipsetta är 9 Västerbocheckpoint som höll bra i ett långlopp på Åby nyligen. Tål att göra jobbet själv. Ett alternativ till spik för den som inte har råd att helgardera.

V75-3: Upp till bevis!

Jag trodde inför säsongen att 10 Wishing Stone skulle bli en toppsprinter även i den högsta klassen. Men jag tycker att han underpresterat och jag är besviken på honom. Nu har ha fått en tilltalande uppgift och nu är det upp till honom att bevisa att han är så bra som jag trodde. Även 2 Brioni har varit blek om nosen i år och nu gäller det även för honom att visa att han platsar i Elitloppet om ett par veckor. En som varit vass i år är 3 I Saw You och han skall streckas tidigt. Det ska även 4 Prince Tagg och 6 Alvena Pele. 7 Marshland står jag över då stall Hultmans stallform är usel.

V75-4: Tufft läge

Ett mycket intressant stolopp. 8 Yucca Boko tror jag är bäst men hon har ett tufft läge och måste garderas. 3 Victoria Island var finfin senast och räknas. Även 4 K.L.M Prelong är ett tidigt streck. 6 Target Hoss kan massor och är loppets luring. Skulle 11 Simb Ruby vinna blir det korsdrag i kuponghögen men jag kommer att vara kvar. 7 Olivia Lavec är en ständig outsider.

V75-5: Min skräll

I stort sett alla kan vinna här. Mitt första streck är 6 La Peripherique som var mycket bra senast. Hon är mitt skrällbud i omgången. Även 9 Ekesås Top Gear kan duga trots bakspåret. 1 Aunt Sally har bästa spåret. 2 Tjurkhults Gidde har varit bra vid segrarna och måste med på "lappen".

V75-6: Förlorar inte

Jag tror att 7 Mr Picolit sitter i spets in i första sväng och sedan kan jag inte tänka mig att han förlorar trots konkurrenter som 1 Nimbus Hackstable och 4 Vector du Ling. För den som vill gardera med en skräll rekommenderar jag streck för 8 Lets Go On som var ruggigt bra senast.

V75-7: Ghetto på slutet

Ett mycket roligt långlopp avslutar. Min förstahäst är 6 Ghetto Blaster som tänt till i ny regi. Kommer han någorlunda smärtfritt till spets blir han svårhittad även för tuffingarna 14 Eliott Hall och 15 Spring Erom. Ett kul streck är bortvalde 2 Pine Alone då jag tror Svanstedt valt fel häst. Duon 8 Peak och 11 Pitch Command skall också streckas liksom formstarke 12 Winning Love.

Spiken: 7 Mr Picolit (V75-7)

Chansen: 9 Västerbocheckpoint (V75-2)

Skrällen: 6 La Peripherique (V75-5)

26
april
2012

Rescue räddar degen

V75 Umåker lördag 28 april

Jag hoppas att några av er som följer denna krönika vann i helgen då båda mina spikförslag Quick Razz och I Saw You vann. Fina men ojämna lopp på Umåker, lördag. "Risk" för små pengar, men Rescue kan rädda utdelningen.

V75-1: Tre kan vinna

Bara tre hästar kan vinna. Tror mest på 7 Orecchietti som visade sin höga klass senast. Bör vara ännu bättre med den genomköraren i kroppen. Kan dock få det svårt att besegra den troliga ledaren 4 Formula One om denne får bestämma tempot alltför länge. Fullt möjligt scenario att Örjan bestämmer sig för att spara lite på Orecchetti inför större uppgifter längre fram i vår. Streckar man en till så är det 6 Kadett C.D. som högst troligt kommer att gå framåt med senaste loppet i kroppen. Det skulle förvåna om inte Bergh tar av framskorna denna gång.

V75-2: Min "räddare"

Svårt lopp. Min förstahäst är 3 Made at Home som är under utveckling och som fått ett bra spår. 2 Donald Duck Tooma har ett perfekt läge och visade form senast. Även 8 Rescue har form och duger i klassen. Med tanke på spåret och den "okände" kusken kommer han att bli streckvärd. Min skrällvarning nummet ett!

V75-3: Vill ej spricka...

6 Sanity bli favorit vilket är helt rätt då han är en världsstjärna i kommande. Men då det finns en ännu säkrare spik i omgången väljer jag att dubbla med en annan av mina favoriter. 5 Caballion tror jag även han kommer att tillhöra de bästa i landet i år och jag vill inte spricka på honom. Om man vill ta med flera rekommenderar jag streck för 3 Clear Sign och 12 Yellow Eden. Kanske även 4 Oracle platsar som en C-häst på Jokersystemet.

V75-4: Torskar inte

Jag kan inte tänka mig att 6 Hallsta Lotus torskar detta lopp. Det trots att hans baneman från fjolårets upplaga 8 Pihlajan Aaroni är med i år igen. Senast det två möttes vann Hallsta Lotus lätt och jag förväntar mig samma resultat på lördag. Jag spikar denna megafavorit utan tvekan.

V75-5: Roliga streck

Ett mycket öppet lopp där i stort sett alla kan vinna. Roliga streck är 2 Diaz A.E. och 10 Sugar R.S. som båda kan mer än visat. Formstarka duon 7 Behind the Float och 12 Center Min måste även de med tidigt på "lappen".

V75-6: Ska bara vinna 1

Jag gillar 2 Tion Medon Sisu och tror att han kommer fortsätta upp i klasserna. Denna gång tror jag dock han får svårt att besegra 6 Bagley som gör debut i ny regi. Jag har följt Bagley länge och vet att han är en kanon. Ska normalt bara vinna ett sådant här lopp. Det vill säga om Stefan Hultman lyckats med de finslipande jobben då Bagley inte startat på länge. Om han inte är på topp kan även 1 Ugo och 4 Gossip´s Winner vinna. Skrällbuden är i första hand 7 Flicka Rigas och 8 Hot Pot.

V75-7: Ska bara vinna 2

Om bara 11 Vector du Ling är fräsch på lördag vinner han utan besvär trots spåret då han är så mycket bättre än konkurrenterna. Men då han inte fungerar så ofta väljer jag att gardera. Främst med 4 Main Kronos som tidigt sitter i spets.

Spiken: 6 Hallsta Lotus (V75-4)

Chansen: 6 Bagley (V75-6)

Skrällen: 8 Rescue (V75-2)

19
april
2012

Ruby Rensar rejält

V75 Åby lördag 21 april

Nu på lördag startar storloppssäsongen med Olympiatravet. Årets upplaga är inte den allra mest spännande. Finalomgången ser annars intressant ut och jag tror på hög utdelning. Open Stretch har betytt höga utdelningar flera gånger. Kanske min skräll Simb Ruby vinner den vägen?

V75-1: Ställer till det...

Fint stolopp. Favorit blir säkert 4 Merger Blue Chip vilket inte är mycket att säga om. Men jag garderar då just "snikspåret" kan ställa till det för henne. En som står perfekt till för att utnyttja det är stallkamraten 1 K.L.M. Prelong. 6 Mathilde Tröjborg var enorm för ett drygt år sedan men hon har inte samma klipp i steget längre. En häst som har formen på topp är 5 Simb Ruby och hon är mitt bästa skrälldrag i omgången. Ett annat kul skrällbud är 2 Calamara Donna som kan få smyga med i tufft tempo. Även 9 Nobodybeatsthebeat är en storskräll.

V75-2: Fint arbete

Jag gillar 4 Quick Razz och det är glädjande att han går framåt för varje start. Här har tränare Jacob Croon svarat för ett mycket fint arbete. Erik Adielsson kör igen - jag spikar.

V75-3: Fel favorit

6 Quarcio du Chene blir nog favorit. I mina ögon fel då var sämre senast. Dessutom var han inte alls lika fin i travet som i loppen innan. Min förstahäst i storloppet är 4 Local Conch som fått ett lopp i kroppen. Även bakspårsduon 9 Yarrah Boko och 10 Wishing Stone streckas. 2 Brioni har chans att försvara sin titel men då krävs det en smygare.

V75-4: Krävs full form

Ett för klassen starkt lopp. 2 You Two visade fin moral senast då han vann trots att han inte var som bäst för dagen. Nu krävs att han är i full form för att han skall vinna. 3 Cantab Sisu var ett offer för det iskalla innerspåret i lördags vilket vår kuskelit med få undantag gjorde allt för att komma till i lördags. Är snabb från start och har bra chans från spets. 5 Sem Jafet är lovande och måste streckas. 1 Pling Plong gav sig oväntat lätt senast. Tror att han är bättre om han får smyga vilket han har läge för här.

V75-5: Svårt hitta spik

Den som får in en spik i detta lopp har bra chans att vinna stora slantar. 10 Tournesol gillar jag men hon var blek senast så jag får kolla med Stefan Persson, landets senaste stortränare, vad det berodde på. 3 Viran Palema blir säkert favorit med tanke på vem som tränar och kör men jag är inte säker på att hon är någon stjärna.

V75-6: Friction garderas

Jag trodde mycket på 7 Friction senast men jag hade ändå ingen aning om att han skulle vara så bra. Nu kommer alla att skrika sig hesa om vilken bra spik han är. Visst kan han vinna men jag garderar, inte minst med tanke på läget. Roliga motbud är 2 Beatles och 8 Exdream. Även 9 Global Manhattan skall med.

V75-7: Tempo = vinst

I den avslutande avdelningen chansspikar jag 10 I Saw You som varit kanonfin i två lätta spetssegrar. Jag tror på en rejäl spetsstrid vilket gynnar min chansspik. Men skulle 5 Jackal Face komma billigt till ledningen är jag illa ute.

Spiken: 4 Quick Razz (V75-2)

Chansen: 10 I Saw You (V75-7)

Skrällen: 5 Simb Ruby (V75-1)

12
april
2012

Har en "Cool" rensare

V75 Solvalla lördag 14 april

Med ett par undantag en klassig omgång som bjuds. Det är sista chansen för topphästarna att kvala in till Olympiatravet och det är ett intressant lopp. Jag har en "Cool" rensare.

V75-1: Alla kan vinna

Omgången inleds med ett profillöst sprinterlopp. Jag tror att i stort sett samtliga kan vinna. Min förstahäst är 3 Wood Laday som går ner i klass. Även 2 Simon Starlight har bra chans om han kommer till spets. 9 Tjacke Gold har form och har utvecklats hos Kari Lähdekorpi. Blir det full fart på loppet fäller han många till slut. 4 Beatasine och 6 Hot Pot är andra tidiga bud.

V75-2: Min stora luring

Även den andra avdelningen är öppen. Jag tror mest på 7 Credit Fayline som var finfin i comebacken. Lär inte vara sämre med loppet i kroppen. 6 Cantab Sisu gillar jag skarpt - kommer han till spets blir han svårfångad. 4 Nimble är även han en kanon som måste streckas tidigt. Passa även 5 Goa Life som gillar tempo. Min stora luring är 8 Cool Caviar som såg läcker ut senast. Kommer han till från det tråkiga spåret kan han ställa till med ett korsdrag i kuponghögen.

V75-3: Pele i fint lopp

I ett mycket fint lopp ger jag tipsettan till 5 Alvena Pele som såg stark ut i comebacken. Ska vara ännu rappare med loppet i kroppen. 2 Iceland och 4 Oracle duger bra. Även 9 Reven d´Amour och 10 Orecchietti streckas. 6 G.H. Nemo är under fortsatt utveckling och det skall bli intressant att se hur han duger i detta gäng.

V75-4: Emma är duktig!

Ett för klassen starkt lopp. De bästa hästarna är 8 Bolt och 11 Jocke, med då båda fått tuffa lägen gör det loppet riktigt öppet. 1 Best Merchant har gjort det jättebra för duktiga Emma Bjerkås. Best Merchant är min förstahäst.

V75-5: Tre streck räcker

Jag tror att det räcker med tre streck i detta långlopp. Den jag tror mest på är 14 Winning Love som blir allt bättre för varje start. Även 3 Udo´s Oiler har varit kanonfin på slutet. Sista strecket sätter jag för den tidigare "förbrytaren" 5 Baltic Sund som varit säker som ett lås i sin nya regi.

V75-6: Ännu bättre nu

4 Jasmine Broline vann på bra sätt senast. Jag är övertygad om att hon kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen. Hon är snabb från start och jag tror att hon leder från start till mål. Jag anser att hon är omgångens bästa spik. I reservrutan sätter jag streck för läckra 9 Thai Goldie som även hon fått ett lopp i kroppen.

V75-7: Spetsvinner igen

I den avslutande avdelningen chansspikar jag 1 Ardi Boko som varit kanonfin i två lätta spetssegrar. Jag är inte helt säker på att han håller spets men jag har en stark känsla av att han gör det. Från ledningen går han knappast att slå. Värsta hotet mot min chansspik är 4 Dontellmewhattodo som avslutade vasst senast. Även 2 Inhibited och 11 Mugger M.M. kan vinna om Ardi Boko kommer bort.

Spiken: 4 Jasmine Broline (V75-6)

Chansen: 1 Ardi Boko (V75-7)

Skrällen: 8 Cool Caviar (V75-2)

05
april
2012

Laddad Peak skräller

V75 Romme lördag 7 april

Traditionsenligt är Romme värd för Påskaftonens V75:a. Omgången ser intressant ut. Romme har ett ganska långt upplopp vilket är en faktor för hög utdelning. Olympiatravets försök tror jag går till Yarrah Boko, medan Peak skräller i sista avdelningen.

V75-1: Två minus

1 Armani Trot var mycket bra senast men det finns två minusfaktorer för honom. Dels att det finns risk att det inte går att köra barfota runt om på lördag då det väntas kallt väder, dels att körande tränaren Jörgen Westholm har svårt att få till det i V75. 4 Trans Atlantic duger i klassen och gillar tempo. 10 Global Mazerine och 11 Long Night har båda fart att vinna om det klaffar.

V75-2: Tror mest på...

I ett öppet stolopp tror jag mest på Svanstedts 1 Jolene af Solnäs som var kanonfin i årsdebuten. Hon kan vara ett spikalternativ. Även 3 Saved From Above såg fin ut i comebacken. Passas skall även grundkapabla 13 Twigs Tiffany med en genomkörare i kroppen. 7 Global Nearly duger om hon kommer till spets. Vill även varna för 11 Opportunity som gynnas om det blir hårt tempo.

V75-3: Spänningen över

9 Yarrah Boko är omgångens bästa spik för mig. Jag tror att vakne Ulf Ohlsson tidigt kör fram och övertar ledningen och sedan är spänningen över. Första motbudet är 2 Noras Bean som gör comeback efter en tids vila. På skrällfronten nämner jag allt bättre 3 Jasper Lane. Även 4 Minos Vang kan ställa till med en skräll. 1 Turbo Viking tror jag ingenting på i detta sällskap.

V75-4: Bör vinna, men...

Ett för klassen svagt lopp. Min förstahäst är 4 New Royalty som borde vinna detta lopp enkelt, men då han var direkt svag i comebacken garderar jag rejält. 9 Hickory Dream har bra fart men han har galopperat två gånger på raken vilket oroar. 11 Nordic Viking imponerade inte mig vid segern och jag ser honom som omgångens mest överstreckade häst. 1 Lukas Hall är inte så tokig och han kan vinna, inte minst med tanke på det perfekta läget. 12 Super Karma har ett nyttigt lopp i kroppen men läget är inte bra.

V75-5: Låser på två

Jag väljer att låsa kallblodsloppet på två streck. Den jag tror mest på är 7 Krusen som varit grym på slutet. Men det går inte att plocka bort 14 Rino Dox från kupongen då han vissa dagar är en elithäst.

V75-6: Tror på True

Ett mycket svårlöst lopp. Mest tror jag på 5 True Advantage som kanonfin vid segern senast. Främsta hoten är stallkamraterna 7 Friction och 11 Inhibited som kommer att tjäna mycket pengar i år.

V75-7: Laddad skräll

Även den avslutande avdelningen är vidöppen. Tipsettan till högkapable 1 Global Money som återkommer efter vila. Håller han spets och får bestämma en bit på vägen blir han svårpasserad. 5 Famous Fayline och 6 Francais du Gull är bra för klassen men distansen är ingen fördel för duon. Ett kul skrällbud är 11 Peak som såg mycket laddad ut senast.

Spiken: 9 Yarrah Boko (V75-3)

Låset: 7 Krusen-14 Rino Dox (V75-5)

Skrällen: 11 Peak (V75-7)

 
29
mars
2012

Eliott Olympia-skräll

Jägersro lördag 31 mars

Det blev Jackpot i lördags då utdelningen på fem rätt uteblev, men vi på Ögat fick glädja oss att V75-förslaget gick in. Då vi bara spelar på sju rätt blev det ett bra netto. Nu hoppas vi på en större utdelning med Jackpotens hjälp. Eliott Hall skräller i olympiaförsöket!

V75-1: Heja Harry!

1 Harry Haythrow har formen helt på topp och har dessutom fått bästa spåret. Att han nu möter enklare sällkap är inget minus. Jag tror att han leder från start till mål. Främsta utmanaren är 3 Kaffir Face som kan massor när han är i full form. Även 2 Orfeus Brodde och 4 Royal Neo kan vinna om min spik sviker.

V75-2: Tror på Åke

I ett öppet stolopp tror jag mest på Åke Svanstedts duo 2 Braås Palema och 8 Kristin Broline. Den förstnämnde var bra vid segern senast och högkapabla Kristin Palema har fått ett lopp i kroppen. Av de övriga vill jag framhålla 5 Sobel Goldie som hittat stilen utan skor och med stängt huvudlag. Även 10 Bloom Boko har fart som duger.

V75-3: Bäst på Jägers

Flera av landets bästa hästar möts i detta Olympiatravs-försök. Min första häst är 3 Wishing Stone som avslutade bra i comebacken efter galopp. Han kommer att vara ännu bättre nu. 4 Quarcio du Chene måste naturligtvis streckas då han verkligen har hittat stilen. 5 Joke Face har fått ett lopp i kroppen och bör vara enormt förbättrad. Även 1 Iceland skall med på kupongen då han har bästa spåret. Skrällen är 6 Eliott Hall som gör sina bästa lopp hemma på Jägersro. Nu slipper han dessutom göra hela jobbet själv.

V75-4: Jape skräller?

Ett för klassen mycket bra lopp och här vimlar det av segerkandidater. Min tips är 4 You Two som satt fast senast. Även 6 Pling Plong är tidig. På skrällfronten nämner jag 2 Lineup de Jape som såg finfin ut senast. Kolgjinis duo 3 Vikings New Lane och 5 Kaboom Face har fart som duger.

V75-5: Har höjt sig

Jag chansspikar 5 Hyacint. Hon har höjt sig sedan hon kom till Svanstedt och blir svårslagen. Främsta hotet är 1 Jocasta Lane som svarade för en stark debut för Stefan Persson. Bör vara ännu bättre nu. Av tilläggshästarna tror jag mest på 9 Tofu.

V75-6: Plus på Leader

Ett mycket svårlöst lopp. Jag tippar 2 Bulldozer som fått ett perfekt utgångsläge. 6 Mr Pellegrino är en bra sprinter som blir svårslagen om han kommer till spets. 12 Very Sober har kanonform och streckas trots spåret. 3 Leader Tom får Erik Adielsson i vagnen i stället för den trevlige men lite trinde amatören som brukar köra och det är naturligtvis ett plus.

V75-7: Gillar Beatles

Här kommer jag att strecka rejält och min förhoppning är att jag sitter kvar med alla på mitt jokersystem och att det är värt massor redan innan den avslutande avdelningen. Skulle jag tvingas att sitta kvar med en häst så skulle det vara 3 Beatles som var mycket fin i comebacken - lär inte vara sämre med loppet i kroppen.

Spiken: 1 Harry Haythrow (V75-1)

Chansen: 5 Hyacint (V75-5)

Skrällen: 6 Eliott Hall (V75-3)

 
21
mars
2012

Turbo vinner bakifrån

Eskilstuna lördag 24 mars

Våren är på väg med stormsteg och man har redan märkt stor skillnad på tiderna i loppen. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få se ett flertal spetsvinnare den här V75-omgången på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Men min Turbo-skräll vinner bakifrån.

V75-1: Fin barfota

5 Beatasine var fin med barfotabalansen senast och den korta distansen talar till hennes fördel. Jorma Kontio kommer att ladda mot ledningen och i den positionen blir hon inte att leka med. 2 Royale de Crepon är inte helt att lita på, men felfri är hon givetvis segeraktuell från ett perfekt utgångsläge. 8 Simb Ruby gör det bra varje gång och det skulle vara intressant att se henne utan skor. 4 Merger Blue Chip återkommer efter frånvaro och hon är inget hett segerbud direkt.

V75-2: Taktiken klar

4 Allaballakaitoz tog den senaste segern retfullt enkelt på V75 i Kalmar. Fyraåringen står sig bra på alla distanser och från det här spåret har Åke Svanstedt taktiken klar på förhand. En häst som alltid går hela vägen in i mål är 5 Quick Razz som återigen får Erik Adielsson i sulkyn. Det måste vara hans tur snart.

V75-3: Given spik

5 Prince Tagg har fått ett välbehövligt lopp i kroppen och hästen ska vara rejält uppåt i form. I årsdebuten såg han fin ut efter galoppen och normalt sett räds han inte motståndet. Här blir det ett offensivt upplägg och jag tycker att singelstrecket är helt givet.

V75-4: Laddat intryck

9 Pink Elephant är en rejäl häst som stallet håller väldigt högt. Han ska vara rappare med lopp i kroppen och intrycket senast på hemmaplan var laddat trots att motståndet var relativt mediokert. Känslan är att han tål att göra jobbet på egen hand. Två hästar som absolut kan skrälla är 8 Sandman Sand och 11 Latest News.

V75-5: Ärlig skräll

1 Staro Fifty Fifty är rejäl för klassen och den senaste segern togs enkelt från ledningen. Nu är spåret perfekt och i front ökar vinstchanserna markant. Pass upp för 8 Umberto Madrik som ska vara uppåt med det senaste loppet i kroppen. Hästen är stark och förmodligen blir det ett offensivt upplägg när Bergh har hittat ut. En som är ruskigt ärlig är 10 Turbo Sweden som slutade tvåa bakom Caddie Gallant senast. Se upp!!!

V75-6: Stig H gillar...

6 Dicey Spicey är en stenhård märr som man hör att Stig H Johansson gillar. Är ruskigt speedig på en kort bit och med rätt löpning kan hon fälla samtliga trots att hon ställs mot "pojkarna" den här gången. 12 Friction var inte som bäst senast i Kalmar, men hästen travade med punktering större delen av loppet och avslutningen var det knappast något fel på. 3 Outlaw Merci håller jag som en bra häst och den här gången ska han lättas rejält i balansen.

V75-7: Jag har feeling

3 Famous Fayline står sig fint i "silver" och hästen har matchats på V75 en längre tid. Nu är spåret perfekt och jag har feeling för att han är starkast till slut. Jag gillar även 7 Haraldinho som fått ett lopp i kroppen. Men räcker det?

Spiken: 5 Prince Tagg (V75-3)

Chansen: 9 Pink Elephant (V75-4)

Skrällen: 10 Turbo Sweden (V75-5)

 
15
mars
2012

Kallblodig rensare

Momarken lördag 17 mars

Dags för Unionstrav på Momarken och jag påminner om att varmblodsloppen som regel vinns av de svenska hästarna. Vad som är värt att tänka på är att det är ett mycket långt upplopp på Momarken vilket gör att "alla" hästar får chansen. Jag bjuder på en kallblodig rensare!

V75-1: Risk för svar

4 Fleetfoot Hanover är en vindsnabb dam som passar på den korta distansen men det finns risk att hon får svar om ledningen vilket gör henne sårbar. En som vill till spets är 2 Democrat och han kan rinna undan om han får bestämma en bit. 10 Hamras One More har formen på topp och skall räknas. Även 5 Art on Line bör streckas. Varnar även för 9 Mugger M.M. som jag tror är bästa hästen.

V75-2: Stormvarning!

11 Hallsta Lotus har fått ett lopp i kroppen och kommer att gå framåt med det i kroppen men jag vill ändå gardera med ett par norska hästar. Bästa norsk är 15 Åsajerven. Han har visat form på slutet. Även 1 Joker Elden och 10 Moe Brage skall streckas. Stormvarning för 7 Stjernelyn som är min spetsfavorit. Hästen är mycket bättre än vad raden säger.

V75-3: Miss kul streck

Ett mycket svårt lopp. Det är fullt möjligt att 4 Knifetown Lady blir favorit och i så fall jublar jag för jag tror inte ett smack på henne. Hon har fått snabba pengar på sig och senast var hon dålig trots att hon vann. Ett kul streck är 5 Miss My Money som nu får Örjan i vagnen. Även 9 S.J.´s Majesty kan vinna till bra rens. 15 Delmerica har jag sett vinna på Åby och då var hon kanonfin.

V75-4: Lättare emot

7 Vermo möter denna gång lättare motstånd än i de svenska V75-starterna där han varit belastad med en tvångsprissumma. Jag tror att han har toppchans felfri och spikar. 12 Motivated Hanover har visat härlig inställning och skall räknas som ett motbud trots spåret. Även 4 Sonof Montechristo och den norska duon 3 Pas På Jokum och 6 Sexy Dirty Money är segerbud om min spik sviker.

V75-5: Tre höjer sig

Tre hästar höjer sig över de andra. Mitt främsta bud är 8 Felix Vingboons som var grymt fin senast. Även starka duon 10 Jacky Glide och 11 Ritano Freight är givna på kupongen.

V75-6: Jag gillar Beanie

3 Joke Face är det naturliga valet av tipsetta men jag är inte säker på att han ligger längst fram formmässigt, så jag fyller på med streck för 5 Wishing Stone som jag tror är minst behov av lopp i kroppen. 6 Beanie M.M. gillar jag skarpt och får han ett bra lopp är han i striden. Att han är den av mina tre som kommer att rensa bäst gör inte det hela mindre intressant.

V75-7: Laddad till max

9 Jasper Lane har varit en följetong på V75 det senaste halvåret. Har dock svikit i de senaste starterna. Nu gör han comeback efter lite vila och jag är säker på att han kommer att vara laddad till max. Det långa upploppet är ett plus för hans del och jag chansspikar den elvaårige valacken.

Spiken: 7 Vermo (V75-4)

Chansen: 9 Jasper Lane (V75-7)

Skrällen: 7 Stjernelyn (V75-2)

 
08
mars
2012

Brave en modig skräll

V75 Kalmar lördag 10 mars

Inga större framgångar i lördags då mitt huvuddrag I Saw You inte tog sig förbi favoriten. Jag har nya drag till Kalmar. Valfri balans gäller på lördag. Att stallbacken ligger efter mål gynnar hästar som inte så gärna brukar sig för fullt. Brave Run är min modiga skräll.

V75-1: Gillar lördagar

6 Jackal Face är i mina ögon omgångens bästa spik. Han trivs med att tävla på lördagar vilket han har bevisat med flera V75-segrar. Jag tror att han leder från start till mål. Främsta hotet är 4 Harry Haythrow. Han är på väg mot toppformen och med rätt resa kan han gå ruggigt fort över upploppet. Även 5 Gigant Slugger kan speeda vasst om det stämmer.

V75-2: Jag vurmar för...

Ett mycket svårt lopp. Jag vurmar för 2 Imperial Wareco som jag sett vinna från spets ett par gånger. Även 5 Citrin duger i klassen. Jag tror inte att 3 Sandman Sand kommer att ha lika stor tur som senast och då vinner han knappast i V75.

V75-3: Gillar Brave

Jag garderar obesegrade 4 Global Nelly. Främst för att hon kommer att bli "Järvsöfaks-streckad" men även för det finns en liten risk att hon galopperar från det snäva spåret. Men också för att det finns ett par riktigt bra märrar emot. En sådan är 9 Angie Boko. Även 1 Fragola med offensive Klaus Kern i vagnen kan sätta stopp för favoritens segerrad. Jag vill varna för 6 Brave Run som är i mycket fin form. Brave Run är en häst jag gillar och hon blir min speciella skräll.

V75-4: Zefiras först

Inte den högsta klassen och här krävs rejält med streck. 1 Zefiras Kavat visade senast att hon inte enbart är en lunchhäst då hon avslutade vasst bakom Abborren. Från det här fina spåret har Zefiras bra spets- och vinstchans. Även 5 Flashman´s Jenka är ett tidigt streck.

V75-5: Per mitt drag

Svårlöst här också. Mycket betrodd kommer säkert 7 Udo´s Oiler att bli. Men han riskerar att hamna illa till och dessutom har han rest mycket långt vilket kan sitta i benen. Ett kul drag är 6 Favorit B.T. som kan ta hand om taktpinnen från start. Men mitt roligaste bud är 13 Lyckes Per som har en mycket vass speed om det klaffar under vägen.

V75-6: Allaballakaitoz!

I detta lopp finns säkert sex-sju hästar som varit spikbud om det inte mött varandra. Förstarösten går till 6 Allaballakaitoz som vann på snyggt sätt senast. Tar troligen ledningen men den långa distansen är en nackdel. En som gillar långt är 7 Yamani Hornline och jag tycker att han står billigt inne denna gång. Jag är dessutom säker på att paret som tränar honom har vässat lite extra inför V75-starten på hemmaplan. Melander-duon 8 Long Night och 12 Trans Atlantic kommer in i matchen om det blir tempo.

V75-7: "Säkert" lås

I den avslutande avdelningen streckar jag endast trolige ledaren 5 Vector du Ling som skicklige Anders Hesselgren har gjort ett kanonjobb med och oerhört spurtstarke 9 Friction. Se där mitt "säkra" lås i omgången.

Spiken: 6 Jackal Face (V75-1)

Låset: 5 Vector du Ling/9 Friction (V75-7)

Skrällen: 6 Brave Run (V75-3)

 
01
mars
2012

Skrällidén: Hamtaro!

Axevalla lördag 3 mars

Jackpot på Axevalla kittlar alltid lite extra då det långa upploppet innebär att "alla" hästar får chansen. Att omgången dessutom ser svår ut gör inte det hela mindre intressant. Min roligaste idé är Hamtaro.

V75-1: Kul Spik

9 I Saw You är i mina ögon ett kul spikförslag då han gynnas av det förmodade tuffa tempot. Att han återkommer efter vila är en fördel då han brukar gå bra efter vila. Främsta motbudet är 3 Rano om han får bestämma i spets. Tror han kommer att vara förbättrad gentemot senast. Även 2 Montgomery Hill räknas då han alltid går in i mål. 7 Capello Bob var lite blek senast men får han rätt lopp har han en vass speed. Luringen 5 Wiss Pen som gillar att smyga.

V75-2: Bästa spiken

Är 11 Hurricane Blue som näst senast vinner han lätt men är han som senast får han svårt. Jag får kolla med stallet om varför han var blek senast. Jag måste dock tro att han är på topp då man väljer att starta på V75 igen. Omgångens bästa spik. Skulle han svika står segerstriden mellan 3 Gigant Sånna, 6 La Zona Broline och 10 M.T. Glorious.

V75-3: Svårt nå spets

Min första häst i detta öppna stolopp är 6 Turbos Cherie som var grymt bra från spets senast. Tror dock det blir svårt för henne att komma till spets denna gång så jag streckar på. 2 O.U.Glide är en tuff märr som har fått ett bra spår. Även 1 S.H.T.´s Playmate duger om hon hittar ut från innerspåret. 10 Jacky Glide och 12 Operett Ribb får hoppas på stenhårt tempo för att kunna vara med och slåss om segern.

V75-4: Inte nog med...

Svårt även här. Inte nog med att det är ston som tävlar över lång distans, de skall dessutom köras av lärlingar. Här streckar jag rejält. Förstahästen är 1 Braås Palema som tävlar på hemmaplan och från främsta spåret. Även 3 Tofu och 12 Password har bra fart i benen. Luringen är 9 Lindsey Trot som trivs ypperligt på lång distans.

V75-5: Kapabel skräll

6 Fantoccini var vass i somras men har haft infektioner under hösten och vintern. Är han tillbaka i form vinner han men det är inget jag vågar lita på. Jag garderar i första hand med 2 Harpos Hitsville som har fått ett perfekt läge. Även 4 Super Ferrari och 5 B.B.S.Mandarino skall med på lappen. Min skräll är 12 Hamtaro som kan massor i grunden och som gynnas av det långa upploppet.

V75-6: Mafioso styr

6 Art on Line blir säkert favorit och visst kan han vinna men min förstahäst är 9 Mafioso som ser allt bättre ut. Blir det tufft tempo blir han svår att stå emot. Andra tidiga streck är 10 Mad Image och 12 Ekets Patrik. Flemming Jensens 4 Vermo är det mycket snack om men jag vill se honom prestera innan jag köper honom.

V75-7: Dags för Goofy

Roligt att det avslutande loppet i en jackpot-omgång är vidöppet. Det öppnar upp för miljonutdelning. Mitt drag är 3 Goofy Bermon som avslutade sylvasst senast. Även 13 Ottens Vigo och 14 Juggle Face är tidiga. Mitt råd är att spara många streck då det mycket väl kan skrälla.

Spiken: 11 Hurricane Blue (V75-2)

Chansen: 9 I Saw You (V75-1)

Skrällen: 12 Hamtaro (V75-5)

<<  16 17 18 19 20 [2122  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39