08
december
2011

Kalypso gör mig glad

Örebro 10 december

Maharajah är tillbaka och det kommer att "skrikas" om hur klar han är. Jag fortsätter att gardera då Quarcio du Chene är en tuff konkurrent. Det är även ett högklassigt tvååringslopp på kupongen - jag går emot förnuftet då min bästa spik återfinns där. Skrällen? Kalypso Face!

V75-1: Crepon klar

9 Royale de Crepon svarade för en stark debut för sin nye tränare Marcus Lindgren och jag tror att hon är ännu bättre nu. Även 2 Calamara Donna, 3 Merger Blue Chip och 5 Target Hoss är tidiga bud. På skrällfronten nämner jag duon 4 Canaka B.F. och 7 Nursery Rhyme.

V75-2: Alla kan vinna

Här kan i stort sett alla vinna eftersom loppets bästa häst 1 Global Manhattan inte visade någon gnistrande form i comebacken. 9 Velten Ovambo kan en hel del, liksom 7 Hamras One More. Den sistnämnde blir svårpasserad om han kommer till spets. 3 Nimbus Hackstable har ett bättre läge än på mycket länge. Som sagt, jag streckar på ordentligt.

V75-3: Garderar igen

4 Maharajah kommer som vanligt att bli klar favorit och jag tänker fortsätta att gardera innan han visar den riktiga toppformen vilket han i mina ögon inte gjort ännu. Dessutom lär 6 Quarcio du Chene komma före från start och att ta ner denne från dödens blir inte lätt. Storluringen i loppet är min favorit 7 Nahar som återkommer efter halsproblem.

V75-4: Jan kul skräll

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält om inte min chansspik 6 Global Mazerine vinner. Han höll farten bra senast och jag tror att han tidigt kommer till spets. Ett kul skrällbud är 12 Jan Cahoot som kan massor och kommer att bli bortglömd. Även duon 10 Nocturnal och 11 Figaro Sånna kan överraska.

V75-5: Förtjust i löftet

Det är egentligen helt fel att spika i ett tvååringslopp men jag har blivit förtjust i obesegrade megalöftet 3 Nostromo. Har dessutom fått bättre spår än de värsta konkurrenterna och jag väljer att spika honom. Största hotet är läckre 7 Dreams Take Time som nu körs av Örjan Iihlström. Även Svante Båths trio 5 Global Offshore, 9 Questor och 10 American Idol har fart som duger.

V75-6: Kalypso på gång

Öppet även om 4 Wee Catch Diamond imponerade senast. 3 Kalypso Face är på gång igen och har fått bra spår. Han är mitt bästa förslag till skräll i omgången. 1 Nantucket är alltid vass när det stämmer och 7 Famous Fayline ser finfin ut i Lennartssons regi.

V75-7: Glöm inte Harry

4 Kaffir Face såg ut som en miljon i värmningen inför senast och svarade även för en vass upphämtning efter galopp. Håller han sig på benen tror jag att han vinner men han är ingen att hålla i handen när det blåser. 3 Covington Ås fastnade med sparat senast och det är fullt möjligt att han är på topp denna gång. 2 Jasper Lane har visat att han duger. 7 I Saw You är bra varje gång. Ett kul skrällbud är 9 Harry Haythrow som "alltid" avslutar vasst. 6 Alandis Karisma var finfin senast.

Spiken: 3 Nostromo (V75-5)

Chansen: 6 Global Mazerine (V75-4)

Skrällen: 3 Kalypso Face (V75-6)

02
december
2011

Waypoint fixar värdet

Axevalla lördag 3 dec

Nästan bara favoriter i lördags men efter ett par halvskrällar på slutet uteblev jackpoten. Den är veckan är det Axevalla och dess superlånga upplopp som står som värd för en mycket öppen omgång. Axevalla har som regel en fin bana som tillåter valfri balans även under den kalla årstiden. Mitt vassaste skrällbud är Waypoint med Tony Wallin.

V75-1

Kalle kul drag

Svårlöst. Ett kul drag är 11 Kalle Quivivra som höjt sig flera klasser på slutet. Även 4 Head Line och 7 Sacha du Varlet är tidiga streck. 10 Ritano Freight räknas även han då distansen passar. Se upp för duon 3 Ego Sånna och 6 Agobra Rubin!

V75-2

Ännu bättre nu

7 Arby´s Amalia var fin i comebacken. Kommer nog att vara ännu bättre vilket lär krävas för att hålla undan för 13 Global Midnight. Bakom favoritduon lurar trion 3 Wiss Shadow, 11 S.H.T.´s Playmate och 12 O.U. Glide i vassen.

V75-3

Tror på Neo

Jag varnade för 3 Neo Smed i lördags men tyvärr fick han inte chansen. Om Erik Adielsson hade varit mer offensiv hade Neo Smed som sämst varit tvåa. Han ser helt grym ut för dagen och jag tror mycket på honom här. Till och med så hårt att jag utser honom till chansspik. Det värsta motbudet är 1 Year in Review som jag tror är på väg tillbaka mot den form han hade i våras. Även 2 Amaru Boko och 7 Calamara Donna kan vinna med klaff.

V75-4

Kan skrälla

3 Allaballakaitoz gillar jag skarpt och från spets blir han svårslagen. Även 11 Waypoint har härlig utstrålning, kapacitet och lopp i kroppen. Hon och Tony Wallin kan skrälla trots läget, men loppet är öppet och det kan löna sig att strecka på ordentligt.

V75-5

Riktig skjutare

Ett lågklassigt femtonhästars Stolopp som dessutom körs av lärlingar, ja svårare än så blir det knappast. En häst jag kan framhålla är 4 Beverly Boko som jag tycker ser ut som en riktig skjutare. 1 Maximillan har gjort det bra för stall Svanstedt.

V75-6

Power-skräll?

En kul och öppet stayerlopp inleder DD-spelet. Min förstahäst är råstarke 2 Yamani Hornline som imponerade stort vid segern på Solvalla. Även 4 Natural Wonder har övertygat i sin nya regi. 1 Zeb de Castella har läget men jag är inte säker på att lång distans passar. En kul skräll kan 6 Landers Power vara. Han såg fin ut senast och går framåt med loppet i kroppen. 5 Toralf Jubb går heller inte att räkna bort.

V75-7

Winner vinner

Mitt starkaste förslag till spik är 5 Gossip´s Winner. Han har sett smällfin ut hela hösten. Att han inte orkade hela vägen senast tar jag inte så hårt på då han i mina ögon framför allt är en sprinter. Jag tror på tidig ledning och sedan blir segern lätt. I en normal V75-omgång är det naturligtvis ett minus att avsluta med spik då värdet inte kommer att gå upp så mycket när favoriten vinner, men jag tror att det är högt värde redan innan så jag kommer bli nöjd med utdelningen ändå. Om man garderar är 2 Delvin Gold och 10 I Saw You givna streck.

Spiken: 5 Gossip's Winner (V75-7)

Chansen: 3 Neo Smed (V75-3)

Skrällen: 11 Waypoint (V75-4)

24
november
2011

Tvååring skräller

Lördag 26 november Jägersro

Hoppas att några av er hade nytta av mina spikar Mr Picolit och Guardian Rose i lördags. För egen del blev det bara sex rätt på Jokersystemet. Nya tag den här omgången som körs på Jägersro. Omgångens mest spännande lopp är Uppfödningslöpningen där årets bästa tvååring skall utses. Där startar min speciella skräll!

V75-1

Lättare emot

7 O´Grady är en kanon som möter något enklare motstånd än på slutet och han skall ses med bra vinstchans. Främsta hotet är 3 Kaffir Face som strider starkt i ledningen. 1 Covington Ås är på gång och han trivs på Jägersro. På skrällfronten nämner jag 8 Harry Haythrow och 12 New Line.

V75-2

Vinner i spets

2 Homer Kemp har sett finfin ut i de två senaste loppen och blir svårslagen om han kommer till spets. Men det finns fler bra hästar och jag rekommenderar gardering. En som måste med är 1 Ouch som var klart bra senast. Passa även duon 5 Solist Brodde och 6 Stark Lavec. Kul skrällar är 8 Dark Princess och 10 Kom Lloyd.

V75-3

Ingen skumpa

Jag tror inte att det korkades upp någon skumpa när gänget kring 1 Maharajah fick se spåret. Jag har gått emot honom varje start i höst och jag går emot igen då det är stor galopprisk om han laddas från start. Laddar man inte kan han hamna illa till. Motståndet är inte det allra värsta så visst kan vinna men som megafavorit är han inte intressant. 4 Local Conch har inte visat någon megaform på slutet men från spets duger han. Även 3 Juggle Face har styrka för att vinna. En kul skräll är mycket formstarke 8 Neo Smed.

V75-4

Blivande stjärna

Hoppas att alla får chansen och att det inte blir mängder av galopper i årets Uppfödningslöpning. Min förstahäst är 3 Dreams Take Time som jag gillar skarpt. Även 2 Quid Pro Quo och 4 Fascination är stora löften. 5 Molle C.D. måste streckas då han kommer att gå framåt rejält med kvalet i kroppen. En häst jag vill varna för är 10 Quadrupedans. Hon kommer att gå framåt med senaste loppet och jag ser en blivande stjärna i henne.

V75-5

Billigt inne

3 Torgil står larvigt billigt inne och jag blir förvånad om han förlorar. Han är mitt bästa spikförslag.

V75-6

Hur är stinget?

5 Mathilde Tröjborg är en kanon och vinner om hon har toppform men jag är inte säker på stinget för dagen och väljer att gardera. Först med 10 Merger Blue Chip som gillar om det blir tempo. Även 1 K.L.M. Prelong och 7 Nursery Rhyme skall passas. 2 Annicka förstärks med Johnny Takter i vagnen och måste streckas.

V75-7

På väg mot guld

Min chansspik är 4 Tion Medon Sisu. Han var felbalanserad senast och kunde inte göra sig själv rättvisa. Nu blir det rätt balans och då vinner han trots att han gått upp i klass. Jag sa till min vän och "bollplank", skicklige och påläste travanalytikern Jan Timonen i somras, att jag tror Tion Medon Sisu inom en snar framtid kommer att vara i Gulddivisionen. På vägen dit vinner han detta!

Spiken: 3 Torgil (V75-5)

Chansen: 4 Tion Medon Sisu (V75-7)

Skrällen: 10 Quadrupedans (V75-4)

<<  16 17 18 19 20 [21

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39