04
oktober
2012

Fourty fixar pensionen

V75 Hagmyren lördag 6 oktober

Nu blir det vanliga "gängor" med en V75:a per vecka. Att den mörka årstiden startar med en Jackpot gör det hela lite ljusare. Omgången ser rolig ut och jag vill påminna om att det är kort upplopp på Hagmyren vilket gör det extra viktigt att vara med där framme direkt. Steve Fourty fixar min pension!

V75-1: Brianson-skräll?

4 Covington Ås och 6 Calvados Crane blir hårt betrodda då de har högre kapacitet än sina konkurrenter. Det var länge sedan Covington Ås visade toppform och han är svårbedömd. Calvados Crane är den jag tror mest på och han borde gå framåt med senaste loppet i kroppen. Är dock bäst över kort distans. Tror alltså det kan skrälla. En häst som har både form och läge är 3 Brianson.

V75-2: Lotus garderas

Veckans största favorit kommer 13 Hallsta Lotus att bli och naturligtvis har han bra chans. Läget och det faktum att han inte varit lika dominant under den senaste tiden, trots att han vann i Finland senast, gör att jag garderar. Främst med 8 Lome Mix som visat kanonform i Norge. Även 14 Faksen J:r kan duga om favoriten kommer bort.

V75-3: Hamnar illa till?

Öppen gulddivision. Jag rekommenderar riklig gardering. Mest tror jag på 1 Womanizer men innerspår är ingen höjdare på "Myren" så det finns risk att han hamnar illa till. Jag vill ha med trion 4 I Won't Dance, 7 G.H. Nemo och 9 Year in Review. Dessutom streckar jag 11 Francais du Gull och 12 Timetosaygoodbye trots deras iskalla spår.

V75-4: Molle från spets

1 Molle C.D. möter enklare motstånd än vad han stött på under året, förutom senast då han vann lätt. Molle C.D. är snabb från start och blir svårfångad om han tar spets och får bestämma. 10 Gambrinus Degato såg fin ut efter sen lucka bakom kanonen Just Magic senast. Slipper nu denne och skall då räknas. Även 3 Masse Palema och 8 Sea View duger i klassen. 9 Mick Jägers blir hårt betrodd men det är fel förutsättningar för honom. Överstreckad!

V75-5: Svårt runda allt

14 Flowstarter G. kommer att bli hårt streckad men jag svårt att se henne hinna runda detta sällskap över kort distans. Inte minst med tanke på det korta upploppet. Mina två röster går till 3 Baroness Boko och 6 Lipstick Jungle som båda kan bättre än vad de visade senast.

V75-6: Fixar pensionen

5 Steve Fourty har varit kanonfin i de senaste loppen och jag ser honom som en mycket spelvärd spik i denna öppna omgång. Det gäller att vara tuff när de stora slantarna skall fördelas. Jag hoppas och tror att en miljonvinst med honom lägger grunden till min pension som skall upplevas i varmare breddgrader.

V75-7: Min bästa skräll

4 Stormysky var mycket förbättrad senast - är han lika bra igen blir han svårslagen. Men han uppträder ojämnt och jag garderar. I första hand med 2 Across the Bridge som visade uppåtform senast. Även 11 Pine Alone skall med på kupongen, han gynnas om det blir tempo. En annan häst som måste streckas är 7 Fredrik Laday som går ner i klass. Jag har feeling för att han kommer svara för ett kanonlopp på lördag och han är min speciella skräll.

Spiken: 5 Steve Fourty (V75-6)

Låset: 8-13-14 (V75-2)

Skrällen: 7 Fredrik Laday (V75-7)

27
september
2012

Gigant med ny kusk

V75 Solvalla lörsag 29 september

Stortrav på Solvalla med dubbla V75:or. Under lördagen är det V75-finaler. Loppen är öppna och jag hoppas och tror på hög utdelning. Mitt hetaste skrällbud är allt bättre Gigant Proud som får en ny kusk i sulkyn.

V75-1: Två skrällbud

I första avdelningen tror jag det kan skrälla då bästa hästen 8 Tidied Accelarator har fått ett knepigt läge. Skulle det lösa sig kan 12 Ed You vinna trots spåret. En kul skräll är speedige norsken 4 French Destiny. Även spurtstarka 1 Ariel Boko kan vinna om det klaffar.

V75-2: Ingen revansch?

Även här har favoriten 11 Aristocat Boko fått ett uselt spår och med tanke på det kan han få svårt att ta revansch på 6 Oleander. 2 Sigurd Speed och 7 Peignoir är två andra duktiga hästar som måste streckas.

V75-3: Passa Ruby!

Ett öppet stolopp. Svårt att räkna ut vem som vinner så jag rekommenderar rejäl gardering. Mest tror jag på 2 K.L.M. Prelong som står perfekt till. 1 Global Midnight är ytterligare ett bud men jag är inte säker på att hon är lika bra slag som tidigare. 12 Merger Blue Chip är även hon en Svanstedt- kanon men läget skrämmer. 4 Dileva Käll får Örjan Kihlström i vagnen vilket är intressant. 7 True Advantage kan allt vissa dagar och måste streckas. Passa även skrällen 10 Simb Ruby som var dunderfin senast.

V75-4: Gigantisk skräll

Det vimlar av segerkandidater. Mitt första streck sätter jag för 2 Guinness Trot som är under kraftig utveckling. Även 10 Gigant Proud måste med då jag tror att han duger bra och dessutom kommer han att bli lite streckad. Ny kusk nu är alltid värd ett obs och Gigant Proud är min speciella skräll på lördag. 7 Le Mat blir även han allt bättre och skall med på kupongen. Startsnabba duon 3 Power M.S. och 5 Tab Hall får inte plockas bort.

V75-5: Låser på tre

I det här loppet tror jag att striden står står mellan springspårens 6 Abborren, 7 Scarlet Tabac och bästa hästen 14 Braås Palema. Får någon av de förstnämnda bestämma tempot i ledningen kan det bli seger, men annars blåser nog Braås Palema förbi till slut.

V75-6: Blir besviken...

4 Saston är en kanon som senast visade att han är tillbaka i full form. Jag blir oerhört besviken om han inte vinner då jag kommer att spika honom på allt. Enda hoten är högkapable 7 Parkin och den troliga ledaren 1 Avalon Spider.

V75-7: Elliot överraskar

I den avslutande avdelningen blir Åke Svanstedts förvandlingsnummer 9 Beckman favorit men jag garderar friskt då han sprungit på sig snabba pengar och står lite hårt till nu. En häst jag absolut måste strecka är 10 Quick Razz som visade uppåtform senast efter en liten svacka. Även skrällbudet 8 Prince Elliot får plats på min "lapp". Han visade form vid segern i fredags. Av de hästar som startar längst fram tror jag mest på 3 Alki Flevo som var mycket fin vid segern senast. Varnar även för 14 Pitch Command som jag tror sitter där snart.

Spiken: 4 Saston (V75-6)

Chansen: 6-7-14 (V75-5)

Skrällen: 10 Gigant Proud (V75-4)

20
september
2012

Polar vinner bakifrån

V75 Färjestad lördag 22 september

Unionstrav på lördag, det vill säga att svenska hästar tävlar mot norska. Svenska hästar vinner oftast varmblodsloppen men norska kallblod är i regel starkare. Jag tror att det blir samma visa denna gång men minst ett varmblodslopp går till Norge. Färjestads bana är snabb och gynnar täthästarna. Skrällen Polar L.B. vinner dock bakifrån!

V75-1: Hett skrällbud

Bra lopp. Bästa hästen är säkert 10 Lovelock men då han tävlar ojämnt väljer jag att gardera. Främst med 5 Jitanes som senast visade att hennes årstid infunnit sig. Även 4 Avanti L.M. och 7 Indigious är tidiga streck liksom tuffe 11 Västerbo Prestige. 3 Eros Tooma står bra till. Varnar för 12 Polar L.B. som hade varit ett spikförslag med bra spår, nu får han nöja sig med att vara mitt heta skrällbud.

V75-2: Dill och Queen

Ett stolopp och här kan det hända vad som helst. Min första häst är 1 Baroness Bokos som var klart förbättrad senast. Även 15 Global Kitten är tidig då hon "alltid" vinner på Färjetsad i september. 6 Dillkrona och 9 Yvory Queen är två formstarka skrällbud. Hårt betrodda 12 Delmonica Sund tror jag felar bort sig.

V75-3: Billigt inne

Topphästen 2 O´Grady står mycket billigt inne och bara skall vinna., Han har radat upp starka insatser i sommar och jag spikar. Om man garderar är 4 Francais du Gull given. Körs för första gången av någon annan än tränaren och det är intressant.

V75-4: Tror på Alltime

Vidöppet och jag har svårt att se vem som skall vinna. Den jag tror mest på är 10 Alltime Stardust som varit grym i Christoffer Erikssons regi. 4 Overtaker by Sib har både styrka och fart. 11 Kazire de Bob har utvecklats starkt och utan galopp kan han vinna. 6 Perfekt Power är en tuff herre som fått ett lopp i kroppen. Jag streckar samtliga svensktränade hästar i loppet.

V75-5: Norsk strid

I det här loppet tror jag striden står mellan de norska kallbloden. Min tipsetta är 13 Stjernejerven som tål att göra jobbet själv. 6 Johan Herbjörn och 8 Stjerne Faks måste streckas tidigt.

V75-6: En tokskräll?

6 Love Force är en kanon som möter ett gäng "vanliga" hästar. Jag tror att han vinner lätt och han är min andra spik. Främsta hotet är 7 J.L.´s Bjuv som såg grymt fin ut i lördags. En tokskräll kan 10 Admiral Sea vara. Han var mycket bra i början av året och när nu Marcus Savin väljer starta honom i V75 direkt efter vila är han säkert nöjd med hästen i jobben.

V75-7: Varnar för Ami

I den avslutande avdelningen blir 15 Perfect Toll stor favorit. Visst har han bra chans men då banan är snabb kan det bli svårt att hinna fram. 4 Pingus Vang och 5 Pacific Joy är två bra stayers. En häst jag vill varna för är 3 Un Cher Ami som jag tror är under kraftig utveckling. Även hans stallkamrat 13 Tion Medon Sisu har bra styrka och han såg finfin ut vid segern på Visby senast.

Spiken: 2 O'Grady (V75-3)

Chansen: 6 Love Force (V75-6)

Skrällen: 12 Polar L.B. (V75-1)

13
september
2012

Spikas och spikas emot

V75 Åby lördag 15 september

Stortrav på Åby denna lördag med Europas travkejsare Commander Crowe som deltagare i de två heaten av Åby Stora Pris. Jag tror att han bara vinner ett och spikar honom endast i det andra heatet. Jag spikar emot i det första! Omgången håller hög klass och det ser även spännande ut spelmässigt. Vill även påminna om dubbla open stretch på Åby.

V75-1: Vinner på speed

Första heatet av Åby Stora Pris. Jag sticker ut hakan och spikar 4 Sebastian K. som jag tror tar spets för att sedan släppa till 7 Commander Crowe. Sedan tror jag Sebastian vinner på speed. En kul öppning på omgången. Den som inte vill chansa tar naturligtvis även med travkejsaren Commander Crowe på lappen. Övriga hästar ser jag som utfyllnad.

V75-2: Åke från spets?

Öppet och här kan det skrälla. Min första häst är 6 Åge Hornline som jag tror kan komma till spets. Även 8 Ochoa Bob har fart som duger i klassen. 3 Action Online ser allt bättre ut och är värd ett streck.

V75-3: Thai min skräll

På förhand ser det ut att bli en rejäl öppning i detta fina lopp. Kommer min idé 6 Balticas Yahoo tidigt till ledningen blir han svårtuggad. Men det finns risk att han hamnar illa till och med tanke på det väljer jag att gardera friskt. Ett givet streck är 2 Joker Stursk som är på väg tillbaka mot formen på allvar. Även 11 Tidied Accelarator måste med på kupongen. Varnar för 1 Prada Secret som såg finfin ut senast och lär vara ännu bättre nu. 4 Manalapan är en tuffing som gillar om det blir hårt tempo. Även vassa 10 Thai Goldie gynnas av tufft tempo. Hon är min speciella skräll!

V75-4: Blir överspelad

Svårt att se vem som skall vinna. Min första röst ger jag till 6 Dean Meatloaf som var riktigt bra senast. Även 10 Rico Follo skall streckas då han har höjt sig flera klasser i sin nya regi. 3 Exotic Sund var klart förbättrad utan skor senast men man får inte glömma att bästa effekten brukar vara första gången man kör barfota. Exotic Sund lär bli överspelad denna gång.

V75-5: Sämre i heat 2

Jag har svårt att se 2 Commander Crowe förlora detta heat. Inte minst med tanke på att 5 Sebastian K. har haft svårt att fungera fullt ut i de andra heatet då han tävlat två gånger samma dag.

V75-6: Har inte glömt...

3 Amour Rapide var bra senast och från detta fina läge blur han min tipsetta. Bakom honom räknas 2 Ricardo des Ecus och 12 Mr Picolit tidigt. Även 5 Obi Wan kommer med på sin form. Nej, jag har inte glömt min favoritskräll 9 Harry Haythrow som jag varnar även för denna vecka.

V75-7: Överraskar?

Vimlar av toppstayers. Mest tror jag på 13 Saston som visade senast att han är nära toppformen. Även stallkamraten 12 Pitch Command är stark så att det räcker och blir över. 11 Winning Love var grymt bra i våras - är han tillbaka i den formen blir han svår att stå emot över upploppet. Ett kul streck är 6 Boman som fått två lopp i kroppen i sin nya regi.

Spiken: 2 Commander Crowe (V75-5)

Chansen: 4 Sebastian K (V75-1)

Skrällen: 10 Thai Goldie (V75-3)

06
september
2012

Vikingen skräller skönt

V75 Skellefteå lördag 8 september

Skellefteå är värd för lördagens V75:a. Skellefteåtravet har ett "snikspår" men då upploppet är kort är det inte lika gynnsamt som Åbys. Omgången håller som den brukar när det körs långt uppe i norr ojämn kvalitet och det finns risk för låg utdelning. Min bästa skrällidé: Berghs nyförvärv Vikings New Lane.

V75-1: Usla favoritspår

Omgången inleds med ett kortlopp där de bästa hästarna 11 Parkin och 12 Bagley fått usla spår. Det gör att loppet öppnas upp. Förutom denna duo väljer jag att strecka en del. Framför allt med 3 Avalon Spider som blir svårslagen om han får bestämma i spets. Även 5 Leo on Line kan vara i striden om det klaffar.

V75-2: Max visar form

Den andra avdelningen är vidöppen och här kan det skrälla. Min första häst är 5 Max de Lux som fått ett bra spår och han visade form senast. Även 3 Rob Love måste streckas tidigt. 12 Jameson Broline kan en hel del men han svek senast och är bara en outsider denna gång. Duon 6 Eros Tooma och 7 Young Mystic är andra tänkbara vinnare.

V75-3: Lotus garderas

5 Hallsta Lotus var mer än lovligt blek senast och jag anser att han måste garderas denna gång även om distansen nu passar honom bättre. 2 Pihlajan Aaroni har slaget favoriten tidigare och kan göra det igen. Pihlajan var också klart bra senast. Även 7 Feseth Lynet kan vinna då han är effektiv på sprint.

V75-4: Går "Not" att slå

Håller sig 2 Not Invited på benen denna gång blir han svårslagen och jag tycker han är omgångens bästa förslag till chansspik. Främst hotet är 10 Eklas Superior som har en stark avslutning om det blir lite fart på loppet. 11 Charles Boko har visat både styrka och speed och skall passas trots spåret.

V75-5: Vikingen spelvärd

Har svårt att någon annan än en häst ur den Robert Bergh-tränade trion 7 Amiral d´Inverne, 11 Vikings New Lane och 13 Tresor d´Inverne vinna detta mycket lågklassiga lopp. Den jag är mest spelvärd är Vikings New Lane som fått ett lopp i kroppen i sin nya regi. Skrällbud!

V75-6: Rite bästa spiken

Jag tror att 4 Rite Key tidigt tar hand om ledningen och sedan blir han svårpasserad över Skellefteås korta upplopp. Han är i mina ögon omgångens bästa spik. Om man garderar måste 10 Ed You med på kupongen. Även 2 Ariel Boko har fart som duger. 5 Kalypso Face och 6 Brio är luringarna i loppet.

V75-7: Grejar storvinst?

Tror att striden i den avslutande avdelningen står mellan duon 13 Caballion och 14 Nahar. Den förstnämnde blir säkert favorit då han nu får Erik Adielsson i vagnen men jag är inte så säker på att han kommer att fungera ändå. Med tanke på allt snack kring det faktum att Adielsson kör, blir Nahar den mest spelvärda av de två. Hur som helst, med två streck klarar man högst troligt den avslutande avdelningen. För de som jagar miljoner kan speediga 15 Frillan Filiokus vara den häst som grejar storvinsten.

Spiken: 4 Rite Key (V75-6)

Chansen: 2 Not Invited (V75-4)

Skrällen: 11 Vikings New Lane (V75-5)

30
augusti
2012

Tärnan travar runt alla

V75 Jägersro lördag 1 september

Det såg lätt ut i lördags men verkligheten blev något helt annat då flera av de största favoriterna föll. Den här helgen körs det två V75:or på Jägersro. Lördagens håller bra klass och det kan bli stora pengar även denna gång. På söndagen kommer de båda derbyna att avgöras men även de andra loppen håller mycket hög klass och jag riktigt längtar till helgens stortrav. Tärnan är min bästa lördagsskräll.

V75-1: Två strider

6 Opitergium föll som klar favorit senast. Nu är det hemmaplan och då skall han ses med bra chans. Men det finns en tuff utmanare i form av 10 Perfect Toll som senast vann enkelt. Han hade vilat lite innan och jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu. På skrällfronten nämner jag 1 Harry Haythrow som alltid har en pollett till slut då han får sitt lopp.

V75-2: Missar inte

5 Aristocat Boko har varit mycket fin i de starter som han gjort för Åke Svanstedt och i mina ögon finns det ingen chans att han missar den här uppgiften. För den som vill gardera nämner jag att 4 Alfas da Vinci gjorde ett topplopp i tuff konkurrens senast och att 7 Oleander tänt till för Marcus Savin.

V75-3: Nick Nock först

Gulddivisionen håller låg klass. Att loppet dessutom är vidöppet gör att det kan skrälla. Min första häst är 2 Nick Nock som fått ett perfekt utgångsläge. Även 6 Timetosaygoodbye har form och har visat att han kan vinna i guldkonkurrens. 9 Vesuvio Ås var grymt fin senast och måste streckas.

V75-4: Ella eller alla

Ett vidöppet lopp som dessutom körs över kort distans. Här gäller det att strecka rejält. Min röst går till 2 Ella Håleryd som visat form på slutet. Även 10 United Kingdom kan en del och ska passas. 5 Guinness Trot har bra fart i grunden och går framåt för varje start. 9 Coursier du Diable är en lovande häst som säkert kommer att vara i striden.

V75-5: Bättre än raden

Ytterligare ett svårlöst lopp. 2 Critical Moment har gjort det bra och blir svårslagen om hon går felfritt. 11 Lady Montechristo möter lite enklare sällskap och är ett tidigt streck. Passa även 15 Tärnan som kan en hel del och som kommer att rensa bra vid seger. Hon är bättre än raden!

V75-6: Ingen lugn stund

Ett mycket fint treåringslopp. 1 Global Offshore tar troligen hand om ledningen och får han bestämma blir han svårfångad. Men stall Walmanns duo 2 Noble Knight och 3 Pojke Kronos är tuffa konkurrenter som inte kommer att ge favoriten någon lugn stund.

V75-7: Trivs på Jägerso

Även den avslutade avdelningen är öppen. 3 Stormysky blir hårt betrodd men han var svag senast och jag vill inte sitta kvar med enbart honom på min kupong. 1 Joker Stursk trivs på Jägersro - lyckas han svara ut Stormysky från start blir han svår att nå. 9 Orione Spin gynnas enormt om det blir hårt tempo.

Spiken: 5 Aristocat Boko (V75-2)

Låset: 6 Opitergium/10 Perfect Toll (V75-1)

Skrällen: 15 Tärnan (V75-5)

22
augusti
2012

Ariel tvättar rent

V75 Bergsåker lördag 25 augusti

Topptrav på Bergsåker denna lördag. Storloppet Sundsvall Open Trot har ett fint startfält och SM för kallblod är en annan höjdpunkt. Som "vanligt" i Norrland är det risk för låg utdelning då det finns ett par svårslagna storfavoriter. Dessutom är det klasskillnad i flera lopp. Min skräll: Ariel Boko!

V75-1: Handlar om två

6 Mr Picolit vann senast trots att han var sämre. Han har inte startat på länge och helt klart måste han ha varit sjuk. Jag tror inte att Åke Svanstedt valt att åka till Sundsvall om han inte varit nöjd med vad hans stjärna presterat i jobben. Enda utmanaren som jag ser det är 10 Saston som visade uppåtform senast.

V75-2: Inte rätta flytet

7 Bolt har ännu inte nått upp till den stjärnstatus hans namne bland sprinterlöparna har men jag tror att han kommer att vandra snabbt genom klasserna. Han var rejäl senast och bör vara ännu bättre nu. Men då hans kusk Tommy Hanné inte haft det rätta flytet på V75 ett tag garderar jag rejält. En häst jag vill varna för är 4 Golden Sid som såg smällfin ut senast. 11 Digital World tränas av "Tarzan" vilket är en anledning god som någon att strecka. Passa även 12 Aponia Boko trots läget.

V75-3: Tar tredje raka

2 Hallsta Lotus har fått ett en straffspark och jag är säker på att han tar sin tredje SM-buckla. Jag lägger inte mer tid på att analysera loppet utan utser honom till omgångens säkraste spik.

V75-4: Fin Paladin

Lurigt. Jag vet i alla fall att 9 Paladin Sisu var fin vid segern senast. 2 Amiral d´Inverne och 3 Eklas Superior har jag sett göra bra lopp. 6 Quite Farming möter ett enklare motstånd.

V75-5: Exclusive idé

Den som kommer rätt i detta högklassiga stolopp har vunnit mycket mark i jakten på sju rätt. Min idé är 9 Conchita Exclusive som varit grym på slutet. Även Svanstedts duo 4 Braås Palema och 6 The Editor räknas tidigt. Tilläggsmärrarna 14 Simb Ruby och 15 Dileva Käll hoppas på tempo.

V75-6: Fem favoriter

Årets upplaga av Sundsvall Open Trot håller hög klass även om det inte finns några utländska kanoner med. Jag har turen att få se fem av mina favoriter tampas om segern. Min vinnarröst lägger jag på 1 Sebastian K som jag tror till och med är ännu bättre än senast. Även 10 Nahar skall ses med chans, inte minst med tanke på att det bör bli högt tempo. Då kommer även senast så fine 7 Friction in i matchen på allvar. 4 Caballion gillar jag skarpt men han börjar att bli i dyraste laget att följa. Naturligtvis går det inte heller att plocka bort 9 Sanity från kupongen då jag tror att han är på väg tillbaka mot den form han hade förra hösten.

V75-7: Läge för Ariel

Öppet i V75-7 vilket gör att det kan bli bra betalt även om Hallsta Lotus vunnit. Spelvärdet på skrällar i den avslutande avdelningen är alltid högt. Min första häst är 6 Tidied Accelarator som var grymt vass senast. Blir svår att stå emot men han kan få en tung resa. Ett kul streck är 3 Ariel Boko som har ett fint läge och trivs med ryggresor. Även 1 Caliber T.T., 2 Golden Boy och 9 Rite Key måste med på kupongen.

Spiken: 2 Hallsta Lotus (V75-3)

Låset: 6 Mr Picolit/10 Saston (V75-1)

Skrällen: 3 Ariel Boko (V75-7)

16
augusti
2012

Eros för lite streckad

V75 Gävle lördag 18 augusti

Blev lite besviken när jag såg startlistorna till Gävle V75:a. Jag trodde det skulle vara högre klass på V75-finalerna men helt klart har omgången tagit stryk av Solvallas extra V75 som körs på onsdagen. E3-finalen kommer dock att bli något alldeles extra. Min bästa spik skräll stavas Eros Tooma som lär bli alldeles för lite streckad.

V75-1: Lurigt läge

10 Balticas Yahoo var grym när han vann senast och han är min första häst men den här gången garderar jag då läget är lurigt. 11 Perfect Toll och 12 Quick Razz är bra för klassen men även dessa har haft otur i spårlottningen. 9 Ardi Boko har hög kapacitet och skall streckas. Framspårsduon 1 Kalypso Face och 7 Mugger M.M. får också plats på min lapp.

V75-2: Har en vinnare

Inte den allra högsta klassen men jag tror mig ha en bra vinnare i form av 4 Candor Hall som var riktigt vass i försöket. Han har fått ett bra spår och jag chansspikar. Främsta hotet är 8 Hallelujamoment F.

V75-3: Får skämmas...

Jag tycker nästan att 6 Beanie M.M. skall skämmas om han förlorar detta skräplopp. Men då han inte vunnit på en "evighet" väljer jag ändå att gardera. Främst med 8 Monster Drive, 10 Thrustworty Ås och 2 Rakas.

V75-4: Bättre än ryktet

5 Digital Darling är normalt sett ensam på plan men då hon inte fungerat full ut i de två senaste loppen kommer jag att gardera rikligt i hopp om att vinna stora slantar. En häst som kan fixa miljonerna är 8 Eros Tooma som är bra för klassen och bättre än ryktet. Även 4 Geting Sånna måste räknas då han går ner rejält i klass. 11 Balzac Boko har form och kommer in i matchen om det blir tempo.

V75-5: Tuffare för Malte

8 Edolles Malte var vass då han vann från spets senast. Nu blir det tuffare och jag garderar rejält. Min förstahäst är 3 Bottem Faks som gjort det mycket bra i sina Sverigebesök. Även den andra norska gästen 10 Sarpsfoss är ett givet bud. 12 Lärkan har fart som duger. Passa även 4 Cali Maks. Jag tror att hästarna längst bak, 14 Rigel Odin och 15 Höstbo Fredrik, får svårt att hinna fram.

V75-6: Blivande stjärnor

E3 över kort distans håller mycket bra klass och jag är övertygade om att flera av hästarna blir stjärnor vad det lider. 1 Global Offshore har bästa spåret - får han bestämma blir han svårfångad. 2 Pojke Kronos och 3 Noble Knight är två tuffingar från stall Walmann - givna segerbud. Jag är även svag för 5 Standout som jag tror kommer att rada upp segrar i höst. 4 Casanova Boko blir segerfarlig om han kommer förbi Global Offshore från start.

V75-7: Leder runt om

1 Parkin har fått bästa spåret och de sparade krafterna från i lördags kommer väl till pass nu. Jag tror att han håller spets och sedan skall loppet vara över. Han är mitt bästa spikförslag. För den som vill gardera nämner jag duon 3 Mellby Sambuca och 9 True Advantage som bägge är topphästar. Även min ständiga lilla luring 10 Harry Haythrow kan ställa till med ett smärre jordskred. Två andra skrällbuden är 2 Francais du Gull och 5 Dont Wear Pjs.

Spiken: 1 Parkin (V75-7)

Chansen: 4 Candor Hall (V75-2)

Skrällen: 8 Eros Tooma (V75-4)

15
augusti
2012

Quick dam skräller

Extra V75 Solvalla onsdag 15 augusti

I kväll är det en högklassig Extra V75:a som körs istället för V86. Det är topptrav som bjuds men det finns risk för låg utdelning. Dock har jag hittat några intressanta skrällbud. Franskättade Save the Quick känns hetast.

V75-1: Opitergium vinner lätt

4 Opitergium är en ruggig travare som har svarat för ett flertal grymma lopp på slutet. Jag tror att han vinner lätt och han är min bästa spik. Om man garderar skall duon 6 Disco A.E. och 10 Fawkes streckas.

V75-2: Varning för Roxa!

7 Love n'Hate var mycket bra i våras då hon vann Drottningens pokal men hon var inte lika bra i Stosprintern men hon hade varit sjuk innan och jag tror att hon kommer att vara bra igen. Men läget och att jag kan inte kan vara helt säker på formen gör att jag garderar. Främsta med norskan 5 Olympic Image. Vill även utfärda en varning för 4 Roxa Sisu som står bra till och möter lite enklare motstånd denna gång.

V75-3: Kul med Quick

10 Global Midnight kommer att bli hårt betrodd men jag har ingen feeling för att hon bara vinner mot hästar som 9 Tamla Celeber och 7 Marielles. Loppet håller hög klass och det kan vara värt att strecka på rejält. En kul skräll är 6 Save the Quick - mycket kapabel fransk märr.

V75-4: Pittypat fast senast

7 Nato Dream är en mycket lovande treåring men jag tror att det kan bli svårt att för honom att komma till så jag garderar upp loppet. En häst jag vill varna för är 5 Pittypat Hanover som såg fin ut som fastlåst senast.

V75-5: Chansar med Candy

Min bästa chansspik i omgången är 10 Sweeping Candy. Hon har varit mycket fin för Åke Svanstedt och möter inte det tuffaste motståndet nu. För den som vill gardera vill jag framhålla 5 Digital World som är under utveckling.

V75-6: Tappar ofta travet

Jag tror att 4 Caballion har toppchans men då han allt som oftast tappar travet till slut väljer jag att gardera med duon 2 Eliott Hall och 3 Oracle.

V75-7: Spårar runt om?

Årets upplaga av Jubileumspokalen håller hög klass även om det saknas någon riktig stjärna från Frankrike. Min klara första häst är 1 Orecchietti som avslutade vasst i Åbergs. Han har fått ett perfekt läge och skall ses med bra chans att spåra runt om. Hetaste motbudet anser jag att 11 Winmecredit då han imponerade på mig vid segern senast. Vill även strecka 2 Raja Mirchi, 6 Friction och 12 Amaru Boko. 3 Wishing Stone kan en del och får inte nonchaleras. Storskrällen är 9 Deuxieme Picsous som har en vass avslutning om det varit högt tempo under vägen.

Spiken: 4 Opitergium (V75-1)

Chansen: 10 Sweeping Candy (V75-5)

Skrällen: 6 Save the Quick (V75-3)

09
augusti
2012

Läge för Year att skrälla

V75 Örebro lördag 11 augusti

Kul att Harry Haythrow äntligen fick vinna på V75 i lördags och även i flera av de andra loppen var jag rätt ute även om det tyvärr inte blev sju rätt. Nya tag till veckans mycket öppna omgång på Örebro. Numera kör man lite kortare distanser för att inte innerspåret bakom bilen ska vara ett minus. Värt att tänka är också att Örebros upplopp är ett av de kortaste i landet. Year in Review har läge för skräll!

V75-1: Garderar Merger

11 Merger Blue Chip värmde uselt inför tävlingar senast och även om hon sen vann loppet ringer det varningsklockor för mig. Hon skall garderas med tanke på det och att hon nu har ett bakspår. Två roliga bud är 5 Bold and Fresh och 7 Simb Ruby som bägge kan gå fort en bit då de får rätt lopp. Streckar också 2 Crys Dream, 4 Calamara Donna och 9 Miss Sue V. Även 3 Mathilde Tröjborg kan vara värd ett streck då hon visat stigande formkurva på slutet.

V75-2: Många om budet

Här kryllar det av segerkandidater och jag rekommenderar riklig gardering. Mitt första strecka sätter för 9 Bodo di Quattro som var fin utan skor senast. Även 8 Sem Jafet och 10 Causton gynnas av lång distans. 3 Inix Jubb gjorde det bra i lördags och skall med på kupongen. 11 Mellby Vargtass kan massor men uppträder ojämnt. Har han en bra dag och det blir tempo fäller han många.

V75-3: Year skräller?

Ingen högre klass på Gulddivisionen men det är en öppen historia. 1 Spring Erom kan få ett bra lopp och då blir han svårslagen. 10 Monster Drive gynnas om han får spara speeden. 2 Year in Review kan bättre än vad han visat på slutet men med lopp i kroppen kan han och Per Lennartsson överraska.

V75-4: Kul chansspik

4 Jones vann på bra sätt senast och jag tror att han till och med är ännu bättre nu. En kul chansspik i ett öppet lopp. Om man garderar måste 2 Real Showman, 6 Dean Meatloaf och 9 Ulrika Karsk streckas.

V75-5: Karskar upp sig

12 Unite d´Habern är en toppmärr som svikit på slutet. Jag tror karskar upp sig när det är enklare emot och vinner. Ett bra spikalternativ. 4 Eleanor Rigby och 6 Lollo Tilly har höjt sig för sina nya tränare och är främsta hoten. Även 13 Oceano di Venere streckas om man garderar.

V75-6: Uselt spår

Normalt sett hade jag spikat 12 Parkin som varit lysande i de senaste starterna. Men spåret är uselt och dessutom ska han nästa vecka ut i en V75-final. 11 Bagley är även han en stjärna som dragit ett uselt spår vilket öppnar upp loppet ytterligare. 5 Sune Palema är ett givet streck. 1 Macho Gossip en luring på sitt fina läge.

V75-7: Wannabe-vinst?

Även den avslutade avdelningen är öppen. Min förstahäst är 2 Wannabe Kemp som jag tror tar ledningen där han trivs. 3 Obama Gel går ner i klass och är ett tidigt streck.

Spiken: 12 Unite d'Habern (V75-5)

Chansen: 4 Jones (V75-4)

Skrällen: 2 Year In Review (V75-3)

02
augusti
2012

Proud gör mig stolt

V75 Rättvik lördag 4 augusti

Nahar som jag tjatat om länge i guldloppen fick äntligen vinna i lördags vilket gladde mig men jag blev förvånad då jag läste i en tidning att han kom som en klar blixt från himlen. På lördag startar en ny säsong med Rättvik som värd för veckans V75:a. Omgången håller bra klass med Sommartravets Final som höjdpunkt. Gigant Proud skräller och gör mig stolt.

V75-1: Lättare för Harry

I den första avdelningen tror jag mest på 1 Harry Haythrow som möter enklare motstånd än på mycket länge. För den som jag gillar att chansa är han ett alternativ till singelstreck. Främsta hotet är 3 Nantucket. Även 2 Midsummer King och 9 On Track Piraten skall streckas om man garderar.

V75-2: Bästa spiken

2 Hallelujamoment F. visade under 10/800 meter i debuten för Pelle Lennartsson och borde vara ännu bättre med loppet i kroppen. Han är mitt bästa spikförslag i omgången. Som förstareserv streckar jag 9 Candor Hall som är kraftigt på gång. Även 6 Stein Daylight skall med på lappen om man garderar.

V75-3: Räcker med tre

Jag är övertygad om att striden i Gulddivisionen står mellan 1 Beanie M.M., 3 Amaru Boko och årets komet 5 Friction. Jag stänger loppet på denna trio och sedan sitter jag mycket bra till då jag inlett med två spikar och ett sparlopp.

V75-4: Varning för Tyri!

Ett öppet kallblodslopp där min första röst går till 1 Edolles Malte som får Björn Goop i vagnen. Även 4 Björlifaks och 12 Faksblixten måste streckas. En häst jag vill varna rejält för är formstarke 9 Tyri Svarten. Slipper han en blytung resa denna gång kan det mycket väl vara han som vinner.

V75-5: Stolt skräll

Ett mycket spelvänligt lopp där det kryllar av segerkandidater. 3 Rite on Win blir troligen favorit men det är ingen jag vill hålla i handen. Min förstahäst är 6 Young Mystic som varit mycket bra på slutet. Även 2 Future Love kommer att vara långt framme med senaste loppet i kroppen. Det roligaste strecket är 5 Gigant Proud som jag tycker stor bra inne kapacitetsmässigt. Han är mitt skrällbud i veckans omgång.

V75-6: Iskallt spår

Från ett bättre spår hade jag spikat 8 Balticas Yahoo som kommit tillbaka starkt i ny regi. Senast hade han vunnit lätt med lucka. Men från detta iskalla spår på kort distans kan det bli svårt att vinna. Jag garderar med 2 Kalypso Face och 3 Citrin i första hand men det finns fler hästar som kan vara i striden.

V75-7: Bästa jag vet

Det bästa jag vet är när en V75:a avslutas med ett vidöppet lopp. Veckans omgång avslutas med Sommartravets Final. Det är en halv miljon kronor i förstapris så vi kan vara säkra på att det kommer att köras i loppet och att hästarna är i full form. Mitt roliga drag i loppet är 10 Prince Elliot som har både styrka och speed. Även 4 Arazi Boko gillar jag skarpt. 9 Ardi Boko är bra men jag tror att han gör sina bästa lopp i spets. 12 Pitch Command och 13 Francais du Gull är givna streck. 5 Digital Darling tycker jag senast visade att lång distans inte är hennes likör. 7 Delmonica Sund och 8 Montgomery Gel får inte glömmas bort då de visat form i sommar.

Spiken: 2 Hallelujamoment F (V75-2)

Chansen: 1 Harry Haythrow (V75-1)

Skrällen: 5 Gigant Proud (V75-5)

31
juli
2012

Edward min skräll

Extra V75 Jägrersro tisdag 31 juli

I kväll är det en riktig galakväll för oss travälskare då det körs Hugo Åbergs Memorial med en extra V75-omgång. Att det är Jackpot gör inte det hela mindre intressant. Jag har en stark känsla av att vårens och sommarens gigant i storloppen, Commander Crowe, kommer att åka på pumpen. Ögat har naturligtvis full rankingservice till tävlingarna. Min bästa skräll: Edward Ale!

V75-1: Fel favorit

Det ser ut som om inte 6 O´Grady blir favorit i den första avdelningen vilket gör att han är mycket streckvärd. Jag tror att han är klart bättre än 3 Hard Cider som jag har blivit besviken på i år. En häst jag vill varna för är 5 Nick Nock som trivs som bäst hemma på Jägersro.

V75-2: Räcker med två

Här tror jag striden helt står mellan 1 Pebbe Simoni och 4 Pif som båda har toppform och utsökta utgångslägen.

V75-3: Temposkräll

1 Occhione Jet har bra fart och ett fint läge men jag tycker att han var sämre senast och garderar. Främst med 8 Fawkes som jag gillar skarpt. Ett riktigt roligt drag i loppet är 5 Edward Ale som gynnas om det blir full fart på loppet. Han såg också smällfin ut senast.

V75-4: Inte alls säker

Jag är långt ifrån säker på att 2 Xquisite Chocolate är så klar som spelarna gör henne till och jag garderar. I första hand med Luddes duo 1 Paparazzi och 7 Mosaique Face och tar även med Frode Hamres andra häst 9 Valley Ivan. Storskrällen är 5 Shogun D.K. som jag tror är riktigt på gång.

V75-5: Tror på Black

Ett mycket öppet lopp. Här tror jag mest på 11 Black Photo. Även 5 Michael November måste streckas tidigt. Passa även duon 1 Aries och 2 Mr Arkansas Rose som bägge har fina lägen.

V75-6: Favoritfall?

I Hugo Åbergs är min feeling att den stora favoriten Commander Crowe förlorar. Min första röst går i stället till Åke Svanstedts nyförvärv 10 Sebastian K. som jag är helt inne på kommer att svara för en femstjärnig prestation. Även 5 Commander Crowe och 7 Orrechietti är givna. Dessutom vägrar jag att spricka på 6 Caballion.

V75-7: Garderar inte

Jag har svårt att hitta någon anledning att gardera 9 Perfect Toll i långloppet som avslutar omgången. Visst är 12 Saston minst lika stark men knappast lika snabb och då blir det svårt för honom att rå på min spik.

Spiken: 9 Perfect Toll (V75-7)

Låset: 1 Pebbe Simoni/4 Pif (V75-2)

Skrällen: 5 Edward Ale (V75-3)

14
juni
2012

Elliot fixar miljonerna

V75 Boden lördag 16 juni

Jackpot denna vecka med minst 42 miljoner kronor i sjurättspotten. Ögat hade en bra dag i lördags då både V75- och DD-förslagen satt, med draget Tyko Marje som spik. Totalt över 73 000 kr på spelförslagen! På lördag är det Boden som står som värd och loppen kommer att gå sent på kvällen. Omgången ser mycket svår men som tur är har jag klart för mig vilken häst som fixar miljonerna!

V75-1: Fem som slåss

Omgången inleds med ett mycket fint sprinterlopp. Jag tror att striden står mellan fem hästar. Mitt första streck är, trots spåret, 8 Bagley som blir allt bättre i sin nya regi. Även 4 Go Green Pellini är på väg mot formen. 2 David Sisu har tänt till och från spets kan han bli svårhittad. Passa även skrällduon 1 Flicka Rigas och 6 Dance Photo.

V75-2: En klass bättre

5 Drillbit Ås har visat finfina fartresurser och jag anser att hon är en klass bättre än konkurrenterna. Endast femtespåret kan ställa till det, men det löser säkert Uffe Ohlsson på bästa vis. Om man inte vill spika den stora favoriten rekommenderar jag helgardering då det är vidöppet bakom henne.

V75-3: Hur är formen?

Veckans gulddivision håller mycket bra klass. Favorit blir troligen 3 Sanity som var sjuk i Elitloppet och inte kunde göra sig själv rättvisa. Är han tillbaka i full form blir han svårslagen, men det finns ett par riktigt vassa konkurrenter. Främst 7 Orecchietti som fastnade med krafter sparade i Elitloppsförsöket. Även 9 Caballion har kapacitet för seger. 5 Noras Bean ska gå framåt med senaste loppet i kroppen. Timo Nurmos duo 2 Express Type och 6 Yucca Boko måste med på en garderad lapp.

V75-4: Center en spik

5 Center Min var fin i comebacken och lär inte vara sämre med loppet i kroppen. Han är ett spikalternativ. Värsta hoten är 7 Max de Lux och 9 Fast Pay som bägge visat toppform. En häst som kommer att bli bortglömd då han var sämre senast är 11 Remember My Name. Han är ett måstestreck om man garderar Center Min.

V75-5: Tror på tre

Kallblodsloppet är svårbedömt då det finns ett flertal finska hästar som jag inte har rätta kollen på. Bland de hästar jag känner till tror jag mest på trion 5 Idenors Peter, 6 Rigel Odin och 14 Snygg.

V75-6: Snabb revansch

2 Rite Key hade vunnit senast om han inte galopperat och jag tror att han kan ta en snabb revansch. 3 Giacometti gillar jag skarpt och han måste med. Även 1 Made at Home och 5 Lotto Lavec är tidiga streck.

V75-7: Min skräll

Ett spelmässigt mycket intressant lopp avslutar. Min dröm vore att sitta kvar med alla hästarna på mitt jokersystem när den vidöppna avslutande avdelningen skall köras. Ett tidigt streck är 2 Pandora Girl som avslutade sylvasst senast hon var med på V75. Även 5 Montgomery Gel har visat kanonform. Två formstarka hästar som kommer att bli bortglömda är 6 B.W.L.Champion och 10 Prince Elliot. Den sistnämnde satt fast i V75 näst senast. Min speciella skräll!

Spiken: 5 Drillbit Ås (V75-2)

Chansen: 5 Center Min (V75-4)

Skrällen: 10 Prince Elliot (V75-7)

 
07
juni
2012

Sto(r)skräll i V75-5

V75 Östersund lördag 9 juni

Nu flyttar V75-cirkusen upp till Norrland ett par veckor. På lördag är det Östersund som står för värdskapet och nästa vecka skall det tävlas på nordligaste travbanan Boden. Lördagens omgång håller hög sportslig klass men det är risk för låg utdelning då det finns flera starka favoriter, med kallblodskungen Hallsta Lotus i spetsen. Skrällen är ett sto!

V75-1: Toppchans

Omgången inleds med ett mycket fint lopp där 4 Mr Picolit blir klar favorit. Han har naturligtvis toppchans men då jag har en ännu säkrare spik i omgången väljer jag att endast använda honom som "lillspik". Om man garderar streckar man i första hand duon 5 Global Money och 6 Calvados Crane. Även 9 Up Date Hoss och 10 Francais du Gull skall streckas på en välgarderad kupong.

V75-2: Galopp inget plus

6 On Hold galopperade med segern klar i lördags vilket var tråkigt då jag trodde hårt på honom. Han kan få snabb revansch men jag garderar nu då det inte är något plus att komma från en galopp. 4 Marcus Palema vann i lördags då han gjorde debut för Åke Svanstedt och jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu. 1 Rite on Win har form och passas från ett utsökt läge då han är loppets spetsfavorit. Storluringen är 12 Valnes Ali som kan massor och han gynnas av tufft tempo.

V75-3: Inte att leka med

Gulddivisionen håller bra klass. Favorit blir troligen 5 Yarrah Boko som var mycket bra i Elitloppet. Trion 3 Noras Bean, 4 Iceland och 10 Formula One leker man inte med. 1 Beanie M.M. har fått bästa spåret och måste streckas. 2 Global Investment är på gång igen. 6 Alvena Pele kan massor men stallets form är diffus.

V75-4: Vinner lätt

1 Hallsta Lotus blir enormt svårslagen då han inte möter det tuffaste motståndet. Även om han fått ett lurigt innerspår tror jag att han vinner lätt.

V75-5: Amour slår till

Stoloppet är öppet. Här måste det skrälla för att det skall bli några större slantar på V75. Ett kul skrällbud är 5 Amour d´Inverne som gick bra efter galopp senast. Hade vilat innan och bör vara vassare nu. Även 10 Lira Launcher är ett kul streck då hon har formen på topp. 2 Sharp Concorde har bättre form än rad. 4 Famna Käll kan en del och 1 Amber Eye har ett perfekt smygläge. Den troliga favoriten 7 Miss Beniss kördes passivt i lördags men avslutade bra. Nu skall hon ut på långresa och dessutom finns det risk att hon hamnar illa till då hon inte är sylvass från start. 15 Roxa Sisu har överlägset bästa farten men från detta läge kan det bli långt fram.

V75-6: Kanonen garderas

7 Perfect Toll är en kanon och han blir svår att stå emot. Men då han fick ett tungt lopp senast och riskerar att hamna till här och dessutom ska ut på lång resa väljer jag att gardera. Först med 3 Ed You som är tillbaka i V75-form. Även 1 Credit Fayline, 6 Long Night och 10 Ardi Boko duger.

V75-7: Passa Tyko!

Ett spelmässigt mycket intressant lopp avslutar. Mitt första streck är 3 Made at Home som var bra vid segern. Även 7 Staro Fifty Fifty streckas då han är på väg tillbaka mot toppformen. 10 Tyko Marje avslutade vasst senast och måste passas här.

Spiken: 1 Hallsta Lotus (V75-4)

Chansen: 4 Mr Picolit (V75-1)

Skrällen: 5 Amour d'Inverne (V75-5)

31
maj
2012

Hultman höjer värdet

V75 Mantorp lördag 2 juni

Jag erkänner att mina drag till förra veckans dubbla V75:or inte var några vinstlotter. Som tur var gick spelförslagen ändå plus under veckan. Vi på Ögat vann på V86:an i onsdags och dessutom fick vi in över 420 000 kr på spelförslagen i måndags på Bollnäs. Mantorp har en mycket intressant Jackpot-omgång att bjuda på. Hoppas tipsformen håller i sig till helgen. Två hästar från Stall Stefan Hultman kan höja V75-värdet.

V75-1: Bagley rensar

Omgången inleds med en mycket stark Silverdivision. Favorit blir säkert 6 Friction som varit en följetong på V75 under våren. Har dock en stark utmanare i form av 1 Mellby Sambuca som fått ett lopp i kroppen. Även 7 Dont Wear Pjs kan vinna om det två nämnda kör alltför hårt mot varandra. En kul skräll är stall Hultmans 4 Bagley som avslutade vasst senast. Jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu. Trion 2 True Advantage, 3 Pinepower Rose och 5 Exdream kan slå till med maxklaff.

V75-2: Varning för...

Ett mycket svårt lopp att bena ut. Jag tycker att man skall strecka på rejält. Förstahästen för mig är 7 All American Candy som var klart bra senast. Även Åke Svanstedts egen styrning 5 Global Mazerine skall streckas. En jag vill varna för är 9 Rayon Lascaux som fått ett lopp i kroppen.

V75-3: Spring skräller?

En kul Gulddivision över lång distans. Den jag tror mest på är 10 Yellow Eden som är tillbaka i full form. Han gillar långt och har även en vass speed. Han är min chansspik. 6 Eliott Hall och 4 Pitch Command kan vara långt fram om de fungerar på lördag. För som vill gardera rejält nämner jag 2 Express Type som gör debut för Timo Nurmos. Även 3 Prince Tagg och 12 I Saw You kan vinna. Stormvarning för 9 Spring Ray som blir allt bättre i sin nya regi.

V75-4: Start till mål

3 On Hold har fått ett bra spår och har visat kanonform i år. Senast såg han stark ut som fastlåst på Solvalla. Jag är övertygad om att han leder från start till mål. Spik!

V75-5: Överstreckad!

13 Xtra Hot Kemp kommer att bli hårt betrodd. Hon har vunnit lätt från spets på slutet men nu är det mycket tuffare förutsättningar. Jag ser henne som omgångens mest överstreckade häst. Jag tänker gardera rejält. Vill varna för 8 Seronera som blir allt bättre.

V75-6: Öppet här också

Ytterligare ett öppet lopp. Svanstedt-hästarna 4 Golden Boy och 7 Global Manhattan måste med. Även 6 Nimbus Hackstable och 10 Wiss Rambo är tidiga på strecken.

V75-7: Inte att lita på

Lördagens omgång avslutas med ett högklassigt fyra-åringslopp. Favorit och min förstahäst är 3 Opitergium som jag tror tidigt sitter i ledningen och sedan vinne, bara han är hälften så bra som senast. Men då han inte är att lita på och dessutom blir stor favorit garderar jag. Främsta hotet är 12 Attorney Hanover trots att han dragit sämsta spåret. Även 1 M.T. Golden Boy och 9 Prawns är hästar som duger om det får rätt resa. 4 Ghetto Blaster och 11 Angelo skall med på en garderad kupong.

Spiken: 3 On Hold (V75-4)

Chansen: 10 Yellow Eden (V75-3)

Skrällen: 4 Bagley (V75-1)

<<  17 18 19 20 21 [2223 24  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39