05
april
2012

Laddad Peak skräller

V75 Romme lördag 7 april

Traditionsenligt är Romme värd för Påskaftonens V75:a. Omgången ser intressant ut. Romme har ett ganska långt upplopp vilket är en faktor för hög utdelning. Olympiatravets försök tror jag går till Yarrah Boko, medan Peak skräller i sista avdelningen.

V75-1: Två minus

1 Armani Trot var mycket bra senast men det finns två minusfaktorer för honom. Dels att det finns risk att det inte går att köra barfota runt om på lördag då det väntas kallt väder, dels att körande tränaren Jörgen Westholm har svårt att få till det i V75. 4 Trans Atlantic duger i klassen och gillar tempo. 10 Global Mazerine och 11 Long Night har båda fart att vinna om det klaffar.

V75-2: Tror mest på...

I ett öppet stolopp tror jag mest på Svanstedts 1 Jolene af Solnäs som var kanonfin i årsdebuten. Hon kan vara ett spikalternativ. Även 3 Saved From Above såg fin ut i comebacken. Passas skall även grundkapabla 13 Twigs Tiffany med en genomkörare i kroppen. 7 Global Nearly duger om hon kommer till spets. Vill även varna för 11 Opportunity som gynnas om det blir hårt tempo.

V75-3: Spänningen över

9 Yarrah Boko är omgångens bästa spik för mig. Jag tror att vakne Ulf Ohlsson tidigt kör fram och övertar ledningen och sedan är spänningen över. Första motbudet är 2 Noras Bean som gör comeback efter en tids vila. På skrällfronten nämner jag allt bättre 3 Jasper Lane. Även 4 Minos Vang kan ställa till med en skräll. 1 Turbo Viking tror jag ingenting på i detta sällskap.

V75-4: Bör vinna, men...

Ett för klassen svagt lopp. Min förstahäst är 4 New Royalty som borde vinna detta lopp enkelt, men då han var direkt svag i comebacken garderar jag rejält. 9 Hickory Dream har bra fart men han har galopperat två gånger på raken vilket oroar. 11 Nordic Viking imponerade inte mig vid segern och jag ser honom som omgångens mest överstreckade häst. 1 Lukas Hall är inte så tokig och han kan vinna, inte minst med tanke på det perfekta läget. 12 Super Karma har ett nyttigt lopp i kroppen men läget är inte bra.

V75-5: Låser på två

Jag väljer att låsa kallblodsloppet på två streck. Den jag tror mest på är 7 Krusen som varit grym på slutet. Men det går inte att plocka bort 14 Rino Dox från kupongen då han vissa dagar är en elithäst.

V75-6: Tror på True

Ett mycket svårlöst lopp. Mest tror jag på 5 True Advantage som kanonfin vid segern senast. Främsta hoten är stallkamraterna 7 Friction och 11 Inhibited som kommer att tjäna mycket pengar i år.

V75-7: Laddad skräll

Även den avslutande avdelningen är vidöppen. Tipsettan till högkapable 1 Global Money som återkommer efter vila. Håller han spets och får bestämma en bit på vägen blir han svårpasserad. 5 Famous Fayline och 6 Francais du Gull är bra för klassen men distansen är ingen fördel för duon. Ett kul skrällbud är 11 Peak som såg mycket laddad ut senast.

Spiken: 9 Yarrah Boko (V75-3)

Låset: 7 Krusen-14 Rino Dox (V75-5)

Skrällen: 11 Peak (V75-7)

 
29
mars
2012

Eliott Olympia-skräll

Jägersro lördag 31 mars

Det blev Jackpot i lördags då utdelningen på fem rätt uteblev, men vi på Ögat fick glädja oss att V75-förslaget gick in. Då vi bara spelar på sju rätt blev det ett bra netto. Nu hoppas vi på en större utdelning med Jackpotens hjälp. Eliott Hall skräller i olympiaförsöket!

V75-1: Heja Harry!

1 Harry Haythrow har formen helt på topp och har dessutom fått bästa spåret. Att han nu möter enklare sällkap är inget minus. Jag tror att han leder från start till mål. Främsta utmanaren är 3 Kaffir Face som kan massor när han är i full form. Även 2 Orfeus Brodde och 4 Royal Neo kan vinna om min spik sviker.

V75-2: Tror på Åke

I ett öppet stolopp tror jag mest på Åke Svanstedts duo 2 Braås Palema och 8 Kristin Broline. Den förstnämnde var bra vid segern senast och högkapabla Kristin Palema har fått ett lopp i kroppen. Av de övriga vill jag framhålla 5 Sobel Goldie som hittat stilen utan skor och med stängt huvudlag. Även 10 Bloom Boko har fart som duger.

V75-3: Bäst på Jägers

Flera av landets bästa hästar möts i detta Olympiatravs-försök. Min första häst är 3 Wishing Stone som avslutade bra i comebacken efter galopp. Han kommer att vara ännu bättre nu. 4 Quarcio du Chene måste naturligtvis streckas då han verkligen har hittat stilen. 5 Joke Face har fått ett lopp i kroppen och bör vara enormt förbättrad. Även 1 Iceland skall med på kupongen då han har bästa spåret. Skrällen är 6 Eliott Hall som gör sina bästa lopp hemma på Jägersro. Nu slipper han dessutom göra hela jobbet själv.

V75-4: Jape skräller?

Ett för klassen mycket bra lopp och här vimlar det av segerkandidater. Min tips är 4 You Two som satt fast senast. Även 6 Pling Plong är tidig. På skrällfronten nämner jag 2 Lineup de Jape som såg finfin ut senast. Kolgjinis duo 3 Vikings New Lane och 5 Kaboom Face har fart som duger.

V75-5: Har höjt sig

Jag chansspikar 5 Hyacint. Hon har höjt sig sedan hon kom till Svanstedt och blir svårslagen. Främsta hotet är 1 Jocasta Lane som svarade för en stark debut för Stefan Persson. Bör vara ännu bättre nu. Av tilläggshästarna tror jag mest på 9 Tofu.

V75-6: Plus på Leader

Ett mycket svårlöst lopp. Jag tippar 2 Bulldozer som fått ett perfekt utgångsläge. 6 Mr Pellegrino är en bra sprinter som blir svårslagen om han kommer till spets. 12 Very Sober har kanonform och streckas trots spåret. 3 Leader Tom får Erik Adielsson i vagnen i stället för den trevlige men lite trinde amatören som brukar köra och det är naturligtvis ett plus.

V75-7: Gillar Beatles

Här kommer jag att strecka rejält och min förhoppning är att jag sitter kvar med alla på mitt jokersystem och att det är värt massor redan innan den avslutande avdelningen. Skulle jag tvingas att sitta kvar med en häst så skulle det vara 3 Beatles som var mycket fin i comebacken - lär inte vara sämre med loppet i kroppen.

Spiken: 1 Harry Haythrow (V75-1)

Chansen: 5 Hyacint (V75-5)

Skrällen: 6 Eliott Hall (V75-3)

 
21
mars
2012

Turbo vinner bakifrån

Eskilstuna lördag 24 mars

Våren är på väg med stormsteg och man har redan märkt stor skillnad på tiderna i loppen. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få se ett flertal spetsvinnare den här V75-omgången på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Men min Turbo-skräll vinner bakifrån.

V75-1: Fin barfota

5 Beatasine var fin med barfotabalansen senast och den korta distansen talar till hennes fördel. Jorma Kontio kommer att ladda mot ledningen och i den positionen blir hon inte att leka med. 2 Royale de Crepon är inte helt att lita på, men felfri är hon givetvis segeraktuell från ett perfekt utgångsläge. 8 Simb Ruby gör det bra varje gång och det skulle vara intressant att se henne utan skor. 4 Merger Blue Chip återkommer efter frånvaro och hon är inget hett segerbud direkt.

V75-2: Taktiken klar

4 Allaballakaitoz tog den senaste segern retfullt enkelt på V75 i Kalmar. Fyraåringen står sig bra på alla distanser och från det här spåret har Åke Svanstedt taktiken klar på förhand. En häst som alltid går hela vägen in i mål är 5 Quick Razz som återigen får Erik Adielsson i sulkyn. Det måste vara hans tur snart.

V75-3: Given spik

5 Prince Tagg har fått ett välbehövligt lopp i kroppen och hästen ska vara rejält uppåt i form. I årsdebuten såg han fin ut efter galoppen och normalt sett räds han inte motståndet. Här blir det ett offensivt upplägg och jag tycker att singelstrecket är helt givet.

V75-4: Laddat intryck

9 Pink Elephant är en rejäl häst som stallet håller väldigt högt. Han ska vara rappare med lopp i kroppen och intrycket senast på hemmaplan var laddat trots att motståndet var relativt mediokert. Känslan är att han tål att göra jobbet på egen hand. Två hästar som absolut kan skrälla är 8 Sandman Sand och 11 Latest News.

V75-5: Ärlig skräll

1 Staro Fifty Fifty är rejäl för klassen och den senaste segern togs enkelt från ledningen. Nu är spåret perfekt och i front ökar vinstchanserna markant. Pass upp för 8 Umberto Madrik som ska vara uppåt med det senaste loppet i kroppen. Hästen är stark och förmodligen blir det ett offensivt upplägg när Bergh har hittat ut. En som är ruskigt ärlig är 10 Turbo Sweden som slutade tvåa bakom Caddie Gallant senast. Se upp!!!

V75-6: Stig H gillar...

6 Dicey Spicey är en stenhård märr som man hör att Stig H Johansson gillar. Är ruskigt speedig på en kort bit och med rätt löpning kan hon fälla samtliga trots att hon ställs mot "pojkarna" den här gången. 12 Friction var inte som bäst senast i Kalmar, men hästen travade med punktering större delen av loppet och avslutningen var det knappast något fel på. 3 Outlaw Merci håller jag som en bra häst och den här gången ska han lättas rejält i balansen.

V75-7: Jag har feeling

3 Famous Fayline står sig fint i "silver" och hästen har matchats på V75 en längre tid. Nu är spåret perfekt och jag har feeling för att han är starkast till slut. Jag gillar även 7 Haraldinho som fått ett lopp i kroppen. Men räcker det?

Spiken: 5 Prince Tagg (V75-3)

Chansen: 9 Pink Elephant (V75-4)

Skrällen: 10 Turbo Sweden (V75-5)

 
15
mars
2012

Kallblodig rensare

Momarken lördag 17 mars

Dags för Unionstrav på Momarken och jag påminner om att varmblodsloppen som regel vinns av de svenska hästarna. Vad som är värt att tänka på är att det är ett mycket långt upplopp på Momarken vilket gör att "alla" hästar får chansen. Jag bjuder på en kallblodig rensare!

V75-1: Risk för svar

4 Fleetfoot Hanover är en vindsnabb dam som passar på den korta distansen men det finns risk att hon får svar om ledningen vilket gör henne sårbar. En som vill till spets är 2 Democrat och han kan rinna undan om han får bestämma en bit. 10 Hamras One More har formen på topp och skall räknas. Även 5 Art on Line bör streckas. Varnar även för 9 Mugger M.M. som jag tror är bästa hästen.

V75-2: Stormvarning!

11 Hallsta Lotus har fått ett lopp i kroppen och kommer att gå framåt med det i kroppen men jag vill ändå gardera med ett par norska hästar. Bästa norsk är 15 Åsajerven. Han har visat form på slutet. Även 1 Joker Elden och 10 Moe Brage skall streckas. Stormvarning för 7 Stjernelyn som är min spetsfavorit. Hästen är mycket bättre än vad raden säger.

V75-3: Miss kul streck

Ett mycket svårt lopp. Det är fullt möjligt att 4 Knifetown Lady blir favorit och i så fall jublar jag för jag tror inte ett smack på henne. Hon har fått snabba pengar på sig och senast var hon dålig trots att hon vann. Ett kul streck är 5 Miss My Money som nu får Örjan i vagnen. Även 9 S.J.´s Majesty kan vinna till bra rens. 15 Delmerica har jag sett vinna på Åby och då var hon kanonfin.

V75-4: Lättare emot

7 Vermo möter denna gång lättare motstånd än i de svenska V75-starterna där han varit belastad med en tvångsprissumma. Jag tror att han har toppchans felfri och spikar. 12 Motivated Hanover har visat härlig inställning och skall räknas som ett motbud trots spåret. Även 4 Sonof Montechristo och den norska duon 3 Pas På Jokum och 6 Sexy Dirty Money är segerbud om min spik sviker.

V75-5: Tre höjer sig

Tre hästar höjer sig över de andra. Mitt främsta bud är 8 Felix Vingboons som var grymt fin senast. Även starka duon 10 Jacky Glide och 11 Ritano Freight är givna på kupongen.

V75-6: Jag gillar Beanie

3 Joke Face är det naturliga valet av tipsetta men jag är inte säker på att han ligger längst fram formmässigt, så jag fyller på med streck för 5 Wishing Stone som jag tror är minst behov av lopp i kroppen. 6 Beanie M.M. gillar jag skarpt och får han ett bra lopp är han i striden. Att han är den av mina tre som kommer att rensa bäst gör inte det hela mindre intressant.

V75-7: Laddad till max

9 Jasper Lane har varit en följetong på V75 det senaste halvåret. Har dock svikit i de senaste starterna. Nu gör han comeback efter lite vila och jag är säker på att han kommer att vara laddad till max. Det långa upploppet är ett plus för hans del och jag chansspikar den elvaårige valacken.

Spiken: 7 Vermo (V75-4)

Chansen: 9 Jasper Lane (V75-7)

Skrällen: 7 Stjernelyn (V75-2)

 
08
mars
2012

Brave en modig skräll

V75 Kalmar lördag 10 mars

Inga större framgångar i lördags då mitt huvuddrag I Saw You inte tog sig förbi favoriten. Jag har nya drag till Kalmar. Valfri balans gäller på lördag. Att stallbacken ligger efter mål gynnar hästar som inte så gärna brukar sig för fullt. Brave Run är min modiga skräll.

V75-1: Gillar lördagar

6 Jackal Face är i mina ögon omgångens bästa spik. Han trivs med att tävla på lördagar vilket han har bevisat med flera V75-segrar. Jag tror att han leder från start till mål. Främsta hotet är 4 Harry Haythrow. Han är på väg mot toppformen och med rätt resa kan han gå ruggigt fort över upploppet. Även 5 Gigant Slugger kan speeda vasst om det stämmer.

V75-2: Jag vurmar för...

Ett mycket svårt lopp. Jag vurmar för 2 Imperial Wareco som jag sett vinna från spets ett par gånger. Även 5 Citrin duger i klassen. Jag tror inte att 3 Sandman Sand kommer att ha lika stor tur som senast och då vinner han knappast i V75.

V75-3: Gillar Brave

Jag garderar obesegrade 4 Global Nelly. Främst för att hon kommer att bli "Järvsöfaks-streckad" men även för det finns en liten risk att hon galopperar från det snäva spåret. Men också för att det finns ett par riktigt bra märrar emot. En sådan är 9 Angie Boko. Även 1 Fragola med offensive Klaus Kern i vagnen kan sätta stopp för favoritens segerrad. Jag vill varna för 6 Brave Run som är i mycket fin form. Brave Run är en häst jag gillar och hon blir min speciella skräll.

V75-4: Zefiras först

Inte den högsta klassen och här krävs rejält med streck. 1 Zefiras Kavat visade senast att hon inte enbart är en lunchhäst då hon avslutade vasst bakom Abborren. Från det här fina spåret har Zefiras bra spets- och vinstchans. Även 5 Flashman´s Jenka är ett tidigt streck.

V75-5: Per mitt drag

Svårlöst här också. Mycket betrodd kommer säkert 7 Udo´s Oiler att bli. Men han riskerar att hamna illa till och dessutom har han rest mycket långt vilket kan sitta i benen. Ett kul drag är 6 Favorit B.T. som kan ta hand om taktpinnen från start. Men mitt roligaste bud är 13 Lyckes Per som har en mycket vass speed om det klaffar under vägen.

V75-6: Allaballakaitoz!

I detta lopp finns säkert sex-sju hästar som varit spikbud om det inte mött varandra. Förstarösten går till 6 Allaballakaitoz som vann på snyggt sätt senast. Tar troligen ledningen men den långa distansen är en nackdel. En som gillar långt är 7 Yamani Hornline och jag tycker att han står billigt inne denna gång. Jag är dessutom säker på att paret som tränar honom har vässat lite extra inför V75-starten på hemmaplan. Melander-duon 8 Long Night och 12 Trans Atlantic kommer in i matchen om det blir tempo.

V75-7: "Säkert" lås

I den avslutande avdelningen streckar jag endast trolige ledaren 5 Vector du Ling som skicklige Anders Hesselgren har gjort ett kanonjobb med och oerhört spurtstarke 9 Friction. Se där mitt "säkra" lås i omgången.

Spiken: 6 Jackal Face (V75-1)

Låset: 5 Vector du Ling/9 Friction (V75-7)

Skrällen: 6 Brave Run (V75-3)

 
01
mars
2012

Skrällidén: Hamtaro!

Axevalla lördag 3 mars

Jackpot på Axevalla kittlar alltid lite extra då det långa upploppet innebär att "alla" hästar får chansen. Att omgången dessutom ser svår ut gör inte det hela mindre intressant. Min roligaste idé är Hamtaro.

V75-1: Kul Spik

9 I Saw You är i mina ögon ett kul spikförslag då han gynnas av det förmodade tuffa tempot. Att han återkommer efter vila är en fördel då han brukar gå bra efter vila. Främsta motbudet är 3 Rano om han får bestämma i spets. Tror han kommer att vara förbättrad gentemot senast. Även 2 Montgomery Hill räknas då han alltid går in i mål. 7 Capello Bob var lite blek senast men får han rätt lopp har han en vass speed. Luringen 5 Wiss Pen som gillar att smyga.

V75-2: Bästa spiken

Är 11 Hurricane Blue som näst senast vinner han lätt men är han som senast får han svårt. Jag får kolla med stallet om varför han var blek senast. Jag måste dock tro att han är på topp då man väljer att starta på V75 igen. Omgångens bästa spik. Skulle han svika står segerstriden mellan 3 Gigant Sånna, 6 La Zona Broline och 10 M.T. Glorious.

V75-3: Svårt nå spets

Min första häst i detta öppna stolopp är 6 Turbos Cherie som var grymt bra från spets senast. Tror dock det blir svårt för henne att komma till spets denna gång så jag streckar på. 2 O.U.Glide är en tuff märr som har fått ett bra spår. Även 1 S.H.T.´s Playmate duger om hon hittar ut från innerspåret. 10 Jacky Glide och 12 Operett Ribb får hoppas på stenhårt tempo för att kunna vara med och slåss om segern.

V75-4: Inte nog med...

Svårt även här. Inte nog med att det är ston som tävlar över lång distans, de skall dessutom köras av lärlingar. Här streckar jag rejält. Förstahästen är 1 Braås Palema som tävlar på hemmaplan och från främsta spåret. Även 3 Tofu och 12 Password har bra fart i benen. Luringen är 9 Lindsey Trot som trivs ypperligt på lång distans.

V75-5: Kapabel skräll

6 Fantoccini var vass i somras men har haft infektioner under hösten och vintern. Är han tillbaka i form vinner han men det är inget jag vågar lita på. Jag garderar i första hand med 2 Harpos Hitsville som har fått ett perfekt läge. Även 4 Super Ferrari och 5 B.B.S.Mandarino skall med på lappen. Min skräll är 12 Hamtaro som kan massor i grunden och som gynnas av det långa upploppet.

V75-6: Mafioso styr

6 Art on Line blir säkert favorit och visst kan han vinna men min förstahäst är 9 Mafioso som ser allt bättre ut. Blir det tufft tempo blir han svår att stå emot. Andra tidiga streck är 10 Mad Image och 12 Ekets Patrik. Flemming Jensens 4 Vermo är det mycket snack om men jag vill se honom prestera innan jag köper honom.

V75-7: Dags för Goofy

Roligt att det avslutande loppet i en jackpot-omgång är vidöppet. Det öppnar upp för miljonutdelning. Mitt drag är 3 Goofy Bermon som avslutade sylvasst senast. Även 13 Ottens Vigo och 14 Juggle Face är tidiga. Mitt råd är att spara många streck då det mycket väl kan skrälla.

Spiken: 11 Hurricane Blue (V75-2)

Chansen: 9 I Saw You (V75-1)

Skrällen: 12 Hamtaro (V75-5)

23
februari
2012

Fördel True Advantage

Solvalla lördag 25 februari

Finaler på Solvalla på lördag. Det är hög klass på omgången. Lutar mot låg utdelning då det finns flera stora favoriter med bra vinstchans. Valfri balans bör vara möjlig. Min hetaste skräll: True Advantage.

V75-1: Svårt se förlora

2 Royale de Crepon såg mycket fin ut då hon fastnade med sparade krafter i Paris. Hon har fått ett bra spår och att fältet är litet är ett plus. Jag har svårt att se henne förlora felfri. Hon är ett givet spikalternativ. Om jag väljer att gardera när det är dags för inlämning streckar jag formstarka 6 Simb Ruby. Vill även varna för 5 Annicka som är kuskförstärkt med Björn Goop denna gång. Intressant start för 4 Canaka B.F. - gör debut för Timo Nurmos.

V75-2: Läge att heltäcka

Många med chans. Jag streckar Lähdekorpis samtliga tre hästar, även om både 3 Turbo Daylight och 5 Breedlove underpresterade senast. 6 Democrat är snabb från start och kan vinna om han får bestämma en bit på vägen. 1 Crowne har läget. Att han inte var så bra senast skyller jag på den långa distansen. 11 Online d´Amour duger i klassen om han får sitt lopp. Det finns ytterligare heta bud i loppet och jag kommer att ta alla på mitt jokersystem.

V75-3: Garderar ändå...

Naturligtvis skall 5 Quarcio du Chene ha toppchans att vinna guldfinalen. Jag väljer ändå att gardera med min favorithäst 9 Nahar som gynnas kraftigt av att få tävla på hemmaplan. På skrällfronten nämner jag 3 Persos Seaman, 6 Fabrice Axe och senast grymt duktige 7 Clear Sign.

V75-4: Chansar med två

Jag chansar med två streck. 1 Sonof Montechristo såg dunderfin ut senast efter galopp. Mitt andra streck är läckre 12 Quick Razz som kan runda alla. Jag tror att han innan året är slut tävlar i Silverdivisionen. Att Erik Adielsson kör som vid V75-segern näst senast är inget minus.

V75-5: Leder hela vägen

3 Global Nelly är fortfarande obesegrad och jag tror att hon så kommer att vara även efter lördag. Har fått ett bra spår och jag tror att hon leder från start till mål. Värsta hoten är 4 Beverly Boko och 13 Photo Princess.

V75-6: Min bästa skräll

Spurtstartke 2 Gigant Slugger har ett perfekt läge och han får min första röst. 3 True Advantage är mitt bästa skrällbud i omgången. Hon äger en vass spurt och läget går sannerligen inte att klaga på. 4 Tion Medon Sisu skall också streckas. 5 Beckman gynnas om det blir tempo. 6 Global Manhattan bör också med på "lappen" även om han inte övertygar fullt ut. 8 Friction har fått ett knepigt spår men går inte att nonchalera.

V75-7: Köper inte Nino

Redan i Vinnare V65 söndag började TV-experterna skrika om att 6 Nino Coger är klar men jag anser att det finns bättre bud i loppet. Ett sådant är 9 Capello Bob som var grym senast. Går det att köra barfota på lördag blir han svår att stå emot. Även spetsbuden 4 Cayenne Käbb och 5 Jackal Face rankar jag före.

Spiken: 3 Global Nelly (V75-5)

Låset: 1 Sonof Mont./12 Quick Razz (V75-4)

Skrällen: 3 True Advantage (V75-6)

 
16
februari
2012

Pass upp för Goofy!

Bergsåker lördag 18 februari

V75 körs denna vecka på Bergsåker. Risk att man måste ha skor med brodd bak men det kan gå att köra barfota fram. Min skrällidé till V75 - urstarka Goofy Bermon. För den som är intresserad ska jag porträtteras i onsdagens sändning av V86 i TV4 Sport.

V75-1: Många streck

Vidöppet och här gäller det att ödsla med streck. Tror mest på 2 Rano som är på väg mot formen. Även 1 Herr Ratzeputz och 11 Thrustworthy Ås är givna på kupongen. Se även upp för 9 Rocky Race och 10 Stay the Night.

V75-2: Valnes rensar

Ett fint lopp med flera hästar som kommer att vandra igenom klasserna. En sådan är 10 Västerbo Realkiss som varit mycket fin vid vinsterna - han är ett spikalternativ. Även 1 Orlando Gel och 3 Winnetoo har bra chans. Ett kul streck är 8 Valnes Ali som sett läcker ut vid segrarna. 6 Västerbo Carreau är det ofta surr om men jag har ännu inte blivit imponerad av honom.

V75-3: Har höjt sig

Svårlöst igen. Jag tror mest på 2 Incredible Kemp som höjt sig flera klasser på slutet. 9 Harpos Hitsville och 10 Atomic Rapida duger i klassen. En skräll är 3 O.F.V. Dream som var bra senast och säkert kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen. 1 Lönshults Leffe har bästa spåret och trivs i spets.

V75-4: Rino garderas

Klar favorit blir säkert 10 Rino Dox men jag garderar eftersom han har tillägg att plocka in på kort distans. Han tar inte alltid i så det knakar när det blir jobbigt i spåren. Ett kul motbud är 1 Bleke Kongen som har bästa spåret. Även 6 Haga Kungen och 11 Fakse skall streckas.

V75-5: Toppvärmning!

Ett mycket öppet Stolopp. En häst jag vill framhålla är 8 Misty Elettra som värmde som en demon i lördags. Bra värmningar slår ofta till i loppen efter. 3 Debora Sund kan leda länge då hon är under utveckling. Skrällen är 12 Skårs Hanna som mött tuffare hästar. Men som sagt, det gäller att gardera rejält.

V75-6: Han bara vinner

Jag skulle bli förvånad om inte 2 Ritano Freight vinner detta lopp. Så fin som han såg ut i lördags är det sällan man ser en häst göra. Visserligen kommer han troligen att köras med skor nu men jag tror inte det spelar någon som helst roll. Ritano Freight är mitt bästa spikförslag.

V75-7: Goofy fixar...

3 Quizmaster var mycket bra senast han var med på V75 och jag tror att han har bra chans att vinna igen. Jag vill dock gardera. I första hand med 4 Turbo Daylight som slipper möta Admiral Newport. Men jag vill även ha med urstarka skrällen 12 Goofy Bermon. Vinner han och det har varit svårt innan, kommer Goofy att fixa miljonerna till mig.

Spiken: 2 Ritano Freight (V75-6)

Chansen: 10 Västerbo Realkiss (V75-2)

Skrällen: 12 Goofy Bermon (V75-7)

09
februari
2012

Dansk häst ökar värdet

V75 Halmstad lördag 11 februari

Hurricane Blue vann i lördags men han var 100 meter sämre än i starten innan Huvudsaken dock att spiken vinner. V75 körs på min hemmabana Halmstad på lördag. Omgången ser rolig ut, både spelmässigt och sportsligt. Banan är som regel mycket fin vilket gör att vi slipper fundera på hästarnas balans. Dansktränade More Than Enough ökar V75-värdet!

V75-1: Vem kör?

Här gäller det att ödsla med streck. Mitt första sätter jag för 4 Crowns Banker som var finfin senast han var i Sverige. Måste dock kolla vem det är som kör innan jag helhjärtat kan tro på honom då jag inte känner till kusken. 2 Mr Shimmer ser allt bättre ut och måste streckas från det fina spåret. Även 1 Capello Bob, 3 Indigo Broline och bakspårsduon 10 Harry Haythrow och 12 Famous Fayline får plats på min kupong. Varnar för 9 Wiss Pen.

V75-2: Tempo ger skräll

Här kommer det att gå undan från start. 1 Fayence, 2 Unison och 4 Eklas Super Peach lär laddas för spets vilket kan bädda för en skräll. En sådan kan 11 Falkens Max vara. Även 7 Bubbling och 10 Sonof Montechristo gynnas av tufft tempo.

V75-3: Dubblar med...

3 Nahar är min absoluta favorithäst och jag tror att han har toppchans men då jag blev mycket imponerad av 6 Spring Erom senast väljer jag att dubbla. Av övriga tror jag mest på Svanstedts duo 4 Clear Sign och 9 Youpie.

V75-4: Timo är skicklig

Jag har blivit imponerad av 5 Freude D.E. i de senaste starterna och jag ser henne som omgångens bästa spik. KuskenTimo Nyman är skicklig och rutinerad vilket stärker mig i mitt spikval. För den som garderar vill jag framhålla 1 Naga Morich, 2 Hanna Banker och skrällen 10 Lönshults Anny.

V75-5: Överstreckad!

Senast Halmstad körde V75 var 1 Calypso Blue Chip ett stort stallskrik och hon vann men imponerade inte på mig. Efter segern har hon mest galopperat. Att hon gick bra efter galopp tar jag inte så hårt på utan hon blir nog omgångens mest överstreckade. Min tipsetta är 12 Operett Ribb som varit grym vid de två senaste segrarna. Hon har dock haft svårt på V75 vilket gör att jag inte vågar spika. 5 Braås Palema är ett givet bud. Bland skrällarna vill jag nämna 3 Nubia och 4 Gateruds Polyezter.

V75-6: Blir bortglömd

4 More Than Enough var en stor besvikelse när han senast var med på V75, men har var sjuk då. I comebacken i Norge vann han överlägset. Går framåt med loppet i kroppen och blir svårslagen. Att han dessutom blir bortglömd gör honom är mer intressant för mig. Plockar också med 1 Ouch, 10 Armani Trot och 12 Breedlove.

V75-7: Kör ofta galopp

Många med chans. Min första röst går till 5 Vermo som imponerat i Danmark. Även 1 Ritano Freight, 3 Tion Medon Sisu och 6 Gigant Slugger är tidiga streck. Många kommer att "surra" om att Jorma Kontio kör 9 Freeman T.Porter men Jorma kör mycket galopper och Freeman T.Porter är inte lättkörd. Dessutom är jag tveksam till Freeman T.Porters inställning.

Spiken: 5 Freude D.E. (V75-4)

Låset: 3 Nahar/6 Spring Erom (V75-3)

Skrällen: 4 More Than Enough (V75-6)

02
februari
2012

Grymt speedig skräll

Mantorp lördag 4 februari

I lördags fick vi på Ögat in både V75 och DD vilket gav ett bra netto. Nu tar jag nya tag till Mantorps spännande V75:a. Risk att det krävs brodd i skorna då det ska bli mycket kallt i helgen. Det gör omgången än mer lurig. Min skräll är en grymt speedig märr.

V75-1:Vinner felfri

Öppet och här gäller det att ödsla med strecken. Mitt första streck sätter jag för 6 Online d´Amour som har bra fart för klassen. Går han felfritt blir han svårslagen men han är inte att lita på. En häst jag gillar är 4 Yeasterday Weather som var uppåt senast och han trivs den kalla tiden på året. 1 Democrat och 3 Fridhems på Linjen gör upp om ledningen, men jag tror att båda kan bli stumma till slut. En häst som har fart för vinst är 9 Little Face men hon har inte startat på ett tag, så jag vill kolla upp hennes formstatus i veckan. Blir det körning kommer 11 Nestor Gel in i matchen.

V75-2: Järvsöfaks-spik

Jag såg årsdebuten på 3 Hurricane Blue och är han bara 50 meter sämre än senast vinner han överlägset, men högst troligt kommer han att vara ännu bättre och då vinner han med "hela" upploppet. Senast vann han överlägset via 12,5/700 och då satt "Ludde" och kyrkåkte. Håller han sig frisk under året är han med i Gulddivisionen innan året är slut. En så säker spik har jag inte haft sedan Järvsöfaks slog Bork Rigel för "100 "år sedan.

V75-3: Bäst, men...

9 Lavec Kronos är den överlägset bästa hästen i lördagens tunna guldsoppa men jag är ändå inte säker på att han vinner då han varit ifrån tävlandet länge. Jag garderar i första hand med 1 Persos Seaman som var kanonfin senast. Även 6 Timetosaygoodbye och 7 Fabrice Axe är tidiga bud. Jag streckar även 10 Copper Beech som är på väg upp i form.

V75-4: Tuffare emot

3 B.B.S. Mandarino var mycket fin då han vann senast. Men nu är det tuffare emot och jag garderar. Min förstahäst är 11 Disney Tooma som varit grymt fin i de två senaste starterna. Även 6 Gede Star och 9 Pampas S.I.R. är tidiga. På skrällfronten nämner jag 2 Trans Atlantic och 12 Jan Cahoot.

V75-5: Grymt speedig

Ett mycket fint stolopp och det går knappast att plocka bort någon. Min första röst ger jag till 5 Nectarine, det vill säga om körning barfota fram är möjlig på lördag. Även 15 Simb Ruby vill jag varna för då hon har en grym speed när hon får sitt lopp. 8 Alexis Boko blir allt bättre och kan vinna trots det luriga spåret.

V75-6: Chansar med Ewe

2 Jasper Lane har varit vass under hösten och vintern men jag tycker att han såg lite "mätt" ut senast och jag väjer att chansspika emot honom. Min idé är 3 Ewe Palema som är på väg mot toppformen och han trivs bra på lång distans.

V75-7: Tror på True

4 Friction var bra i comebacken och är snabb från start men han kan även bli lite väl pigg när man laddar. Kan innebära stentufft tempo. I så fall gynnar det stallkamraten 11 True Advantage som kommer att bli bortglömd. Med det är många med chans och det gäller att ha vältäckt på kupongen.

Spiken: 3 Hurricane Blue (V75-2)

Chansen: 3 Ewe Palema (V75-6)

Skrällen: 15 Simb Ruby (V75-5)

26
januari
2012

Jag har en Wiss skräll

V75 Jägersro lördag 28 januari

I lördags var det åter bara en vinnare på V75. Alltid kul när killar som satsar hårt på travet får betalt vilket skett flera gånger den senaste månaden. På lördag är det V75 på Jägersro -innebär att det "alltid" går att köra med valfri balans. Lurigt igen på lördag - jag har en Wiss, nej vass skräll!

V75-1: Tappa inte Relax

3 Global Manhattan blir säkert favorit och visst kan han vinna men jag garderar rejält. En häst man inte får tappa bort är 2 Relax Jet som har härlig styrka och är i full form. 9 Exdream värmde som en demon senast men var bara godkänd i loppet. Jag tror att han kommer att vara bättre med loppet i kroppen. Även trion 4 Ottens Vigo, 5 Tiberina och 6 P.A. Surprise måste streckas.

V75-2: Emma först

Svårlöst även här. 3 Denco´s Queenkilab har bra chans om hon kommer till spets men jag är rädd för att hon galopperar i igen. 4 One to One är i toppform och Erik Adielsson är ju den som just nu fixar de stora pengarna på V75. Även 7 Nubia och 10 In Session Broline måste streckas. Men min förstahäst är 11 Emma Nips som sett strålande ut i ny regi.

V75-3: Spik om barfota

Jag är säker på att 3 Quarcio du Chene är längre fram formmässigt än 1 Brioni och med tanke på det väljer jag att spika Quarcio du Chene. Men skulle han bli tvungen att gå med skor på lördag garderar jag. Då plockar jag också med 4 Classic Grand Cru och 5 Clear Sign.

V75-4: Arazi en gång till

10 Arazi Boko var mycket fin då han vann på V75 senast. Då var det från spets men jag tror att han är minst lika bra bakifrån. Motståndet skrämmer inte och han är min chansspik. Jag hoppas att han levererar som Quick Razz gjorde i lördags. Värsta hotet är 11 Unesco Brodde. Även 2 All American Candy och 4 Unison platsar på en garderad kupong.

V75-5: Miljondraget

Ett mycket svårt lopp. Ett kul drag är 12 Wiss Shadow som ser ut som miljon för dagen. Ett ytterligare drag är 9 Very Sober som har visat full form på slutet. 8 Orca duger om det klaffar. 10 Mermaid´s Legacy vann senast men jag tycker ändå att det rätta stinget saknades och jag tror att hon blir överspelad. 13 Lindsey Trot har varit förbättrad i vinter och skall passas.

V75-6: Varnar för Paris

9 Crowne avslutade sylvasst senast och hade gott om krafter kvar i mål. Får han chansen från bakspår är det bra chans. 3 Breedlove gör bra lopp varje gång - måste med på kupongen. Även 4 Online d´Amour som senast flög fram över upploppet skall med. Varnar även för 7 Paris Lavec som kan massor när travet fungerar.

V75-7: Orlando idén

6 Cayenne Käbb har varit bra på slutet och har vunnit från spets. Jag tror att han får svårt att komma dit nu och jag har ingen feeling för att han vinner igen. Min idé är 3 Orlando Croft som är på väg toppformen med senaste loppet i kroppen. 5 Jackal Face tror jag tar ledningen och han skall räknas tidigt.

Spiken: 3 Quarcio du Chene (V75-3)

Chansen: 10 Arazi Boko (V75-4)

Skrällen: 12 Wiss Shadow (V75-5)

19
januari
2012

Razzel i kuponghögen

Bergsåker lördag 21 januari

Det är bara att gratulera den som fick sju rätt i lördags. För egen del blev det ingen höjdardag förutom lite dubbel med Admiral Sea. Det är bara att ta nya tag till en svår och lågklassig omgång på Bergsåker. Risk att det behövs brodd vilket missgynnar barfotahästar. Bjuder på en vass chansspik som ger "kupong-razzel!"

V75-1: Vinner utan skor

6 Armani Trot är en kanon när han körs utan skor och det måste kollas upp innan inlämning om han kan gå barfota. I så fall är han en spik, annars garderar jag. Främst med 12 Turbo Daylight som ser ut att vara i sitt livs form. Även 2 By Air duger i klassen. Skrällbuden är 7 Face Facts och 4 Front Life.

V75-2: Liknande gäng

11 Pixel Chic avslutade sylvasst vid segern och möter ett liknande gäng. Bra chans. Även 14 Elles W. Phedo duger och är tidig. På start tror jag mest på 3 For my Life i spets. Även 1 Still on Broadway och 8 Kite Face bör streckas. En luring är 12 Chanel Håleryd som har en vass speed de gånger hon får rätt lopp.

V75-3: El Sueco draget

Detta måste vara ett av de sämsta guldlopp som körts. Svårt att hitta någon att tro på. 3 Fabrice Axe har toppfart men det var länge sedan han startade. 4 Conrads Epilog har jag alltid gillat. Även 7 You Bet Hornline kan en del i ljusa stunder men det var ett tag sedan han glänste. 2 El Sueco får bli mitt drag då han är på väg mot toppformen. 1 Excallibur och Lähdekorpis duo 6 Persos Seaman och 8 Vesuvio Ås är skrällarna.

V75-4: Erik med chans

12 Quick Razz har jag sett ett par gånger och det är en riktigt fin travare. Han har haft sin ägare i vagnen och det har inte alltid gått så bra. Nu kör Erik Adielsson och då bortser jag från spåret och utser honom till chansspik. Många med chans om han kommer bort.

V75-5: Gulliver-skräll

11 Rino Dox har bra chans att vinna kallblodloppet men jag väljer ändå att gardera då det finns ett par roliga motbud. Främst då 8 B.W. Gulliver som står 20 meter före denna gång och han var bra som tvåa bakom favoriten senast de möttes. Även 2 Vildhussen skall streckas. Passa även 4 Stilig som har form. 7 Låhne Elden har jag ett gott öga till. 14 Järvsö Rune kommer att bli hårt streckad men honom tror jag mindre på.

V75-6: Värmde vasst

1 Calvados Crane blir högst troligt favorit med tanke på spåret och hur bra han var i somras. Men han har inte startat på ett tag och jag tror att en tuff öppning kan fälla honom. Min idé är 4 Beckman som värmde vasst i lördags. Nu är det bilstart och då är galopprisken minimal. 2 Ekets Patrik var kanonfin senast och är given. Även 3 Le Cupole har form och ett bra spår. 7 Nantucket kan mycket men tävlar ojämnt. 8 Hot Pot har fart men läget är uselt.

V75-7: Jasper - igen

9 Jasper Lane har varit en följetong på V75 det senaste halvåret och han gjorde mig inte besviken senast då han var Ögats spik. Jag tror och hoppas att han vinner igen. Även om han blir mycket streckad tror jag att värdet är högt inför V75-7 och då är det skönt med en spik som har toppchans.

Spiken: 9 Jasper Lane (V75-7)

Chansen: 12 Quick Razz (V75-4)

Skrällen: 8 B.W.Gulliver (V75-5)

12
januari
2012

Hazelmere står på tur

Bergsåker lördag 14 januari

Denna fredag är det stor travgala och på lördag V75 på Åby. Den här tävlingsdagen håller lika hög klass som den brukar. Att det dessutom är Jackpot gör inte lördagen mindre spännande. Årets upplaga av V75- Mästarna är ett mycket högklassigt lopp. Förhoppningsvis kommer barfotainfon att fungera bättre än i lördags. Min hetaste skräll: Hazelmere.

V75-1: Formstark skräll

6 Art on Line var det mycket surr om senast och det visade sig vara befogat då han vann lätt. Han skall räknas även denna gång. 1 Breedlove kommer att få en fin resa och är främsta motbudet. 2 General Flax har ett bra spår och är på gång igen. Även råstarke 8 Yamani Hornline som denna gång får Johnny Takter i vagnen skall passas. På skrällfronten nämner jag formstarke 11 Livi Edvards

V75-2: Kul med Business

5 Gigant Slugger var vass senast och är ett tidigt bud även här. 4 Global Manhattan kan bättre än visat. Ett kul drag trots spåret är 8 M.T.Big Business som denna gång körs av Björn Goop. Ekipaget vann senast de kamperade ihop.

V75-3: Ser lysande ut

2 Calypso Blue Chip blir mycket streckad efter sin seger senast, men jag är långt ifrån övertygad om att hon är någon stjärna. Får knappast bluffa bort loppet igen. Ett kul motbud är 9 Hazelmere som ser lysande ut för dagen. Satt fast med sparat senast och är min hetaste skräll.

V75-4: Crowne vinner!

5 Crowne var mycket fin senast från dödens. Nu tror jag att han kommer till spets och då har han toppchans. Min främsta spik. Värsta hotet är 3 Tresor d´Inverne som var klart förbättrad senast. Även 7 Kaboom Face och 9 Fighter Gull är tänkbara vinnare.

V75-5: Ne Me? Nja...

5 Ne Me Quitte Pas kom bort senast i starten och fick sedan chansen sent men jag tycker inte att det var det rätta draget i honom och väljer att gardera. Inte minst med tanke på spåret. 12 Hot Pot och 13 Legacy Kronos är bra för klassen men det kan bli långt fram. Ett skrälldrag är 11 Åtting Hornline som gör debut för Fredrik Persson. 7 Orca har gjort det bra i sin nya regi och skall passas. Naturligtvis måste 14 Love You More streckas då hon säkert har bästa kapaciteten, men hon är ojämn.

V75-6: Svårt bakifrån

9 Famous Fayline har höjt sig ett par klasser för Lennartsson och är min förstahäst men ingen spik då det inte är lätt att vinna bakifrån på Åby. Dessutom är hans startrygg ingen snabbstartare. 5 Kejser K.D. tar högst troligt hand om ledningen men han är blöt till slut och måste få bestämma för att vinna. Duon 2 Cloria Victis och 4 Tara Defi streckas på form.

V75-7: Låser på två

1 Admiral Newport har varit kanonfin på slutet och blir svår att rubba från spets men då min favorit, hårdingen 11 Nahar är med, streckar jag båda. Om jag får råd på lördag plockar jag även med 14 Noras Bean som är på väg mot något riktigt stort.

Spiken: 5 Crowne (V75-4)

Låset: 1 Admiral Newport/11 Nahar (V75-7)

Skrällen: 9 Hazelmere (V75-3)

05
januari
2012

Finsk Acktion på lördag

Vermo lördag 7 januari

Första finsk-svenska V75:an någonsin. Naturligtvis svårt att bedöma hästar från olika länder men det finns ett gratis lopparkiv på Fintoto som skall pluggas hårt tills det är dags att lämna in. Normalt sett står de finska hästarna bra inne då det är lägre prissummor i Finland. Tror alltså inte att Sverige kommer att dominera som vi har gjort mot norska hästar. Min skräll är finsk: Viper Acktion.

V75-1: Celeber vinnare

4 Celeber Sund har varit mycket bra i sin nya regi och är min förstahäst i loppet. Intressant start gör 8 Lord Mirabelle för sin nye tränare Veijo Heiskanen. Han hade knappast startat sitt nyförvärv på V75 redan i debuten för honom om han inte varit nöjd med sin adept. Bäst av de finska hästarna tror jag är 2 El Mistress Eeva som har bra spår och form. Även 6 Don´t Blink Twice duger i klasser högre än denna men har vilat.

V75-2: April i januari

Ett vidöppet lopp. Av de svenska hästarna vill jag framhålla 11 Armani Trot som står på tur för seger. Av de finska tror jag mest på duon 5 Super Frido och 4 Titan Nordique som båda tål att göra en hel del jobb själva. En skräll kan 1 Landlords April vara från sitt fina utgångsläge.

V75-3: Lätt för Dance

7 I Won´t Dance var finfin senast och han möter nu närmast enklare motstånd. Jag tror han vinner och han är mitt bästa spikförslag. Främsta utmanare är 4 Rydens Cindy och 6 Maxwell Mayday. Från Finland varnas det för spetsgynnade 1 Magical Queen.

V75-4: Perssons duger

Här vimlar det av segerkandidater. Perssons duo 12 Fakse och 15 Faksen J:r är de svenska bidragen och de skall räknas. De finska grabbarna säger att 1 Hepori är bästa chansen men att även duon 11 Boker och 13 Kilun Peedro är tidiga bud.

V75-5: Viper min skräll

Ett mycket svårt lopp. Jag gillar 14 Cloria Victis och jag har feeling för att han duger här. Även 12 Landers Power har full form. Av de finska vill jag varna för 13 Viper Acktion som jag sett vinna på bra ett mycket bra sätt i Boden. Övriga finska hästar jag hört gott om är 3 Nike di Girifalco och 8 Elven Shadow.

V75-6: Svårt hinna ifatt

4 Animal Tomson gjorde en fin comeback senast och jag är säker på att hon kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen. Hade hon fått vara frisk hade hon säkert haft en halv miljon kronor till på kontot. Jag tror att de namnkunniga märrarna på tillägg får svårt att hinna ifatt henne. Skulle hon komma bort kan någon av 13 Canaka B.F. och 14 Annicka vinna.

V75-7: Felix eller Jasper

2 Felix Pro var mycket bra då han vann på Solvalla men jag har förstått att han var sämre senast. Är han i full form blir han svårslagen. Värsta hotet är 9 Jasper Lane som går bra i stort sett varje gång. Spurten senast var glimrande.

Spiken: 7 I Won't Dance (V75-3)

Chansen: 4 Animal Tomson (V75-6)

Skrällen: 13 Viper Acktion (V75-5)

29
december
2011

Hazelmere fäller allt

Halmstad lördag 31 december

Ingen höjdare förra veckan då vi inte fick med oss något av jackpotmiljonerna. Nu på lördag är det återigen Jackpot. Omgången ser intressant ut och den går på Halmstadtravet vilket innebär att det skall gå att köra med valfri balans. Min skräll? Vassa spurtaren Hazelmere,

V75-1: Måste garderas

9 Indigo Broline blir säkerligen favorit men han imponerade inte vid segern senast och måste garderas. Främst med 2 Cloria Victis som fått ett perfekt läge. Även 6 Hell of a Kemp är tidig då både han och stallet har form och Peter Untersteiner har som vana att vinna V75 på hemmaplan. Luringarna är 1 Tara Defi och 3 Rafting Meslois.

V75-2: Braås är bra!

Ett öppet stolopp. Jag gert tipsettan till 1 Braås Palema som visat form i de senaste starterna. Även 2 Orca och 7 Denco´s Queenkilab är tidiga. 5 Very Sober har viss chans liksom 12 Queen Casino.

V75-3: Diffus form

1 Noras Bean har bästa spåret och är även kanske bästa hästen men formen är diffus så jag garderar. Främst med 5 Strong Boy D.E. som var finfin i Frankrike senast. 2 Vesuvio Ås var inte lika bra i fredags som jag hade hoppats. Om det var en tillfällighet eller om jag överskattat honom får vi se på lördag. 12 Royale de Crepon har fått ett uselt spår men går inte att räkna bort. På skrällfronten nämner jag 9 Nursery Rhyme och 10 Neo Holmsminde.

V75-4: Tyson i toppslag

Här vimlar det av segerkandidater. Mitt första bud är 3 Tyson November som visat kanonform i ny regi. Även 4 Indeed Southwind har fart. 1 Ne Me Quitte Pas är svårkörd och lär dessutom få svårt att hålla ledningen. 5 Fighter Gull har full form. Även 6 Arazi Boko måste streckas. Pass upp för bakspårsduon 9 Tamtam och 10 Stensro Macho.

V75-5: Hazelmere vass

Ett mycket svårt lopp. Här gäller det att komma rätt om man skall vara med och slåss om jackpotmiljonerna. En häst som har full form är 11 Pearl Follo och det är inget minus att Thomas Uhrberg kör. 5 Beverly Boko kan en del men som sagt, det kan skrälla. En sådan är 4 Hazelmere som avslutat vasst i de två senaste loppen. Även 6 What Love Can Do skall passas.

V75-6: Vinner igen

1 Breedlove var kanonfin i fredags och jag tror att han vinner igen då han fått bästa spåret. Ett ytterligare plus för min spik är att värsta hotet 9 Golden Boy denna gång är lärlingskörd.

V75-7: Starkt lås

Sparloppet återfinner jag i den avslutande avdelningen. Jag tror att striden står mellan 1 Nu Nu Hill som visat kanonform i Flemming Jensens regi och 3 Freeman T. Porter som galopperat bort framskjutna placeringar i sina senaste starter. För den som vill strecka flera nämner jag formstarka 5 Capello Bob.

Spiken: 1 Breedlove (V75-6)

Låset: 1 Nu Nu Hill/3 Freeman T.Port (V75-7)

Skrällen: 4 Hazelmere (V75-5)

<<  18 19 20 21 22 [2324  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39