21
december
2011

Made at Home skräller

Bergsåker fredag 23 december

Nu på fredag är det uppesittarkväll med V75-Jackpot. Min fru får sköta julbestyren då det skall "skördas" i en omgång som ser mycket svår ut. Risk att brodd behövs bak vilket missgynnar barfotahästar. Kolla med Ögats stallbacks- rapport 18.00 fredag. Jag varnar extra för Made at Home i V75-7.

V75-1: Barfota eller ej?

3 Hot Pot har gjort det bra sedan han kom till Bergh. Nu har han fått ett perfekt utgångsläge och inte det tuffaste motståndet. Men det är inte säkert att han kan köras barfota - kollas på fredag. Chansspikas. Hans främsta konkurrent är 8 Calvados Crane om han skulle komma till spets utan att det kostar för mycket. 9 Campbell Ås och 10 Rafting Meslois gynnas av tempo.

V75-2: Blivande stjärna

Stig H Johansson har en blivande stjärna i finske 2 Baron Sundance. Han har imponerat vid segrarna och jag spikar utan tvekan. För den som vill gardera nämner jag att 9 Breedlove är kraftigt på gång med två lopp i kroppen. Även 7 One Way Street kan vinna om något händer med min spik.

V75-3: Slipper Conch

3 Vesuvio Ås har kanonform. Nu slipper han Local Conch och då tror jag att han har toppchans. Att det är sprinterlopp är även det en fördel för min idé. Främsta motbudet är 10 I Won´t Dance som visserligen var svag senast men även han är bättre på "korta häcken". 4 You Bet Hornline tävlar ojämnt och är svår att räkna på. 5 Excallibur har gjort det bra för Henrik Svensson och skall passas. Det skall bli intressant att se vad 7 El Sueco kan uträtta i högsta klassen.

V75-4: Mitt bud: Elling

Ett lurigt kallblodslopp där det vimlar av segerkandidater. Mitt bud är 5 Elling men då han inte startat på ett tag väljer jag att gardera rejält. Ett kul streck är 1 Stenegårds Odin som visat form på slutet. Även 4 Rigel Odin är ett tidigt bud även om han inte var som bäst senast. En varning utfärdas för 6 Raske Rutger som är stark.

V75-5: Hon är bra!

Ett mycket svårt lopp. Här gäller det att komma rätt om man skall vara med och slåss om jackpotmiljonerna. En häst jag vet är bra är 3 For My Life. Även 5 Kite Face kan en del men hon riskerar att tappa mycket från start. 12 Pixel Chic måste streckas liksom 7 Diamond Sund som kan komma till spets. 10 Chanel Håleryd men formen är diffus.

V75-6: Notre kul drag

För att vara ett V75-lopp håller detta lopp låg klass. I stort sett alla kan vinna. Ett kul drag är 11 Notre Crown som har bra fart men uppträder ojämnt. 9 Axelite har tänt i norrlandsregi och passas. Av framspåren tror jag mest på 6 Le Cupole.

V75-7: Vassaste budet

Ett treåringslopp med tre startfållor är inte lätt att räkna på. 5 Brightman och 7 Hoboken har båda visat kapacitet . Det har även 3 Staro Fantastic och 8 Chip Dealer gjort. 9 Magnificent Match var grymt bra senast - kanske förstahästen? En storluring är tuffe 13 Made at Home. Han tål att göra en hel del själv och blir med garanti lite streckad. Han är mitt vassaste skrällbud i omgången.

Spiken: 2 Baron Sundance (V75-2)

Chansen: 3 Hot Pot (V75-1)

Skrällen: 13 Made at Home (V75-7)

15
december
2011

Gooparna har en skräll

V75 Åby lördag 17 december

Det visade sig återigen att man skall behandla stora tvååringsfavoriter med försiktighet då mitt spikförslag Nostromo inte var fräsch i lördags. Nu gäller det att vinna på Åby istället för att familjen skall få julklappar. En sportsligt klassfylld omgång serveras och jag ser fram emot att åka upp till Göteborg för att göra värmningar. Det blir ofta stora pengar när Åby kör V75. Min feelingskräll är Gooparnas M.T.Evita.

V75-1: Sylvass på speed

9 Global Midnight svarade för en stark comeback då hon vann senast. Jag väljer ändå att gardera. Främst med tanke på bakspåret men även för att det finns två vassa motbud i form av 6 Ini Lou och 7 Love You More. Tokskrällen är 3 M.T. Evita som är sylvass till slut de gånger hon får sitt lopp. 11 Staro Divine är inte i samma form som tidigare i år, men 12 Jasmine Broline blir allt bättre och är värd ett garderingsstreck.

V75-2: Många streck

Här kan i stort sett alla vinna det gäller att strecka på. Mitt första streck sätter jag för 3 Hobnob som varit vass på slutet. Även 11 Global Manhattan måste med då han var uppåt i lördags och högst troligt är ännu bättre nu. 9 Celeber Sund var grym senast och måste streckas. Passas även 5 Stone Life som är under utveckling. 10 Democrat går framåt för varje lopp han får i kroppen och skall ses som loppets fidus.

V75-3: Vesuvio skräller?

10 Local Conch blir säkert favorit men jag vill gardera med 2 Sebastian K även om han inte startat på en evighet. Jag tror att Sebastian kommer att vinna Elitloppet i vår! För den som vill ha med en tokskräll nämner jag 9 Vesuvio Ås som ser ut som en rund miljon för dagen. Även 1 Clear Sign, enormt förbättrad i lördags, kan värd ett streck.

V75-4: Dansk rolig idé

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält. Jag hasr en mycket rolig idé i form av dansktränade men svenskfödde 10 More Than Enough som var smällfin vid segern senast. Omgångens bästa förslag till chansspik. Främsta hotet är 7 Lovelock som vann lätt i comebacken och lär gå framåt med loppet i kroppen.

V75-5: Tuff Allegretto

Ett mycket svårt lärlings/sto-lopp att bena ut. Jag vet i alla fall att 12 Lo Allegretto är en tuff märr som kommer att runda många. Även 1 Caribou och 8 Golden Hit är tidiga streck.

V75-6: Beretta först

Ytterligare ett öppet lopp. Min förstahäst är 8 Beretta Avanti men då han dragit ett dåligt spår väljer jag att gardera. Främst med 11 Danne Fame som är en stridsvagn. Även 5 Lord Rocket och 12 Freeman T. Porter måste med på kupongen.

V75-7: Norsk huvudspik

Även min huvudspik i omgången tränas utanför Sverige. Det är norsktränade 6 Kejser K.D. som är en startkanon och som trivs perfekt över kort distans. Tar han sig bara förbi formtoppade och finalklare 1 Isak C.D. tror jag att Kejser leder runt om. Att Örjan Kihlström sitter upp är naturligtvis ingen nackdel.

Spiken: 6 Kejser K.D. (V75-7)

Chansen: 10 More Than Enough (V75-4)

Skrällen: 3 M.T.Evita (V75-1)

 
08
december
2011

Kalypso gör mig glad

Örebro 10 december

Maharajah är tillbaka och det kommer att "skrikas" om hur klar han är. Jag fortsätter att gardera då Quarcio du Chene är en tuff konkurrent. Det är även ett högklassigt tvååringslopp på kupongen - jag går emot förnuftet då min bästa spik återfinns där. Skrällen? Kalypso Face!

V75-1: Crepon klar

9 Royale de Crepon svarade för en stark debut för sin nye tränare Marcus Lindgren och jag tror att hon är ännu bättre nu. Även 2 Calamara Donna, 3 Merger Blue Chip och 5 Target Hoss är tidiga bud. På skrällfronten nämner jag duon 4 Canaka B.F. och 7 Nursery Rhyme.

V75-2: Alla kan vinna

Här kan i stort sett alla vinna eftersom loppets bästa häst 1 Global Manhattan inte visade någon gnistrande form i comebacken. 9 Velten Ovambo kan en hel del, liksom 7 Hamras One More. Den sistnämnde blir svårpasserad om han kommer till spets. 3 Nimbus Hackstable har ett bättre läge än på mycket länge. Som sagt, jag streckar på ordentligt.

V75-3: Garderar igen

4 Maharajah kommer som vanligt att bli klar favorit och jag tänker fortsätta att gardera innan han visar den riktiga toppformen vilket han i mina ögon inte gjort ännu. Dessutom lär 6 Quarcio du Chene komma före från start och att ta ner denne från dödens blir inte lätt. Storluringen i loppet är min favorit 7 Nahar som återkommer efter halsproblem.

V75-4: Jan kul skräll

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält om inte min chansspik 6 Global Mazerine vinner. Han höll farten bra senast och jag tror att han tidigt kommer till spets. Ett kul skrällbud är 12 Jan Cahoot som kan massor och kommer att bli bortglömd. Även duon 10 Nocturnal och 11 Figaro Sånna kan överraska.

V75-5: Förtjust i löftet

Det är egentligen helt fel att spika i ett tvååringslopp men jag har blivit förtjust i obesegrade megalöftet 3 Nostromo. Har dessutom fått bättre spår än de värsta konkurrenterna och jag väljer att spika honom. Största hotet är läckre 7 Dreams Take Time som nu körs av Örjan Iihlström. Även Svante Båths trio 5 Global Offshore, 9 Questor och 10 American Idol har fart som duger.

V75-6: Kalypso på gång

Öppet även om 4 Wee Catch Diamond imponerade senast. 3 Kalypso Face är på gång igen och har fått bra spår. Han är mitt bästa förslag till skräll i omgången. 1 Nantucket är alltid vass när det stämmer och 7 Famous Fayline ser finfin ut i Lennartssons regi.

V75-7: Glöm inte Harry

4 Kaffir Face såg ut som en miljon i värmningen inför senast och svarade även för en vass upphämtning efter galopp. Håller han sig på benen tror jag att han vinner men han är ingen att hålla i handen när det blåser. 3 Covington Ås fastnade med sparat senast och det är fullt möjligt att han är på topp denna gång. 2 Jasper Lane har visat att han duger. 7 I Saw You är bra varje gång. Ett kul skrällbud är 9 Harry Haythrow som "alltid" avslutar vasst. 6 Alandis Karisma var finfin senast.

Spiken: 3 Nostromo (V75-5)

Chansen: 6 Global Mazerine (V75-4)

Skrällen: 3 Kalypso Face (V75-6)

02
december
2011

Waypoint fixar värdet

Axevalla lördag 3 dec

Nästan bara favoriter i lördags men efter ett par halvskrällar på slutet uteblev jackpoten. Den är veckan är det Axevalla och dess superlånga upplopp som står som värd för en mycket öppen omgång. Axevalla har som regel en fin bana som tillåter valfri balans även under den kalla årstiden. Mitt vassaste skrällbud är Waypoint med Tony Wallin.

V75-1

Kalle kul drag

Svårlöst. Ett kul drag är 11 Kalle Quivivra som höjt sig flera klasser på slutet. Även 4 Head Line och 7 Sacha du Varlet är tidiga streck. 10 Ritano Freight räknas även han då distansen passar. Se upp för duon 3 Ego Sånna och 6 Agobra Rubin!

V75-2

Ännu bättre nu

7 Arby´s Amalia var fin i comebacken. Kommer nog att vara ännu bättre vilket lär krävas för att hålla undan för 13 Global Midnight. Bakom favoritduon lurar trion 3 Wiss Shadow, 11 S.H.T.´s Playmate och 12 O.U. Glide i vassen.

V75-3

Tror på Neo

Jag varnade för 3 Neo Smed i lördags men tyvärr fick han inte chansen. Om Erik Adielsson hade varit mer offensiv hade Neo Smed som sämst varit tvåa. Han ser helt grym ut för dagen och jag tror mycket på honom här. Till och med så hårt att jag utser honom till chansspik. Det värsta motbudet är 1 Year in Review som jag tror är på väg tillbaka mot den form han hade i våras. Även 2 Amaru Boko och 7 Calamara Donna kan vinna med klaff.

V75-4

Kan skrälla

3 Allaballakaitoz gillar jag skarpt och från spets blir han svårslagen. Även 11 Waypoint har härlig utstrålning, kapacitet och lopp i kroppen. Hon och Tony Wallin kan skrälla trots läget, men loppet är öppet och det kan löna sig att strecka på ordentligt.

V75-5

Riktig skjutare

Ett lågklassigt femtonhästars Stolopp som dessutom körs av lärlingar, ja svårare än så blir det knappast. En häst jag kan framhålla är 4 Beverly Boko som jag tycker ser ut som en riktig skjutare. 1 Maximillan har gjort det bra för stall Svanstedt.

V75-6

Power-skräll?

En kul och öppet stayerlopp inleder DD-spelet. Min förstahäst är råstarke 2 Yamani Hornline som imponerade stort vid segern på Solvalla. Även 4 Natural Wonder har övertygat i sin nya regi. 1 Zeb de Castella har läget men jag är inte säker på att lång distans passar. En kul skräll kan 6 Landers Power vara. Han såg fin ut senast och går framåt med loppet i kroppen. 5 Toralf Jubb går heller inte att räkna bort.

V75-7

Winner vinner

Mitt starkaste förslag till spik är 5 Gossip´s Winner. Han har sett smällfin ut hela hösten. Att han inte orkade hela vägen senast tar jag inte så hårt på då han i mina ögon framför allt är en sprinter. Jag tror på tidig ledning och sedan blir segern lätt. I en normal V75-omgång är det naturligtvis ett minus att avsluta med spik då värdet inte kommer att gå upp så mycket när favoriten vinner, men jag tror att det är högt värde redan innan så jag kommer bli nöjd med utdelningen ändå. Om man garderar är 2 Delvin Gold och 10 I Saw You givna streck.

Spiken: 5 Gossip's Winner (V75-7)

Chansen: 3 Neo Smed (V75-3)

Skrällen: 11 Waypoint (V75-4)

24
november
2011

Tvååring skräller

Lördag 26 november Jägersro

Hoppas att några av er hade nytta av mina spikar Mr Picolit och Guardian Rose i lördags. För egen del blev det bara sex rätt på Jokersystemet. Nya tag den här omgången som körs på Jägersro. Omgångens mest spännande lopp är Uppfödningslöpningen där årets bästa tvååring skall utses. Där startar min speciella skräll!

V75-1

Lättare emot

7 O´Grady är en kanon som möter något enklare motstånd än på slutet och han skall ses med bra vinstchans. Främsta hotet är 3 Kaffir Face som strider starkt i ledningen. 1 Covington Ås är på gång och han trivs på Jägersro. På skrällfronten nämner jag 8 Harry Haythrow och 12 New Line.

V75-2

Vinner i spets

2 Homer Kemp har sett finfin ut i de två senaste loppen och blir svårslagen om han kommer till spets. Men det finns fler bra hästar och jag rekommenderar gardering. En som måste med är 1 Ouch som var klart bra senast. Passa även duon 5 Solist Brodde och 6 Stark Lavec. Kul skrällar är 8 Dark Princess och 10 Kom Lloyd.

V75-3

Ingen skumpa

Jag tror inte att det korkades upp någon skumpa när gänget kring 1 Maharajah fick se spåret. Jag har gått emot honom varje start i höst och jag går emot igen då det är stor galopprisk om han laddas från start. Laddar man inte kan han hamna illa till. Motståndet är inte det allra värsta så visst kan vinna men som megafavorit är han inte intressant. 4 Local Conch har inte visat någon megaform på slutet men från spets duger han. Även 3 Juggle Face har styrka för att vinna. En kul skräll är mycket formstarke 8 Neo Smed.

V75-4

Blivande stjärna

Hoppas att alla får chansen och att det inte blir mängder av galopper i årets Uppfödningslöpning. Min förstahäst är 3 Dreams Take Time som jag gillar skarpt. Även 2 Quid Pro Quo och 4 Fascination är stora löften. 5 Molle C.D. måste streckas då han kommer att gå framåt rejält med kvalet i kroppen. En häst jag vill varna för är 10 Quadrupedans. Hon kommer att gå framåt med senaste loppet och jag ser en blivande stjärna i henne.

V75-5

Billigt inne

3 Torgil står larvigt billigt inne och jag blir förvånad om han förlorar. Han är mitt bästa spikförslag.

V75-6

Hur är stinget?

5 Mathilde Tröjborg är en kanon och vinner om hon har toppform men jag är inte säker på stinget för dagen och väljer att gardera. Först med 10 Merger Blue Chip som gillar om det blir tempo. Även 1 K.L.M. Prelong och 7 Nursery Rhyme skall passas. 2 Annicka förstärks med Johnny Takter i vagnen och måste streckas.

V75-7

På väg mot guld

Min chansspik är 4 Tion Medon Sisu. Han var felbalanserad senast och kunde inte göra sig själv rättvisa. Nu blir det rätt balans och då vinner han trots att han gått upp i klass. Jag sa till min vän och "bollplank", skicklige och påläste travanalytikern Jan Timonen i somras, att jag tror Tion Medon Sisu inom en snar framtid kommer att vara i Gulddivisionen. På vägen dit vinner han detta!

Spiken: 3 Torgil (V75-5)

Chansen: 4 Tion Medon Sisu (V75-7)

Skrällen: 10 Quadrupedans (V75-4)

<<  18 19 20 21 22 [23

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39