16
februari
2012

Pass upp för Goofy!

Bergsåker lördag 18 februari

V75 körs denna vecka på Bergsåker. Risk att man måste ha skor med brodd bak men det kan gå att köra barfota fram. Min skrällidé till V75 - urstarka Goofy Bermon. För den som är intresserad ska jag porträtteras i onsdagens sändning av V86 i TV4 Sport.

V75-1: Många streck

Vidöppet och här gäller det att ödsla med streck. Tror mest på 2 Rano som är på väg mot formen. Även 1 Herr Ratzeputz och 11 Thrustworthy Ås är givna på kupongen. Se även upp för 9 Rocky Race och 10 Stay the Night.

V75-2: Valnes rensar

Ett fint lopp med flera hästar som kommer att vandra igenom klasserna. En sådan är 10 Västerbo Realkiss som varit mycket fin vid vinsterna - han är ett spikalternativ. Även 1 Orlando Gel och 3 Winnetoo har bra chans. Ett kul streck är 8 Valnes Ali som sett läcker ut vid segrarna. 6 Västerbo Carreau är det ofta surr om men jag har ännu inte blivit imponerad av honom.

V75-3: Har höjt sig

Svårlöst igen. Jag tror mest på 2 Incredible Kemp som höjt sig flera klasser på slutet. 9 Harpos Hitsville och 10 Atomic Rapida duger i klassen. En skräll är 3 O.F.V. Dream som var bra senast och säkert kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen. 1 Lönshults Leffe har bästa spåret och trivs i spets.

V75-4: Rino garderas

Klar favorit blir säkert 10 Rino Dox men jag garderar eftersom han har tillägg att plocka in på kort distans. Han tar inte alltid i så det knakar när det blir jobbigt i spåren. Ett kul motbud är 1 Bleke Kongen som har bästa spåret. Även 6 Haga Kungen och 11 Fakse skall streckas.

V75-5: Toppvärmning!

Ett mycket öppet Stolopp. En häst jag vill framhålla är 8 Misty Elettra som värmde som en demon i lördags. Bra värmningar slår ofta till i loppen efter. 3 Debora Sund kan leda länge då hon är under utveckling. Skrällen är 12 Skårs Hanna som mött tuffare hästar. Men som sagt, det gäller att gardera rejält.

V75-6: Han bara vinner

Jag skulle bli förvånad om inte 2 Ritano Freight vinner detta lopp. Så fin som han såg ut i lördags är det sällan man ser en häst göra. Visserligen kommer han troligen att köras med skor nu men jag tror inte det spelar någon som helst roll. Ritano Freight är mitt bästa spikförslag.

V75-7: Goofy fixar...

3 Quizmaster var mycket bra senast han var med på V75 och jag tror att han har bra chans att vinna igen. Jag vill dock gardera. I första hand med 4 Turbo Daylight som slipper möta Admiral Newport. Men jag vill även ha med urstarka skrällen 12 Goofy Bermon. Vinner han och det har varit svårt innan, kommer Goofy att fixa miljonerna till mig.

Spiken: 2 Ritano Freight (V75-6)

Chansen: 10 Västerbo Realkiss (V75-2)

Skrällen: 12 Goofy Bermon (V75-7)

09
februari
2012

Dansk häst ökar värdet

V75 Halmstad lördag 11 februari

Hurricane Blue vann i lördags men han var 100 meter sämre än i starten innan Huvudsaken dock att spiken vinner. V75 körs på min hemmabana Halmstad på lördag. Omgången ser rolig ut, både spelmässigt och sportsligt. Banan är som regel mycket fin vilket gör att vi slipper fundera på hästarnas balans. Dansktränade More Than Enough ökar V75-värdet!

V75-1: Vem kör?

Här gäller det att ödsla med streck. Mitt första sätter jag för 4 Crowns Banker som var finfin senast han var i Sverige. Måste dock kolla vem det är som kör innan jag helhjärtat kan tro på honom då jag inte känner till kusken. 2 Mr Shimmer ser allt bättre ut och måste streckas från det fina spåret. Även 1 Capello Bob, 3 Indigo Broline och bakspårsduon 10 Harry Haythrow och 12 Famous Fayline får plats på min kupong. Varnar för 9 Wiss Pen.

V75-2: Tempo ger skräll

Här kommer det att gå undan från start. 1 Fayence, 2 Unison och 4 Eklas Super Peach lär laddas för spets vilket kan bädda för en skräll. En sådan kan 11 Falkens Max vara. Även 7 Bubbling och 10 Sonof Montechristo gynnas av tufft tempo.

V75-3: Dubblar med...

3 Nahar är min absoluta favorithäst och jag tror att han har toppchans men då jag blev mycket imponerad av 6 Spring Erom senast väljer jag att dubbla. Av övriga tror jag mest på Svanstedts duo 4 Clear Sign och 9 Youpie.

V75-4: Timo är skicklig

Jag har blivit imponerad av 5 Freude D.E. i de senaste starterna och jag ser henne som omgångens bästa spik. KuskenTimo Nyman är skicklig och rutinerad vilket stärker mig i mitt spikval. För den som garderar vill jag framhålla 1 Naga Morich, 2 Hanna Banker och skrällen 10 Lönshults Anny.

V75-5: Överstreckad!

Senast Halmstad körde V75 var 1 Calypso Blue Chip ett stort stallskrik och hon vann men imponerade inte på mig. Efter segern har hon mest galopperat. Att hon gick bra efter galopp tar jag inte så hårt på utan hon blir nog omgångens mest överstreckade. Min tipsetta är 12 Operett Ribb som varit grym vid de två senaste segrarna. Hon har dock haft svårt på V75 vilket gör att jag inte vågar spika. 5 Braås Palema är ett givet bud. Bland skrällarna vill jag nämna 3 Nubia och 4 Gateruds Polyezter.

V75-6: Blir bortglömd

4 More Than Enough var en stor besvikelse när han senast var med på V75, men har var sjuk då. I comebacken i Norge vann han överlägset. Går framåt med loppet i kroppen och blir svårslagen. Att han dessutom blir bortglömd gör honom är mer intressant för mig. Plockar också med 1 Ouch, 10 Armani Trot och 12 Breedlove.

V75-7: Kör ofta galopp

Många med chans. Min första röst går till 5 Vermo som imponerat i Danmark. Även 1 Ritano Freight, 3 Tion Medon Sisu och 6 Gigant Slugger är tidiga streck. Många kommer att "surra" om att Jorma Kontio kör 9 Freeman T.Porter men Jorma kör mycket galopper och Freeman T.Porter är inte lättkörd. Dessutom är jag tveksam till Freeman T.Porters inställning.

Spiken: 5 Freude D.E. (V75-4)

Låset: 3 Nahar/6 Spring Erom (V75-3)

Skrällen: 4 More Than Enough (V75-6)

02
februari
2012

Grymt speedig skräll

Mantorp lördag 4 februari

I lördags fick vi på Ögat in både V75 och DD vilket gav ett bra netto. Nu tar jag nya tag till Mantorps spännande V75:a. Risk att det krävs brodd i skorna då det ska bli mycket kallt i helgen. Det gör omgången än mer lurig. Min skräll är en grymt speedig märr.

V75-1:Vinner felfri

Öppet och här gäller det att ödsla med strecken. Mitt första streck sätter jag för 6 Online d´Amour som har bra fart för klassen. Går han felfritt blir han svårslagen men han är inte att lita på. En häst jag gillar är 4 Yeasterday Weather som var uppåt senast och han trivs den kalla tiden på året. 1 Democrat och 3 Fridhems på Linjen gör upp om ledningen, men jag tror att båda kan bli stumma till slut. En häst som har fart för vinst är 9 Little Face men hon har inte startat på ett tag, så jag vill kolla upp hennes formstatus i veckan. Blir det körning kommer 11 Nestor Gel in i matchen.

V75-2: Järvsöfaks-spik

Jag såg årsdebuten på 3 Hurricane Blue och är han bara 50 meter sämre än senast vinner han överlägset, men högst troligt kommer han att vara ännu bättre och då vinner han med "hela" upploppet. Senast vann han överlägset via 12,5/700 och då satt "Ludde" och kyrkåkte. Håller han sig frisk under året är han med i Gulddivisionen innan året är slut. En så säker spik har jag inte haft sedan Järvsöfaks slog Bork Rigel för "100 "år sedan.

V75-3: Bäst, men...

9 Lavec Kronos är den överlägset bästa hästen i lördagens tunna guldsoppa men jag är ändå inte säker på att han vinner då han varit ifrån tävlandet länge. Jag garderar i första hand med 1 Persos Seaman som var kanonfin senast. Även 6 Timetosaygoodbye och 7 Fabrice Axe är tidiga bud. Jag streckar även 10 Copper Beech som är på väg upp i form.

V75-4: Tuffare emot

3 B.B.S. Mandarino var mycket fin då han vann senast. Men nu är det tuffare emot och jag garderar. Min förstahäst är 11 Disney Tooma som varit grymt fin i de två senaste starterna. Även 6 Gede Star och 9 Pampas S.I.R. är tidiga. På skrällfronten nämner jag 2 Trans Atlantic och 12 Jan Cahoot.

V75-5: Grymt speedig

Ett mycket fint stolopp och det går knappast att plocka bort någon. Min första röst ger jag till 5 Nectarine, det vill säga om körning barfota fram är möjlig på lördag. Även 15 Simb Ruby vill jag varna för då hon har en grym speed när hon får sitt lopp. 8 Alexis Boko blir allt bättre och kan vinna trots det luriga spåret.

V75-6: Chansar med Ewe

2 Jasper Lane har varit vass under hösten och vintern men jag tycker att han såg lite "mätt" ut senast och jag väjer att chansspika emot honom. Min idé är 3 Ewe Palema som är på väg mot toppformen och han trivs bra på lång distans.

V75-7: Tror på True

4 Friction var bra i comebacken och är snabb från start men han kan även bli lite väl pigg när man laddar. Kan innebära stentufft tempo. I så fall gynnar det stallkamraten 11 True Advantage som kommer att bli bortglömd. Med det är många med chans och det gäller att ha vältäckt på kupongen.

Spiken: 3 Hurricane Blue (V75-2)

Chansen: 3 Ewe Palema (V75-6)

Skrällen: 15 Simb Ruby (V75-5)

26
januari
2012

Jag har en Wiss skräll

V75 Jägersro lördag 28 januari

I lördags var det åter bara en vinnare på V75. Alltid kul när killar som satsar hårt på travet får betalt vilket skett flera gånger den senaste månaden. På lördag är det V75 på Jägersro -innebär att det "alltid" går att köra med valfri balans. Lurigt igen på lördag - jag har en Wiss, nej vass skräll!

V75-1: Tappa inte Relax

3 Global Manhattan blir säkert favorit och visst kan han vinna men jag garderar rejält. En häst man inte får tappa bort är 2 Relax Jet som har härlig styrka och är i full form. 9 Exdream värmde som en demon senast men var bara godkänd i loppet. Jag tror att han kommer att vara bättre med loppet i kroppen. Även trion 4 Ottens Vigo, 5 Tiberina och 6 P.A. Surprise måste streckas.

V75-2: Emma först

Svårlöst även här. 3 Denco´s Queenkilab har bra chans om hon kommer till spets men jag är rädd för att hon galopperar i igen. 4 One to One är i toppform och Erik Adielsson är ju den som just nu fixar de stora pengarna på V75. Även 7 Nubia och 10 In Session Broline måste streckas. Men min förstahäst är 11 Emma Nips som sett strålande ut i ny regi.

V75-3: Spik om barfota

Jag är säker på att 3 Quarcio du Chene är längre fram formmässigt än 1 Brioni och med tanke på det väljer jag att spika Quarcio du Chene. Men skulle han bli tvungen att gå med skor på lördag garderar jag. Då plockar jag också med 4 Classic Grand Cru och 5 Clear Sign.

V75-4: Arazi en gång till

10 Arazi Boko var mycket fin då han vann på V75 senast. Då var det från spets men jag tror att han är minst lika bra bakifrån. Motståndet skrämmer inte och han är min chansspik. Jag hoppas att han levererar som Quick Razz gjorde i lördags. Värsta hotet är 11 Unesco Brodde. Även 2 All American Candy och 4 Unison platsar på en garderad kupong.

V75-5: Miljondraget

Ett mycket svårt lopp. Ett kul drag är 12 Wiss Shadow som ser ut som miljon för dagen. Ett ytterligare drag är 9 Very Sober som har visat full form på slutet. 8 Orca duger om det klaffar. 10 Mermaid´s Legacy vann senast men jag tycker ändå att det rätta stinget saknades och jag tror att hon blir överspelad. 13 Lindsey Trot har varit förbättrad i vinter och skall passas.

V75-6: Varnar för Paris

9 Crowne avslutade sylvasst senast och hade gott om krafter kvar i mål. Får han chansen från bakspår är det bra chans. 3 Breedlove gör bra lopp varje gång - måste med på kupongen. Även 4 Online d´Amour som senast flög fram över upploppet skall med. Varnar även för 7 Paris Lavec som kan massor när travet fungerar.

V75-7: Orlando idén

6 Cayenne Käbb har varit bra på slutet och har vunnit från spets. Jag tror att han får svårt att komma dit nu och jag har ingen feeling för att han vinner igen. Min idé är 3 Orlando Croft som är på väg toppformen med senaste loppet i kroppen. 5 Jackal Face tror jag tar ledningen och han skall räknas tidigt.

Spiken: 3 Quarcio du Chene (V75-3)

Chansen: 10 Arazi Boko (V75-4)

Skrällen: 12 Wiss Shadow (V75-5)

19
januari
2012

Razzel i kuponghögen

Bergsåker lördag 21 januari

Det är bara att gratulera den som fick sju rätt i lördags. För egen del blev det ingen höjdardag förutom lite dubbel med Admiral Sea. Det är bara att ta nya tag till en svår och lågklassig omgång på Bergsåker. Risk att det behövs brodd vilket missgynnar barfotahästar. Bjuder på en vass chansspik som ger "kupong-razzel!"

V75-1: Vinner utan skor

6 Armani Trot är en kanon när han körs utan skor och det måste kollas upp innan inlämning om han kan gå barfota. I så fall är han en spik, annars garderar jag. Främst med 12 Turbo Daylight som ser ut att vara i sitt livs form. Även 2 By Air duger i klassen. Skrällbuden är 7 Face Facts och 4 Front Life.

V75-2: Liknande gäng

11 Pixel Chic avslutade sylvasst vid segern och möter ett liknande gäng. Bra chans. Även 14 Elles W. Phedo duger och är tidig. På start tror jag mest på 3 For my Life i spets. Även 1 Still on Broadway och 8 Kite Face bör streckas. En luring är 12 Chanel Håleryd som har en vass speed de gånger hon får rätt lopp.

V75-3: El Sueco draget

Detta måste vara ett av de sämsta guldlopp som körts. Svårt att hitta någon att tro på. 3 Fabrice Axe har toppfart men det var länge sedan han startade. 4 Conrads Epilog har jag alltid gillat. Även 7 You Bet Hornline kan en del i ljusa stunder men det var ett tag sedan han glänste. 2 El Sueco får bli mitt drag då han är på väg mot toppformen. 1 Excallibur och Lähdekorpis duo 6 Persos Seaman och 8 Vesuvio Ås är skrällarna.

V75-4: Erik med chans

12 Quick Razz har jag sett ett par gånger och det är en riktigt fin travare. Han har haft sin ägare i vagnen och det har inte alltid gått så bra. Nu kör Erik Adielsson och då bortser jag från spåret och utser honom till chansspik. Många med chans om han kommer bort.

V75-5: Gulliver-skräll

11 Rino Dox har bra chans att vinna kallblodloppet men jag väljer ändå att gardera då det finns ett par roliga motbud. Främst då 8 B.W. Gulliver som står 20 meter före denna gång och han var bra som tvåa bakom favoriten senast de möttes. Även 2 Vildhussen skall streckas. Passa även 4 Stilig som har form. 7 Låhne Elden har jag ett gott öga till. 14 Järvsö Rune kommer att bli hårt streckad men honom tror jag mindre på.

V75-6: Värmde vasst

1 Calvados Crane blir högst troligt favorit med tanke på spåret och hur bra han var i somras. Men han har inte startat på ett tag och jag tror att en tuff öppning kan fälla honom. Min idé är 4 Beckman som värmde vasst i lördags. Nu är det bilstart och då är galopprisken minimal. 2 Ekets Patrik var kanonfin senast och är given. Även 3 Le Cupole har form och ett bra spår. 7 Nantucket kan mycket men tävlar ojämnt. 8 Hot Pot har fart men läget är uselt.

V75-7: Jasper - igen

9 Jasper Lane har varit en följetong på V75 det senaste halvåret och han gjorde mig inte besviken senast då han var Ögats spik. Jag tror och hoppas att han vinner igen. Även om han blir mycket streckad tror jag att värdet är högt inför V75-7 och då är det skönt med en spik som har toppchans.

Spiken: 9 Jasper Lane (V75-7)

Chansen: 12 Quick Razz (V75-4)

Skrällen: 8 B.W.Gulliver (V75-5)

12
januari
2012

Hazelmere står på tur

Bergsåker lördag 14 januari

Denna fredag är det stor travgala och på lördag V75 på Åby. Den här tävlingsdagen håller lika hög klass som den brukar. Att det dessutom är Jackpot gör inte lördagen mindre spännande. Årets upplaga av V75- Mästarna är ett mycket högklassigt lopp. Förhoppningsvis kommer barfotainfon att fungera bättre än i lördags. Min hetaste skräll: Hazelmere.

V75-1: Formstark skräll

6 Art on Line var det mycket surr om senast och det visade sig vara befogat då han vann lätt. Han skall räknas även denna gång. 1 Breedlove kommer att få en fin resa och är främsta motbudet. 2 General Flax har ett bra spår och är på gång igen. Även råstarke 8 Yamani Hornline som denna gång får Johnny Takter i vagnen skall passas. På skrällfronten nämner jag formstarke 11 Livi Edvards

V75-2: Kul med Business

5 Gigant Slugger var vass senast och är ett tidigt bud även här. 4 Global Manhattan kan bättre än visat. Ett kul drag trots spåret är 8 M.T.Big Business som denna gång körs av Björn Goop. Ekipaget vann senast de kamperade ihop.

V75-3: Ser lysande ut

2 Calypso Blue Chip blir mycket streckad efter sin seger senast, men jag är långt ifrån övertygad om att hon är någon stjärna. Får knappast bluffa bort loppet igen. Ett kul motbud är 9 Hazelmere som ser lysande ut för dagen. Satt fast med sparat senast och är min hetaste skräll.

V75-4: Crowne vinner!

5 Crowne var mycket fin senast från dödens. Nu tror jag att han kommer till spets och då har han toppchans. Min främsta spik. Värsta hotet är 3 Tresor d´Inverne som var klart förbättrad senast. Även 7 Kaboom Face och 9 Fighter Gull är tänkbara vinnare.

V75-5: Ne Me? Nja...

5 Ne Me Quitte Pas kom bort senast i starten och fick sedan chansen sent men jag tycker inte att det var det rätta draget i honom och väljer att gardera. Inte minst med tanke på spåret. 12 Hot Pot och 13 Legacy Kronos är bra för klassen men det kan bli långt fram. Ett skrälldrag är 11 Åtting Hornline som gör debut för Fredrik Persson. 7 Orca har gjort det bra i sin nya regi och skall passas. Naturligtvis måste 14 Love You More streckas då hon säkert har bästa kapaciteten, men hon är ojämn.

V75-6: Svårt bakifrån

9 Famous Fayline har höjt sig ett par klasser för Lennartsson och är min förstahäst men ingen spik då det inte är lätt att vinna bakifrån på Åby. Dessutom är hans startrygg ingen snabbstartare. 5 Kejser K.D. tar högst troligt hand om ledningen men han är blöt till slut och måste få bestämma för att vinna. Duon 2 Cloria Victis och 4 Tara Defi streckas på form.

V75-7: Låser på två

1 Admiral Newport har varit kanonfin på slutet och blir svår att rubba från spets men då min favorit, hårdingen 11 Nahar är med, streckar jag båda. Om jag får råd på lördag plockar jag även med 14 Noras Bean som är på väg mot något riktigt stort.

Spiken: 5 Crowne (V75-4)

Låset: 1 Admiral Newport/11 Nahar (V75-7)

Skrällen: 9 Hazelmere (V75-3)

05
januari
2012

Finsk Acktion på lördag

Vermo lördag 7 januari

Första finsk-svenska V75:an någonsin. Naturligtvis svårt att bedöma hästar från olika länder men det finns ett gratis lopparkiv på Fintoto som skall pluggas hårt tills det är dags att lämna in. Normalt sett står de finska hästarna bra inne då det är lägre prissummor i Finland. Tror alltså inte att Sverige kommer att dominera som vi har gjort mot norska hästar. Min skräll är finsk: Viper Acktion.

V75-1: Celeber vinnare

4 Celeber Sund har varit mycket bra i sin nya regi och är min förstahäst i loppet. Intressant start gör 8 Lord Mirabelle för sin nye tränare Veijo Heiskanen. Han hade knappast startat sitt nyförvärv på V75 redan i debuten för honom om han inte varit nöjd med sin adept. Bäst av de finska hästarna tror jag är 2 El Mistress Eeva som har bra spår och form. Även 6 Don´t Blink Twice duger i klasser högre än denna men har vilat.

V75-2: April i januari

Ett vidöppet lopp. Av de svenska hästarna vill jag framhålla 11 Armani Trot som står på tur för seger. Av de finska tror jag mest på duon 5 Super Frido och 4 Titan Nordique som båda tål att göra en hel del jobb själva. En skräll kan 1 Landlords April vara från sitt fina utgångsläge.

V75-3: Lätt för Dance

7 I Won´t Dance var finfin senast och han möter nu närmast enklare motstånd. Jag tror han vinner och han är mitt bästa spikförslag. Främsta utmanare är 4 Rydens Cindy och 6 Maxwell Mayday. Från Finland varnas det för spetsgynnade 1 Magical Queen.

V75-4: Perssons duger

Här vimlar det av segerkandidater. Perssons duo 12 Fakse och 15 Faksen J:r är de svenska bidragen och de skall räknas. De finska grabbarna säger att 1 Hepori är bästa chansen men att även duon 11 Boker och 13 Kilun Peedro är tidiga bud.

V75-5: Viper min skräll

Ett mycket svårt lopp. Jag gillar 14 Cloria Victis och jag har feeling för att han duger här. Även 12 Landers Power har full form. Av de finska vill jag varna för 13 Viper Acktion som jag sett vinna på bra ett mycket bra sätt i Boden. Övriga finska hästar jag hört gott om är 3 Nike di Girifalco och 8 Elven Shadow.

V75-6: Svårt hinna ifatt

4 Animal Tomson gjorde en fin comeback senast och jag är säker på att hon kommer att vara ännu bättre med loppet i kroppen. Hade hon fått vara frisk hade hon säkert haft en halv miljon kronor till på kontot. Jag tror att de namnkunniga märrarna på tillägg får svårt att hinna ifatt henne. Skulle hon komma bort kan någon av 13 Canaka B.F. och 14 Annicka vinna.

V75-7: Felix eller Jasper

2 Felix Pro var mycket bra då han vann på Solvalla men jag har förstått att han var sämre senast. Är han i full form blir han svårslagen. Värsta hotet är 9 Jasper Lane som går bra i stort sett varje gång. Spurten senast var glimrande.

Spiken: 7 I Won't Dance (V75-3)

Chansen: 4 Animal Tomson (V75-6)

Skrällen: 13 Viper Acktion (V75-5)

29
december
2011

Hazelmere fäller allt

Halmstad lördag 31 december

Ingen höjdare förra veckan då vi inte fick med oss något av jackpotmiljonerna. Nu på lördag är det återigen Jackpot. Omgången ser intressant ut och den går på Halmstadtravet vilket innebär att det skall gå att köra med valfri balans. Min skräll? Vassa spurtaren Hazelmere,

V75-1: Måste garderas

9 Indigo Broline blir säkerligen favorit men han imponerade inte vid segern senast och måste garderas. Främst med 2 Cloria Victis som fått ett perfekt läge. Även 6 Hell of a Kemp är tidig då både han och stallet har form och Peter Untersteiner har som vana att vinna V75 på hemmaplan. Luringarna är 1 Tara Defi och 3 Rafting Meslois.

V75-2: Braås är bra!

Ett öppet stolopp. Jag gert tipsettan till 1 Braås Palema som visat form i de senaste starterna. Även 2 Orca och 7 Denco´s Queenkilab är tidiga. 5 Very Sober har viss chans liksom 12 Queen Casino.

V75-3: Diffus form

1 Noras Bean har bästa spåret och är även kanske bästa hästen men formen är diffus så jag garderar. Främst med 5 Strong Boy D.E. som var finfin i Frankrike senast. 2 Vesuvio Ås var inte lika bra i fredags som jag hade hoppats. Om det var en tillfällighet eller om jag överskattat honom får vi se på lördag. 12 Royale de Crepon har fått ett uselt spår men går inte att räkna bort. På skrällfronten nämner jag 9 Nursery Rhyme och 10 Neo Holmsminde.

V75-4: Tyson i toppslag

Här vimlar det av segerkandidater. Mitt första bud är 3 Tyson November som visat kanonform i ny regi. Även 4 Indeed Southwind har fart. 1 Ne Me Quitte Pas är svårkörd och lär dessutom få svårt att hålla ledningen. 5 Fighter Gull har full form. Även 6 Arazi Boko måste streckas. Pass upp för bakspårsduon 9 Tamtam och 10 Stensro Macho.

V75-5: Hazelmere vass

Ett mycket svårt lopp. Här gäller det att komma rätt om man skall vara med och slåss om jackpotmiljonerna. En häst som har full form är 11 Pearl Follo och det är inget minus att Thomas Uhrberg kör. 5 Beverly Boko kan en del men som sagt, det kan skrälla. En sådan är 4 Hazelmere som avslutat vasst i de två senaste loppen. Även 6 What Love Can Do skall passas.

V75-6: Vinner igen

1 Breedlove var kanonfin i fredags och jag tror att han vinner igen då han fått bästa spåret. Ett ytterligare plus för min spik är att värsta hotet 9 Golden Boy denna gång är lärlingskörd.

V75-7: Starkt lås

Sparloppet återfinner jag i den avslutande avdelningen. Jag tror att striden står mellan 1 Nu Nu Hill som visat kanonform i Flemming Jensens regi och 3 Freeman T. Porter som galopperat bort framskjutna placeringar i sina senaste starter. För den som vill strecka flera nämner jag formstarka 5 Capello Bob.

Spiken: 1 Breedlove (V75-6)

Låset: 1 Nu Nu Hill/3 Freeman T.Port (V75-7)

Skrällen: 4 Hazelmere (V75-5)

21
december
2011

Made at Home skräller

Bergsåker fredag 23 december

Nu på fredag är det uppesittarkväll med V75-Jackpot. Min fru får sköta julbestyren då det skall "skördas" i en omgång som ser mycket svår ut. Risk att brodd behövs bak vilket missgynnar barfotahästar. Kolla med Ögats stallbacks- rapport 18.00 fredag. Jag varnar extra för Made at Home i V75-7.

V75-1: Barfota eller ej?

3 Hot Pot har gjort det bra sedan han kom till Bergh. Nu har han fått ett perfekt utgångsläge och inte det tuffaste motståndet. Men det är inte säkert att han kan köras barfota - kollas på fredag. Chansspikas. Hans främsta konkurrent är 8 Calvados Crane om han skulle komma till spets utan att det kostar för mycket. 9 Campbell Ås och 10 Rafting Meslois gynnas av tempo.

V75-2: Blivande stjärna

Stig H Johansson har en blivande stjärna i finske 2 Baron Sundance. Han har imponerat vid segrarna och jag spikar utan tvekan. För den som vill gardera nämner jag att 9 Breedlove är kraftigt på gång med två lopp i kroppen. Även 7 One Way Street kan vinna om något händer med min spik.

V75-3: Slipper Conch

3 Vesuvio Ås har kanonform. Nu slipper han Local Conch och då tror jag att han har toppchans. Att det är sprinterlopp är även det en fördel för min idé. Främsta motbudet är 10 I Won´t Dance som visserligen var svag senast men även han är bättre på "korta häcken". 4 You Bet Hornline tävlar ojämnt och är svår att räkna på. 5 Excallibur har gjort det bra för Henrik Svensson och skall passas. Det skall bli intressant att se vad 7 El Sueco kan uträtta i högsta klassen.

V75-4: Mitt bud: Elling

Ett lurigt kallblodslopp där det vimlar av segerkandidater. Mitt bud är 5 Elling men då han inte startat på ett tag väljer jag att gardera rejält. Ett kul streck är 1 Stenegårds Odin som visat form på slutet. Även 4 Rigel Odin är ett tidigt bud även om han inte var som bäst senast. En varning utfärdas för 6 Raske Rutger som är stark.

V75-5: Hon är bra!

Ett mycket svårt lopp. Här gäller det att komma rätt om man skall vara med och slåss om jackpotmiljonerna. En häst jag vet är bra är 3 For My Life. Även 5 Kite Face kan en del men hon riskerar att tappa mycket från start. 12 Pixel Chic måste streckas liksom 7 Diamond Sund som kan komma till spets. 10 Chanel Håleryd men formen är diffus.

V75-6: Notre kul drag

För att vara ett V75-lopp håller detta lopp låg klass. I stort sett alla kan vinna. Ett kul drag är 11 Notre Crown som har bra fart men uppträder ojämnt. 9 Axelite har tänt i norrlandsregi och passas. Av framspåren tror jag mest på 6 Le Cupole.

V75-7: Vassaste budet

Ett treåringslopp med tre startfållor är inte lätt att räkna på. 5 Brightman och 7 Hoboken har båda visat kapacitet . Det har även 3 Staro Fantastic och 8 Chip Dealer gjort. 9 Magnificent Match var grymt bra senast - kanske förstahästen? En storluring är tuffe 13 Made at Home. Han tål att göra en hel del själv och blir med garanti lite streckad. Han är mitt vassaste skrällbud i omgången.

Spiken: 2 Baron Sundance (V75-2)

Chansen: 3 Hot Pot (V75-1)

Skrällen: 13 Made at Home (V75-7)

15
december
2011

Gooparna har en skräll

V75 Åby lördag 17 december

Det visade sig återigen att man skall behandla stora tvååringsfavoriter med försiktighet då mitt spikförslag Nostromo inte var fräsch i lördags. Nu gäller det att vinna på Åby istället för att familjen skall få julklappar. En sportsligt klassfylld omgång serveras och jag ser fram emot att åka upp till Göteborg för att göra värmningar. Det blir ofta stora pengar när Åby kör V75. Min feelingskräll är Gooparnas M.T.Evita.

V75-1: Sylvass på speed

9 Global Midnight svarade för en stark comeback då hon vann senast. Jag väljer ändå att gardera. Främst med tanke på bakspåret men även för att det finns två vassa motbud i form av 6 Ini Lou och 7 Love You More. Tokskrällen är 3 M.T. Evita som är sylvass till slut de gånger hon får sitt lopp. 11 Staro Divine är inte i samma form som tidigare i år, men 12 Jasmine Broline blir allt bättre och är värd ett garderingsstreck.

V75-2: Många streck

Här kan i stort sett alla vinna det gäller att strecka på. Mitt första streck sätter jag för 3 Hobnob som varit vass på slutet. Även 11 Global Manhattan måste med då han var uppåt i lördags och högst troligt är ännu bättre nu. 9 Celeber Sund var grym senast och måste streckas. Passas även 5 Stone Life som är under utveckling. 10 Democrat går framåt för varje lopp han får i kroppen och skall ses som loppets fidus.

V75-3: Vesuvio skräller?

10 Local Conch blir säkert favorit men jag vill gardera med 2 Sebastian K även om han inte startat på en evighet. Jag tror att Sebastian kommer att vinna Elitloppet i vår! För den som vill ha med en tokskräll nämner jag 9 Vesuvio Ås som ser ut som en rund miljon för dagen. Även 1 Clear Sign, enormt förbättrad i lördags, kan värd ett streck.

V75-4: Dansk rolig idé

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält. Jag hasr en mycket rolig idé i form av dansktränade men svenskfödde 10 More Than Enough som var smällfin vid segern senast. Omgångens bästa förslag till chansspik. Främsta hotet är 7 Lovelock som vann lätt i comebacken och lär gå framåt med loppet i kroppen.

V75-5: Tuff Allegretto

Ett mycket svårt lärlings/sto-lopp att bena ut. Jag vet i alla fall att 12 Lo Allegretto är en tuff märr som kommer att runda många. Även 1 Caribou och 8 Golden Hit är tidiga streck.

V75-6: Beretta först

Ytterligare ett öppet lopp. Min förstahäst är 8 Beretta Avanti men då han dragit ett dåligt spår väljer jag att gardera. Främst med 11 Danne Fame som är en stridsvagn. Även 5 Lord Rocket och 12 Freeman T. Porter måste med på kupongen.

V75-7: Norsk huvudspik

Även min huvudspik i omgången tränas utanför Sverige. Det är norsktränade 6 Kejser K.D. som är en startkanon och som trivs perfekt över kort distans. Tar han sig bara förbi formtoppade och finalklare 1 Isak C.D. tror jag att Kejser leder runt om. Att Örjan Kihlström sitter upp är naturligtvis ingen nackdel.

Spiken: 6 Kejser K.D. (V75-7)

Chansen: 10 More Than Enough (V75-4)

Skrällen: 3 M.T.Evita (V75-1)

 
08
december
2011

Kalypso gör mig glad

Örebro 10 december

Maharajah är tillbaka och det kommer att "skrikas" om hur klar han är. Jag fortsätter att gardera då Quarcio du Chene är en tuff konkurrent. Det är även ett högklassigt tvååringslopp på kupongen - jag går emot förnuftet då min bästa spik återfinns där. Skrällen? Kalypso Face!

V75-1: Crepon klar

9 Royale de Crepon svarade för en stark debut för sin nye tränare Marcus Lindgren och jag tror att hon är ännu bättre nu. Även 2 Calamara Donna, 3 Merger Blue Chip och 5 Target Hoss är tidiga bud. På skrällfronten nämner jag duon 4 Canaka B.F. och 7 Nursery Rhyme.

V75-2: Alla kan vinna

Här kan i stort sett alla vinna eftersom loppets bästa häst 1 Global Manhattan inte visade någon gnistrande form i comebacken. 9 Velten Ovambo kan en hel del, liksom 7 Hamras One More. Den sistnämnde blir svårpasserad om han kommer till spets. 3 Nimbus Hackstable har ett bättre läge än på mycket länge. Som sagt, jag streckar på ordentligt.

V75-3: Garderar igen

4 Maharajah kommer som vanligt att bli klar favorit och jag tänker fortsätta att gardera innan han visar den riktiga toppformen vilket han i mina ögon inte gjort ännu. Dessutom lär 6 Quarcio du Chene komma före från start och att ta ner denne från dödens blir inte lätt. Storluringen i loppet är min favorit 7 Nahar som återkommer efter halsproblem.

V75-4: Jan kul skräll

Ett lurigt lopp där de kan skrälla rejält om inte min chansspik 6 Global Mazerine vinner. Han höll farten bra senast och jag tror att han tidigt kommer till spets. Ett kul skrällbud är 12 Jan Cahoot som kan massor och kommer att bli bortglömd. Även duon 10 Nocturnal och 11 Figaro Sånna kan överraska.

V75-5: Förtjust i löftet

Det är egentligen helt fel att spika i ett tvååringslopp men jag har blivit förtjust i obesegrade megalöftet 3 Nostromo. Har dessutom fått bättre spår än de värsta konkurrenterna och jag väljer att spika honom. Största hotet är läckre 7 Dreams Take Time som nu körs av Örjan Iihlström. Även Svante Båths trio 5 Global Offshore, 9 Questor och 10 American Idol har fart som duger.

V75-6: Kalypso på gång

Öppet även om 4 Wee Catch Diamond imponerade senast. 3 Kalypso Face är på gång igen och har fått bra spår. Han är mitt bästa förslag till skräll i omgången. 1 Nantucket är alltid vass när det stämmer och 7 Famous Fayline ser finfin ut i Lennartssons regi.

V75-7: Glöm inte Harry

4 Kaffir Face såg ut som en miljon i värmningen inför senast och svarade även för en vass upphämtning efter galopp. Håller han sig på benen tror jag att han vinner men han är ingen att hålla i handen när det blåser. 3 Covington Ås fastnade med sparat senast och det är fullt möjligt att han är på topp denna gång. 2 Jasper Lane har visat att han duger. 7 I Saw You är bra varje gång. Ett kul skrällbud är 9 Harry Haythrow som "alltid" avslutar vasst. 6 Alandis Karisma var finfin senast.

Spiken: 3 Nostromo (V75-5)

Chansen: 6 Global Mazerine (V75-4)

Skrällen: 3 Kalypso Face (V75-6)

02
december
2011

Waypoint fixar värdet

Axevalla lördag 3 dec

Nästan bara favoriter i lördags men efter ett par halvskrällar på slutet uteblev jackpoten. Den är veckan är det Axevalla och dess superlånga upplopp som står som värd för en mycket öppen omgång. Axevalla har som regel en fin bana som tillåter valfri balans även under den kalla årstiden. Mitt vassaste skrällbud är Waypoint med Tony Wallin.

V75-1

Kalle kul drag

Svårlöst. Ett kul drag är 11 Kalle Quivivra som höjt sig flera klasser på slutet. Även 4 Head Line och 7 Sacha du Varlet är tidiga streck. 10 Ritano Freight räknas även han då distansen passar. Se upp för duon 3 Ego Sånna och 6 Agobra Rubin!

V75-2

Ännu bättre nu

7 Arby´s Amalia var fin i comebacken. Kommer nog att vara ännu bättre vilket lär krävas för att hålla undan för 13 Global Midnight. Bakom favoritduon lurar trion 3 Wiss Shadow, 11 S.H.T.´s Playmate och 12 O.U. Glide i vassen.

V75-3

Tror på Neo

Jag varnade för 3 Neo Smed i lördags men tyvärr fick han inte chansen. Om Erik Adielsson hade varit mer offensiv hade Neo Smed som sämst varit tvåa. Han ser helt grym ut för dagen och jag tror mycket på honom här. Till och med så hårt att jag utser honom till chansspik. Det värsta motbudet är 1 Year in Review som jag tror är på väg tillbaka mot den form han hade i våras. Även 2 Amaru Boko och 7 Calamara Donna kan vinna med klaff.

V75-4

Kan skrälla

3 Allaballakaitoz gillar jag skarpt och från spets blir han svårslagen. Även 11 Waypoint har härlig utstrålning, kapacitet och lopp i kroppen. Hon och Tony Wallin kan skrälla trots läget, men loppet är öppet och det kan löna sig att strecka på ordentligt.

V75-5

Riktig skjutare

Ett lågklassigt femtonhästars Stolopp som dessutom körs av lärlingar, ja svårare än så blir det knappast. En häst jag kan framhålla är 4 Beverly Boko som jag tycker ser ut som en riktig skjutare. 1 Maximillan har gjort det bra för stall Svanstedt.

V75-6

Power-skräll?

En kul och öppet stayerlopp inleder DD-spelet. Min förstahäst är råstarke 2 Yamani Hornline som imponerade stort vid segern på Solvalla. Även 4 Natural Wonder har övertygat i sin nya regi. 1 Zeb de Castella har läget men jag är inte säker på att lång distans passar. En kul skräll kan 6 Landers Power vara. Han såg fin ut senast och går framåt med loppet i kroppen. 5 Toralf Jubb går heller inte att räkna bort.

V75-7

Winner vinner

Mitt starkaste förslag till spik är 5 Gossip´s Winner. Han har sett smällfin ut hela hösten. Att han inte orkade hela vägen senast tar jag inte så hårt på då han i mina ögon framför allt är en sprinter. Jag tror på tidig ledning och sedan blir segern lätt. I en normal V75-omgång är det naturligtvis ett minus att avsluta med spik då värdet inte kommer att gå upp så mycket när favoriten vinner, men jag tror att det är högt värde redan innan så jag kommer bli nöjd med utdelningen ändå. Om man garderar är 2 Delvin Gold och 10 I Saw You givna streck.

Spiken: 5 Gossip's Winner (V75-7)

Chansen: 3 Neo Smed (V75-3)

Skrällen: 11 Waypoint (V75-4)

24
november
2011

Tvååring skräller

Lördag 26 november Jägersro

Hoppas att några av er hade nytta av mina spikar Mr Picolit och Guardian Rose i lördags. För egen del blev det bara sex rätt på Jokersystemet. Nya tag den här omgången som körs på Jägersro. Omgångens mest spännande lopp är Uppfödningslöpningen där årets bästa tvååring skall utses. Där startar min speciella skräll!

V75-1

Lättare emot

7 O´Grady är en kanon som möter något enklare motstånd än på slutet och han skall ses med bra vinstchans. Främsta hotet är 3 Kaffir Face som strider starkt i ledningen. 1 Covington Ås är på gång och han trivs på Jägersro. På skrällfronten nämner jag 8 Harry Haythrow och 12 New Line.

V75-2

Vinner i spets

2 Homer Kemp har sett finfin ut i de två senaste loppen och blir svårslagen om han kommer till spets. Men det finns fler bra hästar och jag rekommenderar gardering. En som måste med är 1 Ouch som var klart bra senast. Passa även duon 5 Solist Brodde och 6 Stark Lavec. Kul skrällar är 8 Dark Princess och 10 Kom Lloyd.

V75-3

Ingen skumpa

Jag tror inte att det korkades upp någon skumpa när gänget kring 1 Maharajah fick se spåret. Jag har gått emot honom varje start i höst och jag går emot igen då det är stor galopprisk om han laddas från start. Laddar man inte kan han hamna illa till. Motståndet är inte det allra värsta så visst kan vinna men som megafavorit är han inte intressant. 4 Local Conch har inte visat någon megaform på slutet men från spets duger han. Även 3 Juggle Face har styrka för att vinna. En kul skräll är mycket formstarke 8 Neo Smed.

V75-4

Blivande stjärna

Hoppas att alla får chansen och att det inte blir mängder av galopper i årets Uppfödningslöpning. Min förstahäst är 3 Dreams Take Time som jag gillar skarpt. Även 2 Quid Pro Quo och 4 Fascination är stora löften. 5 Molle C.D. måste streckas då han kommer att gå framåt rejält med kvalet i kroppen. En häst jag vill varna för är 10 Quadrupedans. Hon kommer att gå framåt med senaste loppet och jag ser en blivande stjärna i henne.

V75-5

Billigt inne

3 Torgil står larvigt billigt inne och jag blir förvånad om han förlorar. Han är mitt bästa spikförslag.

V75-6

Hur är stinget?

5 Mathilde Tröjborg är en kanon och vinner om hon har toppform men jag är inte säker på stinget för dagen och väljer att gardera. Först med 10 Merger Blue Chip som gillar om det blir tempo. Även 1 K.L.M. Prelong och 7 Nursery Rhyme skall passas. 2 Annicka förstärks med Johnny Takter i vagnen och måste streckas.

V75-7

På väg mot guld

Min chansspik är 4 Tion Medon Sisu. Han var felbalanserad senast och kunde inte göra sig själv rättvisa. Nu blir det rätt balans och då vinner han trots att han gått upp i klass. Jag sa till min vän och "bollplank", skicklige och påläste travanalytikern Jan Timonen i somras, att jag tror Tion Medon Sisu inom en snar framtid kommer att vara i Gulddivisionen. På vägen dit vinner han detta!

Spiken: 3 Torgil (V75-5)

Chansen: 4 Tion Medon Sisu (V75-7)

Skrällen: 10 Quadrupedans (V75-4)

<<  19 20 21 22 23 [24

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39