17
december
2018

Dan före dan före dopparedan

V75 Mantorp lördag 22 december

Dan före dan före dopparedan – och det är Mantorp som är värd för lördagens V75-jackpot. Hoppas ni njöt av Tony Löfqvist show på Åby, han borde få extra betalt av ATG. Stella Pona är ett speedigt skrällbud. Stepping Spaceboy kan vara en fin julklapp – God Jul!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Coktail i ny regi
11 Reverend Wine spurtade mycket ettrigt och slog bra hästar på Solvalla senast och flyger lågt över upploppet igen med lite klaff. 3 Xanthis Coktail visade bra styrka vid sin spetsseger i V75 på Åby, gör här sin första start i ny regi. 5 Harrington tog en enkel spetsseger senast och är uppåt i form, men ett knepigt femtespår är inte optimalt.
V75-2: Speedig skräll
Ett öppet stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 1 Evita Jaam öppnar kvickt och läget borgar för en bra position i den främre träffen. 6 Campell J.P. galopperade i spetsstriden i första kurvan senast, visade bra kapacitet i tre raka innan dess. Skrällen 15 Stella Pona har hittat en riktig formtopp och är vass på speed.
V75-3: Nio pallplatser
En Spårtrappa med 15 lärlingar bakom startbilen. Oskar J Andersson är överkvalificerad i de här sammanhangen när han sitter upp bakom 4 Dardanos, som öppnar kvickt. 6 Sanda Love har fyra segrar på de fem senaste starterna och har visat upp ett brett register, som räcker en bit upp i klasserna. Daniel Redén selar ut sin USA-import 13 Zdenka, som har nio pallplatser på tio starter på svensk mark.
V75-4: Inte lika grym
Ännu ett stolopp med 15 hästar där goda råd är dyra. 4 Shutter Island är kanske inte lika grym som filmen, men hon är stabil i volten och har hittat nya växlar på slutet. 13 Quite Nice har härdats mot tufft motstånd och hennes vassa spurt biter bra mot det här gänget. 12 Bambi Rozz var en positiv överraskning vid sin skrällseger på Åby.
V75-5: Snackis på backen
Stall Johan Untersteiner selar ut en formstark duo i 1 Dizzy River och 3 J.H.Mannerheim, och det var nog inte helt lätt att välja häst. 2 Stepping Spaceboy galopperade i en trång situation i första kurvan på Åby i lördags, men han var en ”snackis” på stallbacken innan tävlingarna. Kapable 6 Rolex Bigi satt fast med krafter i V75 på Bjerke näst senast, kan duga med lite klaff på bitarna.
V75-6: Något att bita i
8 Man At Work var härlig att skåda vid sin överlägsna spetsseger senast och blir något att bita i för motståndarna. 11 Ural är en riktig tuffing, som trots bakspåret är en allvarlig utmanare om segern. 10 Reigning Moni var klasser bättre med helstängt huvudlag vid sin spetsseger senast. 4 Comanche Moon och 6 Iago Zon står bra inne i klassen och öppnar kvickt bakom bilen.
V75-7: Många anhängare
Ett lurigt lopp för lägsta klassen avrundar jackpotomgången. 7 Ritz Guiness har flugit mycket lågt vid sina spurtsegrar på slutet och med Erik Adielsson i sulkyn för första gången får ekipaget många anhängare. 10 Editor var närmast sörjande bakom Ritz Guiness senast och är ute efter revansch. 4 Pastor Power är uppåt med lopp i kroppen och ett tidigt segerbud. GOD JUL!

Bästa Drag: 13 Zdenka (V75-3)
Bästa Drag: 2 Stepping Spaceboy (V75-5)
Prisvärd Skräll: 15 Stella Pona (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

10
december
2018

Färgstark amatörtränare på podiet?

V75 Åby lördag 15 december

Femrättspotten frös inne på Bergsåker vilket innebär att det åter är jackpot när Åby står värd för V75-omgången. Färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist selar ut en duo, Viking Preacher och No Comment, och det blir bra TV om vi får se honom på segerpodiet!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kan välja taktik
2 Velvet Gio imponerade stort vid sin V86-seger på Jägersro, där han synade dödens varvet kvar och enkelt höll Sobel Conway ifrån sig över upploppet. 12 Olle Rols har två formhöjande lopp i kroppen, men får åter brottas med ett knepigt bakspår bakom bilen. 6 Baron Gift laddas för att vara först ner till sargen och kan välja om han vill anfalla över open stretch.
V75-2: Färgstark amatör
Ett stayerlopp för lägsta klassen där jag håller tummarna för att 6 Vikings Preacher är först i mål så att vi får en segerintervju med färgstarke amatörtränaren Tony Löfqvist efter mål. Det kanske blir tufft att rå på 3 Arch Lane, som har fem segrar på sex starter och är uppåt med lopp i kropp. Skrällen 12 Evan Williams Sisu har visat fin styrka vid sina segrar, och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Viktig spetsstrid
Årets elitloppstrea 1 Nadal Broline fick äntligen en viktoria i resultatraden när han segrade i guldfinalen på Solvalla, och samtidigt tog skalpen på självaste Propulsion. Nu är uppgiften tilltalande, där det gäller att svara ut 3 Art On Line och 4 Västerboonthenews i spetsjakten för att minska risken för positionsstrul. Skrällen 7 Probo O.P. har bra spring i benen.
V75-4: Två segerstaplare
Ett treåringslopp där 11 Amerindienne får bära favoritkepsen trots bakspår. Han har fem segrar på sex starter och räds inte ett offensivt lopp. Från Holland gästar 4 Velten Versailles, som är obesegrad efter fyra starter, och som vann åkandes vid sin spetsseger på Jägersro näst senast. 5 Rudisha och 9 Stand By Ken har båda kapacitet för att bjuda favoritduon på en tuff match. Spännande!
V75-5: Utmanar stoeliten
Stolopp för näst högsta klassen där en skräll ligger på lut. 8 Stonewashd Diamant var läcker att skåda vid sin spurtseger på Åby – den här tjejen kommer att utmana stoeliten i vår! Startsnabba 6 Waffle Cone har visat fin form och kanske tänder till ytterligare i sin nya miljö på Vomb. Vad kan 2 Paduca Dream prestera i sin första start i Björn Goops regi?
V75-6: En andra chans
Här kommer en andra chans för duon Anders Christiansson och amatörtränare Tony Löfqvist att äntra segerpodiet, om 2 No Comment är först i mål. 5 Martin De Bos har styrkan som signum och räds inte ett offensivt upplägg. 1 Baxo Epice visade bra form i V75 på Bjerke och har ett spännande utgångsläge. 3 Man O’War blev snuvad på segern senast, efter att ha gjort grovjobbet under vägen.
V75-7: Svårt att glömma
5 Vischio Holz har inte fått till det på slutet, men vi vet vad han kan i grunden och uppgiften ser tilltalande ut. 8 Hawk Cliff har radat upp bra prestationer i V75 på slutet, och vi får se hur mycket han hämmas av skor. Det är svårt att glömma 10 La Diva Rossis skrällseger i K.G Bertmarks Minne på Jägersro under derbysöndagen, där hon varvade på 1.10 i ledningen! Erik Adielsson upp nu.

Bästa Drag: 6 Baron Gift (V75-1)
Bästa Drag: 3 Man O’War (V75-6)
Prisvärd Skräll: 10 La Diva Rossi (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

03
december
2018

Det spås tuffa väderförhållanden

V75 Bergsåker lördag 8 december

Zenit Brick och Månprinsen A.M. har få övermän, och blir två flitigt använda singelstreck när Bergsåker står värd för lördagens V75-jackpot. Men det spås tuffa väderförhållanden, vilket kan ställa till det. Comewithaflash och Ramon Dekkers är två spännande drag i omgången.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bra inne i klassen
Ett stayerlopp där 2 Donners Am har tre raka segrar i ryggen, där två är tagna i monté under sadel. De bästa hästarna i loppet startar från bakspår. 10 Volocity De Vie vann åkandes med sparade krafter senast, står bra inne i klassen på pengarna. Det gör även 11 Importedfrmdetroit, som spurtade ettrigt senast.
V75-2: Laddar för spets
I lägsta klassen jagar formstarke 4 Tsar Brodde tredje raka segern, nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Men det bjuds tuffare motstånd nu och det blir ingen promenad i parken. 6 Budets Lasse har tagit sina två senaste segrar från ledningen och laddas tufft när bilen släpper fältet. Treårige 12 Mellby Goofy spurtade positivt som trea i V75 i lördags, och kanske spräcker sin segernolla?
V75-3: Har få övermän
3 Zenit Brick har få övermän på hemmaplan under vinterhalvåret. Han har gått utvändigt ledaren i sina tre senaste starter, och det var starkt gjort att hålla ifrån sig Propulsion över upploppet i guldfinalen senast, även om han inte fick tag i ledande Nadal Broline. Nu är motståndet inte av samma klass, och Zenit Brick blir givetvis en mycket tuff nöt att knäcka!
V75-4: Spännande ändå?
”Världens bästa” kallblod 12 Månprinsen A.M. jagar sjätte raka segern i Dubbelcupens final innan han troligen gör bokslut för vintern. Men med 15 hästar och dubbla tillägg kanske det kan bli lite spännande ändå? 11 Smedheim Solan och 15 Tangen Haap var närmast sörjande bakom ”Prinsen” på Solvalla. På startvolten hittar vi flera spännande skrällbud. Ett av dessa är 1 Bilbo B.S., som är vass på speed.
V75-5: Svårfångat drag?
Ett öppet lopp för näst lägsta klassen. Timon Nurmos skickar upp 9 Global Undecided, som kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Stall Jörgen Westerholm selar ut 5 Viscount och 7 Luxury Brodde, som båda är klart bättre än resultatraden. 3 Ramon Dekkers kan bli svårfångad med Örjan Kihlström i vagnen.
V75-6: Snåla inte
Ett spelvänligt stolopp med 15 hästar, där vi inte snålar på strecken. Kapabla 13 Mrs Lindy brottas med bakspår på tilläggsvolten och kräver klaff. 11 Comewithaflash hoppas på en kvick start från sitt springspår på tillägg och en bra position i den främre träffen.
V75-7: En "snackis"
Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen avrundar när jackpotmiljonerna ska fördelas. Formstarka 4 Magnifik Brodde öppnar kvickt bakom bilen och leder troligen i det längsta, om han är först ner till sargen? 9 Disco Volante spurtade ettrigt vid sin andraplats i silverfinalen på Solvalla, kommer bli en ”snackis” på stallbacken under eftermiddagen. Grundkapable 3 Dartagnan Sisu har samlat ihop poäng för en viktoria. Skrällen 10 Nobel Amok kan mycket bättre än han visat på slutet och blir bortglömd av spelarna.

Bästa Drag: 3 Ramon Dekkers (V75-5)
Bästa Drag: 11 Comewithaflash (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Bilbo B.S. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

26
november
2018

Stall Svante Båth jagar tredje raka

V75 Jägersro lördag 1 december

Det är första advent kommande helg när Jägersro står värd för V75-omgången. Vilket också innebär att det är skotvång på hästarnas hovar i tre månader framöver. Mycket pengar står på spel i Svensk Uppfödningslöpning, där Svante Båth har huvudrollen. Olle Rols är på gång igen och kan skrälla.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Missvisande rad
2 That’s Art skyggade för en vattenpöl och galopperade bort segern mitt på upploppet senast, är klart bättre än vad resultatraden ger sken av. 5 Donatello Garbo är en spurtstark dansk gäst, som blir intressant med Thomas Uhrberg i sulkyn. På tilläggsvolten hittar vi en trio fyraåringar, som flyger lågt till slut.
V75-2: Lovande i ny regi
6 Dream Of Nature har hittat ytterligare växlar utan skor på hovarna och kommer till start med tre raka spetssegrar. 2 Master Hill tog en snygg spurtseger på Solvalla i sin första start i Timo Nurmos regi, det lovade mer. 4 Aquamarin är en trevlig treåring under utveckling, kan duga.
V75-3: Är läget en fälla?
Ett voltstartslopp över lång distans, där formstarke 1 Illuminati kommer till start med två imponerande segrar i bagaget. Men han är inte helt stabil, och läget kan vara en fälla? 9 Rajah Silvio hade mycket bra spring i benen vid sin V75-seger på Eskilstuna, men det bjuds på tuffare motstånd nu. 8 Harrington har styrkan som signum och trivs med förutsättningarna, och kan vara en skräll att se upp med.
V75-4: Jagar tredje raka
Tvååringarnas blå band, Svensk Uppfödningslöpning, med hela 1,4 miljoner till vinnaren, då samtliga är premiechansade. Svante Båth har vunnit de två senaste upplagorna och har en kvartett till start. 2 Global Adventure är obesegrad efter fem starter, men det gick som på nålar sista biten in mot mål senast. 3 Bythebook noterade raska 1.12,7/1640a vid sin seger i uttagningen och blir tuff att slå. Det är flera med chans bakom – spännande lopp!
V75-5: Ingen bluff
Frontrunnern 3 Lexington Hall får godkänt för sin femteplats bakom Heart Of Steel i lördags och det är full laddning mot täten som gäller. Hemmahoppet 5 Partizan Face var överraskande stark utvändigt ledaren på Solvalla senast. 7 Gustafson har visat att han inte är någon bluff.
V75-6: Olle skräller?
6 Västerbo Exact tog emot Ferrari B.R. med varma servetter på Bjerke, men blev snuvad på segern i de sista stegen. Formtoppade 3 Sobel Conway har spår invändigt, där siktet nog är inställt mot ledningen. Den forne segerstaplaren i V75, 10 Olle Rols, har ingen seger i raden, men han har ett formhöjande lopp innaför västen och är intressant som skrällbud.
V75-7: Titelförsvarare
1 Star Advisor Joli tog skalpen på 6 Västerboonthenews från ledningen näst senast, och blir svår att lugga på ledningen från innersniffen bakom startbilen. Titelförsvararen i ”Meadow Prophets Minne” 10 Dante Boko har nog haft siktet inställt hit, men stall Kolgjini har dragits med infektioner under en längre tid på träningsanläggningen Vomb – men det måste väl släppa någon gång?

Bästa Drag: 2 That’s Art (V75-1)
Bästa Drag: 2 Master Hill (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Olle Rols (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

19
november
2018

Kunde inte regisserats bättre

V75 Solvalla lördag 24 november

Startlistan till lördagens V75-finaler på Solvalla får det att vattnas i munnen. Spårlottningen till guldfinalen ser ut som den är regisserad, och vi får se om Propulsion löser uppgiften från sämsta läget? Global Unprotected och Nadal Broline står på tur för en seger.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Obesegrad felfri
1 Very Kronos har tagit tolv segrar på 18 starter och är obesegrad felfri. Spår ett bakom bilen är dock inte det bästa och strulrisken är uppenbar. Tuff laddning att vänta mellan 2 Speedy Foxy Vicane, 3 Don’t Mind Me, 4 Chief Orlando och 5 Dear Friend, som kan kosta mer än det smakar, och kanske öppnar upp loppet för en skräll?
V75-2: Öppnar visslande
1 Xanthis Brazil har två raka segrar i Nicklas Westerholms regi, men det är svårbedömt hur kvickt han tar sig iväg från innerspår bakom bilen, och även här är strulrisken överhängande. Formstarke 9 Caligula kommer med fem raka segrar i bagaget, där de fyra senaste är från ledningen. Skrällen 7 Ricke öppnade visslande med Örjan Kihlström i sulkyn vid spetssegern på Örebro och kan duga.
V75-3: Tarzan dominerar
Ett fyraåringslopp, där Stefan ”Tarzan” Melander selar ut hela sex hästar! Jag varnade för 9 Enterprise på Bjerke, där han spurtade vasst som tvåa i mål, och han står på tur för en seger. 1 Vamp Kronos är en stentuff märr som inte räds att gå upp mot grabbarna. 12 High Glider tog ner 6 Zack’s Zoomer i en rivig avslutning senast!
V75-4: Lurar i vassen
I Diamantstoets final får formstarka 12 Ile Saint Louis bära favoritkepsen. Men loppet är spelvänligt, med flera skrällar som lurar i vassen. 13 Eva I.H. har stångats mot kulltoppen och har bra med skinn på näsan. 1 Chacha Sisu, 2 Queen Of Sand och 6 Darling Harbour visade alla tre toppform när de möttes på Eskilstuna.
V75-5: Stjärna i vardande
5 Heart Of Steel har gått igenom ekluten, och kan vara en stjärna i vardande! Men det väntas mothugg i spetsjakten från bland annat 1 Lexington Hall, som tog en säker spetsseger till ett glatt vinnarodds på Örebro. Loppet innehåller flera ”nästagångare”. En av dessa är 6 Global Unprotected, som flög lågt över upploppet vid sin knappa förlust mot 3 Radagast på Romme.
V75-6: Är det dags nu?
En av världens bästa hästar, 12 Propulsion, är ute och slipar formen inför stundande uppgifter i Paris senare i vinter. Trots att inte motståndet skrämmer gör spårlottningen att loppet ändå blir spännande. Formstarka duon 10 Antonio Tabac och 11 Zenit Brick har spåren invändigt, vilket spetsar till det ytterligare. 5 Nadal Broline har sprängt ljudvallen i sina senaste starter utan att få vinna – dags nu?
V75-7: Högst potential?
1 Global Trust har tre raka segrar efter nio månaders frånvaro, och han var mycket tapper vid sin delade seger med 4 Esprit Sisu på Jägersro. Stall Timo Nurmos selar även ut formstarka duon 5 Roheryn och 7 Hawk Cliff, som vill ha ett ord med i spelet. 8 Ural fick stryka på foten mot nämnda duo på Romme, men kanske har han högst potential i hela loppet vid sunda vätskor?

Bästa Drag: 6 Global Unproteced (V75-5)
Bästa Drag: 5 Nadal Broline (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Ricke (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

12
november
2018

Norsk världsrekordhållare inleder

V75 Bjerke lördag 17 november

200 miljoners-vallen sprängdes i omsättning på V75 i lördags! Zenit Brick gjorde mig inte besviken som bästa drag. V75 gör nu en avstickare till Bjerke i Norge. Det är hög klass på sporten. Bad Nite Call Saul och Normandie Royal är två hemmahopp och även mina drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Norsk världsartist
Världsrekordhållaren 3 Ferrari B.R. drog på sig en skada vid sin startgalopp i Copenhagen Cup näst senast. I combacken tog han en enkel spetsseger, som inte sa så mycket, men har säkert gått framåt en hel del. 5 The Last Ticket pressade sig till spets i en 1.07-öppning senast. 2 Västerbo Exact hade krafter sparat i rygg på ledaren i V75 på Jägersro.
V75-2: USA-importer
Treårige stoet 3 Velvatter är en USA-import, som är obesegrad i två starter i Frode Hamres regi. Man har siktat på det här loppet en tid och Frode tror att den dryga distansen ska passa bra. 5 Tokarev är även det en treårig USA-import, som visade bra inställning vid sin seger i debuten på svensk mark. 2 Worrywart har uppträtt korkat och inte satt en fot rätt på slutet, men han har styrkan som signum, och kanske att Björn Goop får hästen felfri.
V75-3: Spännande match
Elithästen 10 Lionel N.O. kommer till start med en tapper andraplats i VM på Yonkers i ryggen, och ställs nu mot ett lite enklare motstånd. 5 Global Trustworthy flög lågt vid sin comebackseger efter ett helt års frånvaro, och det var inte så svårt att gilla det man såg. Jag tror att det kan bli en spännande match!
V75-4: Svårfångad i spets
1 Bad Nite Call Saul är en USA-import under kraftig utveckling. De tre senaste segrarna är tagna från täten, och han försvarade enkelt sitt innerspår bakom bilen näst senast. 6 Goldstile vek lite överraskande ner sig från ledningen på Axevalla näst senast. Frode Hamre håller dock hästen som hans bästa chans i omgången. Skrällen 3 Moliere är stark som brännvin och kan bättre än senast.
V75-5: Kungligt drag
1 Normandie Royal var härlig att skåda vid sin spurtseger på Solvalla nyligen, och är intressant som drag. 4 Waffle Cone satt fast med sparade krafter i samma lopp, och kanske har siktet inställt mot ledningen nu? Det har även 3 Tropicana Ås, som även är mycket spurtstark. 5 Happy Steel jagar femte raka, men det bjuds på tuffare motstånd nu.
V75-6: Tänds stjärnan?
Frode Hamre selar ut en trio från sitt stall, där han rankar 4 Vainqueur R.P. främst. Han spurtade bra som trea i BC-finalen på Eskilstuna i söndags. 3 Seven And Seven visade bra fart i upphämtningen efter sin galopp på Solvalla. Den norske derbyvinnaren 6 Gretzky B.R. har varit sämre i de två senaste starterna. 5 Enterprise ser ut som en stjärna från sidan – tänds denna lördag?
V75-7: Blivande elithäst?
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där 2 Promo Kemp jagar tredje raka segern i Robert Berghs regi. Jag tror att det kan vara en blivande elithäst! 6 Always On Time öppnar mycket raskt bakom bilen och laddas för spets. 5 Rapide Frecel var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, och även han öppnar mycket kvickt. Skrällen 4 Etna B.R. mötte tufft motstånd senast och går ner i klass nu.

Bästa Drag: 1 Bad Nite Call Saul (V75-4)
Bästa Drag: 1 Normandie Royal (V75-5)
Prisvärd Skräll: 5 Enterprise (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

05
november
2018

Goop spelar huvudroll i multijackpot

V75 Eskilstuna lördag 10 november

Jag minns inte senast jag satte tänderna i en mer spännande V75-omgång, som dessutom är kryddad med tidernas största multijackpot! Två av mina rubriker, Xanthis Brazil och Speedy Foxy Vicane, vann på Romme i lördags, när utdelningen på sju rätt blev 9,6 miljoner!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gillade vad jag såg
11 Rajah Silvio tog en säker spetsseger i V75 på Jägersro näst senast. På Solvalla var han med i en mycket tuff öppning och tog sig knappt i mål, som oplacerad. Hur han tagit det loppet? 10 Claude Debussy tog ner Handsome Brad i en rivig upploppsduell senast, och jag gillade vad jag såg. Kapable 14 Hobby de l’Iton har slickat såren, kommer från formstall.
V75-2: Leder hela vägen?
Lärlingslopp med 15 hästar. 1 B.B.S.Day Dream öppnade kvickt från spår fyra vid sin spetsseger näst senast, och leder troligen när man svänger in på upploppet. På dubbla tillägg hittar vi spurtstarka duon 14 Den Of Warlock och 15 Great King Wine, som har bäst hårdhet över ett upplopp. 6 Kabanoss har ett par formhöjande lopp i kroppen, uppgiften ser bra ut.
V75-3: Vinterform i Zenit
Spännande lopp för högsta klassen, trots bara nio ekipage bakom bilen. Positionerna i loppet avgör vem av 2 Makethemark, 4 Zenit Brick, 5 Milligan’s School och 9 Nadal Broline som är vinnaren när krutröken har lagt sig. Zenit Brick såg ut att ha hittat tillbaka till vinterformen vid sin seger på Solvalla, där han vann åkandes med sparade krafter, loppets drag.
V75-4: Goop i huvudroll
Ett fyraåringslopp för ston där stall Björn Goop selar ut en formstark duo i 3 Arvika By Knight och 6 Topspin. Den senare kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, och från ett ensamt springspår i volten är det ingen vild gissning att Björn tar hand om taktpinnen. 14 Veroni slogs mot kulltoppen i Derbystoet näst senast och är intressant som skrällbud trots utgångsläget.
V75-5: Flera om budet
1 Jula Extreme har tävlat under sadel i två av sina tre senaste starter. Han visade bra styrka vid sin seger framför sulky näst senast, över aktuell distans. Men det är svårbedömt om han kan försvara sitt innerspår i volten. 8 Logo Light drog tåget i tredjespår under slutrundan vid sin seger senast och är en av flera i ett öppet lopp.
V75-6: En tuff nöt?
1 Doctor Doxey Zenz har visat upp ett brett register vid sina V75-segrar under sommaren, och blir en tuff nöt att knäcka från ledningen. 10 Track Angle vann ett Klass I-lopp i V75 den här dagen i fjol, och kommer nu till start med två starka segrar i ryggen. 3 Esprit Sisu fick dela segern med Global Trust i V75 senast, och har hittat nya växlar. 7 Milliondollarrrhyme visade oanade fartresurser vid attack senast.
V75-7: Bättre utgångsläge
1 Don’t Mind Me har ett betydligt bättre utgångsläge nu jämfört med senast, där han mötte 8 Disco Volante och 10 Dear Friend, och kommer att vara singelstreckad på flera kuponger när multijackpotmiljonerna ska fördelas. 6 Speedy Foxy Vicane gjorde mig inte besviken som skrällrubrik senast. 9 Isor Håleryd tillhörde kulltoppen som fyraåring och har lopp i kropp.

Bästa Drag: 4 Zenit Brick (V75-3)
Bästa Drag: 6 Topspin (V75-4)
Prisvärd Skräll: 9 Isor Håleryd (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

29
oktober
2018

Bevaka Nicklas i miljonjakt på V75

V75 Romme lördag 3 november

Nicklas Westerholm har det rejält förspänt inför lördagens V75-jackpot på Romme, där stallet selar ut sju hästar. Med några dagar kvar har det blivit tio segrar på 25 starter bara i oktober (40%) – det kan löna sig att bevaka hemmatränarens hästar i miljonjakten på V75.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Läcker att skåda
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen. 2 Xanthis Brazil var läcker att skåda i sin första start för Nicklas Westerholm senast, när han fick fria tyglar halvvarvet före mål och gick undan till en överlägsen seger över uploppet. 3 R.K.Rapida är en kvick märr, som tog en enkel spurtseger på Solvalla. 9 Kimbee Crown var favoritspelad i V75 på Örebro, får många anhängare.
V75-2: Klassklättrare
Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli en vild kubbning om taktpinnen bakom startbilen. Klassklättraren 10 Ural imponerade stort vid sin överlägsna seger utvändigt ledaren i V75 på Örebro och blir tung att stå emot. 5 Dream Boy As är härdad i klassen och står på tur för en framgång. 11 Hawk Cliff var uppåt utan skor på hovarna senast, och kanske får ett perfekt smyglopp i rygg på favoriten under slutrundan?
V75-3: Vinner alla vägar?
Elithästen 7 Heavy Sound har hittat en synnerligen bra uppgift på papperet och har bra vinstchans alla vägar! Numera finsktränade 5 Attack Diablo känner vi till som en startsnabb häst sedan tidigare, Björn upp nu. Tuffaste utmanarna 8 Caid Griff, 9 Milligan’s School och 11 Diamanten hämmas av sämre startspår.
V75-4: Skräll på lut
Dubbelcupens final för kallblod ser minst sagt streckkrävande ut. 2 Finseth Yr har tio segrar på 14 starter och har bara missat prispallen en gång! Han står perfekt inne i loppet på pengarna och har siktats hit. Öystein Tjomsland selar ut en kapabel duo i 8 Grude Svarten och 9 U.R.Faxe, där Örjan Kihlström är obesegrad efter två uppsittningar bakom den förstnämnde. 14 Bellfaks och 15 Bilbo B.S. på dubbla tillägg har en tuff uppgift.
V75-5: Drag att bita i
2 Global Thunder såg ut som en studsboll utan skor på hovarna vid sin spurtseger näst senast och får många anhängare med Khilström i sulkyn. 6 New Dawn kämpade som en tiger vid sin seger på raska 1.12,3/2140a näst senast – ett drag att bita i! 7 Waikiki Silvio står perfekt inne.
V75-6: Nästagångare
3 Chief Orlando har hittat nya växlar i finländsk regi, och med fyra raka segrar och Goop i sulkyn får de många anhängare. 4 Erik Sting har radat upp topprestationer utan att få vinna, snacka om att stå på tur! 2 Knifetown Winner tog en säker spetsseger senast och får ett bra lopp i främre träffen. 7 Dartagnan Sisu och 9 Speedy Foxy Vicane är två ”nästagångare”, som satt fast med sparade krafter senast.
V75-7: Lurig avslutning
I detta lopp över dryga tre varv selar Nicklas Westerholm ut en kvartett, där han själv sitter upp bakom pånyttfödde 14 Speed Delicious. Formstarke 3 Perfect King har siktats hit, och kan bli svårfångad? 7 Sir Henry P.Hill var tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, där 8 Bucks To Burn var närmast sörjande.

Bästa Drag: 2 Xanthis Brazil (V75-1)
Bästa Drag: 6 New Dawn (V75-5)
Prisvärd Skräll: 9 Speedy Foxy Vicane (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

22
oktober
2018

Propulsion höjer klassen i Müllers

V75 Jägersro lördag 27 oktober

Världsstjärnan Propulsion höjer klassen på anrika C.L. Müllers Memorial när V75 avgörs på Jägersro. Loppet lär vara ett led i matchningen inför stundande uppgifter i Paris senare i vinter. Spelvänlig V75-omgång med trolig hög utdelning väntar.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spetsstrid avgör?
1 Othello Victory kan öppna snabbare bakom bilen än senast och blir svårfångad i ”nerförsbacken”, om han försvarar sitt innerspår? 4 Dear Friend höll farten starkt som tvåa bakom Cash Crowe i SM för ston på Åby. Växer med uppgiften och räds inte att gå upp mot killarna. Två av loppets bästa hästar 9 Dont’t Mind Me och 12 Disco Volante hämmas av bakspår. 6 Västerbo Exact har ett formhöjande lopp i kroppen och hans styrka kan visa sig avgörande, trots kort distans.
V75-2: Taktiken är given
4 Nolimitjimmit rullade över i galopp kort efter start och floppade som storfavorit senast. De två spetssegrarna innan dess togs åkandes, och från det här läget är taktiken given. Skrällen 9 Cobbys Olifant visade fin styrka vid sin seger i spåren senast. 1 Eldorado Mearas och 5 Panamera möttes på Solvalla och duger gott med lite klaff på bitarna.
V75-3: Vem är starkast?
Oktoberstayern över tre varv. På startvolten hittar vi 1 Grandfather Bill, som visade bra styrka vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Färjestad. Den danska gästen 4 Moliere kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna och utmanar. Jag gillade 11 Frankie Broddes upplopp efter uppehåll senast, loppets drag trots dubbla tillägg.
V75-4: Upplagt för skräll?
Spårtrappa med 15 hästar bakom bilen – öppen för ston med lärlingar! Segerstaplaren 4 Navy Blue är en tysk import som visat bra uppfattning i två raka spetssegrar på svensk mark. Stall Peter Untersteiners duo 13 Global Tenderness och 14 Happy Steel blir tuffa att stå emot trots att de startar i tredje ledet bakom bilen.
V75-5: En trio höjer sig
Ett sprinterlopp där 1 Can Lane vann spårlotten och blir svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår. Han kommer att bli tufft utmanad av 3 Norton Commander, som inte hade sin bästa dag på Solvalla senast. 5 Heart Of Steel står perfekt inne!
V75-6: Wilma skräller?
Ett stayerlopp där de två bästa hästarna 10 Bandit Brick och 11 Global Trust har lottats till svåra utgångslägen. Vem gör första draget? 7 Wilma Leggrowbach var minst sagt tapper vid sin seger på Sörlandet i Norge senast och gillar dagens förutsättningar.
V75-7: C.L. Müllers
Anrika C.L.Müllers Memorial över stayerdistans har i år samlat ett högklassigt fält, där världsstjärnan 6 Propulsion är ute för att underhålla formen inför stundande starter i Frankrike senare i vinter. Han har radat upp storloppssegrar under sommaren och har sprungit in fantastiska 10,5 miljoner kronor enbart under 2018! Han utmanas främst av fjolårets derbyvinnare 2 Cyber Lane, som var tvåa bakom Readly Express senast. Kanske även årets vinnare av Harper Hanovers lopp på Solvalla, 9 Platon Face, vill ha ett ord med i leken.

Bästa Drag: 6 Västerbo Exact (V75-1)
Bästa Drag: 7 Wilma Leggrowbach (V75-6)
Prisvärd Skräll: 5 Panamera (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

15
oktober
2018

Adrian Kolgjini står på egna ben

V75 Örebro lördag 20 oktober

ATG backade i sin magasineringsplan av jackpotpengarna inför 11 november, och idag kalkyleras det med 42 miljoner i potten. Adrian Kolgjini står på egna ben när han jagar en halv miljon i ”Svampen”. Belker och Ural är bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
3 Kimbee Crown fick ett fint lopp i rygg på ledaren i V75 på Östersund, men hade ingen chans att utmana vinnande Harvey. 4 Rocky Tilly var med i samma lopp och spurtade mycket vasst upploppet ner och var nära andraplatsen. 6 Vinci Power försvarade sitt innerspår bakom bilen i sin andra start för Peter Untersteiner senast och såg slagen ut mitt på upploppet innan han kontrade till seger. Kort distans?
V75-2: Svårfångad i front
Ett stolopp med 15 hästar med bara tre hästar på startvolten, där far och son Goop selar ut två. Treårige 1 Valetta visade fin styrka vid sin seger utvändigt ledaren näst senast och är hästen att slå från ledningen. 4 Quite Nice är härdad i rikstoton, står bra inne i loppet på pengarna och är uppåt med lopp i kroppen. Det ser mycket öppet ut bakom favoritduon och det krävs en hel del streck innan man känner sig hyfsat nöjd.
V75-3: Form slår klass
Höstens häst 3 Antonio Tabac kommer till start med fyra raka segrar i Silverdivisionen när han gör debut i högsta klassen, tillika ”Express Gaxes lopp”. Form brukar slå klass är ett talesätt, och vi får se om det stämmer? 5 Love Matters och 8 Nadal Broline har båda stångats mot den yppersta eliten och blir något extra att bita i.
V75-4: Adrian i egen regi
Tvååringarnas näst största lopp ”Svampen”, med en dryg halv miljon kronor i segerpremie, ser riktigt spännande ut. Stall Kolgjini har haft stallformen i moll under mycket lång tid och suktar efter storloppsseger. Adrian Kolgjni är a-tränare från och med 1 oktober, som nog inte alla har noterat, då han tog över 44 av stallets hästar i egen regi. En av dessa är 1 Uliton Face, som har visat bra kapacitet vid sina två segrar. Läget en fälla? 2 Belker noterade 1.12,5/800 vid sin överlägsna seger utvändigt ledaren senast, och jag gillade vad jag såg! Svante Båths lovande duo 7 Bythebook och 12 Global Adventure bjuder på en tuff match trots spåren.
V75-5: Ute efter revansch
Ett rivigt sprinterlopp där snackhästen 9 Laskari med tre raka segrar i Timo Nurmos regi brottas med ett bakspår. 6 Ural bjöd favoriten på en tuff match utvändigt senast och är ute efter revansch – intressant som loppets drag!
V75-6: Tredje raka?
Spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen. Formtoppade 5 Sobel Conway jagar tredje raka och laddas för ledningen. Starke 7 M.T.Joinville radar upp bra lopp och står på tur. 4 Qahar Q.C. är tillbaka i ordinarie klass efter att ha spänt musklerna mot Readly Express & Co i SM på Åby i lördags.
V75-7: Skräller med klaff?
Det är flera om budet när jackpotmiljonerna ska fördelas. 1 Visitor är i sitt livs form, men får svårt att försvara sitt innerspår bakom bilen. 5 Harvey har hittat ytterligare växlar och räds inte ett tuff upplägg. 4 Global Thunder var läcker att skåda utan skor på hovarna senast! Skrällen 9 All Star är kvar i klassen och duger gott med lite klaff.

Bästa Drag 1: 2 Belker (V75-4)
Bästa Drag 2: 6 Ural (V75-5)
Prisvärd Skräll: 9 All Star (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

08
oktober
2018

Readly Express försvarar SM-tecken?

V75 Åby lördag 13 oktober

Sex SM-vinnare ska koras när Åby dukar upp sin V75-meny. Ska vi gissa att några av vinnarna spurtar till seger via dubbla open stretch? Årets PdA-vinnare Readly Express försvarar dock sitt SM-tecken från ifjol den tunga vägen?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Skinn på näsan
Ett öppet stayerlopp med 15 hästar utspridda på tre volter där en skräll ligger på lut. 4 Viking’s Topline övertog ledningen efter ett varv och gick undan till en säker seger på Vaggeryd, men motståndet är klart tuffare idag. 8 Velvet Gio är en finfin fyraåring som härdats mot kulltoppen under året och skaffat sig bra skinn på näsan. 14 Aileron såg stark ut vid sin spetsseger på Åby, men stängt startspår på dubbla tillägg drar ner segerchansen.
V75-2: Amatör-SM
Amatörernas uppgörelse ser minst sagt streckkrävande ut och det kan vara en bra investering att ha en tuschpenna till hands! En av loppets bästa hästar 11 O’Man Flax fick ett omöjligt lopp utan rygg i 1.10-tempo senast, och är givetvis ursäktad för sin nolla i programraden. 3 Garcon Above vann sin uttagning den tunga vägen utvändigt ledaren och blir nog lite mer påpassad på toton nu.
V75-3: Monté-SM
Ett myckret spännande montélopp! 6 Whisky Akema gjorde sitt första framträdande under sadel senast. Oj vad han imponerade vid sin kämparseger, som innehöll flera speeder under loppet. ”Montédrottningen” Sofia Adolfsson hade nog gärna suttit kvar på Whisky Akemas rygg i det här loppet? Om hon inte redan innan loppet lovat att rida 5 Julio De Luxe. 10 Bonnies Celebrity är obesegrad under sadel och kommer till start med sex raka montésegrar! Även 8 Order To Fly är obesegrad i diciplinen efter två försök och vill ha ett ord med i leken.
V75-4: Lärlings-SM
Rutinerade Oskar J Andersson har en tilltalande uppgift i lärlingarnas uppgörelse med 1 Smokey Herman. Han var läcker att skåda på Färjestad, där han pressade dig sig till ledningen varvet kvar och gick undan på spänstiga ben med sparade krafter. Skrällen 6 Hawk Cliff är uppåt med lopp i kroppen, och kanske går med racerbalans på lördag?
V75-5: Sto-SM
Den troliga ledaren 1 Dear Friend jagar femte raka segern. Stallkamraterna 5 Kash Brodda och 6 Swish Lane gillar det tuffa tempot. 11 Darling Mearas och 12 In Toto Sund förorade spårlotten. Draget 2 Cash Crowe har två lopp i kroppen och blir något att bita i.
V75-6: Ungdoms-SM
Kevin Oscarsson sitter upp bakom speedige 9 Park View, som blev för het i spets senast. 8 Harrington har styrkan som vapen och kan bättre än visat. Svårbedömt så det förslår är sammanfattningen!
V75-7: Försvarar sin titel?

Årets PdA-vinnare 12 Readly Express är ute för att försvara sitt SM från ifjol, innan han styr kosan mot lejonkulan på Vincennes i Paris. Han har ingen seger i de tre senaste starterna på svensk mark, men var enormt tapper som trea efter Propulsion i Trotting Masters-finalen på Österstund.Fjolårets derbyvinnare 4 Cyber Lane drar till ledningen och hoppas bjuda favoriten på en tuff match.

 

Bästa Drag: 8 Velvet Gio (V75-1)
Bästa Drag: 2 Cash Crowe (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Hawk Cliff (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

01
oktober
2018

Ove A Lindqvist gör tidig comeback

V75 Skellefteå lördag 6 oktober

Skellefteå travbana är en av två i landet som har ett extraspår (open stretch) invändigt över upploppet. Ove A Lindqvist gör tidig comeback efter sin svåra olycka, och ligger två pinnar efter i championstriden. Timo Nurmos gästar och tränar omgångens bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Obesegrad felfri
Snackhästen 5 Very Kronos har elva segrar på 16 starter och är så här långt obesegrad i felfritt lopp. Han galopperade direkt bakom bilen i sin uttagning till Svenskt Travderby på Jägersro näst senast, och fick stå över uttagningarna till Europaderbyt på Solvalla i lördags. Går nu upp mot äldre hästar och det blir ingen promenad i parken, även om håller sig till rätt gångart. Skrällen 3 Cab Hornline har formhöjande lopp i kroppen och siktats hit! 2 Raja Ribb går visserligen upp i klass, men det brukar inte spela någon roll när formen står i zenit.
V75-2: En skräll på lut?
Öppet lopp för näst lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. Tuff spetsstrid att vänta mellan formstarka duon 2 Antonio America och 4 Corroded, som kan bli avgörande för loppets utgång. Den norska gästen 5 Camilio tog en spetsseger på Harstad senast och kanske också laddas för ledningen. 10 Global Undecided tog en säker spurtseger i V75 näst senast och gillar det tuffa tempot i täten.
V75-3: Spets och slut!
Frontrunnern 6 Lome Brage släppte ledningen till stallkamraten Tekno Odin på Färjestad, som var kall tidigt, vilket gjorde att Lome Brage fick positionsbekymmer och för långt fram. Nu är distansen ett halvvarv kortare och det står ”spets och slut” i programmet för omgångens bästa singelstreck!
V75-4: Vilar inte på hanen
Ett stolopp med 15 hästar utspridda på tre volter. Stortränaren Timo Nurmos vilar inte på hanen efter sin seger och sjunde inteckning i Svenskt Travkriterium på Solvalla i söndags. Hästbussen är lastad med sex hästar till dagens V75-omgång. Två av dessa är 8 Ile Saint Louis och 9 Roheryn, som jag också tror gör upp om segern. Högstammade treåringen 1 Feminista Am har spetsläge på startvolten, och kanske kan sätta käppar i hjulet?
V75-5: Erik upp i sulkyn
Öppet lopp för lägsta klassen. Segerstaplaren 11 Master Blaster har bara förlorat en gång på sju starter och får nu Erik Adielsson bakom spakarna. 2 New Joker höll bra som trea i V75 Solänget och utmanar.
V75-6: Styrkeprov
”Stig Lindmarks Styrkeprov” över dryga tre varv på menyn. 9 Mr Golden Quick ser inte mycket ut från sidan, men vet var mållinjen är placerad, vilket han visade på Solvalla senast. Draget 6 Sir Henry P.Hill har spetsläge på startvolten och blir svårfångad om han är först ner till sargen.
V75-7: Tuffare emot nu
3 Doctor Doxey Zenz kommer till start med fem raka segrar, där de två senaste är tagna i försök och final i Klass I. Upp i klass och tuffare emot. Två av loppets bästa hästar 11 Araw Hoss och 12 Minnestads El Paso har inte haft någon tur i spårlottningen. 1 Wasa Warrior står bra inne och kan ”allt” vissa dagar.

Bästa Drag: 8 Ile Saint Louis (V75-4)
Bästa Drag: 6 Sir Henry P.Hill (V75-6)
Prisvärd Skräll: 3 Cab Hornline (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

24
september
2018

Kval till Europaderbyt på V75?

V75 Solvalla lördag 29 september

Första gången vi ser två uttagningar till Europaderbyt på lördagskupongen. Vilket i min värld är tveksamt, då det gäller att vara bland de tre första för att fixa en finalbiljett. Jackpot två veckor i rad, som magasineras. Får vi dela på mer än 39 procent av vinstpotten idag?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande fight
Omgången inleds med en final för den näst lägsta klassen, där vi kan förvänta oss en spännande fight mellan två kombattanter, som imponerade stort vid sina försökssegrar. 6 Laskari har hittat minst två extra växlar i Timo Nurmos regi, och hans överlägsna seger på Bergsåker var nog det svettigaste jag sett i klassen! Nu tas han emot med varma servetter av 4 Ural i spetsjakten, som vann åkandes med 30 meter i sitt försök, trots ett lopp utvändigt ledaren! 1 Exclamation Mark får ett perfekt lopp i draget, och när två träter...
V75-2: Grand Prix de l'U.E.T.
Uttagningslopp till Europaderbyt (Grand Prix de I’U.E.T.), där de tre första i mål är kvalificerade för finalen på Vincennes i Paris, fredag 12 oktober. 4 Who’s Who gör sin första start efter sin överlägsna seger i Svenskt Travderby, och blir spelad till stor favorit. 5 Super War Horse sköt till vasst när han fick chansen strax innan mål bakom Very Kronos senast, och det var inte slutsålt i mål.
V75-3: Hur är formen?
I den andra uttagningen till Europaderbyt får vi se fjoårets kriteriveinnare 3 Villiam göra årets fjärde framträdande. Han har dock uppträtt hetsigt och galopperat i de två senaste starterna och har därför ingen dokumenterad dagsform. Han utmanas av årets derbytvåa 4 Chianti, som troligen är först ner till sargen, och två av kullens bästa märrar 1 Vamp Kronos och 2 Dibaba. Norges derbytvåa 9 Zelov är under utveckling och ett prisvärt skrällbud.
V75-4: Skjuten ur en kanon
1 Rajah Silvio försvarade sitt innerspår i en kvick öppning vid sin försöksseger på Jägersro och laddas. 2 All Star visade finfin inställning vid sin skrällseger på Solänget, där han tog ner 4 Emile Zola Sisu strax innan mål i en virvlande upploppsfinish. 3 Logo Light öppnade som skjuten ur en kanon till ledningen från spår åtta i försöket på Bergsåker, loppets drag.
V75-5: Flera om budet
Tioårige frontrunnern och segerstaplaren 9 Highspirit har åtta segrar på årets nio starter! Bakspår är dock en missräkning i protokollet. 4 Toddler gillar också att vara först i mål och har spetsläge. Det kan dock bli svårt att ta en längd på 2 Knifetown Winner, som kan välja taktik?
V75-6: Svårfångad?
15 Carabinieri har två raka spurtsegrar över aktuell distans, och matchas mot Frankrike i vinter. Snackhästen 11 Dartagnan Sisu har äntligen hittat sig själv igen, och jagar tredje raka viktorian. 7 Athos Race är snyggt inmatchad i loppet och kan bli svårfångad, drag.
V75-7: Trehästarslag?
Ett spännande trehästarslag avrundar omgången där det är svårt att sära på 1 Handsome Brad, 2 Antonio Tabac och 6 Disco Volante. Skrällen 9 Trinity Lux är extra intressant med Kevin Oscarsson i sulkyn.

Bästa Drag: 7 Athos Race (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Zelov (V75-3)
Prisvärd Skräll: 9 Trinity Lux (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

17
september
2018

Elvaårig unghäst skräll i Unionstrav

V75 Färjestad lördag 22 september

Det är dags för årets Unionstrav på Färjestad. 19 ekipage gästar från vårt västra grannland, när V75-potten kryddas med norska oljemiljoner. De två bästa dragen i omgången kommer också från Norge, men bästa skrällen är en elvaårig unghäst!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Magnifik Picasso
4 Handsome Brad övertog taktpinnen 1500 kvar och gick undan med liten marginal vid sin V75-seger på Bergsåker. Han står fortsatt kvar i Silver och har här chansen att kvala in till ytterligare en final i näst högsta klassen, Solvalla 24 november. Draget 1 Picasso var magnifik vid sin seger på Gävle trots en galopp bakom startbilen, när han slog klorna i 11 Magic Gwin strax innan mål. 5 Angle Of Attack laddas allt vad tygen håller när bilen lämnar för att nå sin önskepositon i ledningen.
V75-2: Norsk stark duo
Hög klass på lägsta klassen där den svenska trion 3 Grandfather Bill, 5 Green Keeper U.S. och 9 Hip Hurray Boko drar på sig många streck. Men pass upp! Norge gästar med en mycket stark duo. 2 Faust Boko har radat upp bra prestationer och är spetsfavorit när bilen lämnar fältet. Loppets drag 8 L’Amour Bonanza är en finfin typ, som har sju segrar på tolv starter och har ”vinna eller försvinna” som ledord på sitt visitkort.
V75-3: Elvaårig unghäst
Flera formstarka hästar gör upp i ”Uno Sweds Minneslopp” för högsta klassen. 4 Love Matters får bära favoritkepsen, men det väntas mothugg i spetsjakten och han är bara en av flera. Uppstickaren 6 Racing Mange har sett ut som en studsboll vid sina segrar på slutet och blir mycket intressant när han nu går i klinch med den högsta klassen för första gången. Elvaårige 2 Beau Mec ser ut som en unghäst! Blev fast med sparade krafter i lördags och är intressant som skräll.
V75-4: Spännande match
Den norska duon 2 Rapide Frecel och 8 Laser Tile möttes på Bjerke 23/8, där Rapide Frecel ledde loppet hela vägen, närmast före en bra spurtande Laser Tile, som var favoritspelad trots spår elva bakom bilen. 1 Wild Love, 3 Heart Of Steel och 4 Bo C. är tre formstarka fyraåringar ur hemmagardet, som inte räds att gå upp i ringen.
V75-5: Blank som en tavla
2 Global Trust var blank som en tavla vid sin seger efter nio månaders frånvaro och gjorde sin första start som valack senast på Solvalla. 6 La Diva Rossi var tapper värre vid sin spetsseger i K.G. Bertmarks Minne senast, trots att hon varvade på raska 1.10! Den norska skrällen 9 Speedmeister har siktats hit.
V75-6: Drag på tur
Unionskampen för kallblod. Norges världsartist 9 Odd Herakles hade otur i spårlotten. 6 Tekno Odin har inte gett upp och jagar andra raka i ny regi. Draget 3 Kleppe Slauren är spurtstark och står på tur för en viktoria.
V75-7: Favorit med humör
Ett stayerlopp över tre varv avrundar. Loppets bästa häst 14 Victory Kåsgård uppträdde pefekt i två raka V75-segrar, men var svettig, stressad och galopperade dubbelt senast. 11 Young Da Vici står perfekt inne och får en kvick start från springspår. 5 Visitor har toppform och tränas av succétränaren Susanne Richter.

Bästa Drag: 8 L’Amour Bonanza (V75-2)
Bästa Drag: 3 Kleppe Slauren (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Beau Mec (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

10
september
2018

Kaj Widell rattar det bästa draget

V75 Hagmyren lördag 15 september

V75-tåget stannar till utanför Hudiksvall i Hälsingland på lördag när Hagmyren står som värd för omgången. Upploppet mäter bara 161 meter, vilket är ett av de kortaste i landet. Kaj Widell rattar det bästa draget, och det är surr på backen om en skräll.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Drag med Widell
Den tyska stortränaren Thorsten Tietz har ett 20-tal hästar stationerade på sin filial på Julmyra Gård. En av dessa är 9 Hector Boko, som imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren på Solvalla senast, där segertiden skrevs till fina 1.11,7/1640a! 7 Västerbo Pokerface var tapper vid sin andraplats i V75 på Bollnäs näst senast, och blev faktiskt, trots sin orutin, spelad till favorit i sin uttagning till Svenskt Travderby på Jägersro. 2 Hungarian Hotwax har två segrar och en andraplats med Kaj Widell bakom spakarna och är loppets drag.
V75-2: Annat motstånd
Ett stayerlopp för ston med 15 hästar där vi på startvolten hittar den finsktränade segerstaplaren 2 Amanda Rose, som har vunnit elva av årets 13 starter! De flesta segrarna är dock tagna på mindre banor i Finland och det bjuds på annat motstånd idag. Formtoppade Oskar Kylin Blom sitter upp bakom starka 9 Linda’s Girl, som står oförskämt bra inne i loppet på pengarna och inte räds ett tufft upplägg.
V75-3: Härdat skrällbud
Ett sprinterlopp för näst lägsta klassen där 5 Ural får bära favoritkepsen. Hans senaste spetsseger togs i bekväm stil, och Örjan Kihlström har vunnit med hästen i V75 tidigare. Startsnabba 3 Thelma De Glatigne orkade inte hänga med i rygg på snackhästen Laskari senast (vem orkar det förresten?). Skrällen 2 Yankee Boy är härdad i V75 och står perfekt inne i klassen.
V75-4: Surr på backen
Dubbelcupens final för kallblod. Formstarke 12 U.R.Faxe har tagit sju segrar på årets tolv starter och blir favorit trots ett stängt startspår på tilläggsvolten. Grundkapable 15 Bellfaks har två lopp i kroppen i Jan-Olov Perssons regi efter ett helt års frånvaro. Skrällen 9 Silver Stjärna var det mycket surr om på stallbacken inför V75 på Solänget i lördags.
V75-5: Månadens häst
Senaste månadens häst i rikstoton 3 Antonio Tabac har sett ut som en studsboll vid sina två raka V75-segrar, och manegen är krattad för tredje raka viktorian. 2 M.T.Joinville, 4 Västerbo Grosbois och 8 Moni Viking visade alla tre toppform i V75 på Bergsåker senast.
V75-6: Bäddat för...?
2 Volstead har två raka och formen på topp och får många anhängare i E.J:s Guldsko. Men han riskerar ett lopp utvändigt 1 Charrua Forlan, vilket bäddar för 11 Heavy Sound?
V75-7: Styrkan avgörande
Ett spelvänligt stayerlopp avrundar, där den starka trion 2 Volocity De Vie, 6 Flash Hammering och 10 Tesio sticker ut lite extra och drar på sig mest streck av spelarkåren. 4 Dom Perignon och 5 Born Unicorn är två fina fyraåringar som har stångats mot kulltoppen på slutet utan att räcka riktigt. Skrällen 7 Wasa Warrior kan allt de dagar han får aktionen att stämma.

Bästa Drag: 2 Hungarian Hotwax (V75-1)
Prisvärd Skräll: 2 Yankee Boy (V75-3)
Prisvärd Skräll: 9 Silver Stjärna (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39