21
maj
2018

Rubriker med internationell klass

V75 Solvalla lördag 26 maj

Elitloppshelgen är äntligen här igen. Harper Hanovers Lopp avrundar V75-omgången på huvudstadsbanan och är russinet i kakan. Mina tre rubriker tränas i Holland och Italien och andas internationell klass.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Disco hela vägen
1 Disco Volante är på väg mot stjärnorna och att han är överkvalificerad för bronsdivisionen är en underdrift. Discos seger utvändigt ledaren i lördags på Gävle var minst sagt imponerande, där segertiden skrevs till 1.09,9/1640a! Han öppnar kvickt och försvarar normalt sitt innerspår och leder hela vägen. Startsnabba duon 5 Knifetown Winner och 6 Magic Gwin kastar loss det som går när bilen lämnar för att om möjligt komma ner till sargen. Skrällen 2 Ragazzo Da Sopra sitter i rygg på storfavoriten när man svänger in på upploppet och är prisvärd om man vill gardera.
V75-2: Gina är stentuff
Finalen i lägsta klassen ser spännande ut och här ligger en skräll på lut. 4 Digital Performer imponerade stort vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Umåker näst senast och får bära favoritkepsen. 10 Gina Schermer är en stentuff märr som övertygade vid sin seger i försöket på Åby. Skrällen 2 Bag’s Simoni öppnar kvickt och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Ute efter revansch
I Stoeliten kan vi förvänta oss en spännande match mellan 2 Ultra Bright och 4 Double Exposure, som möttes på Åby i försöket. Vi vet vad resultatet blev då, men Double Exposure har ett bättre utgångsläge nu och är ute efter revansch. 1 Firewire smyger med i rygg på nämnda duo och är intressant som skrällbud. 6 Peace Of Mind hade sparade krafter som tvåa bakom elitloppsaktuelle Pastore Bob i Finlandia Ajo senast och ska nämnas med respekt.
V75-4: Positioner avgör
Diamantstoets final har samlat ett jämnt fält där positionerna i loppet känns extra värdefulla. 5 Rose Mary har fyra segrar på karriärens sex starter och kanske är lite grön i sammanhanget, men oj vad hon imponerade vid sin spetsseger näst senast, där hon noterade 1.06,6 första halvvarvet! 2 Rim Perfect, 6 Ava och 7 Quite Nice möttes senast och visade alla tre att formen är på topp.
V75-5: Vann spårlotten
En riktigt rivig final för den näst högsta klassen där startsnabba 1 Michelangelo Ås vann spårlotten och laddas allt vad tygen håller när bilen släpper fältet. 2 Springover har varit mycket tapper i årets tre starter och står verkligen på tur för en viktoria. Formstarka duon 4 Trinity Lux och 7 Coktail Fortuna följer bilen och vill båda först ner till sargen.
V75-6: Får överbetyg
2 Urgent Call tog en komfortabel spetsseger på Örebro och siktar på dacapo. 3 Atupem och 11 Volnik Du Kras möttes på Vermo senast där den förstnämnde gick segrande ur striden, men båda får överbetyg. Segerstaplaren 10 Bandit Brick gillar tempo.
V75-7: Harper Hanovers
Klassiska Harper Hanovers Lopp över tre varv är som vanligt russinet i kakan. Den franska stridsvagnen 13 Carat Williams höjer klassen på loppet rejält och gör en spännande start. På startvolten hittar vi två av hemmahoppen 2 Tesio och 3 Platon Face, som springer en låg 1.13-tid över den dryga distansen.

Bästa Drag: 10 Gina Schermer (V75-2)
Prisvärd Skräll: 6 Peace Of Mind (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Volnik Du Kras (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

14
maj
2018

Vem tar sista vägen till Elitloppet?

V75 Gävle lördag 19 maj

Med bara en vecka kvar till elitloppshelgen stegras spänningen. Vem tar sista vägen till Elitloppet? Det blir som vanligt en fartfest när Gävle står som värd för V75-omgången. Juvels Boy skräller i ny regi?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vinner med klaff?
Stayerlopp för näst lägsta klassen. 1 Rigel Face, 2 Gizmo De Veluwe och 3 It’s Showtime Zaz var med i samma V75-lopp på Örebro senast. Alla tre visade bra form, även om den senare galopperade i speedkörningen mitt på upploppet. 7 Dom Perignon har formen helt på topp, men har haft lite missflyt med positionerna och kan vara vinnaren med lite klaff. Björn Goop har ett bra facit när han sitter upp bakom Robert Berghs hästar vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg när han kör 4 Pacific W.F.
V75-2: Svårfångad i spets
En Spårtrappa med 15 ston bakom startbilen. 3 Valborg Marje pressade sig till ledningen efter ett halvvarv i en kvick öppning näst senast, och såg fortsatt formstark ut i V75 på Örebro. Kan bli svårfångad från ledningen igen. De två tuffaste hästarna i loppet 13 Swish Lane och 15 Bula Bula Am körs offensivt så fort fältet har formerat sig, men från det tredje ledet bakom bilen kan det lätt bli strul.
V75-3: Tungt favorittryck
I den lägsta klassen får segerstaplaren 3 Global Unprotected bära ett tungt favorittryck på sina axlar när han jagar sin femte raka seger. Han är kvick bakom bilen och blir en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna. Kapable 8 Milliondollarrhyme har ett formhöjande lopp innanför västen och räds inte ett tufft upplägg. 1 Cargo Door kommer till start med två överlägsna spetssegrar i rygg, och kanske tar emot storfavoriten?
V75-4: Jobb i lopparkivet
Ett öppet kallblodslopp som kräver en hel del jobb i lopparkivet för att man ska få den rätta känslan. 6 Nordby Hugin står lite tufft inne i loppet på pengarna, men han öppnar kvickt från springspåret och vi vet att spets på Gävles snabba oval är en klar fördel. 11 Skummis har varit uppåt i två raka segrar utan skor på hovarna. 12 Brenne Brakar kom tillbaka starkt efter galopp i V75 på Bergsåker.
V75-5: Skräller i ny regi?
I den näst högsta klassen blir det en tuff öppning mellan 4 Angle Of Attack och 5 Baron Gift, som kan bli avgörande för loppets utgång. Fjolårets klassklättrare 8 M.T.Joinville återkommer efter en sejour i Frankrike och är svårbedömd. Skrällen 9 Juvels Boy gör sin första start i Björn Goops regi och gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Mot Elitloppet
Vem tar sista vägen till Elitloppet? 2017 års vinnare av VM 3 Twister Bi aviserar spännande comeback efter en del problem. 2 Poet Broline vill till ledningen. 6 Dante Boko floppade i Lotterian, men vi vet vad han kan en bra dag.
V75-7: Har överkapacitet
Stefan Melander har höga tankar om 7 Disco Volante, som har överkapacitet för bronsdivisionen. Lite vingelrisk från spår långt ut på vingen dock. 2 Urban Kronos har släppt till rejält och springer en låg 1.10-tid. Skrällen 10 Copimade börjar äntligen visa lite av sitt rätta jag och kan komma in i matchen om tempot varit tufft i täten.

Bästa Drag: 7 Dom Perignon (V75-1)
Bästa Drag: 3 Valborg Marje (V75-2)
Prisvärd Skräll: 9 Juvels Boy (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

07
maj
2018

Kungen och Drottningen ska koras

V75 Åby lördag 12 maj

En mycket högklassig V75-omgång som ramas in av Drottningens och Konungens Pokal för de bästa fyraåringarna. Det väntar en hel miljon kronor i segerpremie och det här blirf spännande! Muscle Hustle och Sobel Conway två prisvärda drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dibaba drottning?
Drottning Silvias Pokal där en rund miljon väntar vinnaren. 4 Dibaba har sprungit in tre miljoner, trots att hon ”bara” var tvåa i Svenskt Trav-Oaks och BC-finalen i fjol. I uttagningen tog hon över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en komfortabel seger, och vi kan räkna med ett offensivt upplägg igen. 1 Electrical var överraskande bra vid sin spetsseger i uttagningen, och kanske är Hans-Ove sugen att prova samma upplägg igen? 2 Tropicana Ås och 5 Vanquish Kronos flög båda lågt över upploppet i sina uttagningar och utmanar om segern med minsta klaff.
V75-2: En skräll på lut
Streckkrävande lopp för näst lägsta klassen där en skräll ligger på lut. Robert Bergh selar ut en trio i 8 Digital Yankee, 11 Gianluca Boko och 12 Royaldoodle, men hade maximal otur i spårlottningen. 2 Porthos Race är bäst med tätkänning och vill till ledningen. Från springspår laddas 6 R.K.King, som trivs på hemmaplan.
V75-3: Vägen till Elitloppet
”Algot Scotts Minne” och vägen till Elitloppet över en engelsk mil. Tuff laddning från flera händer att vänta och svårbedömt vem av 2 Quck Fix, 3 Västerboonthenews, 4 B.B.S.Sugarlight och 7 Day Or Night In som sitter i ledningen? 9 Nadal Broline gillar det tuffa tempot i täten och är säkert väl förberedd inför sin årsdebut.
V75-4: Lyon Grand Prix
Ett högklassigt femåringslopp över stayerdistans som gör att man slickar sig om munnen. 8 Diamanten tog en säker spetsseger i årsdebuten och är uppåt till dagens start. I samma lopp satt 5 Muscle Hustle fast med sparade krafter och såg riktigt fin ut. Han har inga meriter över lång distans, men blir giftig över open stretch. 6 Rajesh Face såg ut som en studsboll vid sin seger i årsdebuten och tar sikte mot täten så fort fältet formerat sig.
V75-5: Spännande match
I den näst högsta klassen förväntar jag mig en spännande match mellan 1 Dragster och 6 Coktail Fortuna, som båda laddas för ledningen när bilen lämnar fältet. Från kön hittar vi 8 Rolex Bigi och 11 Bryssel, som kommer in i matchen om tempot varit för tufft i täten.
V75-6: Varm servett
5 Magic Gwin var härlig att skåda vid sin senaste V75-seger och kommer till start med två raka spetssegrar. Men han tas emot med varma servetter av 1 Sobel Conway. 8 Bålsta Palema segrade från ledningen i årsdebuten och är inte golvad.
V75-7: Kungen är död
”Kungen är död – länge leve Konungen” 1 Perfect Spirit tog en knapp, men säker spetsseger i uttagningen och är den troliga ledaren igen. Skrällen 9 Vikens High Yield flög lågt utan skor på hovarna i samma lopp, och jag gillade vad jag såg. 2 Lucifer Lane, 4 Who’s Who och 10 Versus As svarade alla tre för bra prestationer i sin uttagning. 3 Velvet Gio var mycket rejäl vid sin skrällseger i uttagningen.

Bästa Drag: 5 Muscle Hustle (V75-4)
Bästa Drag: 1 Sobel Conway (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Vikens High Yield (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

30
april
2018

Skräller Lutfi med Target Kronos?

V75 Örebro lördag 5 maj

Örebro Intn’l med 400 000 kr till vinnaren avrundar V75-omgången. Innan dess har vi bjudits på flera spännande bataljer. Springover och National Prince är två drag där formkurvan pekar rakt uppåt. Lutfi Kolgjini skräller med Target Kronos?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Fransk stenkross
Stoeliten inleder. Den franska stenkrossen 9 Anna Mix är tillbaka på svensk mark. Hon visade bra form när hon enkelt segrade i Olympiamontén under sadel på Åby i lördags, och här kan vi förvänta oss ett tidigt avancemang. 1 In Toto Sund orkade inte stå emot 8 Unique Juni på Solvalla, men är troligen uppåt med lopp i kroppen och har spetsläge igen. Den senare höll farten starkt som trea bakom Ultra Bright i lördags och har formen helt på topp. Den forne Oaks-vinnaren och fjolårets tvåa i Stochampionatet 3 Darling Mearas gör comeback efter ett halvårs frånvaro.
V75-2: Drag utan vingel
Spelvänligt lopp för näst högsta klassen. 3 Michelangelo Ås har visat finfin form i två raka andraplatser i V75 och står på tur för en seger. Solvallatränaren Mattias Djuse selar ut 2 From Dust To Dawn och 5 Dartagnan Sisu, där den senare tillhör kulltoppen och gör en intressant årsdebut. Draget 9 Springover höll farten mycket starkt som trea efter Rajesh Face på Jägersro, trots att han hamnade på vingel i spåren första halvvarvet.
V75-3: Under 1.10-strecket
Ett lopp över den engelska milen för den högsta klassen där segertiden kan krypa under 1.10-strecket. 3 Charrua Forlan fick dela segern med Lionel senast och kommer till start med två raka spetssegrar. 5 Shadow Woodland har två formhöjande lopp innanför västen och har tagit sina segrar från ledningen. 1 Target Kronos har fem raka starter i Frankrike i bagaget och är ett skrällbud om formen sitter där. Var hamnar 7 Volstead?
V75-4: Flera om budet
Stayerlopp för lägsta klassen. Kapable 5 Bo C gjorde bort sig med galopp senast, men var finfin vid V75-segern på Färjestad. 4 Tzatziki visade bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast och blir intressant med Örjan Kihlström i sulkyn. 9 Milliondollar-rhyme var sjuk när han floppade på Bergsåker senast. Gör en spännande comeback efter ett par månaders frånvaro. 10 Output Pressure var markant förbättrad vid sin spetsseger utan skor på hovarna senast och kan duga med lite klaff på bitarna.
V75-5: Svårfångad
Frontrunnern 4 National Prince har spetsläge och blir svårfångad från ledningen. 7 Ragazzo Da Sopra har toppform och är förste utmanare.
V75-6: Blir över
Ett öppet lopp där starke 1 It´s Showtime Zaz blir över från sitt innerspår bakom bilen. 7 Arsenal gillar förutsättningarna. 9 Gizmo De Weluwe kommer från en spetsseger.
V75-7: Spända linor
Örebro Intn’l över dryga tre varv med 400 000 kr i segerpremie. Ångloket 4 Pacific Face kan springa i 1.14-tempo en hel eftermiddag om det krävs. 14 Call Me Keeper vann åkandes med spända linor vid sin seger i Finland, såg riktigt fin ut! 11 Qahar Q.C. och 13 Antonio Trot är två långskubbare som inte viker ner sig. 6 Just Wait And See sitter i ledningen.

Bästa Drag: 9 Springover (V75-2)
Bästa Drag: 4 National Prince (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Target Kronos (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

23
april
2018

Spårlotten avgör Olympiatravet?

V75 Åby lördag 28 april

Efter fyra deltävlingar är vi framme vid Olympiatravets final, där Åby står som värd för en spännande V75-omgång. Men gäster från Holland, Italien, Danmark och Norge gör det krångligare för spelarna. Kalmartränaren Fredrik Persson selar ut två bra drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Olympastayern
Olympiastayern över dryga tre varv inleder. Björn Goop har en trio till start där han väljer att köra 11 Heartbreaker V.S. från dubbla tillägg. Var mycket tapper utvändigt Generaal Bianco senast. Örjan Kihlström sitter upp bakom 1 Wir Ideal, som laddas för ledningen. På tre tillägg hittar vi unghäststjärnan 14 Mister J.P., som efter stora skadeproblem och lång frånvaro tagit sig samman och fått ett par starter innanför västen. Skrällen 6 Leonardo Vici har styrkan som signum. Med två lopp i kroppen och med Jorma Kontio i vagnen kan det bära långt.
V75-2: Svårt för spelarna
Spännande lopp för lägsta klassen. 3 Farmer Jack såg fin ut i årsdebuten och laddas mot ledningen. Från bakspår startar 9 Com Milton och 10 Tyson Dimanche, som båda har visat bra inställning till sitt jobb och segerstrider med lite klaff. Den holländska gästen 11 Gina Schermer har tagit sju segrar på tolv starter, men är oprövad på svensk mark. Detta plus utan starter i lopparkivet gör det inte lätt för de seriösa spelarna, som vill ha en hint om vad de ska lägga sina pengar på.
V75-3: Näbbar och klor
Ett rivigt springerlopp för näst högsta klassen där det krävs en låg 1.10-tid för att kvittera ut segerchecken. 1 Master Crowe får många anhängare och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. 5 Coktail Fortuna, 7 Trinity Lux och 8 Globalsatisfaction är en formstark trio, som laddas tufft när bilen släpper fältet.
V75-4: Här snålar vi inte
Ett svårbedömt sprinterlopp med gäster från Holland, Danmark och Norge. Segerstaplaren 7 Bandit Brick kommer från en komfortabel spetsseger i V75 på Jägersro, och jagar 25:e seger i 27:e starten! Men det bjuds på tufft motstånd och här snålar vi inte på strecken.
V75-5: Nyttig piprensare
12 Double Exposure tog senast enkelt skalpen på snackhästen 1 Southwind Feji, som jagade sin tionde raka seger. Men det är andra förutsättningar nu, med både utgångsläge och utrustning. Fjolårets vinnare av Stochampionatet 5 Ultra Bright galopperade i segerstriden i årsdebuten, men fick ändå en nyttig piprensare.
V75-6: Laddas tufft
Tuffingen 8 Sobel Conway är uppåt med två lopp i kroppen och laddas tufft från spåret längst ut på vingen. Den norska gästen 3 Dancelli är kvick bakom bilen och kan skrälla med klaff.
V75-7: Vann spårlotten
I Olympiatravets final vann 1 Day Or Night In spårlotten och blir inte lätt att plocka ner från ledningen. 6 Cruzado dela Noche fick inte ur bomullen ur öronen i lördags när han fick ge sig mot 10 Beau Mec. Titelförsvararen från i fjol 5 Lionel avslutade rykande till delad seger i genrepet, där klockan stannade på 1.08 sista 700! Skrällen 4 Ringostarr Treb kan allt de dagar han visar sig från sin bästa sida.

Bästa Drag: 3 Farmer Jack (V75-2)
Bästa Drag: 5 Ultra Bright (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Dancelli (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

16
april
2018

Hemmason i angeläget ärende

V75 Umåker lördag 21 april

Vi styr kosan mot björkarnas stad Umeå när Umåker står som värd för V75-omgången. Hemmasonen Marcus Lindgren lastar bussen med en kvartett, när han gör den långa resan från Halmstad i angeläget ärende. Prosperous och Hierro Boko är bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Trehästars-slag
Berth Johanssons Memorial har tyvärr bara lockat sex femåringar till start bakom bilen. Men det ser ändå ut att bli en spännande match mellan en vass trio. 2 Makethemark avslutade rykande över upploppet i sin årsdebut, och jag gillade verkligen vad jag såg! 4 Diamanten orkade inte stå emot Cyber Lane i Solvalla Grand Prix i sin första start i Stig H Johanssons regi. Kommer nu tillbaka efter fem månaders frånvaro, men har sett finfin ut i ett vasst träningsjobb på Solvalla. Robert Bergh selar ut fjolårets tvåa i Åby Stora Pris 6 Muscle Hustle, och har inte gett slaget förlorat.
V75-2: Under uteckling
Ett spelvänligt stayerlopp för näst lägsta klassen. 4 Sir Henry P.Hill har formen på topp och styrkan som sitt signum. 7 Prosperous är en fin fyraåring under utveckling, får en kvick start från sitt springspår i volten. Skrällen 12 Minnestads Ecuador flög lågt över upploppet på Solvalla senast och kan duga med klaff.
V75-3: Äger och tränar
Fjärde och sista deltävlingen till Olympitravet. Stefan Melander äger 2 Digital Ink och tränar 6 Cruzado Dela Noche. Cruzado har ett formhöjande lopp innanför västen, men Digtal Ink viker inte gärna ner sig från ledningen och får tipsnicken tack vare det. Skrällen 7 Alkalizer Am höll farten positivt som tvåa efter Day Or Night In när han noterade 1.10,2/1640a.
V75-4: Angeläget ärende
1 Valour Kronos är en fin fyraåring, som har ett par fomhöjande lopp i kroppen. Tränare Marcus Lindgren har sina rötter i Umeå och 3 Hierro Boko är nog ute i angeläget ärende när han gör den långa resan från Halmstad. Jag gillar Tarzans duo 7 Digital Performer och 8 Total Recall, som båda duger med lite klaff på bitarna.
V75-5: Varma servetter
I kallblodsloppet kommer 5 Månprinsen A.M. till start med sex raka segrar, och har sett lysande ut i årets tre segrar. Men det är kort distans och han kommer att tas emot med varma servetter av den norska duon 1 Tekno Odin och frontrunnern 4 Lome Brage. 10 Tangen Haap gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Har siktats hit
Ett rivigt sprinterlopp! 2 Erik Sting kämpade som en tiger utvändigt 5 Västerbo Grosbois senast, när han motvilligt gav sig mot Olle Rols till slut. Bildsköne 7 Disco Volante har formen i zenit och är ingen man skojar med. Den finsktränade skrällen 9 Archie Dream har siktats hit och gillar smygläget.
V75-7: På tur för seger
5 Qahar Q.C. gillar den långa distansen, men får allt svårare att hänga med på vårsnabba banunderlag. 4 Linus Boy hade sparade krafter bakom Generaal Bianco senast och står på tur för en seger. Startsnabbe 2 Michelangelo Ås kanske provas i ledning? 8 Angel Of Attack kommer tillbaka efter några månaders frånvaro, men är väl förberedd.

Bästa Drag: 7 Prosperous (V75-2)
Bästa Drag: 3 Hierro Boko (V75-4)
Prisvärd Skräll: 9 Archie Dream (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

09
april
2018

Ni kan räkna med att det är vässat

V75 Jägersro lördag 14 april

Hemmatränaren Lutfi Kolgjini selar ut sju hästar när V75 avgörs på Jägersro – och ni kan räkna med att det är vässat i ladorna och inget lämnat åt slumpen. Dante Boko och Kung Edward är två spännande spetsdrag, när jackpotmiljonerna ska fördelas.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Snackhäst inleder
”Derby Trial” – ett fyråringslopp inleder jackpotomgången, som tyvärr bara lockat åtta deltagare. Stor favorit är snackhästen 2 Harran Boko, som kommer från en överlägsen spetsseger på Åby, efter ett par månaders frånvaro. Han är normalt ännu vassare till denna start och det är laddning mot täten som gäller igen. 8 Calle Crown stångades mot kulltoppen i fjol och gör en spännande årsdebut. Skrällen 6 Muscle Lane har ett formhöjande lopp i kroppen i Untersteiners regi.
V75-2: Skräll på lut?
En spelvänlig Spårtrappa för lärlingar, där vi har 15 ston bakom bilen. De två bästa hästarna och de med mest pengar på kontot, 14 Rose Garden och 15 Julia Af Solnäs, har också följdriktigt placerats på de sämsta startspåren, som kan sätta käppar i hjulen. 8 Stoneisle Ocean ser inte mycket ut för världen från sidan, men hon har sju segrar på tolv starter och vet verkligen var mållinjen är placerad. Här kan en skräll ligga på lut.
V75-3: Grus i klockan?
Deltävling 3 till Olympiatravet. 6 Day Or Night In tog en säker spetsseger på Vincennes under Prix d’Amerique-söndagen näst senast, och det var nog inget grus i klockorna när han krossade banrekordet på Halmstad, där segertiden skrevs till 1.09,6/1640a! Idag tas han dock emot med varma servetter av 2 Dante Boko, som var fin i det finslipande träningsjobbet. Tioårige 8 Västerboonthenews gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp, och kommer nu tillbaka efter ett par månaders frånvaro. 1 Jairo får troligen ett perfekt lopp i rygg på ledaren.
V75-4: Uppåt utan skor
Ett sprinterlopp för lägsta klassen där det blir full fart från start till mål. 3 Love No Limit är kvick bakom bilen och var klart uppåt utan skor på hovarna vid sin överlägnsa spetsseger senast. 11 Com Milton snuvade 4 Dontbreakthebankås på segern när luckan kom 100 kvar senast, men det är andra förutsättningar nu.
V75-5: Först till sargen?
Ett stayerlopp med voltstart. 12 Sobel Conway tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten. 2 Aileron var trea i samma lopp, och det kan bli omvänd ordningsföljd den här gången. Draget 6 Kung Edward öppnar kvickt från springspåret och kan bli svårfångad om han är först ner till sargen.
V75-6: Världens bästa
8 Rajesh Face tillhör kulltoppen och gör en spännande årsdebut. Men det förväntas svar invändigt och det blir ingen promenad i parken. ”Världens bästa” 1 Olle Rols jagar sin sjunde raka V75-seger! Man undrar vad det här ska sluta? 5 Dragster drar till ledningen och bjuder upp till dans.
V75-7: Skräll med klaff?
Den danska segerstaplaren 3 Bandit Brick har 23 segrar på 25 starter och har årsdebuten överstökad. 1 Waffle laddas för ledningen och leder i det längsta. Skrällen 4 Shorthanded Jag var nära att kvala in till Derbyt i fjol.

Bästa Drag: 2 Dante Boko (V75-3)
Bästa Drag: 6 Kung Edward (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Shorthanded Jag (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

03
april
2018

Kan man lita på statistiken?

V75 Solvalla lördag 7 april

Solvallatränaren Timo Nurmos vinner vart tredje lopp han har häst till start och leder den allsvenska tränarligan överlägset. Till lördagens V75-finaler på huvudstadsbanan selar stallet ut åtta hästar – där det enligt statistiken döljer sig tre vinnare.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
Stoeliten inleder med ett högklassigt lopp! Kapabla duon 3 In Toto Sund och 7 Jetset återkommer efter en sejour i Frankrike under vintern, och ska bli spännande att se i vilken författning de presenteras. Det ska det även bli att se 2016 års Stochampionatvinnare 5 Galactica, som gör årsdebut. Fjolårets Breeders’- Crown-vinnare 2 Unrestricted är kvick ut och laddas mot ledningen. 10 Ultimate Wine kommer till start med tre raka spetssegrar i bagaget, men raden är väl smickrande i det här sällskapet. Många med vinstchans!
V75-2: Tuff nöt att knäcka
Diamantstoet, final. 3 Keycard tog en mycket imponerande spetsseger med racerbalans i V75 på Färjestad på Långfredagen, och blir en tuff nöt att knäcka om hon är i närheten av den prestationen. 1 Ile Saint Louis försvarar sitt innerspår och släpper inte i första taget. Från springspår på tillägg laddas 13 Juni Håleryd och vill ha ett ord med i leken.
V75-3: Tung avslutning
Vinterns häst i högsta klassen 1 Zenit Brick har blivit snuvad på segern av On Track Piraten två gånger i rad. Zenit var nära galopp mitt upploppet i lördags och vi får se hur han tacklar täta starter. Stallkamraten 2 Sir Ratzeputz tog hand om ledningen i en tuff öppning på Mantorp, men blev het på kuppen och fick se sig besegrad av 12 Bear Dancer kort före mål. Draget 4 Queer Fish är uppåt i form och har mycket tung avslutning.
V75-4: Jagar femte raka
Segerstaplaren 4 Sir Q.C. tog en komfortabel spetsseger på Romme på påskdagen, och jagar nu femte raka segern. 6 Titan Brodde öppnar som vanligt raskt bakom bilen, och vi får se om han släpper ledningen till favoriten? Skrällen 1 Clint Classic öppnade raskt från sitt innerspår på Momarken, och får klart godkänt för sin andraplats bakom 10 Farouk B.R. Från stall Björn Goop kommer även 8 Ragazzo Da Sopra, som håller på att släppa till rejält.
V75-5: Sprängde ljudvallen
1 Generaal Bianco sprängde ljudvallen när han spurtade till seger i årsdebuten och tog in många meter på tappre 4 Trinity Lux sista halvvarvet. De två tuffaste motbuden på papperet 9 Heartbreaker V.S. och 12 Globalsatisfaction sinkas av bakspår.
V75-6: Lampan lyser
1 Arsenal och 7 Who’s Who kommer båda till start med tre raka segrar och får många anhängare bland spelarna. Men loppet håller hög klass, och den norska gästen 3 Floris Baldwin körs i ledningen så länge lampan lyser!
V75-7: Tuff spetsstrid
Tuff spetsstrid att vänta mellan 1 Erik Sting och 6 Västerbo Grosbois, som kan vara avgörande för loppets utgång. Från bakspår startar de två klassklättrarna 10 Pastore Bob och 11 Olle Rols. Den sistnämnde kommer till start med sex raka segrar, där de fem senaste är tagna i V75!

Bästa Drag: 4 Queer Fish (V75-3)
Bästa Drag: 1 Erik Sting (V75-7)
Prisvärd Skräll: 1 Clint Classic (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

26
mars
2018

Spring Race med MegaJackpot

V75 Romme söndag 1 april

Årets ”Spring Race” avrundas med en MegaJackpot, när Romme är värd för V75 på Påskdagen. Ett säkert vårtecken är när deltävling 1 till Olympiatravet står på menyn. Vinner mina två drag den här veckan också?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Emalj på en tand
Dubbelcupen Final för kallblod inleder. 6 Månprinsen A.M. blir som vanligt ett flitigt anlitat singelstreck av spelarkollektivet, men innerspår på dubbla tillägg är lite lurigt. Senaste segern togs med emaljen på en tand när han fångade in ledande 9 Smedheim Solan precis på mållinjen. I samma lopp avslutade skrällen 10 Art Kjarvald rykande sista halvarvet i tredjespår, som trea i mål, och jag gillade vad jag såg. 4 Eldvin tog skalpen på självaste Lannem Silje senast!
V75-2: Inte slutsålt i mål
Ett stayerlopp för lägsta klassen. 7 My Dream Art tog en säker spurtseger efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka 250 kvar senast. Det såg inte ut att vara helt slutsålt i mål. 1 Luksom reparerade en galopp på bästa vis i samma lopp, som nu kommer till start med en komfortabel spetsseger i bagaget. Hemmatränaren Hans R Strömberg selar ut 5 Rim Perfect, som har visat finfin styrka i två raka segrar. 3 Entertainment Ås är även det en tuff märr, som nu har ett par formhöjande lopp innanför västen.
V75-3: Säkert vårtecken
Ett säkert vårtecken är när deltävling 1 till Olympitravet står på menyn. Vinterns häst i högsta klassen 5 Zenit Brick fick lite överraskande sträcka vapen för1 On Track Piraten i V75 senast. Nu har dalarnas stolthet spetsläge från sitt innerspår bakom bilen när han tar emot favoriten med varma servetter. 3 Digital Ink tog även han skalpen på favoriten från ledningen i V75 näst senast, och har nu ett formhöjande lopp i kroppen. Skrällen 9 Cruzado Dela Noche gör en spännande årsdebut.
V75-4: En skräll på lut
Ett stolopp med 15 hästar. Från innerspår på tillägg hittar vi 11 Well Done La Marc, som har hittat en mycket passande proposition. Det ligger en skräll på lut bakom och här ska vi nog inte snåla på strecken. 6 Calissa Rich galopperade i segerstriden senast och är en av dem som kan skrälla.
V75-5: Rivigt sprinterlopp
Ett rivigt sprinterlopp där det blir full fart från start till mål! 5 Globalsatisfaction kommer från en komfortabel V75-seger och är uppåt i form. 3 Furious Francis och 9 King City är uppåt med lopp i kroppen och kan duga med klaff. Frontrunnern 6 Michelangelo Ås återkommer efter en längre sejour i Frankrike och gillar förutsättningarna.
V75-6: Något att bita i
10 Sir Q.C. kommer från en säker spetsseger i V75 på Eskilstuna och får spelarnas förtroende igen. 6 Aramis Amok tog en mycket övertygande seger utvändigt ledaren senast och blir något att bita i för favoriten.
V75-7: Vinterkängorna
Ett spelvänligt stayerlopp avrundar årets ”Spring Race”. 2 Knifetown Winner byter ut vinterkängorna till racerbalans och blir svår att få tag på från ledningen. 1 Pampalo tog en snygg spurtseger på Valla, och kan ”få” loppet i rygg på ledaren? 7 Valley Brodde segrade i årsdebuten och är ännu bättre till denna start. 9 Handsome Brad gillar smygläget och flyger lågt till slut.

Bästa Drag: 6 Aramis Amok (V75-6)
Bästa Drag: 7 Valley Brodde (V75-7)
Prisvärd Skräll: 9 Cruzado Dela Noche (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

20
mars
2018

Markant bättre med racerbalans

V75 Mantorp lördag 24 mars

Björn Goop var hundraprocentig med sin fyrling på Momarken. Spännande V75-jackpot på Mantorp stundar där Lutfi Kolgjini sitter upp bakom omgångens bästa drag. Bästa skrällen är markant förbättrad med racerbalans!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: UltraStayern
Jackpotomgången inleds med ett spännande stayerlopp över 3640 meter, där de två styrkefantomerna 10 Ready Ribb och 11 Qahar Q.C. har belastats med 40 meters tillägg. 7 Platon Face höll farten starkt som tvåa efter Antonio Trots senast, och bjuder favoritduon på en tuff match. På startvolten hittar vi 1 Jesper Sånna, som visade bra styrka vid sin seger i årsdebuten, och nu förstärks med Kim Eriksson i sulkyn.
V75-2: Skinn på näsan
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 11 Dealwithakiss överlägsna skrällseger i V75 på Eskilstuna kommer jag inte att glömma i första taget, och det kan bli ytterligare en seger innan avelsboxen hägrar. Men motståndet är tuffare den här gången och 12 Julia Af Solnäs och 15 Ulriika Highness är två tuffa märrar med bra med skinn på näsan. Det är flera som har aviserat ett offensivt upplägg när bilen släpper och det kan bli en utdragen körning innan kuskarna har kommit överens.
V75-3: Sejour i Frankrike
2 Sir Ratzeputz kommer från en imponerande V75-seger på Momarken i lördags, trots att han inte fick det rätta fästet i banan. Stall Lutfi Kolgjini selar ut en duo. Grundkapabla skrällen 3 Djali Boko återkommer efter en lång sejour i Frankrike och kan allt de dagar han visar sig från sin bästa sida. 6 Olympic Kronos blev överfallen i ledningen i V75 på Halmstad och är ursäktad för att han fick mjölksyra i benen mitt på upploppet.
V75-4: Härlig inställning
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen. Maharajah-kopian 8 Who’s Who har vunnit fem av åtta, men ett lurigt bakspår kan vara en fälla? Snackhästen 10 Infinitus har visat en härlig inställning till sitt jobb och räds inte ett tufft upplägg. 7 Total Recall är en fin individ, som kan bli svårfångad om han träffar rätt från sitt springspår.
V75-5: Selar ut en trio
I den näst högsta klassen selar stall Peter Unterseiner ut en trio i 1 Staro Ivy League, 3 Stay Alert och fjolårets utropstecken 12 Generaal Bianco, som chefen själv sitter upp bakom. Frontrunnern 10 Dragster håller på att släppa till ordentligt och vi får se hur han tacklar en resa i ryggar. 6 Linus Boy tog en komfortabel spetsseger i årsedebuten i V75 på Axevalla och är uppåt i form.
V75-6: Glädjespridare
Kapable 8 Donato E. har årsdebuten överstökad och står på kronan rätt inne i klassen. Draget 5 Erik Sting blir spännande med Carl Johan Jepson i vagnen. Glädjespridaren Micael Broberg tror som vanligt på toppchans för 2 Dani Boko, som värmde snyggt på Eskilstuna.
V75-7: Med racerbalans
Ett rivigt sprinterlopp avrundar. 1 Uptothe Chapel hade bra spring i benen utan skor på hovarna senast. 2 Demolition Man F. har tagit två V75-segrar med Peter Untersteiner i sulkyn. Skrällen 12 Final Dream var markant förbättrad med racerbalans senast. 10 Ginotonic radar upp bra prestationer och står verkligen på tur för en viktoria.

Bästa Drag: 7 Platon Face (V75-1)
Bästa Drag: 5 Erik Sting (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Final Dream (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

12
mars
2018

USA-import det bästa draget

V75 Momarken lördag 17 mars

Spännande lördag med Jackpot och oljemiljoner som extra krydda när V75 avgörs på Momarken i Norge. Björn Goop har det väl förspänt och sitter upp bakom två av mina rubriker. Men det bästa draget är en finfin USA-import.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En tiger som drag
1 Clemenza Am tog ner Master Crowe i en virvlande avslutning över upploppet senast. Hade inga problem att försvara sitt innerspår bakom bilen den här dagen i fjol, och taktiken är given. 8 Heartbreaker V.S. har årsdebuten överstökad, där han kämpade som en tiger utvändigt ledaren. 4 Broadway Appolo trivs med tätkänning och laddas tufft. Skrällen 5 Juvels Boy vann den här dagen 2016, har bra statistik i Norge.
V75-2: Uppåt utan skor
Ett stolopp. 5 Raise Broline höll farten positivt i årsdebuten på Eskilstuna i lördags, och är normalt ännu bättre till denna start. 2 Zola Grand Cru var klart uppåt utan skor på hovarna senast. Elvaårige 10 Patricia Hastrup har formen intakt och flyger lågt över det 240 meter långa upploppet. Skrällen 8 Dizzy Broad är också vass på speed och kan duga med lite klaff. Grundkapable 1 Global Supremacy har tre lopp i kroppen i ny regi efter skadebekymmer.
V75-3: Tillhör kulltoppen
7 Normandie Royal är ett mycket fint fyraårssto, som tillhör kulltoppen i Norge. Senast tog hon ner frontrunnern 4 Quite Cool Classic utvändigt och visade mycket bra moral. 6 Floris Baldwin tog även han sin senaste seger utvändigt utan rygg och jagar nu fjärde raka segern. Jag gillar 2 Velasquez Gar, som har visat hög potential för klassen. 5 Manofthematch har formen på topp och blir spännande med Björn Goop bakom spakarna för första gången.
V75-4: Missvisande rad
Ett kallblodslopp där de tre svensktränade hästarna får svårt att sticka upp. 2 B.B. Terje T. har två formhöjande lopp innanför västen och har visat mycket bra styrka. Startsnabba skrällen 5 Kolnes Kjell fick inte rätt fäste i banan senast och har en missvisande resultatrad. På dubbla tillägg startar 15 Myr Faksen, som har fyra segrar i rad på isbana med långa hakar i skorna. Andra förutsättningar nu.
V75-5: De får snabba sig
Spännande lopp för lägsta klassen som håller mycket bra kvalitet! Sverige mönstrar en mycket formstark trio i 4 Farouk B.R., 5 Gute Band och 11 Extra Fudge, där den först nämnde kanske är hetast? Men de får snabba sig på om de ska hålla undan för sexårige USA-importen 12 Code Bon, som har imponerat stort i tre raka segrar på norsk mark efter skadeproblem.
V75-6: Tuff fight
Steinlagers Äreslöp ser ut att bli en tuff fight mellan frontrunnern 2 B.B.S. Sugarlight och 10 Sir Ratzeputz, som är på väg in i eliten.
V75-7: Skräll med lucka?
Ett spännande stayerlopp avrundar jackpotomgången när miljonerna ska fördelas. Styrkefenomenet 10 Antonio Trot jagar femte raka segern och körs offensivt så fort fältet har formerat sig. 4 Pastore Bob kommer från en snygg spetsseger i V75 i lördags och laddas mot täten igen. 6 Rushmore Face kan allt de dagar han visar sig från sin bästa sida. Skrällen 2 Wingait C.H. gillar smygläget och hoppas på en lucka.

Bästa Drag: 8 Heartbreaker V.S. (V75-1)
Bästa Drag: 12 Code Bon (V75-5)
Prisvärd Skräll: 8 Dizzy Broad (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

06
mars
2018

En rolig kantboll att ha ögonen på

V75 Eskilstuna lördag 10 mars

Det blev fina pengar i lördags, där flera av skrällarna nämndes i KorsDragaren. Eskils-tuna är värd för lördagens V75, där Zenit Brick och Olle Rols har ett tungt favorittryck på sin axlar. Jag har hittat en rolig kantboll i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Diskussionsämne
Ett ihåligt lopp för näst högsta klassen, som bara lockat tio ekipage. 1 Globalsatisfaction har ett formhöjande lopp innanför västen efter ett helt års frånvaro. Fick klart godkänt för sin andraplats bakom Linus Boy på Axevalla. Öppnar lite bättre än medel bakom bilen, men han kunde inte försvara sitt innerspår näst senast, vilket blir veckans diskussionsämne. 9 Stay Alert höll mest farten i lördags, kan bättre än så.
V75-2: Styrka som signum
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen spetsar till spekulationerna, där de bästa hästarna också har placerats på den sämsta spåren. 15 Hankypanky Frances har vunnit två av tre i Timo Nurmos regi och hästen har styrka för ett tufft upplägg. 7 Maintainability har visat bra kapacitet vid sin segrar och körs offensivt. 12 Tahays Blue Amber har styrkan som signum och Peter Ingves vilar nog inte på hanen.
V75-3: Flitigt singelstreck
Vinterns häst i högsta klassen 5 Zenit Brick har tagit fyra segrar på sina fem senaste starter, och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Örjan Kihltsröm upp i sulkyn för första gången. 9 On Track Piraten värmde mycket snyggt inför guldfinalen på Valla, men hann inte med riktigt i speedkörningen över upploppet. Skrällen 1 Milligan’s Scool lovade mycket i fjol som fyraåring utan att få till det riktigt. Spännande årsdebut, och vi får se om ”Tarzan” har ställt i ordning?
V75-4: Hel eftermiddag
Ett spelvänligt lärlingslopp över stayerdistans med 15 hästar utspridda över tre volter. 3 Tyson Dimanche har visat fin styrka vid sina tre segrar i årets fyra starter. Franskstammade 5 Carla d’Eronville lägger mycket mark under sig och kan springa i 1.16-tempo en hel eftermiddag om det krävs. 8 Global Science står perfekt inne i loppet på pengarna. 13 Legoholm Zon är en tuff märr med fyra segrar på fem starter och hon växer hela tiden med uppgiften.
V75-5: Bombar till spets
7 Aventador S.F. har visat mycket bra moral i två raka segrar och blir spännande med Johnny Takter. 10 Garmin B.J. övertygade stort vid sin seger utvändigt ledaren på Valla. Frontrunnern 4 Enjoy The Life bombar till ledningen och drar i ett tufft tempo.
V75-6: Knepigt spår
5 Olle Rols jagar sin sjätte raka seger och har ett tungt favorittryck på sina axlar, men han har tjänat snabba pengar och ett knepigt femtespår i volten kanske inte är det bästa. Skrällen 1 Oceanic Clearence är uppåt med två lopp i kroppen och flyger lågt med lite klaff.
V75-7: Rolig kantboll
6 Titan Brodde hamnade på vingel senast och är ursäktad att han fick stumma ben in på upploppet. 4 Sir Q.C. har sett finfin ut i två raka segrar och är under utveckling. 10 Gute Band har hittat nya växlar i tre starter hos Årets Tränare 2017. Skrällen 5 Urchin har siktats hit och kan vara en rolig kantboll att hålla ögonen på. 1 Ginotonic radar upp bra prestationer och står verkligen på tur för en viktoria.

Bästa Drag: 1 Globalsatisfaction (V75-1)
Bästa Drag: 5 Carla d’Eronville (V75-4)
Prisvärd Skräll: 5 Urchin (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

27
februari
2018

Barfotadansen inleds i Halmstad

V75 Halmstad lördag 3 mars

Årets första V75-omgång där det åter är fritt fram att köra hästarna utan skor, och vi får se om min fina tipsform fortsätter? Sauron Pil och Sciacallo O.M. är de hetaste dragen. Skrällen Coktail Fortuna slipper vinterpjäxorna.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Starkt brännvin
Ett spelvänligt stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 5 Shorthanded Jag tog en komfortabel spetsseger i comebacken, men brottas nu med ett knepigt femtespår i volten. Dansktränade 7 Something Fishy har tre raka segrar i bagaget och förstärks med Thomas Uhrberg i sulkyn. 2 Pacific Face är stark som brännvin och sätter färg på loppet så fort tillfälle ges. 1 Wingait Erik gillar smygläget och flyger lågt med lucka till slut.
V75-2: Loppets bästa häst
Kapable 3 Sauron Pil kom senast tillbaka efter ett par månaders vinterträning, och galopperade direkt när bilen släppte fältet. Han såg fin ut i upphämtningen, och att det är loppet bästa häst är det inget tvivel om. Skrällen 4 Yankee Boy var med i samma lopp och även han reparerade en startgalopp på bästa vis. Frontrunnern 2 Havbergs Viking drar till ledningen och försöker ta emot favoriten med varma servetter.
V75-3: Längtar tillbaka
Högsta klassen har bara lyckats locka åtta deltagare och jag längtar redan tillbaka till förra lördagens propositioner på Valla. 1 Jairo kommer till start med två imponerande segrar i försök och final i Silver. Nu går han visserligen upp i Guld, men den här pensionärträffen skrämmer inte. 8 Sorbet har matchats i den franska lejonkulan under vintern, och han var fin att skåda vid sin seger på Vincennes näst senast. 5 Quick Fix har även han matchats i Frankrike under vintern, och är den troliga ledaren när man svänger in på upploppet.
V75-4: Den "röda armén"
Mycket öppen Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där goda råd är dyra. 5 Belle Godiva har ryckt upp sig och tagit två segrar på tre starter i Joakim Lövgrens regi. Den ”röda armén” har säkert haft siktet inställt på det här loppet en tid och vi passar 9 Emmeline Follo och 10 Ambon Degato.
V75-5: Kliver ner i klass
7 Treasure Kronos har stångats mot högsta eliten i Paris under vintern och kliver ner i klass nu. Fjolårets vinnare av Stochampionatet 8 Ultra Bright gör en spännande comeback efter sitt vinteruppehåll. De blivande fölmärrarna 4 Geisha Sund och 5 Ultimate Wine gör här troligen sina sista framträdanden på tävlingsovalen, innan de får hälsa på hos Ready Cash respektive Nuncio.
V75-6: Svårfångad?
Startsnabba 1 Sciacallo O.M. har ett formhöjande lopp innanför västen och kan bli svårfångad. 12 Highspirit har varit lysande i tre raka spetssegrar, men det är andra förutsättningar nu. Skrällen 10 D.D’S Perseverance gillar det tuffa tempot i täten.
V75-7: Slipper pjäxorna
Hemmahoppet 7 Master Crowe fick äntligen utdelning för sin fina form i V75 på Åby och flyger lågt över upploppet igen. Styrkefenomenet 4 Qahar Q.C. växer hela tiden med uppgiften och är inte så rolig att ha på utsidan. 2 Clemenza Am återvänder från Frankrike och Lutfi Kolgjinis hästar är på väg att släppa till ordentligt. Skrällen 9 Coktail Fortuna har inte varit som bäst med vinterpjäxor och blir spännande med ”racerbalans”.

Bästa Drag: 3 Sauron Pil (V75-2)
Bästa Drag: 1 Sciacallo O.M. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Coktail Fortuna (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

20
februari
2018

Champion koras i härlig omgång

V75 Solvalla lördag 24 februari

Båda mina två drag segrade på Axevalla – vilket piggade upp! Idag ska V75 Champions koras. Tänk om omgångarna kunde se ut så här varje lördag. Kaj Widell och Jorma Kontio ramar in omgången med de bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Känns intressant
V75 Champions inleds med ett stolopp, som tyvärr inte blev fullt, vilket gör att fyra kuskar får stå vid sidan. 9 Indoor Voices har visat toppform i flera V75-starter utan att få sätta dit nosen som etta, och hon står verkligen på tur. På tilläggsvolten hittar vi även kapable 11 Geisha Sund, som är tillbaka på svensk mark efter ett par starter på Vincennes utan framgång. 6 Firewire var med i tuff körning på Axevalla, men blev diskad för trängning, som fyra i mål. Kaj Widell upp i vagnen nu gör ekipaget till ett intressant drag.
V75-2: Svårfångad felfri
3 Invincible H.C. har bra fart för klassen. Senast tog han över täten i ett häftigt speedryck mitt i loppet, som gjorde att han fick mjölksyra och tappade travet mitt på upploppet. Svårfångad om han sköter sig. 7 Ribaude har visat hög potential i flera starter. I V75 på Åby galopperade han i striden mitt på upploppet, och kommer nu tillbaka med nyladdade batterier. 11 Rex Lane har ett formhöjande lopp i kroppen, och kanske är bäst av hästarna på tilläggsvolten.
V75-3: Vann åkandes
Även här får två av kuskarna stå vid sidan. 1 Bryssel tog en komfortabel spetsseger i V75 på Bergsåker från ett identiskt läge. Kommer nu tillbaka efter några månaders frånvaro, men jag gissar att han är väl förberedd. 2 Island Life blev hetsig utvändigt ledaren på Valla och är ursäktad för att han fick stumma ben över upploppet. 12 West Wing blixtrade till och vann åkandes med luft under vingarna på finfina 1.11,1/1640a mitt i vintern.
V75-4: Lärlingschampion
En Spårtrappa med 15 hästar bakom bilen där lärlingarnas champion ska koras. Både 5 Hobby De L’Iton och 6 Velasquez gör ett klassigt intryck och körs av toppdrivers. Skrällen 3 Farouk B.R. höll farten tappert utvändigt ledaren senast och är kvick bakom bilen.
V75-5: Antonio starkast?
Ett stayerlopp över tre varv där starke 6 Antonio Trot kommer till start med tre raka segrar och får många anhängare. Visserligen ingen dokumenterad dagsform – men han tränas av Timo Nurmos! 9 Tiger Williams visade bra styrka utvändigt ledaren senast och växer med uppgiften. 5 Ragazzo Da Sopra flög lågt över open stretch senast och utmanar igen.
V75-6: Takter upp nu
Ett spännande kallblodslopp! Den norsktränade gästen 9 Bråtnefaks visade mycket bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast och kan förlänga sitt ”staket”. 1 Järvsöodin reparerade en stor markförlust efter galopp på Gävle och blir intressant med Johnny Takter vid spakarna.
V75-7: Tapperhetsmedalj
Ett öppet stolopp avrundar denna härliga omgång. 1 Danseuse d’Am vek ner sig från ledningen senast, men kan mycket bättre vid sunda vätskor. 3 Lady Nadine får tapperhetsmedalj för sin andraplats utvändigt ledaren senast och är loppets drag. 9 Stoneisle Ocean och 11 Vichy Grif kommmer båda med två raka segrar i bagaget och har formen i zenit.

Bästa Drag: 6 Firewire (V75-1)
Bästa Drag: 3 Lady Nadine (V75-7)
Prisvärd Skräll: 3 Farouk B.R. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

13
februari
2018

Timo Nurmos vilar inte på hanen

V75 Axevalla lördag 17 februari

Timo Nurmos styr kosan mot skaraslätten och selar ut sex hästar i V75 på Axevalla. Där är Linus Boy och Arsenal de bästa dragen, och Southwind Feji jagar åttonde raka!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Intressant drag
Bara nio hästar till start i näst högsta klassen. 2 Globalsatisfaction kommer få många anhängare bland spelarna, men han kommer tillbaka efter skadeproblem efter ett helt års frånvaro och har ingen dokumenterad dagsform. Även om Timo Nurmos hästar brukar vara väl förberedda är det ett svårbedömt ekipage. Stallkamraten 6 Linus Boy kommer också tillbaka efter några månaders frånvaro, men känns mer intressant spelmässigt. 1 Raggamuffin gick inte tom senast och formkurvan pekar rakt uppåt. Skrällen 9 Dizzy Broad ser formstark ut och kan överraska.
V75-2: Bra inne i loppet
Ett öppet stolopp där en skräll kan ligga på lut. På startvolten hittar vi 2 Mellby Euphoria, som har visat bra inställning till sitt jobb och körs offensivt. 6 Chantilly har sett fin ut i två raka segrar och vann åkandes senast. Skrällen 7 Julia Pellini kämpade på fint vid sin tredjeplats senast och står bra inne i loppet på pengarna. 14 Helena Klipp har formen i zenit och flyger lågt över det långa upploppet.
V75-3: Fler växlar dolda
Ett spännande stayerlopp för lägsta klassen dit flera av ekipagen har siktats en tid. Hemmahoppet 2 Lord L.S. hann inte med riktigt i speedkörningen senast, men är gynnad av dagens förutsättningar. 12 Global Undecided vet var mållinjen är belägen och kan bättre än senast. 11 Arsenal visade lite av sitt rätta jag senast och det finns fler växlar dolda.
V75-4: Hästen att slå?
Ett lärlingslopp med 15 hästar bakom bilen där goda råd är dyra. 3 Castleman var riktigt rejäl vid sin V75-seger på Åby och kan vara hästen att slå i loppet. Lovande Henriette Larsen får åter chansen bakom 11 Wingait Erik och kan upprepa segern från senast. Oskar J Andersson gör inte många fel och har en intressant uppsitting bakom 1 Prosperous.
V75-5: Stallform i topp
4 Sambuca Knight skulle kanske ha vunnit sin final från ledningen på Solvalla för att få högsta betyg. Han är kvick ut och siktar på ledningen igen. 1 Firewire är en tuff madame, som inte räds att gå upp mot grabbarna, och läget borgar för en framskjuten placering. Peter G Norman har stallformen helt på topp selar ut en duo i loppet, både 5 Comte Du Pommeau och 10 Ryan Kronos ska räknas med lite skrällchans. 9 Louie Brodde gillar smygläget och är med och slåss.
V75-6: Segerstaplaren
Ett sprinterlopp för ston där segerstaplaren 13 Southwind Feji jagar sin åttonde raka seger. Men hon ska ta in ett tillägg och runda ett helt fält över kort distans, och det är inte bara att ställa ut skorna. Men det här är ingen vanlig häst och hon löser nog uppgiften ändå.
V75-7: Kan man lita på?

Ett rivigt sprinterlopp avrundar jackpotomgången – och det är nu miljonerna ska fördelas. Den norsktränade gästen 7 Always On Time tog nio segrar i fjol och har börjat året i samma anda. Han är kvick bakom bilen och blir intressant med Johnny Takter i sulkyn. 10 Eelis är en klassig typ som vunnit hälften av karriärens starter, och gillar det tuffa tempot i täten. 1 Mr Creation försöker försvara innerspåret så länge lampan lyser.

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag: 6 Linus Boy (V75-1)
Bästa Drag: 11 Arsenal (V75-3)
Prisvärd Skräll: 7 Julia Pellini (V75-2)
<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39