10
september
2018

Kaj Widell rattar det bästa draget

V75 Hagmyren lördag 15 september

V75-tåget stannar till utanför Hudiksvall i Hälsingland på lördag när Hagmyren står som värd för omgången. Upploppet mäter bara 161 meter, vilket är ett av de kortaste i landet. Kaj Widell rattar det bästa draget, och det är surr på backen om en skräll.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Drag med Widell
Den tyska stortränaren Thorsten Tietz har ett 20-tal hästar stationerade på sin filial på Julmyra Gård. En av dessa är 9 Hector Boko, som imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren på Solvalla senast, där segertiden skrevs till fina 1.11,7/1640a! 7 Västerbo Pokerface var tapper vid sin andraplats i V75 på Bollnäs näst senast, och blev faktiskt, trots sin orutin, spelad till favorit i sin uttagning till Svenskt Travderby på Jägersro. 2 Hungarian Hotwax har två segrar och en andraplats med Kaj Widell bakom spakarna och är loppets drag.
V75-2: Annat motstånd
Ett stayerlopp för ston med 15 hästar där vi på startvolten hittar den finsktränade segerstaplaren 2 Amanda Rose, som har vunnit elva av årets 13 starter! De flesta segrarna är dock tagna på mindre banor i Finland och det bjuds på annat motstånd idag. Formtoppade Oskar Kylin Blom sitter upp bakom starka 9 Linda’s Girl, som står oförskämt bra inne i loppet på pengarna och inte räds ett tufft upplägg.
V75-3: Härdat skrällbud
Ett sprinterlopp för näst lägsta klassen där 5 Ural får bära favoritkepsen. Hans senaste spetsseger togs i bekväm stil, och Örjan Kihlström har vunnit med hästen i V75 tidigare. Startsnabba 3 Thelma De Glatigne orkade inte hänga med i rygg på snackhästen Laskari senast (vem orkar det förresten?). Skrällen 2 Yankee Boy är härdad i V75 och står perfekt inne i klassen.
V75-4: Surr på backen
Dubbelcupens final för kallblod. Formstarke 12 U.R.Faxe har tagit sju segrar på årets tolv starter och blir favorit trots ett stängt startspår på tilläggsvolten. Grundkapable 15 Bellfaks har två lopp i kroppen i Jan-Olov Perssons regi efter ett helt års frånvaro. Skrällen 9 Silver Stjärna var det mycket surr om på stallbacken inför V75 på Solänget i lördags.
V75-5: Månadens häst
Senaste månadens häst i rikstoton 3 Antonio Tabac har sett ut som en studsboll vid sina två raka V75-segrar, och manegen är krattad för tredje raka viktorian. 2 M.T.Joinville, 4 Västerbo Grosbois och 8 Moni Viking visade alla tre toppform i V75 på Bergsåker senast.
V75-6: Bäddat för...?
2 Volstead har två raka och formen på topp och får många anhängare i E.J:s Guldsko. Men han riskerar ett lopp utvändigt 1 Charrua Forlan, vilket bäddar för 11 Heavy Sound?
V75-7: Styrkan avgörande
Ett spelvänligt stayerlopp avrundar, där den starka trion 2 Volocity De Vie, 6 Flash Hammering och 10 Tesio sticker ut lite extra och drar på sig mest streck av spelarkåren. 4 Dom Perignon och 5 Born Unicorn är två fina fyraåringar som har stångats mot kulltoppen på slutet utan att räcka riktigt. Skrällen 7 Wasa Warrior kan allt de dagar han får aktionen att stämma.

Bästa Drag: 2 Hungarian Hotwax (V75-1)
Prisvärd Skräll: 2 Yankee Boy (V75-3)
Prisvärd Skräll: 9 Silver Stjärna (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

03
september
2018

Per Lennartsson spårar hela vägen

V75 Solänget 8 sep

Fame Boko har ett synnerligen intressant läge, med innerspår i stoloppet. Det måste vara toppchans för henne och Per Lennartsson att leda runt om.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Donners på läget
4 Donners Am är en rejäl krabat som trivs ypperligt på distansen. När han nu fick ett bättre läge än ett par av de värsta motbuden måste han ha toppchans. 10 Esprit Sisu och 12 Global Undecided ska också tas på fullaste allvar, trots tvåsiffrigt på vojlockarna. 8 Hennig Lixarve står illa placerad, men kan vara en jättesusare då han såg klart förbättrad ut efter utrustningsändringar senast.
V75-2: Fame hela vägen
1 Fame Boko såg rappare ut igen, efter att ha haft en period då hon inte precis sett gnistrande ut i loppen. Hon är ett oskrivet blad från detta läge, men hon är rapp i benen och det troliga är att hon kan hålla upp ledningen. Då är hon hästen att slå. 11 Indoor Voices besegrade förvisso Fame Boko senast, men det är en annan femma att plocka ner henne från spets. Det kan gå och att Örjan åter kör Indoor Voices är förstås inget minus.
V75-3: En joker i leken
1 Emile Zola Sisu har vunnit sex av sju lopp och blir troligen ganska klar favorit. Han ÄR bra, men det krävs inte mycket för att det ska bli trassel härifrån, om han inte kan spetsa. 2 New Joker har ett tryggare läge och är därför ett minst lika spelbart alternativ. Kunnandet är det verkligen inget fel på och att formkusken Rikard N Skoglund kör får ses som ett plus. 9 Jetline har knallform och är inte alls tokig i grunden. Får Nils Westerberg till styrningen kan ekipaget ställa till med en rejäl överraskning.
V75-4: Per och Yr vinner
2 Finseth Yr har återkommit på ett strålande sätt i år, efter en längre frånvaro. Säkre Per Linderoth upp och det ska mycket till för att det inte blir ledning runt om. 1 Lukas Rauen var inte så långt bakom Finsety Yr senast, trots ett tungt lopp. Inte alls omöjlig med Kajan och ett innerspår.
V75-5: Passa Tobacco
3 Disco Volante har en perfekt uppgift framför sig och blir normalt svårslagen. 14 segrar på 28 starter talar sitt tydliga språk, inte minst då de flesta vinsterna är tagna i tuffa gäng. 2 Tobacco måste dock höjas ett varningens finger för, trots att han är segerlös i år. Han ser riktigt formstark ut för dagen och sviker Disco Volante kan det vara Tobaccos tur. 5 Erik Sting är ett tryggt garderingsstreck.
V75-6: Tuff duell väntar
2 Diamanten har tidigare spöat 5 Makethemark från spets, men som den sistnämnde har sett ut på sistone lutar det åt revansch - även om båda känns givna. 6 Dreammoko nådde elitloppsfinalen och känns lite småintressant med Ingves vid rodret.
V75-7: Dreamboy tuffast
6 Dreamboy As är mest känd för sin styrka, men starka hästar brukar ofta även gå bra på sprinterdistans. Han ska ha bra chans att mala ner detta gäng och det troliga är att Ingves passar bra som Björns ersättare. 3 Sign Me Up Too har Emilia Leo fått ordentlig snurr på och från ett kanonläge ska han räknas, liksom rejäla 8 Mellby Demon, som dock behöver en hel del flyt härifrån.

Bästa Drag 1: 1 Fame Boko (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Dreamboy As (V75-7)
Prisvärd Skräll: 2 Tobacco (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

27
augusti
2018

Knepig omgång inleder derbyhelg

V75 Jägersro lördag 1 september

Derbyhelgen på Jägersro inleds med en mycket knepig V75-omgång, som kryddas med en ”lill-jackpot”. Kapabla Spartak Face och Velvet Gio känns som två prisvärda drag. Stepping Spaceboy får ett fint lopp i främre träffen och kan skrälla i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vinnare på tillägg
Ett öppet stolopp inleder där jag tror man hittar vinnaren på tilläggsvolten. 8 Julia Pellini visade finfin styrka vid sin V75-seger på Halmstad under sprintermästarhelgen. Hon står perfekt inne i loppet på pengarna, och trots att hon inte startat på ett par månader kan vi nog räkna med att siktet har varit inställt hit. Kapabla 10 Rose Mary hade stått över inför senast och är normalt snäppet vassare till denna start. 12 Quiz Töll fick ett perfekt lopp i andra utvändigt vid sin spurtseger på Tingsryd och ska inte överskattas. 9 Mamasan har inte spräckt årets segernolla på tio starter, men ser formstark ut och är värd att passa.
V75-2: Korkat drag
Sprinterlopp för lägsta klassen. 1 Rajah Silvio har vunnit två av tre i Björn Goops regi. Rundade fältet i dryga spår sista halvvarvet senast och blir inte lätt att få tag på från spets. Formstarka duon 9 Starforlife Palema och 10 Kimbee Crown utmanar normalt om segern, men hämmas av bakspår. Draget 7 Spartak Face uppträder korkat, men kanske har bäst fart av alla när han håller sig till rätt gångart?
V75-3: Till dukat bord?
I ”Birger Bengtssons Minne” kan vi förvänta oss en tuff spetsstrid mellan 2 Poet Broline och hemmahoppet 3 Dante Boko. Det kan kosta mer än det smakar och bjuda in spurtstarka duon 4 Love Matters och fjolårets derbyvinnare 8 Cyber Lane till dukat bord.
V75-4: En skräll på lut
Fyraåringslopp över stayerdistans där en skräll ligger på lut. 3 Burning Man har vunnit fyra av sju och visade bra styrka vid sin spetsseger över tre varv på Halmstad. 12 Aperfectdream kommer från Robert Berghs formstall och såg finfin ut vid sin överlägsna spetsseger senast.
V75-5: Trevlig bekantskap
Från Tyskland gästar segerstapalaren 1 Prince Of Persia, som har vunnit häften av karriärens 30 starter, men ändå är svår att sätta in i loppet. Den holländska gästen 5 Gustafson var en trevlig bekantskap på Jägersro och ska behandlas med respekt. 7 Heart Of Steel tog en överlägsen spetsseger i ”Legends” på Solvalla senast.
V75-6: Är lösningen?
Spetsdraget 1 Velvet Gio har stångats mot kulltoppen bland fyraåringarna, och med formstarka Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången kan det vara lösningen i ett streckkrävande lopp.
V75-7: Åtråvärd taktpinne
De innersta spåren 1 Stepping Spaceboy och 2 Trinity Lux gör troligen upp om den åtråvärda taktpinnen. 5 Mack Dragan har ett smaskigt läge och kan allt de dagar han utrustas med racerbalans. 7 Urban Kronos har släppt till rejält och radar upp topprestationer, men han rådde inte på 11 Antonio Tabac vid dennes imponerande seger utvändigt ledaren i V75 på Gävle!

Bästa Drag: 7 Spartak Face (V75-2)
Bästa Drag: 1 Velvet Gio (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Stepping Spaceboy (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

20
augusti
2018

Månprinsen har manegen krattad

V75 Bergsåker lördag 25 augusti

V75 Summer Heat avrundas på Bergsåker, som kryddas med en MegaJackpot och två världsstjärnor! Readly Express aviserar årets tredje start i Sundsvall Open Trot. Månprinsen A.M. har manegen krattad när han jagar sin femte inteckning i SM för kallblod.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Som en studsboll
Där vi kan förvänta oss en tuff spetsstrid mellan 2 Smokey Herman, 3 Thelma De Glatigne och Timo Nurmos färska nyförvärv 7 Laskari. Den senare imponerade stort i sin första start för Timo på Solvalla senast, där det fanns sparade krafter trots att segertiden skrevs till raska 1.10,9/1640a! Blir tempot för tufft i täten bjuder man in skrällen 12 From The Mine, som såg ut som en studsboll vid sin seger i V86 på Boden, utan skor på hovarna för första gången.
V75-2: Krattad manege
Svenskt Mästerskap för kallblod står på menyn, där 5 Månprinsen A.M. jagar sin femte inteckning och får bära ett mycket tungt favorittryck på sina axlar. Motståndet skrämmer inte och manegen är krattad för att omgångens mest streckade favorit ska avgå med segern. 15-årige 1 Odin Tabac vann det här loppet 2016 och var tvåa i fjol, kusken kan välja om han vill köra i spets eller få ett lopp i rygg på ”Prinsen”.
V75-3: På bättre tankar?
Ett streckkrävande lopp för näst högsta klassen, där det kommer bli full laddning från 7 Nobel Amok och 8 Handsome Brad, trots att de har spåren längst ut på vingen. 9 M.T.Joinville var tapper som tvåa i V75 på Rättvik och jagar revansch. Skrällen 11 Test Drive tappade travet och galopperade under anfall i lördags, och vi får se om Örjan Kihlström lyckas få hästen på bättre tankar?
V75-4: Topplärlingar
Ett streckkrävande stolopp för lärlingar och hög klass. 3 Windy Amok, 4 Linda’s Girl och 5 Visa As har alla tre formen helt på topp och körs av topplärlingar! 7 Dear Friend kan bli svårfångad om hon är först ner till sargen från sitt springspår i volten. 12 Millie Millionaire är bortlottad?
V75-5: Är det så enkelt?
Spelvänligt stayerlopp för lägsta klassen. 1 O’man Flax har varit klart uppåt på barfotabalans i de senaste starterna och det kan vara så enkelt att han försvarar sitt innerspår och tar tredje raka spetssegern.
V75-6: Fyra av sex
Ett stayerlopp där de starkaste hästarna 9 Alfas Dimitri, 10 Upp-ohoppa, 11 Extra Fudge och 12 Tesio alla fyra har lottats till bakspår. Mycket avgörs vem som kommer bäst igenom från start. Den troliga ledaren 2 Knifetown Winner har vunnit fyra av sex över lång distans i Nicklas Westerholms regi.
V75-7: Lite spännande
Årets Prix d'Amerique-vinnare 8 Readly Express aviserar årets tredje start i Sundsvall Open Trot. I Åby Stora Pris kämpade han som en tiger från ledningen, trots att han var tvungen att gå med skor på det knepiga underlaget. Spår åtta kan innebära dryga spår innan han kommer fram till täten, som gör det lite spännande.

Bästa Drag: 2 Knifetown Winner (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 From The Mine (V75-1)
Prisvärd Skräll: 11 Test Drive (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

13
augusti
2018

Håller Anders tungan rätt i mun?

V75 Gävle lördag 18 augusti

Gävle dukar upp med dubbla E3-finaler och en fet V75-jackpot, som får de flesta att slicka sig om mun. Anders Zackrisson står inför sitt livs största uppgift med Devil Sound. Joakim Sternsjö sätter proffsen på plats med Issiah.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Käppar i hjulen?
Umeåtränaren Mika Haapakangas har fått fram en fin reklamhäst i 1 Mr Golden Quick, som imponerade stort vid försök- och finalseger i Klass I i juni. Hästen är mycket spurtstark, men mycket talar för att han blir över från sitt innerspår bakom bilen, vilket kan sätta käppar i hjulen? 5 Linda’s Girl är en stentuff märr som inte lägger några fingrar emellan när starten har gått. Var lite sämre senast, men blir normalt tung att stå emot.
V75-2: Sitt livs största seger
Kalmartränaren Anders Zackrisson kommer från en riktig travfamilj och har här en god chans att ta sitt livs största seger med 1 Devil Sound i E3-finalen. I uttagningen blev det en komfortabel spetsseger, och jag hoppas att Anders behåller lugnet och har tungan rätt i mun när man svänger in på upploppet. Spurtstarke 3 Betting Gangster kommer till start med tre raka segrar och är förste utmanare. Räkna också med att E3-kungen Svante Båth har ställt i ordning 6 Fortune Mearas för en maxprestation.
V75-3: Tillhör kulltoppen
1 Monark Newmen tillhör kulltoppen bland femåringarna, men fick ändå inte plats i Jubileumspokalen på Solvalla. Han blir troligen över från start, men har god tid att hitta spurtutrymme över den dryga distansen. 6 Globalsatisfaction kommer till start med två raka segrar i försök och och final i Silver när han nu tar sig an den högsta klassen för första gången. Dalarnas stolthet 2 On Track Piraten laddas mot ledningen.
V75-4: Prisvärt skrällbud
Ett öppet lopp för lägsta klassen där vi inte snålar på strecken. Amatörtränare Joakim Sjernsjö är en doldis i de här sammanhangen, men jag gillade vad jag såg av 11 Issiahs senaste seger utvändigt ledaren, och här har vi ett prisvärt skrällbud.
V75-5: Finsk kioskvältare
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen där jag förväntar mig en tuff match mellan favoritduon 4 Master Niky och 5 Exclamation Mark, där jag tror mest på den sistnämnde. Den finska kioskvältaren 7 Arctic Lover har visserligen bara en seger på 39 starter, men han rensar styggt i kuponghögen, om han dubblar sin segerskörd.
V75-6: Finskt drag
1 Zara Kronos tog en säker spurtseger i långa E3-finalen näst senast och har nu chansen att ta en ny viktoria i den korta varianten. Men favoriten får inte ha någon dålig dag om hon ska hålla ifrån sig det finsktränade draget 3 Staro Miami, som vann åkandes i sin uttagning.
V75-7: Näbbar och klor
Ett rivigt sprinterlopp avrundar jackpotomgången. Frontrunnern 1 Angle Of Attack släpper ogärna någon förbi sig i täten och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. 3 Magnifik Brodde gjorde en heroisk insats utvändigt ledaren senast! Spurtstarke 5 Urban Kronos gillar det tuffa tempot i täten, och ”gubben i lådan” är på tårna för dagen.

Bästa Drag: 1 Devil Sound (V75-2)
Bästa Drag: 3 Staro Miami (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Issiah (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

06
augusti
2018

Två kanoner möts i Åby Stora Pris

V75 Åby lördag 11 augusti

Visst kan man spekulera i vem av Propulsion och Readly Express som vinner Åby Stora Pris, men det känns som en god idé att strecka bägge och njuta av sporten.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Ny etta direkt
5 Output Pressure har sett härligt tankad ut en längre tid och det var inte mer än rätt att han fick vinna ett lopp igen. Det kan vara proppen ur för hans del och Per Lennartsson kan vara kusken som inleder V75-omgången. 8 Gento stod inte att känna igen senast, men var grymt bra innan dess. Hade han bara en dålig dag på jobbet senast kan han slå till, trots ett åttondespår. 2 Cobourg Hanover spetsar säkerligen men det är hans tuffaste uppgift hittills och segerraden kan få en punkt bakom sig på lördag.
V75-2: Tim kan skrälla
8 Tim Frontline har förvandlats från en ganska oansenlig travare till en killer i sin nya regi. Han kan bli bortglömd från det här usla läget, men körs det lite och han får bra ryggar kan det gå. 6 B.B.S.´s Jhonny kördes med silkesvantar senast och lyckas Örjan med samma upplägg denna gång kan han vara först över linjen igen.
V75-3: Inget snack här
3 Perfect Spirit är en kanon, vilket fem segrar och ett andrapris för Redén stryker under. Av dessa fem segrar märks bl a vinst i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och det känns givet att han vinner detta. 2 Lucifer Lane är också en härlig individ, som inte var mil bakom Perfect Spirit i Sprintermästaren. Han har bra chans att sluta tvåa bakom denne, för revansch blir nog svårt att ta. 4 King on the Hill vinner snart sitt första lopp för Hans G., men knappast denna gång. Han ses mest som ett vettigt platslir.
V75-4: Passa Vera & Erik
3 Kindy Cane radar vinster och kan på det bli favorit i loppet. Det är i så fall inget att säga om - speciellt inte från ett perfekt spår. 1 Vera Spiro har också ett kanonläge, inte minst då det rör sig om en open stretch-bana. Hon har förvisso bara vunnit ett lopp, men såg stark ut vid galoppen i StoChampionatet och med Erik i vagnen känns hon högintressant.
V75-5: Nurmosduell?
3 Linus Boy fick en seger senast, lite för ”lång och trogen tjänst”, då han tävlat starkt på V75 länge utan att få vinna. Med Björn och läget på sin sida kan en ny etta komma direkt. 9 Globalsatisfaction kan dock knäppa stallkamraten sista biten - inte minst om det blir tempo på det hela. Med 4 Sir Q.C. med i loppet lär så också bli fallet. 7 Baron Gift var inte toklångt efter topphästarna Cyber Lane, Generaal Bianco och Love Matters senast. Ingen av dem är med i det här loppet...
V75-6: Örjan starkast
11 Dom Perignon ser allt bättre ut och då det ofta blir tempo i finalerna lär spurten bita bra. 9 Flash Hammering är också en hårding som skulle gilla om det går undan. Den här är på väg upp på karriärstegen med stormsteg.
V75-7: Oviss tvekamp
1 Propulsion var förkrossande bra senast och skulle han mot förmodan hålla upp ledningen här lär han förstås bli svårslagen. 4 Readly Express är väl i så fall en av få hästar i världen som skulle kunna ta ner Propulsion från dödens, men oavsett vilket scenariot blir är två streck på lappen ett måste.

Bästa Drag 1: 5 Output Pressure (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Vera Spiro (V75-4)
Prisvärd Skräll: 8 Tim Frontline (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

18
juni
2018

Midsommardans med vassa drag

V75 Kalmar söndag 24 juni

Det är Kalmar som traditionsenligt står som värd för V75 i midsommarhelgen. Vi har en spännande omgång att sätta tänderna i, där Björn Goop sitter upp bakom två av mina rubriker och Darling Mearas är bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Formstark PU-duo
Flera om budet i den näst högsta klassen, trots att bara nio hästar kommer till start. Peter Untersteiner selar ut två formstarka hästar 2 Springover och 6 Frankie Brodde, som båda är bättre än resultatraden och står på tur för en seger. 8 Globalsatisfaction har kapacitet som räcker till seger, men har i fjärde starten i rad fått sämsta utgångsläget bakom bilen. 5 Stepping Spaceboy går upp i klass, men har bra spring i benen.
V75-2: Björn som drag
Ett streckkrävande lopp för lägsta klassen. 11 Global Undecided har gjort bort sig med galopp i två starter, men har fem vinster på elva starter och kapacitet som duger om han sköter sig. 2 Caesar’s Dream har fyra segrar på sina fem senaste och visade bra inställning och styrka vid segern på Solvalla. Hemmahoppet och spetsdraget 1 Walk All Over You har formen på topp och blir intressant med Björn Goop i sulkyn.
V75-3: Harpers-vinnaren
I Kalmarsundsstayern över tre varv kommer 14 Platon Face till start med tre raka segrar. Han imponerade stort vid sin seger i Harper Hanovers Lopp under elitloppshelgen, trots en galopp under vägen! 10 Just Wait And See är kvick ur volten och har siktats hit. 13 Balfour floppade som favorit på Vaggeryd och är mycket svårbedömd. 7 Explosive Merlot har kapacitet och styrka som räcker till seger, om han sköter sig?
V75-4: Spännande stoelit
Stoeliten håller hög klass och ser ut att bli ett spännande lopp. Meriterade duon 4 Darling Mearas och 5 Ultra Bright är båda uppåt med lopp i kroppen, och mycket avgörs när bilen släpper. 1 Mulligan är kvick bakom vingen och får ett bra lopp i främre träffen.
V75-5: Det får inte strula
Spelvänligt lopp för näst lägsta klassen. Segerstaplaren 12 Gento har visat härlig insttällning till sitt jobb i tre raka segrar på svensk mark och räds inte ett offensivt upplägg. Motstånd saknas dock inte och det får inte strula under vägen om han ska få fatt i 2 Esprit Sisu och 3 Corky Ramirez över den korta distansen.
V75-6: Flera vägar
Kalmarsundspokalen är en rivig inställning över kort distans. 1 Pastore Bob satte färg på Eltiloppet och går inte att ta en längd på när bilen släpper. Stallkamraten 7 Day Or Night In har stångats mot världseliten på slutet och kan vinna flera vägar. En av danmarks bästa hästar 2 Tycoon Conway Hall har hittat formen efter skadeproblem och kommer till start med två raka segrar.
V75-7: Fritjof skräller?
Ett lurigt lopp avrundar där en skräll ligger på lut. 1 Demolition Man F. var bra vid sin spetsseger på Lunden näst senast och laddas för ledningen igen. Hemmahoppet 3 Fritjof hamnade på vingel i Kungapokalen och är ursäktad. Björn Goop kommer bra överens med skrällbudet. 7 Uppohoppa, 9 Extra Fudge, 11 Flash Hammering och 12 Arsenal har formen på topp och kommer in i matchen om tempot varit för tufft i täten under vägen.

Bästa Drag: 1 Walk All Over You (V75-2)
Bästa Drag: 4 Darling Mearas (V75-4)
Prisvärd Skräll: 3 Fritjof (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

11
juni
2018

Propulsion går för äkta hattrick

V75 Boden lördag 16 juni

Midnattstrav med Norrbottens Stora Pris som russinet i kakan, där Propulsion jagar sin tredje raka inteckning och ett äkta hat-trick! Omgångens två bästa V75-drag kommer från Timo Nurmos formstall, som inte vilar på hanen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Snackhäst inleder
Jackpot-omgången inleds med snackhästen 4 Very Kronos, som blir en av omgångens mest streckade favoriter. Han imponerade stort vid sin seger i uttagningen till Kriteriet i fjol, där han tog skalpen av kullettan Villiam. I finalen var han alldeles för hetsig och satte inte en fot rätt när bilen släppte. I år har den fyraåriga Ready Cash-hingsten skött sig exemplariskt i två segrar, och visst är chansen god att det blir en ny viktoria.
V75-2: Sto-SM-vinnaren
15 ston utspridda över tre volter är det som gäller. Fjolårets vinnare av Sto-SM 14 Super Ariel höll farten mycket tappert utvändigt ledaren senast, och har nu två formhöjande lopp i kroppen. Visserligen står hon med dubbla tillägg i starten, men hon har tjänat lika mycket pengar som alla andra tillsammans, förutom 15 Eva I.H., som kom tillbaka starkt efter en galopp varvet kvar i V75 på Östersund.
V75-3: Har höga tankar
Den lägsta klassen gör upp över stayerdistans och här kan en skräll ligga på lut. 2 Cargo Door gick inte att känna igen i V75 på Mantorp, men vi vet vad han kan i grunden, och jag tar för givet att hästen är i bra ordning då ”Tarzan” gör den långa resan till Boden. Det gör även fyraårige 4 Milliondollarrhyme, som Fredrik B Larsson har höga tankar om inför höstens årgångslopp. 6 Heylow har styrkan som signum och jagar tredje raka.
V75-4: Här snålar vi inte
Mycket öppet kallblodslopp där vi inte snålar på strecken. 9 Fender sänkte sitt rekord med 1,8 sekunder i V75 i lördags och var inte långt ifrån segern. Skrällen 6 Pave Faks spurtade ettrigt över upploppet på Bjerke, när han äntligen höll sig till rätt gångart. 13 Eldvin är vass på speed och har en rätt passande uppgift på papperet.
V75-5: Linus dyker upp
Hemmasonen Mats Rånlund gör den långa resan från Jägersro, 150 mil enkel resa, till sina gamla jaktmarker och vill självklart visa upp stallets stjärna 9 Olle Rols i bästa skick. Frontrunnern 7 Angel Of Attack laddas som vanligt mot täten och vi får se om han orkar hålla undan över den dryga distansen. Draget 1 Linus Boy och 2 Qahar Q.C. gillar förutsättningarna och dyker upp på målfotot.
V75-6: Drag i ny regi
Ett rivigt sprinterlopp där spetsstriden, som oftast, är extra viktig. Trion 4 Havbergs Knight, 5 National Prince och 6 Ebony Boko lossar alla bössan när bilen lämnar, och vi får se vem som har taktpinnen när krutröken har lagt sig efter ett halvvarv? 2 Man At Work gör sin första start i Nurmos regi och är ett spännande drag.
V75-7: Går för hattrick
Norrbottens Stora Pris med 1,5 miljoner i segerpremie har vunnits av 10 Propulsion de två senaste åren. I år selar Daniel Redén även ut formstarka duon 1 Sorbet och 3 Call Me Keeper, men de får svårt att hänga med när Propulsion går för ett äkta hattrick! Elitloppstrean 2 Nadal Broline är nog den som bjuder tuffast motstånd – om nu inte 6 Arazi Boko fortsätter den italienska erövringen på svensk mark.

Bästa Drag: 1 Linus Boy (V75-5)
Bästa Drag: 2 Man At Work (V75-6)
Prisvärd Skräll: 4 Milliondollarrhyme (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

04
juni
2018

Readly Express tillbaka på banan

V75 Östersund 9 juni

Årets vinnare av Prix d’Amerique Readly Express gör en efterlängtad comeback i Jämtlands Stora Pris, som ser ut att bli en av årets höjdare! De två spetsdragen Mellby Elegant och Love Matters blir svårfångade.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En Global skräll
Ett spännande lopp för näst lägsta klassen inleder. 6 Panther Face har imponerat stort och visat upp ett brett register i tre raka segrar, och kan vinna det här loppet även den tunga vägen. 11 Mr Golden Quick vann åkandes och slog bra hästar när han segrade i förmiddagsloppet under elitloppssöndagen - en tuff utmanare. 10 Global Unlimited spurtade bra efter positionsstrul senast och har två formhöjande lopp i kroppen.
V75-2: Svår att svara ut
Rivigt sprinterlopp trots bara nio hästar till start. Vi kan förvänta oss tuff laddning från 2 Michelangelo Ås och 3 Nobel Amok. Men trots att de är kvicka bakom bilen får de svårt att svara ut 5 M.T.Insider, som kommer från seger i ett speedrace över korta 640 meter. Men det är möjligt att han släpper i andra skedet? 1 Erik Sting har formen på topp, men blir över från start och kan få positionsbekymmer.
V75-3: Sköt till vasst
Ett öppet kallblodslopp, som kräver ett djupt besök i lopparkivet för att räta ut alla frågetecken. 7 B.W.Sture och Örjan Kihlström tog en snygg spurtseger tillsammans senast och har en bra uppgift på papperet. Den norska gästen 6 Eidshaugdjerven sköt till vasst när han tog ner Järvsöprappen kort före mål senast. 12 Art Nökkve fick nöja sig med andrapriset senast, trots att han sänkte sitt rekord till 1.21,5/1640a.
V75-4: Lovade mer
Ett lärlingslopp med 15 ston bakom bilen. 9 Hossiana Boko har hittat nya växlar utan skor på hovarna de två senaste, och spetssegern senast var mycket imponerande. Kapable 12 Eva I.H. flög lågt över upploppet senast och är uppåt med ett par lopp i kroppen. 3 Mellby Elegant pressade sig till spets efter ett halvvarv vid sin överlägsna seger senast, som lovade mer. 8 Ile Saint Louis har varit klart uppåt med racerbalans och kommer nu tillbaka efter ett par månaders frånvaro från tävlingsovalen.
V75-5: Jagar sjunde raka
Ett spännande sprinterlopp för lägsta klassen, där obesegrade 10 Victory Topline jagar sin sjunde raka seger! 1 Chapuy höll farten mycket positivt som tvåa efter Zack’s Zoomer senast, möter lite lättare motstånd här. 6 Valour Kronos fick lite sparat senast och formkurvan pekar rakt uppåt.
V75-6: PdA-vinnaren
700 000 kr väntar segraren i Jämtlands Stora Pris. 10 Readly Express gör en efterlängtad comeback efter sin seger i Prix d’Amerique. Loppet håller mycket hög klass, där bland flera 3 Love Matters, 7 Day Or Night In och 8 Heavy Sound gör loppet till ett av årets höjdare!
V75-7: Gocciadoro igen?
8 Volnik Du Kras levde upp till mina förväntningar som drag i V75 under elitloppslördagen. Han går upp en klass nu, men har fortsatt för lite pengar på kontot. 6 Volocity De Vie är uppfräschad inför dagens start och trivs över den långa distansen. 7 Louie Brodde och 10 Uppohoppa möttes senast. Båda har kapacitet som räcker långt med lite klaff på bitarna.

Bästa Drag: 3 Mellby Elegant (V75-4)
Bästa Drag: 3 Love Matters (V75-6)
Prisvärd Skräll: 10 Global Unlimited (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

28
maj
2018

Tiger och Frankie med tätkänning

V75 Mantorp lördag 2 juni

Två av mina rubrikhästar segrade på Solvalla i lördags, vilket gjorde helgen mycket lönsam. Mantorp tar över stafettpinnen där en jackpot sätter extra krydda på V75-anrättningen. Tiger Marke och Frankie Brodde är drag med tätkänning.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bästa hästarna
Jackpotomgången inleds med ett fyraåringslopp för ston. De två bästa hästarna 8 Electrical och 10 Vanquish Kronos kvalade båda in till Drottningens Pokal, där den förstnämnda gjorde bort sig med startgalopp. Vanquish får godkänt för sin tredjeplats, även om hon inte kunde hänga på Dibaba över upploppet. På startvolten hittar vi bland annat 4 Mrs Lindy, som visade form med lite sparade krafter vid sin tredjeplats på Charlottenlund senast.
V75-2: Ett hemmahopp
Ett spelvänligt lopp för näst lägsta klassen. 10 Dom Perignon har radat upp bra prestationer i V75 på slutet och står verkligen på tur för en seger. Senast spurtade han vasst upploppet ner och fick sånär tag i ledaren vid målsnöret. Hemmahoppet 3 Tiger Marke imponerade så smått i två raka spetssegrar utan skor på hovarna och blir inte lätt att få tag på över den korta distansen. 4 Largo och 7 Gianluca Boko har båda formen intakt och duger med lite klaff på bitarna.
V75-3: Fransk stenkross
Ett stayerlopp för högsta klassen där vi kan se fram emot en spännande match mellan dalarnas stolthet 4 On Track Piraten och den franska stenkrossen 7 Anna Mix. Båda har visat upp ett brett register och vi får se hur Piraten uppträder med Örjan Kihlström vid spakarna. Skrällen 8 Milligan’s School visade bra styrka vid sin andraplats bakom Handsome Brad senast. 10 Montdore är uppåt i form och gillar den långa distansen.
V75-4: Gillar voltstart
Ett spännande lopp för lägsta klassen där det är flera om budet. 8 Cargo Door var mycket bra som tvåa efter Global Unprotected i V75 på Gävle senast, och hade nog vunnit om han inte rumplat till i början på upploppet. 3 Breidabliks Cognac galopperade direkt bakom bilen i Klass II-finalen på Valla i lördags och är gynnad av att det är voltstart. 4 One Two Beat är kvick ur volten om han trampar rätt från sitt fjärdespår.
V75-5: Revansch i sikte
I den näst högsta klassen gör både 4 Bravo Navarone och 10 Cab Hornline comeback efter flera månaders frånvaro från tävlingsovalen. 1 Frankie Brodde och 2 Broadway Appolo utkämpade en tuff fight senast, där den förstnämnde har revansch i sikte. 5 Linus Boy har formen helt på topp och räds inte ett tufft upplägg.
V75-6: Ina Scots Ära
4 Lucifer Lane får godkänt för sin femteplats i Kungapokalen och tillhör kulltoppen bland fyraåringarna. Han utmanas av bland flera 8 Zack’s Zoomer, som var klart uppåt vid sin seger utan skor.
V75-7: Med respekt
Ett rivigt lopp avrundar där det blir full laddning från flera händer när bilen släpper. 3 Urban Kronos orkade inte stå emot Disco Volante från ledningen senast, men får ändå godkänt. Kapable 6 Araw Hoss har ett formhöjande lopp innanför västen och ska nämnas med respekt. Amatörtränade 2 Demolition Man F trivs extra bra med Peter Untersteiner i sulkyn.

Bästa Drag: 3 Tiger Marke (V75-2)
Bästa Drag: 1 Frankie Brodde (V75-5)
Prisvärd Skräll: 8 Milligan’s School (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

21
maj
2018

Rubriker med internationell klass

V75 Solvalla lördag 26 maj

Elitloppshelgen är äntligen här igen. Harper Hanovers Lopp avrundar V75-omgången på huvudstadsbanan och är russinet i kakan. Mina tre rubriker tränas i Holland och Italien och andas internationell klass.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Disco hela vägen
1 Disco Volante är på väg mot stjärnorna och att han är överkvalificerad för bronsdivisionen är en underdrift. Discos seger utvändigt ledaren i lördags på Gävle var minst sagt imponerande, där segertiden skrevs till 1.09,9/1640a! Han öppnar kvickt och försvarar normalt sitt innerspår och leder hela vägen. Startsnabba duon 5 Knifetown Winner och 6 Magic Gwin kastar loss det som går när bilen lämnar för att om möjligt komma ner till sargen. Skrällen 2 Ragazzo Da Sopra sitter i rygg på storfavoriten när man svänger in på upploppet och är prisvärd om man vill gardera.
V75-2: Gina är stentuff
Finalen i lägsta klassen ser spännande ut och här ligger en skräll på lut. 4 Digital Performer imponerade stort vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Umåker näst senast och får bära favoritkepsen. 10 Gina Schermer är en stentuff märr som övertygade vid sin seger i försöket på Åby. Skrällen 2 Bag’s Simoni öppnar kvickt och kan överraska med lite klaff på bitarna.
V75-3: Ute efter revansch
I Stoeliten kan vi förvänta oss en spännande match mellan 2 Ultra Bright och 4 Double Exposure, som möttes på Åby i försöket. Vi vet vad resultatet blev då, men Double Exposure har ett bättre utgångsläge nu och är ute efter revansch. 1 Firewire smyger med i rygg på nämnda duo och är intressant som skrällbud. 6 Peace Of Mind hade sparade krafter som tvåa bakom elitloppsaktuelle Pastore Bob i Finlandia Ajo senast och ska nämnas med respekt.
V75-4: Positioner avgör
Diamantstoets final har samlat ett jämnt fält där positionerna i loppet känns extra värdefulla. 5 Rose Mary har fyra segrar på karriärens sex starter och kanske är lite grön i sammanhanget, men oj vad hon imponerade vid sin spetsseger näst senast, där hon noterade 1.06,6 första halvvarvet! 2 Rim Perfect, 6 Ava och 7 Quite Nice möttes senast och visade alla tre att formen är på topp.
V75-5: Vann spårlotten
En riktigt rivig final för den näst högsta klassen där startsnabba 1 Michelangelo Ås vann spårlotten och laddas allt vad tygen håller när bilen släpper fältet. 2 Springover har varit mycket tapper i årets tre starter och står verkligen på tur för en viktoria. Formstarka duon 4 Trinity Lux och 7 Coktail Fortuna följer bilen och vill båda först ner till sargen.
V75-6: Får överbetyg
2 Urgent Call tog en komfortabel spetsseger på Örebro och siktar på dacapo. 3 Atupem och 11 Volnik Du Kras möttes på Vermo senast där den förstnämnde gick segrande ur striden, men båda får överbetyg. Segerstaplaren 10 Bandit Brick gillar tempo.
V75-7: Harper Hanovers
Klassiska Harper Hanovers Lopp över tre varv är som vanligt russinet i kakan. Den franska stridsvagnen 13 Carat Williams höjer klassen på loppet rejält och gör en spännande start. På startvolten hittar vi två av hemmahoppen 2 Tesio och 3 Platon Face, som springer en låg 1.13-tid över den dryga distansen.

Bästa Drag: 10 Gina Schermer (V75-2)
Prisvärd Skräll: 6 Peace Of Mind (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Volnik Du Kras (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

14
maj
2018

Vem tar sista vägen till Elitloppet?

V75 Gävle lördag 19 maj

Med bara en vecka kvar till elitloppshelgen stegras spänningen. Vem tar sista vägen till Elitloppet? Det blir som vanligt en fartfest när Gävle står som värd för V75-omgången. Juvels Boy skräller i ny regi?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vinner med klaff?
Stayerlopp för näst lägsta klassen. 1 Rigel Face, 2 Gizmo De Veluwe och 3 It’s Showtime Zaz var med i samma V75-lopp på Örebro senast. Alla tre visade bra form, även om den senare galopperade i speedkörningen mitt på upploppet. 7 Dom Perignon har formen helt på topp, men har haft lite missflyt med positionerna och kan vara vinnaren med lite klaff. Björn Goop har ett bra facit när han sitter upp bakom Robert Berghs hästar vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg när han kör 4 Pacific W.F.
V75-2: Svårfångad i spets
En Spårtrappa med 15 ston bakom startbilen. 3 Valborg Marje pressade sig till ledningen efter ett halvvarv i en kvick öppning näst senast, och såg fortsatt formstark ut i V75 på Örebro. Kan bli svårfångad från ledningen igen. De två tuffaste hästarna i loppet 13 Swish Lane och 15 Bula Bula Am körs offensivt så fort fältet har formerat sig, men från det tredje ledet bakom bilen kan det lätt bli strul.
V75-3: Tungt favorittryck
I den lägsta klassen får segerstaplaren 3 Global Unprotected bära ett tungt favorittryck på sina axlar när han jagar sin femte raka seger. Han är kvick bakom bilen och blir en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna. Kapable 8 Milliondollarrhyme har ett formhöjande lopp innanför västen och räds inte ett tufft upplägg. 1 Cargo Door kommer till start med två överlägsna spetssegrar i rygg, och kanske tar emot storfavoriten?
V75-4: Jobb i lopparkivet
Ett öppet kallblodslopp som kräver en hel del jobb i lopparkivet för att man ska få den rätta känslan. 6 Nordby Hugin står lite tufft inne i loppet på pengarna, men han öppnar kvickt från springspåret och vi vet att spets på Gävles snabba oval är en klar fördel. 11 Skummis har varit uppåt i två raka segrar utan skor på hovarna. 12 Brenne Brakar kom tillbaka starkt efter galopp i V75 på Bergsåker.
V75-5: Skräller i ny regi?
I den näst högsta klassen blir det en tuff öppning mellan 4 Angle Of Attack och 5 Baron Gift, som kan bli avgörande för loppets utgång. Fjolårets klassklättrare 8 M.T.Joinville återkommer efter en sejour i Frankrike och är svårbedömd. Skrällen 9 Juvels Boy gör sin första start i Björn Goops regi och gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Mot Elitloppet
Vem tar sista vägen till Elitloppet? 2017 års vinnare av VM 3 Twister Bi aviserar spännande comeback efter en del problem. 2 Poet Broline vill till ledningen. 6 Dante Boko floppade i Lotterian, men vi vet vad han kan en bra dag.
V75-7: Har överkapacitet
Stefan Melander har höga tankar om 7 Disco Volante, som har överkapacitet för bronsdivisionen. Lite vingelrisk från spår långt ut på vingen dock. 2 Urban Kronos har släppt till rejält och springer en låg 1.10-tid. Skrällen 10 Copimade börjar äntligen visa lite av sitt rätta jag och kan komma in i matchen om tempot varit tufft i täten.

Bästa Drag: 7 Dom Perignon (V75-1)
Bästa Drag: 3 Valborg Marje (V75-2)
Prisvärd Skräll: 9 Juvels Boy (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

07
maj
2018

Kungen och Drottningen ska koras

V75 Åby lördag 12 maj

En mycket högklassig V75-omgång som ramas in av Drottningens och Konungens Pokal för de bästa fyraåringarna. Det väntar en hel miljon kronor i segerpremie och det här blirf spännande! Muscle Hustle och Sobel Conway två prisvärda drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Dibaba drottning?
Drottning Silvias Pokal där en rund miljon väntar vinnaren. 4 Dibaba har sprungit in tre miljoner, trots att hon ”bara” var tvåa i Svenskt Trav-Oaks och BC-finalen i fjol. I uttagningen tog hon över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en komfortabel seger, och vi kan räkna med ett offensivt upplägg igen. 1 Electrical var överraskande bra vid sin spetsseger i uttagningen, och kanske är Hans-Ove sugen att prova samma upplägg igen? 2 Tropicana Ås och 5 Vanquish Kronos flög båda lågt över upploppet i sina uttagningar och utmanar om segern med minsta klaff.
V75-2: En skräll på lut
Streckkrävande lopp för näst lägsta klassen där en skräll ligger på lut. Robert Bergh selar ut en trio i 8 Digital Yankee, 11 Gianluca Boko och 12 Royaldoodle, men hade maximal otur i spårlottningen. 2 Porthos Race är bäst med tätkänning och vill till ledningen. Från springspår laddas 6 R.K.King, som trivs på hemmaplan.
V75-3: Vägen till Elitloppet
”Algot Scotts Minne” och vägen till Elitloppet över en engelsk mil. Tuff laddning från flera händer att vänta och svårbedömt vem av 2 Quck Fix, 3 Västerboonthenews, 4 B.B.S.Sugarlight och 7 Day Or Night In som sitter i ledningen? 9 Nadal Broline gillar det tuffa tempot i täten och är säkert väl förberedd inför sin årsdebut.
V75-4: Lyon Grand Prix
Ett högklassigt femåringslopp över stayerdistans som gör att man slickar sig om munnen. 8 Diamanten tog en säker spetsseger i årsdebuten och är uppåt till dagens start. I samma lopp satt 5 Muscle Hustle fast med sparade krafter och såg riktigt fin ut. Han har inga meriter över lång distans, men blir giftig över open stretch. 6 Rajesh Face såg ut som en studsboll vid sin seger i årsdebuten och tar sikte mot täten så fort fältet formerat sig.
V75-5: Spännande match
I den näst högsta klassen förväntar jag mig en spännande match mellan 1 Dragster och 6 Coktail Fortuna, som båda laddas för ledningen när bilen lämnar fältet. Från kön hittar vi 8 Rolex Bigi och 11 Bryssel, som kommer in i matchen om tempot varit för tufft i täten.
V75-6: Varm servett
5 Magic Gwin var härlig att skåda vid sin senaste V75-seger och kommer till start med två raka spetssegrar. Men han tas emot med varma servetter av 1 Sobel Conway. 8 Bålsta Palema segrade från ledningen i årsdebuten och är inte golvad.
V75-7: Kungen är död
”Kungen är död – länge leve Konungen” 1 Perfect Spirit tog en knapp, men säker spetsseger i uttagningen och är den troliga ledaren igen. Skrällen 9 Vikens High Yield flög lågt utan skor på hovarna i samma lopp, och jag gillade vad jag såg. 2 Lucifer Lane, 4 Who’s Who och 10 Versus As svarade alla tre för bra prestationer i sin uttagning. 3 Velvet Gio var mycket rejäl vid sin skrällseger i uttagningen.

Bästa Drag: 5 Muscle Hustle (V75-4)
Bästa Drag: 1 Sobel Conway (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Vikens High Yield (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

30
april
2018

Skräller Lutfi med Target Kronos?

V75 Örebro lördag 5 maj

Örebro Intn’l med 400 000 kr till vinnaren avrundar V75-omgången. Innan dess har vi bjudits på flera spännande bataljer. Springover och National Prince är två drag där formkurvan pekar rakt uppåt. Lutfi Kolgjini skräller med Target Kronos?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Fransk stenkross
Stoeliten inleder. Den franska stenkrossen 9 Anna Mix är tillbaka på svensk mark. Hon visade bra form när hon enkelt segrade i Olympiamontén under sadel på Åby i lördags, och här kan vi förvänta oss ett tidigt avancemang. 1 In Toto Sund orkade inte stå emot 8 Unique Juni på Solvalla, men är troligen uppåt med lopp i kroppen och har spetsläge igen. Den senare höll farten starkt som trea bakom Ultra Bright i lördags och har formen helt på topp. Den forne Oaks-vinnaren och fjolårets tvåa i Stochampionatet 3 Darling Mearas gör comeback efter ett halvårs frånvaro.
V75-2: Drag utan vingel
Spelvänligt lopp för näst högsta klassen. 3 Michelangelo Ås har visat finfin form i två raka andraplatser i V75 och står på tur för en seger. Solvallatränaren Mattias Djuse selar ut 2 From Dust To Dawn och 5 Dartagnan Sisu, där den senare tillhör kulltoppen och gör en intressant årsdebut. Draget 9 Springover höll farten mycket starkt som trea efter Rajesh Face på Jägersro, trots att han hamnade på vingel i spåren första halvvarvet.
V75-3: Under 1.10-strecket
Ett lopp över den engelska milen för den högsta klassen där segertiden kan krypa under 1.10-strecket. 3 Charrua Forlan fick dela segern med Lionel senast och kommer till start med två raka spetssegrar. 5 Shadow Woodland har två formhöjande lopp innanför västen och har tagit sina segrar från ledningen. 1 Target Kronos har fem raka starter i Frankrike i bagaget och är ett skrällbud om formen sitter där. Var hamnar 7 Volstead?
V75-4: Flera om budet
Stayerlopp för lägsta klassen. Kapable 5 Bo C gjorde bort sig med galopp senast, men var finfin vid V75-segern på Färjestad. 4 Tzatziki visade bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast och blir intressant med Örjan Kihlström i sulkyn. 9 Milliondollar-rhyme var sjuk när han floppade på Bergsåker senast. Gör en spännande comeback efter ett par månaders frånvaro. 10 Output Pressure var markant förbättrad vid sin spetsseger utan skor på hovarna senast och kan duga med lite klaff på bitarna.
V75-5: Svårfångad
Frontrunnern 4 National Prince har spetsläge och blir svårfångad från ledningen. 7 Ragazzo Da Sopra har toppform och är förste utmanare.
V75-6: Blir över
Ett öppet lopp där starke 1 It´s Showtime Zaz blir över från sitt innerspår bakom bilen. 7 Arsenal gillar förutsättningarna. 9 Gizmo De Weluwe kommer från en spetsseger.
V75-7: Spända linor
Örebro Intn’l över dryga tre varv med 400 000 kr i segerpremie. Ångloket 4 Pacific Face kan springa i 1.14-tempo en hel eftermiddag om det krävs. 14 Call Me Keeper vann åkandes med spända linor vid sin seger i Finland, såg riktigt fin ut! 11 Qahar Q.C. och 13 Antonio Trot är två långskubbare som inte viker ner sig. 6 Just Wait And See sitter i ledningen.

Bästa Drag: 9 Springover (V75-2)
Bästa Drag: 4 National Prince (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Target Kronos (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

23
april
2018

Spårlotten avgör Olympiatravet?

V75 Åby lördag 28 april

Efter fyra deltävlingar är vi framme vid Olympiatravets final, där Åby står som värd för en spännande V75-omgång. Men gäster från Holland, Italien, Danmark och Norge gör det krångligare för spelarna. Kalmartränaren Fredrik Persson selar ut två bra drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Olympastayern
Olympiastayern över dryga tre varv inleder. Björn Goop har en trio till start där han väljer att köra 11 Heartbreaker V.S. från dubbla tillägg. Var mycket tapper utvändigt Generaal Bianco senast. Örjan Kihlström sitter upp bakom 1 Wir Ideal, som laddas för ledningen. På tre tillägg hittar vi unghäststjärnan 14 Mister J.P., som efter stora skadeproblem och lång frånvaro tagit sig samman och fått ett par starter innanför västen. Skrällen 6 Leonardo Vici har styrkan som signum. Med två lopp i kroppen och med Jorma Kontio i vagnen kan det bära långt.
V75-2: Svårt för spelarna
Spännande lopp för lägsta klassen. 3 Farmer Jack såg fin ut i årsdebuten och laddas mot ledningen. Från bakspår startar 9 Com Milton och 10 Tyson Dimanche, som båda har visat bra inställning till sitt jobb och segerstrider med lite klaff. Den holländska gästen 11 Gina Schermer har tagit sju segrar på tolv starter, men är oprövad på svensk mark. Detta plus utan starter i lopparkivet gör det inte lätt för de seriösa spelarna, som vill ha en hint om vad de ska lägga sina pengar på.
V75-3: Näbbar och klor
Ett rivigt springerlopp för näst högsta klassen där det krävs en låg 1.10-tid för att kvittera ut segerchecken. 1 Master Crowe får många anhängare och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. 5 Coktail Fortuna, 7 Trinity Lux och 8 Globalsatisfaction är en formstark trio, som laddas tufft när bilen släpper fältet.
V75-4: Här snålar vi inte
Ett svårbedömt sprinterlopp med gäster från Holland, Danmark och Norge. Segerstaplaren 7 Bandit Brick kommer från en komfortabel spetsseger i V75 på Jägersro, och jagar 25:e seger i 27:e starten! Men det bjuds på tufft motstånd och här snålar vi inte på strecken.
V75-5: Nyttig piprensare
12 Double Exposure tog senast enkelt skalpen på snackhästen 1 Southwind Feji, som jagade sin tionde raka seger. Men det är andra förutsättningar nu, med både utgångsläge och utrustning. Fjolårets vinnare av Stochampionatet 5 Ultra Bright galopperade i segerstriden i årsdebuten, men fick ändå en nyttig piprensare.
V75-6: Laddas tufft
Tuffingen 8 Sobel Conway är uppåt med två lopp i kroppen och laddas tufft från spåret längst ut på vingen. Den norska gästen 3 Dancelli är kvick bakom bilen och kan skrälla med klaff.
V75-7: Vann spårlotten
I Olympiatravets final vann 1 Day Or Night In spårlotten och blir inte lätt att plocka ner från ledningen. 6 Cruzado dela Noche fick inte ur bomullen ur öronen i lördags när han fick ge sig mot 10 Beau Mec. Titelförsvararen från i fjol 5 Lionel avslutade rykande till delad seger i genrepet, där klockan stannade på 1.08 sista 700! Skrällen 4 Ringostarr Treb kan allt de dagar han visar sig från sin bästa sida.

Bästa Drag: 3 Farmer Jack (V75-2)
Bästa Drag: 5 Ultra Bright (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Dancelli (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39