16
maj
2017

Här är sista vägen till Elitloppet

V75 Gävle lördag 19 maj

Gävle står som vanligt som värd för V75 när sista "Vägen till Elitloppet" ska avgöras. Det blir en häftig urladdning där segertiden brukar krypa under 1.10-strecket. Jag puffar för ett "Genuint" spetsdrag och två skrällar, som rensar bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Frisco överraskar?

6 Floyd P.Boko kommer med två raka segrar och blir hårt betrodd. Den senaste var i ett galoppfyllt V75-lopp på Umåker, som inte sa så mycket. 3 Explosive River är härdad i riktstoton och fick lite sparade krafter i ett tufft V75-lopp på Åby i lördags. Det fick även skrällen 4 Frisco Flame i samma lopp, han kan överraska. Draget 9 Scarlet Ribb har fått ett formhöjande lopp innanför västen.

V75-2: Genuint spetsdrag

En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där en skräll ligger på lut. 7 Tahays Blue Amber har styrkan som bästa vapen. Går ner lite i klass nu och räds inte ett tufft upplägg. 9 Mellby Exotic har formen på topp och slutar i segerstriden med lite klaff. 12 Oceanic Clearence kommer till start med en säker spetsseger i bagaget och har formen i stigande. 3 Genuine Boko är kvick bakom bilen och leder troligen loppet i det längsta, om hon håller sig i rätt gångart.

V75-3: Revanschmöten

2 Autobahn och 3 Under the Table gjorde båda bort sig med galopp när de möttes i V75 senast, och står fortfarande kvar i lägsta klassen. 6 Ready Lane, 7 Sete och 8 Joker Tooma gick en tuff fight i V75 på Bergsåker, där den senare drog det längsta strået i en tät slutstrid. Skrällen 1 Leonas Sami har haft lite stolpe ut i V75 på slutet och är bättre än vad resultatraden skvallrar om.

V75-4: Sitt rätta jag igen

Dubbecupens final för kallblod. Grundkapable 11 Art Nökkve har efter en tveksam start på året tagit två raka spetssegrar på ett bra sätt och visat lite av sitt rätta jag igen. Körs offensivt från sitt springspår på tillägg. 1 Sort Gull galopperade under anfall med sparade krafter senast och vill försvara sitt innerspår så länge lampan lyser.

V75-5: Trivs med bakspår

1 Serious Try har fem andraplatser i raden och står verkligen på tur för en seger. Han är kvick ut och försöker dirigera loppet hela vägen. Kapable 10 Whitehouse Express gjorde bort sig med galopp i årsdebuten på Vermo, trivs bättre och är mer stabil med bakspår bakom bilen. Yrvädret 7 Thaiger Exclusive har bra spring i benen.

V75-6: Går "all in"

"Vägen till Elitloppet" blir en en urladdning som heter duga. 1 Twister Bi fick dra tåget i Finlandia-Ajo och höll farten bra som trea. Läget en fälla? Frontrunnern 4 Shadow Woodland går "all in" och tar emot vilt laddande 5 Target Kronos med varma servetter. 7 Wild Honey riskerar vingel i spåren, men kan med klaff vända ut och in på hela gänget över upploppet.

V75-7: Vild kubbning

Även här blir det vild kubbning om taktpinnen. 1 Sam Forget tog en komfortabel spetsseger från ett identiskt utgångsläge näst senast och är kvick ut. 4 Donatella Center gick med racerbalans och kämpade som en tiger när hon vann på en låg segertid näst senast. 2 Antonio Tabac och 5 Önas Igor möttes i V75 senast och har toppform.

Bästa Drag: 3 Genuine Boko (V75-2)
Prisvärd Skräll 1: 4 Frisco Flame (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 1 Leonas Sami (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

09
maj
2017

Kungen och drottningen ska koras

V75 Åby lördag 13 maj

Åby serverar en högklassig V75-omgång Den ramas in av Drottning Silvias och Konung Gustaf V:s Pokal, där de bästa fyråringarna gör upp om vem som ska sitta överst på tronen. Jag har två vassa spetsdrag och ett prisvärt skrällbud i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Undantagshästar

Drottning Silvias Pokal – där det väntar en spännande match mellan kullettan 6 Caddie Lisieux, som troligen har ytterligare växlar i beredskap, och snackhästen 12 Cash Crowe, som trots en kostsam startgalopp tog en imponerande finalbiljett. Här pratar vi om två undantagshästar, och vi får hoppas att båda tävlar på topp idag. 5 Quebec C.D. fick lägga mycket kraft i en tuff spetsstrid i uttagningen, men höll ändå tappert som tvåa. Kan överraska flera vägar över upploppet. Jag gissar att 4 Undine går med racerbalans och är extra vässad i jobb?

V75-2: På tur för viktoria

Voltstartslopp över lång distans, som ser öppet spelvänligt ut på förhand. Loppets drag 7 Donato E. har visat toppform i två raka V75-starter och står på tur för en viktoria. Formstarka duon 11 Amazing Dynamite och 12 Aron Palema startar från knepiga startspår, men har båda visat kvaliteter som räcker till seger. Kaj Widell är i sitt livs form som kusk, och kanske överraskar med 8 Bottnas Commandeur till ett glatt odds?

V75-3: Tillbaka i Sverige

6 Bravo Navarone blir allt bättre i sin nya regi och blir svårfångad om han lyckas sno åt sig taktpinnen. 4 Västerbo Hard Cash var markant förbättrad vid sin skrällseger i finalen näst senast och är värd att se upp med trots att han går upp i klass. Kapable 5 Amazing Man är tillbaka i svensk regi efter skadeproblem, och en sejour i Italien. Vi minns att han var favoritspelad i Svenskt Kriterium 2013.

V75-4: Lägger på ett kol?

Mycket öppet lopp för lägsta klassen. 1 Bourbon Rain såldes för 700 000 kr på Elitauktionen 2014 och får lägga på ett kol om han ska leva upp till de högt ställda förväntningarna. 6 Upstream är uppåt med två lopp i kroppen och vill till ledningen. 11 Fidagu U.R. och 12 Perfect King har båda formen på topp och duger gott med lite klaff på bitarna.

V75-5: Magic comeback

9 Quick Fix noterade 1.09,9/1640a vid spetsseger senast och är på topp. 7 On Track Piraten vill leka med de stora grabbarna, men har tävlat under pari på slutet och är svårbedömd. 2015 års Elitloppsvinnare 2 Magic Tonight trodde jag lagt tävlingsskorna på hyllan. Måste träna riktigt starkt eftersom han gör comeback i det här loppet.

V75-6: Går ner i klass

1 Springfield och 7 Ferrari River stångades mot kulltoppen senast och går ner i klass. Auktionsdyringen 8 Carmine Am kämpade på berömvärt trots dålig aktion senast. Björn Goop förstärker i sulkyn nu.

V75-7: En skräll från väst

Konung Gustaf V:s Pokal – där en skräll ligger på lut. 4 Makethemark flög lågt sista halvvarvet i en rykande finish i uttagningen och kanske är hästen att slå? 1 Monark Newmen såg ut att ta ett steg när de andra tog två över upploppet senast och kan vinna flera vägar. 5 Justice Ås hade överraskande bra spring i benen vid sin skrällseger senast och kan vara först ner till sargen igen. 7 Dominion Beach är en fin USA-import, som är prisvärd som skrällbud.

Bästa Drag 1: 7 Donato E. (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Springfield (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Dominion Beach (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

02
maj
2017

Sauveur på gamla jaktmarker

V75 Örebro lördag 6 maj

Örebro Intn'l med 400 000 kr i segerpremie avrundar V75-omgången på Örebro. Elithästen Sauveur är tillbaka på gamla jaktmarker och lyser starkast. Jag varnar för två prisvärda spetsdrag, och en speedig skräll som står på tur.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Draget går "all in"

1 Order To Fly tog en välförtjänt spurtseger i ett överpacat lopp senast. Är trevande ut och riskerar positionsbekymmer från det innersta spåret. 10 Xlnt Chili Tripel har visat bra form i två raka spetssegrar, men det är andra förutsättningar nu. 11 Beppe Am försvarade sig med galopp mitt på upploppet i V75 senast, men är härdad i klassen och kan överraska med klaff. Frontrunnern 3 Top Of The World har dragits med bakspår på slutet och går "all in" när bilen släpper fältet. Drag!

V75-2: Tung slutspurt

I Lördagsloppet får vi stifta bekantskap med 6 Athos Race, som ännu är orutinerad, men samtidigt obesegrad i Åke Lindbloms regi och kommer till start med fem raka segrar! 8 Winner's Wine är en lovande fyraåring som imponerat vid sina segrar på slutet. Har en tung slutspurt. 11 Magic Gwin och 12 Favorite Boko har varsin spetsseger över kort distans i ryggen, nu är det helt andra förutsättningar med lång distans. 13 Actual Star är en stark fyraåring, som ännu inte visat hela sitt register.

V75-3: Spetsstrid avgör?

Ett lopp för högsta klassen, som är ihåligt och inte håller bästa kvalitet. 2 Thai Broadway tog in mark på Nuncio & Co över upploppet näst senast, och var även mycket tapper utvändigt ledaren på Klosterskogen. Startsnabba 5 Food Money höll farten mycket starkt utvändigt ledaren i årsdebuten och körs offensivt igen. Skrällen 11 Magiccarpetride får Erik i sulkyn och hoppas på tufft tempo.

V75-4: Behagligare resa

Treåriga hemmahoppet 7 Lucifer Lane har fyra segrar på fem framträdanden och är helt klart något utöver det vanliga. Han skojade med äldre konkurrenter senast. 11 Uppohoppa är härdad och står fortsatt kvar i lägsta klassen, duger gott med lite klaff från bakspåret. Draget 1 Smevikens Cruiser såg formstark ut på Åby och har läge för att få en behagligare resa nu.

V75-5: Skräller med klaff

Ett stayerlopp där starke 2 Reggae Hall har fått rätt förutsättningar från ett perfekt startspår. 7 Mr Perfection och 8 Rigel Face är två duktiga fyraåringar med mycket skinn på näsan. Skrällen 3 Havbergs Knight har två formhöjande lopp i kroppen och duger med klaff.

V75-6: Ögonöppnare

8 Sheriff Bi har imponerat på slutet och körs offensivt igen. 9 Ottens Casher har fått två ögonöppnare och duger gott. 1 Say That Again är uppåt och kan bli svårpasserad i spets.

V75-7: Sauveur tillbaka

Örebro Intn'l med 400 000 kr till vinnaren. Stall Robert Bergh har en trio till start, där kanske 1 Balfour har bäst chans. Elithästen 14 Sauveur har matchats i Frankrike i sin nya regi under vintern. Återvänder nu till sin tidigare jaktmarker och blir tung att stå emot. Starke 10 Alfas Da Vinci är uppåt med två lopp i kroppen. Flyger lågt det sista halvvarvet och utmanar om segern. Formstarke 7 Spitcam Jubb körs offensivt och sätter färg på loppet.

Bästa Drag 1: 3 Top Of The World (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Smedvikens Cruiser (V75-4)
Prisvärd Skräll: 3 Havbergs Knight (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

25
april
2017

Tarzan kanske ska vara orolig?

V75 Åby lördag 29 april

1,5 miljoner kr väntar vinnaren i Olympiatravet på Åby på lördag. Nuncios kungakrona hamnade lite på sniskan i genrepet, men Tarzan är inte orolig. Men det kanske han ska vara efter Nadal Brolines rykande upplopp på Romme!?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Växer i ledningen

Stall Peter Untersteiner har haft tur i spårlotten för sin duo 1 Hades Håleryd och 5 Starzinner, där den senare kommer till start med fyra raka spetssegrar! Det blir givetvis ett offensivt upplägg igen, men emellan finns explosiva draget 3 Barkevious Mingo, som växer minst en klass i ledningen. Senast galopperade han efter 200 i en mycket kvick start när spetsstriden såg ut att vara avgjord. Kapable 9 Aron Palema har fått några formhöjande lopp innanför västen och gynnas av det tuffa tempot.

V75-2: Danmark vs. Norge

Den lägsta klassen håller mycket hög kvalitet och här vimlar det av bud. Den norska gästen 6 Fabian B.R. är ännu obesegrad efter fem framträdanden och verkar vara något utöver det vanliga. Han är kvick bakom bilen. Den danska gästen 2 Trevi Dilli är också en finfin typ, som såg stark ut vid sin seger i årsdebuten. Kvicke 3 Farmer Jack har hittat extra växlar i ny regi och varit fin i två raka segrar.

V75-3: Svårfångat drag

Olympiastayern över tre varv. Klasskättraren 3 Trot Kronos var minst sagt tapper vid sin andraplats i V75-finalen näst senast. På Långfredagen mötte han kulltoppen i ett rubriklopp, men fick inte aktionen att stämma på den blöta banan. Svårfångat drag vid normal insats. Starke 7 M.T.King Of Cash älskar förutsättningarna och tog en imponerande seger den tunga vägen senast. Årsdebuterande 13 Heartbreaker V.S. och 10 Bravo Navarone står med dubbla tillägg, vilket känns tufft.

V75-4: Vem har valt rätt?

Formstarke stall Veijo Heiskanen hade nog vissa bryderier när han valde mellan 5 R.K.King och 7 Trecciadoro Rex, som båda aspirerar på segern. 2 Run Ceasar Run har varit klart uppåt på barfotabalans i två raka. Robert Bergh har siktat hit med 6 Sambuca Knight, men se också upp med stallkamraten och skrällen 11 Making Love, som får Takter i sulkyn.

V75-5: Tuff match väntar

Lovely Godivas Minne är ett högklassigt stolopp för femåringar där det väntar en tuff match mellan de två världsartisterna 3 Wild Honey och 9 Treasure Kronos, där den senare har härdats mot världseliten i den franska lejonkulan över vintern, och deltagit i både Prix d'Amerique och nu senast i Criterium de Vitesse.

V75-6: Goda råd dyra

Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen där goda råd är dyra. Kapable 2 Slide So Easy löste årsdebuten på snyggt vis. Mycket tuff laddning och tempo gynnar 9 Breidabliks Nubbe.

V75-7: Nuncio vs. Nadal

Äntligen dag för Olympiatravets final där vi få se om 6 Nuncio kan återta kungatronen, efter sin andraplats i lite tveksam aktion senast. "Tarzan" var hur som helst mycker nöjd efter söndagens finslipande jobb på rundbanan. Ulf Olsson har aldrig åkt ett upplopp snabbare än vid segern med 5 Nadal Broline senast, och jag förstår honom då han hade en "mil" fram till täten 500 kvar, som klockades till raska 1.08. Den franske gästen 4 Voltigeur de Myrt var finare än på länge i genrepet, och är loppets "dark horse".

Bästa Drag 1: 3 Barkevious Mingo (V75-1)
Bästa Drag 2: 3 Trot Kronos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Making Love (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

18
april
2017

Redén kommer med en kvintett

V75 Umåker lördag 22 april

Klassiska Guldbjörken, tillika fjärde och sista deltävlingen till Olympiatravet, avgörs på Umåker på lördag. Solvallatränaren Daniel Redén lastar bussen med en kvintett och selar ut några av stallets stjärnor.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Skräll med klaff?

Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder omgången. 10 Malkin är i sitt livs form! Han var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast och blir tung att stå emot igen. Spurtstarka 9 Coffie U.N.G. rullade lite olyckligt över i galopp strax efter start senast, men såg annars riktigt formstark ut. 2 Guinea Boko är en tuff märr som visade mycket bra styrka och moral vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Bollnäs, och räds inte ett tufft lopp. Skrällen 8 Picasso Tilly är härdad i rikstoton och står på kronan rätt inne i klassen. Kan överraska med klaff.

V75-2: Spänner muskler

Ett kallblodslopp där vi får se 10 Månprinsen A.M. jaga årets tredje raka seger. Han blir allt rappare för varje start, vilket också krävs om han ska hinna med att runda hela gänget över den korta distansen. Lovande 4 Tangen Haap spänner musklerna och tar ett nappatag mot eliten, vilket ska bli intressant. 11 Odin Tabac har mycket bra spring i benen, men har svårbedömd dagsform efter ett halvårs frånvaro.

V75-3: Spännande duell

Olympiatravets fjärde deltävling. Där vi får se Daniel Redéns världsartist 7 Propulsion göra årets första start på svensk mark. Han hade inget glid i sina starter i Paris under vintern, och hela kretsen kring hästen är nog riktigt revanschsugen. 3 Fire To The Rain har två formhöjande lopp innanför västen, där hans senaste lopp var en femstjärnig prestation! Spännande duell att vänta.

V75-4: En skrällcoktail?

Ett öppet lopp för lägsta klassen. 3 Global Trust är kvick bakom bilen och såg finfin ut vid sin spetsseger med sparade krafter senast. Draget. 7 Floyd P.Boko och 8 Don Juan Sisu har båda formen i stigande, men det kan lätt bli vingel från de yttersta spåren bakom startbilen. Skrällen 9 Mr Dream Coktail galopperade i segerstriden på Romme i söndags och står bra inne i klassen.

V75-5: Tuff laddning

Ett sprinterlopp där det kommer bli tuff laddning från flera händer. 3 Pointillist tog en enklel spetsseger senast och körs offensivt igen. 8 Tuffetto Jet synade dödens varvet kvar senast och avgick med segern på ett rejält sätt. Har bytt regi efter senaste vinsten. 9 Cut Him Some Slack och 10 Sheriff Bi har övertygat stort på slutet och vill ha ett ord med i bilden innan segerchecken skrivs ut.

V75-6: Snackhästar

Berth Johanssons Memorial med några riktigt vassa snackhästar. 5 Tobin Kronos vann åkandes i årsdebuten med sparade krafter i linorna, vilket lovade mycket mer. Han får dock tufft motstånd av bland annat klasshästen 7 Cruzado Dela Noche, som troligen är väl förberedd inför sin årsdebut. 8 In Vain Sund har kapacitet i samma klass som nämnda duo.

V75-7: Markant uppåt

Ett spelvänligt stayerlopp avrundar. 7 Västerbo Hard Cash var markant förbättrad när han satte kniven i ledande 4 Digital Archive, trots en startgalopp och ett tufft lopp utan rygg senast. Loppets drag!

Bästa Drag 1: 3 Global Trust (V75-4)
Bästa Drag 2: 7 Västerbo Hard Cash (V75-7)
Prisvärd Skräll: 8 Picasso Tilly (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

11
april
2017

Hinner Månprinsen ifatt Pydin?

V75 Romme söndag 16 april

Romme arrangerar traditionsenligt V75 på Påskdagen. Omgången ser spelvänlig ut och kvaliteten på loppen är riktigt bra! De bästa dragen hittar vi i de inledande avdelningarna. Månprinsen A.M. är tillbaka – men hinner han ifatt min skräll?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Första i voltstart

Ett spännande voltstartlopp inleder där spetsstriden känns extra viktig. 2 Victor A.U. har hittat nya växlar i årets starter och såg fin ut vid en överlägsen spetsseger senast. Han är kvick ur volten och körs offensivt igen. 4 Beppe Am störtdök efter sen lucka 100 kvar senast, och hade vunnit med fritt spelrum lite tidigare. 6 Sugarmakesmecrazy blir allt bättre för varje start och såg fin ut i en snabb avslutning senast. Han gör dock första starten med voltstart, vilket gör draget lite mer chansartat.

V75-2: Svår att tala med

Draget 5 Darling Hornline gjorde ett starkt lopp utvändigt ledaren i årsdebuten i ny regi senast, och blir inte lätt att komma till tals med. 10 Pense Kloster tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten och är tuffast emot. Skrällarna 6 Ninepoints Gaagaa och 7 Donatella Center har båda formen på topp och kan överraska med klaff.

V75-3: Spänner bågen

Olympiatravets tredje deltävling. 4 Volstead spurtade rappt som tvåa efter Nuncio i årsdebuten och såg riktigt fin ut – det är positiva tongångar från tränare Stefan Melander. 5 D.D.'s Hitman spänner bågen efter två övertygande segrar, och blir en tuff utmanare. Kapabla duon 10 Nadal Broline och 11 Explosive De Vie lurar i vassen. Vad kan kvicke 6 Dante Boko efter några månaders frånvaro?

V75-4: Prinsen är tillbaka

Kallblodslopp där världsartisten 9 Månprinsen A.M. gör årets andra start. Är normalt snäppet vassare till denna start och är gynnad av ett litet fält från dubbla tillägg. 6 Smedsbo Faksen jagar tredje raka seger och körs offensivt mot täten. Skrällen 2 Pydin står perfekt inne i loppet och bjuder Månprinsen på en match igen. Revansch nu?

V75-5: Kvar i lägsta klass

Lovande 2 Disco Volante tog en bekväm spetsseger i sin andra start i ny regi senast. Han står fortsatt kvar i lägsta klassen och blir svårslagen. 11 Vidivici C.C. och 12 Rushmore Face har båda fart och kapacitet som räcker till seger i klassen, men hämmas av sämsta startspåren. Segerstaplaren 1 Highspeed Dynamite jagar sin fjärde raka, tredje i ny regi, och försöker sätta käppar i hjulet för favoriten.

V75-6: Örjan byter

8 Marciano har bra spring i benen när han visar sig från sin bästa sida, bättre än raden. 3 Explosive River och 4 Test Drive möttes senast – har Örjan valt rätt häst den här gången? 7 Alorac Mathbell har styrkan som signum och står bra inne i loppet.

V75-7: Svårfångad

Kapable 7 Barkevious Mingo är visslande kvick bakom bilen och blir svårfångad i ledningen. 4 Västerbo Exact är också snabb från början och vill ha ett ord med i leken. 3 Bacan Degato löste årsdebuten på ett snyggt sätt och gillar lång distans. Den finska gästen 1 Mountain Cleaver är en stentuff märr som visat upp ett brett register, och kanske överraskar?

Bästa Drag 1: 6 Sugarmakesmecrazy (V75-1)
Bästa Drag 2: 5 Darling Hornline (V75-2)
Prisvärd Skräll: 2 Pydin (V75-4)

 

/LARS ERLANDSSON

04
april
2017

Amazing Dynamite är en tuffing

V75 Jägersro lördag 8 april

Det väntar en spelvänlig omgång när Jägersro dukar upp sin V75-meny på lördag. Den danska gästen Amazing Dynamite är omgångens bästa drag. Fire To The Rain har årsdebuten avklarad och är ett skrällbud från ett perfekt spår i Gulddivisionen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Styrkeprov

Ett spelvänligt stayerlopp inleder där starke 4 Ulisse Kronos har en bra uppgift på papperet. Han får högt betyg för sin tredjeplats på Momarken, där han mötte mycket tufft motstånd. 5 Valentin har styrkan som signum och har ett formhöjande lopp i kropp. 8 Nonstop Cheri tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast och får en kvick start från sitt springspår. 2 Cantona America uppträdde lite segt senast, men kan bättre än så och leder loppet i det längsta.

V75-2: Lite lättare emot

En Spårtrappa för lärlingar med 15 ston bakom bilen. Startsnabba 5 Flashing Victory visade toppform vid sin tredjeplats i V75 senast och möter lite lättare motstånd nu. 3 Different In har formen på topp och får rutinerade Oskar J Andersson i sulkyn. 8 Ulriika Highness visade bra inställning vid sin seger näst senast, och duger gott med lite klaff på bitarna.

V75-3: En skräll med eld

8 Mosaique Face gjorde ett härligt intryck i årsdebuten på Momarken, och Ludde har stora planer för sin springare framåt sommaren. Tolvårige 5 Spring Erom radar upp bra prestationer och visar att åldern bara är ett nummer. Klasshästen 6 Solvato kom senast tillbaka efter ett halvårs frånvaro och såg smidig och fin ut. Har normalt gått framåt ett hack till denna start. Skrällen 1 Fire To The Rain har även han ett formhöjande lopp i kroppen.

V75-4: Flyger lågt igen?

4 Winner's Wine flög lågt över upploppet vid sin V75-seger på Halmstad, som lovade mycket mer. 2 Niky Flax och 8 Atomic Rain möttes senast och gjorde båda ett positivt intryck i en tät slutstrid. Skrällen 7 Can Lane är härdad i rikstoton och kan bättre än visat.

V75-5: Tuff match väntar

Högklassigt silverlopp där vi får se några riktigt fina hästar gå upp i ringen. 10 Bravo Navarone såg finfin ut vid sin spetsseger i ny regi på Halmstad. 11 D.D.'s Hitman imponerade stort vid sin seger i årsdebuten, där han övertog ledningen på två steg över sista långsidan och sedan vann åkandes med sparade krafter. 3 Breidabliks Nubbe gjorde även han ett positivt intryck i årsdebuten och blir inte så lätt att få tag på från ledningen. Loppets drag.

V75-6: Flaggan i topp

1 Eldrick Boko har inlett året med tre raka segrar och är hästen att slå, om han lyckas försvara sitt innerspår. Draget 7 Amazing Dynamite föll med flaggan i topp senast och räds inte ett tufft upplägg. Skrällen 4 Volontary Simplcty var klart uppåt senast och trivs med Erik Adielsson i vagnen.

V75-7: Kraftigt uppåt

Ett streckkrävande lopp avrundar. 4 Iago Zon uppträdde utan sting i lördags, men duger långt om normal. 5 Making Love reparerade en galopp på bästa vis senast och Robert Berghs stallform pekar kraftigt uppåt. Skrällen 3 Quattro Töll är kvick bakom bilen och får ett bra lopp i den främre träffen, har rätt förutsättningar.

 

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 3 Breidabliks Nubbe (V75-5)
Bästa Drag 2: 7 Amazing Dynamite (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Fire To The Rain (V75-3)

28
mars
2017

On Track Piraten vs Nuncio i ringen

V75 Solvalla lördag 1 april

Fem av mina sex senaste drag har segrat här på KorsDragaren, där Pandora Face (7,25) och Umberto Axe (9,90) sticker ut. På lördag är det V75-finaler på Solvalla, de två segerstaplarna On Track Piraten vs Nuncio är dragplåstret.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En flygmaskin

Den dubbla världsrekordhållarinnan 8 Delicious U.S. göra årets andra start. Årsdebuten vanns på spänstiga ben, och nu håller vi tummarna att hon får vara skadefri och kan matchas mot Elitloppet sista söndagen i maj. Stallkamraten 4 Windy Ways har två formhöjande lopp i kroppen och gör debut med Johnny Takter i sulkyn. 1 Pasithea Face har formen i stigande, men blir över t och får svårt att hinna med över sprinterdistans.

V75-2: Som en studsboll

Startsnabba 7 Mitica tog en komfortabel spetsseger i sin nya regi senast och körs offensivt mot täten igen. Jag gillar 2 Uppohoppa, som även han är kvick bakom vingen. 10 Rigel Face har övertygat stort vid sina segrar på slutet och gynnas av det troliga tuffa tempot i täten. Draget 11 Trot Kronos rör sig som en studsboll och hans vassa spurt bakom Ferrari B.R. på Momarken lovade mer!

V75-3: Tungviktsmöte

Äntligen får vi se de två segerstaplarna och världsartisterna 3 On Track Piraten vs 5 Nuncio äntra ringen och göra upp i första uttagningen till Olympiatravet. Piraten jagar sin tionde raka V75-seger! Nuncio jagar sin 16:e raka viktoria! Helt sanslöst med tanke på att de flesta är grupp-I löpningar. Hur slutar matchen då? Jag tror att Nuncio vinner ganska bekvämt trots att han får göra jobbet utvändigt. Skrällen 1 El Mago Pellini höll farten starkt i lördags och Lutfi Kolgjini är nog riktigt sugen på att lura de två kombattanterna på konfekten.

V75-4: Blir svårfångad?

Diamantstoets final ser jämn och spelvänlig ut. 4 Tour Knight är obesegrad efter tre starter i Untersteiners regi och verkar bli allt bättre. Spår fyra i volten kan dock ställ till det. Loppets drag 1 Pearl Face flög lågt över upploppet som tvåa i samma lopp senast, blir svårfångad? 5 Global Tendency har fyra segrar på de fem senaste starterna, men raden är lite väl smickrande i min bok. 15 Ninepoints Gaagaa står på tur, men hämmas av läget.

V75-5: Visslande spurt

3 Digital Archive fick spilla en del krut för att ta hand om ledningen senast, och såg slagen ut mitt på upploppet av vasst spurtande 6 Cash A Checque Em innan han kontrade till en knapp seger. 9 Frankie Brodde kommer med två imponerande V75-segrar i bagaet och räknas igen. Skrällen 11 Emir La Brousse blir det mycket surr om efter hans visslande spurt efter galopp på Momarken.

V75-6: Bättre klaff nu

6 Man At Work galopperade i ledningen efter 350 körda senast, där 2 Linus Boy sedermera segrade. Revansch nu? 12 The Swede har gått i mål med sparade krafter på slutet och duger med lite bättre klaff på bitarna. 1 Duke Of Mearas har vinstläget.

V75-7: Många strängar

9 Alvena Take It är en stentuff märr med många strängar på lyran. Frontrunnern 5 Re Doc leder troligen loppet i det längsta – hela vägen? 10 Emmett Brown galopperade med segergrepp senast och duger med klaff.

Bästa Drag 1: 11 Trot Kronos (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Pearl Face (V75-4)
Prisvärd Skräll: 11 Emir La Brousse (V75-5)

 

/LARS ERLANDSSON

21
mars
2017

Kolgjini kommer med en armada

V75 Mantorp lördag 25 mars

47 miljoners jackpot när Mantorp är värd för lördagens V75:a. Lutfi Kolgjini kommer med armada av hästar, och jag blir inte förvånad om han vänder hem med fyra V75-segrar i bagaget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spets och slut

Formtoppade 6 Sambuca Knight tog en överlägsen spetsseger i V75 näst senast. Var nära en dacapo i V75 på Bollnäs i lördags, men rullade över i galopp i första sväng på väg mot ledningen. Erik Adilesson är en mästare från springspår i voltstart, och det kan vara spets och slut- Segerstaplaren 12 Caddie Icon vann åkandes senast och jagar nu femte raka segern med Thomas Uhrberg i vagnen för första gången. Skrällen 7 Charming Soldier är kvick i benen och söker rygg på ledaren.

V75-2: En klassklättrare

En Spårtrappa för lärlingar där vi får se fjolårets komet Kevin Oscarsson sitta upp bakom 12 Pointillist. Hästen svarade för ett heroiskt lopp vid sin V75-seger utvändigt ledaren näst senast, och blir tung att stå emot. 2 Ponce de Leon skrev in sig i historieböckerna när han fixade så Jörgen Westholm kunde ta sin tusende seger senast. Han är nedstruken till bricka ett och är kvick nog för att ta spets. 8 Rubacuori Alca imponerade vid sin V75-seger näst senast, men gick inte alls att känna igen senast och är därför mycket svårbedömd inför denna start. Jag gillar starke fyraråringen 3 Umberto Axe, som inte räds ett tufft lopp och kan vara en klassklättrare i vardande. Loppets drag hur som helst.

V75-3: Tuff match väntar

I Gulddivisionen får vi se elithästen 5 El Mago Pellini göra sin andra start efter sju månaders frånvaro. Har säkert gått framåt en hel del till denna start och är klasser bättre barfota. Han kommer dock att få gå en tuff match mot årsdebuterande 4 Shadow Woodland, som högst ogärna släpper någon förbi sig i ledningen. Tolvårige 10 Spring Erom ser fortsatt ut som en unghäst och kan komma in i matchen om det blir överpace i täten.

V75-4: Vann spårlotten

I "Kjell P Dahlströms Minne" får vi se fjolårets två Breeders' Crown-vinnare 3 Target Kronos och 7 In Toto Sund gå upp i ringen, där den förstnämnde vann spårlotten och är loppets drag. Loppet kryddas med fjolårets Stochampionatsvinnare 5 Galactica, som gör årsdebut efter en träningsvinter i Frankrike.

V75-5: Finfin i provlopp

Klasshästen 5 Djali Boko har efter försäljning bytt regi och gör nu sin första start i Lutfi Kolgjinis regi. Hästen såg finfin ut när han vann ett provlopp på 1.12,3/1640a förra veckan! 6 Sugarmakesmecrazy provar både lång distans och får Johnny Takter i sulkyn för första gången, vilket blir spännande.

V75-6: Mot stjärnorna

Ett rivigt sprinterlopp där det blir full fart från start till mål. 4 Dragster imponeade stort vid sin spetsseger i comebacken. 11 Barkevious Mingo är på väg mot stjärnorna, och kanske tar fjärde raka segern om det blir toktempo framme i täten. 6 Thaiger Exclusive hoppas få utdelning i sin tredje start i den nya regin.

V75-7: Blivande stjärna

10 Rushmore Face har stabiliserats och efter två överlägsna spetssegrar uppträder som en blivande stjärna Tävlar mest emot sig själv. 2 National Prince har övertygat och tagit två raka segrar i ny regi, kanske kan sätta käppar i hjulet?

Bästa Drag 1: 3 Umberto Axe (V75-2)
Bästa Drag 2: 3 Target Kronos (V75-4)
Prisvärd Skräll: 7 Charming Soldier (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

14
mars
2017

En vässad Ferrari bästa draget

V75 Momarken lördag 18 mars

På lördag flyttar V75 västerut och avgörs på Momarken i Norge. Upploppet är långt och rättvist och mäter hela 240 meter. Det väntar ett spännande tungviktsmöte i Guld, och en vässad Ferrari är bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Nytt ljud i skällan

Ett stayerlopp inleder omgången, där 1 Clemenza Am blir hårt betrodd. Tidigare har hästen sprungit lite med handbromsen i, men senast var det annat ljud i skällan när han med Jimmy Takter i sulkyn tog över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en komfortabel seger. 10 Frankie Brodde imponerade även han vid sin V75-seger på barfotabalans senast, och flyger lågt igen. 7 Moni Viking tillhör kulltoppen bland fyraåringarna i Norge och var tvåa i Kriteriet näst senast. Rapporteras varaväl förberedd inför sin årsdebut, och Frode Hamre har nog sneglat på det här loppet en tid.

V75-2: Riktigt formstall

Ett stolopp med 15 hästar som håller bra klass. Speediga 8 Jetset noterade 1.09 sista 800 och får klart godkänt för sin tredjeplats i V75 senast - slutar i segersriden igen. Stallkamraten 13 Jumble Ås var klart uppåt som tvåa i samma lopp och kan få en kvick start från sitt springspår. 1 Pandora Face har årsdebuten överstökad. Hon är kvick ur volten och kommer från ett riktigt formstall! 12 Gematria kommer med två raka segrar och har formen helt på topp. Det är positivia tongångar från Frode Hamre – som säger att det här är hans bästa vinstchans i hela omgången.

V75-3: Stenhård dam

De två dansktränade hästarna 1 Tango Vang och 2 Tonicetobetrue visade bra form trots att de inte orkade stå emot Barkevious Mingo senast – vem orkar det förresten? 6 Alvena Take It är en stenhård dam som imponerade stort vid sin seger i årsdebuten.

V75-4: Skräll med klaff?

Ett kallblodslopp. 2 Myhreng Jerker hade jag som drag i lördags, och han gjorde mig inte besviken när han krossade allt motstånd den tunga vägen. Från dubbla tillägg startar 12 Teddy Gutten Stöen och 13 Smedheim Solan, som båda har formen på topp. Skrällen 6 Alsaker Piril står perfekt inne i loppet på pengarna och kan överraska med lite klaff på bitarna.

V75-5: Höja sig ett snäpp

2 Ulisse Kronos tog en överlägsen seger i V75 senast, men det är tuffare emot nu och han måste höja sig ett snäpp till om det ska bli tredje raka segern. 6 Ferrari B.R. har årsdebuten överstökad och kommer bjuda favoriten på en hård match innan segerchecken skrivs ut. Loppets drag! 8 Ulk Delle Selve kommer med idel segrar i raden. De är dock tagna i Italien. Ny regi nu.

V75-6: Tungviktsduo

I den högsta klassen väntar en spännande match mellan de två tungviktarna 9 Mosaique Face och 10 B.B.S.Sugarlight, som båda gör årsdebut. Den först nämnde glänste i ett provlopp nyligen på 1.11,6/1640a.

V75-7: Vinnarkrafter

1 Frascati B.R. har formen helt på topp och satt fast med vinnarkrafter i rygg på ledaren i sin senaste start. 2 Sheriff Bi står perfekt inne i loppet på pengarna och har siktat hit. 5 Mariana är en kvick märr som var klasser bättre utan skor senast. 9 Mr Creation ger ett klassigt intryck.

Bästa Drag 1: 1 Pandora face (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Ferrari B.R. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Alsaker Piril (V75-4)

 

/LARS ERLANDSSON

07
mars
2017

Bästa draget kommer från Norge

V75 Bollnäs lördag 11 mars

På lördag är det Bollnäs som står som för värd för omgången – när On Track Piraten jagar sin nionde raka V75-seger! Det bästa draget i omgången är ett kallblod, som tränas i vårt västra grannland Norge.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: På tur för seger

Fem av fältets hästar möttes i V75 på Eskilstuna för två veckor sedan, där 5 Jeepster höll mycket tappert i ledningen när hon blev snuvad på segern strax innan mål. Segrade gjorde lite överraskande 4 Make It Quick, som stod hårt inne i klassen på intjänade pengar. 2 Cupido Sisu var med i 1.08-öppning i V75 i lördags och har formen på topp. Står på tur för en seger. Skrällen 11 Sugarmakesmecrazy gjorde ett bra intryck i årsdebuten.

V75-2: Normalt bättre nu

En Spårtrappa med 15 ston bakom startbilen där 15 Qatrine Gel troligen får bära favoritskapet trots sämsta utgångsläget. Hon segrade dock senast från ett identiskt läge i V75 efter ett offensivt upplägg. 12 Ninepoints Gaagaa vann i årsdebuten trots ett lopp utvändigt ledaren – normalt ännu bättre nu. Både 6 New Flame och 7 Luckyline America har kapacitet att bjuda favoriten på en tuff match.

V75-3: Mest spekulation

Hela vinterns följetong 1 On Track Piraten jagar sin nionde raka V75-seger, och uppträder som en maskin. Mest spekulation kanske det blir om att läget är en fälla? Men vi minns hans öppning i Olympiatravet från spår ett i fjol där han försvarade ledningen mot startkatapulten B.B.S.Sugarlight i en riktigt vass start!

V75-4: Draget är norskt

Ett öppet kallblodslopp över lång distans där en skräll ligger på lut. 1 Mix Mollyn gick segrande ur en tuff batalj mot 4 Vestpol Gladiator och 13 Myllkärrs Sune i V75 senast – den senare står 20 meter sämre placerad nu. Den norske gästen 15 Myhreng Jerker har ett par formhöjande lopp i kroppen, och hade bra spänst i benen vid segern senast. Står perfekt inne i loppet på pengarna och är loppets drag!

V75-5: Svårfångad i spets

Ett lopp för lägsta klassen där startsnabba 5 Mitica har fått ett bra läge bakom bilen. Hon såg fin ut vid sin andraplats i debuten i ny regi senast och kan bli svårfångad i ledningen. 12 Uppohoppa är under kraftig utveckling. Senast utmanade han Rigel Face ända in på linjen, trots en stentuff öppning första halvvarvet. Skrällen 4 Tournament blev fast med mycket sparat i ett V86-lopp senast och kan duga.

V75-6: Tar revansch

5 Cash A Cheque Em anförde ett V75-lopp senast i tufft tempo och hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad av 3 Bluestar Champion. Tar revansch nu? 10 Je T'aime Ruinart tog en snygg spurtseger efter ett par månaders frånvaro senast och är knappast sämre denna gång.

V75-7: Offensivt igen?

1 Man At Work tog en säker spetsseger i V75 senast, men det fanns inga sparade krafter över mål. 7 Sambuca Knight är kvick bakom bilen och tog en överlägsen spetsseger med bra spänst i benen i V75 senast. Körs offensivt igen? 9 Duke Of Mearas har formen på topp och slutar i segerstriden med lite klaff. Form har även duon 11 Alorac Mathbell och 12 Picasso Tilly – som hoppas på överpace i täten.

Bästa Drag 1: 15 Myhreng Jerker (V75-4)
Bästa Drag 2: 5 Mitica (V75-5)
Prisvärd Skräll: 11 Sugarmakesmecrazy (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

28
februari
2017

Trivs extra bra med Johnny Takter

V75 Kalmar lördag 4 mars

På lördag är det Kalmar som dukar V75-menyn. Det är också årets första omgång där det är fritt fram för barfotakörning. Skrällen Art On Line har spetsläge i Guld och trivs extra bra med Johnny Takter.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tar åttonde raka?

Obesegrade 2 Mack Dragan ser inte mycket ut från sidan, och när han jagar sin åttonde raka seger förstår man att det inte är utseendet utan det som finns innanför pannbenet som är det viktigaste. Möter dock mycket tuffare motstånd än tidigare, och det blir spännande att se om han ändå kan lösa uppgiften? 4 Camp Nou har visat bra kapacitet för klassen och jagar här andra raka segern med Johnny Takter i sulkyn. Loppets drag 8 Quiz Töll bjöd färske V75-vinnaren Rigel Face på en match ända till mållinjen senast och blir farlig med lite klaff på bitarna.

V75-2: Kapabel duo möts

Kapabla 2 Kash Brodda har galopperat i sina fyra senaste starter, men ändå tagit två segrar. Hon är kvick bakom bilen om hon sköter sig. 7 Raspberrysky är även hon kapabel för klassen och klart gynnad av att kunna tävla utan skor på hovarna. Speedige 9 Simb Senta satt fast med vinstkrafter i V75 i lördags. Pass upp!

V75-3: Det blir full fart

Fjolårets elitloppsfinalist 5 Royal Fighter har fått några lopp innanför västen och slipper fightas mot On Track Piraten den här gången. Årsdebuterande 8 Target Kronos tog en snygg spetsseger i BC-finalen näst senast – möter nu guldhästarna för första gången. Skrällen 3 Art On Line höll farten bra i spåren bakom Nuncio senast, och trivs extra bra med Johnny Takter. Kan skrälla!

V75-4: Stallformen i topp

Ett stayerlopp där kapable 2 Ulisse Kronos har fått en bra uppgift på papperet. Årsdebuten löstes på bästa vis och "Ludde" har stallformen på topp! 5 J.H.Mannerheim var med i samma lopp och galopperade i segerstriden på upploppet. Får revansch nu? 20 meter bakom startar 10 Umberto Axe, som visade bra styrka vid sin seger över lång distans senast.

V75-5: Trivs i spets

7 Young Farmer tog skalpen på segerstaplaren Master Crowe från spets senast och körs offensivt igen. 3 Zenit Brick tog en komfortabel spetsseger i V75 näst senast och läget borgar för en bra position igen. Startsnabbe 1 Re Doc fick inte aktionen att stämma på det krävande underlaget senast – trivs i spets. Skrällarna 4 Cupido Sisu och 6 Hertig Shim har båda formen på topp och är två prisvärda streck.

V75-6: Laddas tufft

1 Linus Boy har bra kapacitet för klassen när han håller sig till rätt gångart. Kan öppna snabbare än vad ryktet säger. 2 Replay Pellini vann från spets i V75 näst senast, och blev fast med lite krafter i finalen på Solvalla. Laddas tufft nu! 5 Quattro Töll är en kvick sprinter som trivs att tävla utan skor.

V75-7: Ringrostig debut

Frontrunnern 1 You Know Me jagar här sin femte raka seger, men han får bekänna färg då det är tuffare emot nu. 4 Thaiger Exclusive var lite ringrostig i årsdebuten i ny regi och kan bättre. 2 The True F. var den som vann loppet, trots ett lopp utvändigt. Laddas tufft! Formtoppade 6 Mellby Duke är gynnad av det tuffa utgångstempot och blir inte lätt att stå emot över upploppet. 9 Hank Von Håleryd har smygläget.

Bästa Drag 1: 8 Quiz Töll (V75-1)
Bästa Drag 2: 7 Raspberrysky (V75-2)
Prisvärd Skräll: 3 Art On Line (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

21
februari
2017

Stormvarning för ett Amazing drag

V75 Eskilstuna lördag 25 februari

Sundbyholms travbana i Eskilstuna tar över stafettpinnen och står som värd för V75 på lördag. On Track Piraten jagar sin åttonde raka V75-seger! Jag stormvarnar för ett "Amazing" drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Härdad i Guld

Stoeliten inleder omgången där formtoppade 6 Indoor Voices får många anhängare. Hon fick inte tag i Erica i V75 Champions senast, men får ändå klart godkänt för sin andraplats. Speedige 9 Jetset drogs med hals-problem näst senast, därav den blekare insatsen. Senast var hon gott gåendes genom sista kurvan, men valde fel rygg och galopperade med sparade krafter 200 kvar. Starke 2 Pasithea Face tillhörde kulltoppen i fjol och går nu upp mot äldre ston för första gången. 1 Fly The World har härdats mot hingstarna i Guld på slutet och fick lite sparade krafter bakom On Track Piraten senast. Går ner i klass nu.

V75-2: Ett Amazing drag

En öppen Spårtrappa där en skräll ligger på lut. 14 Qatrine Gel är i sitt livs form och har varit riktigt bra i två raka andraplatser i V75 på slutet, och kan runda hela gänget trots läget. Draget 8 Xanthis Amazing har gjort det mycket bra mot hingstar i tre raka V75-starter, och fick lite sparat i finalen senast. Lättare emot nu! 3 Alvena Ullabella har fått ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi.

V75-3: Åttonde raka?

Segerstaplaren och Dalarnas stolthet 5 On Track Piraten jagar sin åttonde raka V75-seger! Han har åter haft tur i spårlotten och blir givetvis svårfångad i ledningen igen. Kapable 8 El Mago Pellini gör comeback efter sju månaders frånvaro, men kanske ändå är förste utmanare? 4 Narold Vox höll farten mycket tappert utvändigt On Track Piraten senast och är gynnad av lång distans. Skrällen 6 Claes Boko ser formstark ut och gick i mål med sparat senast.

V75-4: Får revansch nu?

3 The Swede visade mycket bra moral när han segrade utvändigt ledaren senast, och "Svensken" är inne i en bra utvecklingsfas. Draget 2 Alorac Mathbell kördes passivt och galopperade i speedkörningen mitt på upploppet senast. Är ute efter revansch nu! 12 Tournado Dream radar upp bra prestationer i V75, och står fortsatt perfekt inne i klassen på pengarna.

V75-5: Tuff startrusning

Ett rivigt sprinterlopp. 5 Queer Fish blev för hetsig och kunde inte hushålla med krafterna i ledningen över den långa distansen senast. Körs offensivt igen och är kanske hästen att slå? Formtoppade 2 Erica är en kvick märr, som här jagar tredje raka spetssegern på kort tid. Från vårt östra grannland kommer 4 Vind Farming, som är vass på speed och körs av en finsk toppkusk.

V75-6: Flaggan i topp

Öppet lopp för lägsta klassen där det är flera om budet. 6 Rigel Face forcerades till spets trots ett bakspår senast och kan bli svårfångad igen. 5 Uppohoppa tog en komfortabel spetsseger senast och är även han kvick bakom bilen. Skrällen 11 Actual Star föll med flaggan i topp senast och är prisvärd.

V75-7: Dansk utmanare

2 Mellby Collector blev punktmarkerad senast och hade sparade krafter. 3 Order To Fly har fått två lopp i kropp, är gynnad av att tävla på hemmaplan. 5 Springover gick i mål med sparat senast och får Takter i sulkyn nu. Kapable 9 Alamo Boko höll farten tappert utvändigt ledaren i comebacken, och är en tuff dansk utmanare!

Bästa Drag 1: 8 Xanthis Amazing (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Alorac Mathbell (V75-4)
Prisvärd Skräll: 11 Actual Star (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

14
februari
2017

Pokemon Ås står på tur för seger

V75 Axevalla lördag 18 februari

Axevalla på Skaraslätten står som värd för lördagens V75. Där är långt det till mål när man svänger in på landets längsta upplopp. Pokemon Ås är bästa draget – Diggers Elias skräller.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Två lopp i kroppen

2 Calypso Am har formen på topp och har visat bra styrka i två raka segrar. Är gynnad av lång distans. 4 Top Yllit tog en komfortabel spurtseger i ett överpacat lopp från fjärde utvändigt senast, och har även han två raka segrar i bagaget. Är dock trevande ut. Draget 5 Picasso Tilly har två formhöjande lopp i kroppen och får nu Örjan Kihlström i sulkyn. Pass upp! Formtoppade stall Claes Sjöström jagar tredje raka segern med starke 11 Reggae Hall, som hoppas på hårt tempo i täten.

V75-2: Örjan i sulkyn

Ett stayerlopp för ston där en skräll ligger på lut. 15 Makera tog en kämpaseger utvändigt ledaren i V75 senast och har formen i stigande, men hämmas av ett stängt spår på tillägg.4 Pearl Face var med i samma lopp och reparerade en galopp 1400 kvar på ett bra vis fram till en tredjeplats. Har kapacitet som duger i felfritt lopp. Innerspårets 1 Juliana har ännu inte spräckt segernollan, men har visat uppåtform i de senaste starterna och får nu Örjan i sulkyn för första gången. 9 Baharat är mycket vass på speed och jagar fjärde raka segern!

V75-3: Offensivare nu?

 

Ett lärlingslopp med 15 hästar bakom bilen, där vi hittar omgångens drag! 15 Make It Quick gjorde ett mycket tappert lopp utvändigt ledaren senast och står på tur för en seger. Men kusken vann bara ett lopp på 55 starter i fjol och är orutinerad. Draget 10 Pokemon Ås kördes passivt senast och gick i mål med sparat. Körs av fjolårets Komet och förhoppningsvis lite offensivare upplägg nu.

V75-4: Springer i kringlor

I fredags blev han framröstad som årets häst 2016 med 86 procent av rösterna, och idag gör han lite överraskande årsdebut redan i mitten av februari. 7 Nuncio har tränat hela vintern för en eventuell start i Prix d'Amerique, som tyvärr inte blev av, och han har givetvis inga problem att springa kringlor runt det här gänget.

V75-5: Trots tung resa?

1 Persimmon Face försvarade sitt innerspår bakom bilen näst senast, när han tog en komfortabel spetsseger. I V75 senast tog han också hand om ledningen, men blev entömd och galopperade efter ett halvvarv. Kapable 8 Can Lane var med i samma lopp och gjorde även han bort sig med en startgalopp när bilen släppte. Har styrka att vinna trots tung resa.

V75-6: Hästen att slå

Spelvänligt "Lördagslopp". 7 Benjamin Evo tog en mycket enkel spetsseger i första starten för Veijo Heiskanen senast, och kanske är hästen att slå i loppet? Starke 8 Balfour har ett par formhöjande lopp i kroppen och körs troligen offensivt direkt. 9 Cash Converter reparerade en galopp 1200 kvar på bästa vis i V75 senast och kan duga. Färske V75-vinnaren 15 Magic Happens hämmas av stängt startspår.

V75-7: Prisvärd skräll

Ett sprinterlopp där 1 Globalsatisfaction kan bli svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår, trots att han gör sin första start i Silverdivisionen. 9 Beppe Am galopperade in i första sväng senast, men han såg taggad ut! Skrällen 6 Diggers Elias blev dragen sist i en kall rygg i V75 senast, men spurtade vasst när han väl fick fritt och är prisvärd på strecken.

Bästa Drag 1: 5 Picasso Tilly (V75-1)
Bästa Drag 2: 10 Pokemon Ås (V75-3)
Prisvärd Skräll: 6 Diggers Elias (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

07
februari
2017

Världens bästa dalahäst garderas

V75 Solvalla lördag 11 februari

V75-finaler med prestigefyllda "V75 Champions", där de 15 bästa kuskarna drabbar samman. Världens bästa dalahäst On Track Piraten får sällskap av skrällen Claes Boko i V75-3.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tufft upplägg igen

8 M.T.King Of Cash har visat upp en styrka som få besitter i två raka V75-segrar. Täta starter och troligen ett nytt tufft upplägg drar ner möjligheterna i min bok. 1 Linus Boy har fått några formhöjande lopp i kroppen och visade bra styrka vid sin spurtseger i V75 senast. Men han får svårt att försvara sitt innerspår och läget kan vara en fälla. 5 Önas Igor är spetsfavorit, men kanske är allra bäst över kort distans. 10 Mellby Duke har släppt till rejält och flyger lågt över upploppet igen.

V75-2: Tål inget strul

Ett spelvänligt lärlingslopp med 15 ston utspridda på tre volter. De två bästa hästarna på papperet 13 Red Rose America och 15 Jetset står med dubbla tillägg och det får inte bli något strul under slutrundan om de ska hinna fram till seger. 3 Sangria Knight blir allt bättre i sin nya regi och är mitt drag i loppet. Skrällen 5 Qatrine Gel var en positiv överraskning senast och kan duga med lite klaff på bitarna under vägen.

V75-3: Lite lockande

Världens bästa dalahäst 3 On Track Piraten har åter haft tur i spårlotten, och jagar här sin sjunde raka seger! Han blir dock enormt stor favorit och det är därav lite lockande att gardera. 5 Royal Fighter var klart uppåt som tvåa efter Piraten senast och bjuder upp till dans igen från ledningen. Spurtstarka 2 Claes Boko får ett perfekt smyglopp i den främre träffen.

V75-4: Styrka som signum

En öppen final för lägsta klassen där det är flera om budet. 2 Lövdala Principito har visat mycket bra styrka i två raka V75-starter och körs offensivt igen. Styrka har även 3 Alorac Mathbell som signum, kan vinna det här loppet den tunga vägen. 11 Tournado Dream var mycket rejäl vid sin försöksseger på Färjestad och ska inte nonchaleras trots läget

V75-5: Tuff utmanare

De flesta superlativen har väl redan skrivits om segerstaplaren 6 Master Crowe, som senast tog seger nummer 15 i den 18 starten. Den lille krigaren från Hallandsåsen verkar vara helt komplett, och fixar väl även täta starter utan problem. Det är många skrällar som lurar i vassen om favoriten har en sämre dag. Den finska gästen 2 Mountain Cleaver spurtade mycket vasst när hon väl fick fritt senast och är tidig vid gardering. Speedige 9 Barkevious Mingo såg glimrande ut med sparade krafter vid sin spetsseger i försöket och är en tuff utmanare.

V75-6: Tuff uppgift

"V75 Champions" är ett prestigefytllt lopp för de bästa V75-kuskarna under fjolåret. Starke 15 Udo's Oiler ska ta in två tillägg över medeldistans, och har ingen lätt uppgift. 12 Usain Henna står 20 meter bättre till nu och är loppets drag. 1 Erica leder loppet i det längsta.

V75-7: Klar vingelrisk

8 Aron The Baron har övertygat i två raka V75-segrar, men riskerar att hamna på vingel i spåren nu. 1 Zenit Brick tog en komfortabel spetsseger senast och siktar på dacapo. Spurtstarka duon 9 Beppe Am och 11 Carabinieri kommer in i matchen om tempot varit högt uppskruvat i täten under vägen.

Bästa Drag 1: 3 Sangria Knight (V75-2)
Bästa Drag 2: 12 Usain Henna (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Claes Boko (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39