21
december
2017

Nicklas' Piraya har bästa bettet

Axevalla dukar upp med sent V75-trav dagen innan julafton. Segerrika Southwind Feji vinner första avdelningen, om inget oförutsett händer, och i stayerloppet ska Nicklas Westerholm ha bra chans med sin On Track Piraya.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Saknar motstånd
8 Southwind Feji kan gå riktigt långt om hon fortsätter i samma stil som hon börjat sin travkarriär på. Tolv segrar på 14 starter talar sitt tydliga språk och ingen i detta fält ska ha något att sätta emot när hon kommer dundrande. Mest intressant är annars 2 Talapon, som sett riktigt morsk ut i ny regi men som kan få problem med andraspåret. 5 Unique Amok har resurser som räcker långt men måste visa form innan hon känns aktuell.
V75-2: Skip med Kontio
3 Skip Beau har, liksom den troliga vinnaren i föregående avdelning, också lätt för att vinna lopp. Sju av 17 har det blivit och när han nu förstärks med Jorma Kontio i sulkyn är han förstås helintressant. Då han kan lägga iväg bra ligger vägen öppen för ledningen och därifrån blir han svår att rå på. En som kan det är 4 Elway Am, trots orutinen. 12 Fontaine Brodde hade varit intressant från ett bättre läge men behöver tempo för att ha någon chans.
V75-3: Bergh rubbar Luis
7 Scellino Luis är troligen bäst i det här gänget men har inte startat på länge och har dessutom dragit en halv nitlott i spårtombolan. Han kan förstås vara för bra för övriga ändå, men som 4 Coktail Fortuna sett ut i Robert Berghs regi blir han svårslagen. Ett typexempel på ”form slår klass”. Bakom är det rätt öppet men Torbjörn har hittat en bra uppgift för 3 Origo Tilly, som kan slå till med lite klaff. 6 Fly The World hade sparat i guld i lördags men det är kanske lite långsökt att tro att hon ska räcka ända fram.
V75-4: Cash till Danmark
2 Cash Valley kan nog komma att bli Danmarks bästa häst, om han inte redan är det. Bra chans till spets och slut. 5 Global Raceway är också en riktig klippare. Senast såg han tankad ut som fastlåst i Klass II-finalen, men frågan är hur tränarbytet påverkar honom.
V75-5: Unheard skräller?
2 Flight Danseur har, som så många andra hästar, fått ett lyft hos Nicklas Westerholm. Senast visade hon att skor inte är några problem och här-ifrån kan det bli tidig ledning och då ska hon slås. 6 Baja Rosa Akema ska förstås också räknas i ett tidigt skede, speciellt som hon nu bara möter ston. Passa 10 Unheard Of, som har en bra avslutning. Hon kan skrälla.
V75-6: Pirayan hugger
15 Antonio Trot blir förmodligen favoritspelad och det är väl inget fel - Timo Nurmos´ fyraåring kan springa hela dagen utan att bli trött. Läget med bakspår på tillägg och det faktum att han strula till det för sig ibland gör att 7 On Track Piraya känns mer spelvärd. Han såg lysande ut i enkelt gäng senast.
V75-7: Öppet - Sambuca?
5 Sambuca Knight kan vara lösningen i en öppen avslutning. Han har tidigare visat klass i rätt tuffa gäng och är gynnad om han skulle nå ledningen, vilket i och för sig inte alls är säkert. 8 Highspirit debuterar för Flemming men har sin gamla tränare i vagnen. Duon måste passas, trots läget. Vad kan 2 Dokonjo göra?

Bästa Drag 1: 7 On Track Piraya (V75-6)
Bästa Drag 2: 4 Coktail Fortuna (V75-3)
Prisvärd Skräll: 10 Unheard Of (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

12
december
2017

Två spetsdrag lyser starkast

V75 Gävle lördag 16 december

Gävle serverar en blandad kompott med Gävle Stora Pris, DubbelCupen final och E3 Revanschen – som russinen i kakan. Två spetsdrag lyser starkast i vintermörkret.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Lättare motstånd
Ett sprinterlopp för näst högsta klassen, bara nio hästar till start. 3 Lincoln Lawyer kommer från en överlägsen spetsseger på Eskilstuna, som togs med bra spänst och med lite krafter sparade. Det sistnämnda hade även 1 Han Herred, som fastlåst i Solvalla Grand Prix bakom vinnande Cyber Lane. Möter lättare motstånd nu och är loppets givna drag! 7 Victor A.U. och 9 Valeur är båda härdade i klassen och räcker långt med lite klaff. Explosive 8 M.T.Insider kanske laddas för ledningen, trots spår längst ut på vingen.
V75-2: Obesegrat ekipage
Öppet stayerlopp för lägsta klassen. 1 Puketorps Julius är kvick ur volten och med offensive Klaus Kern vid spakarna är taktiken given. 3 B.B.S.Jhonny kan också lägga ivär raskt från början. Har ett formhöjande lopp i kroppen och blir intressant med Erik Adielsson i sulkyn. 10 Prediction är obesegrad med Mads H Nielsen i sulkyn efter tre försök.
V75-3: På tur för seger
Gävle Stora Pris för högsta klassen. 1 Spitcam Jubb har spetsläge där han trivs som bäst, men jag sätter ett stort frågetecken för dagsformen. Starke 4 Order To Fly är uppåt med lopp i kroppen. 8 Zenit Brick har skött sig bra i tre starter i högsta klassen och står på tur för en seger. Vinterns häst 2015 9 Digital Ink har fyra lopp i kroppen efter drygt två års frånvaro och närmar sig toppformen.
V75-4: Växer med uppgiften
DubbelCupen, final för kallblod. Klasshästen 8 Månprinsen A.M. har sett uppåt ut i två raka segrar och kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck av spelarkollektivet. Med dubbla tillägg startar även 12 Odin Tabac, som trots sina 14 år ser ut som en unghäst. Han är kvick ur volten och kanske kan skaffa sig ett försprång gentemot storfavoriten. 4 Alfie är i sitt livs form och växer med uppgiften hela tiden. Skrällen 7 Eldvin galopperade bort en trolig seger när luckan kom mitt på upploppet senast.
V75-5: Smaskigt läge
Den tidigare förbrytaren 8 Titan Brodde har hittat sig själv i ny regi och uppträder numera som säkerheten själv. Han har fyra segrar på de fem senaste, men det är vingelrisk från spåret och det krävs en riktig topprestation om det ska bli seger. 7 Global Trader var hårt betrodd i V75 på Åby, men satte inte en fot rätt i starten, gynnad av bilstart nu. 1 Mellby Emeralds står perfekt inne i klassen och har fått ett smaskigt läge.
V75-6: Prisvärd skräll
E3 Revanschen för treåriga ston. 1 Virunga tog en komfortabel spetsseger när hon slog flera av dagens konkurrenter senast. 10 Romance Amok flög lågt till slut som närmast sörjande i samma lopp och utmanar med klaff. Skrällen 3 Drizzle C.C. såg fin ut som fastlåst senast och är prisvärd.
V75-7: Snyggt inmatchad
8 National Prince jagar femte raka segern från spåret längst ut på vingen. 9 Araw Hoss imponerade stort vid sin seger i andra starten efter hela två års frånvaro senast! 4 Island Life är snyggt inmatchad i klassen och laddas tufft för ledningen. Spurtstarke skrällen 11 Importedfrmdetroit gillar det tuffa tempot i täten.

Bästa Drag: 1 Han Herred (V75-1)
Bästa Drag: 1 Mellby Emeralds (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Drizzle C.C. (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

05
december
2017

Formstall drygar ut julkassan

V75 Åby lördag 9 december

Åby står som värd för lördagens V75-omgång, där Legolas Minne hedras i högsta klassen. De bästa dragen och skrällen kommer från tre riktiga formstall, som drygar ut julkassan!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Stallform i topp
Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder. 1 Global Trader drog tåget i tredjespår över sista långsidan i Klass II-finalen och visade bra styrka. Läget borgar för ett bra smyglopp i den främre träffen. 3 Wingait Erik har inte haft någon tur med positionerna i två starter, efter sin spurtseger i V75 på Örebro. Stefan Persson har stallformen på topp! 7 Minnestads El Paso med amatören Rebecca Dahlén i sulkyn är ett formstarkt ekipage.
V75-2: Stor i nederlaget
Ett stolopp. Den troliga ledaren 1 Ile Saint Louis har tagit två segrar på tre starter i Timo Nurmos regi och leder loppet i det längsta. Draget 13 Ulriika Highness har två formhöjande lopp innanför västen, och var stor i nederlaget när hon blev snuvad på segern av Swish Lane på Åby. 11 Delicious Grim och 9 Global Tendency är båda härdade i rikstoton och duger gott med lite klaff på bitarna.
V75-3: Dam bjuder upp
Bara åtta hästar till start i Guld, tillika Legolas Minne. 2 Västerboonthenews är i sitt livs form och tog en komfortabel spetsseger i Silverhästen på Solvallla. Det blir ett offensivt upplägg igen, men det saknas inte motstånd. Klasshästen 5 B.B.S.Sugarlight kommer till start med två raka segrar efter ett par månaders frånvaro och ställer en fråga om taktpinnen när bilen släpper. Skadeförföljde 3 Solvato har ett nyttigt lopp i kroppen efter ett halvårs frånvaro och gör en spännande start. Skrällen 4 Geisha Sund är en stentuff märr som bjuder upp till dans trots att hon är omringad av idel herrar.
V75-4: En tuff match
Ett spännande stolopp för näst högsta klassen där snackhästen och segerstaplaren 4 Kash Brodda jagar femte raka. Hennes senaste seger utvändigt ledaren i Diamantstoets final var femstjärnig! Innerspåret 1 Well Done La Marc trivs extra bra med tätkänning och bjuder favoriten på en tuff match. Spurtstarka 11 Schatzi Fayline gillar det tuffa tempot i täten.
V75-5: Flyger lågt till slut
Den lägsta klassen ser öppen och streckkrävande ut. 1 Callmesally laddas allt vad tygen håller för att försvara sitt innerspår. 2 Ribaude har mycket bra spring i benen för klassen och flyger lågt till slut. Skrällen 12 Olle Rols är på väg att släppa till rejält och har styrkan som bästa vapen.
V75-6: Behaglig resa
Tuff laddning från flera händer när bilen släpper. 1 Sambuca Knight imponerade så smått vid sin spetsseger senast och lär laddas. 3 Global Trust spurtade ettrigt på Eskilstuna. 9 Wingait C.H. har ett par formhöjande lopp i kroppen och kan få en behaglig resa fram till upploppet.
V75-7: Tar inga fångar
Frontrunnern 1 Angel Of Attack hade åter tur i spårlottningen, men har ingen seger över lång distans på sju försök. 5 Heartbreaker V.S. har ett nyttigt lopp i kroppen och rätt förutsättningar nu. Den danska stridsmaskinen 7 Frozen har hittat formen igen och tar inga fångar! Starke 2 Danne Edel var tapper i nederlaget när han blev snuvad på segern av Alfas Da Vinci senast.

Bästa Drag: 13 Ulriika Highness (V75-2)
Bästa Drag: 1 Well Done La Marc (V75-4)
Prisvärd Skräll: 4 Geisha Sund (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

28
november
2017

"Gubben i lådan" har en julklapp

V75 Jägersro lördag 2 december

Svensk Uppfödningslöpning står på menyn när V75 avgörs på Jägersro. Vi har en spelvänlig omgång framför oss där Robert Bergh sitter upp bakom dagens bästa drag. ”Gubben i lådan” har en tidig julklapp.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Raja Mirchis duo
Ett voltstartslopp inleder där treåringarna har 20 meters försprång mot sina ett år äldre konkurrenter. 6 Spickleback Face har vunnit sex av tio starter, och senaste segern trots en galopp under vägen var riktigt imponerande! 2 Neelix är en maffig typ under utveckling, som även han har Raja Mirchi som pappa. Mycket avgörs troligen vem som är först ner till sargen. På tillägg räknas främst 7 Deimos Racing, som visserligen fick utstå tuff mangel av Rajesh Face i ledningen senast, men ändå vek in årorna för tidigt och kan bättre än så.
V75-2: Skräll med klaff?
Kapable 5 Man Of Steel har fem segrar på sex starter och verkar vara något utöver det vanliga. 1 Ready K.K.Hall tog två övertygande spetssegrar utan skor på hovarna i oktober, nu blir det skor. Den danska gästen 7 Cash Valley tog en enkel spurtseger på Lunden och har bra spring i benen. Formtoppade Johan Untersteiner selar ut 11 Doyoucash In, som är härdad i rikstoton och kan skrälla med klaff.
V75-3: Spetsstrid avgör?
Den näst högsta klassen har bara lockat nio startande! Frontrunnern 5 Angle Of Attack har rätt förutsättningar och blir svårfångad från sin önskeposition. 6 Onceforall Face har gjort flera bra prestationer i Jeppe Juels regi och ska nämnas med respekt. Hemmahoppet 7 Jairo har formen på topp och utmanar om han slipper vingel i spåren. Skrällen 4 Pajas Face är mycket kvick benen och Örjan Kihlström hoppas få luckan när man svänger in på upploppet.
V75-4: Luddes snackhäst
I Svensk Uppfödningslöpning har Svante Båth lyckats kvala in hela fem hästar, där jag håller 4 Global Velcome som den hetaste. Snackhästen 3 Smokin Joe är tidernas snabbaste tvååring på svensk mark, när han segrade på 1.12,6/1640a redan i sin tredje start! Per Nordström har två kapabla motbud i 2 Önas Nougat och 9 Filur Sisu, som båda gjorde det bra i uttagningen.
V75-5: Härlig spänst
2 Fidagu U.R. tog en komfortabel spetsseger senast och laddas mot ledningen igen. 7 Platon Face har haft en härlig spänst i benen vid sina senaste segrar och räds inte ett tufft upplägg. Den spurtstarka duon 9 Wingait Erik och 11 Showman Brodde gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Duger gott
Stayerlopp. 8 Whisky Akema har imponerat rejält i två raka segrar och räknas tidigt trots spåret. Untersteiners duo 9 Sobel Conway och 10 Staro Ivy League flyger lågt med klaff. Skrällen 7 Apapmand duger gott i klassen, har bra styrka.
V75-7: Tuff nöt att knäcka
Klasshästen 4 Cruzado Dela Noche har ett formhöjande lopp i kroppen och är en tuff nöta att knäcka. 3 Dante Boko laddas mot ledningen och leder loppet in på upploppet. 1 Tripolini V.P. gjorde ett starkt lopp på Bjerke och har läget. 6 Caid Griff har suttit fast med sparade krafter i två raka starter.

Bästa Drag: 6 Spickleback Face (V75-1)
Prisvärd Skräll 11 Doyoucash In (V75-2)
Prisvärd Skräll: 4 Pajas Face (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

21
november
2017

Två skrällar med hög potential

V75 Solvalla 25 november

Solvalla står värd för lördagens V75-finaler. Jag håller spurtstarka Wingait Erik som omgångens bästa drag, och varnar för två spurtstarka skrällar med hög potential.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vi har bra minne
Omgången inleds med en bronsfinal där klassklättraren och segerstaplaren 10 M.T.Joinville jagar sin sjätte raka seger! Han har krossat allt motstånd på sin väg till finalen och även nu kan vi räkna med ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig. Kapable skrällen 2 Västerbo Exact uppträdde segt och tävlade under pari senast, men vi minns hans upphämtning efter startgalopp på Färjestad, som var femstjärnig! 9 Obi Degato har hittat nya växlar utan skor på hovarna och flyger lågt med lite klaff på bitarna.
V75-2: Jagar fjärde raka
I Diamantstoets final har snackhästen 6 Kash Brodda fått en skräddarsydd uppgift från sitt springspår. Efter några tveksamma insatser har hon skärpt till sig och jagar här fjärde raka. Hon utmanas främst av spurtstarka 10 Erica och starka 12 Bula Bula Am, som båda har formen på topp och nu får nya kuskar i vagnen.
V75-3: Viktig spetsstrid
Spetsälskande 1 Cab Hornline hade tur i spårlottningen och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. Men det är flera som är ute i samma ärende. Det gynnar den spurtstarka duon 7 Generaal Bianco och 9 Rolex Bigi. Formtoppade 11 Valeur trivs extra bra med Sandra Nordemo, de har nio segrar tillsammans. Startsnabbe skrällen 4 M.T.Insider får ett smyglopp i främre träffen, Björn Goop gör debut i sulkyn.
V75-4: En skräll på lut
En mycket jämn final för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 1 Rhesos Face tog en säker spetsseger på Jägersro, men han fick sträcka på sig för att hålla undan för spurtstarka 4 Baja Rosa Akema. 5 Global Takeover var med i en 1.06,5-öppning första halvvarvet på Bjerke, och får med tanke på det godkänt för sin fjärdeplats. Jag gillar spurtstarka draget 7 Wingait Erik, som är på väg att släppa till ordentligt. 9 Uncle Di Poggio är svårbedömd, men har bra inställning till sitt jobb när han visar sig från sin bästa sida.
V75-5: Öppnar upp loppet
I guldfinalen förväntar jag mig en tuff spetsstrid mellan 1 Västerboonthenews, 2 On Track Piraten och 7 Dante Boko. Den kan kosta mer än det smakar och öppnar upp loppet. 5 Zenit Brick spurtade bra bakom Lionel på Bjerke och står på tur för sin första seger i Gulddivisionen. 10 Reckless tog en övertygande seger under sadel i monté senast.
V75-6: Veckans snack
Den senaste veckans snackis 2 Diamanten gör sin första start i Stig H Johanssons regi. Kullettan 3 Cyber Lane förstärkte sina aktier efter sin enkla spetsseger i BC-finalen senast. Spurtstarka duon 8 Love Matters och 11 Makethemark hade ingen tur i spårtombolan.
V75-7: Bättre med körspö
2 Now Or Never Flair imponerade stort när han blåste runt gänget från sista plats under slutrundan senast! 3 Masterglide biter ifrån sig extra bra i ledningen och körs offensivt. 5 Joe Martini ser kanske inte så mycket ut för världen från sidan, men har ett löphuvud av guld. Skrällen 9 Santiago Kyu var lite seg på Bjerke, men tar i bättre med körspö.

Bästa Drag: 7 Wingait Erik (V75-4)
Prisvärd Skräll 2 Västerbo Exact (V75-1)
Prisvärd Skräll: 9 Santiago Kyu (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

14
november
2017

Hög klass när V75 gästar Norge

V75 Bjerke lördag 18 november

V75 avgörs på Bjerke travbana utanför Oslo på lördag. Spännande lopp med hög sportslig klass! Björn Goop och Robert Bergh sitter upp bakom mina två spetsdrag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Hästen att slå?
Ett stayerlopp över tre varv med 15 ekipage utspridda över fyra volter. På startvolten hittar vi 7 Farouk B.R. som visade finfin styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast, hästen att slå i loppet? 5 Perfect King och har gjort tre starter i Daniel Redéns regi och står på tur för en seger. På tre tillägg startar en formstark duo i 14 Victory Kåsgård och 15 Onceforall Face, som inte har någon lätt uppgift på papperet. Av de norska deltagarna ser vi främst upp med grundkapable 10 Double Spin och starke 4 Darco, som är mycket gynnad av den dryga distansen.
V75-2: Svårfångad i spets
Innerspårets 1 Aileron har startat från bakspår de två senaste och sett formstark ut. Nu blir det full laddning när bilen släpper och han är loppets spetsdrag. De är flera som utmanar. Hemmahoppet 6 Dancelli kommer till start med två raka segrar, och jag gillade vad jag såg vid hans överlägsna spurtseger näst senast. Spurtstarka duon 9 Shelby Glide och 10 Great King Wine ställer en fråga över upploppet om tempot varit högt uppskruvat i täten under vägen.
V75-3: Skräll med klaff?
Fjolårets Prix d’Amerique-trea 5 Lionel har fått ett formhöjande lopp i kroppen och fortsätter slipa formen inför stundande äventyr i Frankrike även denna vinter. 1 Super Ariel tog en snygg spurtseger i Sto-SM och räds inte att gå upp mot grabbarna. 2 Zenit Brick spurtade rappt över upploppet och tog sig förbi Lionel i C.L. Müllers Memorial, där även skrällen 12 Caid Griff satt fast med sparade krafter. 4 Pebbe Simoni möter tuffare hästar, men såg fin ut med allt sparat på Solvalla.
V75-4: Håller alltid tiden
1 Global Takeover kommer till start med tre raka segrar, men raden är lite väl smickrande. Kapable USA-importen 7 Muscle Mack kommer tillbaka efter skadeproblem och gör sin första start på 2,5 år! 8 Always On Time blåste runt hela gänget från bricka tolv på Åby, och det här är ingen bluff! Spurtstarka 11 Santiago Kyu står perfekt inne i klassen och flyger lågt.
V75-5: Stjärnorna hägrar
Ytterligare ett sprinterlopp där det blir full fart från start till mål. 1 Nobel Amok är på väg mot stjärnorna och blir svårfångad i jakten på fjärde raka. 10 Donatomite är missgynnad av bakspår, men mycket vass på speed vid klaff. 6 Heartbreaker V.S. har siktats hit – pass upp! 2 Photo Lavec har varit klart uppåt i två starter i ny regi.
V75-6: Få övermän
Världsrekordhållaren 2 Ferrari B.R. har få övermän när han visar sig från sin bästa sida, men han blandar och ger lite. Han måste vara på topp för att ta emot bland flera 3 Love Matters och 10 Muscle Hustle.
V75-7: Spännande fight
Axel Jensens Minneslopp för ston avrundar och här får vi se en intressant match mellan den färske Breeders’ Crown-vinnaren 3 Unrestricted från i söndags, den norske Stoderby-vinnaren 1 Madelen L.T.C., som gillar smygläget, den danske segerstaplaren 5 Bikini, som jagar sjätte raka, och startsnabba tuffingen 8 Bugatti Brick, som nu får Björn Goop i sulkyn för första gången. Spännande fight!

Bästa Drag: 7 Farouk B.R. (V75-1)
Bästa Drag: 1 Aileron (V75-2)
Prisvärd Skräll: 12 Caid Griff (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

07
november
2017

Bakspår stoppar inte mina drag

V75 Eskilstuna lördag 11 november

Det bjuds på en mycket spelvänlig V75-omgång när Eskilstuna dukar upp sin meny på lördag. Very Kronos och Gomez är bästa dragen trots att de startar från bakspår.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Viktig spetsstrid
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, som blir än mer lurigt då det är voltstart. 2 Cab Hornline var toppfin vid sin spetsseger på Åby och har formen i zenit. Men det blir inte lika enkelt att ta hand om takpinnen nu. 1 Linus Boy, 5 Valentino Strix och 6 Springover utkämpade en härlig fight på Örebro där det var hårt i mål. Mycket av loppet kanske avgörs om Springover är först ner till sargen från sitt springspår? Skrällen 12 Super Nice verkar trivas extra bra med Claes Sjöström i sulkyn, tillsammans är de obesegrade efter tre framträdanden.
V75-2: Bakspår ett plus
Ett spännande treåringslopp där det är flera om budet. 2 Harrington tog en komfortabel spetsseger senast och körs offensivt när bilen släpper fältet. 11 Very Kronos tog skalpen på självaste Villiam vid sin seger i uttagningen till Kriteriet näst senast. I finalen satte han inte en fot rätt och galopperade direkt, och bakspår kanske passar bättre för felfri avgång? 6 Neelix är en stor och maffig typ, som lägger mycket mark under sig när han håller sig till rätt gångart.
V75-3: Hästen i gänget
Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen. 5 Spring Erom tog spets i en mycket kvick öppning i en Supersprint på Jägersro 17/10, och kanske kan kuppa sig till front igen? 7 Cruzado Dela Noche är hästen i gänget och har kapacitet att vinna det här loppet flera vägar. 8 I Love Paris är en tuff märr, som inte räds att gå upp mot killarna. 2 Nadal Broline hade inte ork att utmana Readly Express i SM och kanske gillar att det är ett varv kortare nu.
V75-4: Mycket positiv
En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen. 7 Travolta Treb kommer till start med två imponerande spetssegrar i ryggen och blir svårfångad igen, om han är först ner till sargen? 6 Lady Vera var mycket positiv och visade finfin styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast. Grundkapable 14 Louie Brodde uppträder stabilare och har visat lite av sitt rätta jag i de senaste starterna.
V75-5: Drag med klaff
Ett jämnt lopp för lägsta klassen. 4 Ready K.K.Hall har varit klart uppåt utan skor på hovarna i två raka spetssegrar och laddas tufft för ledningen. 5 Hållihop pressade sig till spets i en tuff öppning senast och utmanar. 6 Rolex Broline och draget 10 Gomez har båda formhöjande lopp innanför västen och duger med klaff.
V75-6: Svårfångad
5 I’m Just A Sund har imponerat stort i fyra raka segrar i finländsk regi och blir svårfångad i ledningen. 10 Obi Degato tog en kämpaseger i V75 på Färjestad och står kvar i klassen. Skrällen 12 Erik Sting har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett helt års frånvaro från tävlingsovalen.
V75-7: Slipper kulltoppen
11 Titan Brodde har uppträtt som säkerheten själv i tre raka segrar, men går upp i klass nu från ett bakspår. 1 Carmine Am kotrade till seger i tveksam aktion senast och lever mycket på sin inställning. Skrällen 6 Track Angle gick upp mot kulltoppen i en BC-semi senast och kom tillbaka bra efter galopp. 2 Dajmen Am har bra form.

Bästa Drag: 11 Very Kronos (V75-2)
Bästa Drag: 10 Gomez (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Track Angle (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

31
oktober
2017

Daniel Redén blir hundraprocentig

V75 Bergsåker lördag 4 november

Skrällbanan Bergsåker står som värd för lördagens V75-jackpot. Daniel Redén tar med sig en duo i hästsläpet, och blir hundraprocentig - om mina två drag är först i mål.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vann åkandes
Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder. 6 Araw Hoss har dragits med skadeproblem efter sin andraplats i det finska derbyt 2015. Men har nu fått två formhöjande lopp innanför västen efter nästan två års frånvaro – och vilket lopp han gjorde senast när han krossade ledaren och vann åkandes på fina 1.11,5/1640a! Björn Goop sitter nu upp bakom egentränade 1 Bryssel, som inte är någon bluff. Han gjorde bort sig med startgalopp i comebacken efter några månaders frånvaro, och då Björn ändå gör den dryga resan till Sundsvall får vi förmoda att formen är den rätta.
V75-2: Flera håller andan
Att 1 Global Trackmaster är den bästa hästen i den lägsta klassen råder det inget tvivel om. Han flög lågt över upploppet efter sin startgalopp i V75 på Färjestad, och tävlar mest emot sig själv. Han har dock galopperat i båda sina starter bakom bilen, och det är nog många av spelarna som håller andan när startbilen släpper fältet. 6 Global Trader har visat form i två raka V75-starter och får Örjan Kihlström i sulkyn. 8 Bicc’s Lamborghini blev fast med sparat senast. Han öppnar kvickt, och kanske körs i spets den här gången?
V75-3: Vi minns tillbaka
Ett spelvänligt kallblodslopp där en skräll ligger på lut. 4 Gustav E. har hittat nya växlar under sommaren. I V75 senast höll han farten mycket starkt utvändigt B.W.Sture sista varvet, som knappt slagen. Segerstaplaren 6 Lome Annar har vunnit elva av 19, men går upp i klass nu och får bekänna färg. 11 Närby Panik får nu Peter Eriksson i vagnen igen, och vi minns deras skrällseger efter galopp i V75 på Solänget den 9/9.
V75-4: Jagar nionde raka
Ett spännande stolopp där obesegrade 8 Izzy kommer till start med åtta raka segrar och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Det är dock andra förutsättningar nu med långresa och bakspår i volten för det fyraåriga stoet. På första tilläggsvolten hittar vi 11 Ellieann, som vill kopiera sin överraskande skrällseger från V75 på Bergsåker 26/8. Från framspår passar vi formtoppade duon 1 So Nobel Gede och 6 Pastell Tilly.
V75-5: Förnuft till fånga?
Ett sprinterlopp där vi kan förvänta oss en mycket tuff spetskörning mellan 4 Michelangelo Ås och 5 Angel Of Attack, som kan kosta mer än det smakar, om nu inte Robert Bergh tar sitt förnuft till fånga och backar ner i rygg? Draget 10 Don’t Mind Me gillar det tuffa empot i täten och flyger lågt till slut.
V75-6: Bra intryck
6 Nuncio floppade i V75 på Örebro, men fortsätter ändå sin marsch mot Frankrike i vinter. Draget 4 Tobin Kronos gjorde ett formstarkt intryck efter sin startgalopp senast. 7 Digital Ink såg ut som en studsboll i uppvärmningen på Åby, men blev för löpglad i loppet.
V75-7: Härdat skrällbud
2 So Gå Ikaros har imponerat stort i två raka och fortsättning lär följa. 6 Liam Dana öppnar kvickt bakom bilen med Erik Adielsson i sulkyn och vill till ledningen. 7 Lukas Bris är härdad i rikstoton - står på tur.

Bästa Drag-1: 10 Don’t Mind Me (V75-5)
Bästa Drag-2: 4 Tobin Kronos (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Närby Panik (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

24
oktober
2017

En kvick Pajas skräller i Silver

V75 Jägersro lördag 28 oktober

Det är Jägersro som står som värd när V75-omgången avrundas med anrika C.L. Müllers Memorial. Örjan Kihlström kör bästa draget – och en kvick Pajas skräller i Silver.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Skräll på lut?
Ett öppet stayerlopp över tre varv inleder där en skräll kan ligga på lut. 6 Ferrari River och 8 Sambuca Knight är båda uppåt i form och har en bra uppgift på papperet. Och här kan vi troligen förvänta oss ett offensivt upplägg tidigt i loppet. Från dubbla tillägg startar derbytvåan i Danmark, 15 Bali, som gjorde det mycket bra bakom stallkamraten Bvlgari Peak. Skrällen 13 Staro Ivy League har smygform och är klart bättre än resultatraden. Det finns flera som kan duga på startvolten, spännande!
V75-2: Formtoppat drag
Ett sprinterlopp där spetsstriden är extra värdefull. Draget 7 Now Or Never Flair och 9 Twigs Briard var med i samma lopp på Åby senast, och båda får bra betyg för sina pallplatser bakom Masterglide. 1 Batman Godiva är under utveckling, men går upp mot äldre hästar och blir troligen över från sitt innerspår bakom bilen. 11 Friend Of Nature är härdad i V75 och står bra inne i klassen. Med klaff.
V75-3: Rosa skrällbud
8 Mr Magnifique har radat upp mycket bra prestationer på slutet, som räcker och blir över till seger i den lägsta klassen. Fint stammade 9 Arsenal har bra spring i benen och är förste utmanare. Skrällen 12 Baja Rosa Akema är en kvick märr, som senast tog en överlägsen spetsseger åkandes med sparade krafter. 7 Doyoucash In kan bättre än senast och duger.
V75-4: Segerstaplare
En spårtrappa med 15 lärlingar bakom startbilen. Segerstaplaren 4 Southwind Feji har segrat i nio av elva starter och blir ett flitigt anlitat singelstreck i omgången. Läget går inte att klaga på, och visst är hon hästen att slå. 9 Kahleesi fick en nyttig ögonöppnare mot tufft motstånd senast, och får landets bästa lärling i sulkyn. Speediga skrällen 15 Bella Mont gjorde det bra som fyra i Derbystoet bakom Cash Crowe näst senast.
V75-5: Streckkrävande
Ett mycket öppet lopp på papperet där man nog inte ska snåla på strecken. Formtoppade 5 Silver Annie fortsätter att leverera och var bra som tvåa bakom Handsome Brad i V75 senast. Frontrunnern 12 Starzinner tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast, och är mycket effektiv när han får löpa ut fritt med tätkänning. Jag gillar 7 Comanche Moon, som jag tror att det finns en hel del utveckling kvar i.
V75-6: Kvick Pajas
Bra kvalitet på den näst högsta klassen där de två bästa hästarna 9 Generaal Bianco och 10 Rolex Bigi brottas med bakspår. Spetsfavoriten 5 Pajas Face är på väg att hitta tillbaka till vad han lovade som treåring. 3 Jairo har formen på topp och duger gott med lite klaff.
V75-7: C.L. Müllers
Stall Daniel Redén selar ut en intressant duo i 8 Linonel och den franska importen 1 Caid Griff, som gör debut i ny regi. 6 Västerboonthenews ställde en fråga och var inte långt efter Readly Express i SM. Startsnabba 3 Dante Boko har troligen siktet inställt på ledningen. 2 Reckless har form och står på tur för att spräcka årets segernolla. 7 Zenit Brick gör en spännande debut i högsta klassen.

Bästa Drag: 7 Now Or Never Flair (V75-2)
Prisvärd Skräll: 12 Baja Rosa Akema (V75-3)
Prisvärd Skräll: 5 Pajas Face (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

17
oktober
2017

Nuncio slipar formen inför Paris

V75 Örebro lördag 21 oktober

Årets näst största tvååringslopp ”Svampen” med drygt en halv miljon kr till vinnaren är ett av två russin i kakan på Örebro. Att Nuncio slipar formen inför Frankrike är det andra.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spets och slut?
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. Segerstaplaren 3 East Herkules vek ner sig i ledningen senast. Han har inga meriter över lång distans och raden är smickrande. 4 Glenn Boko var det mycket surr om i lördags på Åby. Han provades då med racerbalans och rullade över i galopp när attacken sattes in från kön efter ett halvvarv. Utmanar om segern om han kommer iväg i rätt gångart från spår fyra i volten? Spetsfavoriten 6 Mack Dragan har ett formhöjande lopp innanför västen och siktar på att leda från start till mål. Drag.
V75-2: Flög lågt i leran
En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där 1 Swish Lane får bära favoritkepsen, trots tufft motstånd och minst pengar på segerkontot. Speediga 3 Xanthis Amazing flög lågt i leran över upploppet på Bjerke senast, och visade att formkurvan pekar uppåt. 6 Feria De Mayo har imponerat stort i flera av sina senaste starter och kan bli svårfångad om hon kommer först ner till sargen utan att det kostar för mycket. Både 7 Ilona Håleryd och 8 Mellby Dashing har kapacitet som räcker till seger, men riskerar vingel i spåren.
V75-3: Mindre betydelse
Spelvänligt lopp där 7 M.T.Joinville får många anhängare efter sin mycket imponerande spurtseger i Klass I finalen på Solvalla. Nu går han visserligen upp en klass, men det tror jag har mindre betydelse då han har kapacitet som räcker en bit upp i klasserna. 4 Hades Håleryd tog en målfotoseger över open stretch i comebacken, och är normalt snäppet bättre till denna start. Han är kvick ut och körs offensivt. Frontrunnern 6 Highspirit fick ge sig från ledningen senast, men vill först ner till sargen igen och leder troligen loppet när man svänger in på upploppet. Starke 9 Tellmeastory gillar det tuffa tempot i täten och har en tung spurt det sista halvvarvet.
V75-4: Värdefull Svamp
”Svampen” – Ett tvååringslopp där hela 537 000 kr väntar i segerpremie. 1 Felicity Shagwell vann åkandes från ledningen senast och gör ett klassigt intryck. Hon utmanas dock av ett koppel tuffa konkurrenter. Obesegrade 2 Global Welcome gör även han ett härligt intryck och kan mycket väl ta tredje raka segern. 3 Activated är ytterligare en tuff märr, som kommer till start med tre raka segrar. Senast skojade hon med motståndarna trots ett lopp utan rygg, och det här ska bli spännande! 4 Northern Charm tog en snygg spurtseger från tredje invändigt i Hamburg. Segern lovade mycket mer.
V75-5: Nuncio tillbaka
1 Nuncio sprang rakare i vagnen och såg bättre ut än på mången god dag i comebacken! Frågan är om han är kvick nog att försvara sitt innerspår? 7 Spring Erom vann en Supersprint från ledningen senast.
V75-6: Spurtstark skräll
Ett lopp för lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. 2 Västerbo Cheers satt fast med sparade krafter i V75 på Färjestad och är ute efter revansch. 9 Wingait Erik är spurtstark och prisvärd som skrällbud.
V75-7: På tur för viktoria
7 Super Nice är i sitt livs form och laddas mot ledningen. Toppform har även 6 Linus Boy, men riskerar hamna på vingel i spåren. 10 Västerbo Exact har ingen seger i raden, men står verkligen på tur för en viktoria!

Bästa Drag: 6 Mack Dragan (V75-1)
Prisvärd Skräll: 3 Xanthis Amazing (V75-2)
Prisvärd Skräll: 9 Wingait Erik (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

10
oktober
2017

Mina idéer flyger via open stretch

V75 Åby lördag 14 oktober

I V75 på Åby ska flera prestigefyllda SM-vinnare koras. Det är en speciell dag då även monté gör premiär på kupongen. Två av mina rubriker flyger lågt över open stretch.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Visslande upplopp
Ett spelvänligt stayerlopp. Formtoppade 7 Västerbo Carrera höll farten starkt som trea i Walter Lundbergs och räds inte ett tufft lopp. 8 Kung Edward har stångats mot kulltoppen på slutet och tog en välförtjänt seger i S:t Leger, duger gott här. 1 Handsome Brad är mycket vass på speed, och läget talar för en visslande avslutning över open stretch. 10 Gunnel Palema är en tuff märr. ”Gubben i lådan” upp i sulkyn.
V75-2: Premiär för monté
Monté gör sitt första framträdande på V75-kupongen. Loppet håller högsta klass då det är SM. Segerstaplaren 4 Nantucket fick ett stentufft lopp utvändigt utan rygg när de varvade på under 1.10 i Åby Stora Montépris, och det var inte så konstigt att han fick kapitulera den sista biten.V75-bekante 7 Candor Hall gjorde senast debut i grenen – och oj, vad det gick undan när Sofia Adolfsson la i överväxeln halvvarvet före mål! Startsnabba 5 Art On Line tog en överlägsen spetsseger senast och är den troliga ledaren in på upploppet.
V75-3: Flera har siktat hit
Sto-SM ser jämnt ut på papperet och en skräll mycket väl kan ligga på lut. Stochampionatsvinnaren 5 Galactica var seg och blek i comebacken efter ett par månaders frånvaro senast. Har troligen gått framåt rejält och laddas mot ledningen, där hon trivs bäst. Kapabla 1 Nancy America har stoppats upp av skadeproblem under året, men löste sin comeback med seger efter tre månaders frånvaro. 6 Jetset avslutande rykande över upploppet i sin comeback, och som flera av deltagarna har hon siktats mot det här prestigefyllda SM-tecknet.
V75-4: Goda råd är dyra
Ett stayerlopp för lägsta klassen där goda råd är dyra. 7 Iris Palema är en tuff märr som visade mycket bra styrka och moral vid segern senast, kommer från ett riktigt formstall. 12 Chianti spurtade bra bakom Coin Perdu i sin uttagning till Kriteriet och var inte långt ifrån en finalbiljett. 11 Global Trader var en positiv överraskning senast och kan skrälla igen.
V75-5: Gillar open stretch
6 Twigs Briard är kvick bakom bilen och såg ut att ha lite krafter sparade vid sin spetsseger senast. 8 Magic Happens står fortsatt kvar i klassen, och känslan säger att det blir bra insats på lördag. Skrällen 2 Duke Of Mearas vill ner till sargen, och Kim Moberg gillar open stretch skarpt.
V75-6: Ett orosmoln
1 Readly Express jagar tolfte raka segern när SM-vinnaren ska koras. Han kan dock inte svara ut formtoppade 4 Västerboonthenews, vilket är ett orosmoln för megafavoriten. Elithästen 10 Digital Ink såg ut som i fornstora dagar vid sin combackseger i ny regi efter ett helt års frånvaro.
V75-7: Trivs med Örjan
3 Jairo hade bra tryck i steget igen vid sin senaste seger, och kan vara hästen att slå i loppet. Klasshästen 5 Rolex Bigi har slickat såren efter sin andraplats senast och trivs med Örjan. Startkatapulten 8 Michelangelo Ås laddas tufft trots spåret när bilen släpper fältet och sätter färg på loppet.

Bästa Drag: 1 Handsome Brad (V75-1)
Bästa Drag: 7 Candor Hall (V75-2)
Prisvärd Skräll: 2 Duke Of Mearas (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

03
oktober
2017

Spetsskräll i Steggbest Minne

V75 Skellefteå 7 oktober

Skellefteå är värd för lördagens V75-jackpot. Örjan Kihlström och lovande lärlingen Oskar J Andersson kör mina två drag. Lome Brage skräller i Steggbest Minne för kallblod?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Eva hästen att slå
Ett stolopp med 15 hästar inleder där formtoppade 8 Eva I.H. har en bra uppgift på papperet. Hon får tapperhetsmedalj för sin andraplats och seger utvändigt utan rygg de två senaste starterna och är helt klart hästen att slå i loppet. Grundkapable 15 Olympia Gold har visat uppåtform i två raka segrar och har en tung spurt sista halvvarvet. Skrällen 12 Greece Boko spurtade klart positivt senast och kan överraska om hon får de rätta ryggarna. 4 Lollipop Girl blev fråntagen segern näst senast, men tog snabb revansch - kan leda länge.
V75-2: Slipper kulltoppen
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. 6 Assault var mycket bra när han rundade hela gänget från tredje utvändigt och gick undan till en överlägsen seger näst senast. Senast mötte han kulltoppen i en uttagning till Kriteriet och kunde inte ta in så mycket mark på Very Kronos och Villiam till slut. 7 Bear Briar visade bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast och är en tuff utmanare. 9 Minnestads El Paso står perekt inne i klassen på pengarna. Det här är ett färgstarkt ekipage som rattas av amatören Rebecca Dahlén.
V75-3: Förbättrad skräll
I Steggbest Minne för kallblod får vi se den färske SM-vinnaren 2 Månprinsen A.M. jaga årets femte seger från ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Startkatapulten 5 Lome Brage floppade i sin första start för Öystein Tjomsland, men hästen behövde nog det loppet i kroppen, och vi kan förvänta oss en förbättrad insats nu. 14-årige 9 Odin Tabac kördes lite överraskande till ledningen i samma lopp och tog en knapp kämparseger. Oskar J Andersson upp i sulkyn igen.
V75-4: Laddas mot spets
Ett stayerlopp över tre varv där 15 Global Money står med dubbla tillägg i starten. Han blev fast med sparade krafter i comebacken, och har ett nyttigt lopp i kroppen efter nio månaders tävlingsuppehåll. De två finsktränade gästerna 10 Stricker och 11 William Birdland har båda formen på topp och duger. 3 Flash Hammering tog en komfortabel spetsseger näst senast och laddas mot ledningen igen. Drag!
V75-5: Hur bra var han?
Frontrunnern 2 Angle Of Attack går visserligen upp i klass, men är effektiv i sin önskeposition. 6 T.Rex D.K. har imponerat vid sina segrar i Finland, men var struken till en tilltänkt start i V75 på Färjestad 23/9. Hur bra var 7 Linus Boy efter sin galopp i bronsfinalen senast!?
V75-6: Vann åkandes
2 Selmer I.H. är en tuff 3-åring med formen helt på topp. Det har även starke 3 Jaques Noir, som kommer från ett formstall. 7 Gianluca Boko vann åkandes senast och gillar förutsättningarna.
V75-7: Leder i det längsta
Ett spännande sprinterlopp avrundar där 1 Klöver All Over enkelt försvarar sitt innerspår och leder loppet när man svänger in på upploppet. 8 Voulez Vous är härdad i rikstoton och har siktats hit en tid – pass upp. 2 Malkin har ett formhöjande lopp i kroppen och räds inte motståndet.

Bästa Drag: 6 Assault (V75-2)
Bästa Drag: 3 Flash Hammering (V75-4)
Prisvärd Skräll: 5 Lome Brage (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

26
september
2017

Europeiska rubriklopp på menyn

V75 Solvalla lördag 30 september

V75-finaler kryddat med några europeiska rubriklopp sätter sporten i högsätet på Solvalla på lördag. Makethemark står på tur och är draget i Europaderbyt.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Blir svårfångad?
Ett stayerlopp över tre varv inleder där 2 Rigel Face har en bra uppgift på papperet. Han har tagit två raka segrar i sin nya regi, men senast blev han för hetsig från bakspår. Blir svårfångad? Starke 3 Tellmeastory visade toppform i ett försök och finallopp på Färjestad senast och gillar den långa distansen. Körs troligen offensivt igen. 6 Zoko Lane står bra inne i loppet på pengarna och har visat upp ett brett register. Vann åkandes senast. Starke 9 Vic Du Noyer gör en spännande comeback i nygammal regi efter ett drygt års frånvaro. Han har vunnit 24 av 51 starter och ska passas.
V75-2: Skrämt bort några
EM för femåringar med en halv miljon kr i segerpremie har bara lockat sex deltagare. Lite konstigt, men 1 Readly Expresss har troligen skrämt bort några konkurrenter. Han öppnade för övrigt överraskande kvickt när han drog till spets i Jubileumspokalen och tog en säker seger på världsrekordtiden 1.09,9/2140a! Trots det tyckte tränare Timo Nurmos att Readly inte vara som bäst för dagen – snacka om höga förväntningar. Tuffast emot är franskfödde och tillika Bold Eagles helbror 3 Cash And Go, som nu får Björn Goop i sulkyn. Skräll?
V75-3: I princip okörd
I silverfinalen har startsnabba 1 Officer C.D. haft tur i spårlottningen. Han ser inte mycket ut för världen, men upphör aldrig att förvåna, och har egenskaper som räcker i högsta divisionen vad det lider. 2 Zenit Brick skojade med rutinerade On Track Piraten och Volstead senast, och vann i princip okörd. 6 Springover har hittat nya växlar och jagar tredje raka segern i ny regi.
V75-4: Grand Prix de l'UET
Europaderbyt med knappt två miljoner i segerpremie. 2 Drole De Jet segrade i den franska uttagningsloppet på Vincennes, där flera av de mer betrodda galopperade bort sig. Den norska derbyfyran 1 Born In The U.S.A. flög lågt över upploppet i sin uttagning och imponerade så smått. 3 Gareth Bokko, 4 Global Trustworthy och 5 Makethemark rankar jag högst av de svenska, där den senare står på tur för en framgång.
V75-5: Får revansch nu?
1 Urgent Call och 2 Knifetown Winner svarade för en sevärd match i uttagningen, där den senare är ute efter revansch nu. Formtoppade duon 4 M.T.Joinville och 6 Highspirit är båda ute för att förlänga sina segerrader och vill också ha ett ord med i leken. Spelvänligt!
V75-6: Klassklättrare
Klasskättraren 6 Generaal Bianco övertygar alltmer och jagar här årets sjätte seger i Peter Untersteiners regi! 1 Explosive Merlot vann sitt försök den tunga vägen och försöker svara ut frontrunnern 3 Bålsta Palema.
V75-7: Flera om budet
EM för treåringar med en halv miljon kr till vinnaren, där det är flera om budet. 2 Violet Bi och 10 Vamp Kronos är två tuffa märrar som inte räds killarna. 8 Flying Fortuna blev snuvad på segern över open stretch av 6 Lucifer Lane senast, och har formen på topp. Var hamnar kapable 1 Executive Caviar från sitt innerspår?

Bästa Drag 1: 5 Makethemark (V75-4)
Bästa Drag 2: 2 Knifetown Winner (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Cash And Go (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

19
september
2017

Norge väl rustade i Unionskamp

V75 Färjestad lördag 23 september

Färjestad arrangerar sin årliga Unionskamp. I år kommer Norge väl rustade, men även Finland vill ha ett ord med i leken. Spännande!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Finsktränad gäst
Den finsktränade gästen1 T.Rex D.K. är i sitt livs form och har verkligen övertygat vid segrarna. Den 30/7 försvarade han innerspåret bakom bilen och gick enkelt undan till slut. Senast lämnade han sista plats efter ett halvarv och tryckte sig till ledningen 1200 kvar i en häftigt speedryck. Kapable 4 Heartbreaker V.S. kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro och har siktats hit. Den bästa norska trion 9 Love Voice, 11 Ultimate Photo och 7 Global Republic har alla tre fått två lopp i kroppen i ny regi och duger med lite klaff på bitarna från svåra startspår.
V75-2: Formstark kvartett
1 Uncle Di Poggio har bra kapacitet för den lägsta klassen. Kämpade storstilat utvändigt ledaren senast, trots att han inte hade sin bästa dag. 3 Leonardo Vici visade härlig styrka och inställning vid sin seger i tredjespår utan rygg sista 1200 senast. Norge selar ut en formstark kvartett, som rankas 12 Noir Noir, 4 Frankel D.E., 5 Orlando Knick och 6 Puce Tanic E. Ett spelvänligt lopp!
V75-3: Ers Höghet vinner?
4 Your Highness har bara startat sporadiskt i sommar och har ingen rolig resultatrad. Men hon har stångats mot världseliten i både Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix och fått tuffa resor. Senast var hon med EM för ston och efter en rivig 1.07-öppning första halvarvet fick hon stumma ben redan 500 kvar. Hon kan givetvis bättre än så och är normalt svårslagen i det här mediokra gänget. Stall Frode Hamre är på väg uppåt efter en formsvacka och 9 Bruno Di Quattro är den tuffaste utmanaren.
V75-4: Unionskampen
2 Järvsörappen har hittat nya växlar i Frode Hamres regi och imponerat stort vid segrarna. Senast galopperade han bort en trolig seger i lervällingen när attacken sattes in 200 kvar. En svårslagen favorit i min bok! Startsnabba 5 Lome Brage ska verka som avelshingst i Sverige och gör här en spännande debut i Öystein Tjomslands regi. Skrällbud. 14-årige hedershästen 8 Odin Tabac är jämn och säker, även om den riktiga vinnarinstinkten kanske har avtagit?
V75-5: Starten avgör?
Snackhästen 1 Wellino Avenue har imponerat stort i två raka spetssegrar efter nio månaders frånvaro, mycket avgörs när bilen släpper. 2 Flashing Boko galopperade bort en trolig seger 200 kvar senast och har kapacitet i klass med favoriten. 11 Masterglide kommer från formstall.
V75-6: Revansch nu?
2 W.J.Eminent Bergen hade inget flyt med positionerna i K.G.Bertmarks Minne och är ute efter revansch. De två skrällbuden 9 Västerbo Exact och 10 Handsome Brad flyger lågt till slut och duger gott.
V75-7: Unionsstayern
I Unionsstayern får 14 Västerbo Hard Cash bära favoritkepsen, efter två formhöjande lopp i kroppen. 13 Västerbo Arthur är stark och gillar förutsättningarna, och är även han uppåt med lopp i kroppen. 5 Bula Bula Am är en tuff märr, som segrade den tunga vägen senast. Körs offensivt igen och kan bli svårfångad. 1 Aisha Simoni visade bra styrka vid sin tredjeplats på Solvalla, och kanske leder loppet i det längsta? Ett drag.

Bästa Drag: 2 W.J.Eminent Bergen (V75-6)
Bästa Drag: 1 Aisha Simoni (V75-7)
Prisvärd Skräll: 5 Lome Brage (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

12
september
2017

Pass upp för mina två skrällbud

V75 Bollnäs lördag 16 september

Bollnäs dukar upp en mycket svårlöst V75-omång där det vimlar av bortglömda. Spetsdraget Rebel Yell Face blir svårfångad – Pass upp för mina skrällar!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Uppåt i ny regi
Ett voltstartslopp över stayerdistans. 1 Springover var märkbart förbättrad i ny regi senast när han formligen flög fram över upploppet och käkade upp ledande Trot Kronos i ett nafs! 2 Danne Edel är inte känd som någon snabbstartare, men öppnade som ett spjut bakom bilen med nytt huvudlag senast, och svarade för en femstjärnig prestation! 6 Nakoda Goj är härdad i V75 och är bättre än raden. Skrällbud. 7 Make It Quick fick ett tufft lopp på Rovaniemi, och visade mycket bra styrka när han gick undan till en komfortabel seger över upploppet.
V75-2: Många om budet
En öppen Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 10 Firewire har formen helt på topp och imponerade så smått vid sin V75-seger på Åby näst senast. 11 Sangria Knight blev generad till galopp senast, duger bra med lite klaff på bitarna under vägen. Skrällen 3 Tanya Gel kommer tillbaka efter några månaders frånvaro och har troligen haft siktet inställt hit en tid.1 Unheard Of var klart positiv vid sin andraplats på Åby och är kvick ut.
V75-3: Får revansch nu?
1 Rebel Yell Face är kvick ut och gav sig motvilligt från ledningen senast. Ute efter revansch nu. Hela vägen? 3 Bear Abiba visade bra inställning vid kämpaseger senast och duger gott. 7 Weekend Fun är en fin treåring under utveckling, förstärks nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Storväxta 12 Glenn Cashman lägger mycket mark under sig och har kapacitet att skrälla med lite klaff.
V75-4: Tuff nöt att knäcka
DubbelCupen final för kallblod. 5 B.W.Sture står perfekt inne i loppet och har siktat hit. Senaste segern togs i överlägsen stil och han blir en tuff nöt att knäcka vid felfri avgång. 8 Gustav E. har formen på topp, men har tjänat snabba pengar på kort tid. Öystein Tjomsland har en formstark trio till start – 3 Lome Annar, 12 Sort Gull och segerstaplaren 15 Faste Viking, som jagar femte raka!
V75-5: Är hästen att slå
Ett sprinterlopp för högsta klassen där det blir full fart från start till mål. 1 Spitcam Jubb vilar inte på hanen. Stångades så sent som i lördags mot Bold Eagle & Co i lervällingen på Vincennes, och är svårbedömd därav. 2 Nadal Broline fick visserligen bra betalt för sin andraplats i Sundsvall Open, men har ändå en del att kräva. Läget är perfekt och han är hästen att slå. 10 Habitat kommer tillbaka efter uppehåll och är skrällen.
V75-6: Ensam på plan
1 Generaal Bianco har visat upp fartresurser som gör honom till en blivande elithäst! Vill dock helst ha ett rygglopp, och det är mest läget som ev. kan strula till det med positionerna. 10 Magic Gwin är tuffaste motbudet.
V75-7: Streckkrävande
Ett streckkrävande stayerlopp för näst lägsta klassen där goda råd är dyra. 7 Jula Extreme visade uppåtform vid sin upphämning efter galopp senast. Grundkapable 12 Hawk Cliff har en nyttig urblåsare i kroppen efter vila. 5 Mellby Don Juan är kapabel för klassen och gillar förutsättningarna. 6 Kung Edward har stångats mot kulltoppen och är kvick bakom bilen.

Bästa Drag: 1 Rebel Yell Face (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Tanya Gel (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Habitat (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39