14
mars
2017

En vässad Ferrari bästa draget

V75 Momarken lördag 18 mars

På lördag flyttar V75 västerut och avgörs på Momarken i Norge. Upploppet är långt och rättvist och mäter hela 240 meter. Det väntar ett spännande tungviktsmöte i Guld, och en vässad Ferrari är bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Nytt ljud i skällan

Ett stayerlopp inleder omgången, där 1 Clemenza Am blir hårt betrodd. Tidigare har hästen sprungit lite med handbromsen i, men senast var det annat ljud i skällan när han med Jimmy Takter i sulkyn tog över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en komfortabel seger. 10 Frankie Brodde imponerade även han vid sin V75-seger på barfotabalans senast, och flyger lågt igen. 7 Moni Viking tillhör kulltoppen bland fyraåringarna i Norge och var tvåa i Kriteriet näst senast. Rapporteras varaväl förberedd inför sin årsdebut, och Frode Hamre har nog sneglat på det här loppet en tid.

V75-2: Riktigt formstall

Ett stolopp med 15 hästar som håller bra klass. Speediga 8 Jetset noterade 1.09 sista 800 och får klart godkänt för sin tredjeplats i V75 senast - slutar i segersriden igen. Stallkamraten 13 Jumble Ås var klart uppåt som tvåa i samma lopp och kan få en kvick start från sitt springspår. 1 Pandora Face har årsdebuten överstökad. Hon är kvick ur volten och kommer från ett riktigt formstall! 12 Gematria kommer med två raka segrar och har formen helt på topp. Det är positivia tongångar från Frode Hamre – som säger att det här är hans bästa vinstchans i hela omgången.

V75-3: Stenhård dam

De två dansktränade hästarna 1 Tango Vang och 2 Tonicetobetrue visade bra form trots att de inte orkade stå emot Barkevious Mingo senast – vem orkar det förresten? 6 Alvena Take It är en stenhård dam som imponerade stort vid sin seger i årsdebuten.

V75-4: Skräll med klaff?

Ett kallblodslopp. 2 Myhreng Jerker hade jag som drag i lördags, och han gjorde mig inte besviken när han krossade allt motstånd den tunga vägen. Från dubbla tillägg startar 12 Teddy Gutten Stöen och 13 Smedheim Solan, som båda har formen på topp. Skrällen 6 Alsaker Piril står perfekt inne i loppet på pengarna och kan överraska med lite klaff på bitarna.

V75-5: Höja sig ett snäpp

2 Ulisse Kronos tog en överlägsen seger i V75 senast, men det är tuffare emot nu och han måste höja sig ett snäpp till om det ska bli tredje raka segern. 6 Ferrari B.R. har årsdebuten överstökad och kommer bjuda favoriten på en hård match innan segerchecken skrivs ut. Loppets drag! 8 Ulk Delle Selve kommer med idel segrar i raden. De är dock tagna i Italien. Ny regi nu.

V75-6: Tungviktsduo

I den högsta klassen väntar en spännande match mellan de två tungviktarna 9 Mosaique Face och 10 B.B.S.Sugarlight, som båda gör årsdebut. Den först nämnde glänste i ett provlopp nyligen på 1.11,6/1640a.

V75-7: Vinnarkrafter

1 Frascati B.R. har formen helt på topp och satt fast med vinnarkrafter i rygg på ledaren i sin senaste start. 2 Sheriff Bi står perfekt inne i loppet på pengarna och har siktat hit. 5 Mariana är en kvick märr som var klasser bättre utan skor senast. 9 Mr Creation ger ett klassigt intryck.

Bästa Drag 1: 1 Pandora face (V75-2)
Bästa Drag 2: 6 Ferrari B.R. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Alsaker Piril (V75-4)

 

/LARS ERLANDSSON

07
mars
2017

Bästa draget kommer från Norge

V75 Bollnäs lördag 11 mars

På lördag är det Bollnäs som står som för värd för omgången – när On Track Piraten jagar sin nionde raka V75-seger! Det bästa draget i omgången är ett kallblod, som tränas i vårt västra grannland Norge.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: På tur för seger

Fem av fältets hästar möttes i V75 på Eskilstuna för två veckor sedan, där 5 Jeepster höll mycket tappert i ledningen när hon blev snuvad på segern strax innan mål. Segrade gjorde lite överraskande 4 Make It Quick, som stod hårt inne i klassen på intjänade pengar. 2 Cupido Sisu var med i 1.08-öppning i V75 i lördags och har formen på topp. Står på tur för en seger. Skrällen 11 Sugarmakesmecrazy gjorde ett bra intryck i årsdebuten.

V75-2: Normalt bättre nu

En Spårtrappa med 15 ston bakom startbilen där 15 Qatrine Gel troligen får bära favoritskapet trots sämsta utgångsläget. Hon segrade dock senast från ett identiskt läge i V75 efter ett offensivt upplägg. 12 Ninepoints Gaagaa vann i årsdebuten trots ett lopp utvändigt ledaren – normalt ännu bättre nu. Både 6 New Flame och 7 Luckyline America har kapacitet att bjuda favoriten på en tuff match.

V75-3: Mest spekulation

Hela vinterns följetong 1 On Track Piraten jagar sin nionde raka V75-seger, och uppträder som en maskin. Mest spekulation kanske det blir om att läget är en fälla? Men vi minns hans öppning i Olympiatravet från spår ett i fjol där han försvarade ledningen mot startkatapulten B.B.S.Sugarlight i en riktigt vass start!

V75-4: Draget är norskt

Ett öppet kallblodslopp över lång distans där en skräll ligger på lut. 1 Mix Mollyn gick segrande ur en tuff batalj mot 4 Vestpol Gladiator och 13 Myllkärrs Sune i V75 senast – den senare står 20 meter sämre placerad nu. Den norske gästen 15 Myhreng Jerker har ett par formhöjande lopp i kroppen, och hade bra spänst i benen vid segern senast. Står perfekt inne i loppet på pengarna och är loppets drag!

V75-5: Svårfångad i spets

Ett lopp för lägsta klassen där startsnabba 5 Mitica har fått ett bra läge bakom bilen. Hon såg fin ut vid sin andraplats i debuten i ny regi senast och kan bli svårfångad i ledningen. 12 Uppohoppa är under kraftig utveckling. Senast utmanade han Rigel Face ända in på linjen, trots en stentuff öppning första halvvarvet. Skrällen 4 Tournament blev fast med mycket sparat i ett V86-lopp senast och kan duga.

V75-6: Tar revansch

5 Cash A Cheque Em anförde ett V75-lopp senast i tufft tempo och hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad av 3 Bluestar Champion. Tar revansch nu? 10 Je T'aime Ruinart tog en snygg spurtseger efter ett par månaders frånvaro senast och är knappast sämre denna gång.

V75-7: Offensivt igen?

1 Man At Work tog en säker spetsseger i V75 senast, men det fanns inga sparade krafter över mål. 7 Sambuca Knight är kvick bakom bilen och tog en överlägsen spetsseger med bra spänst i benen i V75 senast. Körs offensivt igen? 9 Duke Of Mearas har formen på topp och slutar i segerstriden med lite klaff. Form har även duon 11 Alorac Mathbell och 12 Picasso Tilly – som hoppas på överpace i täten.

Bästa Drag 1: 15 Myhreng Jerker (V75-4)
Bästa Drag 2: 5 Mitica (V75-5)
Prisvärd Skräll: 11 Sugarmakesmecrazy (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

28
februari
2017

Trivs extra bra med Johnny Takter

V75 Kalmar lördag 4 mars

På lördag är det Kalmar som dukar V75-menyn. Det är också årets första omgång där det är fritt fram för barfotakörning. Skrällen Art On Line har spetsläge i Guld och trivs extra bra med Johnny Takter.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tar åttonde raka?

Obesegrade 2 Mack Dragan ser inte mycket ut från sidan, och när han jagar sin åttonde raka seger förstår man att det inte är utseendet utan det som finns innanför pannbenet som är det viktigaste. Möter dock mycket tuffare motstånd än tidigare, och det blir spännande att se om han ändå kan lösa uppgiften? 4 Camp Nou har visat bra kapacitet för klassen och jagar här andra raka segern med Johnny Takter i sulkyn. Loppets drag 8 Quiz Töll bjöd färske V75-vinnaren Rigel Face på en match ända till mållinjen senast och blir farlig med lite klaff på bitarna.

V75-2: Kapabel duo möts

Kapabla 2 Kash Brodda har galopperat i sina fyra senaste starter, men ändå tagit två segrar. Hon är kvick bakom bilen om hon sköter sig. 7 Raspberrysky är även hon kapabel för klassen och klart gynnad av att kunna tävla utan skor på hovarna. Speedige 9 Simb Senta satt fast med vinstkrafter i V75 i lördags. Pass upp!

V75-3: Det blir full fart

Fjolårets elitloppsfinalist 5 Royal Fighter har fått några lopp innanför västen och slipper fightas mot On Track Piraten den här gången. Årsdebuterande 8 Target Kronos tog en snygg spetsseger i BC-finalen näst senast – möter nu guldhästarna för första gången. Skrällen 3 Art On Line höll farten bra i spåren bakom Nuncio senast, och trivs extra bra med Johnny Takter. Kan skrälla!

V75-4: Stallformen i topp

Ett stayerlopp där kapable 2 Ulisse Kronos har fått en bra uppgift på papperet. Årsdebuten löstes på bästa vis och "Ludde" har stallformen på topp! 5 J.H.Mannerheim var med i samma lopp och galopperade i segerstriden på upploppet. Får revansch nu? 20 meter bakom startar 10 Umberto Axe, som visade bra styrka vid sin seger över lång distans senast.

V75-5: Trivs i spets

7 Young Farmer tog skalpen på segerstaplaren Master Crowe från spets senast och körs offensivt igen. 3 Zenit Brick tog en komfortabel spetsseger i V75 näst senast och läget borgar för en bra position igen. Startsnabbe 1 Re Doc fick inte aktionen att stämma på det krävande underlaget senast – trivs i spets. Skrällarna 4 Cupido Sisu och 6 Hertig Shim har båda formen på topp och är två prisvärda streck.

V75-6: Laddas tufft

1 Linus Boy har bra kapacitet för klassen när han håller sig till rätt gångart. Kan öppna snabbare än vad ryktet säger. 2 Replay Pellini vann från spets i V75 näst senast, och blev fast med lite krafter i finalen på Solvalla. Laddas tufft nu! 5 Quattro Töll är en kvick sprinter som trivs att tävla utan skor.

V75-7: Ringrostig debut

Frontrunnern 1 You Know Me jagar här sin femte raka seger, men han får bekänna färg då det är tuffare emot nu. 4 Thaiger Exclusive var lite ringrostig i årsdebuten i ny regi och kan bättre. 2 The True F. var den som vann loppet, trots ett lopp utvändigt. Laddas tufft! Formtoppade 6 Mellby Duke är gynnad av det tuffa utgångstempot och blir inte lätt att stå emot över upploppet. 9 Hank Von Håleryd har smygläget.

Bästa Drag 1: 8 Quiz Töll (V75-1)
Bästa Drag 2: 7 Raspberrysky (V75-2)
Prisvärd Skräll: 3 Art On Line (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

21
februari
2017

Stormvarning för ett Amazing drag

V75 Eskilstuna lördag 25 februari

Sundbyholms travbana i Eskilstuna tar över stafettpinnen och står som värd för V75 på lördag. On Track Piraten jagar sin åttonde raka V75-seger! Jag stormvarnar för ett "Amazing" drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Härdad i Guld

Stoeliten inleder omgången där formtoppade 6 Indoor Voices får många anhängare. Hon fick inte tag i Erica i V75 Champions senast, men får ändå klart godkänt för sin andraplats. Speedige 9 Jetset drogs med hals-problem näst senast, därav den blekare insatsen. Senast var hon gott gåendes genom sista kurvan, men valde fel rygg och galopperade med sparade krafter 200 kvar. Starke 2 Pasithea Face tillhörde kulltoppen i fjol och går nu upp mot äldre ston för första gången. 1 Fly The World har härdats mot hingstarna i Guld på slutet och fick lite sparade krafter bakom On Track Piraten senast. Går ner i klass nu.

V75-2: Ett Amazing drag

En öppen Spårtrappa där en skräll ligger på lut. 14 Qatrine Gel är i sitt livs form och har varit riktigt bra i två raka andraplatser i V75 på slutet, och kan runda hela gänget trots läget. Draget 8 Xanthis Amazing har gjort det mycket bra mot hingstar i tre raka V75-starter, och fick lite sparat i finalen senast. Lättare emot nu! 3 Alvena Ullabella har fått ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi.

V75-3: Åttonde raka?

Segerstaplaren och Dalarnas stolthet 5 On Track Piraten jagar sin åttonde raka V75-seger! Han har åter haft tur i spårlotten och blir givetvis svårfångad i ledningen igen. Kapable 8 El Mago Pellini gör comeback efter sju månaders frånvaro, men kanske ändå är förste utmanare? 4 Narold Vox höll farten mycket tappert utvändigt On Track Piraten senast och är gynnad av lång distans. Skrällen 6 Claes Boko ser formstark ut och gick i mål med sparat senast.

V75-4: Får revansch nu?

3 The Swede visade mycket bra moral när han segrade utvändigt ledaren senast, och "Svensken" är inne i en bra utvecklingsfas. Draget 2 Alorac Mathbell kördes passivt och galopperade i speedkörningen mitt på upploppet senast. Är ute efter revansch nu! 12 Tournado Dream radar upp bra prestationer i V75, och står fortsatt perfekt inne i klassen på pengarna.

V75-5: Tuff startrusning

Ett rivigt sprinterlopp. 5 Queer Fish blev för hetsig och kunde inte hushålla med krafterna i ledningen över den långa distansen senast. Körs offensivt igen och är kanske hästen att slå? Formtoppade 2 Erica är en kvick märr, som här jagar tredje raka spetssegern på kort tid. Från vårt östra grannland kommer 4 Vind Farming, som är vass på speed och körs av en finsk toppkusk.

V75-6: Flaggan i topp

Öppet lopp för lägsta klassen där det är flera om budet. 6 Rigel Face forcerades till spets trots ett bakspår senast och kan bli svårfångad igen. 5 Uppohoppa tog en komfortabel spetsseger senast och är även han kvick bakom bilen. Skrällen 11 Actual Star föll med flaggan i topp senast och är prisvärd.

V75-7: Dansk utmanare

2 Mellby Collector blev punktmarkerad senast och hade sparade krafter. 3 Order To Fly har fått två lopp i kropp, är gynnad av att tävla på hemmaplan. 5 Springover gick i mål med sparat senast och får Takter i sulkyn nu. Kapable 9 Alamo Boko höll farten tappert utvändigt ledaren i comebacken, och är en tuff dansk utmanare!

Bästa Drag 1: 8 Xanthis Amazing (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Alorac Mathbell (V75-4)
Prisvärd Skräll: 11 Actual Star (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

14
februari
2017

Pokemon Ås står på tur för seger

V75 Axevalla lördag 18 februari

Axevalla på Skaraslätten står som värd för lördagens V75. Där är långt det till mål när man svänger in på landets längsta upplopp. Pokemon Ås är bästa draget – Diggers Elias skräller.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Två lopp i kroppen

2 Calypso Am har formen på topp och har visat bra styrka i två raka segrar. Är gynnad av lång distans. 4 Top Yllit tog en komfortabel spurtseger i ett överpacat lopp från fjärde utvändigt senast, och har även han två raka segrar i bagaget. Är dock trevande ut. Draget 5 Picasso Tilly har två formhöjande lopp i kroppen och får nu Örjan Kihlström i sulkyn. Pass upp! Formtoppade stall Claes Sjöström jagar tredje raka segern med starke 11 Reggae Hall, som hoppas på hårt tempo i täten.

V75-2: Örjan i sulkyn

Ett stayerlopp för ston där en skräll ligger på lut. 15 Makera tog en kämpaseger utvändigt ledaren i V75 senast och har formen i stigande, men hämmas av ett stängt spår på tillägg.4 Pearl Face var med i samma lopp och reparerade en galopp 1400 kvar på ett bra vis fram till en tredjeplats. Har kapacitet som duger i felfritt lopp. Innerspårets 1 Juliana har ännu inte spräckt segernollan, men har visat uppåtform i de senaste starterna och får nu Örjan i sulkyn för första gången. 9 Baharat är mycket vass på speed och jagar fjärde raka segern!

V75-3: Offensivare nu?

 

Ett lärlingslopp med 15 hästar bakom bilen, där vi hittar omgångens drag! 15 Make It Quick gjorde ett mycket tappert lopp utvändigt ledaren senast och står på tur för en seger. Men kusken vann bara ett lopp på 55 starter i fjol och är orutinerad. Draget 10 Pokemon Ås kördes passivt senast och gick i mål med sparat. Körs av fjolårets Komet och förhoppningsvis lite offensivare upplägg nu.

V75-4: Springer i kringlor

I fredags blev han framröstad som årets häst 2016 med 86 procent av rösterna, och idag gör han lite överraskande årsdebut redan i mitten av februari. 7 Nuncio har tränat hela vintern för en eventuell start i Prix d'Amerique, som tyvärr inte blev av, och han har givetvis inga problem att springa kringlor runt det här gänget.

V75-5: Trots tung resa?

1 Persimmon Face försvarade sitt innerspår bakom bilen näst senast, när han tog en komfortabel spetsseger. I V75 senast tog han också hand om ledningen, men blev entömd och galopperade efter ett halvvarv. Kapable 8 Can Lane var med i samma lopp och gjorde även han bort sig med en startgalopp när bilen släppte. Har styrka att vinna trots tung resa.

V75-6: Hästen att slå

Spelvänligt "Lördagslopp". 7 Benjamin Evo tog en mycket enkel spetsseger i första starten för Veijo Heiskanen senast, och kanske är hästen att slå i loppet? Starke 8 Balfour har ett par formhöjande lopp i kroppen och körs troligen offensivt direkt. 9 Cash Converter reparerade en galopp 1200 kvar på bästa vis i V75 senast och kan duga. Färske V75-vinnaren 15 Magic Happens hämmas av stängt startspår.

V75-7: Prisvärd skräll

Ett sprinterlopp där 1 Globalsatisfaction kan bli svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår, trots att han gör sin första start i Silverdivisionen. 9 Beppe Am galopperade in i första sväng senast, men han såg taggad ut! Skrällen 6 Diggers Elias blev dragen sist i en kall rygg i V75 senast, men spurtade vasst när han väl fick fritt och är prisvärd på strecken.

Bästa Drag 1: 5 Picasso Tilly (V75-1)
Bästa Drag 2: 10 Pokemon Ås (V75-3)
Prisvärd Skräll: 6 Diggers Elias (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

07
februari
2017

Världens bästa dalahäst garderas

V75 Solvalla lördag 11 februari

V75-finaler med prestigefyllda "V75 Champions", där de 15 bästa kuskarna drabbar samman. Världens bästa dalahäst On Track Piraten får sällskap av skrällen Claes Boko i V75-3.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tufft upplägg igen

8 M.T.King Of Cash har visat upp en styrka som få besitter i två raka V75-segrar. Täta starter och troligen ett nytt tufft upplägg drar ner möjligheterna i min bok. 1 Linus Boy har fått några formhöjande lopp i kroppen och visade bra styrka vid sin spurtseger i V75 senast. Men han får svårt att försvara sitt innerspår och läget kan vara en fälla. 5 Önas Igor är spetsfavorit, men kanske är allra bäst över kort distans. 10 Mellby Duke har släppt till rejält och flyger lågt över upploppet igen.

V75-2: Tål inget strul

Ett spelvänligt lärlingslopp med 15 ston utspridda på tre volter. De två bästa hästarna på papperet 13 Red Rose America och 15 Jetset står med dubbla tillägg och det får inte bli något strul under slutrundan om de ska hinna fram till seger. 3 Sangria Knight blir allt bättre i sin nya regi och är mitt drag i loppet. Skrällen 5 Qatrine Gel var en positiv överraskning senast och kan duga med lite klaff på bitarna under vägen.

V75-3: Lite lockande

Världens bästa dalahäst 3 On Track Piraten har åter haft tur i spårlotten, och jagar här sin sjunde raka seger! Han blir dock enormt stor favorit och det är därav lite lockande att gardera. 5 Royal Fighter var klart uppåt som tvåa efter Piraten senast och bjuder upp till dans igen från ledningen. Spurtstarka 2 Claes Boko får ett perfekt smyglopp i den främre träffen.

V75-4: Styrka som signum

En öppen final för lägsta klassen där det är flera om budet. 2 Lövdala Principito har visat mycket bra styrka i två raka V75-starter och körs offensivt igen. Styrka har även 3 Alorac Mathbell som signum, kan vinna det här loppet den tunga vägen. 11 Tournado Dream var mycket rejäl vid sin försöksseger på Färjestad och ska inte nonchaleras trots läget

V75-5: Tuff utmanare

De flesta superlativen har väl redan skrivits om segerstaplaren 6 Master Crowe, som senast tog seger nummer 15 i den 18 starten. Den lille krigaren från Hallandsåsen verkar vara helt komplett, och fixar väl även täta starter utan problem. Det är många skrällar som lurar i vassen om favoriten har en sämre dag. Den finska gästen 2 Mountain Cleaver spurtade mycket vasst när hon väl fick fritt senast och är tidig vid gardering. Speedige 9 Barkevious Mingo såg glimrande ut med sparade krafter vid sin spetsseger i försöket och är en tuff utmanare.

V75-6: Tuff uppgift

"V75 Champions" är ett prestigefytllt lopp för de bästa V75-kuskarna under fjolåret. Starke 15 Udo's Oiler ska ta in två tillägg över medeldistans, och har ingen lätt uppgift. 12 Usain Henna står 20 meter bättre till nu och är loppets drag. 1 Erica leder loppet i det längsta.

V75-7: Klar vingelrisk

8 Aron The Baron har övertygat i två raka V75-segrar, men riskerar att hamna på vingel i spåren nu. 1 Zenit Brick tog en komfortabel spetsseger senast och siktar på dacapo. Spurtstarka duon 9 Beppe Am och 11 Carabinieri kommer in i matchen om tempot varit högt uppskruvat i täten under vägen.

Bästa Drag 1: 3 Sangria Knight (V75-2)
Bästa Drag 2: 12 Usain Henna (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Claes Boko (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

31
januari
2017

Qahar Q.C. blir tung att stå emot

V75 Jägersro lördag 4 februari

Åby står värd för omgången, där det kommer hästar från alla håll över dubbla open stretch. Starke Qahar Q.C. i V75-6 blir tung att stå emot och är bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Intressant skräll

2 Even's First Boy imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren den 14/12. Han är stabil i volten och har en tilltalande uppgift på papperet. 7 Lady Lee och 9 Origo Tilly möttes på Bollnäs senast och visade båda att formen är den rätta. Den förstnämnde är kvick ur volten - Björn Goop nu! 6 Valla D'estino var inte som bäst i första starten i ny regi senast, men är uppåt nu och intressant som skrällbud.

V75-2: En ögonöppnare

7 M.T.King Of Cash visade bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren i V75 senast. Har styrkan som bästa vapen, men det är lite vingelrisk från spåret. 1 Carlos Milo spurtade rappt i V75 på Färjestad och fick sig en nyttig ögonöppnare. Draget 4 Sandsjöns Revenue spurtade ettrigt över upploppet senast och är på väg att släppa till rejält. Skrällen 8 Global Signature hamnade på vingel i spåren senast och är ursäktad. Blir bortglömd av spelarna nu och blir prisvärd på strecken.

V75-3: Goda råd är dyra

Ett öppet stolopp med 15 hästar där goda råd är dyra. Johan Untersteiner har tre hästar till start där han väljer att köra 3 Global Seduction, som har fått två formhöjande lopp innanför västen och som ser allt bättre ut. Pappa Peter selar ut 14 Makera, som startar kvickt från sitt springspår på tillägg och kan få en bra position i den främre träffen. 11 Kendra Silvio tog sin första seger i sin tredje start för Uhrberg senast, och har bra spring i benen med lite klaff fram till upploppet.

V75-4: Brett register

Ett stayerlopp för ston där vi hittar en av omgångens mest streckade favoriter. 7 Basic har formen helt på topp och har visat upp ett brett register vid sin senaste segrar. Hon har bra lungkapacitet och lång distans känns som en fördel. Den norska gästen 4 Alwaysinblackpedia kördes offensivt till ledningen efter ett halvvarv från spår åtta vid sin senaste seger och bjuder upp till kamp.

V75-5: Skräller på speed?

Sprinterlopp fär högsta klassen där det blir tuff laddning från flera händer. Startsnabba 3 Winmecredit är en av dessa, och bör få en bra position i den främre träffen. 4 Nothing But Class har två lopp i kroppen och gillar läget. Skrällen 1 Increased Workload smyger på innern och speedar fort över open stretch.

V75-6: Tufft upplägg

6 Persimmon Face blir allt bättre för varje start och jagar här femte raka segern. 3 Avec Wine hamnade på vingel och backades ner som sista häst i V75 senast, men spurtade ändå snyggt till slut. Styrkefenomenet 8 Qahar Q.C. räds inte ett tufft upplägg, och blir tung att stå emot om han håller sig i skinnet.

V75-7: Löphuvud av guld

5 Master Crowe har vunnit 14 av 17 starter och har ett löphuvud av guld. Men det bjuds på tufft motstånd nu och det blir ingen "walk in the park". Både 1 Digital Archive och 2 Hades Håleryd tar emot med varma servetter. Och kapable 9 Aron Palema tränar starkt efter kortare uppehåll.

Bästa Drag 1: 4 Sandsjöns Revenue (V75-2)
Bästa Drag 2: 8 Qahar Q.C. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Increased Workload (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

25
januari
2017

Robert Bergh har det väl förspänt

V75 Bergsåker lördag 28 nanuari

Robert Bergh är tillbaka till sina gamla jaktmarker när V75 avgörs på Bergsåker på lördag. Robert har det väl förspänt med en kvintett till start. Bästa dragen körs dock av Ulf Olsson, och skrällen stavas Ulsrud Troll i V75-4.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Offensivt upplägg

7 Aileron gav sig motvilligt från spets i V75 senast och är härdad i rikstoton under längre tid. Han står fortsatt kvar i klassen och möter lite lättare motstånd nu, men han är inte att lita på i voltstart vilket kan ställa till det. 3 Forecast fick dra tåget över sista långsidan på Färjestad och orkade inte utmana sista biten. Även han är härdad i V75 under lång tid och har stått på tur för en viktoria i flera starter. 1 Västerboblackmoney har sett formstark ut vid segrarna på slut, men fick inte rätta fästet i banan senast. Han är kvick ur volten och spetsfavorit vid ett offensivt upplägg.

V75-2: Prisvärt skrällbud

Ett stolopp med 15 hästar där bästa hästen 13 Angel Rain får många anhängare. Hon blandar och ger dock i loppen och är absolut inget att lita på. Spår fem i volten innebär galopprisk eller tappstart och jag garderar. 14 Takeaway har formen på topp och stred bra över upploppet på Färjestad. Kan få en kvick start från sitt springspår på tillägg och segerstrider igen. Grundkapable 9 Ladyofthelake har varit nere i en svacka, men visade gryende form vid sin seger senast och är prisvärd som skrällbud.

V75-3: En tuff match

Ett lågklassigt lopp för högsta klassen där tolvårige 5 Nahar blir spelad till favorit. Visst har den forne Elitloppssegraren en bra uppgift på papperet, om han sköter sig. Formtoppade 7 Narold Vox har normalt styrkan som vapen, men öppnade överraskande kvickt från ett identiskt läge senast och laddas igen. 2 Västerbo Loveboat tog en komfortabel spetsseger senast, och bjuder favoritduon på en tuff match.

V75-4: Spets och slut?

Ett öppet kallblodslopp där 1 Art Nökkve har fått ett intressant utgångsläge på startvolten. Med ett formhöjande lopp innanför västen kan det vara spets och slut som gäller. Skrällen 3 Ulsrud Troll spurtade klart positivt i lördags och förstärks nu med Torbjörn Jansson i sulkyn. Segerstaplaren 15 Myr Faksen får många anhängare, men det är inte lätt att ta in två tillägg över kort distans.

V75-5: Två segerstaplare

Ett lopp för den lägsta klassen där vi kan förvänta oss en tuff match mellan de två segerstaplarna 4 Showman Brodde och 5 Global Tailwind. Spetsstriden blir troligen avgörande där det är fördel för den förstnämnde. 2 Lövdala Principito höll starkt i V75 senast och utmanar.

V75-6: Lovade mycket

Ett stayerlopp som håller bra kavalitet för klassen. 7 Digital Archive imponerade stort vid sin senaste seger, som lovade mycket mer! 5 Queer Fish har formen på topp och står perfekt inne i klassen, bjuder favoriten på en fight. 12 Valeur kommer in i matchen till slut, om tempot varit för tufft i täten.

V75-7: Hämmas av spår

De kanske två bästa hästarna 9 Raz Mackenzie och 11 Beppe Am har båda formen på topp, men hämmas av bakspår.4 Zenit Brick körs offensivt bakom bilen och kan bli svårfångad om han lyckas ta hand om taktpinnen.

Bästa Drag 1: 1 Västerboblackmoney (V75-1)
Bästa Drag 2: Västerbo Loveboat (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Ulsrud Troll (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

17
januari
2017

Jag garderar en av megafavoriterna

V75 Färjestad lördag 21 januari

Färjestad travbana i Karlstad är värd för V75. Där försöker jag fälla en av omgångens två megafavoriter. Titan Brodde är bästa draget trots bakspår. Global Signature skräller?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Fick inte chansen

8 Pharaon Face tog en komfortabel spetsseger i V75 på Mantorp och jagar nu femte raka segern. Det är dock stor vingelrisk från spår längst ut på vingen. Frontrunnern 2 Önas Igor har formen helt på topp och står perfekt inne i klassen. Blir svårfångad i täten, om nu inte spetsjakten blir för tuff? 5 Forecast är härdad i V75 och satt fast med vinnarkrafter näst senast. Står verkligen på tur för en seger. 6 Global Signature fick inte chansen i Klass-II finalen senast och är intressant som skrällbud.

V75-2: Duger med klaff

Ett voltstartslopp. 8 Bowling Triple X. tog en enkel spetsseger i V75 senast och är under utveckling. Har dock styrkan som bästa vapen och är missgynnad av stängt startspår och ett halvarv kortare distans nu. Startsnabba 3 Qamaro C.D. fick inte aktionen att stämma till fullo senast och kan bättre än så. 9 Yoghurt Composite är vass på speed och får Björn Goop i sulkyn. 11 Titan Brodde reparerade en startgalopp på bra sätt senast och duger med lite klaff på bitarna.

V75-3: Spel mot ett mål

Världens bästa Dalahäst 2 On Track Piraten har inte så många starttillfällen i Frankrike och får därför gå ut och hämta 150 000 kr varannan vecka i högsta klassen på hemmaplan under vintern i stället. Motståndet är som vanligt ljummet den här årstiden och det är givetvis spel mot ett mål.

V75-4: Tung att stå emot

Ett kallblodslopp med 14 hästar där 1 Hallsta Vinnex har fått ett perfekt läge på startvolten. Senast visade han bra styrka då han segrade trots ett lopp utvändigt ledaren på isbanan. 5 Gärdsjö Aragon är under utveckling och har visat både bra styrka och spring i benen på slutet. Bästa hästen 14 Bellfaks hämmas av ett stängt spår på tilläggsvolten, men körs offensivt så fort tillfälle ges och blir tung att stå emot över upploppet.

V75-5: In i matchen

3 Fossens Bonus är i sitt livs form och tog en enkel spetsseger med sparade krafter i Silver-finalen senast. Han står fortfarande kvar i klassen och är hästen att slå, trots att den långa distansen knappast är något plus. 5 Petter Rags tog en snygg spurtseger senast och flyger lågt över upploppet igen. Skrällen 12 Bartender In är Johan Untersteiners val i loppet. Hästen har visat bra styrka och kommer in i matchen om det blir lite fart på tillställningen.

V75-6: Får revansch?

Ett streckkrävande lopp. 12 Västerbo Hard Cash tog en kämpaseger i finalen senast, men har fått sämsta läget nu. 3 Lincoln Lawyer trivs med tätkänning och har toppform. 6 Barkevious Mingo gav sig motvilligt senast och är ute efter revansch.

V75-7: Körs offensivt

Ett öppet stolopp med 15 hästar avrundar. Den norska gästen 10 Merles Simone gjorde bort sig i V75 näst senast, men har formen helt på topp. 11 Lonely Star är uppåt med två lopp i kroppen och är vass på speed. Rikshästen 1 Tiller har ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi och körs offensivt från sitt innerspår i volten.

Bästa Drag: 11 Titan Brodde (V75-2)
Prisvärd Skräll 1: 6 Global Signature (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 12 Bartender In (V75-5)

 

/LARS ERLANDSSON

12
januari
2017

Hank von Håleryd starkast till slut

V75 Jägersro lördag 14 januari

Ganska fina tävlingar att avnjuta på Jägersro på lördag och Hank von Håleryd i V75-2 är en spelvärd spik att luta sig emot.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Aileron starkast

4 Aileron är en riktig slugger som lär köras offensivt. Skulle ledningen nås är det god chans för Bergharn att hålla ställningarna in i mål. Motstånd saknas dock inte. 6 M.T.King of Cash har sett riktigt tankad ut på slutet och ska inte underskattas. 11 Face Ribb har slagit till från svåra lägen förr och kan göra det igen.

V75-2: Hank väger tyngst

15 Hank von Håleryd har verkligen prickat formen och stod för en grymt stark insats bakom tuffe Hades Håleryd. Betydligt enklare emot denna gång och även om det är en hel hop konkurrenter som ska rundas, borde chansen vara god. Vid gardering måste förstås en sådan segermaskin som 13 Diva Deo räknas. 2 Bellino B. såg fin ut senast och ska inte underskattas.

V75-3: Anna klassvinner

Visst är det en favorit i farozonen när man från stallhåll aviserar ett försiktigt upplägg, som ett led inför Prix d´Amerique, men att gå emot 8 Anna Mix i tipsen i ett sådant här lopp går knappast. En gardering är dock given och hedersmannen 10 Spring Erom är förstås ett av de tidigaste garderingsbuden, liksom formstarke 2 Västerboonthenews. 4 Flex Lane och 7 Dreams Take Time är en lågprocentsduo som visade form i skymundan senast. Någon av dem kan skrälla med lite flyt.

V75-4: Valentino tuffast

9 Valentino Strix har alltid lovat mycket och verkar ha hittat storformen. Intrycket senast var smått bländande och trots bakspåret och ovanan vid voltstart ska han kunna runda detta gäng. Formstarke 1 Flo Rida Sea med Örjan kan dock bli svår att nå om han får sitta i orubbat bo där framme. Glöm inte 10 Conny Sisu, som har svårbedömd form men kan massor i ljusa stunder.

V75-5: Dags för Replay

Många trodde det var 4 Replay Pellinis tur att vinna senast, efter flera starka avslutningar. Han var kanske inte helt som bäst, men heller inte dålig och nu kan det vara vinstläge istället. Jocke Lövgren har bra form på stallet och hans duo 10 Staro Jersey Side och 12 Devs Daredevil kan vara med på fotot med lite tempo på loppet. 9 Francesco Boko småglänste senast och är också given.

V75-6: Aron hela vägen

2 Aron The Baron har sett strålande ut i sin nuvarande regi och lördagens uppgift kan knappast vara bättre. Det mesta talar för ledning hela vägen och Aron The Baron blir troligen omgångens mest anlitade enkelstreck - med all rätt.

V75-7: Rose med form

Från samma stall som Aron The Baron kommer 13 Red Rose America och det kan alltså bli en rak DD för konstellationen Hansen/Kihlström. Motstånd saknas dock inte och en sådan som 15 Jetset går aldrig att plocka bort. I outsiderskaran måste 12 Geisha Sund nämnas. Hon gjorde comeback senast och hängde på berömvärt bakom Anna Mix och just Red Rose America. Ännu bättre nu?

Bästa Drag 1: 15 Hank von Håleryd (V75-2)
Bästa Drag 2: 9 Valentino Strix (V75-4)
Prisvärd Skräll: 7 Dreams Take Time (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

04
januari
2017

Globalsatisfaction spik i epilogen

V75 Romme 7 januari

Årets första V75-omgång körs på Romme och det ser inte helt olösligt ut. Bästa spiken kommer i V75-7 och heter Globalsatisfaction.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Beppes tur nu?

7 Beppe Am har raketspurtat två gånger i rad och ser verkligen formstark ut. Frågan är var han hamnar härifrån, då det finns flera startsnabba ekipage innanför. Örjan brukar lösa sådant och Beppe Am ska ses med stor chans. Även trolige ledaren 3 Top of the World ska tas på allvar och letar man rysare får man inte glömma 11 Ruby Trap, som ser riktigt formstark ut.

V75-2: Jager med flyt

10 Jager Oaks hade inget flyt alls i lördags och man siktar på en snar revansch. Att chefen själv kör är inget minus och de flesta att Jager Oaks verkligen kan röra på sig över ett upplopp. 9 X.Factor gillar distansen och är också given, liksom 5 Global Trace. Den sistnämnde lär sikta på tidig ledning och kan då bli svår att nå.

V75-3: Titamen tuffast?

9 Titan Brodde är ett riktigt ämne och ska ses med god chans i ett fint lopp. Talanger som 10 Sebastian Journey och 11 Fellini Boko lär dock göra vad de kan för att sätta käppar i hjulet för honom. Lite bortglömd kan 3 Lövdala Principito bli. Denne har riktigt hög kapacitet och såg fin ut innan den tidiga galoppen kom senast.

V75-4: Kallt och lurigt

12 Mofaksan trivs med Ove A och får tipset i kallblodsloppet, som är en svårlöst historia. Här finns många tänkbara vinnarkandidater och ett par av måstestrecken är 13 Trippa Undan och norske 14 Moe Svarten. 3 Essis Lille Alfred lär leda länge - hela vägen?

V75-5: Ola mot hattrick

3 Ola Montana har högt kunnande och verkar ha stabiliserats en del på slutet. Två raka segrar kan bli en tredje, från ett fint läge. 1 Alorac Mathbell måste givetvis också tas på allvar, efter de många fina insatserna på V75. Frågan är bara var han hamnar härifrån? 6 Linus Boy är alltid svår att räkna på, då han galopperar ofta. Felfri är han tidig, liksom lägesgynnade 2 Forecast. Skrällen är 4 Diora From My som kommer med riktig tokform och som kan avsluta klart vasst om hon får de rätta ryggarna.

V75-6: Spåret en fälla?

5 Ioana Hanover blir troligen en ganska klar favorit, då hon vunnit mycket på slutet och körs av Örjan Kihlström. Ett femtespår kan dock ställa till det och 13 Withma känns som ett mer spelvärt bud. Hon har sett riktigt fin ut på slutet och gjorde det bra senast i ett tufft lopp som Anna Mix vann. 2 Dashing Kimberley blev het av laddning senast och kan bättre.

V75-7: Slipper Lasse

3 Globasatisfaction mötte kanonen Uncle Lasse flera gånger ifjol och stod upp bra mot honom och andra tuffa kullkamrater. Från ett fint läge borde han ha jättechans att ro denna uppgift i land och är ett logiskt spikbud. Vill man ändå gardera är den troliga ledarinnan 1 Bonbon Mearas given, samt formstarke och tuffe 7 Queer Fish.

Bästa Drag 1: 13 Withma (V75-6)
Bästa Drag 2: 3 Globalsatisfaction (V75-7)
Prisvärd Skräll: 4 Diora From My (V75-5)

 

/LARS ERLANDSSON

28
december
2016

Bowling Triple X - bra spik i finalen

V75 Mantorp lördag 31 december

När Mantorp på nyårsafton kör sin Grand Final-omgång finns ett bra spikförslag redan i första avdelningen, där Bowling Triple X. ska ha jättechans att spåra hela vägen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bowling runt om

3 Bowling Triple X. är en riktigt kapabel fyraåring, som trots sin orutin borde ta hem V75-1. Senast var han ute med samma förutsättningar och såg då nästan okörd ut i mål från front. 9 The Swede kan mycket när han tävlar på topp, vilket inte alltid sker. 15 Sandsjöns Revenue möter lite enklare motstånd än senast, men läget är tufft.

V75-2: Hittar Björn ut?

1 Ragazzo da Sopra är en klassig treåring som bör ses med bra chans om det löser sig från det luriga innerspåret. Loppet är öppet och glöm inte bakspårens 9 Going To Press och 12 Nosy Face - gynnas av tempo.

V75-3: Royal överspelas

6 Royal Fighter kommer på sitt namn att dra mycket spel på sig. Det var dock länge sedan han glänste och formstarka 2 Attack Diablo och 8 Västerboonthenews känns tidigare. Den förstnämnde bör ha fin chans från ledningen.

V75-4: Spets och slut?

6 Pharaon Face är snabb ut och positioner brukar ju ofta vara avgörande i jämna lopp. Det är svårt att hitta en klar vinnare och en rejäl gardering är att rekommendera. 11 Very Esterel går alltid bra och luringen är 9 Cassano Bob, som har fått ett fint smygläge och bör få vinna snart.

V75-5: Dags för Soldier?

5 Charming Soldier sitter med största säkerhet i front i ett tidigt skede och sedan kan han bli svår att nå. Kåre Axelssons häst har förvisso tjänat snabba pengar, men visade fin form senast. 1 Supreme Court är också ett måstestreck efter den snygga vinsten i debuten för Claes Svensson senast. Luringen är 7 Thaitec, som har hur mycket fart som helst men som nästan aldrig travar i ett helt lopp.

V75-6: Röstar på Voices

8 Indoor Voices ser ut att bli något att åka med under nästa år. Med två lopp innanför västen bör toppformen sitta där och Örjan brukar inte bomma fina chanser. 9 Catch The Cash måste ju alltid tas i beaktning i dessa sammanhang - inte minst då hon såg smått lysande ut vid överlägsen seger senast. 1 Annabelle Dimanche måste väl få sin seger snart? Intressant med Jansson bakom en Bergh-häst.

V75-7: "PU" på läget

2 Frankie Brodde har fått ett par välbehövliga genomkörare efter en liten paus och ser riktigt formstark ut. Senast vände han ut-och-in på ett enkelt gäng och från andraspåret blir han svår att tas med. Men loppet är öppet och även här bör man strecka så mycket man har råd. 6 Lincoln Lawyer är förstås given, då han alltid presterar bra i lopp. Intressant är 10 Springover, som gör debut för Tomas Malmqvist. Femåringen har tidigare visat att det finns en del inombords och det kan vara förödande att stå över honom.

Bästa Drag 1: 2 Frankie Brodde (V75-7)
Bästa Drag 2: 3 Bowling Triple X. (V75-1)
Prisvärd Skräll: 9 Going To Press (V75-2)

 

/LARS ERLANDSSON

20
december
2016

Det luktar miljonutdelning lång väg

V75 Örebro fredag 23 december

Uppesittarkväll och V75 på Örebro. Det bjuds på en mycket spelvänlig omgång där det luktar miljonutdelning lång väg! Bästa dragen är Rafiki Fri och Merles Simone – och Ebony Boko skräller. God Jul!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Imponerat stort

Ett klurigt sprinterlopp inleder där bästa hästen 10 Monfalcone har lottats till ett bakspår. Han har imponerat stort i tre raka segrar, senast noterade han raska 1.11,5 sista varvet utvändigt ledaren. Hästen att slå! 2 M.T.Klara är en tuff märr för klassen, reparerade senast en startgalopp på bra vis. Hon är kvick ut och kan bli svårfångad i ledningen. Kapabla skrällen 9 Ebony Boko har fått ett formhöjande lopp i kroppen och duger långt vid en normal insats.

V75-2: Fågel eller fisk?

Ett treåringslopp där 7 Ioana Hanover får många angängare. Det är en tuff märr som visat uppåtform i två raka segrar, men nu är motståndet lite hårdare – och vi får se om det är fågel eller fisk? 5 Rafiki Fri har härdats mot kulltoppen under året. Senast tog han ledningen i en tuff 1.09-öppning första halvvarvet, men gav sig ändå högst motvilligt till slut. Står verkligen på tur för en seger.Kapable 2 Han Herred har inte fått aktionen att stämma i två starter och kan normalt mycket bättre. Kvicke 4 Charming Soldier följer bilen och är först ner till sargen. Taktik?

V75-3: Ett hemmahopp

Ett stayerlopp där kapable och starke 9 Tellmeastory har hittat en bra uppgift på papperet, trots att han inte kan gå med sin racerbalans. Och det får inte strula under vägen om han ska hinna i fatt hemmahoppet 1 Porthos Race, som avslutade 1.12 sista varvet vid en överlägsen spetsseger senast.

V75-4: Goda råd är dyra

Ett lågklassigt och streckkrävande lopp där goda råd är dyra.1 Street Glider tog en säker spetsseger senast och körs offensivt igen. 6 Littler Old Man har visat jämn och bra form under en längre tid, även om han ännu inte spräckt segernollan. 7 Jazza Håleryd har haft bra spring i benen vid segrarna och duger med lite klaff. Loppets drag i min bok. 2 La Diva Rossi har släppt till i två raka segrar och ska inte nonchaleras.

V75-5: Rikshäst skräller?

Fyraåringslopp för ston där segerstaplaren 11 Diva Deo får bära favoritkepsen. Senast kunde hon inte freda sig i lervällingen från ledningen och fick överraskande ge sig till slut. Jag gillar 7 Merles Simone, som senast tog en övertygande spurtseger från kön. Draget!Rikshästen 2 Xanthis Amazing gör sin första start i ny regi när han försvarar Färjestad BK:s färger. Intressant!

V75-6: Slickat såren

1 Aron The Baron tog en övertygande spetsseger med luft under vingarna näst senast. Fast med sparade krafter senast och är hästen att slå i ledningen. Det är många om budet bakom, men se upp för det kapabla draget 9 Mr Lindy, som har slickat såren och är tillbaka efter ett kortare uppehåll.

V75-7: Miljoner på spel?

Efter två komfortabla spetssegrar blir 5 U.F.Andover Again hårt betrodd på flertalet av kvarvarande kuponger. Jag noterar dock att det är en treåring som går upp mot äldre hästar. Det är många om budet bakom och det är nu som miljonerna ska fördelas. God Jul!

Bästa Drag 1: 5 Rafiki Fri (V75-2)
Bästa Drag 2: 7 Merles Simone (V75-5)
Prisvärd Skräll: 9 Ebony Boko (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

14
december
2016

Kihlström får en bra dag på jobbet

V75 Åby lördag 17 december

Åby har värdskapet för lördagens V75-omgång. Dubbla "open stretch" gör det extra klurigt då det kommer hästar från alla håll över upploppet. Örjan kör båda dragen och får en bra dag på jobbet.

 

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vi tar om den igen

Ett spelvänligt stayerlopp inleder omgången där starke 6 Saul får många anhängare. Han är "bara" stark och gynnad av distansen, men jag är tveksam om han har det rätta tempot i kroppen för att vinna på V75. 5 Staro Ivy League visade bra kapacitet för klassen vid sin andraplats i V75 senast och segerstrider igen. Skrällen 7 Alleyeson varnade jag för senast, men han fick aldrig chansen från tredje invändigt och skar mållinjen obrukad – vi tar om den igen.

V75-2: Är läget en fälla?

Segerstaplaren 1 Master Crowe har tagit tolv segrar på 15 starter och har samma inställning som sin äldre bror, med Commander som förnamn. Det är dock stor risk/chans att han inte kan försvara sitt innerspår – och läget kan vara en fälla om det byts ledare mer än en gång. 6 Thaiger Exclusive har visat upp ett brett register i Untersteiners regi och laddas mot täten igen. Svårfångad. Skrällen 4 Young Farmer är mycket kvick ut och är garanterad en bra position i den främre träffen.

V75-3: Tittar inte i passet

Elvaårige 3 Nahar vägrar att titta i passet och har formen fortsatt helt på topp. Får som vanligt göra grovjobbet utvändigt under slutrundan. Draget 2 Volstead har dragits med dåliga utgångslägen på slutet och blir inte lätt att plocka ner från ledningen. 6 Thai Broadway blandar och ger lite, men kommer närmare en seger.

V75-4: Hästen att slå

Ett stolopp med 15 hästar där 7 Pense Kloster blir en av omgångens mest streckade favoriter. Hon har kapacitet som räcker och blir över och är helt klart hästen att slå i loppet. Stallkamraten 1 Juliana har också fomen intakt och kan spräcka sin segernolla flera vägar. 8 Önas Ida har överraskat och varit klart positiv i två raka segrar. 11 Legoholm Zon har bra spring i benen och kommer tillbaka med nyladdade batterier. Skrällbud.

V75-5: Jörgen skräller?

Innerspårets 1 Sadik America har visat bra uppfattning vid sina segrar och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. 4 Go For Bananas kommer till start med tre raka segrar och laddas mot täten när bilen släpper. Skrällen 3 Alorac Mathbell har mycket bra styrka och står fint inne i klassen på pengarna.

V75-6: Segerstaplare

Ett spelvänligt stayerlopp med 15 hästar där 5 R.K.King får många anhängare. Han har vunnit sina två starter över dagens distans tål tufft upplägg. Flemming Jensen bjuder upp till dans med starke10 Victory Kåsgård, som visade bra moral vid sin senaste seger. Tysktränade 8 Juan har vunnit nio av karriärens tio starter och vet var mållinjen är belägen – om vi säger så. Örjan Kihlström i sulkyn för första gången är ett plus.

V75-7: Två lopp i kroppen

Kapable 2 Slide So Easy fick inte aktionen att stämma på den sliriga banan senast, och visade näst senast att han klarar lång distans. Från Danmark kommer även starke 4 Frozen, som fått två lopp i kroppen där båda slutat med seger.

Bästa Drag 1: 2 Volstead (V75-3)
Bästa Drag 2: 8 Juan (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Alleyeson (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

06
december
2016

Spännande duell väntar i Guld

V75 Färjestad lördag 10 december

Färjestads travbana i Karlstad står som värd för lördagens V75-omgång. En spännande duell väntar mellan On Track Piraten och Anna Mix i Guld.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Har siktat hit

Treårige 7 Dajmen AM har släppt till och tagit två raka segrar trots knepiga utgångslägen, och verkar bli allt bättre för varje start. Kapabla draget 2 Azzaro La Marc har inte fått aktionen att stämma och gjort bort sig med galopp i två raka V75-starter. Står perfekt inne i klassen på pengarna och har siktat hit! Skrällen 5 One Pemphis höll tappert utvändigt ledaren i ett stayerlopp senast och har styrkan som vapen.

V75-2: Vinst fem senaste

Ett kallblodslopp som kräver en djupdykning i det norska lopparkivet. 1 Mjölner Spik känner vi till sedan tidigare. Han är kvick ur volten och ska ha en god chans att försvara sitt innerspår och leda loppet i det längsta – kanske hela vägen? 5 Remkvikk har vunnit sina fem senaste starter på svensk mark och är obesegrad med Björn Goop efter ett framträdande, vilket inger respekt. Skrällen 6 Ulsrud Troll är mycket kvick ur volten och kan vara först ner till sargen och få ett perfekt lopp.

V75-3: Spännande match

Ett stayerlopp för den högsta klassen där vi ser fram emot en spännande match mellan Dalarnas stolthet 4 On Track Piraten och den franska järnladyn 8 Anna Mix, som segrade i det första B-loppet på Vincennes och har en garanterad plats i Prix d'Amérique sista söndagen i januari. Hon har styrkan som vapen och räds inte ett offensivt upplägg. USA-importen 3 Royal Ice var tidigare i träning i Norge, men har efter försäljning tagit en komfortabel spetsseger i Robert Berghs regi, och bjuder favoritduon på en tuff match.

V75-4: Fick till det

E3-Revanschen för de treåriga hästarna har samlat ett jämnt fält. 9 Stepping Spaceboy visade finfin form vid en enkel spetsseger i V75 på Jägersro senast och får många anhängare. Täta starter? Högstammade 5 Algot Zonett har bra styrka och fick äntligen till det och visade lite av sitt kunnande senast. 10 Ragazzo Da Sopra har hög kapacitet och flyger lågt över upploppet.

V75-5: Prisvärt spetsdrag

10 Västerbo Hard Cash spurtade bra som tvåa i V75 på Gävle senast och står fortsatt kvar i klassen. 1 Alleyeson har två formhöjande lopp i kroppen och är ett prisvärt spetsdrag i min bok. 9 Darius Boko kommer till start med tre raka segrar, men raden är smickrande och han får bekänna färg i högre klass nu.

V75-6: Hästen att slå

2 Bryssel fick ett formhöjande lopp i kroppen, som tvåa efter Uncle Lasse senast. Troligen hästen att slå i loppet. 8 Aron Palema övertygar allt mer och är en tuff utmananare, men han har ett lurigt läge och blir väl mycket streckad. 5 Da Vinci Boko har bra statistik över lång distans och kommer från ett riktigt formstall!

V75-7: Sparade krafter

Tuff spetsstrid att vänta mellan 1 Next To None Sib och 3 Top Of The World, vilket kan ge trötta ben till slut. 11 Fossens Bonus spurtade ettrigt över upploppet senast och utmanar med lite klaff under slutrundan. Skrällen 4 Beppe Am har formen på topp och galopperade under anfall med sparade krafter senast.

Bästa Drag 1: 2 Azzaro La Marc (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Alleyeson (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Beppe Am (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39