30
november
2016

Peter Untersteiner sitter på leken

V75 Jägersro lördag 3 dec

Jägersro är värd för V75 på lördag, när tvååringarnas största lopp "Svensk Uppfödningslöpning" ska avgöras. Peter Untersteiner sitter på leken bakom de bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flegmatisk skräll

3 To Be Or Not To Be svarade för en stark insats, som tvåa, i Klass-II finalen på Valla i lördags. Han är kvick ur volten och är hästen att slå om han når ledningen. Täta starter? 8 New Moon Pellini var med i samma lopp och reparerade en galopp 600 kvar på bästa vis. Upp i klass nu. 4 Mellby Drake visade också bra form i lördags. Han står kvar i klassen och möter lite lättare motstånd nu. 1 Face Ribb uppträder lite flegmatiskt i loppen, men har bra styrka och fart när han tar tag i grejorna och är prisvärd som skrällbud. 9 Staro Ivy League har formen i zenit och segerstrider med lite klaff.

V75-2: Tillbaka på banan

Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen där det är flera om budet. Kapable 3 Bullseye Pellini har fått ett formhöjande lopp i kroppen efter hela två års frånvaro från tävlingsovalen och är mitt drag i loppet. Treårige 2 Rekord Rune har tagit två raka spetssegrar och körs offensivt. 6 Caddie Jo har hittat stilen och lagt galoppskorna på hyllan. Jagar nu femte raka segern.

V75-3: Biter ifrån sig bra

Johan Jacobssons Minne där fyraåringarna står med 20 meters tillägg. Kungapokalsvinnaren 8 Poet Broline har en tilltalande uppgift på papperet, men har efter sin senaste spetsseger varit struken till en tilltänkt V75-start på Bjerke 19/11 och går med skor nu. Både 4 Stepping Spaceboy och 5 Destiny Am har formen på topp och har en låg sluttid i kroppen. 1 Pacific W.F. har bara tagit en seger i karriären, men han biter ifrån sig bra i ledningen och är ett skrällbud.

V75-4: Utöver det vanliga

Helläckre 2 Coin Perdu är obesegrad efter fyra starter och är helt klart något utöver det vanliga. Det saknas dock inte motstånd och han måste prestera på topp för att ta femte raka. 3 Vanquish Kronos är en långklivande märr som gjort ett bra intryck. Skrällen 6 Executive Caviar avslutade vasst vid sin spurtseger näst senast och kan överraska med lite klaff.

V75-5: Varma servetter

5 Tjacko Zaz tog senast en överlägsen spetsseger på en för årstiden låg segertid och är under fortsatt utveckling. Formtoppade 2 Hank Von Håleryd har spår invändigt och försöker ta emot favoriten med varma servetter. 9 Snabba Cash har bra spring i benen för klassen och gynnas av det troliga tuffa tempot i täten.

V75-6: Tuff fyraåring

2 Isor Håleryd är en stentuff fyråring som får överbetyg för sin andraplats utvändigt ledaren i Breeders' Crown-finalen senast. 6 Tripolini V.P. tog en övertygande spetsseger i V75 på Bjerke senast och körs offensivt. 3 Bartender In har hittat en riktig formtopp och bjuder upp till strid.

V75-7: Ute efter revansch

Spelvänligt lopp för högsta klassen avrundar omgången, där elvaårige 7 Nahar, som aldrig slutar att överraska, nu får bära favoritkepsen. Det är vingelrisk från spår långt ut på vingen. 10 Fire To The Rain såg ut att gå mot segern innan han rullade över i galopp på Bjerke senast, och är ute efter revansch. Omgångens "surrhäst".

Bästa Drag 1: 3 Bullseye Pellini (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Isor Håleryd (V75-6)
Prisvärd Skräll: 8 New Moon Pellini (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

22
november
2016

Shelby Glide från perfekt läge

V75 Solvalla lördag 26 november

Shelby Glide har sett strålande ut på slutet och chansen till en finalseger bör vara god från ett skönt andraspår.

 

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Nancy tuffast igen

Erik Adielsson får åter chansen bakom Flemming Jensens oömma 15 Nancy America och då gänget hon möter inte ser värre ut än vanligt ska hon kunna runda till seger. Bakom är det ganska öppet, men givetvis måste Peter Untersteiners 3 Pense Kloster ses som en av de tidigaste utmanarna, liksom en felfri 6 Mellby Darling. Letar man rysarbud lär 5 Racer Rose och 11 I Am Unique rensa rejält om någon av dem skulle vinna.

V75-2: New Moons tur?

Andra avdelningen är riktigt öppen och spelvänlig och utgången avgörs till stor del av hur loppet blir kört. Känslan är att det bör vara dags för 5 New Moon Pellini att få segerdefilera snart. Han satt senast fast med en hel del krafter kvar och de kanske han kan få användning av nu. 4 Ola Montana har en hög högstanivå, men är inte att lita på. Farlig felfri, liksom 11 Island Life.

V75-3: Lasse trots läget

8 Uncle Lasse är förstås svår att frångå som tipsetta, även om läget är allt annat än bra. Det finns ett par startraska konkurrenter som kan se till att Lasse kommer in i matchen till slut. 5 Globalsatisfaction har sett riktigt fin ut på slutet och ska tas på allvar, liksom 3 Wild Honey. Daniel Redéns racermärr får Björn i sulkyn för första gången och det är förstås intressant.

V75-4: Slide hela vägen?

1 Slide So Easy har varit fantastisk under en så lång tid att man snart befarar en formdipp. Men så länge någon sådan inte kan skönjas måste han ses som ett hett vinstbud - speciellt från detta läge. Han har hållit spets från innern förut och är knapp favorit att göra det igen, trots snabba konkurrenter utifrån. 9 Carabinieri står på högtur för vinst och det kan vara hans tur nu.

V75-5: Toppform & läge

8 Aron Palema har gått urstarkt på slutet, men får det hett om öronen från detta läge. 2 Shelby Glide står bättre till och var stark när han slog 3 Brothers In Am senast, trots en hel del jobb sista biten. Den kapabla duon 5 Bacan Degato och 6 Hades Håleryd måste också tas på allvar.

V75-6: Mera piratguld

Det kanske inte är helt säkert att 1 On Track Piraten håller upp ledningen initialt, men Johnny lär i så fall söka sig ut och försöka överta så fort tillfälle ges. Bra chans, men en sådan som 2 Nadal Broline måste från sitt pangläge ses som en allvarlig utmanare. Startsnabbe 3 Explosive de Vie får säkert en bra resa och kan slå till.

V75-7: Peter avslutar

3 Thaiger Exclusive har alltid lovat mycket, men tycks först efter flytten till Peter Untersteiner riktigt komma till sin fulla rätt. Här bör vägen mot front ligga öppen och då ska det mycket till för att det ska bli förlust. Vill man trots allt gardera är det främst formstarke 5 Zenit Brick som är aktuell. En sådan som 8 Heartbreaker V.S. kan man heller aldrig helt räkna bort, men från det här läget måste det trots allt bli svårt att räcka ända fram.

Bästa Drag 1: 2 Shelby Glide (V75-5)
Bästa Drag 2: 3 Thaiger Exclusive (V75-7)
Prisvärd Skräll: 3 Explosive de Vie (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

16
november
2016

Thai Broadway står på tur för seger

V75 Bjerke lördag 19 november

Bjerke travbana i Norge är värd när V75 gästar vårt västra grannland. Thai Broadway står på tur för seger i prologen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tre formhöjande

2013 års elitloppsvinnare 1 Nahar har tävlat i Kanada under hösten och tagit två segrar på sju starter, och visar inga ålderskrämpor trots sina elva år. 9 Ivar Sånna har följt upp sin SM-seger på Åby näst senast med en säker spetsseger, och toppformen är intakt. 7 Winmecredit var med i samma lopp och höll farten bra, efter ett lopp utvändigt ledaren. 4 Thai Broadway har tre formhöjande lopp i kroppen och satt fast med sparade krafter senast. Loppets drag!

V75-2: Norskt skrällbud

Hög kvalitet på lägsta klassen. 1 Calizza Boko är en tuff märr som imponerat stort vid sina sex segrar på karriärens tio starter. Hon är mycket stark och räds inte ett tufft upplägg, men innerspåret kan vara en fälla? 9 Sambuco tog en komfortabel spetsseger i V75 senast och är under kraftig utveckling. Står perfekt inne i klassen. 12 Muscleman O. är en tuff fyraåring, som stångats mot kulltoppen i Norge och är intressant som skrällbud. 10 Volocity de Vie har visat finfin styrka vid sina fem årssegrar och slutar i segerstriden med lite klaff.

V75-3: Blir svårfångad?

7 Otrobanda har sprungit in hela tre miljoner kr i år, och segern i Derbystoet näst senast satt som en smäck. Senaste segrarna är tagna från ledningen, offensivt upplägg igen? 2 Treasure Kronos kommer från en andraplats i BC-finalen, där hon höll farten mycket starkt utvändigt ledaren. Hon är kvick ut och blir svårfångad om hon lyckas sno åt sig taktpinnen, och blir mitt drag i loppet. 3 Charisma K.W. tog en bekväm spetsseger med sparade krafter senast och bjuder upp till kamp. 10 Gematria har hög potential och bra spring i benen. Ett skrällbud.

V75-4: Blir svårfångad 2

1 Armani V.P. tog en snygg spurtseger över open stretch sensat, och läget borgar för ett perfekt position i den främre träffen igen. 3 Wizard of Ousse är mycket kvick bakom bilen och spetsfavorit. Leder loppet länge – kanske hela vägen? 9 Chief Orlando är en tuff treåring som tog en lätt spetsseger i Kriterierevanschen näst senast. Möter äldre konkurrenter nu.

V75-5: Bra inne i loppet

2 Tripolini V.P. tog en tapper seger utvändigt ledaren i ett rubriklopp i Tyskland näst senast, och står bra inne i loppet på pengarna. 3 Fossens Bonus får många anhängare som vanligt, men möter tuffare motstånd nu. 9 Next To None Sib blir allt bättre trots att han är nio år – flyger lågt över upploppet. Kapable 12 Bruno Di Quattro kommer in i matchen till slut om de har kört för fort i täten.

V75-6: Vild spetsjakt

Ett fyraåringslopp där årets Kungapokalsvinnare 4 Poet Broline har hittat tillbaka till toppformen igen. Vi kan förvänta oss en tuff öppning där 2 Dragster laddas, och det kan kosta mer än det smakar. Det här gynnar loppets bästa häst 9 Cruzado Dela Noche, som blir tuff att stå emot när attacken sätts in.

V75-7: Hästen att slå?

1 Stan Libuda är mycket kvick bakom bilen och trivs i ledningen. 3 Say That Again har formen på topp, och kanske är hästen att slå? Skrällen 9 Juvels Boy är vass på speed. Prisvärd!

Bästa Drag 1: 4 Thai Broadway (V75-1)
Bästa Drag 2: 2 Treasure Kronos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 9 Juvels Boy (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

08
november
2016

Norsktränade Pave Faks bästa draget

V75 Bergsåker lördag 12 november

Det är kallt vinterväder som väntar deltagarna när Bergsåker i Sundsvall står som värd för V75-omgången på lördag. Bästa draget tränas i Norge och heter Pave Faks.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kraftig utveckling

1 Pikachu Face tog enkelt ledningen från ett identiskt läge senast och har siktet inställt på tredje raka spetssegern. 7 Bungle Rain gav sig motvilligt i ledningen i V75 på Skellefteå och körs offensivt från sitt springspår i volten. 9 Doctor Doxey Zenz är en fin treåring under kraftig utveckling och han visade mycket bra styrka och moral vid sin senaste seger. 4 Mellby Don Juan har visat toppform i de senaste starterna och slutar i segerstriden om han kommer iväg i trav från ett knepigt fjärdespår.

V75-2: Prisvärt skrällbud

En spårtrappa för ston med 15 hästar bakom bilen. Treåriga 1 Donna Mearas har tre formhöjande lopp i kroppen och visade bra kämpatakter senast. 15 Mellby Darling visade mycket bra styrka vid sin andraplats i V75 på Boden näst senast och ska behandlas med respekt, trots sämst startspår. 2 Västerbo Realworld svarade för en tapper insats utvändigt ledaren senast och är ett prisvärt skrällbud.

V75-3: Intessant läge

4 Island Life tog en målfotoseger från rygg på ledaren i V75 på Romme. Han går upp i klass nu och möter lite tuffare motstånd. 5 Conrads Flamemaker är kvick bakom bilen och tog en tapper spetsseger på en bra segertid näst senast. 1 Forecast blir allt bättre för varje start och har ett intressant utgångsläge - mitt drag i loppet.

V75-4: Blir svårfångad?

Ett stayerlopp för kallblod där den lovande segerstaplaren 15 Tangen Haap blir hårt betrodd och får bära favoritskapet. Men det är många hästar att runda och det får inte strula under vägen. 12 Sjö Odin på samma volt är vass på speed och har nog siktet inställt på att hänga med i rygg när favoriten går till attack. Norsktränade draget 3 Pave Faks har bra kapacitet för klassen och kan bli svårfångad om han lyckas sno åt sig taktpinnen.

V75-5: Härdad mot eliten

Startsnabba 6 Shaq Is Back har tre formhöjande lopp innanför västen och körs offensivt när bilen släpper. 9 Magic Tonight går ner i klass, men har problem med moralen efter sina symptom av överträning. 7 Knows Nothing är härdad mot eliten och går ner lite klass nu. Han är kvick ut och segerstrider med lite klaff.

V75-6: Snackhästen struken

Snackhästen 5 Ready For More är struken, han hade nog blivit mest streckad i hela omgången om han startat. 3 Order By Keeper är kvick ut och min idé när Ready For More inte kommer till start.

V75-7: Jagat förgäves

4 Zenit Brick och 5 Valeur gick en tuff match i V75 senast, där den först- nämnde gick segrande ur striden med knapp marginal. Duon räknas igen. Den finska gästen 7 Velvet Girl är en mycket kvick märr med formen i zenit. 8 Ottens Casher är härdad mot kulltoppen och går ner lite i klass nu. Skrällen 2 Serious Try har jag jagat förgäves på slutet och står på tur. 9 Voulez Vous är i sitt livs form och kan duga trots tuffare motstånd.

Bästa Drag 1: 1 Forecast (V75-3)
Bästa Drag 2: 3 Pave Faks (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Västerbo Realworld (V75-2)

LARS ERLANDSSON

02
november
2016

Explosive med fritt spelrum

V75 Eskilstuna lördag 5 november

Rekordpott väntar när Eskilstuna står som värd för V75-omgången på lördag. Explosive De Vie är vass på speed och ett prisvärt skrällbud med fritt spelrum till slut.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Hästen att slå

Välstammade 10 Snabba Cash har fått några formhöjande lopp i kroppen, och tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast. Verkar bli allt bättre och är hästen att slå. 1 Cab Hornline är klart bäst med tätkänning och står bra inne i klassen på pengarna. Tuff laddning väntar. Det blir det även för de två springspårshästarna 6 Chosen One och 7 Victor A.U., som kan bli svårfångade om de kommer först ner till sargen. Skrällen 11 Eder Bob kan mycket bättre än han har visat på slutet.

V75-2: Prisvärt skrällbud

3 Stronghold är en kapabel häst i grunden, men uppträder ojämnt och har varit en besvikelse. Favoriten behandlas med försiktighet i min bok. Formtoppade 9 Mellby Drake spurtade rappt som trea i V75 senast och slutar i segerstriden med lite klaff. Starke 12 Alfas Dimitri är oftast bra efter uppehåll och prisvärd som skrällbud. Körs offensivt om bra dag.

V75-3: Berättigad favorit

4 R.K.King har imponerat i två raka segrar i ny regi och visat mycket bra kapacitet för klassen. Trots att den korta distansen inte är någon fördel är det en berättigad favorit. 1 New Moon Pellini var klart uppåt med jänkarbike senast, men kan inte försvara innerspåret och behöver klaff. Skrällen 11 Quantum Blues får Erik Adielsson i sulkyn nu och rensar bra i kuponghögen.

V75-4: Trivs med Jorma

Segerstaplaren 14 Wellino Avenue uppträdde segt och var trött tidigt i V75 senast. Han har tagit sina flesta segrar med tidig tätkänning och läget drar ner mina förhoppningar. 1 Alorac Mathbell har ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi, och har tagit tre av sina vinster med Jorma. Starke 9 Picasso Tilly var bra som tvåa i V75 senast och står bra inne i loppet. 5 Sambuco blir allt spänstigare i sin nya regi och har en tung spurt. Starke 15 Saul får Örjan Kihltström i sulkyn nu och kan duga med klaff.

V75-5: Explosive med fritt

Snackhästen 4 Propulsion har en formhöjande spetsseger i kroppen, efter sina tre tuffa heat i Åby Stora Pris. Siktet är inställt mot Paris i vinter och visst blir han en hård nöt att knäcka. 9 Volstead tog en imponerande seger i V75 senast, trots ett lopp utvändigt ledaren, och är normalt tuffast emot. Kapable 2 Nadal Broline har slickat såren några veckor och är oftast vass efter ett kortare uppehåll. 3 Explosive De Vie drar till spets och släpper till favoriten, ett skrällbud med fritt.

V75-6: Gynnad av bil

4 Hawk Cliff tog en säker spetsseger i combacken och är uppåt i form. Spets och slut? 2 Shelby Glide klarade inte spår två i volt i V75 senast och är gynnad av bilstart. Vi minns hans rappa spurt näst senast. 10 Pokemon Ås är mycket vass på speed och kan duga med klaff.

V75-7: Flyger lågt till slut

5 Bravo Navarone galopperade som storfavorit i V75 senast - revansch? 3 Djali Boko har imponerat i tre raka segrar och är en tuff utmanare. 11 Carabinieri har fått tre formhöjande lopp i kroppen och är gynnad av det tuffa tempot i täten över 2640. Flyger lågt till slut och står på tur - ett drag!

LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 2 Shelby Glide (V75-6)
Bästa Drag 2: 11 Carabinieri (V75-7)
Prisvärd Skräll: 3 Explosive De Vie (V75-5)

26
oktober
2016

Augustus F en tuff frontrunner

V75 Jägersro lördag 29 oktober

Jägersro i Malmö står som värd för V75 på lördag, där klassiska C.L. Müllers avrundar omgången. Augustus F. är det bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Giftig utmanare

4 Globalsatisfaction är härdad i tuffa gäng och höll starkt bakom snackhästen Uncle Lasse senast. Ner i klass nu och får bära favoritkepsen. 8 Aron Palema svarade för en ruggig insats när han krossade allt motstånd den tunga vägen senast, segern skrevs till överlägsen. Johnny Takter upp i sulkyn för första gången gör ekipaget till ett giftigt drag. 2 Shelby Glide är under utveckling och spurtade mycket raskt efter sen lucka senast, körs på chans igen.

V75-2: Laddas mot täten

Ett stolopp med lärlingar och med 15 hästar bakom bilen gör att det ligger en skräll på lut både här och där. 5 Diva Deo har sett uppåt ut i två raka segrar efter ett halvårs frånvaro och laddas mot täten. 7 Donatella Center ser fin ut för dagen och får formtoppade Kevin Oscarsson i sulkyn. 11 Rainbow of Nando har hittat nya växlar i ny regi och har imponerat så smått i två raka segrar. 13 Baker Ransom har även hon tänt till i ny regi och visade bra styrka vid sin senaste seger.

V75-3: Blir svårfångad?

Ett stayerlopp över tre varv. 1 Favoriten Boko trivs med tätkänning och Björn Goop i vagnen - kan bli svårfångad från ledningen. 6 Dens Bea radar upp bra prestationer och var mycket tapper vid sin andraplats från ledningen i V75 senast. Favoriten 12 Slide So Easy är under kraftig utveckling hos Flemming, trots att hästen är sju år. Ekipaget flyger lågt och utmanar om segern igen. Stallkamraten 14 Rapide du Pommeau är ingen bluff och älskar lång distans. 15 Bullyoung tog en säker seger utvändigt ledaren i V75 senast och har styrkan som sitt bästa vapen.

V75-4: Körs offensivt

2 Rawindski är en tuff treåring under utveckling, får klart godkänt för sin andraplats i V75 senast. 4 Max the Flax har visat prov på bra kvaliteter och tog sin senaste seger med sparade krafter. 5 Jula Extreme gav sig motvilligt i spets senast och laddas mot täten. Kapable 10 To Be Or Not To Be har styrkan och körs offensivt så fort fältet formerat sig.

V75-5: Näbbar och klor

Frontrunnern 1 Augustus F. vann spårlotten och försvarar sitt innerspår med näbbar och klor, är mitt drag. 3 Sylvester America var med i samma lopp senast och spurtade ettrigt sista biten. Både 5 Next To None Sib och 6 Pepe Di Jesolo har formen på topp och duger med lite klaff.

V75-6: Fjärde raka?

5 Thaiger Exclusive har tre raka segrar i ny regi och ett formhöjande lopp innanför västen. Både 4 Ymer Brick och 6 Eldrick Boko är kvick ut groparna och laddas tufft. 10 Jairo är uppåt med lopp i kroppen och gillar det tuffa tempot i täten.

V75-7: Ute efter revansch

4 Alfas Da Vinci fick hjulet demolerat senast, och är ute efter revansch över passande förutsättningar. 10 On Track Piraten är tillbaka efter sitt VM-äventyr och utmanar. 7 Glen Ord Superb ser formstark ut.

Bästa Drag 1: 8 Aron Palema (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Augustus F. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Favorite Boko (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

19
oktober
2016

Get a Winner en prisvärd skräll

V75 Romme lördag 22 oktober

Romme i Borlänge står som värd för lördagens V75-omgång. De bästa dragen finns i de två första avdelningarna – Get a Winner är ett prisvärt skrällbud.

V75-1: Kvitt halsproblem

3 Fossens Bonus får bära ett stort favoritskap av spelarna. Näst senast brände han som stor V75-favorit på Färjestad, när han blev överrumplad i ledningen efter ett halvvarv. Senaste spetssegern togs mot ett billigt motstånd, sa inte så mycket. Kapable 6 Al's Winnermede kommer tillbaka efter halsproblem och bjuder normalt favoriten på en tuff match. 2 Mon Petit Cheval tog en övertygande spurtseger på Bjerke och formkurvan pekar rakt uppåt. Det gör den även för 11 Carabinieri, som har fått två lopp i kroppen efter sju månaders frånvaro.

V75-2: Tuff fyraåring

Ett öppet och spelvänligt stayerlopp över tre varv. 15 On Hold står med hela 80 meters tillägg och det kan lätt bli strul i spåren under vägen. Starke 12 Usain Henna är klart uppåt i form och älskar förutsättningarna. Den danska gästen 13 Nougat Ås kommer med två färska spurtsegrar över dagens långa distans. 6 Tellmeastory är en hård fyraåring, som står bra inne i loppet på pengarna. Mitt drag! Bra inne står även 1 Picasso Tilly, som kan bli svårfångad i ledningen.

V75-3: Försvarar spåret?

Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen där det kommer bli tuff körning om taktpinnen när bilen släpper. 1 Fridericus tog en komfortabel spetsseger efter ett par månaders frånvaro senast, och försöker försvara sitt innerspår. 2 Coldtown har tagit för sig bra på slutet och satt fast med sparade krafter senast. 4 Thai Broadway är klart uppåt med två lopp i kroppen och flyger lågt över upploppet. Fjolårets elitloppsvinnare 5 Magic Tonight har spurtat förbättrat på slutet och är på gång igen.

V75-4: Hästen att slå?

Ett öppet kallblodslopp som inte är så lätt att räkna på. 10 Björs Frej kommer till start med fyra raka segrar och kanske är hästen att slå i loppet? 6 Joker C.K. tog en säker spetsseger senast och körs offensivt igen. 8 Hongslo Gutten är vass på speed och flyger lågt över upploppet igen.

V75-5: Hittat nya växlar

1 Island Life har bra kapacitet för lägsta klassen och blir en tuff nöt att knäcka om han lyckas försvara sitt innerspår bakom bilen. 2 Azzaro La Marc visade bra fart på barfotabalans mellan galopperna i V75 senast. Treårige 4 Rorri Bris har hittat nya växlar i ny regi och jagar nu sin tredje raka seger. 6 Oceanic Clearence är härdad i klassen och duger gott med lite klaff.

V75-6: In i matchen

Tuff spetsstrid att vänta mellan flera ekipage när bilen släpper! 5 Get a Winner fick inte chansen senast och gick i mål med sparade krafter. Prisvärt skrällbud! 12 Ponce de Leon föll med flaggan i topp senast och kommer in i matchen till slut, om mitt loppscenario stämmer.

V75-7: Körs offensivt

1 Mellby Collector har formen på topp, men läget kan vara en fälla? 2 Cab Hornline trivs med tätkänning och körs offensivt när bilen släpper. Kapable 9 Valeur har formen intakt och ett intressant smygläge.

Bästa Drag 1: 6 Al's Winnermede (V75-1)
Bästa Drag 2: 6 Tellmeastory (V75-2)
Prisvärd Skräll: 5 Get a Winner (V75-6)

12
oktober
2016

Det kan bli en "norsk" SM-vinnare

V75 Åby lördag 15 oktober

Tre SM-vinnare ska koras när Åby står som värd för lördagens V75-omgång. Snackhästen Sloppy Joe och norsktränade Ivar Sånna är bästa dragen.

V75-1: Flera om budet

Segerstaplaren 11 Wellino Avenue har tagit sina fyra senaste segrar efter tidig ledning. Upp i klass och andra förutsättningar nu. 6 Bacan Degato gjorde ett finfint intryck vid sin senaste spetsseger och blir svårfångad om han är först ner till sargen. 8 Shelby Glide är under kraftig utveckling och visade mycket bra styrka vid sin senaste seger utvändigt ledaren. Skrällen 5 Conrads Definitif är härdad i rikstoton och kan duga med lite klaff på bitarna.

V75-2: Härligt intryck

1 Tudor Kronos har vunnit sju av karriärens 13 starter. Senast tappade han aktionen och galopperade med segergrepp 50 kvar i V75 på Jägersro – vilket sätter ett litet frågetecken inför dagens start. 2 Hades Håleryd har styrkan som bästa vapen och fick sig en riktig ögonöppnare vid sin skrällseger i V75 senast. 3 Dens Bea är en stentuff dam som har formen absolut i zenit! Snackhästen 8 Sloppy Joe gjorde ett härligt intryck senast och får skicklige Oskar J Andersson i sulkyn. Mitt drag! 10 Broadway Appolo får tapperhetsmedalj för sin andraplats i V75 senast.

V75-3: Inte underskattas

9 Heartbreaker V.S. skojade med motståndarna senast och jagar sin andra raka V75-seger. Den danska gästen 4 Tonicetobetrue har ett formhöjande lopp i kroppen och ska inte underskattas. Prisvärd skräll! Formtoppade 1 Global Respons gillar läget och spurtar rappt över open stretch. 11 Zenit Brick blir allt bättre för varje start och har både en vass speed och bra styrka.

V75-4: Tuff spetsstrid

6 Totally Secret tog en snygg spetsseger med sparade krafter senast - laddas mot täten igen. 2 Rawindski och 5 Marciano är två treåringar under utveckling, som nu mäter sina muskler mot äldre motståndare. 8 Etosha Boko är mycket kvick bakom bilen och kan vara först ner till sargen, trots spåret.

V75-5: Selar ut en trio

I Sto-SM ska 10 Some Summit försöka leva upp till spelarnas förtroende. Senast gav hon sig högst motvilligt i ett virvlande upplopp, och har efter det siktat hit. Stall Peter Untersteiner selar ut trion 1 Alvena Take It, 5 Jetset och 6 Felicia V.E., där alla tre har formen på topp och ska behandlas med respekt. 7 Playing Tua vann en Supersprint senast och fick en nyttig urblåsare inför det här.

V75-6: Intressant läge

1 Patricia Hastrup höll farten starkt bakom Delicious senast och har ett intressant läge. 3 Top Of The World har hittat nya växlar och trivs med tätkänning. 9 Michelangelo Ås har formen på topp och slutar i segerstriden igen.

V75-7: Norsk SM-vinnare

Fjolårets SM-vinnare 4 Alfas Da Vinci siktar på att försvara sin titel. 3 Mosaique Face körs offensivt och leder loppet i det längsta. Norsktränade 9 Ivar Sånna ser ut som en studsboll – kanske blir en norsk SM-vinnare?

Bästa Drag 1: 8 Sloppy Joe (V75-2)
Bästa Drag 2: 9 Ivar Sånna (V75-7)
Prisvärd Skräll: 4 Tonicetobetrue (V75-3)

05
oktober
2016

Finska gästen är bästa draget

V75 Skellefteå lördag 8 oktober

Det är dags för Skellefteå att stå som värd för V75-omgången på lördag. Den finska gästen Jokivarren Kunkku (V75-3) är bästa draget.

V75-1: Svårdyrkat lås

6 Bravo Navarone visade fortsatt toppform vid sin senaste seger, där han övertog ledningen efter halva loppet och gick undan till en komfortabel seger över upploppet. Det blir åter ett offensivt upplägg, och från ledningen blir han en tuff nöt att knäcka. Den finsktränade gästen 8 Victory Bonsai har dock inte gett upp och kommer bjuda favoriten på en tuff match. De två senast segrarna är tagna på ett imponerande sätt, där han pressat sig till spets efter 700-800 meter och gått undan med luft under vingarna över upploppet. Nämnda duo är ett svårdyrkat lås.

V75-2: Norrlandsluft

1 Mellby Don Juan har gjort tre starter i sin nya regi och verkar trivas perfekt med att andas norrlandsluft. Har siktet inställt på sin andra raka spetsviktoria. 4 X.Factor har även han visat uppåtform i två starter i ny regi. Senast visade han prov på bra styrka när han synade dödens varvet kvar och gick undan till en mycket enkel seger över upploppet. 5 Dirty Dancing In är en tuff märr, som är härdad i flera rikstotolopp under sommaren. Senast fick hon inte chansen att spela ut sin speed över upploppet, och såg formstark ut med sparade krafter i mål.

V75-3: Den finska gästen

Segerstaplaren 3 Myr Faksen har 41 segrar på karriärens 87 starter och jagar nu sin sjunde raka viktoria. Han möter dock tuffare motstånd och måste visa sig från sin allra bästa sida om segerraden ska vara fortsatt intakt. 7 Hulte Magnus fick sig en riktig ögonöppnare senast, som sexa efter Tekno Odin, och möter nu lite lättare motstånd. Den finska gästen 12 Jokivarren Kunkku minns vi från Elitkampen på Solvalla 29/5, där han sköljde till spets från spår åtta bakom bilen och hade segergreppet långt in på upploppet innan han motvilligt fick ge sig den sista biten in mot mål. Mitt drag!

V75-4: Blir svårfångad?

12 Bullyoung har visat toppform under en längre tid och trivs perfekt över den långa distansen. 10 Picasso svarade för ett mycket svettigt lopp när han segrade på finfina 1.11,6/2140a på Solvalla senast och blir tuff att stå emot om han gör om den insatsen. 6 Digital Engine spurtade förbättrat senast och kan bli svårfångad om han är först ner till sargen och får modifiera tempot i täten.

V75-5: Värd priset?

Snackhästen och aktionsdyringen 1 Bungle Rain går upp mot äldre och tuffare hästar och får bevisa om han är värd sitt höga inköpspris. 2 Diego Band har visat bra inställning i två raka segrar och står perfekt inne i klassen på pengarna. 4 Global Security har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett helt års frånvaro och jagar årets andra seger.

V75-6: Hittat nya växlar

8 Erik Sting är en tuff fyraåring, som är härdad mot kulltoppen. Är kvick bakom bilen och laddas från start. 11 Brothers In Am har hittat nya växlar och har övertygat på slutet.

V75-7: Står på tur

5 X.Factor N.O. har mycket hög kapacietet för klassen och har siktat hit. 4 Serious Try radar upp bra prestationer och står på tur för en seger!

Bästa Drag 1: 12 Jokivarren Kunkku (V75-3)
Bästa Drag 2: 4 Serious Try (V75-7)
Prisvärd Skräll: 6 Digital Engine (V75-4)

28
september
2016

Teddy Gutten fäller favoriten?

V75 Färjestad lördag 1 oktober

Det är dags för Unionskampen mellan Sverige och Norge på lördag. Och det är Färjestad som står som värd för V75-omgången.

V75-1: Flera om budet

Ett rivigt sprinterlopp inleder omgången där formtoppade 4 Nobel Amok, som har fått ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Senaste spetssegern togs på ett komfortabelt sätt och ekipaget är obesegrat efter ett framträdande tillsammans. 6 Alan Wadd tog en säker spetsseger i V75 senast och körs offensivt igen. 12 Triumf Kåsgård är i sitt livs form och vann senast med sparade krafter, blir tung att stå emot sista halvvarvet trots sämsta utgångsläget. Både 7 Hades Håleryd och 11 Brodway Appolo har formen på topp och slutar i segerstriden med lite klaff på bitarna.

V75-2: Har siktat hit

Ett öppet lopp för lägsta klassen där 7 Mister Cane har imponerat så smått vid sina tre raka segrar. Senast noterade han 1.10,5 sista 700 när han rundade fältet från tredje utvändigt, och det såg inte ut att var slutsålt i mål. Välstammade 8 Azzaro La Marc har visat mycket bra inställning till sitt jobb och har siktat på det här loppet en tid. Flemming Jensen kommer med formtoppade 9 Trevi Dilli, som har övertygat i tre raka segrar.

V75-3: Med försiktighet

I högsta klassen får vi se fjolårets segerstaplare 11 Digital Ink, med sju raka segrar, göra comeback igen. Han har dragits med skadeproblem och ska behandlas med försiktighet med tanke på omständigheterna. 1 Västerbo Highflyer vann spårlotten och leder loppet i det längsta – kanske hela vägen? 9 Food Money tog en snygg spetsseger senast och har inga problem att följa den troliga spetshästen i starten, blir farlig om det löser sig till slut. Fyraårige 7 Cruzado Dela Noche är en undantagshäst som trots att han går upp i högsta klassen inte ska underskattas.

V75-4: Varning för Goop

Långlopp där det är många om budet. 12 Danne Edel är en yrkesstayer som är ett tidigt bud trots att han står lite hårt inne penningmässigt. 3 Twigs Briard står start och kan hålla konkurrenterna ifrån sig länge. 9 Västerbo Arthur, nu med Örjan, ska också passas. Varning utfärdas för 6 Heartbreaker V.S. som är en mycket vass avslutare när allt klaffar. Bör också gå felfritt från innerspåret på tillägg och Björn Goop har ju en förmåga att hitta ut.

V75-5: Inte bara Odin

Prestigefyllda Unionskampen för kallblod. 6 Tekno Odin vann på en fantastisk tid senast och blir favorit, men han är ingen spik för mig. Se framför allt upp med 2 Teddy Gutten Stöen som var nära Tekno Odin i Norskt Mästerskap i somras. 9 Odin Tabac vann SM efter långt uppehåll och rapporteras träna kanonbra. Streckvärd även han.

V75-6: Hitman slår till

Hemmahästen 2 Fossens Bonus har ett lopp i kroppen efter att han blev valack. Såg jättefin ut då och lär vara ännu bättre nu. Rankas först på läget, men det är flera om budet. 10 Slide So Easy har utvecklats enormt hos Flemming - måstestreck nu. 11 D.D.'s Hitman möter enklare motstånd även om detta är ett tufft lopp. Skrällduglig!

V75-7: Kan bli Norge

Bronsdivisionen avslutar. 4 Global Republic är en kapabel norsk herre som vunnit i svenska V75 förut. Segertiden näst senast imponerar också. Men 1 Zigge Silvio blir ingen lätt nöt att knäcka om han inte blir fast.

Bästa Drag 1: 7 Mister Cane (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Teddy Gutten Stöen (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Heartbreaker V.S. (V75-4)

20
september
2016

Tiger Woodland står på tur

V75 Solvalla lördag 24 september

Det är dags för Solvallas klassiska Kriteriehelg, där det serveras trav i dagarna tre. På lördag är det V75-finaler och Jackpot som gäller. Tiger Woodland är ett prisvärt skrälldrag i min bok.

V75-1: Världens bästa?

Stoeliten "Giant Diablos lopp" inleder denna jackpotomgång med ett rivigt sprinterlopp. Där vi får se världens nu bästa sto 1 Delicious göra sin fjärde start efter de skadeproblem hon drogs med i våras och under sommaren. Nu är hon dock tillbaka med besked och jagar sin nionde raka viktoria! Hon försvarar enkelt sitt innerspår och leder från start till mål. Hon blir spelad till gigantisk favorit på V75 vilket är befogat. Vid sjukdom eller "force majeure" är det många om budet, där Daniel Redéns två andra hästar i loppet 2 Bostonz Credit och 7 Windy Ways är två segeraspiranter.

V75-2: Tuff batalj igen

En final för lägsta klassen som ser öppen och spelvänlig ut. 6 Önas Igor och 8 Etosha Boko imponerade båda stort vid sin batalj på Hagmyren där ingen ville ge sig. Segertiden skrevs till raska 1.11,2/1640a, som måste vara en rekordnotering för den lägsta klassen? Har de inte tagit någon skada av urblåsaren gör de upp om segern igen. 7 Oceanic Clearence avslutade bra på avstånd i samma lopp och har hittat nya växlar på barfotabalans på slutet. 2 Tiger Woodland satt fast med sparade krafter senast och står på tur för en framgång. Prisvärt skrälldrag!

V75-3: Avgörs i starten

Stall Stig H Johansson har haft tur i spårlotten, där hans duo 1 Seedorf O.M.F. och 3 Scellino Luis har fått bästa utgångslägena. Seedorf försvarade sitt innerspår bakom bilen i en kvick öppning vid sin seger på Axevalla 23/7. 5 Top Of The World är i sitt livs form och laddas tufft för ledningen. Jag gillar 7 Tripolini V.P. som kommer in i matchen om det blir för hård körning i täten under loppet.

V75-4: En riktig tuffing

Segerstaplaren 4 Donato E. har formen helt på topp och jagar nu sin sjätte raka seger. 1 Ymer Brick tog en snygg spetsseger på Jägersro, och kanske inte släpper någon över bron den här gången heller? 5 Imperator är en riktig tuffing, som har kapacitet och styrka att vinna även om han tvingas göra grovjobbet. Ett av mina drag i omgången. 10 Ottens Casher blir allt bättre för varje start och flyger lågt till slut igen.

V75-5: En stjärna

Snackhästen 5 Le Miracle har visat upp ett brett register och är en stjärna i vardande. 6 Napoleon C.D. tog en snygg spetsseger med sparade krafter senast och körs offensivt igen. 2 Heartbreaker V.S. har ett formhöjande lopp i kroppen och kan slå till nu. Idé!

V75-6: Flera om budet

Blivande elithästen 7 Nadal Broline tog en komfortabel spurtseger i sin gulddebut senast och växer med uppgiften hela tiden. 5 Shadow Woodland körs offensivt och kan leda hela vägen igen. 6 Coldtown har växt in i högsta klassen och är i toppform!

V75-7: Virvlande spurt

7 Wingait C.H. tog en imponerande spetsseger på topptid senast och blir tuff att stå emot igen. 8 Triton Neergård avslutade virvlande sista halvvarvet senast!

Bästa Drag 1: 5 Imperator (V75-4)
Bästa Drag 2: 2 Heartbreaker V.S. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 2 Tiger Woodland (V75-2)

14
september
2016

Poochai och Linus prisvärda drag

V75 Solänget lördag 17 september

Solängets travbana i Örnsköldsvik står som värd för lördagens dubbel-jackpot på V75. Jela 58 miljoner kr väntar i sjurättspotten! Omgången ser mycket svårbedömd ut och jag tror på hög utdelning. Poochai och Linus Boy är två prisvärda spetsdrag.

V75-1: Hästen att slå?

Ett voltstartlopp över stayerdistans. 3 Danne Edel gav sig högst motvilligt i spets senast och har formen på topp. Trivs med förutsättningarna, och kanske är hästen att slå i loppet? 6 Global Rebel radar upp bra prestationer och blir svårfångad om han når ledningen. Örjan Kihlström upp för första gången. 10 Il Sånna är i sitt livs form och utmanar om segern med lite klaff.Skrällen 8 Sambucus P.R kan allt vissa dagar och är vass på speed.

V75-2: Många om budet

Ett öppet stolopp på papperet.4 Fika är härdad i rikstoton och var tapper vid sin spetsseger i V75 30/7. Tränare Markus Pihlström har hela tre hästar med i loppet 6 Hedwig, 11 Magic Number och 14 Op's First Girl, som också fått de bästa kuskarna. Den förstnämnde var vass vid sin spurtseger på Solvalla 1/7.

V75-3: Fått bästa lägena

Spelvänligt lopp för högsta klassen.9 Sir Ratzeputz har hittat nya växlar och har en tung spurt. Kommer från tränare Timo Nurmos formstall. Stall Svante Båths duo 2 Västerbo Loveboat och 3 Poochai har fått bästa lägena – tuffa nötter att knäcka. Poochai är ett av mina drag.7 Shadow Woodland är kvick bakom bilen och flög lågt i spåren senast.

V75-4: Visade bra styrka

Kallblodslopp med 15 hästar.12 Ossmann, 4 Blås Undan och 14 Grandina möttes i lördags, där den förstnämnde blev snuvad på segern den sista biten.11 Katla Kiro visade bra styrka och fart när hon rundade hela gänget från sista plats näst senast.Den norska gästen 1 Pave Faks har två galopper i raden, men slog bra hästar vid sin skrällseger 25/7. Kan skrälla även här!

V75-5: Kraftfull travare

Stayerlopp för lägsta klassen.5 Ola Montana har övertygat i två raka segrar och verkar bli allt bättre för varje start. 1 Linus Boy är en storväxt och kraftfull travare som lägger mycket mark under sig. Blir svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår. Mitt andra heta drag i omgången.6 Quick One trivdes perfekt med Erik Adielsson i vagnen vid en säker spurtseger i lördags, och ekipaget jagar andra raka segern.

V75-6: Formhöjande

7 Alan Wadd har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett par månaders frånvaro och såg finfin ut vid sin spurtseger.11 Snyting har övertygat i två raka segrar och står perfekt inne i klassen på pengarna.Skrällen 4 Xpecttheunxpected var uppåt senast och får Örjan Kihlström i sulkyn för första gången.

V75-7: Spetsstrid avgör?

Sprinterlopp för den näst högsta klassen där spetsstriden mellan 1 Emmett Brown och 3 Mellby Apollo kan bli avgörande för loppets utgång.Speedige 10 Special Promise höll farten fullt godkänt utvändigt ledaren senast – blir farlig om han får spara speeden fram till upploppet i stället.

Bästa Drag 1: 3 Poochai (V75-3)
Bästa Drag 2: 1 Linus Boy (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Pave Faks (V75-4)

07
september
2016

Mitt inledande seriösa drag

V75 Hagmyren lördag 10 september

Hagmyren utanför Hudiksvall gäller på lördag. Det korta upploppet betyder att tätkänning är extra viktigt. Det har Serious Try!

V75-1: Ett seriöst drag

I den inledande avdelningen har jag stark feeling för Henrik Svenssons 2 Serious Try, på lördag med Per Lennartsson vid tömmarna för första gången. Serious Try var med i derbyfinalen i fjol och är nu på gång mot storformen på allvar igen. Såg fin ut med sparade krafter i V75 senast och från detta läge måste chansen vara god.5 Victor A.U.går bra nästan varje gång och hade också sparade krafter senast.1 Duffman är ingen sprinter, men skulle tempot bli stenhårt kan han dyka upp. Hästen har vunnit sprinterlopp förut och är stark i spurten.

V75-2: Amber reser långt

Peter Untersteiner reser långt med 1 Tahays Blue Amber och märren är kapabel. Men det är ingen spik för mig. Långresa med övernattning borta kan ställa till det och var hamnar hon från läget? Dessutom är hon osäker. Måste garderas. 11 Xanthis Amazing fick en nyttig genomkörare senast och troligen blir det skoryck nu. Tål också att göra en del själv i loppen. I mina ögon kräver det här försöket i Diamantstoet många streck.

V75-3: Gamla meriter

2 B.B.S.Sugarlight blir säkert favorit i denna förhållandevis klena gulddivison. Men han blir det mest på gamla meriter. Återkommer efter att ha varit struken och formen är näppeligen på topp. Jag garderar.3 Knows Nothing vinner inte så ofta, men hästen ser fin ut nu och dessa förutsättningar är idealiska. Kort distans och det korta upploppet gynnar Reijos springare och tränarens stallform går det ju inte att klaga på...!4 Coldtown var enorm vid segern i gulddebuten senast. Kan han verkligen vara lika bra igen? I så fall: Vinstchans.

V75-4: Glödhet skräll

Ett jämnt och svårrankat kallblodslopp. 6 Ossmann är rejäl och såg väldigt fin ut vid segern senast. Men i min värld är han bara en av flera. 15 Björs Frej står tufft till, men fart finns och hästen är på gång efter att ha varit borta länge p g a skada.Skrällen är Erik "Busen" Svenssons 8 Guli Glöd. Gick bra som tvåa bakom en fantastisk Höstbo Stig i förra starten. Med rätt lopp kan "Busens" häst vara först i mål.

V75-5: Spets runt om

3 Etosha Boko är en grundkapabel herre som med stora steg är på väg tillbaka mot formen efter skada. Gick helt ok från bakspår i V75 senast och nu är läget utsökt. Jag tror på spets runt om - ett vettigt drag!5 Walle West felade med sparat i sista kurvan i förra starten - värst emot om han sköter sig nu.

V75-6: Studsar?

6 Seedorf O.M.F. lär bli klar favorit i den här Silverdivisionen och det är inget att säga om. Men voltstart på trånga Hagmyren kan ställa till det och värdet drar iväg om han står och studsar. 1 Jetset (speedig) och 10 Coco de Vie (stark) är två märrar som kan dyka upp vid favoritfall.

V75-7: Lurig epilog

Riktigt lurig epilog och flera spelvärda hästar i startlistan. 6 Ottens Casher spurtade bäst av alla i ett derbykval senast, men jag litar inte på honom ännu. Se upp för hemmaskrällen 8 Reorder!

Bästa Drag 1: 2 Serious Try (V75-1)
Bästa Drag 2: 3 Etosha Boko (V75-5)
Prisvärd Skräll: 8 Guli Glöd (V75-4)

31
augusti
2016

Att vara eller inte vara - är frågan

V75 Jägersro lördag 3 sep

Jägersro dukar upp till fest med sin årliga derbyhelg, där det serveras V75 på lördag och söndag. To Be Or Not To Be och Scellino Luis är bästa dragen i en spelvänlig omgång.

V75-1: En formstark duo

Ett rivigt sprinterlopp inleder omgången där stall Stig H Johansson selar ut en formstark duo. 3 Sapajou fick inte fritt spelrum i V75 senast och hade mycket krafter sparade.7 Enjoy Boko är mycket kvick bakom bilen och kan dra till ledningen, trots ett spår långt ut på vingen.1 Conrads Definitif är härdad i V75 och kanske är hästen att slå i loppet, om han inte blir fast invändigt.

V75-2: Med lite klaff

Ett öppet stayerlopp där styrkan kommer ta ut sin rätt över upploppet. 2 Flirt Fortuna har formen helt på topp och jagar tredje raka segern – nu med Örjan Kihlström i sulkyn för första gången.4 Ulisse Kronos är en orutinerad treåring, som visat bra talang vid sina två segrar på fyra starter.7 Mellby Duke är härdad i tuffa gäng och slutar i segerstriden med lite klaff på bitarna under vägen.9 Västerbovivann har styrkan som sitt bästa vapen och räds inte ett tufft upplägg.

V75-3: Mäter musklerna

Sprinterlopp för högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål.Snackhästen 4 Nadal Broline har avancerat fort genom klasserna och mäter nu musklerna mot guldhästarna för första gången.1 Västerbo Highflyer visade bra form i det första heatet i Åby Stora Pris senast, och kan spåra hela vägen.3 Je t'Aime Express är en kvick travare, som kan bli svårfångad om han lyckas sno åt sig ledningen.

V75-4: Nöt att knäcka

Segerstaplaren 11 Tudor Kronos har vunnit sju av årets åtta starter, men står tuffare placerad nu och är bara en av flera i min bok.10 Sevilla och 14 Gambino Degato mötte båda tufft motstånd i derbyuttaningar senast, utan att lyckas riktigt.1 To Be Or Not To Be har visat prov på finfin form och styrka i de senaste starterna och blir en tuff nöt att knäcka för tilläggshästarna.

V75-5: Spräcker nollan

Öppet lopp för lägsta klassen.5 Brosa Am har visat hög potential vid tre raka segrar och har fått ett perfekt spår bakom vingen.6 Saul har formen på topp, men det är lite vingelrisk från spåret.7 Countdown Fougett radar upp bra prestationer utan att få spräcka årets segernolla – står verkligen på tur för en seger.

V75-6: Bra statikstik

2 Napoleon C.D. är i gott slag och kvick ut och har bra statistik i ledningen. Erik Adielsson i sulkyn för första gången.6 Young Farmer tog en snygg spetsseger efter uppehåll senast och är normalt ännu bättre till denna start.1 Xlnt Conways Class har läget och får Örjan Kihlström i sulkyn nu.

V75-7: Lättare motstånd

4 Scellino Luis satt fast med sparade krafter i Jubileumspokalen senast, trots att han mötte Nuncio & Co. Möter klart lättare motstånd nu.6 Tripolini V.P. visade vid sin V75-seger senast att han inte räds ett tufft upplägg.9 Bravo Navarone var grym vid sin seger under elitloppshelgen.

Bästa Drag 1: 1 To Be Or Not To Be (V75-4)
Bästa Drag 2: 4 Scellino Luis (V75-7)
Prisvärd Skräll: 7 Mellby Duke (V75-2)

24
augusti
2016

Robert Bergh har det väl förspänt

V75 Bergsåker lördag 27 aug

Sundsvall Open Trot och SM för kallblod står på menyn när Bergsåker dukar upp till travfest och står som värd för V75. Robert Bergh har det väl förspänt och sitter upp bakom omgångens två bästa drag.

V75-1: En bra uppgift

Ett öppet stayerlopp inleder omgången där 2 Part Nan Angelen ser ut att ha en bra uppgift på papperet. Senast höll han farten mycket starkt utvändigt ledaren och visade att styrkan är hans bästa vapen.1 Digital Yankee står hårt inne i klassen på pengarna, men han har visat abslout toppform på slutet och är under fortsatt utveckling.6 Alfa Light körs av Björn Goop för första gången, och kanske kan sno åt sig ledningen från sitt springspår?

V75-2: Snäppet bättre nu

Snackhästen 10 Le Miracle har ett formhöjande lopp i kroppen, efter en halsinfektion, och kommer vara snäppet bättre till denna start.Stall Robert Bergh har tre hästar med i loppet där "chefen" själv väljer att köra 1 Digital Control, som senast tappade luften och mycket mark i spets 200 kvar i ett V75-lopp på Rättvik. Han kan spåra hela vägen, om han uppträder normalt.Formtoppade 9 Cab Hornline har tjänat snabba pengar på kort tid och möter nu tuffare motstånd.6 Serious Try kan allt vissa dagar och är prisvärd om man jagar skrällbud.

V75-3: Inte samma spänst

SM för kallblod och "folkets häst" 5 Månprinsen A.M. visar upp sig för V75-publiken igen för första gången sedan han vann det här loppet i fjol. Senast var han ute i NM på Åland och uppträdde inte med samma spänst.1 Hulte Magnus visade form som tvåa efter Månprinsen senast och är förste utmanare.

V75-4: Sköter spakarna

Lärlingslopp, "Lars Lindbergs Minne", med 250 000 kr i förstapris.5 Withma kom senast tillbaka efter ett par månaders frånvaro och såg formstark ut som fastlåst över upploppet. Kusktalangen Oskar J Andersson sköter oftast spakarna på bästa vis. Loppets bästa häst 13 Windy Ways står knepigt placerad med 20 meters tillägg och måste ha lite klaff under vägen.Skrällen 6 Joy Ribb har inte startat på några månader, men har troligen haft det här loppet i sikte en tid?

V75-5: Hög potential

Öppet lopp för lägsta klassen.2 Island Life har visat hög potential för klassen och formkurvan pekar uppåt. Förstärks denna gång med Erik Adielsson i sulkyn.11 M.T.Kingsize var tapper i nederlaget i samma lopp senast. Kommer in i matchen om det blir tempo.

V75-6: Den enda emot

Sundsvall Open Trot med en miljon kr i segerpremie. En av världens bästa hästar 1 Nuncio uppträder som säkerheten själv och radar upp topprestationer. Senast joggade han hem Jubileumspokalen. Det enda emot är väl kanske om 6 Oasis Bi lyckas komma först ner till sargen och sno åt sig ledningen.

V75-7: Ett spetsdrag

Ett rivigt sprinterlopp där den nyblivne världsrekordhållaren 8 Tobin Kronos, trots ett knepigt spår, blir favorit.4 Michelangelo Ås har ett formhöjande lopp i kroppen och är ett intressant spetsdrag! 2 Special Promise är vass på speed.

Bästa Drag 1: 2 Part Nan Angelen (V75-1)
Bästa Drag 2: 4 Michelangelo Ås (V75-7)
Prisvärd Skräll: 6 Joy Ribb (V75-4)

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39