10
oktober
2017

Mina idéer flyger via open stretch

V75 Åby lördag 14 oktober

I V75 på Åby ska flera prestigefyllda SM-vinnare koras. Det är en speciell dag då även monté gör premiär på kupongen. Två av mina rubriker flyger lågt över open stretch.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Visslande upplopp
Ett spelvänligt stayerlopp. Formtoppade 7 Västerbo Carrera höll farten starkt som trea i Walter Lundbergs och räds inte ett tufft lopp. 8 Kung Edward har stångats mot kulltoppen på slutet och tog en välförtjänt seger i S:t Leger, duger gott här. 1 Handsome Brad är mycket vass på speed, och läget talar för en visslande avslutning över open stretch. 10 Gunnel Palema är en tuff märr. ”Gubben i lådan” upp i sulkyn.
V75-2: Premiär för monté
Monté gör sitt första framträdande på V75-kupongen. Loppet håller högsta klass då det är SM. Segerstaplaren 4 Nantucket fick ett stentufft lopp utvändigt utan rygg när de varvade på under 1.10 i Åby Stora Montépris, och det var inte så konstigt att han fick kapitulera den sista biten.V75-bekante 7 Candor Hall gjorde senast debut i grenen – och oj, vad det gick undan när Sofia Adolfsson la i överväxeln halvvarvet före mål! Startsnabba 5 Art On Line tog en överlägsen spetsseger senast och är den troliga ledaren in på upploppet.
V75-3: Flera har siktat hit
Sto-SM ser jämnt ut på papperet och en skräll mycket väl kan ligga på lut. Stochampionatsvinnaren 5 Galactica var seg och blek i comebacken efter ett par månaders frånvaro senast. Har troligen gått framåt rejält och laddas mot ledningen, där hon trivs bäst. Kapabla 1 Nancy America har stoppats upp av skadeproblem under året, men löste sin comeback med seger efter tre månaders frånvaro. 6 Jetset avslutande rykande över upploppet i sin comeback, och som flera av deltagarna har hon siktats mot det här prestigefyllda SM-tecknet.
V75-4: Goda råd är dyra
Ett stayerlopp för lägsta klassen där goda råd är dyra. 7 Iris Palema är en tuff märr som visade mycket bra styrka och moral vid segern senast, kommer från ett riktigt formstall. 12 Chianti spurtade bra bakom Coin Perdu i sin uttagning till Kriteriet och var inte långt ifrån en finalbiljett. 11 Global Trader var en positiv överraskning senast och kan skrälla igen.
V75-5: Gillar open stretch
6 Twigs Briard är kvick bakom bilen och såg ut att ha lite krafter sparade vid sin spetsseger senast. 8 Magic Happens står fortsatt kvar i klassen, och känslan säger att det blir bra insats på lördag. Skrällen 2 Duke Of Mearas vill ner till sargen, och Kim Moberg gillar open stretch skarpt.
V75-6: Ett orosmoln
1 Readly Express jagar tolfte raka segern när SM-vinnaren ska koras. Han kan dock inte svara ut formtoppade 4 Västerboonthenews, vilket är ett orosmoln för megafavoriten. Elithästen 10 Digital Ink såg ut som i fornstora dagar vid sin combackseger i ny regi efter ett helt års frånvaro.
V75-7: Trivs med Örjan
3 Jairo hade bra tryck i steget igen vid sin senaste seger, och kan vara hästen att slå i loppet. Klasshästen 5 Rolex Bigi har slickat såren efter sin andraplats senast och trivs med Örjan. Startkatapulten 8 Michelangelo Ås laddas tufft trots spåret när bilen släpper fältet och sätter färg på loppet.

Bästa Drag: 1 Handsome Brad (V75-1)
Bästa Drag: 7 Candor Hall (V75-2)
Prisvärd Skräll: 2 Duke Of Mearas (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

03
oktober
2017

Spetsskräll i Steggbest Minne

V75 Skellefteå 7 oktober

Skellefteå är värd för lördagens V75-jackpot. Örjan Kihlström och lovande lärlingen Oskar J Andersson kör mina två drag. Lome Brage skräller i Steggbest Minne för kallblod?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Eva hästen att slå
Ett stolopp med 15 hästar inleder där formtoppade 8 Eva I.H. har en bra uppgift på papperet. Hon får tapperhetsmedalj för sin andraplats och seger utvändigt utan rygg de två senaste starterna och är helt klart hästen att slå i loppet. Grundkapable 15 Olympia Gold har visat uppåtform i två raka segrar och har en tung spurt sista halvvarvet. Skrällen 12 Greece Boko spurtade klart positivt senast och kan överraska om hon får de rätta ryggarna. 4 Lollipop Girl blev fråntagen segern näst senast, men tog snabb revansch - kan leda länge.
V75-2: Slipper kulltoppen
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. 6 Assault var mycket bra när han rundade hela gänget från tredje utvändigt och gick undan till en överlägsen seger näst senast. Senast mötte han kulltoppen i en uttagning till Kriteriet och kunde inte ta in så mycket mark på Very Kronos och Villiam till slut. 7 Bear Briar visade bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast och är en tuff utmanare. 9 Minnestads El Paso står perekt inne i klassen på pengarna. Det här är ett färgstarkt ekipage som rattas av amatören Rebecca Dahlén.
V75-3: Förbättrad skräll
I Steggbest Minne för kallblod får vi se den färske SM-vinnaren 2 Månprinsen A.M. jaga årets femte seger från ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Startkatapulten 5 Lome Brage floppade i sin första start för Öystein Tjomsland, men hästen behövde nog det loppet i kroppen, och vi kan förvänta oss en förbättrad insats nu. 14-årige 9 Odin Tabac kördes lite överraskande till ledningen i samma lopp och tog en knapp kämparseger. Oskar J Andersson upp i sulkyn igen.
V75-4: Laddas mot spets
Ett stayerlopp över tre varv där 15 Global Money står med dubbla tillägg i starten. Han blev fast med sparade krafter i comebacken, och har ett nyttigt lopp i kroppen efter nio månaders tävlingsuppehåll. De två finsktränade gästerna 10 Stricker och 11 William Birdland har båda formen på topp och duger. 3 Flash Hammering tog en komfortabel spetsseger näst senast och laddas mot ledningen igen. Drag!
V75-5: Hur bra var han?
Frontrunnern 2 Angle Of Attack går visserligen upp i klass, men är effektiv i sin önskeposition. 6 T.Rex D.K. har imponerat vid sina segrar i Finland, men var struken till en tilltänkt start i V75 på Färjestad 23/9. Hur bra var 7 Linus Boy efter sin galopp i bronsfinalen senast!?
V75-6: Vann åkandes
2 Selmer I.H. är en tuff 3-åring med formen helt på topp. Det har även starke 3 Jaques Noir, som kommer från ett formstall. 7 Gianluca Boko vann åkandes senast och gillar förutsättningarna.
V75-7: Leder i det längsta
Ett spännande sprinterlopp avrundar där 1 Klöver All Over enkelt försvarar sitt innerspår och leder loppet när man svänger in på upploppet. 8 Voulez Vous är härdad i rikstoton och har siktats hit en tid – pass upp. 2 Malkin har ett formhöjande lopp i kroppen och räds inte motståndet.

Bästa Drag: 6 Assault (V75-2)
Bästa Drag: 3 Flash Hammering (V75-4)
Prisvärd Skräll: 5 Lome Brage (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

26
september
2017

Europeiska rubriklopp på menyn

V75 Solvalla lördag 30 september

V75-finaler kryddat med några europeiska rubriklopp sätter sporten i högsätet på Solvalla på lördag. Makethemark står på tur och är draget i Europaderbyt.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Blir svårfångad?
Ett stayerlopp över tre varv inleder där 2 Rigel Face har en bra uppgift på papperet. Han har tagit två raka segrar i sin nya regi, men senast blev han för hetsig från bakspår. Blir svårfångad? Starke 3 Tellmeastory visade toppform i ett försök och finallopp på Färjestad senast och gillar den långa distansen. Körs troligen offensivt igen. 6 Zoko Lane står bra inne i loppet på pengarna och har visat upp ett brett register. Vann åkandes senast. Starke 9 Vic Du Noyer gör en spännande comeback i nygammal regi efter ett drygt års frånvaro. Han har vunnit 24 av 51 starter och ska passas.
V75-2: Skrämt bort några
EM för femåringar med en halv miljon kr i segerpremie har bara lockat sex deltagare. Lite konstigt, men 1 Readly Expresss har troligen skrämt bort några konkurrenter. Han öppnade för övrigt överraskande kvickt när han drog till spets i Jubileumspokalen och tog en säker seger på världsrekordtiden 1.09,9/2140a! Trots det tyckte tränare Timo Nurmos att Readly inte vara som bäst för dagen – snacka om höga förväntningar. Tuffast emot är franskfödde och tillika Bold Eagles helbror 3 Cash And Go, som nu får Björn Goop i sulkyn. Skräll?
V75-3: I princip okörd
I silverfinalen har startsnabba 1 Officer C.D. haft tur i spårlottningen. Han ser inte mycket ut för världen, men upphör aldrig att förvåna, och har egenskaper som räcker i högsta divisionen vad det lider. 2 Zenit Brick skojade med rutinerade On Track Piraten och Volstead senast, och vann i princip okörd. 6 Springover har hittat nya växlar och jagar tredje raka segern i ny regi.
V75-4: Grand Prix de l'UET
Europaderbyt med knappt två miljoner i segerpremie. 2 Drole De Jet segrade i den franska uttagningsloppet på Vincennes, där flera av de mer betrodda galopperade bort sig. Den norska derbyfyran 1 Born In The U.S.A. flög lågt över upploppet i sin uttagning och imponerade så smått. 3 Gareth Bokko, 4 Global Trustworthy och 5 Makethemark rankar jag högst av de svenska, där den senare står på tur för en framgång.
V75-5: Får revansch nu?
1 Urgent Call och 2 Knifetown Winner svarade för en sevärd match i uttagningen, där den senare är ute efter revansch nu. Formtoppade duon 4 M.T.Joinville och 6 Highspirit är båda ute för att förlänga sina segerrader och vill också ha ett ord med i leken. Spelvänligt!
V75-6: Klassklättrare
Klasskättraren 6 Generaal Bianco övertygar alltmer och jagar här årets sjätte seger i Peter Untersteiners regi! 1 Explosive Merlot vann sitt försök den tunga vägen och försöker svara ut frontrunnern 3 Bålsta Palema.
V75-7: Flera om budet
EM för treåringar med en halv miljon kr till vinnaren, där det är flera om budet. 2 Violet Bi och 10 Vamp Kronos är två tuffa märrar som inte räds killarna. 8 Flying Fortuna blev snuvad på segern över open stretch av 6 Lucifer Lane senast, och har formen på topp. Var hamnar kapable 1 Executive Caviar från sitt innerspår?

Bästa Drag 1: 5 Makethemark (V75-4)
Bästa Drag 2: 2 Knifetown Winner (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Cash And Go (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

19
september
2017

Norge väl rustade i Unionskamp

V75 Färjestad lördag 23 september

Färjestad arrangerar sin årliga Unionskamp. I år kommer Norge väl rustade, men även Finland vill ha ett ord med i leken. Spännande!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Finsktränad gäst
Den finsktränade gästen1 T.Rex D.K. är i sitt livs form och har verkligen övertygat vid segrarna. Den 30/7 försvarade han innerspåret bakom bilen och gick enkelt undan till slut. Senast lämnade han sista plats efter ett halvarv och tryckte sig till ledningen 1200 kvar i en häftigt speedryck. Kapable 4 Heartbreaker V.S. kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro och har siktats hit. Den bästa norska trion 9 Love Voice, 11 Ultimate Photo och 7 Global Republic har alla tre fått två lopp i kroppen i ny regi och duger med lite klaff på bitarna från svåra startspår.
V75-2: Formstark kvartett
1 Uncle Di Poggio har bra kapacitet för den lägsta klassen. Kämpade storstilat utvändigt ledaren senast, trots att han inte hade sin bästa dag. 3 Leonardo Vici visade härlig styrka och inställning vid sin seger i tredjespår utan rygg sista 1200 senast. Norge selar ut en formstark kvartett, som rankas 12 Noir Noir, 4 Frankel D.E., 5 Orlando Knick och 6 Puce Tanic E. Ett spelvänligt lopp!
V75-3: Ers Höghet vinner?
4 Your Highness har bara startat sporadiskt i sommar och har ingen rolig resultatrad. Men hon har stångats mot världseliten i både Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix och fått tuffa resor. Senast var hon med EM för ston och efter en rivig 1.07-öppning första halvarvet fick hon stumma ben redan 500 kvar. Hon kan givetvis bättre än så och är normalt svårslagen i det här mediokra gänget. Stall Frode Hamre är på väg uppåt efter en formsvacka och 9 Bruno Di Quattro är den tuffaste utmanaren.
V75-4: Unionskampen
2 Järvsörappen har hittat nya växlar i Frode Hamres regi och imponerat stort vid segrarna. Senast galopperade han bort en trolig seger i lervällingen när attacken sattes in 200 kvar. En svårslagen favorit i min bok! Startsnabba 5 Lome Brage ska verka som avelshingst i Sverige och gör här en spännande debut i Öystein Tjomslands regi. Skrällbud. 14-årige hedershästen 8 Odin Tabac är jämn och säker, även om den riktiga vinnarinstinkten kanske har avtagit?
V75-5: Starten avgör?
Snackhästen 1 Wellino Avenue har imponerat stort i två raka spetssegrar efter nio månaders frånvaro, mycket avgörs när bilen släpper. 2 Flashing Boko galopperade bort en trolig seger 200 kvar senast och har kapacitet i klass med favoriten. 11 Masterglide kommer från formstall.
V75-6: Revansch nu?
2 W.J.Eminent Bergen hade inget flyt med positionerna i K.G.Bertmarks Minne och är ute efter revansch. De två skrällbuden 9 Västerbo Exact och 10 Handsome Brad flyger lågt till slut och duger gott.
V75-7: Unionsstayern
I Unionsstayern får 14 Västerbo Hard Cash bära favoritkepsen, efter två formhöjande lopp i kroppen. 13 Västerbo Arthur är stark och gillar förutsättningarna, och är även han uppåt med lopp i kroppen. 5 Bula Bula Am är en tuff märr, som segrade den tunga vägen senast. Körs offensivt igen och kan bli svårfångad. 1 Aisha Simoni visade bra styrka vid sin tredjeplats på Solvalla, och kanske leder loppet i det längsta? Ett drag.

Bästa Drag: 2 W.J.Eminent Bergen (V75-6)
Bästa Drag: 1 Aisha Simoni (V75-7)
Prisvärd Skräll: 5 Lome Brage (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

12
september
2017

Pass upp för mina två skrällbud

V75 Bollnäs lördag 16 september

Bollnäs dukar upp en mycket svårlöst V75-omång där det vimlar av bortglömda. Spetsdraget Rebel Yell Face blir svårfångad – Pass upp för mina skrällar!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Uppåt i ny regi
Ett voltstartslopp över stayerdistans. 1 Springover var märkbart förbättrad i ny regi senast när han formligen flög fram över upploppet och käkade upp ledande Trot Kronos i ett nafs! 2 Danne Edel är inte känd som någon snabbstartare, men öppnade som ett spjut bakom bilen med nytt huvudlag senast, och svarade för en femstjärnig prestation! 6 Nakoda Goj är härdad i V75 och är bättre än raden. Skrällbud. 7 Make It Quick fick ett tufft lopp på Rovaniemi, och visade mycket bra styrka när han gick undan till en komfortabel seger över upploppet.
V75-2: Många om budet
En öppen Spårtrappa med 15 ston bakom bilen. 10 Firewire har formen helt på topp och imponerade så smått vid sin V75-seger på Åby näst senast. 11 Sangria Knight blev generad till galopp senast, duger bra med lite klaff på bitarna under vägen. Skrällen 3 Tanya Gel kommer tillbaka efter några månaders frånvaro och har troligen haft siktet inställt hit en tid.1 Unheard Of var klart positiv vid sin andraplats på Åby och är kvick ut.
V75-3: Får revansch nu?
1 Rebel Yell Face är kvick ut och gav sig motvilligt från ledningen senast. Ute efter revansch nu. Hela vägen? 3 Bear Abiba visade bra inställning vid kämpaseger senast och duger gott. 7 Weekend Fun är en fin treåring under utveckling, förstärks nu med Örjan Kihlström i sulkyn. Storväxta 12 Glenn Cashman lägger mycket mark under sig och har kapacitet att skrälla med lite klaff.
V75-4: Tuff nöt att knäcka
DubbelCupen final för kallblod. 5 B.W.Sture står perfekt inne i loppet och har siktat hit. Senaste segern togs i överlägsen stil och han blir en tuff nöt att knäcka vid felfri avgång. 8 Gustav E. har formen på topp, men har tjänat snabba pengar på kort tid. Öystein Tjomsland har en formstark trio till start – 3 Lome Annar, 12 Sort Gull och segerstaplaren 15 Faste Viking, som jagar femte raka!
V75-5: Är hästen att slå
Ett sprinterlopp för högsta klassen där det blir full fart från start till mål. 1 Spitcam Jubb vilar inte på hanen. Stångades så sent som i lördags mot Bold Eagle & Co i lervällingen på Vincennes, och är svårbedömd därav. 2 Nadal Broline fick visserligen bra betalt för sin andraplats i Sundsvall Open, men har ändå en del att kräva. Läget är perfekt och han är hästen att slå. 10 Habitat kommer tillbaka efter uppehåll och är skrällen.
V75-6: Ensam på plan
1 Generaal Bianco har visat upp fartresurser som gör honom till en blivande elithäst! Vill dock helst ha ett rygglopp, och det är mest läget som ev. kan strula till det med positionerna. 10 Magic Gwin är tuffaste motbudet.
V75-7: Streckkrävande
Ett streckkrävande stayerlopp för näst lägsta klassen där goda råd är dyra. 7 Jula Extreme visade uppåtform vid sin upphämning efter galopp senast. Grundkapable 12 Hawk Cliff har en nyttig urblåsare i kroppen efter vila. 5 Mellby Don Juan är kapabel för klassen och gillar förutsättningarna. 6 Kung Edward har stångats mot kulltoppen och är kvick bakom bilen.

Bästa Drag: 1 Rebel Yell Face (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Tanya Gel (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Habitat (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

05
september
2017

Revanschdags för Storsjarmören

V75 Solänget lördag 9 september

Nästan 90 gånger fläsket hade Storsjarmören gett anhängarna om han inte diskats för trängning på V75 häromsistens. Nu stundar revansch!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tobbe hela vägen
2 On The Line är ingen segermaskin, men fyraåringen kommer allt mer och gick fullt godkänt som sexa från svårt läge i derbyuttagningen. Klart bättre förutsättningar denna gång och Torbjörn lär gasa för spets och kan absolut bli sittandes där ända in i mål. 7 Palermo Broline måste förstås också tas på allvar. Med två lopp i kroppen kan det vara segerdags, om han kommer till från det byngliga läget. 11 Titan Arrow kantbollen.
V75-2: Liam i draget
6 It´s Showtime Zaz är osäker och inte lätt att räkna på. Felfri har han knappast någon överman i loppet, även om segerrike 2 Magic Moves förstås måste behandlas med respekt. 9 Liam Dana är inte så tokig och kan få ett fint lopp i draget. Han känns intressant denna gång och lär bli mindre betrodd än nämnda duo.
V75-3: Seedorf tuffast
4 Shadow Woodland bör spetsa, men har ingen imponerande rad och formen känns tveksam. Form har 5 Fossens Bonus, men han går bäst i ledningen och den lär han få svårt att nå den här gången. 6 Seedorf O.M.F. känns som loppets mest spelvärda drag, då han har dokumenterad form och går ända in i mål. Läget är sådär, men om nämnda startraketer kör lite för länge mot varandra kan det bli bra. 8 Bandit Hornline behöver också lite hjälp med tempot härifrån, men får han det dyker han säkert upp när det ska avgöras. Formen är riktigt fin och nu kör tränaren själv.
V75-4: Nu kommer ettan
9 Storsjarmören nådde mållinjen först på V75 i Boden i juni, men gjorde det efter att ha skapat en lucka som inte fanns. Han hade i så fall slagit hästar som Art Nökkve och Tangen Haap och sådana djur finns inte med den här gången. Mycket talar alltså för en V75-vinst nu istället. 11 Odins Eld är bra och får åter Jansson i vagnen, men ser inte ut att vara i bästa form.
V75-5: Oceanic rundar
14 Oceanic Clearence brukar stå med den här typen av lägen när hon möter stogängen och i takt med att banorna blir mindre snabba är fördelen att sitta där framme mindre. Hennes styrka räcker långt här, kanske ända till vinst. Speediga 8 Comewithaflash räknas om hon kommer till, samt färska V75-segrarinnan 3 Quantum Estelle.
V75-6: Coal med Erik
Bronsloppet är jämnt och positioner och dagsform lär ha en avgörande betydelse. Mest intressant känns 2 Coal Trader, som prövas med Erik i vagnen. Det här är en stark rackare som blir svårstoppad med rätt resa. 12 Linus Boy är också tuff och räknas trots läget. 3 Calle Laday höll bra senast och kan leda länge.
V75-7: Aron gillar pace
Ett flertal spetssugna ekipage sluter upp bakom vingen, vilket bör mynna ut i en öppning på under 1.10. Det skulle inte 11 Aron Palema ha något emot, då det tråkiga läget i så fall spelar mindre roll. Han är en vinnarhäst som blir att räkna med till slut. Även 2 Nobel Amok är förstås given på kupongen, efter hans stronga lopp på slutet. Rysaren är 8 Serious Try, som såg laddad ut som fastlåst senast.

Bästa Drag 1: 9 Storsjarmören (V75-4)
Bästa Drag 2: 6 Seedorf O.M.F. (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Titan Arrow (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

29
augusti
2017

D.D.'s Hitman har slickat såren

V75 Jägersro lördag 2 september

Det är dags för derbyhelg och som vanligt är det Jägersro som är värd för V75-omgångarna. D.D.’s Hitman och Ferrell är bästa dragen – när Kung Edward skräller.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En tuff Generaal
Ett fyraåringslopp inleder omgången där vi också hittar en av omgångens mest streckade favoriter, 7 Generaal Bianco. Han har imponerat stort vid sina segrar, och oj vad det gick när Peter Untersteiner tryckte gasen i botten 300 kvar senast och lät Generaalen dansa undan till en överlägsen seger. 11 Urban Kronos kördes till spets efter ett halvvarv i en tuff öppning i samma lopp och får godkänt, trots att han fick stumma ben över upploppet. Skrällen 8 Ferrari River höll farten positivt i en uttagning till Svenskt Travderby senast, som femma i mål.
V75-2: Skrällduglig Kung
Här hittar vi flera ekipage som senast stångades mot kulltoppen i uttagningarna till Derbyt. En av dessa var 1 Now Or Never Flair, som höll farten bra bakom överlägsne Rajesh Face, som knappt slagen om en finalbiljett. 2 Shorthanded Jag och 9 Gianluca Boko möttes i en av uttagningarna och visade att formen är på topp. Skrällen 4 Kung Edward är kvick bakom bilen och kan överraska om han får bestämma tempot i täten.
V75-3: Har slickat såren
”Birger Bengtssons Minne” där 2 Vol-stead har ett bra utgångsläge. Han fick inte till det riktigt i Åby Stora Pris, men visade ändå form med lite sparade krafter i det andra heatet. 4 Magic Tonight drog till ledningen senast och bjöd nämnde Volstead på en tuff match ända in på linjen. Det här var Magics klart bästa framträdande sedan sin elitloppsseger 2015! Kapabla draget 7 D.D.’s Hitman har slickat såren och kommer tillbaka med nyladdade batterier efter ett par månaders frånvaro. Pass upp!
V75-4: Svårflörtat drag?
”Lördagsloppet” över stayerdistans ser streckkrävande ut och här är goda råd dyra. 4 Ferrell var klart uppåt utan skor på hovarna senast, kan bli svårflörtad om han är lika bra igen. 8 Jula Extreme höll farten klart godkänt som tvåa efter ”snackhästen” Wellino Avenue senast, och duger gott i det här sällskapet. 12 Poulter kommer från Peter Untersteiners formstall, och kanske kan köra sig till en bra position från sitt springspår på tillägg?
V75-5: Tuff nöt att knäcka
2 Global Trust stred tappert och var inte långt ifrån en derbybiljett senast. Han står fortsatt kvar i den lägsta klassen och blir en tuff nöt att knäcka. 7 Global Raceway kommer till start med tre raka segrar och har visat bra pontial för klassen.
V75-6: Lucka till slut?
6 Mellby Drake vek lite överraskande ner sig från ledningen senast, men kanske blir lite kaxigare nu när distansen är ett halvvarv kortare. 3 Electric Light är kvick bakom bilen och vill nog släppa till en bra rygg. Kommer luckan till slut?
V75-7: Startrusning
Ett rivigt sprinterlopp avrundar där vi kan förvänta oss en tuff match om taktpinnen mellan 3 Angel Of Attack och 4 Iago Zon när bilen lämnar, vilket kanske kostar mer än det smakar? 5 Victorious Star föll med flaggan i topp på Romme senast och ska nämnas med respekt här. 7 Victory Kåsgård hr formen på topp, men riskerar vingel i spåren.

Bästa Drag : 7 D.D.’s Hitman (V75-3)
Bästa Drag : 4 Ferrell (V75-4)
Prisvärd Skräll: 4 Kung Edward (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

22
augusti
2017

Skrällchans för Elita och Torbjörn

V75 Bergsåker lördag 26 augusti

Propulsion satte svenskt rekord senast och lär ta hand om Sundsvall Open Trot av bara farten. Mer spelvärd känns Elita Memphis och Torbjörn Jansson i V75-5.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Zaz-revansch?

5 It´s Showtime Zaz överraskade med att galoppera senast, i ett tuffare Klass II-lopp än detta. Över den långa distansen kan Jorma smyga igång den rejäle Nurmos-hästen och håller han sig på benen den här gången ligger en snar revansch inom räckhåll. 10 Perfect King är också tidig, trots att regidebuten inte gav mersmak. Troligen är den kapable femåringen bättre med loppet i sig. Outsidern är 8 Quantum Estelle, som ser allt bättre ut och har bra styrka i kroppen.

V75-2: Rygga stall i form

Umeamatören Ingemar Hultqvist har rejäl snurr på grejorna och när hans 1 Magnifik Brodde startar med de bästa förutsättningarna är det läge att ta rygg. Det är inte säkert att kusken kan eller vill svara när 4 Officer C.D. kommer dundrande, men ett bra lopp är det nästan garanti på. Skulle farten bli hög måste 12 Zigge Silvio tas på allvar. Han är ärlig och går alltid hela vägen in i mål.

V75-3: Prins blir kung

9 Månprinsen A.M. kom inte till senast, men över passande lång distans bör ekipaget inte hamna på efterkälken alltför mycket från sitt bakspår. Får inte 7 Odin Tabac bestämma alltför mycket i ledningen blir "Prinsen" svår att hålla emot över Bergsåkers långa upplopp. Femårige 5 Pydin ska också tas på allvar, då han är på väg att etablera sig i sverigeeliten. Form och kunnande finns absolut för att rubba de två stora.

V75-4: Erica runt om

6 Erica trivs bäst när hon får dra på i eget tempo i ledningen och nu har hon fått perfekta förutsättningar för det. Oskar är säker i sulkyn och bör förvalta sitt pund på bästa sätt. 7 Gunell Palema är inte lika snabb ut och kan hamna på vingel. Skulle Kevin hitta ner blir hon farlig, liksom 15 In Toto Sund - om "Frallan" kommer till från sitt tillägg.

V75-5: Öppet värre

Ganska skral klass på Klass I-försöket och en skräll ligger i luften. Visst är Nurmos-duon bäst i grunden, men de känns i dagsläget som ganska osäkra kort. Klart intressant är formstarka 5 Elita Memphis, som får Torbjörn som följeslagare för första gången. Att form ofta slår klass är inte precis någon nyhet. Även "Långben" ska ha en rimlig chans att segerstrida med 9 Castle Rose, som kom på vingel senast.

V75-6: Han är för bra

8 Propulsion känns mer eller mindre ostoppbar för dagen och inte ens det usla spåret lär hindra honom från att plocka hem den miljon som en vinst i Sundsvall Open Trot är värd. 6 Anna Mix har sett allt bättre ut och kan komma på tal om något oväntat händer Redéns guldklimp. Även bakspårens 9 Nadal Broline och 10 Ringostarr Treb slutar långt framme.

V75-7: Tuff norrman

4 U.S.Male E.P. var spelad till fem gånger pengarna i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen, men gjorde bort sig med galopp. Efter det har han gått starkt i hemlandet och han måste bli svår att stoppa. 2 Linus Boy slutade trea från ledningen i nämnda storlopp och är också tidig Vid tuff körning räknas duon 11 Sugar Daddy och 12 Mellby Duke tidigt.

Bästa Drag 1: 5 Elita Memphis (V75-5)
Bästa Drag 2: 6 Erica (V75-4)
Prisvärd Skräll: 12 Zigge Silvio (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

16
augusti
2017

Zantos min vassa "kioskvältare"

V75 Romme lördag 19 augusti

E3-finaler för treåringarna stundar när Romme arrangerar V75. Hazard Boko och Charrua Forlan är två prisvärda bud – men inget jämfört med "kioskvältaren".

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spets-Victorious?

Ett voltstartslopp inleder denna högklassiga omgång där startkvicke 1 Victorious Star har ett perfekt utgångsläge. Senast tog han en kämpaseger utvändigt ledaren och visade mycket bra inställning till sitt jobb. 2 Trot Kronos kommer från en imponerande seger i Sommarfavoriten på Rättvik, och jagar nu femte raka segern för tränare Veijo Heiskanen. Frontrunnern 4 Angel of Attack har formen på topp, men ett knepigt spår fyra i volten kan sätta käppar i hjulet i starten.

V75-2: Skräll på lut

E3-finalen för ston ser mycket jämn ut på papperet, positionerna blir extra värdefulla. Daniel Redéns 1 Bellatrix Zet flög lågt över upploppet vid sin seger från kön, och Örjan gillar som bekant när det är sexsiffriga summor i segerpremie. Stallkamraten 7 Crucified blev för het och kunde inte hushålla med krafterna i spets i uttagningen, kan bli giftig med ett annat upplägg. 4 Europhile Am och 5 White Lightning imponerade båda så smått när de kämpade sida vid sida i den snabbaste uttagningen. Skrällen 9 Calamara's Girl har smygläget och tränare Svante Båth har ju några segerkransar från E3 hängande i stallet sedan tidigare...

V75-3: Grovjobb väntar

Vi hedrar den lille krigaren Super Light när Gulddivisionen gör upp över stayerdistans. Favoriten 5 Carabinieri har stångats mot eliten på slutet och går ner i klass. Allt talar för seger, men han får troligen göra grovjobbet själv den här gången. Den troliga ledaren 1 Charrua Forlan har formen i zenit och kan skrälla. Järnladyn 8 Moving On kom senast tillbaka efter sju månaders frånvaro och får vänta på avelsboxen att tag till.

V75-4: Duo höjer sig

Den lägsta klassen kryllar av formstarka ekipage, där en duo höjer sig. 2 Highland Park varvade på raska 1.12,5 i ledningen vid sin seger näst senast och är hästen att slå, om han gör om den prestationen. Senast fick han dock ett styggt lopp efter startgalopp, vilket kanske sätter sina spår? Lovande 7 Rolex Broline kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, men är ändå förste utmanare.

V75-5: Räds inte hingstar

Ett spelvänligt stayerlopp där vi inte snålar på strecken. Starkast i loppet är 8 Qahar Q.C., men han är lika osäker och inget att lita på. 2 M.T.Joinville gick i mål utan att pressas senast och står perekt inne i klassen. 5 Must Have är en stentuff märr, som inte räds hingstarna.

V75-6: Tappert drag

I E3-finalen för hingstarna startar de fyra uttagningsvinnarna från de innersta spåren, där 1 Van Kronos är den troliga ledaren. Jag varnar för loppets drag 6 Hazard Boko, som var mycket tapper utvändigt Van Kronos i uttagningen.

V75-7: Kioskvältare

Det avslutande stayerloppet ser ut att stå mellan 3 Queer Fish, 6 Barkevious Mingo samt de två bakspårshästarna 9 Nappa Scar och 10 Rolex Bigi. Om nu inte omgångens "kioskvältare" 8 Super Zantos med Ante Lisell i vagnen ställer alla schack och matt över upploppet och sopar rent i kuponghögen.

Bästa Draget: 6 Hazard Boko (V75-6)
Prisvärda Skrällen: 1 Charrua Forlan (V75-3)
KioskVältaren: 8 Super Zantos (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

08
augusti
2017

Havbergs slipper Berghs Muscle

V75 Åby lördag 12 augusti

Lördagens huvudanrättning är förstås Åby Stora Pris, som ser ovanligt öppen och svårtippad ut. Bästa draget är istället Fredrik B Larssons Havbergs Knight, som denna gång slipper Åby Stora-deltagaren Muscle Hustle.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Volstead runt om

1 Volstead lär bli svår att slå i första heatet av Åby Stora Pris - både från start och till slut. Detta om han är på topp, vilket han var vid segern senast. Sexåringen kan dock vara lite ojämn, vilket han visade för tre starter sedan. Då fick han husera i front, men gav sig ändå enkelt över upploppet. Trion längst ut på vingen känns kapacitetsmässigt svårast emot, men de lär väl köras avvaktande i väntan på Heat B. Storloppsräven 4 B.B.S.Sugarlight går aldrig att räkna bort. Inte omöjligt att han kan droppas ner i rygg på Volstead och avgöra på open stretch.

V75-2: Proppen ur?

5 Qamaro C.D. har tidigare inte setts som någon segerstaplare, men kommer nu med två raka femettor. Senast hann han precis ifatt den undflyende ledaren 10 Maison Plage och även om avslutningen tidsmässigt inte var så märkvärdig, så var intrycket finfint. Det kan bli ett hattrick på lördag, men kommer 9 Lukas Zaz till i loppet blir han svår att hålla emot. Rysaren är 1 Mister Zaxis, som har sett riktigt fin ut på slutet och lär få ett bra lopp.

V75-3: Byter ut ettan

5 Bravo Navarone tappar en etta i raden i samband med denna start, men bör ha en fin chans att fixa till en ny. Kolgjinis slugger gör bra lopp hela tiden och är gynnad av det lilla fältet, då han slipper offra krafter på att avancera från kön. 1 Zenit Brick är förstås också given på lappen efter de senaste insatserna. Dessa två räcker långt, även om 3 Re Doc gick urstarkt efter galopp i lördags. Är han verkligen häst nog att leverera så tätt inpå den urblåsaren?

V75-4: Freddan har läget

3 Havbergs Knight hängde senast på förtjänstfullt bakom sprintermästartvåan Muscle Hustle och då han är startsnabb kan det bli tidig ledning. Då blir han svårslagen, men även från andra positioner är han tidig. Havbergs Knight känns som ett spelvärt spikförslag. 2 Antonio Trot var med i samma lopp och gjorde det också bra, men är inte lika snabb från start.

V75-5: Berghsäkert

1 Muscle Hustle är en av de startsnabbaste vi har och från innern sitter han givetvis i front. Slipper han mördartryck ska det mycket till för att han torskar detta andra heat av Åby Stora Pris, även om 2 Whitehouse Express och 3 Canari Match kan bjuda upp till strid från fina lägen.

V75-6: Reckless' tur?

6 Reckless såg klart formstark ut i kölvattnet av Trot Kronos i lördags och kan absolut ta första årssegern i detta jämna stayerlopp. 2 Alfas da Vinci är alltid att räkna med i dessa sammanhang, men då får han vara bättre än senast. Franske 7 Butler är loppets joker.

V75-7: Revanschdags

4 Broadway Appolo fick en stygg resa i lördags och höll klart godkänt som fyra. Johan upp igen och slipper han dödens i tufft tempo denna gång kan han börja på en ny segerrad. Loppets enda fyraåring, 7 Stepping Spaceboy, ska tas på allvar - speciellt om han skulle nå spets. Loppet ser ut att bli rivigt kört och bakspårshästarna blir farliga - inte minst 9 Linus Boy.

Bästa Drag 1: 3 Havbergs Knight (V75-4)
Bästa Drag 2: 1 Muscle Hustle (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Mister Zaxis (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

20
juni
2017

Adrian får en bra dag på jobbet

V75 Kalmar söndag 25 juni

Under Midsommarhelgen är det som traditionen säger Kalmar som är värd för V75, som avgörs på söndag. Stall Kolgjini har det väl förspänt, där Adrian sitter upp bakom två av mina rubrikhästar.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spelar ingen roll?

Ett spännande lopp för Stoeliten. 4 In Toto Sund har bara gjort en start sedan sin spetsseger i BC-finalen i november i fjol. Nu har det varit ett nytt uppehåll på tre månader, men det kanske inte spelar någon roll då hon kommer från ett riktigt formstall. 2 Geisha Sund såg lysande ut vid sin spetsseger med sparade krafter näst senast och laddas om täten igen. 5 Indoor Voices kämpade storstilat utvändigt ledaren på Bjerke och är Örjans Kihlströms val i loppet.

V75-2: Inlett strålande

Fyraårige Ready Cash-valacken 12 Gomez har inlett sin karriär strålande med fem segrar på sex starter. Senast var han med i en svettig 1.07-öppning första halvvarvet, men sluggade sig ändå till seger när mållinjen nalkades. 4 Shorthanded Jag höll farten mycket tappert utvändigt ledaren senast och körs offensivt igen. 1 Cobbys Celeb har tagit två raka segrar till glada vinnarodds, kanske dags för spelarna att ta hästen på lite mer allvar den här gången.

V75-3: Högsta betyg

Kalmsundsstayern över dryga tre varv ser som oftast spelvänlig ut på papperet. 6 Nobel Amok har hittat stilen ordentligt i Robert Berghs regi, och hästens två senaste segrar utvändigt ledaren får absolut högsta betyg! 8 Trot Kronos är en klassig typ med styrkan som bästa vapen. Senast kom han tillbaka efter ett par månaders frånvaro och tog en överlägsen seger med full spänst i benen. Speedige 9 Thaiger Exclusive har fått dålig utdelning sedan han bytte regi och är mycket bättre än raden.

V75-4: Hög potential

Ett rivigt sprinterlopp där det väntas tuff laddning från fler händer när bilen släpper. En av dessa är 5 Ymer Brick, som kommer till start med två raka spetssegrar. Formstarke 9 Pokemon Ås står fortsatt kvar i klassen och gillar läget. 4 Talassio har årsdebuten avklarad och är ett drag med hög potential.

V75-5: Hästen att slå

8 Rushmore Face var mycket tapper vid sin andraplats utvändigt ledaren i Klass-II finalen och är hästen att slå. 12 M.T.Joinville visade ingen ringrost trots tio månaders frånvaro vid sin spetsseger senast. 5 Mulligan är en tuff brud med formen på topp och står på tur. Hemmahoppet och skrällen1 Sphinx d'Inverne har siktat hit.

V75-6: Succétränaren

I Kalmarsundspokalen selar succétränaren Daniel Redén ut ännu en lovande import i 2 Canari Match, som kommer från en komfortabel spetsseger. Stall Kolgjini bjuder upp till dans med 5 El Mago Pellini och skrällen 7 Target Kronos.

V75-7: Går ner i klass

Kvicke 5 Tjacko Zaz fick en inbjudan till Elitloppet efter sin imponerande spetsseger i årsdebuten på 1.09,5/1609a. Det äventyret slutade dock med en galopp strax efter start. Ner i klass nu! 1 Spitcam Jubb var blek senast och brände som storfavorit efter sin imponerande fjärdeplats i Sweden Cup. Revansch nu? 3 Amazing Man tillhörde kulltoppen, som treåring, och har imponerat så smått i två starter efter en sejour i Italien och vinner när som helst.

Bästa Drag 1: 4 Talassio (V75-4)
Bästa Drag 2: 8 Rushmore Face (V75-5)
Prisvärd Skräll: 7 Target Kronos (V75-6)

 

/LARS ERLANDSSON

12
juni
2017

Stortränarna blir en maktfaktor

V75 Boden lördag 17 juni

Bodens travbana arrangerar sitt årliga midnattstrav, som avrundas med Norbottens Stora Pris. De två stortränarna Robert Bergh och Daniel Redén har tillsamans elva hästar till start och blir en maktfaktor.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bergh bjuder upp

2 Whitehouse Express har två fomhöjande lopp i kroppen. Senast fick han överta taktpinnen utan strid vid varvningen och gick undan till en komfortabel seger över upploppet. En svårslagen storfavorit, men han galopperade från spår ett bakom bilen på Vermo i årsdebuten och är inte helt stabil om han hetsar upp sig. 5 Officer C.D. fick inte chansen i lördags och har hållit bra form under längre tid. Han är kvick bakom bilen och Robert Bergh bjuder upp till dans.

V75-2: Bländande Geisha

Ett stolopp där tuffa 15 Geisha Sund står med dubbla tillägg i starten. Senast var hon med i ett högklassigt damlopp och drog till spets på överraskande kvicka ben när bilen släppte. Segern skrevs till mycket enkel och hon såg bländande ut med sparade krafter i mål. 6 Julia Sånna galopperade under anfall från kön senast, och kanske blir svårfångad om hon är först ner till sargen från sitt springspår. 7 Lacquer And Lace är en fin typ, som är uppåt med ett par lopp i kroppen.

V75-3: Flitigt singelstreck

Ett stayerlopp för lägsta klassen där 4 Gianluca Boko kommer till start med tre raka segrar och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Senaste segern togs från ledningen och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg igen. 9 Jaques Noir visade bra moral och insttällning till sitt jobb när han kontrade till seger från ledningen i V75. 11 Cameron Dream har styrkan som vapen, men hämmas av bakspåret.

V75-4: Blåser runt gänget

Ett kallblodslopp där 2 Art Nökkve kommer till start med tre raka segrar. Senast tog han en enkel V75-seger efter tidig ledning. Helt klart är formen på topp, men det bjuds tuffare motstånd nu och han behöver höja sig ett snäpp till om segerraden ska vara intakt. 10 Tangen Haap kapade sitt rekord med flera sekunder när han slutade femma i Elitkampen mot världseliten på Valla. Han går ner i klass nu och känslan säger att han blåser runt hela gänget när han får anfallsorder.

V75-5: Prisvärt skrällbud

Kapable 7 Louie Brodde tog en enkel seger utvändigt ledaren senast och har ännu fler växlar sparade i turbon.10 Angle of Attack har formen på topp och flyger lågt till slut. 2 Copimade kan bättre än visat och är ett prisvärt skrällbud.

V75-6: Står på tur

2 Holdyourhorses var klart uppåt utan skor på hovarna senast och är kvick bakom bilen. 5 Västerbo Grosbois fick inte chansen senast och står på tur. 10 Ponce de Leon står perfekt inne, överraskar med klaff?

V75-7: Sitter på leken

"Norrbottens Stora Pris" med en miljon kr till segraren. Stall Daniel Redén sitter på leken när han selar ut sin duo 2 Propulsion och 3 In Vain Sund, som också har fått de bästa utgångslägena. 7 Mosaique Face såg ut att ha mycket sparat när han snöpligt rullade över i galopp 400 kvar utvändigt om vinnande Västerbo Highflyer i lördags. 6 Nadal Broline och 9 Anna Mix är två starka spurtare som kommer in i matchen till slut om tempot varit högt uppskruvat. Vad har Robban för taktik med 1 Kadett C.D. från innern?

 

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 10 Tangen Haap (V75-4)
Bästa Drag 2: 5 Västerbo Grosbois (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Copimade (V75-5)

06
juni
2017

Mycket svårlöst omgång stundar

V75 Östersund lördag 10 juni

Jämtlands Stora Pris med 700 000 kr väntar vinnaren när Östersund står som värd för V75-omgången. Det ser mycket svårlöst ut. Erik Adielsson och Torbjörn Jansson rattar de bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gillar att överleva

Ett vidöppet stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 5 Tiger Williams höll farten starkt i en tät slutstrid i lördags och blir tung att stå emot om han kommer iväg i rätt gångart från ett knepigt femtespår i volten. 7 Joy De Castella ledde Diamantstoets final i det längsta senast innan hon snöpligt blev snuvad på segern på målfoto. Laddas mot täten igen. Jag gillar 6 Survival Kit som kommer från ett riktigt formstall och nu får Erik Adielsson i vagnen för första gången. 1 Vidivici C.C. spurtade bra senast och läget borgar för ett fint smyglopp.

V75-2: Ur askan i elden

En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen känns som man kommer "ur askan i elden". 8 First Love Boko blev snuvad på ritsen senast, öppnar kvickt bakom vingen med rutinerade Oskar J Andersson. 12 Guinea Boko har styrkan som vapen och räds inte ett tufft upplägg. Hur väl förberedd är 1 Mellby Elegant efter åtta månaders frånvaro?

V75-3: Allt är inte guld...

1 Vincent Zaz har rätt förutsättningar. Årets tre segrar är tagna från ledningen och taktiken är given. 6 Edgy Look visade bra inställning vid sin spurtseger på Valla. Christoffer Eriksson upp i sulkyn igen. 9 M.T.Jamming Jerry blir hårt betrodd med tre raka segrar och Örjan Kihlström i sulkyn, men allt är inte guld som glimmar. 10 Swift Success är vass på speed och kan överraska med lite klaff.

V75-4: Flyger lågt till slut

15 kallblod gör upp i "Sjunga Best Minne". Den norska gästen 4 Pave Faks har ett brett register och höll farten bra mot tufft motstånd senast. 9 Fender kommer till start med tre raka segrar och har fått ett bättre snärt i steget på barfotabalans. Speedige 1 Alfie har formen helt på topp och står perfekt inne i loppet. Draget 13 Järbo Harry vann direkt efter sju månaders frånvaro senast och flyger lågt till slut över upploppet.

V75-5: En slåttermaskin

11 Queer Fish har gått fram som en slåttermaskin och imponerat stort. Segern utvändigt ledaren i silverfinalen senast fick betyget världsklass! Formtoppade 5 Valeur har fått ett fint läge och bjuder på tufft motstånd. 7 Balfour imponerade stort vid sin spetsseger på Örebro med bike.

V75-6: Veckans snackis

"Jämtlands Stora Pris". Tolvårige 4 Spring Erom satt fast med sparade krafter i Elitloppsfinalen och är veckans snackis. 3 Mosaique Face såg fin ut i ett provlopp förra veckan och är väl förberedd. 1 Västerbo Highflyer försvarar sitt innerspår med näbbar och klor och leder loppet i det längsta. 9 On Track Piraten letar efter vinterformen.

V75-7: Blir svårfågnad?

2 Voulez Vous vann åkandes senast och ser riktigt formstark ut. Kan bli svårfångad från ledningen. 10 Valentino Strix är härdad i rikstoton och visade form vid seger senast. Står perfekt inne i loppet på pengarna. 4 Linus Boy gjorde det mycket bra i Harper Hanovers lopp senast och har styrkan som bästa vapen.

Bästa Drag 1: 6 Survival Kit (V75-1)
Bästa Drag 2: 13 Järbo Harry (V75-4)
Prisvärd Skräll: 10 Swift Success (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

30
maj
2017

Hemmahäst en prisvärd skräll

V75 Mantorp lördag 3 juni

Elitloppshelgen är passerad och nu väntar en "normal" omgång på Mantorp. Johan Untersteiner har laddat rejält och redan i den inledande avdelningen kör han mitt bästa drag. Den prisvärda skrällen är en hemmahäst...

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Omgångens bästa

Formtoppade Björn Goop, som efter söndagens elitloppsseger, är tillbaka och jagar nya framgångar. Starke 4 Je t'Aime Ruinart har formen på topp och är stabil i voltstart, och kanske är hästen att slå i loppet. 2 Aileron drog i tufft 1.13-tempo i Harper Hanovers lopp i lördags, men tappade travet och galopperade varvet kvar. Täta starter och galoppen på näthinnan gör honom mycket svårbedömd! Starke 7 M.T.King of Cash såg fin ut med sparade krafter senast och är omgångens bästa drag! Distansgynnad nu, dessutom.

V75-2: Skräll på tur

2 Farmer Jack spurtade vasst över open stretch på Åby och har hittat en bra uppgift på papperet. Starke 8 Perfect King satte upp ett stentufft tempo utvändigt ledaren senast, och är ursäktad att han fick lite stumma ben den sista biten in mot mål Skrällen 1 Leonas Sami är härdad i rikstoton och hemmahästen står på tur för en framgång.

V75-3: Balansändringar

Lördagsloppen är ofta luriga och detta utgör inget undantag. 13 D.D.'s Perseverance spurtade vasst efter en smygare senast och är på gång. Måste säkert göra mer jobb nu, men det vankas intressanta balansändringar. Ett drag! Peter Untersteiners 9 Rex Lane duger felfri och på start lurar kapabla duon 1 Dear Money och 6 Jaques Noir.

V75-4: Är han lugn?

Ett knepigt Klass I-försök. Om man visste att 4 Test Drive höll sig lugn skulle han vara ett spikförslag. Kapacitet finns för att ta hem detta. Men han är given att gardera i dagsläget. 7 Sangria Knight var fin i årsdebuten och lär inte vara sämre nu. 5 Springfield kan mycket, mycket bättre än senast. 6 Devon Am med vakne Oskar J Andersson för första gången en rolig rensare.

V75-5: Inte helt säker...

1 Fossens Bonus blir säkert favorit i Silverdivisionen och visst ser det upplagt ut från innerspåret. Hästen såg också lysande ut vid lätt seger i comeback efter vila senast. Men jag är inte hundra procent säker på att han försvarar innerspåret och då kan det bli problem. Varnar för 6 Make It Quick som höll starkt utvändigt om ledaren i V75 senast. Han känns också på uppgång. Danske 3 Aron the Baron har ett lopp i kroppen och lär laddas mot täten med Björn Goop i sulkyn. Om Aron kommer till spets kan det bära hela vägen. Storskrällen är 9 Catch the Cash som såg finfin ut som fastlåst senast.

V75-6: Inga duvungar

9 Policy of Truth är en "bössa" som tränar vasst efter förkylning. Tror han kliver runt detta gäng, men det är inga duvungar han möter. Se upp med 2 Brooklyn Hill som jag vet att Roger Walmann har höga tankar om. Lopp i kroppen (fastlåst) höjer formen.

V75-7: Fäller många

Ingen elitklass på Gulddivisionen, förståeligt nog efter den gångna helgen. 1 Anna Mix är säkert bäst i grunden, men formen känns svårbedömd. 10 Carabinieri fäller många med minsta klaff.

Bästa Drag 1: 7 M.T.King of Cash (V75-1)
Bästa Drag 2: 13 D.D.'s Perseverance (V75-3)
Prisvärd Skräll: 1 Leonas Sami (V75-2)

 

/LARS ERLANDSSON

23
maj
2017

Varnar för en skräll med bra sikte

V75 Solvalla lördag 27 maj

Elitloppshelgen är äntligen här med travsport i absolut världsklass. Jag puffar och ramar in omgången med ett spännande drag och en skräll, med bra sikte på matchningen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande drag

Stoeliten, "Lady Snärts lopp", har äran att inleda helgens travfest. 3 Wild Honey spurtade mycket vasst och bjöd hingstarna på en tuff match i "Vägen till Elitloppet" på Gävle, och var bara en nos ifrån ett rosa kuvert. 6 Treasure Kronos har stångats mot världseliten i Frankrike under de kalla månaderna, och blir med garanti en tuff nöt att knäcka i comebacken. 7 Galactica höll farten bra utvändigt Delicious i jänkarbike för första gången och är ett spännande drag.

V75-2: Två av världens...

I lägsta klassen får vi se två av världens bästa travtränare genom tiderna gå upp i ringen. Åke Svanstedt sitter upp bakom 1 Upstream, som tog en imponerande spetsseger i försöket och går "all in" när bilen släpper! Jimmy W Takter sitter upp bakom 10 Friend of Nature, som kommer till start med tre spetssegrar i resultatraden, och här måste Jimmy ta fram allt, och lite till, han lärt sig "over there". Tränare Svante Båth har även startsnabba 6 National Prince till start Han gick ut mot kulltoppen i Kungapokalen senast och nu går ner i klass.

V75-3: Streckkrävande

Mycket jämnt och streckkrävande lopp för näst lägsta klassen. 2 Havbergs Knight tog en snygg spetsseger i försöket och körs offensivt igen. Robert Bergh selar ut två hästar, 8 Malkin och 9 Making Love, som båda har formen helt på topp och slutar i segerstriden med lite klaff!

V75-4: En Darling hjälper

Diamantstoets final där goda råd är dyra. 11 Darling Hornline reparerade en galopp på bästa vis på Charlottenlund, och kanske är ett drag som hjälper i jakten på sju rätt. 10 Evening Prayer och 15 Makera möttes senast, där den senare hade bra spring i benen över upploppet. 1 Joy De Castella står på tur för en seger och kan bli svårfångad i spets.

V75-5: Riktig tanks

1 Bravo Navarone kommer från en komfortabel spetsseger och försöker försvara sitt innerspår bakom bilen med näbbar och klor. 3 Re Doc går från klarhet till klarhet och har utvecklats till en riktig tanks. Laddas tufft! 7 Queer Fish får tapperhetsmedalj för sin andraplats på Örebro och slutar i segerstriden igen.

V75-6: Kan kosta mer

Tuff spetsstrid mellan 5 Moni To Spare och 6 Dragster att vänta, kan kosta mer än det smakar. 7 Pokemon Ås och 8 Donato E. har båda formen på topp, men riskerar hamna på vingel i spåren.

V75-7: Skräll med sikte

Harper Hanovers lopp över tre varv. 2 U.S.Male E.P. tog en mycket imponerande seger på topptid med liknande förutsättningar senast och blir svårfångad om han gör om den insatsen. 13 Sauveur föll med flaggan i topp senast och är ute efter revansch, men han får snabba sig på om han ska hinna få fatt i hästarna på startvolten. Skrällen 6 Aileron öppnar kvickt från sitt springspår och har siktat hit en tid.

Bästa Drag 1: 7 Galactica (V75-1)
Bästa Drag 2: 11 Darling Hornline (V75-4)
Prisvärd Skräll: 6 Aileron (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39