31
januari
2017

Qahar Q.C. blir tung att stå emot

V75 Jägersro lördag 4 februari

Åby står värd för omgången, där det kommer hästar från alla håll över dubbla open stretch. Starke Qahar Q.C. i V75-6 blir tung att stå emot och är bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Intressant skräll

2 Even's First Boy imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren den 14/12. Han är stabil i volten och har en tilltalande uppgift på papperet. 7 Lady Lee och 9 Origo Tilly möttes på Bollnäs senast och visade båda att formen är den rätta. Den förstnämnde är kvick ur volten - Björn Goop nu! 6 Valla D'estino var inte som bäst i första starten i ny regi senast, men är uppåt nu och intressant som skrällbud.

V75-2: En ögonöppnare

7 M.T.King Of Cash visade bra styrka vid sin seger utvändigt ledaren i V75 senast. Har styrkan som bästa vapen, men det är lite vingelrisk från spåret. 1 Carlos Milo spurtade rappt i V75 på Färjestad och fick sig en nyttig ögonöppnare. Draget 4 Sandsjöns Revenue spurtade ettrigt över upploppet senast och är på väg att släppa till rejält. Skrällen 8 Global Signature hamnade på vingel i spåren senast och är ursäktad. Blir bortglömd av spelarna nu och blir prisvärd på strecken.

V75-3: Goda råd är dyra

Ett öppet stolopp med 15 hästar där goda råd är dyra. Johan Untersteiner har tre hästar till start där han väljer att köra 3 Global Seduction, som har fått två formhöjande lopp innanför västen och som ser allt bättre ut. Pappa Peter selar ut 14 Makera, som startar kvickt från sitt springspår på tillägg och kan få en bra position i den främre träffen. 11 Kendra Silvio tog sin första seger i sin tredje start för Uhrberg senast, och har bra spring i benen med lite klaff fram till upploppet.

V75-4: Brett register

Ett stayerlopp för ston där vi hittar en av omgångens mest streckade favoriter. 7 Basic har formen helt på topp och har visat upp ett brett register vid sin senaste segrar. Hon har bra lungkapacitet och lång distans känns som en fördel. Den norska gästen 4 Alwaysinblackpedia kördes offensivt till ledningen efter ett halvvarv från spår åtta vid sin senaste seger och bjuder upp till kamp.

V75-5: Skräller på speed?

Sprinterlopp fär högsta klassen där det blir tuff laddning från flera händer. Startsnabba 3 Winmecredit är en av dessa, och bör få en bra position i den främre träffen. 4 Nothing But Class har två lopp i kroppen och gillar läget. Skrällen 1 Increased Workload smyger på innern och speedar fort över open stretch.

V75-6: Tufft upplägg

6 Persimmon Face blir allt bättre för varje start och jagar här femte raka segern. 3 Avec Wine hamnade på vingel och backades ner som sista häst i V75 senast, men spurtade ändå snyggt till slut. Styrkefenomenet 8 Qahar Q.C. räds inte ett tufft upplägg, och blir tung att stå emot om han håller sig i skinnet.

V75-7: Löphuvud av guld

5 Master Crowe har vunnit 14 av 17 starter och har ett löphuvud av guld. Men det bjuds på tufft motstånd nu och det blir ingen "walk in the park". Både 1 Digital Archive och 2 Hades Håleryd tar emot med varma servetter. Och kapable 9 Aron Palema tränar starkt efter kortare uppehåll.

Bästa Drag 1: 4 Sandsjöns Revenue (V75-2)
Bästa Drag 2: 8 Qahar Q.C. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Increased Workload (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

25
januari
2017

Robert Bergh har det väl förspänt

V75 Bergsåker lördag 28 nanuari

Robert Bergh är tillbaka till sina gamla jaktmarker när V75 avgörs på Bergsåker på lördag. Robert har det väl förspänt med en kvintett till start. Bästa dragen körs dock av Ulf Olsson, och skrällen stavas Ulsrud Troll i V75-4.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Offensivt upplägg

7 Aileron gav sig motvilligt från spets i V75 senast och är härdad i rikstoton under längre tid. Han står fortsatt kvar i klassen och möter lite lättare motstånd nu, men han är inte att lita på i voltstart vilket kan ställa till det. 3 Forecast fick dra tåget över sista långsidan på Färjestad och orkade inte utmana sista biten. Även han är härdad i V75 under lång tid och har stått på tur för en viktoria i flera starter. 1 Västerboblackmoney har sett formstark ut vid segrarna på slut, men fick inte rätta fästet i banan senast. Han är kvick ur volten och spetsfavorit vid ett offensivt upplägg.

V75-2: Prisvärt skrällbud

Ett stolopp med 15 hästar där bästa hästen 13 Angel Rain får många anhängare. Hon blandar och ger dock i loppen och är absolut inget att lita på. Spår fem i volten innebär galopprisk eller tappstart och jag garderar. 14 Takeaway har formen på topp och stred bra över upploppet på Färjestad. Kan få en kvick start från sitt springspår på tillägg och segerstrider igen. Grundkapable 9 Ladyofthelake har varit nere i en svacka, men visade gryende form vid sin seger senast och är prisvärd som skrällbud.

V75-3: En tuff match

Ett lågklassigt lopp för högsta klassen där tolvårige 5 Nahar blir spelad till favorit. Visst har den forne Elitloppssegraren en bra uppgift på papperet, om han sköter sig. Formtoppade 7 Narold Vox har normalt styrkan som vapen, men öppnade överraskande kvickt från ett identiskt läge senast och laddas igen. 2 Västerbo Loveboat tog en komfortabel spetsseger senast, och bjuder favoritduon på en tuff match.

V75-4: Spets och slut?

Ett öppet kallblodslopp där 1 Art Nökkve har fått ett intressant utgångsläge på startvolten. Med ett formhöjande lopp innanför västen kan det vara spets och slut som gäller. Skrällen 3 Ulsrud Troll spurtade klart positivt i lördags och förstärks nu med Torbjörn Jansson i sulkyn. Segerstaplaren 15 Myr Faksen får många anhängare, men det är inte lätt att ta in två tillägg över kort distans.

V75-5: Två segerstaplare

Ett lopp för den lägsta klassen där vi kan förvänta oss en tuff match mellan de två segerstaplarna 4 Showman Brodde och 5 Global Tailwind. Spetsstriden blir troligen avgörande där det är fördel för den förstnämnde. 2 Lövdala Principito höll starkt i V75 senast och utmanar.

V75-6: Lovade mycket

Ett stayerlopp som håller bra kavalitet för klassen. 7 Digital Archive imponerade stort vid sin senaste seger, som lovade mycket mer! 5 Queer Fish har formen på topp och står perfekt inne i klassen, bjuder favoriten på en fight. 12 Valeur kommer in i matchen till slut, om tempot varit för tufft i täten.

V75-7: Hämmas av spår

De kanske två bästa hästarna 9 Raz Mackenzie och 11 Beppe Am har båda formen på topp, men hämmas av bakspår.4 Zenit Brick körs offensivt bakom bilen och kan bli svårfångad om han lyckas ta hand om taktpinnen.

Bästa Drag 1: 1 Västerboblackmoney (V75-1)
Bästa Drag 2: Västerbo Loveboat (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Ulsrud Troll (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

17
januari
2017

Jag garderar en av megafavoriterna

V75 Färjestad lördag 21 januari

Färjestad travbana i Karlstad är värd för V75. Där försöker jag fälla en av omgångens två megafavoriter. Titan Brodde är bästa draget trots bakspår. Global Signature skräller?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Fick inte chansen

8 Pharaon Face tog en komfortabel spetsseger i V75 på Mantorp och jagar nu femte raka segern. Det är dock stor vingelrisk från spår längst ut på vingen. Frontrunnern 2 Önas Igor har formen helt på topp och står perfekt inne i klassen. Blir svårfångad i täten, om nu inte spetsjakten blir för tuff? 5 Forecast är härdad i V75 och satt fast med vinnarkrafter näst senast. Står verkligen på tur för en seger. 6 Global Signature fick inte chansen i Klass-II finalen senast och är intressant som skrällbud.

V75-2: Duger med klaff

Ett voltstartslopp. 8 Bowling Triple X. tog en enkel spetsseger i V75 senast och är under utveckling. Har dock styrkan som bästa vapen och är missgynnad av stängt startspår och ett halvarv kortare distans nu. Startsnabba 3 Qamaro C.D. fick inte aktionen att stämma till fullo senast och kan bättre än så. 9 Yoghurt Composite är vass på speed och får Björn Goop i sulkyn. 11 Titan Brodde reparerade en startgalopp på bra sätt senast och duger med lite klaff på bitarna.

V75-3: Spel mot ett mål

Världens bästa Dalahäst 2 On Track Piraten har inte så många starttillfällen i Frankrike och får därför gå ut och hämta 150 000 kr varannan vecka i högsta klassen på hemmaplan under vintern i stället. Motståndet är som vanligt ljummet den här årstiden och det är givetvis spel mot ett mål.

V75-4: Tung att stå emot

Ett kallblodslopp med 14 hästar där 1 Hallsta Vinnex har fått ett perfekt läge på startvolten. Senast visade han bra styrka då han segrade trots ett lopp utvändigt ledaren på isbanan. 5 Gärdsjö Aragon är under utveckling och har visat både bra styrka och spring i benen på slutet. Bästa hästen 14 Bellfaks hämmas av ett stängt spår på tilläggsvolten, men körs offensivt så fort tillfälle ges och blir tung att stå emot över upploppet.

V75-5: In i matchen

3 Fossens Bonus är i sitt livs form och tog en enkel spetsseger med sparade krafter i Silver-finalen senast. Han står fortfarande kvar i klassen och är hästen att slå, trots att den långa distansen knappast är något plus. 5 Petter Rags tog en snygg spurtseger senast och flyger lågt över upploppet igen. Skrällen 12 Bartender In är Johan Untersteiners val i loppet. Hästen har visat bra styrka och kommer in i matchen om det blir lite fart på tillställningen.

V75-6: Får revansch?

Ett streckkrävande lopp. 12 Västerbo Hard Cash tog en kämpaseger i finalen senast, men har fått sämsta läget nu. 3 Lincoln Lawyer trivs med tätkänning och har toppform. 6 Barkevious Mingo gav sig motvilligt senast och är ute efter revansch.

V75-7: Körs offensivt

Ett öppet stolopp med 15 hästar avrundar. Den norska gästen 10 Merles Simone gjorde bort sig i V75 näst senast, men har formen helt på topp. 11 Lonely Star är uppåt med två lopp i kroppen och är vass på speed. Rikshästen 1 Tiller har ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi och körs offensivt från sitt innerspår i volten.

Bästa Drag: 11 Titan Brodde (V75-2)
Prisvärd Skräll 1: 6 Global Signature (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 12 Bartender In (V75-5)

 

/LARS ERLANDSSON

12
januari
2017

Hank von Håleryd starkast till slut

V75 Jägersro lördag 14 januari

Ganska fina tävlingar att avnjuta på Jägersro på lördag och Hank von Håleryd i V75-2 är en spelvärd spik att luta sig emot.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Aileron starkast

4 Aileron är en riktig slugger som lär köras offensivt. Skulle ledningen nås är det god chans för Bergharn att hålla ställningarna in i mål. Motstånd saknas dock inte. 6 M.T.King of Cash har sett riktigt tankad ut på slutet och ska inte underskattas. 11 Face Ribb har slagit till från svåra lägen förr och kan göra det igen.

V75-2: Hank väger tyngst

15 Hank von Håleryd har verkligen prickat formen och stod för en grymt stark insats bakom tuffe Hades Håleryd. Betydligt enklare emot denna gång och även om det är en hel hop konkurrenter som ska rundas, borde chansen vara god. Vid gardering måste förstås en sådan segermaskin som 13 Diva Deo räknas. 2 Bellino B. såg fin ut senast och ska inte underskattas.

V75-3: Anna klassvinner

Visst är det en favorit i farozonen när man från stallhåll aviserar ett försiktigt upplägg, som ett led inför Prix d´Amerique, men att gå emot 8 Anna Mix i tipsen i ett sådant här lopp går knappast. En gardering är dock given och hedersmannen 10 Spring Erom är förstås ett av de tidigaste garderingsbuden, liksom formstarke 2 Västerboonthenews. 4 Flex Lane och 7 Dreams Take Time är en lågprocentsduo som visade form i skymundan senast. Någon av dem kan skrälla med lite flyt.

V75-4: Valentino tuffast

9 Valentino Strix har alltid lovat mycket och verkar ha hittat storformen. Intrycket senast var smått bländande och trots bakspåret och ovanan vid voltstart ska han kunna runda detta gäng. Formstarke 1 Flo Rida Sea med Örjan kan dock bli svår att nå om han får sitta i orubbat bo där framme. Glöm inte 10 Conny Sisu, som har svårbedömd form men kan massor i ljusa stunder.

V75-5: Dags för Replay

Många trodde det var 4 Replay Pellinis tur att vinna senast, efter flera starka avslutningar. Han var kanske inte helt som bäst, men heller inte dålig och nu kan det vara vinstläge istället. Jocke Lövgren har bra form på stallet och hans duo 10 Staro Jersey Side och 12 Devs Daredevil kan vara med på fotot med lite tempo på loppet. 9 Francesco Boko småglänste senast och är också given.

V75-6: Aron hela vägen

2 Aron The Baron har sett strålande ut i sin nuvarande regi och lördagens uppgift kan knappast vara bättre. Det mesta talar för ledning hela vägen och Aron The Baron blir troligen omgångens mest anlitade enkelstreck - med all rätt.

V75-7: Rose med form

Från samma stall som Aron The Baron kommer 13 Red Rose America och det kan alltså bli en rak DD för konstellationen Hansen/Kihlström. Motstånd saknas dock inte och en sådan som 15 Jetset går aldrig att plocka bort. I outsiderskaran måste 12 Geisha Sund nämnas. Hon gjorde comeback senast och hängde på berömvärt bakom Anna Mix och just Red Rose America. Ännu bättre nu?

Bästa Drag 1: 15 Hank von Håleryd (V75-2)
Bästa Drag 2: 9 Valentino Strix (V75-4)
Prisvärd Skräll: 7 Dreams Take Time (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

04
januari
2017

Globalsatisfaction spik i epilogen

V75 Romme 7 januari

Årets första V75-omgång körs på Romme och det ser inte helt olösligt ut. Bästa spiken kommer i V75-7 och heter Globalsatisfaction.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Beppes tur nu?

7 Beppe Am har raketspurtat två gånger i rad och ser verkligen formstark ut. Frågan är var han hamnar härifrån, då det finns flera startsnabba ekipage innanför. Örjan brukar lösa sådant och Beppe Am ska ses med stor chans. Även trolige ledaren 3 Top of the World ska tas på allvar och letar man rysare får man inte glömma 11 Ruby Trap, som ser riktigt formstark ut.

V75-2: Jager med flyt

10 Jager Oaks hade inget flyt alls i lördags och man siktar på en snar revansch. Att chefen själv kör är inget minus och de flesta att Jager Oaks verkligen kan röra på sig över ett upplopp. 9 X.Factor gillar distansen och är också given, liksom 5 Global Trace. Den sistnämnde lär sikta på tidig ledning och kan då bli svår att nå.

V75-3: Titamen tuffast?

9 Titan Brodde är ett riktigt ämne och ska ses med god chans i ett fint lopp. Talanger som 10 Sebastian Journey och 11 Fellini Boko lär dock göra vad de kan för att sätta käppar i hjulet för honom. Lite bortglömd kan 3 Lövdala Principito bli. Denne har riktigt hög kapacitet och såg fin ut innan den tidiga galoppen kom senast.

V75-4: Kallt och lurigt

12 Mofaksan trivs med Ove A och får tipset i kallblodsloppet, som är en svårlöst historia. Här finns många tänkbara vinnarkandidater och ett par av måstestrecken är 13 Trippa Undan och norske 14 Moe Svarten. 3 Essis Lille Alfred lär leda länge - hela vägen?

V75-5: Ola mot hattrick

3 Ola Montana har högt kunnande och verkar ha stabiliserats en del på slutet. Två raka segrar kan bli en tredje, från ett fint läge. 1 Alorac Mathbell måste givetvis också tas på allvar, efter de många fina insatserna på V75. Frågan är bara var han hamnar härifrån? 6 Linus Boy är alltid svår att räkna på, då han galopperar ofta. Felfri är han tidig, liksom lägesgynnade 2 Forecast. Skrällen är 4 Diora From My som kommer med riktig tokform och som kan avsluta klart vasst om hon får de rätta ryggarna.

V75-6: Spåret en fälla?

5 Ioana Hanover blir troligen en ganska klar favorit, då hon vunnit mycket på slutet och körs av Örjan Kihlström. Ett femtespår kan dock ställa till det och 13 Withma känns som ett mer spelvärt bud. Hon har sett riktigt fin ut på slutet och gjorde det bra senast i ett tufft lopp som Anna Mix vann. 2 Dashing Kimberley blev het av laddning senast och kan bättre.

V75-7: Slipper Lasse

3 Globasatisfaction mötte kanonen Uncle Lasse flera gånger ifjol och stod upp bra mot honom och andra tuffa kullkamrater. Från ett fint läge borde han ha jättechans att ro denna uppgift i land och är ett logiskt spikbud. Vill man ändå gardera är den troliga ledarinnan 1 Bonbon Mearas given, samt formstarke och tuffe 7 Queer Fish.

Bästa Drag 1: 13 Withma (V75-6)
Bästa Drag 2: 3 Globalsatisfaction (V75-7)
Prisvärd Skräll: 4 Diora From My (V75-5)

 

/LARS ERLANDSSON

28
december
2016

Bowling Triple X - bra spik i finalen

V75 Mantorp lördag 31 december

När Mantorp på nyårsafton kör sin Grand Final-omgång finns ett bra spikförslag redan i första avdelningen, där Bowling Triple X. ska ha jättechans att spåra hela vägen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bowling runt om

3 Bowling Triple X. är en riktigt kapabel fyraåring, som trots sin orutin borde ta hem V75-1. Senast var han ute med samma förutsättningar och såg då nästan okörd ut i mål från front. 9 The Swede kan mycket när han tävlar på topp, vilket inte alltid sker. 15 Sandsjöns Revenue möter lite enklare motstånd än senast, men läget är tufft.

V75-2: Hittar Björn ut?

1 Ragazzo da Sopra är en klassig treåring som bör ses med bra chans om det löser sig från det luriga innerspåret. Loppet är öppet och glöm inte bakspårens 9 Going To Press och 12 Nosy Face - gynnas av tempo.

V75-3: Royal överspelas

6 Royal Fighter kommer på sitt namn att dra mycket spel på sig. Det var dock länge sedan han glänste och formstarka 2 Attack Diablo och 8 Västerboonthenews känns tidigare. Den förstnämnde bör ha fin chans från ledningen.

V75-4: Spets och slut?

6 Pharaon Face är snabb ut och positioner brukar ju ofta vara avgörande i jämna lopp. Det är svårt att hitta en klar vinnare och en rejäl gardering är att rekommendera. 11 Very Esterel går alltid bra och luringen är 9 Cassano Bob, som har fått ett fint smygläge och bör få vinna snart.

V75-5: Dags för Soldier?

5 Charming Soldier sitter med största säkerhet i front i ett tidigt skede och sedan kan han bli svår att nå. Kåre Axelssons häst har förvisso tjänat snabba pengar, men visade fin form senast. 1 Supreme Court är också ett måstestreck efter den snygga vinsten i debuten för Claes Svensson senast. Luringen är 7 Thaitec, som har hur mycket fart som helst men som nästan aldrig travar i ett helt lopp.

V75-6: Röstar på Voices

8 Indoor Voices ser ut att bli något att åka med under nästa år. Med två lopp innanför västen bör toppformen sitta där och Örjan brukar inte bomma fina chanser. 9 Catch The Cash måste ju alltid tas i beaktning i dessa sammanhang - inte minst då hon såg smått lysande ut vid överlägsen seger senast. 1 Annabelle Dimanche måste väl få sin seger snart? Intressant med Jansson bakom en Bergh-häst.

V75-7: "PU" på läget

2 Frankie Brodde har fått ett par välbehövliga genomkörare efter en liten paus och ser riktigt formstark ut. Senast vände han ut-och-in på ett enkelt gäng och från andraspåret blir han svår att tas med. Men loppet är öppet och även här bör man strecka så mycket man har råd. 6 Lincoln Lawyer är förstås given, då han alltid presterar bra i lopp. Intressant är 10 Springover, som gör debut för Tomas Malmqvist. Femåringen har tidigare visat att det finns en del inombords och det kan vara förödande att stå över honom.

Bästa Drag 1: 2 Frankie Brodde (V75-7)
Bästa Drag 2: 3 Bowling Triple X. (V75-1)
Prisvärd Skräll: 9 Going To Press (V75-2)

 

/LARS ERLANDSSON

20
december
2016

Det luktar miljonutdelning lång väg

V75 Örebro fredag 23 december

Uppesittarkväll och V75 på Örebro. Det bjuds på en mycket spelvänlig omgång där det luktar miljonutdelning lång väg! Bästa dragen är Rafiki Fri och Merles Simone – och Ebony Boko skräller. God Jul!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Imponerat stort

Ett klurigt sprinterlopp inleder där bästa hästen 10 Monfalcone har lottats till ett bakspår. Han har imponerat stort i tre raka segrar, senast noterade han raska 1.11,5 sista varvet utvändigt ledaren. Hästen att slå! 2 M.T.Klara är en tuff märr för klassen, reparerade senast en startgalopp på bra vis. Hon är kvick ut och kan bli svårfångad i ledningen. Kapabla skrällen 9 Ebony Boko har fått ett formhöjande lopp i kroppen och duger långt vid en normal insats.

V75-2: Fågel eller fisk?

Ett treåringslopp där 7 Ioana Hanover får många angängare. Det är en tuff märr som visat uppåtform i två raka segrar, men nu är motståndet lite hårdare – och vi får se om det är fågel eller fisk? 5 Rafiki Fri har härdats mot kulltoppen under året. Senast tog han ledningen i en tuff 1.09-öppning första halvvarvet, men gav sig ändå högst motvilligt till slut. Står verkligen på tur för en seger.Kapable 2 Han Herred har inte fått aktionen att stämma i två starter och kan normalt mycket bättre. Kvicke 4 Charming Soldier följer bilen och är först ner till sargen. Taktik?

V75-3: Ett hemmahopp

Ett stayerlopp där kapable och starke 9 Tellmeastory har hittat en bra uppgift på papperet, trots att han inte kan gå med sin racerbalans. Och det får inte strula under vägen om han ska hinna i fatt hemmahoppet 1 Porthos Race, som avslutade 1.12 sista varvet vid en överlägsen spetsseger senast.

V75-4: Goda råd är dyra

Ett lågklassigt och streckkrävande lopp där goda råd är dyra.1 Street Glider tog en säker spetsseger senast och körs offensivt igen. 6 Littler Old Man har visat jämn och bra form under en längre tid, även om han ännu inte spräckt segernollan. 7 Jazza Håleryd har haft bra spring i benen vid segrarna och duger med lite klaff. Loppets drag i min bok. 2 La Diva Rossi har släppt till i två raka segrar och ska inte nonchaleras.

V75-5: Rikshäst skräller?

Fyraåringslopp för ston där segerstaplaren 11 Diva Deo får bära favoritkepsen. Senast kunde hon inte freda sig i lervällingen från ledningen och fick överraskande ge sig till slut. Jag gillar 7 Merles Simone, som senast tog en övertygande spurtseger från kön. Draget!Rikshästen 2 Xanthis Amazing gör sin första start i ny regi när han försvarar Färjestad BK:s färger. Intressant!

V75-6: Slickat såren

1 Aron The Baron tog en övertygande spetsseger med luft under vingarna näst senast. Fast med sparade krafter senast och är hästen att slå i ledningen. Det är många om budet bakom, men se upp för det kapabla draget 9 Mr Lindy, som har slickat såren och är tillbaka efter ett kortare uppehåll.

V75-7: Miljoner på spel?

Efter två komfortabla spetssegrar blir 5 U.F.Andover Again hårt betrodd på flertalet av kvarvarande kuponger. Jag noterar dock att det är en treåring som går upp mot äldre hästar. Det är många om budet bakom och det är nu som miljonerna ska fördelas. God Jul!

Bästa Drag 1: 5 Rafiki Fri (V75-2)
Bästa Drag 2: 7 Merles Simone (V75-5)
Prisvärd Skräll: 9 Ebony Boko (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

14
december
2016

Kihlström får en bra dag på jobbet

V75 Åby lördag 17 december

Åby har värdskapet för lördagens V75-omgång. Dubbla "open stretch" gör det extra klurigt då det kommer hästar från alla håll över upploppet. Örjan kör båda dragen och får en bra dag på jobbet.

 

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vi tar om den igen

Ett spelvänligt stayerlopp inleder omgången där starke 6 Saul får många anhängare. Han är "bara" stark och gynnad av distansen, men jag är tveksam om han har det rätta tempot i kroppen för att vinna på V75. 5 Staro Ivy League visade bra kapacitet för klassen vid sin andraplats i V75 senast och segerstrider igen. Skrällen 7 Alleyeson varnade jag för senast, men han fick aldrig chansen från tredje invändigt och skar mållinjen obrukad – vi tar om den igen.

V75-2: Är läget en fälla?

Segerstaplaren 1 Master Crowe har tagit tolv segrar på 15 starter och har samma inställning som sin äldre bror, med Commander som förnamn. Det är dock stor risk/chans att han inte kan försvara sitt innerspår – och läget kan vara en fälla om det byts ledare mer än en gång. 6 Thaiger Exclusive har visat upp ett brett register i Untersteiners regi och laddas mot täten igen. Svårfångad. Skrällen 4 Young Farmer är mycket kvick ut och är garanterad en bra position i den främre träffen.

V75-3: Tittar inte i passet

Elvaårige 3 Nahar vägrar att titta i passet och har formen fortsatt helt på topp. Får som vanligt göra grovjobbet utvändigt under slutrundan. Draget 2 Volstead har dragits med dåliga utgångslägen på slutet och blir inte lätt att plocka ner från ledningen. 6 Thai Broadway blandar och ger lite, men kommer närmare en seger.

V75-4: Hästen att slå

Ett stolopp med 15 hästar där 7 Pense Kloster blir en av omgångens mest streckade favoriter. Hon har kapacitet som räcker och blir över och är helt klart hästen att slå i loppet. Stallkamraten 1 Juliana har också fomen intakt och kan spräcka sin segernolla flera vägar. 8 Önas Ida har överraskat och varit klart positiv i två raka segrar. 11 Legoholm Zon har bra spring i benen och kommer tillbaka med nyladdade batterier. Skrällbud.

V75-5: Jörgen skräller?

Innerspårets 1 Sadik America har visat bra uppfattning vid sina segrar och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. 4 Go For Bananas kommer till start med tre raka segrar och laddas mot täten när bilen släpper. Skrällen 3 Alorac Mathbell har mycket bra styrka och står fint inne i klassen på pengarna.

V75-6: Segerstaplare

Ett spelvänligt stayerlopp med 15 hästar där 5 R.K.King får många anhängare. Han har vunnit sina två starter över dagens distans tål tufft upplägg. Flemming Jensen bjuder upp till dans med starke10 Victory Kåsgård, som visade bra moral vid sin senaste seger. Tysktränade 8 Juan har vunnit nio av karriärens tio starter och vet var mållinjen är belägen – om vi säger så. Örjan Kihlström i sulkyn för första gången är ett plus.

V75-7: Två lopp i kroppen

Kapable 2 Slide So Easy fick inte aktionen att stämma på den sliriga banan senast, och visade näst senast att han klarar lång distans. Från Danmark kommer även starke 4 Frozen, som fått två lopp i kroppen där båda slutat med seger.

Bästa Drag 1: 2 Volstead (V75-3)
Bästa Drag 2: 8 Juan (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Alleyeson (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

06
december
2016

Spännande duell väntar i Guld

V75 Färjestad lördag 10 december

Färjestads travbana i Karlstad står som värd för lördagens V75-omgång. En spännande duell väntar mellan On Track Piraten och Anna Mix i Guld.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Har siktat hit

Treårige 7 Dajmen AM har släppt till och tagit två raka segrar trots knepiga utgångslägen, och verkar bli allt bättre för varje start. Kapabla draget 2 Azzaro La Marc har inte fått aktionen att stämma och gjort bort sig med galopp i två raka V75-starter. Står perfekt inne i klassen på pengarna och har siktat hit! Skrällen 5 One Pemphis höll tappert utvändigt ledaren i ett stayerlopp senast och har styrkan som vapen.

V75-2: Vinst fem senaste

Ett kallblodslopp som kräver en djupdykning i det norska lopparkivet. 1 Mjölner Spik känner vi till sedan tidigare. Han är kvick ur volten och ska ha en god chans att försvara sitt innerspår och leda loppet i det längsta – kanske hela vägen? 5 Remkvikk har vunnit sina fem senaste starter på svensk mark och är obesegrad med Björn Goop efter ett framträdande, vilket inger respekt. Skrällen 6 Ulsrud Troll är mycket kvick ur volten och kan vara först ner till sargen och få ett perfekt lopp.

V75-3: Spännande match

Ett stayerlopp för den högsta klassen där vi ser fram emot en spännande match mellan Dalarnas stolthet 4 On Track Piraten och den franska järnladyn 8 Anna Mix, som segrade i det första B-loppet på Vincennes och har en garanterad plats i Prix d'Amérique sista söndagen i januari. Hon har styrkan som vapen och räds inte ett offensivt upplägg. USA-importen 3 Royal Ice var tidigare i träning i Norge, men har efter försäljning tagit en komfortabel spetsseger i Robert Berghs regi, och bjuder favoritduon på en tuff match.

V75-4: Fick till det

E3-Revanschen för de treåriga hästarna har samlat ett jämnt fält. 9 Stepping Spaceboy visade finfin form vid en enkel spetsseger i V75 på Jägersro senast och får många anhängare. Täta starter? Högstammade 5 Algot Zonett har bra styrka och fick äntligen till det och visade lite av sitt kunnande senast. 10 Ragazzo Da Sopra har hög kapacitet och flyger lågt över upploppet.

V75-5: Prisvärt spetsdrag

10 Västerbo Hard Cash spurtade bra som tvåa i V75 på Gävle senast och står fortsatt kvar i klassen. 1 Alleyeson har två formhöjande lopp i kroppen och är ett prisvärt spetsdrag i min bok. 9 Darius Boko kommer till start med tre raka segrar, men raden är smickrande och han får bekänna färg i högre klass nu.

V75-6: Hästen att slå

2 Bryssel fick ett formhöjande lopp i kroppen, som tvåa efter Uncle Lasse senast. Troligen hästen att slå i loppet. 8 Aron Palema övertygar allt mer och är en tuff utmananare, men han har ett lurigt läge och blir väl mycket streckad. 5 Da Vinci Boko har bra statistik över lång distans och kommer från ett riktigt formstall!

V75-7: Sparade krafter

Tuff spetsstrid att vänta mellan 1 Next To None Sib och 3 Top Of The World, vilket kan ge trötta ben till slut. 11 Fossens Bonus spurtade ettrigt över upploppet senast och utmanar med lite klaff under slutrundan. Skrällen 4 Beppe Am har formen på topp och galopperade under anfall med sparade krafter senast.

Bästa Drag 1: 2 Azzaro La Marc (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Alleyeson (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Beppe Am (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

30
november
2016

Peter Untersteiner sitter på leken

V75 Jägersro lördag 3 dec

Jägersro är värd för V75 på lördag, när tvååringarnas största lopp "Svensk Uppfödningslöpning" ska avgöras. Peter Untersteiner sitter på leken bakom de bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flegmatisk skräll

3 To Be Or Not To Be svarade för en stark insats, som tvåa, i Klass-II finalen på Valla i lördags. Han är kvick ur volten och är hästen att slå om han når ledningen. Täta starter? 8 New Moon Pellini var med i samma lopp och reparerade en galopp 600 kvar på bästa vis. Upp i klass nu. 4 Mellby Drake visade också bra form i lördags. Han står kvar i klassen och möter lite lättare motstånd nu. 1 Face Ribb uppträder lite flegmatiskt i loppen, men har bra styrka och fart när han tar tag i grejorna och är prisvärd som skrällbud. 9 Staro Ivy League har formen i zenit och segerstrider med lite klaff.

V75-2: Tillbaka på banan

Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen där det är flera om budet. Kapable 3 Bullseye Pellini har fått ett formhöjande lopp i kroppen efter hela två års frånvaro från tävlingsovalen och är mitt drag i loppet. Treårige 2 Rekord Rune har tagit två raka spetssegrar och körs offensivt. 6 Caddie Jo har hittat stilen och lagt galoppskorna på hyllan. Jagar nu femte raka segern.

V75-3: Biter ifrån sig bra

Johan Jacobssons Minne där fyraåringarna står med 20 meters tillägg. Kungapokalsvinnaren 8 Poet Broline har en tilltalande uppgift på papperet, men har efter sin senaste spetsseger varit struken till en tilltänkt V75-start på Bjerke 19/11 och går med skor nu. Både 4 Stepping Spaceboy och 5 Destiny Am har formen på topp och har en låg sluttid i kroppen. 1 Pacific W.F. har bara tagit en seger i karriären, men han biter ifrån sig bra i ledningen och är ett skrällbud.

V75-4: Utöver det vanliga

Helläckre 2 Coin Perdu är obesegrad efter fyra starter och är helt klart något utöver det vanliga. Det saknas dock inte motstånd och han måste prestera på topp för att ta femte raka. 3 Vanquish Kronos är en långklivande märr som gjort ett bra intryck. Skrällen 6 Executive Caviar avslutade vasst vid sin spurtseger näst senast och kan överraska med lite klaff.

V75-5: Varma servetter

5 Tjacko Zaz tog senast en överlägsen spetsseger på en för årstiden låg segertid och är under fortsatt utveckling. Formtoppade 2 Hank Von Håleryd har spår invändigt och försöker ta emot favoriten med varma servetter. 9 Snabba Cash har bra spring i benen för klassen och gynnas av det troliga tuffa tempot i täten.

V75-6: Tuff fyraåring

2 Isor Håleryd är en stentuff fyråring som får överbetyg för sin andraplats utvändigt ledaren i Breeders' Crown-finalen senast. 6 Tripolini V.P. tog en övertygande spetsseger i V75 på Bjerke senast och körs offensivt. 3 Bartender In har hittat en riktig formtopp och bjuder upp till strid.

V75-7: Ute efter revansch

Spelvänligt lopp för högsta klassen avrundar omgången, där elvaårige 7 Nahar, som aldrig slutar att överraska, nu får bära favoritkepsen. Det är vingelrisk från spår långt ut på vingen. 10 Fire To The Rain såg ut att gå mot segern innan han rullade över i galopp på Bjerke senast, och är ute efter revansch. Omgångens "surrhäst".

Bästa Drag 1: 3 Bullseye Pellini (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Isor Håleryd (V75-6)
Prisvärd Skräll: 8 New Moon Pellini (V75-1)

 

/LARS ERLANDSSON

22
november
2016

Shelby Glide från perfekt läge

V75 Solvalla lördag 26 november

Shelby Glide har sett strålande ut på slutet och chansen till en finalseger bör vara god från ett skönt andraspår.

 

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Nancy tuffast igen

Erik Adielsson får åter chansen bakom Flemming Jensens oömma 15 Nancy America och då gänget hon möter inte ser värre ut än vanligt ska hon kunna runda till seger. Bakom är det ganska öppet, men givetvis måste Peter Untersteiners 3 Pense Kloster ses som en av de tidigaste utmanarna, liksom en felfri 6 Mellby Darling. Letar man rysarbud lär 5 Racer Rose och 11 I Am Unique rensa rejält om någon av dem skulle vinna.

V75-2: New Moons tur?

Andra avdelningen är riktigt öppen och spelvänlig och utgången avgörs till stor del av hur loppet blir kört. Känslan är att det bör vara dags för 5 New Moon Pellini att få segerdefilera snart. Han satt senast fast med en hel del krafter kvar och de kanske han kan få användning av nu. 4 Ola Montana har en hög högstanivå, men är inte att lita på. Farlig felfri, liksom 11 Island Life.

V75-3: Lasse trots läget

8 Uncle Lasse är förstås svår att frångå som tipsetta, även om läget är allt annat än bra. Det finns ett par startraska konkurrenter som kan se till att Lasse kommer in i matchen till slut. 5 Globalsatisfaction har sett riktigt fin ut på slutet och ska tas på allvar, liksom 3 Wild Honey. Daniel Redéns racermärr får Björn i sulkyn för första gången och det är förstås intressant.

V75-4: Slide hela vägen?

1 Slide So Easy har varit fantastisk under en så lång tid att man snart befarar en formdipp. Men så länge någon sådan inte kan skönjas måste han ses som ett hett vinstbud - speciellt från detta läge. Han har hållit spets från innern förut och är knapp favorit att göra det igen, trots snabba konkurrenter utifrån. 9 Carabinieri står på högtur för vinst och det kan vara hans tur nu.

V75-5: Toppform & läge

8 Aron Palema har gått urstarkt på slutet, men får det hett om öronen från detta läge. 2 Shelby Glide står bättre till och var stark när han slog 3 Brothers In Am senast, trots en hel del jobb sista biten. Den kapabla duon 5 Bacan Degato och 6 Hades Håleryd måste också tas på allvar.

V75-6: Mera piratguld

Det kanske inte är helt säkert att 1 On Track Piraten håller upp ledningen initialt, men Johnny lär i så fall söka sig ut och försöka överta så fort tillfälle ges. Bra chans, men en sådan som 2 Nadal Broline måste från sitt pangläge ses som en allvarlig utmanare. Startsnabbe 3 Explosive de Vie får säkert en bra resa och kan slå till.

V75-7: Peter avslutar

3 Thaiger Exclusive har alltid lovat mycket, men tycks först efter flytten till Peter Untersteiner riktigt komma till sin fulla rätt. Här bör vägen mot front ligga öppen och då ska det mycket till för att det ska bli förlust. Vill man trots allt gardera är det främst formstarke 5 Zenit Brick som är aktuell. En sådan som 8 Heartbreaker V.S. kan man heller aldrig helt räkna bort, men från det här läget måste det trots allt bli svårt att räcka ända fram.

Bästa Drag 1: 2 Shelby Glide (V75-5)
Bästa Drag 2: 3 Thaiger Exclusive (V75-7)
Prisvärd Skräll: 3 Explosive de Vie (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

16
november
2016

Thai Broadway står på tur för seger

V75 Bjerke lördag 19 november

Bjerke travbana i Norge är värd när V75 gästar vårt västra grannland. Thai Broadway står på tur för seger i prologen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Tre formhöjande

2013 års elitloppsvinnare 1 Nahar har tävlat i Kanada under hösten och tagit två segrar på sju starter, och visar inga ålderskrämpor trots sina elva år. 9 Ivar Sånna har följt upp sin SM-seger på Åby näst senast med en säker spetsseger, och toppformen är intakt. 7 Winmecredit var med i samma lopp och höll farten bra, efter ett lopp utvändigt ledaren. 4 Thai Broadway har tre formhöjande lopp i kroppen och satt fast med sparade krafter senast. Loppets drag!

V75-2: Norskt skrällbud

Hög kvalitet på lägsta klassen. 1 Calizza Boko är en tuff märr som imponerat stort vid sina sex segrar på karriärens tio starter. Hon är mycket stark och räds inte ett tufft upplägg, men innerspåret kan vara en fälla? 9 Sambuco tog en komfortabel spetsseger i V75 senast och är under kraftig utveckling. Står perfekt inne i klassen. 12 Muscleman O. är en tuff fyraåring, som stångats mot kulltoppen i Norge och är intressant som skrällbud. 10 Volocity de Vie har visat finfin styrka vid sina fem årssegrar och slutar i segerstriden med lite klaff.

V75-3: Blir svårfångad?

7 Otrobanda har sprungit in hela tre miljoner kr i år, och segern i Derbystoet näst senast satt som en smäck. Senaste segrarna är tagna från ledningen, offensivt upplägg igen? 2 Treasure Kronos kommer från en andraplats i BC-finalen, där hon höll farten mycket starkt utvändigt ledaren. Hon är kvick ut och blir svårfångad om hon lyckas sno åt sig taktpinnen, och blir mitt drag i loppet. 3 Charisma K.W. tog en bekväm spetsseger med sparade krafter senast och bjuder upp till kamp. 10 Gematria har hög potential och bra spring i benen. Ett skrällbud.

V75-4: Blir svårfångad 2

1 Armani V.P. tog en snygg spurtseger över open stretch sensat, och läget borgar för ett perfekt position i den främre träffen igen. 3 Wizard of Ousse är mycket kvick bakom bilen och spetsfavorit. Leder loppet länge – kanske hela vägen? 9 Chief Orlando är en tuff treåring som tog en lätt spetsseger i Kriterierevanschen näst senast. Möter äldre konkurrenter nu.

V75-5: Bra inne i loppet

2 Tripolini V.P. tog en tapper seger utvändigt ledaren i ett rubriklopp i Tyskland näst senast, och står bra inne i loppet på pengarna. 3 Fossens Bonus får många anhängare som vanligt, men möter tuffare motstånd nu. 9 Next To None Sib blir allt bättre trots att han är nio år – flyger lågt över upploppet. Kapable 12 Bruno Di Quattro kommer in i matchen till slut om de har kört för fort i täten.

V75-6: Vild spetsjakt

Ett fyraåringslopp där årets Kungapokalsvinnare 4 Poet Broline har hittat tillbaka till toppformen igen. Vi kan förvänta oss en tuff öppning där 2 Dragster laddas, och det kan kosta mer än det smakar. Det här gynnar loppets bästa häst 9 Cruzado Dela Noche, som blir tuff att stå emot när attacken sätts in.

V75-7: Hästen att slå?

1 Stan Libuda är mycket kvick bakom bilen och trivs i ledningen. 3 Say That Again har formen på topp, och kanske är hästen att slå? Skrällen 9 Juvels Boy är vass på speed. Prisvärd!

Bästa Drag 1: 4 Thai Broadway (V75-1)
Bästa Drag 2: 2 Treasure Kronos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 9 Juvels Boy (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

08
november
2016

Norsktränade Pave Faks bästa draget

V75 Bergsåker lördag 12 november

Det är kallt vinterväder som väntar deltagarna när Bergsåker i Sundsvall står som värd för V75-omgången på lördag. Bästa draget tränas i Norge och heter Pave Faks.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kraftig utveckling

1 Pikachu Face tog enkelt ledningen från ett identiskt läge senast och har siktet inställt på tredje raka spetssegern. 7 Bungle Rain gav sig motvilligt i ledningen i V75 på Skellefteå och körs offensivt från sitt springspår i volten. 9 Doctor Doxey Zenz är en fin treåring under kraftig utveckling och han visade mycket bra styrka och moral vid sin senaste seger. 4 Mellby Don Juan har visat toppform i de senaste starterna och slutar i segerstriden om han kommer iväg i trav från ett knepigt fjärdespår.

V75-2: Prisvärt skrällbud

En spårtrappa för ston med 15 hästar bakom bilen. Treåriga 1 Donna Mearas har tre formhöjande lopp i kroppen och visade bra kämpatakter senast. 15 Mellby Darling visade mycket bra styrka vid sin andraplats i V75 på Boden näst senast och ska behandlas med respekt, trots sämst startspår. 2 Västerbo Realworld svarade för en tapper insats utvändigt ledaren senast och är ett prisvärt skrällbud.

V75-3: Intessant läge

4 Island Life tog en målfotoseger från rygg på ledaren i V75 på Romme. Han går upp i klass nu och möter lite tuffare motstånd. 5 Conrads Flamemaker är kvick bakom bilen och tog en tapper spetsseger på en bra segertid näst senast. 1 Forecast blir allt bättre för varje start och har ett intressant utgångsläge - mitt drag i loppet.

V75-4: Blir svårfångad?

Ett stayerlopp för kallblod där den lovande segerstaplaren 15 Tangen Haap blir hårt betrodd och får bära favoritskapet. Men det är många hästar att runda och det får inte strula under vägen. 12 Sjö Odin på samma volt är vass på speed och har nog siktet inställt på att hänga med i rygg när favoriten går till attack. Norsktränade draget 3 Pave Faks har bra kapacitet för klassen och kan bli svårfångad om han lyckas sno åt sig taktpinnen.

V75-5: Härdad mot eliten

Startsnabba 6 Shaq Is Back har tre formhöjande lopp innanför västen och körs offensivt när bilen släpper. 9 Magic Tonight går ner i klass, men har problem med moralen efter sina symptom av överträning. 7 Knows Nothing är härdad mot eliten och går ner lite klass nu. Han är kvick ut och segerstrider med lite klaff.

V75-6: Snackhästen struken

Snackhästen 5 Ready For More är struken, han hade nog blivit mest streckad i hela omgången om han startat. 3 Order By Keeper är kvick ut och min idé när Ready For More inte kommer till start.

V75-7: Jagat förgäves

4 Zenit Brick och 5 Valeur gick en tuff match i V75 senast, där den först- nämnde gick segrande ur striden med knapp marginal. Duon räknas igen. Den finska gästen 7 Velvet Girl är en mycket kvick märr med formen i zenit. 8 Ottens Casher är härdad mot kulltoppen och går ner lite i klass nu. Skrällen 2 Serious Try har jag jagat förgäves på slutet och står på tur. 9 Voulez Vous är i sitt livs form och kan duga trots tuffare motstånd.

Bästa Drag 1: 1 Forecast (V75-3)
Bästa Drag 2: 3 Pave Faks (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Västerbo Realworld (V75-2)

LARS ERLANDSSON

02
november
2016

Explosive med fritt spelrum

V75 Eskilstuna lördag 5 november

Rekordpott väntar när Eskilstuna står som värd för V75-omgången på lördag. Explosive De Vie är vass på speed och ett prisvärt skrällbud med fritt spelrum till slut.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Hästen att slå

Välstammade 10 Snabba Cash har fått några formhöjande lopp i kroppen, och tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast. Verkar bli allt bättre och är hästen att slå. 1 Cab Hornline är klart bäst med tätkänning och står bra inne i klassen på pengarna. Tuff laddning väntar. Det blir det även för de två springspårshästarna 6 Chosen One och 7 Victor A.U., som kan bli svårfångade om de kommer först ner till sargen. Skrällen 11 Eder Bob kan mycket bättre än han har visat på slutet.

V75-2: Prisvärt skrällbud

3 Stronghold är en kapabel häst i grunden, men uppträder ojämnt och har varit en besvikelse. Favoriten behandlas med försiktighet i min bok. Formtoppade 9 Mellby Drake spurtade rappt som trea i V75 senast och slutar i segerstriden med lite klaff. Starke 12 Alfas Dimitri är oftast bra efter uppehåll och prisvärd som skrällbud. Körs offensivt om bra dag.

V75-3: Berättigad favorit

4 R.K.King har imponerat i två raka segrar i ny regi och visat mycket bra kapacitet för klassen. Trots att den korta distansen inte är någon fördel är det en berättigad favorit. 1 New Moon Pellini var klart uppåt med jänkarbike senast, men kan inte försvara innerspåret och behöver klaff. Skrällen 11 Quantum Blues får Erik Adielsson i sulkyn nu och rensar bra i kuponghögen.

V75-4: Trivs med Jorma

Segerstaplaren 14 Wellino Avenue uppträdde segt och var trött tidigt i V75 senast. Han har tagit sina flesta segrar med tidig tätkänning och läget drar ner mina förhoppningar. 1 Alorac Mathbell har ett formhöjande lopp i kroppen i ny regi, och har tagit tre av sina vinster med Jorma. Starke 9 Picasso Tilly var bra som tvåa i V75 senast och står bra inne i loppet. 5 Sambuco blir allt spänstigare i sin nya regi och har en tung spurt. Starke 15 Saul får Örjan Kihltström i sulkyn nu och kan duga med klaff.

V75-5: Explosive med fritt

Snackhästen 4 Propulsion har en formhöjande spetsseger i kroppen, efter sina tre tuffa heat i Åby Stora Pris. Siktet är inställt mot Paris i vinter och visst blir han en hård nöt att knäcka. 9 Volstead tog en imponerande seger i V75 senast, trots ett lopp utvändigt ledaren, och är normalt tuffast emot. Kapable 2 Nadal Broline har slickat såren några veckor och är oftast vass efter ett kortare uppehåll. 3 Explosive De Vie drar till spets och släpper till favoriten, ett skrällbud med fritt.

V75-6: Gynnad av bil

4 Hawk Cliff tog en säker spetsseger i combacken och är uppåt i form. Spets och slut? 2 Shelby Glide klarade inte spår två i volt i V75 senast och är gynnad av bilstart. Vi minns hans rappa spurt näst senast. 10 Pokemon Ås är mycket vass på speed och kan duga med klaff.

V75-7: Flyger lågt till slut

5 Bravo Navarone galopperade som storfavorit i V75 senast - revansch? 3 Djali Boko har imponerat i tre raka segrar och är en tuff utmanare. 11 Carabinieri har fått tre formhöjande lopp i kroppen och är gynnad av det tuffa tempot i täten över 2640. Flyger lågt till slut och står på tur - ett drag!

LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 2 Shelby Glide (V75-6)
Bästa Drag 2: 11 Carabinieri (V75-7)
Prisvärd Skräll: 3 Explosive De Vie (V75-5)

26
oktober
2016

Augustus F en tuff frontrunner

V75 Jägersro lördag 29 oktober

Jägersro i Malmö står som värd för V75 på lördag, där klassiska C.L. Müllers avrundar omgången. Augustus F. är det bästa draget.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Giftig utmanare

4 Globalsatisfaction är härdad i tuffa gäng och höll starkt bakom snackhästen Uncle Lasse senast. Ner i klass nu och får bära favoritkepsen. 8 Aron Palema svarade för en ruggig insats när han krossade allt motstånd den tunga vägen senast, segern skrevs till överlägsen. Johnny Takter upp i sulkyn för första gången gör ekipaget till ett giftigt drag. 2 Shelby Glide är under utveckling och spurtade mycket raskt efter sen lucka senast, körs på chans igen.

V75-2: Laddas mot täten

Ett stolopp med lärlingar och med 15 hästar bakom bilen gör att det ligger en skräll på lut både här och där. 5 Diva Deo har sett uppåt ut i två raka segrar efter ett halvårs frånvaro och laddas mot täten. 7 Donatella Center ser fin ut för dagen och får formtoppade Kevin Oscarsson i sulkyn. 11 Rainbow of Nando har hittat nya växlar i ny regi och har imponerat så smått i två raka segrar. 13 Baker Ransom har även hon tänt till i ny regi och visade bra styrka vid sin senaste seger.

V75-3: Blir svårfångad?

Ett stayerlopp över tre varv. 1 Favoriten Boko trivs med tätkänning och Björn Goop i vagnen - kan bli svårfångad från ledningen. 6 Dens Bea radar upp bra prestationer och var mycket tapper vid sin andraplats från ledningen i V75 senast. Favoriten 12 Slide So Easy är under kraftig utveckling hos Flemming, trots att hästen är sju år. Ekipaget flyger lågt och utmanar om segern igen. Stallkamraten 14 Rapide du Pommeau är ingen bluff och älskar lång distans. 15 Bullyoung tog en säker seger utvändigt ledaren i V75 senast och har styrkan som sitt bästa vapen.

V75-4: Körs offensivt

2 Rawindski är en tuff treåring under utveckling, får klart godkänt för sin andraplats i V75 senast. 4 Max the Flax har visat prov på bra kvaliteter och tog sin senaste seger med sparade krafter. 5 Jula Extreme gav sig motvilligt i spets senast och laddas mot täten. Kapable 10 To Be Or Not To Be har styrkan och körs offensivt så fort fältet formerat sig.

V75-5: Näbbar och klor

Frontrunnern 1 Augustus F. vann spårlotten och försvarar sitt innerspår med näbbar och klor, är mitt drag. 3 Sylvester America var med i samma lopp senast och spurtade ettrigt sista biten. Både 5 Next To None Sib och 6 Pepe Di Jesolo har formen på topp och duger med lite klaff.

V75-6: Fjärde raka?

5 Thaiger Exclusive har tre raka segrar i ny regi och ett formhöjande lopp innanför västen. Både 4 Ymer Brick och 6 Eldrick Boko är kvick ut groparna och laddas tufft. 10 Jairo är uppåt med lopp i kroppen och gillar det tuffa tempot i täten.

V75-7: Ute efter revansch

4 Alfas Da Vinci fick hjulet demolerat senast, och är ute efter revansch över passande förutsättningar. 10 On Track Piraten är tillbaka efter sitt VM-äventyr och utmanar. 7 Glen Ord Superb ser formstark ut.

Bästa Drag 1: 8 Aron Palema (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Augustus F. (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Favorite Boko (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39