16
augusti
2017

Zantos min vassa "kioskvältare"

V75 Romme lördag 19 augusti

E3-finaler för treåringarna stundar när Romme arrangerar V75. Hazard Boko och Charrua Forlan är två prisvärda bud – men inget jämfört med "kioskvältaren".

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spets-Victorious?

Ett voltstartslopp inleder denna högklassiga omgång där startkvicke 1 Victorious Star har ett perfekt utgångsläge. Senast tog han en kämpaseger utvändigt ledaren och visade mycket bra inställning till sitt jobb. 2 Trot Kronos kommer från en imponerande seger i Sommarfavoriten på Rättvik, och jagar nu femte raka segern för tränare Veijo Heiskanen. Frontrunnern 4 Angel of Attack har formen på topp, men ett knepigt spår fyra i volten kan sätta käppar i hjulet i starten.

V75-2: Skräll på lut

E3-finalen för ston ser mycket jämn ut på papperet, positionerna blir extra värdefulla. Daniel Redéns 1 Bellatrix Zet flög lågt över upploppet vid sin seger från kön, och Örjan gillar som bekant när det är sexsiffriga summor i segerpremie. Stallkamraten 7 Crucified blev för het och kunde inte hushålla med krafterna i spets i uttagningen, kan bli giftig med ett annat upplägg. 4 Europhile Am och 5 White Lightning imponerade båda så smått när de kämpade sida vid sida i den snabbaste uttagningen. Skrällen 9 Calamara's Girl har smygläget och tränare Svante Båth har ju några segerkransar från E3 hängande i stallet sedan tidigare...

V75-3: Grovjobb väntar

Vi hedrar den lille krigaren Super Light när Gulddivisionen gör upp över stayerdistans. Favoriten 5 Carabinieri har stångats mot eliten på slutet och går ner i klass. Allt talar för seger, men han får troligen göra grovjobbet själv den här gången. Den troliga ledaren 1 Charrua Forlan har formen i zenit och kan skrälla. Järnladyn 8 Moving On kom senast tillbaka efter sju månaders frånvaro och får vänta på avelsboxen att tag till.

V75-4: Duo höjer sig

Den lägsta klassen kryllar av formstarka ekipage, där en duo höjer sig. 2 Highland Park varvade på raska 1.12,5 i ledningen vid sin seger näst senast och är hästen att slå, om han gör om den prestationen. Senast fick han dock ett styggt lopp efter startgalopp, vilket kanske sätter sina spår? Lovande 7 Rolex Broline kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, men är ändå förste utmanare.

V75-5: Räds inte hingstar

Ett spelvänligt stayerlopp där vi inte snålar på strecken. Starkast i loppet är 8 Qahar Q.C., men han är lika osäker och inget att lita på. 2 M.T.Joinville gick i mål utan att pressas senast och står perekt inne i klassen. 5 Must Have är en stentuff märr, som inte räds hingstarna.

V75-6: Tappert drag

I E3-finalen för hingstarna startar de fyra uttagningsvinnarna från de innersta spåren, där 1 Van Kronos är den troliga ledaren. Jag varnar för loppets drag 6 Hazard Boko, som var mycket tapper utvändigt Van Kronos i uttagningen.

V75-7: Kioskvältare

Det avslutande stayerloppet ser ut att stå mellan 3 Queer Fish, 6 Barkevious Mingo samt de två bakspårshästarna 9 Nappa Scar och 10 Rolex Bigi. Om nu inte omgångens "kioskvältare" 8 Super Zantos med Ante Lisell i vagnen ställer alla schack och matt över upploppet och sopar rent i kuponghögen.

Bästa Draget: 6 Hazard Boko (V75-6)
Prisvärda Skrällen: 1 Charrua Forlan (V75-3)
KioskVältaren: 8 Super Zantos (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

08
augusti
2017

Havbergs slipper Berghs Muscle

V75 Åby lördag 12 augusti

Lördagens huvudanrättning är förstås Åby Stora Pris, som ser ovanligt öppen och svårtippad ut. Bästa draget är istället Fredrik B Larssons Havbergs Knight, som denna gång slipper Åby Stora-deltagaren Muscle Hustle.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Volstead runt om

1 Volstead lär bli svår att slå i första heatet av Åby Stora Pris - både från start och till slut. Detta om han är på topp, vilket han var vid segern senast. Sexåringen kan dock vara lite ojämn, vilket han visade för tre starter sedan. Då fick han husera i front, men gav sig ändå enkelt över upploppet. Trion längst ut på vingen känns kapacitetsmässigt svårast emot, men de lär väl köras avvaktande i väntan på Heat B. Storloppsräven 4 B.B.S.Sugarlight går aldrig att räkna bort. Inte omöjligt att han kan droppas ner i rygg på Volstead och avgöra på open stretch.

V75-2: Proppen ur?

5 Qamaro C.D. har tidigare inte setts som någon segerstaplare, men kommer nu med två raka femettor. Senast hann han precis ifatt den undflyende ledaren 10 Maison Plage och även om avslutningen tidsmässigt inte var så märkvärdig, så var intrycket finfint. Det kan bli ett hattrick på lördag, men kommer 9 Lukas Zaz till i loppet blir han svår att hålla emot. Rysaren är 1 Mister Zaxis, som har sett riktigt fin ut på slutet och lär få ett bra lopp.

V75-3: Byter ut ettan

5 Bravo Navarone tappar en etta i raden i samband med denna start, men bör ha en fin chans att fixa till en ny. Kolgjinis slugger gör bra lopp hela tiden och är gynnad av det lilla fältet, då han slipper offra krafter på att avancera från kön. 1 Zenit Brick är förstås också given på lappen efter de senaste insatserna. Dessa två räcker långt, även om 3 Re Doc gick urstarkt efter galopp i lördags. Är han verkligen häst nog att leverera så tätt inpå den urblåsaren?

V75-4: Freddan har läget

3 Havbergs Knight hängde senast på förtjänstfullt bakom sprintermästartvåan Muscle Hustle och då han är startsnabb kan det bli tidig ledning. Då blir han svårslagen, men även från andra positioner är han tidig. Havbergs Knight känns som ett spelvärt spikförslag. 2 Antonio Trot var med i samma lopp och gjorde det också bra, men är inte lika snabb från start.

V75-5: Berghsäkert

1 Muscle Hustle är en av de startsnabbaste vi har och från innern sitter han givetvis i front. Slipper han mördartryck ska det mycket till för att han torskar detta andra heat av Åby Stora Pris, även om 2 Whitehouse Express och 3 Canari Match kan bjuda upp till strid från fina lägen.

V75-6: Reckless' tur?

6 Reckless såg klart formstark ut i kölvattnet av Trot Kronos i lördags och kan absolut ta första årssegern i detta jämna stayerlopp. 2 Alfas da Vinci är alltid att räkna med i dessa sammanhang, men då får han vara bättre än senast. Franske 7 Butler är loppets joker.

V75-7: Revanschdags

4 Broadway Appolo fick en stygg resa i lördags och höll klart godkänt som fyra. Johan upp igen och slipper han dödens i tufft tempo denna gång kan han börja på en ny segerrad. Loppets enda fyraåring, 7 Stepping Spaceboy, ska tas på allvar - speciellt om han skulle nå spets. Loppet ser ut att bli rivigt kört och bakspårshästarna blir farliga - inte minst 9 Linus Boy.

Bästa Drag 1: 3 Havbergs Knight (V75-4)
Bästa Drag 2: 1 Muscle Hustle (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Mister Zaxis (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

20
juni
2017

Adrian får en bra dag på jobbet

V75 Kalmar söndag 25 juni

Under Midsommarhelgen är det som traditionen säger Kalmar som är värd för V75, som avgörs på söndag. Stall Kolgjini har det väl förspänt, där Adrian sitter upp bakom två av mina rubrikhästar.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spelar ingen roll?

Ett spännande lopp för Stoeliten. 4 In Toto Sund har bara gjort en start sedan sin spetsseger i BC-finalen i november i fjol. Nu har det varit ett nytt uppehåll på tre månader, men det kanske inte spelar någon roll då hon kommer från ett riktigt formstall. 2 Geisha Sund såg lysande ut vid sin spetsseger med sparade krafter näst senast och laddas om täten igen. 5 Indoor Voices kämpade storstilat utvändigt ledaren på Bjerke och är Örjans Kihlströms val i loppet.

V75-2: Inlett strålande

Fyraårige Ready Cash-valacken 12 Gomez har inlett sin karriär strålande med fem segrar på sex starter. Senast var han med i en svettig 1.07-öppning första halvvarvet, men sluggade sig ändå till seger när mållinjen nalkades. 4 Shorthanded Jag höll farten mycket tappert utvändigt ledaren senast och körs offensivt igen. 1 Cobbys Celeb har tagit två raka segrar till glada vinnarodds, kanske dags för spelarna att ta hästen på lite mer allvar den här gången.

V75-3: Högsta betyg

Kalmsundsstayern över dryga tre varv ser som oftast spelvänlig ut på papperet. 6 Nobel Amok har hittat stilen ordentligt i Robert Berghs regi, och hästens två senaste segrar utvändigt ledaren får absolut högsta betyg! 8 Trot Kronos är en klassig typ med styrkan som bästa vapen. Senast kom han tillbaka efter ett par månaders frånvaro och tog en överlägsen seger med full spänst i benen. Speedige 9 Thaiger Exclusive har fått dålig utdelning sedan han bytte regi och är mycket bättre än raden.

V75-4: Hög potential

Ett rivigt sprinterlopp där det väntas tuff laddning från fler händer när bilen släpper. En av dessa är 5 Ymer Brick, som kommer till start med två raka spetssegrar. Formstarke 9 Pokemon Ås står fortsatt kvar i klassen och gillar läget. 4 Talassio har årsdebuten avklarad och är ett drag med hög potential.

V75-5: Hästen att slå

8 Rushmore Face var mycket tapper vid sin andraplats utvändigt ledaren i Klass-II finalen och är hästen att slå. 12 M.T.Joinville visade ingen ringrost trots tio månaders frånvaro vid sin spetsseger senast. 5 Mulligan är en tuff brud med formen på topp och står på tur. Hemmahoppet och skrällen1 Sphinx d'Inverne har siktat hit.

V75-6: Succétränaren

I Kalmarsundspokalen selar succétränaren Daniel Redén ut ännu en lovande import i 2 Canari Match, som kommer från en komfortabel spetsseger. Stall Kolgjini bjuder upp till dans med 5 El Mago Pellini och skrällen 7 Target Kronos.

V75-7: Går ner i klass

Kvicke 5 Tjacko Zaz fick en inbjudan till Elitloppet efter sin imponerande spetsseger i årsdebuten på 1.09,5/1609a. Det äventyret slutade dock med en galopp strax efter start. Ner i klass nu! 1 Spitcam Jubb var blek senast och brände som storfavorit efter sin imponerande fjärdeplats i Sweden Cup. Revansch nu? 3 Amazing Man tillhörde kulltoppen, som treåring, och har imponerat så smått i två starter efter en sejour i Italien och vinner när som helst.

Bästa Drag 1: 4 Talassio (V75-4)
Bästa Drag 2: 8 Rushmore Face (V75-5)
Prisvärd Skräll: 7 Target Kronos (V75-6)

 

/LARS ERLANDSSON

12
juni
2017

Stortränarna blir en maktfaktor

V75 Boden lördag 17 juni

Bodens travbana arrangerar sitt årliga midnattstrav, som avrundas med Norbottens Stora Pris. De två stortränarna Robert Bergh och Daniel Redén har tillsamans elva hästar till start och blir en maktfaktor.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bergh bjuder upp

2 Whitehouse Express har två fomhöjande lopp i kroppen. Senast fick han överta taktpinnen utan strid vid varvningen och gick undan till en komfortabel seger över upploppet. En svårslagen storfavorit, men han galopperade från spår ett bakom bilen på Vermo i årsdebuten och är inte helt stabil om han hetsar upp sig. 5 Officer C.D. fick inte chansen i lördags och har hållit bra form under längre tid. Han är kvick bakom bilen och Robert Bergh bjuder upp till dans.

V75-2: Bländande Geisha

Ett stolopp där tuffa 15 Geisha Sund står med dubbla tillägg i starten. Senast var hon med i ett högklassigt damlopp och drog till spets på överraskande kvicka ben när bilen släppte. Segern skrevs till mycket enkel och hon såg bländande ut med sparade krafter i mål. 6 Julia Sånna galopperade under anfall från kön senast, och kanske blir svårfångad om hon är först ner till sargen från sitt springspår. 7 Lacquer And Lace är en fin typ, som är uppåt med ett par lopp i kroppen.

V75-3: Flitigt singelstreck

Ett stayerlopp för lägsta klassen där 4 Gianluca Boko kommer till start med tre raka segrar och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Senaste segern togs från ledningen och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg igen. 9 Jaques Noir visade bra moral och insttällning till sitt jobb när han kontrade till seger från ledningen i V75. 11 Cameron Dream har styrkan som vapen, men hämmas av bakspåret.

V75-4: Blåser runt gänget

Ett kallblodslopp där 2 Art Nökkve kommer till start med tre raka segrar. Senast tog han en enkel V75-seger efter tidig ledning. Helt klart är formen på topp, men det bjuds tuffare motstånd nu och han behöver höja sig ett snäpp till om segerraden ska vara intakt. 10 Tangen Haap kapade sitt rekord med flera sekunder när han slutade femma i Elitkampen mot världseliten på Valla. Han går ner i klass nu och känslan säger att han blåser runt hela gänget när han får anfallsorder.

V75-5: Prisvärt skrällbud

Kapable 7 Louie Brodde tog en enkel seger utvändigt ledaren senast och har ännu fler växlar sparade i turbon.10 Angle of Attack har formen på topp och flyger lågt till slut. 2 Copimade kan bättre än visat och är ett prisvärt skrällbud.

V75-6: Står på tur

2 Holdyourhorses var klart uppåt utan skor på hovarna senast och är kvick bakom bilen. 5 Västerbo Grosbois fick inte chansen senast och står på tur. 10 Ponce de Leon står perfekt inne, överraskar med klaff?

V75-7: Sitter på leken

"Norrbottens Stora Pris" med en miljon kr till segraren. Stall Daniel Redén sitter på leken när han selar ut sin duo 2 Propulsion och 3 In Vain Sund, som också har fått de bästa utgångslägena. 7 Mosaique Face såg ut att ha mycket sparat när han snöpligt rullade över i galopp 400 kvar utvändigt om vinnande Västerbo Highflyer i lördags. 6 Nadal Broline och 9 Anna Mix är två starka spurtare som kommer in i matchen till slut om tempot varit högt uppskruvat. Vad har Robban för taktik med 1 Kadett C.D. från innern?

 

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 10 Tangen Haap (V75-4)
Bästa Drag 2: 5 Västerbo Grosbois (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Copimade (V75-5)

06
juni
2017

Mycket svårlöst omgång stundar

V75 Östersund lördag 10 juni

Jämtlands Stora Pris med 700 000 kr väntar vinnaren när Östersund står som värd för V75-omgången. Det ser mycket svårlöst ut. Erik Adielsson och Torbjörn Jansson rattar de bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gillar att överleva

Ett vidöppet stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 5 Tiger Williams höll farten starkt i en tät slutstrid i lördags och blir tung att stå emot om han kommer iväg i rätt gångart från ett knepigt femtespår i volten. 7 Joy De Castella ledde Diamantstoets final i det längsta senast innan hon snöpligt blev snuvad på segern på målfoto. Laddas mot täten igen. Jag gillar 6 Survival Kit som kommer från ett riktigt formstall och nu får Erik Adielsson i vagnen för första gången. 1 Vidivici C.C. spurtade bra senast och läget borgar för ett fint smyglopp.

V75-2: Ur askan i elden

En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen känns som man kommer "ur askan i elden". 8 First Love Boko blev snuvad på ritsen senast, öppnar kvickt bakom vingen med rutinerade Oskar J Andersson. 12 Guinea Boko har styrkan som vapen och räds inte ett tufft upplägg. Hur väl förberedd är 1 Mellby Elegant efter åtta månaders frånvaro?

V75-3: Allt är inte guld...

1 Vincent Zaz har rätt förutsättningar. Årets tre segrar är tagna från ledningen och taktiken är given. 6 Edgy Look visade bra inställning vid sin spurtseger på Valla. Christoffer Eriksson upp i sulkyn igen. 9 M.T.Jamming Jerry blir hårt betrodd med tre raka segrar och Örjan Kihlström i sulkyn, men allt är inte guld som glimmar. 10 Swift Success är vass på speed och kan överraska med lite klaff.

V75-4: Flyger lågt till slut

15 kallblod gör upp i "Sjunga Best Minne". Den norska gästen 4 Pave Faks har ett brett register och höll farten bra mot tufft motstånd senast. 9 Fender kommer till start med tre raka segrar och har fått ett bättre snärt i steget på barfotabalans. Speedige 1 Alfie har formen helt på topp och står perfekt inne i loppet. Draget 13 Järbo Harry vann direkt efter sju månaders frånvaro senast och flyger lågt till slut över upploppet.

V75-5: En slåttermaskin

11 Queer Fish har gått fram som en slåttermaskin och imponerat stort. Segern utvändigt ledaren i silverfinalen senast fick betyget världsklass! Formtoppade 5 Valeur har fått ett fint läge och bjuder på tufft motstånd. 7 Balfour imponerade stort vid sin spetsseger på Örebro med bike.

V75-6: Veckans snackis

"Jämtlands Stora Pris". Tolvårige 4 Spring Erom satt fast med sparade krafter i Elitloppsfinalen och är veckans snackis. 3 Mosaique Face såg fin ut i ett provlopp förra veckan och är väl förberedd. 1 Västerbo Highflyer försvarar sitt innerspår med näbbar och klor och leder loppet i det längsta. 9 On Track Piraten letar efter vinterformen.

V75-7: Blir svårfågnad?

2 Voulez Vous vann åkandes senast och ser riktigt formstark ut. Kan bli svårfångad från ledningen. 10 Valentino Strix är härdad i rikstoton och visade form vid seger senast. Står perfekt inne i loppet på pengarna. 4 Linus Boy gjorde det mycket bra i Harper Hanovers lopp senast och har styrkan som bästa vapen.

Bästa Drag 1: 6 Survival Kit (V75-1)
Bästa Drag 2: 13 Järbo Harry (V75-4)
Prisvärd Skräll: 10 Swift Success (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

30
maj
2017

Hemmahäst en prisvärd skräll

V75 Mantorp lördag 3 juni

Elitloppshelgen är passerad och nu väntar en "normal" omgång på Mantorp. Johan Untersteiner har laddat rejält och redan i den inledande avdelningen kör han mitt bästa drag. Den prisvärda skrällen är en hemmahäst...

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Omgångens bästa

Formtoppade Björn Goop, som efter söndagens elitloppsseger, är tillbaka och jagar nya framgångar. Starke 4 Je t'Aime Ruinart har formen på topp och är stabil i voltstart, och kanske är hästen att slå i loppet. 2 Aileron drog i tufft 1.13-tempo i Harper Hanovers lopp i lördags, men tappade travet och galopperade varvet kvar. Täta starter och galoppen på näthinnan gör honom mycket svårbedömd! Starke 7 M.T.King of Cash såg fin ut med sparade krafter senast och är omgångens bästa drag! Distansgynnad nu, dessutom.

V75-2: Skräll på tur

2 Farmer Jack spurtade vasst över open stretch på Åby och har hittat en bra uppgift på papperet. Starke 8 Perfect King satte upp ett stentufft tempo utvändigt ledaren senast, och är ursäktad att han fick lite stumma ben den sista biten in mot mål Skrällen 1 Leonas Sami är härdad i rikstoton och hemmahästen står på tur för en framgång.

V75-3: Balansändringar

Lördagsloppen är ofta luriga och detta utgör inget undantag. 13 D.D.'s Perseverance spurtade vasst efter en smygare senast och är på gång. Måste säkert göra mer jobb nu, men det vankas intressanta balansändringar. Ett drag! Peter Untersteiners 9 Rex Lane duger felfri och på start lurar kapabla duon 1 Dear Money och 6 Jaques Noir.

V75-4: Är han lugn?

Ett knepigt Klass I-försök. Om man visste att 4 Test Drive höll sig lugn skulle han vara ett spikförslag. Kapacitet finns för att ta hem detta. Men han är given att gardera i dagsläget. 7 Sangria Knight var fin i årsdebuten och lär inte vara sämre nu. 5 Springfield kan mycket, mycket bättre än senast. 6 Devon Am med vakne Oskar J Andersson för första gången en rolig rensare.

V75-5: Inte helt säker...

1 Fossens Bonus blir säkert favorit i Silverdivisionen och visst ser det upplagt ut från innerspåret. Hästen såg också lysande ut vid lätt seger i comeback efter vila senast. Men jag är inte hundra procent säker på att han försvarar innerspåret och då kan det bli problem. Varnar för 6 Make It Quick som höll starkt utvändigt om ledaren i V75 senast. Han känns också på uppgång. Danske 3 Aron the Baron har ett lopp i kroppen och lär laddas mot täten med Björn Goop i sulkyn. Om Aron kommer till spets kan det bära hela vägen. Storskrällen är 9 Catch the Cash som såg finfin ut som fastlåst senast.

V75-6: Inga duvungar

9 Policy of Truth är en "bössa" som tränar vasst efter förkylning. Tror han kliver runt detta gäng, men det är inga duvungar han möter. Se upp med 2 Brooklyn Hill som jag vet att Roger Walmann har höga tankar om. Lopp i kroppen (fastlåst) höjer formen.

V75-7: Fäller många

Ingen elitklass på Gulddivisionen, förståeligt nog efter den gångna helgen. 1 Anna Mix är säkert bäst i grunden, men formen känns svårbedömd. 10 Carabinieri fäller många med minsta klaff.

Bästa Drag 1: 7 M.T.King of Cash (V75-1)
Bästa Drag 2: 13 D.D.'s Perseverance (V75-3)
Prisvärd Skräll: 1 Leonas Sami (V75-2)

 

/LARS ERLANDSSON

23
maj
2017

Varnar för en skräll med bra sikte

V75 Solvalla lördag 27 maj

Elitloppshelgen är äntligen här med travsport i absolut världsklass. Jag puffar och ramar in omgången med ett spännande drag och en skräll, med bra sikte på matchningen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande drag

Stoeliten, "Lady Snärts lopp", har äran att inleda helgens travfest. 3 Wild Honey spurtade mycket vasst och bjöd hingstarna på en tuff match i "Vägen till Elitloppet" på Gävle, och var bara en nos ifrån ett rosa kuvert. 6 Treasure Kronos har stångats mot världseliten i Frankrike under de kalla månaderna, och blir med garanti en tuff nöt att knäcka i comebacken. 7 Galactica höll farten bra utvändigt Delicious i jänkarbike för första gången och är ett spännande drag.

V75-2: Två av världens...

I lägsta klassen får vi se två av världens bästa travtränare genom tiderna gå upp i ringen. Åke Svanstedt sitter upp bakom 1 Upstream, som tog en imponerande spetsseger i försöket och går "all in" när bilen släpper! Jimmy W Takter sitter upp bakom 10 Friend of Nature, som kommer till start med tre spetssegrar i resultatraden, och här måste Jimmy ta fram allt, och lite till, han lärt sig "over there". Tränare Svante Båth har även startsnabba 6 National Prince till start Han gick ut mot kulltoppen i Kungapokalen senast och nu går ner i klass.

V75-3: Streckkrävande

Mycket jämnt och streckkrävande lopp för näst lägsta klassen. 2 Havbergs Knight tog en snygg spetsseger i försöket och körs offensivt igen. Robert Bergh selar ut två hästar, 8 Malkin och 9 Making Love, som båda har formen helt på topp och slutar i segerstriden med lite klaff!

V75-4: En Darling hjälper

Diamantstoets final där goda råd är dyra. 11 Darling Hornline reparerade en galopp på bästa vis på Charlottenlund, och kanske är ett drag som hjälper i jakten på sju rätt. 10 Evening Prayer och 15 Makera möttes senast, där den senare hade bra spring i benen över upploppet. 1 Joy De Castella står på tur för en seger och kan bli svårfångad i spets.

V75-5: Riktig tanks

1 Bravo Navarone kommer från en komfortabel spetsseger och försöker försvara sitt innerspår bakom bilen med näbbar och klor. 3 Re Doc går från klarhet till klarhet och har utvecklats till en riktig tanks. Laddas tufft! 7 Queer Fish får tapperhetsmedalj för sin andraplats på Örebro och slutar i segerstriden igen.

V75-6: Kan kosta mer

Tuff spetsstrid mellan 5 Moni To Spare och 6 Dragster att vänta, kan kosta mer än det smakar. 7 Pokemon Ås och 8 Donato E. har båda formen på topp, men riskerar hamna på vingel i spåren.

V75-7: Skräll med sikte

Harper Hanovers lopp över tre varv. 2 U.S.Male E.P. tog en mycket imponerande seger på topptid med liknande förutsättningar senast och blir svårfångad om han gör om den insatsen. 13 Sauveur föll med flaggan i topp senast och är ute efter revansch, men han får snabba sig på om han ska hinna få fatt i hästarna på startvolten. Skrällen 6 Aileron öppnar kvickt från sitt springspår och har siktat hit en tid.

Bästa Drag 1: 7 Galactica (V75-1)
Bästa Drag 2: 11 Darling Hornline (V75-4)
Prisvärd Skräll: 6 Aileron (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

16
maj
2017

Här är sista vägen till Elitloppet

V75 Gävle lördag 19 maj

Gävle står som vanligt som värd för V75 när sista "Vägen till Elitloppet" ska avgöras. Det blir en häftig urladdning där segertiden brukar krypa under 1.10-strecket. Jag puffar för ett "Genuint" spetsdrag och två skrällar, som rensar bra i kuponghögen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Frisco överraskar?

6 Floyd P.Boko kommer med två raka segrar och blir hårt betrodd. Den senaste var i ett galoppfyllt V75-lopp på Umåker, som inte sa så mycket. 3 Explosive River är härdad i riktstoton och fick lite sparade krafter i ett tufft V75-lopp på Åby i lördags. Det fick även skrällen 4 Frisco Flame i samma lopp, han kan överraska. Draget 9 Scarlet Ribb har fått ett formhöjande lopp innanför västen.

V75-2: Genuint spetsdrag

En Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där en skräll ligger på lut. 7 Tahays Blue Amber har styrkan som bästa vapen. Går ner lite i klass nu och räds inte ett tufft upplägg. 9 Mellby Exotic har formen på topp och slutar i segerstriden med lite klaff. 12 Oceanic Clearence kommer till start med en säker spetsseger i bagaget och har formen i stigande. 3 Genuine Boko är kvick bakom bilen och leder troligen loppet i det längsta, om hon håller sig i rätt gångart.

V75-3: Revanschmöten

2 Autobahn och 3 Under the Table gjorde båda bort sig med galopp när de möttes i V75 senast, och står fortfarande kvar i lägsta klassen. 6 Ready Lane, 7 Sete och 8 Joker Tooma gick en tuff fight i V75 på Bergsåker, där den senare drog det längsta strået i en tät slutstrid. Skrällen 1 Leonas Sami har haft lite stolpe ut i V75 på slutet och är bättre än vad resultatraden skvallrar om.

V75-4: Sitt rätta jag igen

Dubbecupens final för kallblod. Grundkapable 11 Art Nökkve har efter en tveksam start på året tagit två raka spetssegrar på ett bra sätt och visat lite av sitt rätta jag igen. Körs offensivt från sitt springspår på tillägg. 1 Sort Gull galopperade under anfall med sparade krafter senast och vill försvara sitt innerspår så länge lampan lyser.

V75-5: Trivs med bakspår

1 Serious Try har fem andraplatser i raden och står verkligen på tur för en seger. Han är kvick ut och försöker dirigera loppet hela vägen. Kapable 10 Whitehouse Express gjorde bort sig med galopp i årsdebuten på Vermo, trivs bättre och är mer stabil med bakspår bakom bilen. Yrvädret 7 Thaiger Exclusive har bra spring i benen.

V75-6: Går "all in"

"Vägen till Elitloppet" blir en en urladdning som heter duga. 1 Twister Bi fick dra tåget i Finlandia-Ajo och höll farten bra som trea. Läget en fälla? Frontrunnern 4 Shadow Woodland går "all in" och tar emot vilt laddande 5 Target Kronos med varma servetter. 7 Wild Honey riskerar vingel i spåren, men kan med klaff vända ut och in på hela gänget över upploppet.

V75-7: Vild kubbning

Även här blir det vild kubbning om taktpinnen. 1 Sam Forget tog en komfortabel spetsseger från ett identiskt utgångsläge näst senast och är kvick ut. 4 Donatella Center gick med racerbalans och kämpade som en tiger när hon vann på en låg segertid näst senast. 2 Antonio Tabac och 5 Önas Igor möttes i V75 senast och har toppform.

Bästa Drag: 3 Genuine Boko (V75-2)
Prisvärd Skräll 1: 4 Frisco Flame (V75-1)
Prisvärd Skräll 2: 1 Leonas Sami (V75-3)

 

/LARS ERLANDSSON

09
maj
2017

Kungen och drottningen ska koras

V75 Åby lördag 13 maj

Åby serverar en högklassig V75-omgång Den ramas in av Drottning Silvias och Konung Gustaf V:s Pokal, där de bästa fyråringarna gör upp om vem som ska sitta överst på tronen. Jag har två vassa spetsdrag och ett prisvärt skrällbud i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Undantagshästar

Drottning Silvias Pokal – där det väntar en spännande match mellan kullettan 6 Caddie Lisieux, som troligen har ytterligare växlar i beredskap, och snackhästen 12 Cash Crowe, som trots en kostsam startgalopp tog en imponerande finalbiljett. Här pratar vi om två undantagshästar, och vi får hoppas att båda tävlar på topp idag. 5 Quebec C.D. fick lägga mycket kraft i en tuff spetsstrid i uttagningen, men höll ändå tappert som tvåa. Kan överraska flera vägar över upploppet. Jag gissar att 4 Undine går med racerbalans och är extra vässad i jobb?

V75-2: På tur för viktoria

Voltstartslopp över lång distans, som ser öppet spelvänligt ut på förhand. Loppets drag 7 Donato E. har visat toppform i två raka V75-starter och står på tur för en viktoria. Formstarka duon 11 Amazing Dynamite och 12 Aron Palema startar från knepiga startspår, men har båda visat kvaliteter som räcker till seger. Kaj Widell är i sitt livs form som kusk, och kanske överraskar med 8 Bottnas Commandeur till ett glatt odds?

V75-3: Tillbaka i Sverige

6 Bravo Navarone blir allt bättre i sin nya regi och blir svårfångad om han lyckas sno åt sig taktpinnen. 4 Västerbo Hard Cash var markant förbättrad vid sin skrällseger i finalen näst senast och är värd att se upp med trots att han går upp i klass. Kapable 5 Amazing Man är tillbaka i svensk regi efter skadeproblem, och en sejour i Italien. Vi minns att han var favoritspelad i Svenskt Kriterium 2013.

V75-4: Lägger på ett kol?

Mycket öppet lopp för lägsta klassen. 1 Bourbon Rain såldes för 700 000 kr på Elitauktionen 2014 och får lägga på ett kol om han ska leva upp till de högt ställda förväntningarna. 6 Upstream är uppåt med två lopp i kroppen och vill till ledningen. 11 Fidagu U.R. och 12 Perfect King har båda formen på topp och duger gott med lite klaff på bitarna.

V75-5: Magic comeback

9 Quick Fix noterade 1.09,9/1640a vid spetsseger senast och är på topp. 7 On Track Piraten vill leka med de stora grabbarna, men har tävlat under pari på slutet och är svårbedömd. 2015 års Elitloppsvinnare 2 Magic Tonight trodde jag lagt tävlingsskorna på hyllan. Måste träna riktigt starkt eftersom han gör comeback i det här loppet.

V75-6: Går ner i klass

1 Springfield och 7 Ferrari River stångades mot kulltoppen senast och går ner i klass. Auktionsdyringen 8 Carmine Am kämpade på berömvärt trots dålig aktion senast. Björn Goop förstärker i sulkyn nu.

V75-7: En skräll från väst

Konung Gustaf V:s Pokal – där en skräll ligger på lut. 4 Makethemark flög lågt sista halvvarvet i en rykande finish i uttagningen och kanske är hästen att slå? 1 Monark Newmen såg ut att ta ett steg när de andra tog två över upploppet senast och kan vinna flera vägar. 5 Justice Ås hade överraskande bra spring i benen vid sin skrällseger senast och kan vara först ner till sargen igen. 7 Dominion Beach är en fin USA-import, som är prisvärd som skrällbud.

Bästa Drag 1: 7 Donato E. (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Springfield (V75-6)
Prisvärd Skräll: 7 Dominion Beach (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

02
maj
2017

Sauveur på gamla jaktmarker

V75 Örebro lördag 6 maj

Örebro Intn'l med 400 000 kr i segerpremie avrundar V75-omgången på Örebro. Elithästen Sauveur är tillbaka på gamla jaktmarker och lyser starkast. Jag varnar för två prisvärda spetsdrag, och en speedig skräll som står på tur.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Draget går "all in"

1 Order To Fly tog en välförtjänt spurtseger i ett överpacat lopp senast. Är trevande ut och riskerar positionsbekymmer från det innersta spåret. 10 Xlnt Chili Tripel har visat bra form i två raka spetssegrar, men det är andra förutsättningar nu. 11 Beppe Am försvarade sig med galopp mitt på upploppet i V75 senast, men är härdad i klassen och kan överraska med klaff. Frontrunnern 3 Top Of The World har dragits med bakspår på slutet och går "all in" när bilen släpper fältet. Drag!

V75-2: Tung slutspurt

I Lördagsloppet får vi stifta bekantskap med 6 Athos Race, som ännu är orutinerad, men samtidigt obesegrad i Åke Lindbloms regi och kommer till start med fem raka segrar! 8 Winner's Wine är en lovande fyraåring som imponerat vid sina segrar på slutet. Har en tung slutspurt. 11 Magic Gwin och 12 Favorite Boko har varsin spetsseger över kort distans i ryggen, nu är det helt andra förutsättningar med lång distans. 13 Actual Star är en stark fyraåring, som ännu inte visat hela sitt register.

V75-3: Spetsstrid avgör?

Ett lopp för högsta klassen, som är ihåligt och inte håller bästa kvalitet. 2 Thai Broadway tog in mark på Nuncio & Co över upploppet näst senast, och var även mycket tapper utvändigt ledaren på Klosterskogen. Startsnabba 5 Food Money höll farten mycket starkt utvändigt ledaren i årsdebuten och körs offensivt igen. Skrällen 11 Magiccarpetride får Erik i sulkyn och hoppas på tufft tempo.

V75-4: Behagligare resa

Treåriga hemmahoppet 7 Lucifer Lane har fyra segrar på fem framträdanden och är helt klart något utöver det vanliga. Han skojade med äldre konkurrenter senast. 11 Uppohoppa är härdad och står fortsatt kvar i lägsta klassen, duger gott med lite klaff från bakspåret. Draget 1 Smevikens Cruiser såg formstark ut på Åby och har läge för att få en behagligare resa nu.

V75-5: Skräller med klaff

Ett stayerlopp där starke 2 Reggae Hall har fått rätt förutsättningar från ett perfekt startspår. 7 Mr Perfection och 8 Rigel Face är två duktiga fyraåringar med mycket skinn på näsan. Skrällen 3 Havbergs Knight har två formhöjande lopp i kroppen och duger med klaff.

V75-6: Ögonöppnare

8 Sheriff Bi har imponerat på slutet och körs offensivt igen. 9 Ottens Casher har fått två ögonöppnare och duger gott. 1 Say That Again är uppåt och kan bli svårpasserad i spets.

V75-7: Sauveur tillbaka

Örebro Intn'l med 400 000 kr till vinnaren. Stall Robert Bergh har en trio till start, där kanske 1 Balfour har bäst chans. Elithästen 14 Sauveur har matchats i Frankrike i sin nya regi under vintern. Återvänder nu till sin tidigare jaktmarker och blir tung att stå emot. Starke 10 Alfas Da Vinci är uppåt med två lopp i kroppen. Flyger lågt det sista halvvarvet och utmanar om segern. Formstarke 7 Spitcam Jubb körs offensivt och sätter färg på loppet.

Bästa Drag 1: 3 Top Of The World (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Smedvikens Cruiser (V75-4)
Prisvärd Skräll: 3 Havbergs Knight (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

25
april
2017

Tarzan kanske ska vara orolig?

V75 Åby lördag 29 april

1,5 miljoner kr väntar vinnaren i Olympiatravet på Åby på lördag. Nuncios kungakrona hamnade lite på sniskan i genrepet, men Tarzan är inte orolig. Men det kanske han ska vara efter Nadal Brolines rykande upplopp på Romme!?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Växer i ledningen

Stall Peter Untersteiner har haft tur i spårlotten för sin duo 1 Hades Håleryd och 5 Starzinner, där den senare kommer till start med fyra raka spetssegrar! Det blir givetvis ett offensivt upplägg igen, men emellan finns explosiva draget 3 Barkevious Mingo, som växer minst en klass i ledningen. Senast galopperade han efter 200 i en mycket kvick start när spetsstriden såg ut att vara avgjord. Kapable 9 Aron Palema har fått några formhöjande lopp innanför västen och gynnas av det tuffa tempot.

V75-2: Danmark vs. Norge

Den lägsta klassen håller mycket hög kvalitet och här vimlar det av bud. Den norska gästen 6 Fabian B.R. är ännu obesegrad efter fem framträdanden och verkar vara något utöver det vanliga. Han är kvick bakom bilen. Den danska gästen 2 Trevi Dilli är också en finfin typ, som såg stark ut vid sin seger i årsdebuten. Kvicke 3 Farmer Jack har hittat extra växlar i ny regi och varit fin i två raka segrar.

V75-3: Svårfångat drag

Olympiastayern över tre varv. Klasskättraren 3 Trot Kronos var minst sagt tapper vid sin andraplats i V75-finalen näst senast. På Långfredagen mötte han kulltoppen i ett rubriklopp, men fick inte aktionen att stämma på den blöta banan. Svårfångat drag vid normal insats. Starke 7 M.T.King Of Cash älskar förutsättningarna och tog en imponerande seger den tunga vägen senast. Årsdebuterande 13 Heartbreaker V.S. och 10 Bravo Navarone står med dubbla tillägg, vilket känns tufft.

V75-4: Vem har valt rätt?

Formstarke stall Veijo Heiskanen hade nog vissa bryderier när han valde mellan 5 R.K.King och 7 Trecciadoro Rex, som båda aspirerar på segern. 2 Run Ceasar Run har varit klart uppåt på barfotabalans i två raka. Robert Bergh har siktat hit med 6 Sambuca Knight, men se också upp med stallkamraten och skrällen 11 Making Love, som får Takter i sulkyn.

V75-5: Tuff match väntar

Lovely Godivas Minne är ett högklassigt stolopp för femåringar där det väntar en tuff match mellan de två världsartisterna 3 Wild Honey och 9 Treasure Kronos, där den senare har härdats mot världseliten i den franska lejonkulan över vintern, och deltagit i både Prix d'Amerique och nu senast i Criterium de Vitesse.

V75-6: Goda råd dyra

Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen där goda råd är dyra. Kapable 2 Slide So Easy löste årsdebuten på snyggt vis. Mycket tuff laddning och tempo gynnar 9 Breidabliks Nubbe.

V75-7: Nuncio vs. Nadal

Äntligen dag för Olympiatravets final där vi få se om 6 Nuncio kan återta kungatronen, efter sin andraplats i lite tveksam aktion senast. "Tarzan" var hur som helst mycker nöjd efter söndagens finslipande jobb på rundbanan. Ulf Olsson har aldrig åkt ett upplopp snabbare än vid segern med 5 Nadal Broline senast, och jag förstår honom då han hade en "mil" fram till täten 500 kvar, som klockades till raska 1.08. Den franske gästen 4 Voltigeur de Myrt var finare än på länge i genrepet, och är loppets "dark horse".

Bästa Drag 1: 3 Barkevious Mingo (V75-1)
Bästa Drag 2: 3 Trot Kronos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Making Love (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

18
april
2017

Redén kommer med en kvintett

V75 Umåker lördag 22 april

Klassiska Guldbjörken, tillika fjärde och sista deltävlingen till Olympiatravet, avgörs på Umåker på lördag. Solvallatränaren Daniel Redén lastar bussen med en kvintett och selar ut några av stallets stjärnor.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Skräll med klaff?

Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder omgången. 10 Malkin är i sitt livs form! Han var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast och blir tung att stå emot igen. Spurtstarka 9 Coffie U.N.G. rullade lite olyckligt över i galopp strax efter start senast, men såg annars riktigt formstark ut. 2 Guinea Boko är en tuff märr som visade mycket bra styrka och moral vid sin V75-seger utvändigt ledaren på Bollnäs, och räds inte ett tufft lopp. Skrällen 8 Picasso Tilly är härdad i rikstoton och står på kronan rätt inne i klassen. Kan överraska med klaff.

V75-2: Spänner muskler

Ett kallblodslopp där vi får se 10 Månprinsen A.M. jaga årets tredje raka seger. Han blir allt rappare för varje start, vilket också krävs om han ska hinna med att runda hela gänget över den korta distansen. Lovande 4 Tangen Haap spänner musklerna och tar ett nappatag mot eliten, vilket ska bli intressant. 11 Odin Tabac har mycket bra spring i benen, men har svårbedömd dagsform efter ett halvårs frånvaro.

V75-3: Spännande duell

Olympiatravets fjärde deltävling. Där vi får se Daniel Redéns världsartist 7 Propulsion göra årets första start på svensk mark. Han hade inget glid i sina starter i Paris under vintern, och hela kretsen kring hästen är nog riktigt revanschsugen. 3 Fire To The Rain har två formhöjande lopp innanför västen, där hans senaste lopp var en femstjärnig prestation! Spännande duell att vänta.

V75-4: En skrällcoktail?

Ett öppet lopp för lägsta klassen. 3 Global Trust är kvick bakom bilen och såg finfin ut vid sin spetsseger med sparade krafter senast. Draget. 7 Floyd P.Boko och 8 Don Juan Sisu har båda formen i stigande, men det kan lätt bli vingel från de yttersta spåren bakom startbilen. Skrällen 9 Mr Dream Coktail galopperade i segerstriden på Romme i söndags och står bra inne i klassen.

V75-5: Tuff laddning

Ett sprinterlopp där det kommer bli tuff laddning från flera händer. 3 Pointillist tog en enklel spetsseger senast och körs offensivt igen. 8 Tuffetto Jet synade dödens varvet kvar senast och avgick med segern på ett rejält sätt. Har bytt regi efter senaste vinsten. 9 Cut Him Some Slack och 10 Sheriff Bi har övertygat stort på slutet och vill ha ett ord med i bilden innan segerchecken skrivs ut.

V75-6: Snackhästar

Berth Johanssons Memorial med några riktigt vassa snackhästar. 5 Tobin Kronos vann åkandes i årsdebuten med sparade krafter i linorna, vilket lovade mycket mer. Han får dock tufft motstånd av bland annat klasshästen 7 Cruzado Dela Noche, som troligen är väl förberedd inför sin årsdebut. 8 In Vain Sund har kapacitet i samma klass som nämnda duo.

V75-7: Markant uppåt

Ett spelvänligt stayerlopp avrundar. 7 Västerbo Hard Cash var markant förbättrad när han satte kniven i ledande 4 Digital Archive, trots en startgalopp och ett tufft lopp utan rygg senast. Loppets drag!

Bästa Drag 1: 3 Global Trust (V75-4)
Bästa Drag 2: 7 Västerbo Hard Cash (V75-7)
Prisvärd Skräll: 8 Picasso Tilly (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

11
april
2017

Hinner Månprinsen ifatt Pydin?

V75 Romme söndag 16 april

Romme arrangerar traditionsenligt V75 på Påskdagen. Omgången ser spelvänlig ut och kvaliteten på loppen är riktigt bra! De bästa dragen hittar vi i de inledande avdelningarna. Månprinsen A.M. är tillbaka – men hinner han ifatt min skräll?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Första i voltstart

Ett spännande voltstartlopp inleder där spetsstriden känns extra viktig. 2 Victor A.U. har hittat nya växlar i årets starter och såg fin ut vid en överlägsen spetsseger senast. Han är kvick ur volten och körs offensivt igen. 4 Beppe Am störtdök efter sen lucka 100 kvar senast, och hade vunnit med fritt spelrum lite tidigare. 6 Sugarmakesmecrazy blir allt bättre för varje start och såg fin ut i en snabb avslutning senast. Han gör dock första starten med voltstart, vilket gör draget lite mer chansartat.

V75-2: Svår att tala med

Draget 5 Darling Hornline gjorde ett starkt lopp utvändigt ledaren i årsdebuten i ny regi senast, och blir inte lätt att komma till tals med. 10 Pense Kloster tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten och är tuffast emot. Skrällarna 6 Ninepoints Gaagaa och 7 Donatella Center har båda formen på topp och kan överraska med klaff.

V75-3: Spänner bågen

Olympiatravets tredje deltävling. 4 Volstead spurtade rappt som tvåa efter Nuncio i årsdebuten och såg riktigt fin ut – det är positiva tongångar från tränare Stefan Melander. 5 D.D.'s Hitman spänner bågen efter två övertygande segrar, och blir en tuff utmanare. Kapabla duon 10 Nadal Broline och 11 Explosive De Vie lurar i vassen. Vad kan kvicke 6 Dante Boko efter några månaders frånvaro?

V75-4: Prinsen är tillbaka

Kallblodslopp där världsartisten 9 Månprinsen A.M. gör årets andra start. Är normalt snäppet vassare till denna start och är gynnad av ett litet fält från dubbla tillägg. 6 Smedsbo Faksen jagar tredje raka seger och körs offensivt mot täten. Skrällen 2 Pydin står perfekt inne i loppet och bjuder Månprinsen på en match igen. Revansch nu?

V75-5: Kvar i lägsta klass

Lovande 2 Disco Volante tog en bekväm spetsseger i sin andra start i ny regi senast. Han står fortsatt kvar i lägsta klassen och blir svårslagen. 11 Vidivici C.C. och 12 Rushmore Face har båda fart och kapacitet som räcker till seger i klassen, men hämmas av sämsta startspåren. Segerstaplaren 1 Highspeed Dynamite jagar sin fjärde raka, tredje i ny regi, och försöker sätta käppar i hjulet för favoriten.

V75-6: Örjan byter

8 Marciano har bra spring i benen när han visar sig från sin bästa sida, bättre än raden. 3 Explosive River och 4 Test Drive möttes senast – har Örjan valt rätt häst den här gången? 7 Alorac Mathbell har styrkan som signum och står bra inne i loppet.

V75-7: Svårfångad

Kapable 7 Barkevious Mingo är visslande kvick bakom bilen och blir svårfångad i ledningen. 4 Västerbo Exact är också snabb från början och vill ha ett ord med i leken. 3 Bacan Degato löste årsdebuten på ett snyggt sätt och gillar lång distans. Den finska gästen 1 Mountain Cleaver är en stentuff märr som visat upp ett brett register, och kanske överraskar?

Bästa Drag 1: 6 Sugarmakesmecrazy (V75-1)
Bästa Drag 2: 5 Darling Hornline (V75-2)
Prisvärd Skräll: 2 Pydin (V75-4)

 

/LARS ERLANDSSON

04
april
2017

Amazing Dynamite är en tuffing

V75 Jägersro lördag 8 april

Det väntar en spelvänlig omgång när Jägersro dukar upp sin V75-meny på lördag. Den danska gästen Amazing Dynamite är omgångens bästa drag. Fire To The Rain har årsdebuten avklarad och är ett skrällbud från ett perfekt spår i Gulddivisionen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Styrkeprov

Ett spelvänligt stayerlopp inleder där starke 4 Ulisse Kronos har en bra uppgift på papperet. Han får högt betyg för sin tredjeplats på Momarken, där han mötte mycket tufft motstånd. 5 Valentin har styrkan som signum och har ett formhöjande lopp i kropp. 8 Nonstop Cheri tog en imponerande seger utvändigt ledaren senast och får en kvick start från sitt springspår. 2 Cantona America uppträdde lite segt senast, men kan bättre än så och leder loppet i det längsta.

V75-2: Lite lättare emot

En Spårtrappa för lärlingar med 15 ston bakom bilen. Startsnabba 5 Flashing Victory visade toppform vid sin tredjeplats i V75 senast och möter lite lättare motstånd nu. 3 Different In har formen på topp och får rutinerade Oskar J Andersson i sulkyn. 8 Ulriika Highness visade bra inställning vid sin seger näst senast, och duger gott med lite klaff på bitarna.

V75-3: En skräll med eld

8 Mosaique Face gjorde ett härligt intryck i årsdebuten på Momarken, och Ludde har stora planer för sin springare framåt sommaren. Tolvårige 5 Spring Erom radar upp bra prestationer och visar att åldern bara är ett nummer. Klasshästen 6 Solvato kom senast tillbaka efter ett halvårs frånvaro och såg smidig och fin ut. Har normalt gått framåt ett hack till denna start. Skrällen 1 Fire To The Rain har även han ett formhöjande lopp i kroppen.

V75-4: Flyger lågt igen?

4 Winner's Wine flög lågt över upploppet vid sin V75-seger på Halmstad, som lovade mycket mer. 2 Niky Flax och 8 Atomic Rain möttes senast och gjorde båda ett positivt intryck i en tät slutstrid. Skrällen 7 Can Lane är härdad i rikstoton och kan bättre än visat.

V75-5: Tuff match väntar

Högklassigt silverlopp där vi får se några riktigt fina hästar gå upp i ringen. 10 Bravo Navarone såg finfin ut vid sin spetsseger i ny regi på Halmstad. 11 D.D.'s Hitman imponerade stort vid sin seger i årsdebuten, där han övertog ledningen på två steg över sista långsidan och sedan vann åkandes med sparade krafter. 3 Breidabliks Nubbe gjorde även han ett positivt intryck i årsdebuten och blir inte så lätt att få tag på från ledningen. Loppets drag.

V75-6: Flaggan i topp

1 Eldrick Boko har inlett året med tre raka segrar och är hästen att slå, om han lyckas försvara sitt innerspår. Draget 7 Amazing Dynamite föll med flaggan i topp senast och räds inte ett tufft upplägg. Skrällen 4 Volontary Simplcty var klart uppåt senast och trivs med Erik Adielsson i vagnen.

V75-7: Kraftigt uppåt

Ett streckkrävande lopp avrundar. 4 Iago Zon uppträdde utan sting i lördags, men duger långt om normal. 5 Making Love reparerade en galopp på bästa vis senast och Robert Berghs stallform pekar kraftigt uppåt. Skrällen 3 Quattro Töll är kvick bakom bilen och får ett bra lopp i den främre träffen, har rätt förutsättningar.

 

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 3 Breidabliks Nubbe (V75-5)
Bästa Drag 2: 7 Amazing Dynamite (V75-6)
Prisvärd Skräll: 1 Fire To The Rain (V75-3)

28
mars
2017

On Track Piraten vs Nuncio i ringen

V75 Solvalla lördag 1 april

Fem av mina sex senaste drag har segrat här på KorsDragaren, där Pandora Face (7,25) och Umberto Axe (9,90) sticker ut. På lördag är det V75-finaler på Solvalla, de två segerstaplarna On Track Piraten vs Nuncio är dragplåstret.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En flygmaskin

Den dubbla världsrekordhållarinnan 8 Delicious U.S. göra årets andra start. Årsdebuten vanns på spänstiga ben, och nu håller vi tummarna att hon får vara skadefri och kan matchas mot Elitloppet sista söndagen i maj. Stallkamraten 4 Windy Ways har två formhöjande lopp i kroppen och gör debut med Johnny Takter i sulkyn. 1 Pasithea Face har formen i stigande, men blir över t och får svårt att hinna med över sprinterdistans.

V75-2: Som en studsboll

Startsnabba 7 Mitica tog en komfortabel spetsseger i sin nya regi senast och körs offensivt mot täten igen. Jag gillar 2 Uppohoppa, som även han är kvick bakom vingen. 10 Rigel Face har övertygat stort vid sina segrar på slutet och gynnas av det troliga tuffa tempot i täten. Draget 11 Trot Kronos rör sig som en studsboll och hans vassa spurt bakom Ferrari B.R. på Momarken lovade mer!

V75-3: Tungviktsmöte

Äntligen får vi se de två segerstaplarna och världsartisterna 3 On Track Piraten vs 5 Nuncio äntra ringen och göra upp i första uttagningen till Olympiatravet. Piraten jagar sin tionde raka V75-seger! Nuncio jagar sin 16:e raka viktoria! Helt sanslöst med tanke på att de flesta är grupp-I löpningar. Hur slutar matchen då? Jag tror att Nuncio vinner ganska bekvämt trots att han får göra jobbet utvändigt. Skrällen 1 El Mago Pellini höll farten starkt i lördags och Lutfi Kolgjini är nog riktigt sugen på att lura de två kombattanterna på konfekten.

V75-4: Blir svårfångad?

Diamantstoets final ser jämn och spelvänlig ut. 4 Tour Knight är obesegrad efter tre starter i Untersteiners regi och verkar bli allt bättre. Spår fyra i volten kan dock ställ till det. Loppets drag 1 Pearl Face flög lågt över upploppet som tvåa i samma lopp senast, blir svårfångad? 5 Global Tendency har fyra segrar på de fem senaste starterna, men raden är lite väl smickrande i min bok. 15 Ninepoints Gaagaa står på tur, men hämmas av läget.

V75-5: Visslande spurt

3 Digital Archive fick spilla en del krut för att ta hand om ledningen senast, och såg slagen ut mitt på upploppet av vasst spurtande 6 Cash A Checque Em innan han kontrade till en knapp seger. 9 Frankie Brodde kommer med två imponerande V75-segrar i bagaet och räknas igen. Skrällen 11 Emir La Brousse blir det mycket surr om efter hans visslande spurt efter galopp på Momarken.

V75-6: Bättre klaff nu

6 Man At Work galopperade i ledningen efter 350 körda senast, där 2 Linus Boy sedermera segrade. Revansch nu? 12 The Swede har gått i mål med sparade krafter på slutet och duger med lite bättre klaff på bitarna. 1 Duke Of Mearas har vinstläget.

V75-7: Många strängar

9 Alvena Take It är en stentuff märr med många strängar på lyran. Frontrunnern 5 Re Doc leder troligen loppet i det längsta – hela vägen? 10 Emmett Brown galopperade med segergrepp senast och duger med klaff.

Bästa Drag 1: 11 Trot Kronos (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Pearl Face (V75-4)
Prisvärd Skräll: 11 Emir La Brousse (V75-5)

 

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39