27
februari
2018

Barfotadansen inleds i Halmstad

V75 Halmstad lördag 3 mars

Årets första V75-omgång där det åter är fritt fram att köra hästarna utan skor, och vi får se om min fina tipsform fortsätter? Sauron Pil och Sciacallo O.M. är de hetaste dragen. Skrällen Coktail Fortuna slipper vinterpjäxorna.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Starkt brännvin
Ett spelvänligt stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 5 Shorthanded Jag tog en komfortabel spetsseger i comebacken, men brottas nu med ett knepigt femtespår i volten. Dansktränade 7 Something Fishy har tre raka segrar i bagaget och förstärks med Thomas Uhrberg i sulkyn. 2 Pacific Face är stark som brännvin och sätter färg på loppet så fort tillfälle ges. 1 Wingait Erik gillar smygläget och flyger lågt med lucka till slut.
V75-2: Loppets bästa häst
Kapable 3 Sauron Pil kom senast tillbaka efter ett par månaders vinterträning, och galopperade direkt när bilen släppte fältet. Han såg fin ut i upphämtningen, och att det är loppet bästa häst är det inget tvivel om. Skrällen 4 Yankee Boy var med i samma lopp och även han reparerade en startgalopp på bästa vis. Frontrunnern 2 Havbergs Viking drar till ledningen och försöker ta emot favoriten med varma servetter.
V75-3: Längtar tillbaka
Högsta klassen har bara lyckats locka åtta deltagare och jag längtar redan tillbaka till förra lördagens propositioner på Valla. 1 Jairo kommer till start med två imponerande segrar i försök och final i Silver. Nu går han visserligen upp i Guld, men den här pensionärträffen skrämmer inte. 8 Sorbet har matchats i den franska lejonkulan under vintern, och han var fin att skåda vid sin seger på Vincennes näst senast. 5 Quick Fix har även han matchats i Frankrike under vintern, och är den troliga ledaren när man svänger in på upploppet.
V75-4: Den "röda armén"
Mycket öppen Spårtrappa med 15 ston bakom bilen där goda råd är dyra. 5 Belle Godiva har ryckt upp sig och tagit två segrar på tre starter i Joakim Lövgrens regi. Den ”röda armén” har säkert haft siktet inställt på det här loppet en tid och vi passar 9 Emmeline Follo och 10 Ambon Degato.
V75-5: Kliver ner i klass
7 Treasure Kronos har stångats mot högsta eliten i Paris under vintern och kliver ner i klass nu. Fjolårets vinnare av Stochampionatet 8 Ultra Bright gör en spännande comeback efter sitt vinteruppehåll. De blivande fölmärrarna 4 Geisha Sund och 5 Ultimate Wine gör här troligen sina sista framträdanden på tävlingsovalen, innan de får hälsa på hos Ready Cash respektive Nuncio.
V75-6: Svårfångad?
Startsnabba 1 Sciacallo O.M. har ett formhöjande lopp innanför västen och kan bli svårfångad. 12 Highspirit har varit lysande i tre raka spetssegrar, men det är andra förutsättningar nu. Skrällen 10 D.D’S Perseverance gillar det tuffa tempot i täten.
V75-7: Slipper pjäxorna
Hemmahoppet 7 Master Crowe fick äntligen utdelning för sin fina form i V75 på Åby och flyger lågt över upploppet igen. Styrkefenomenet 4 Qahar Q.C. växer hela tiden med uppgiften och är inte så rolig att ha på utsidan. 2 Clemenza Am återvänder från Frankrike och Lutfi Kolgjinis hästar är på väg att släppa till ordentligt. Skrällen 9 Coktail Fortuna har inte varit som bäst med vinterpjäxor och blir spännande med ”racerbalans”.

Bästa Drag: 3 Sauron Pil (V75-2)
Bästa Drag: 1 Sciacallo O.M. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Coktail Fortuna (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

20
februari
2018

Champion koras i härlig omgång

V75 Solvalla lördag 24 februari

Båda mina två drag segrade på Axevalla – vilket piggade upp! Idag ska V75 Champions koras. Tänk om omgångarna kunde se ut så här varje lördag. Kaj Widell och Jorma Kontio ramar in omgången med de bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Känns intressant
V75 Champions inleds med ett stolopp, som tyvärr inte blev fullt, vilket gör att fyra kuskar får stå vid sidan. 9 Indoor Voices har visat toppform i flera V75-starter utan att få sätta dit nosen som etta, och hon står verkligen på tur. På tilläggsvolten hittar vi även kapable 11 Geisha Sund, som är tillbaka på svensk mark efter ett par starter på Vincennes utan framgång. 6 Firewire var med i tuff körning på Axevalla, men blev diskad för trängning, som fyra i mål. Kaj Widell upp i vagnen nu gör ekipaget till ett intressant drag.
V75-2: Svårfångad felfri
3 Invincible H.C. har bra fart för klassen. Senast tog han över täten i ett häftigt speedryck mitt i loppet, som gjorde att han fick mjölksyra och tappade travet mitt på upploppet. Svårfångad om han sköter sig. 7 Ribaude har visat hög potential i flera starter. I V75 på Åby galopperade han i striden mitt på upploppet, och kommer nu tillbaka med nyladdade batterier. 11 Rex Lane har ett formhöjande lopp i kroppen, och kanske är bäst av hästarna på tilläggsvolten.
V75-3: Vann åkandes
Även här får två av kuskarna stå vid sidan. 1 Bryssel tog en komfortabel spetsseger i V75 på Bergsåker från ett identiskt läge. Kommer nu tillbaka efter några månaders frånvaro, men jag gissar att han är väl förberedd. 2 Island Life blev hetsig utvändigt ledaren på Valla och är ursäktad för att han fick stumma ben över upploppet. 12 West Wing blixtrade till och vann åkandes med luft under vingarna på finfina 1.11,1/1640a mitt i vintern.
V75-4: Lärlingschampion
En Spårtrappa med 15 hästar bakom bilen där lärlingarnas champion ska koras. Både 5 Hobby De L’Iton och 6 Velasquez gör ett klassigt intryck och körs av toppdrivers. Skrällen 3 Farouk B.R. höll farten tappert utvändigt ledaren senast och är kvick bakom bilen.
V75-5: Antonio starkast?
Ett stayerlopp över tre varv där starke 6 Antonio Trot kommer till start med tre raka segrar och får många anhängare. Visserligen ingen dokumenterad dagsform – men han tränas av Timo Nurmos! 9 Tiger Williams visade bra styrka utvändigt ledaren senast och växer med uppgiften. 5 Ragazzo Da Sopra flög lågt över open stretch senast och utmanar igen.
V75-6: Takter upp nu
Ett spännande kallblodslopp! Den norsktränade gästen 9 Bråtnefaks visade mycket bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast och kan förlänga sitt ”staket”. 1 Järvsöodin reparerade en stor markförlust efter galopp på Gävle och blir intressant med Johnny Takter vid spakarna.
V75-7: Tapperhetsmedalj
Ett öppet stolopp avrundar denna härliga omgång. 1 Danseuse d’Am vek ner sig från ledningen senast, men kan mycket bättre vid sunda vätskor. 3 Lady Nadine får tapperhetsmedalj för sin andraplats utvändigt ledaren senast och är loppets drag. 9 Stoneisle Ocean och 11 Vichy Grif kommmer båda med två raka segrar i bagaget och har formen i zenit.

Bästa Drag: 6 Firewire (V75-1)
Bästa Drag: 3 Lady Nadine (V75-7)
Prisvärd Skräll: 3 Farouk B.R. (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

13
februari
2018

Timo Nurmos vilar inte på hanen

V75 Axevalla lördag 17 februari

Timo Nurmos styr kosan mot skaraslätten och selar ut sex hästar i V75 på Axevalla. Där är Linus Boy och Arsenal de bästa dragen, och Southwind Feji jagar åttonde raka!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Intressant drag
Bara nio hästar till start i näst högsta klassen. 2 Globalsatisfaction kommer få många anhängare bland spelarna, men han kommer tillbaka efter skadeproblem efter ett helt års frånvaro och har ingen dokumenterad dagsform. Även om Timo Nurmos hästar brukar vara väl förberedda är det ett svårbedömt ekipage. Stallkamraten 6 Linus Boy kommer också tillbaka efter några månaders frånvaro, men känns mer intressant spelmässigt. 1 Raggamuffin gick inte tom senast och formkurvan pekar rakt uppåt. Skrällen 9 Dizzy Broad ser formstark ut och kan överraska.
V75-2: Bra inne i loppet
Ett öppet stolopp där en skräll kan ligga på lut. På startvolten hittar vi 2 Mellby Euphoria, som har visat bra inställning till sitt jobb och körs offensivt. 6 Chantilly har sett fin ut i två raka segrar och vann åkandes senast. Skrällen 7 Julia Pellini kämpade på fint vid sin tredjeplats senast och står bra inne i loppet på pengarna. 14 Helena Klipp har formen i zenit och flyger lågt över det långa upploppet.
V75-3: Fler växlar dolda
Ett spännande stayerlopp för lägsta klassen dit flera av ekipagen har siktats en tid. Hemmahoppet 2 Lord L.S. hann inte med riktigt i speedkörningen senast, men är gynnad av dagens förutsättningar. 12 Global Undecided vet var mållinjen är belägen och kan bättre än senast. 11 Arsenal visade lite av sitt rätta jag senast och det finns fler växlar dolda.
V75-4: Hästen att slå?
Ett lärlingslopp med 15 hästar bakom bilen där goda råd är dyra. 3 Castleman var riktigt rejäl vid sin V75-seger på Åby och kan vara hästen att slå i loppet. Lovande Henriette Larsen får åter chansen bakom 11 Wingait Erik och kan upprepa segern från senast. Oskar J Andersson gör inte många fel och har en intressant uppsitting bakom 1 Prosperous.
V75-5: Stallform i topp
4 Sambuca Knight skulle kanske ha vunnit sin final från ledningen på Solvalla för att få högsta betyg. Han är kvick ut och siktar på ledningen igen. 1 Firewire är en tuff madame, som inte räds att gå upp mot grabbarna, och läget borgar för en framskjuten placering. Peter G Norman har stallformen helt på topp selar ut en duo i loppet, både 5 Comte Du Pommeau och 10 Ryan Kronos ska räknas med lite skrällchans. 9 Louie Brodde gillar smygläget och är med och slåss.
V75-6: Segerstaplaren
Ett sprinterlopp för ston där segerstaplaren 13 Southwind Feji jagar sin åttonde raka seger. Men hon ska ta in ett tillägg och runda ett helt fält över kort distans, och det är inte bara att ställa ut skorna. Men det här är ingen vanlig häst och hon löser nog uppgiften ändå.
V75-7: Kan man lita på?

Ett rivigt sprinterlopp avrundar jackpotomgången – och det är nu miljonerna ska fördelas. Den norsktränade gästen 7 Always On Time tog nio segrar i fjol och har börjat året i samma anda. Han är kvick bakom bilen och blir intressant med Johnny Takter i sulkyn. 10 Eelis är en klassig typ som vunnit hälften av karriärens starter, och gillar det tuffa tempot i täten. 1 Mr Creation försöker försvara innerspåret så länge lampan lyser.

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag: 6 Linus Boy (V75-1)
Bästa Drag: 11 Arsenal (V75-3)
Prisvärd Skräll: 7 Julia Pellini (V75-2)
06
februari
2018

Skrällen flyger lågt i epilogen

V75 Solvalla lördag 10 februari

En spännande duell stundar i guldfinalen när Solvalla står som värd för V75-jackpoten. De bästa dragen hittas i ett stayer- och stolopp. Skrällen flyger lågt i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kort i rockärmen?
En spelvänlig final för den näst högsta klassen inleder jackpotomgången. Peter Untersteiner strör lovord över 7 Justice Ås, som han tror är en blivande elithäst vad det lider. Justice är kvick bakom bilen, men kanske är allra vassast när han får sätta in attacken bakifrån, och vi får se hur taktiken blir? 9 Slide So Easy avslutade rykande vid sin andraplats bakom Justice Ås i försöket, och det blir spännande att se vad ”Isemannen” har för kort i rockärmen? 5 Jairo tog en imponerande seger utvändigt ledande 3 Augustus F. i Kalmar och utmanar favoritduon.
V75-2: Vann åkandes
Ett spännande stayerlopp över tre varv med 15 hästar utspridda på tre volter, som jag gärna ser oftare på lördagarna. 14 Ready Ribb radar upp bra lopp över tre varv och slutar i segerstriden igen, trots att han står lite tuffare placerad den här gången. 8 Platon Face har bara en växel och körs offensivt så fort tillfälle ges. Kapable 7 Dizzy River har två formhöjande lopp i kroppen och vann åkandes senast. Den finska gästen 4 Aisha Simoni är en stentuff dam, och vi glömmer inte hennes spetsseger över aktuell distans i V75 i fjol.
V75-3: Spännande duell
I den högsta klassen väntar en tuff duell mellan 1 Zenit Brick och 2 Västerboonthenews. Zenit Brick blir över från start och får troligen göra jobbet utvändigt under slutrundan, men styrkan är det inget fel på. Västerboonthenews följer bilen i starten och är först ner till sargen, och i nuvarande skick krävs det en grym insats för att han ska kapitulera över upploppet. Hans R Strömberg sitter åter upp bakom dalarnas stolthet 8 On Track Piraten, men läget drar ner förhoppningarna.
V75-4: Matchar kulltopp
4 Weekend Fun har imponerat stort och är helt klart någoning utöver det vanliga. Han har visat upp ett brett register och kan vinna den lägsta klassen flera vägar. 7 Global Unlimited är en annan fyraåring, som jag tror har kapacitet att matcha kulltoppen under året. 6 Divine är en speedig madame, som har formen helt på topp.
V75-5: Bäst trots spåret?
1 Olle Rols kommer till start med tre raka V75-segrar och får bära favoritkepsen. Det är dock lite svårbedömt om han kan försvara sitt innerspår? Motstånd saknas inte och loppets bästa häst 12 Erik Sting kan visa sig vara lösningen, trots sämsta utgångsläget.
V75-6: Svårfångad
Ett streckkrävande stolopp där en skräll ligger på lut. 13 Indoor Voices är härdad mot grabbarna i högsta klassen, vilket kan visa sig avgörande när det står och väger över upploppet. 1 Barbara L.Hanover är uppåt med lopp i kroppen, och kan bli svårfångad i spets.
V75-7 Skräller med klaff?
4 Qahar Q.C. uppträder numera som säkerheten själv och kommer till start med fem raka segrar! 8 National Prince öppnar kvickt och laddas tufft trots ett spår längst ut på vingen. 10 Västerbo Exact är mycket vass när han visar sig från sin bästa sida och får nu Kevin Oscarsson i vagnen. Skrällen 11 Niky Flax kan avsluta mycket vasst över ett upplopp och flyger lågt till slut med lite klaff på bitarna under vägen.

Bästa Drag: 7 Dizzy River (V75-2)
Bästa Drag: 1 Barbara L.Hanover (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Niky Flax (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

30
januari
2018

Segerstaplare i sitt tuffaste test

V75 Åby lördag 3 februari

Segerstaplaren Southwind Feji jagar sin sjunde raka seger när Åby står som värd för V75-jackpoten. Valborg Marje och Rushmore Face är de två bästa dragen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Hänger han med?
Starke 2 Tudor Kronos har tagit fyra segrar på fem starter efter att ha varit ifrån tävlingsovalen ett helt år. Han kommer bäst till sin rätt över längre distanser, och vi får se om han hänger med i svängarna över medeldistans? Frontrunnern 6 Friend Of Nature hade segergreppet när man svängde in på upploppet i V75 på Kalmar, men fick soppatorsk mitt på upploppet och har setts bättre. 10 Iago Zon satt fast med sparade krafter i samma lopp, och där 11 Daydream Rapida rullade över i galopp utvändigt Friend Of Nature 200 kvar. Två prisvärda streck för skrälletarna.
V75-2: Imponerande vinst
Ett öppet sprinterlopp för lägsta klassen. 7 Desifinado är kvick bakom bilen och tog en snygg spurtseger över open stretch i V75 näst senast. Samma taktik nu? Kapable 8 Sauron Pil är kanske bästa hästen i fältet vid sunda vätskor, men han är skör i grunden och inte så lätt att räkna på. 11 Enjoy The Life imponerade enormt vid sin spetsseger 12/12, där han varvade på raska 1.11,5 över medeldistans, men ändå höll undan till seger!
V75-3: Viktig spetsstrid
9 Zenit Brick har etablerat sig i den högsta klassen och har en bra uppgift på papperet. 4 Bandit Hornline, 5 Olympic Kronos och 6 Pingus Vang heter de tuffaste motståndarna, och den av dem som lyckas sno åt sig taktpinnen bjuder favoriten på en tuff match. Robert Bergh selar ut en duo där han valt att köra 8 Kadett C.D.
V75-4: På bättre tankar
Ett stolopp med 15 hästar där en skräll kan ligga på lut. 11 Prima Italia tog en komfortabel spetsseger i V75 på Kalmar och får bära favoritkepsen. Men hon startar från bakspår på tillägg, vilket kan sätta käppar i hjulet. Draget 8 Valborg Marje blev fråntagen segern i V75 näst senast, och reparerade en galopp på bra vis i V75 på Romme. Vi får se om Carl Johan Jepson kan få hästen på bättre tankar.
V75-5: Sitt tuffaate test
Segerstaplaren 7 Southwind Feji har börjat det nya året som hon gjorde 13 gånger under fjolåret – med en seger förstås! Nu ställs hon mot det tuffaste motståndet hitills, och trots ett spår långt ut på vingen har hon bra vinstchans alla vägar. Lägesgynnade 2 Firewire och 3 Well Done La Marc trivs extra bra med tätkänning och bjuder upp till dans när bilen släpper.
V75-6: Sköter sig nu?
Ett spelvänligt stayerlopp för näst högsta klassen, trots bara nio hästar till start. Robert Bergh selar ut en stark duo i 4 Bullyoung och 8 Digital Archive. Startkatapulten 6 Barkevious Mingo har sett finfin ut i två raka spetssegrar efter uppehåll. Normalt stabile 3 Master Crowe har galopperat två gånger i rad och blivit dyr för spelarna.
V75-7: Drag som valack
Det är bra kvalitet på den näst lägsta klassen. Formtoppade Nicklas Westerholm tog en snygg V75-seger med 1 It’s Showtime Zaz på Romme, men kan inte försvara innerspåret. 4 Rushmore Face gjorde sin första start som valack senast – och jag gillade vad jag såg. 9 Global Raceway gör ett härligt intryck och är under utveckling. Skrällen 6 Demolition Man F. trivs extra bra med Peter Untersteiner i sulkyn, och vi minns deras spetsseger i V75 på Jägersro.

Bästa Drag: 8 Valborg Marje (V75-4)
Bästa Drag: 4 Rushmore Face (V75-7)
Prisvärd Skräll: 10 Iago Zon (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

23
januari
2018

Vinterns löpsedel med få övermän

V75 Kalmar lördag 27 januari

Vinterns löpsedel Västerboonthenews har få övermän på hemmaplan i Guld när eliten spänner musklerna i PdA i Paris. Kalmar är värd för lördagens V75-jackpot.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Mycket vass spurt
Den näst högsta klassen inleder där 1 Master Crowe åter kommer att få många förespråkare. Efter att ha suttit fast med sparade krafter näst senast blev han ett hett stallskrik på Jägersro, där han snubblade till och galopperade mitt första kurvan. Innerspår bakom bilen kan vara en fälla? 3 Augustus F. tog en imponerande spetsseger i nämnda lopp och laddas tufft för ledningen igen. 6 Jairo spurtade mycket vasst över upploppet och tog in många meter på Augustus F. - loppets drag. 7 Trinity Lux har formen intakt och får nu Kevin Oscarsson i sulkyn för första gången.
V75-2: Skräll på lut?
En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen, vilket gör att det ligger en skräll på lut. 5 Höwings Venus tog en imponerande seger den tunga vägen i V86 och körs av Tobias O Eriksson, som är ordinarie kusk. 4 Doyoucash In har ingen rolig resultatrad, men såg ut att sitta på leken när han överraskande rullade över i galopp i ledningen 800 kvar senast. 7 Wingait Erik är vass på speed och får rutinerade Henriette Larsen i vagnen.
V75-3: Vinterns löpsedel
När den yppersta eliten gör upp i PdA finns det inte många som rubbar vinterns segerstaplare 3 Västerboonthenews på hemmaplan. Senast öppnade han så kvickt att startbilen hade problem att hinna undan när fältet släpptes. Örjan Kihlström är upptagen i Paris och ersätts av Johnny Takter vid spakarna.
V75-4: Uppåt i ny regi
Ett ihåligt stolopp där 3 Prima Italia är den som sticker ut. Näst senast tog hon en överlägsen spetsseger i sitt första framträdande i Veijo Heiskanens regi. Senast hann hon inte ifatt en tok-rusande Enjoy The Life, som varvade på 1.11,5, men får ändå klart godkänt för sin insats. På tilläggsvolten nämner jag 12 Kendra Silvio, som är spurtstark och har formen intakt.
V75-5: Slipper hakar nu
Ett stayerlopp för den lägsta klassen. 2 Fairplay Pellini har ett formhöjande lopp i kroppen och är gynnad av både den dryga distansen och att slippa hakar i skorna. Startsnabba 5 Waffle är först ner till sargen, och här kan vikarierande Erik Adielsson välja vilken taktik som passar bäst. 12 Sir Q.C. visade bra styrka när han övertog ledningen efter ett halvvarv vid sin seger över aktuell distans senast.
V75-6: Går ner i klass
5 Friend Of Nature höll undan med emaljen på en tand från ledningen i ett fyraåringslopp i V75 på Nyårsafton. Han går upp i klass nu. Skrällen 1 Hank Von Håleryd blev fast med sparade krafter senast och går ner i klass nu. Spurtstarka 11 Staro Ivy League är härdad i V75 under lång tid och flyger lågt till slut.
V75-7: Svårfångad igen
Ett rivigt sprinterlopp för den näst lägsta klassen avrundar. Startsnabba 2 Global Science tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten och blir svårfångad igen från sin önskeposition. 4 Erik Sting är kapabel för klassen, men fick inte aktionen att stämma med hakar i skorna i årsdebuten, där han galopperade i starten. Den danska gästen 5 Cash Valley har gjort flera bra lopp på svensk mark på slutet och trivs med förutsättningarna. 9 D.D.’s Perseverance är på väg att släppa till ordentligt och trivs med det tuffa tempot i täten.

Bästa Drag: 6 Jairo (V75-1)
Bästa Drag: 2 Fairplay Pellini (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Hank Von Håleryd (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

16
januari
2018

Ramar in omgången med skrällar

V75 Romme lördag 20 januari

Romme travbana i Borlänge är värd för lördagens V75-jackpot. Jag ramar in omgången med två skrällbud och varnar för ett spännande drag i kallblodsloppet.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Lysande debutår
Hemmatränaren Nicklas Westerholm hade ett lysande debutår som proffstränare, och kan titulera sig som både tränar- och kuskchampion på Romme när man summerar 2017. Här selar Nicklas ut 3 Nakoda Goj, som har tagit tre segrar på fyra starter i sin nya regi, och har en bra uppgift på papperet. Tuffast emot är 5 Island Life. Senast fick han dra tåget över sista långsidan och hade segergreppet långt in på upplopppet innan han blev snuvand på segern strax innan mål. Skrällen 2 Fashion Diva är en speedig madame, som flyger lågt till slut med lite klaff på bitarna.
V75-2: Skaffat sig hårdhet
Ett öppet lopp för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 9 Divine och 12 Lord L.S. kommer båda till start med tre raka segrar och har formen helt på topp. Framför allt Divine blir intressant, förstärks nu med Erik Adielsson i vagnen. 10 Tentacles har skaffat sig bra hårdhet i V75 på slutet, vilket kan visa sig vara avgörande när det står och väger på upploppet. 6 Valborg Marje blev fråntagen sin seger i V75 på Åby för passgång, revansch nu?
V75-3: Tung att stå emot
Den franska stenkrossen 6 Anna Mix är tillbaka på svensk mark och blir tung att stå emot över den dryga distansen. Hans R Strömberg sitter själv upp i sulkyn bakom dalarnas stolthet 7 On Track Piraten, som har haft siktet inställt på det här loppet en tid. 4 Indoor Voices blev fast med vinstkrafter i rygg på Digital Ink senast.
V75-4: Spännande drag
Ett spelvänligt kallblodslopp där det är ”Fördel Ston” på startvolten. 5 Tand Tuff tog en snygg spurtseger i V75 på Bergsåker när han fick fritt från rygg på ledaren. Men han står 20 meter sämre placerad nu, vilket gör det svårare. Kapabla draget 13 Solör Stegg kommer tillbaka efter nästan ett halvårs frånvaro och gör en spännande start. 3 Mofaksan kan bli svårfångad om hon lyckas sno åt sig taktpinnen.
V75-5: Segerstaplaren
En Spårtrappa med 15 hästar bakom startbilen där vi åter får se segerstaplaren 12 Southwind Feji i action. USA-importen tog hela 13 segrar på 15 starter under sitt debutår på svensk mark, och avelsboxen får nog vänta ett tag till. 9 Barbara L.Hanover var fin att skåda vid sina två segrar i november och bjuder favoriten på en match. 3 Remember Rivner tog en säker spetsseger näst senast och körs offensivt när bilen lämnar. 7 Nouvelle Avenue höll farten tappert utvändigt ledaren senast och räds inte ett tufft upplägg.
V75-6: Fin i ny regi
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen där 2 Jaques Noir har en bra uppgift på papperet. Starke 3 It’s Showtime Zaz vann åkandes i sin första start för Nicklas Westerholm senast, och jag gillade vad jag såg!
V75-7: "Gubben i lådan"
2 National Prince har imponerat stort vid sin segrar i vinter och blir svårfångad från ledningen. 5 Persos Smokie och 6 Sambuca Knight är kvicka bakom bilen och laddas tufft den första biten. Skrällen 7 Forecast har lite svårt att sticka nosen först, men formen är på topp och med lite klaff kanske ”gubben i lådan” dyker upp på målfotot.

Bästa Drag: 13 Solör Stegg (V75-4)
Prisvärd Skräll: 2 Fashion Diva (V75-1)
Prisvärd Skräll: 7 Forecast (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

09
januari
2018

Genrepar inför Prix d'Amerique

Det är bra klass på loppen när Jägersro står värd för V75-omgången. VM-trean Oasis Bi genrepar inför Prix d’Amerique. De två bästa dragen avrundar omgången.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande lopp
Näst lägsta klassen inleder där 2 Olle Rols kommer till start med tre raka segrar. De två senaste är tagna i försök och final i Klass II trots svåra utgångslägen, och hans seger utvändigt ledaren sista 1500 i finalen var imponerande! Motstånd saknas dock inte. 4 Uptothe Chapel tog en säker spurtseger från kön i V75 på Halmstad och får nu Örjan i sulkyn. Startsnabba 5 Count Response biter ifrån sig bra i ledningen och kan bli svårfångad. 6 Gomez gör inte mer än han behöver i och har bra inställning. 7 Toddler tog en överlägsen spetsseger i comebacken. Spännande lopp!
V75-2: Jagar femte raka
Omgångens mest streckade favorit 1 Erwin har tagit åtta segrar på tio starter och tränas av Årjängs-amatören Christer S A Karlsson. De fyra senaste är alla tagna från ledningen, och vi behöver inte fundera på vilken taktik som gäller när bilen släpper. Nu vankas det kort distans för första gången, och vi får fundera vidare i veckan om innerspåret kan vara en fälla?
V75-3: Genrep inför PdA
Tioårige 7 Västerboonthenews radar upp topprestationer och ser ut som en studsboll! Efter två spetssegrar höll han senast farten mycket tappert utvändigt Dante Boko, när han noterade 1.11,0/1640a mitt i vintern. 1 Oasis Bi gör comeback efter sin tredjeplats i VM på Yonkers. Det här är ett genrep inför Prix d’Amerique på Vincennes sista söndagen i januari, frågan är om man vill köra i spets?
V75-4: Stark favoritduo
Ett stolopp med 15 hästar där vi hittar en stark favoritduo. 14 Julia Af Solnäs har imponerat stort vid sina segrar på slutet och är svårslagen i klassen när hon sköter sig. Men hon blandar och ger och hennes sex senaste starter har resulatraden: d-1-d-1-d-1-?. Från springspår på startvolten hittar vi Daniel Redéns 6 Dorinda, som tog en kämpaseger utvändigt ledaren i comebacken efter tre månaders frånvaro. Vad kan den tysktränade gästen 15 Lesperanza?
V75-5: Har inte gett upp
Startsnabba 2 Nancy America försvarade sitt innerspår i en kvick start i SM på Åby 14/10, och är helt klart hästen att slå om hon är först ner till sargen utan att det kostar för mycket. Stall Peter Untersteiner selar ut en kvartett och har inte gett slaget förlorat. Segerstaplaren 11 Kash Brodda har sprungit på sig mycket pengar på kort tid och har det inte lika lätt längre. 5 Darling Hornline kommer från en komfortabel spetsseger. Skrällen 1 Going Diablo spurtar ettrigt med lucka.
V75-6: Loppets drag
Ett rivigt sprinterlopp! 11 Västerbo Exact kämpade som en tiger med helstängt senast och gillar det tuffa tempot i täten. 5 Master Crowe blev fast med rubbet sparat senast, det kommer bli mycket surr om honom under veckan. Drag.
V75-7: Örjan är ny lots
1 Mack Dragan har hittat nya växlar och är på väg mot stjärnorna. Blir inte lätt att få tag i, om biken åker på? Starka 10 Trot Kronos står på kronan perfekt inne i klassen och räds inte ett tufft upplägg. Mycket speedige 6 Niky Flax kan bättre än senast och lotsas nu fram av Örjan Kihlström. Drag!

Bästa Drag: 5 Master Crowe (V75-6)
Bästa Drag: 6 Niky Flax (V75-7)
Prisvärd Skräll: 1 Going Diablo (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

21
december
2017

Nicklas' Piraya har bästa bettet

Axevalla dukar upp med sent V75-trav dagen innan julafton. Segerrika Southwind Feji vinner första avdelningen, om inget oförutsett händer, och i stayerloppet ska Nicklas Westerholm ha bra chans med sin On Track Piraya.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Saknar motstånd
8 Southwind Feji kan gå riktigt långt om hon fortsätter i samma stil som hon börjat sin travkarriär på. Tolv segrar på 14 starter talar sitt tydliga språk och ingen i detta fält ska ha något att sätta emot när hon kommer dundrande. Mest intressant är annars 2 Talapon, som sett riktigt morsk ut i ny regi men som kan få problem med andraspåret. 5 Unique Amok har resurser som räcker långt men måste visa form innan hon känns aktuell.
V75-2: Skip med Kontio
3 Skip Beau har, liksom den troliga vinnaren i föregående avdelning, också lätt för att vinna lopp. Sju av 17 har det blivit och när han nu förstärks med Jorma Kontio i sulkyn är han förstås helintressant. Då han kan lägga iväg bra ligger vägen öppen för ledningen och därifrån blir han svår att rå på. En som kan det är 4 Elway Am, trots orutinen. 12 Fontaine Brodde hade varit intressant från ett bättre läge men behöver tempo för att ha någon chans.
V75-3: Bergh rubbar Luis
7 Scellino Luis är troligen bäst i det här gänget men har inte startat på länge och har dessutom dragit en halv nitlott i spårtombolan. Han kan förstås vara för bra för övriga ändå, men som 4 Coktail Fortuna sett ut i Robert Berghs regi blir han svårslagen. Ett typexempel på ”form slår klass”. Bakom är det rätt öppet men Torbjörn har hittat en bra uppgift för 3 Origo Tilly, som kan slå till med lite klaff. 6 Fly The World hade sparat i guld i lördags men det är kanske lite långsökt att tro att hon ska räcka ända fram.
V75-4: Cash till Danmark
2 Cash Valley kan nog komma att bli Danmarks bästa häst, om han inte redan är det. Bra chans till spets och slut. 5 Global Raceway är också en riktig klippare. Senast såg han tankad ut som fastlåst i Klass II-finalen, men frågan är hur tränarbytet påverkar honom.
V75-5: Unheard skräller?
2 Flight Danseur har, som så många andra hästar, fått ett lyft hos Nicklas Westerholm. Senast visade hon att skor inte är några problem och här-ifrån kan det bli tidig ledning och då ska hon slås. 6 Baja Rosa Akema ska förstås också räknas i ett tidigt skede, speciellt som hon nu bara möter ston. Passa 10 Unheard Of, som har en bra avslutning. Hon kan skrälla.
V75-6: Pirayan hugger
15 Antonio Trot blir förmodligen favoritspelad och det är väl inget fel - Timo Nurmos´ fyraåring kan springa hela dagen utan att bli trött. Läget med bakspår på tillägg och det faktum att han strula till det för sig ibland gör att 7 On Track Piraya känns mer spelvärd. Han såg lysande ut i enkelt gäng senast.
V75-7: Öppet - Sambuca?
5 Sambuca Knight kan vara lösningen i en öppen avslutning. Han har tidigare visat klass i rätt tuffa gäng och är gynnad om han skulle nå ledningen, vilket i och för sig inte alls är säkert. 8 Highspirit debuterar för Flemming men har sin gamla tränare i vagnen. Duon måste passas, trots läget. Vad kan 2 Dokonjo göra?

Bästa Drag 1: 7 On Track Piraya (V75-6)
Bästa Drag 2: 4 Coktail Fortuna (V75-3)
Prisvärd Skräll: 10 Unheard Of (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

12
december
2017

Två spetsdrag lyser starkast

V75 Gävle lördag 16 december

Gävle serverar en blandad kompott med Gävle Stora Pris, DubbelCupen final och E3 Revanschen – som russinen i kakan. Två spetsdrag lyser starkast i vintermörkret.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Lättare motstånd
Ett sprinterlopp för näst högsta klassen, bara nio hästar till start. 3 Lincoln Lawyer kommer från en överlägsen spetsseger på Eskilstuna, som togs med bra spänst och med lite krafter sparade. Det sistnämnda hade även 1 Han Herred, som fastlåst i Solvalla Grand Prix bakom vinnande Cyber Lane. Möter lättare motstånd nu och är loppets givna drag! 7 Victor A.U. och 9 Valeur är båda härdade i klassen och räcker långt med lite klaff. Explosive 8 M.T.Insider kanske laddas för ledningen, trots spår längst ut på vingen.
V75-2: Obesegrat ekipage
Öppet stayerlopp för lägsta klassen. 1 Puketorps Julius är kvick ur volten och med offensive Klaus Kern vid spakarna är taktiken given. 3 B.B.S.Jhonny kan också lägga ivär raskt från början. Har ett formhöjande lopp i kroppen och blir intressant med Erik Adielsson i sulkyn. 10 Prediction är obesegrad med Mads H Nielsen i sulkyn efter tre försök.
V75-3: På tur för seger
Gävle Stora Pris för högsta klassen. 1 Spitcam Jubb har spetsläge där han trivs som bäst, men jag sätter ett stort frågetecken för dagsformen. Starke 4 Order To Fly är uppåt med lopp i kroppen. 8 Zenit Brick har skött sig bra i tre starter i högsta klassen och står på tur för en seger. Vinterns häst 2015 9 Digital Ink har fyra lopp i kroppen efter drygt två års frånvaro och närmar sig toppformen.
V75-4: Växer med uppgiften
DubbelCupen, final för kallblod. Klasshästen 8 Månprinsen A.M. har sett uppåt ut i två raka segrar och kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck av spelarkollektivet. Med dubbla tillägg startar även 12 Odin Tabac, som trots sina 14 år ser ut som en unghäst. Han är kvick ur volten och kanske kan skaffa sig ett försprång gentemot storfavoriten. 4 Alfie är i sitt livs form och växer med uppgiften hela tiden. Skrällen 7 Eldvin galopperade bort en trolig seger när luckan kom mitt på upploppet senast.
V75-5: Smaskigt läge
Den tidigare förbrytaren 8 Titan Brodde har hittat sig själv i ny regi och uppträder numera som säkerheten själv. Han har fyra segrar på de fem senaste, men det är vingelrisk från spåret och det krävs en riktig topprestation om det ska bli seger. 7 Global Trader var hårt betrodd i V75 på Åby, men satte inte en fot rätt i starten, gynnad av bilstart nu. 1 Mellby Emeralds står perfekt inne i klassen och har fått ett smaskigt läge.
V75-6: Prisvärd skräll
E3 Revanschen för treåriga ston. 1 Virunga tog en komfortabel spetsseger när hon slog flera av dagens konkurrenter senast. 10 Romance Amok flög lågt till slut som närmast sörjande i samma lopp och utmanar med klaff. Skrällen 3 Drizzle C.C. såg fin ut som fastlåst senast och är prisvärd.
V75-7: Snyggt inmatchad
8 National Prince jagar femte raka segern från spåret längst ut på vingen. 9 Araw Hoss imponerade stort vid sin seger i andra starten efter hela två års frånvaro senast! 4 Island Life är snyggt inmatchad i klassen och laddas tufft för ledningen. Spurtstarke skrällen 11 Importedfrmdetroit gillar det tuffa tempot i täten.

Bästa Drag: 1 Han Herred (V75-1)
Bästa Drag: 1 Mellby Emeralds (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Drizzle C.C. (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

05
december
2017

Formstall drygar ut julkassan

V75 Åby lördag 9 december

Åby står som värd för lördagens V75-omgång, där Legolas Minne hedras i högsta klassen. De bästa dragen och skrällen kommer från tre riktiga formstall, som drygar ut julkassan!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Stallform i topp
Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder. 1 Global Trader drog tåget i tredjespår över sista långsidan i Klass II-finalen och visade bra styrka. Läget borgar för ett bra smyglopp i den främre träffen. 3 Wingait Erik har inte haft någon tur med positionerna i två starter, efter sin spurtseger i V75 på Örebro. Stefan Persson har stallformen på topp! 7 Minnestads El Paso med amatören Rebecca Dahlén i sulkyn är ett formstarkt ekipage.
V75-2: Stor i nederlaget
Ett stolopp. Den troliga ledaren 1 Ile Saint Louis har tagit två segrar på tre starter i Timo Nurmos regi och leder loppet i det längsta. Draget 13 Ulriika Highness har två formhöjande lopp innanför västen, och var stor i nederlaget när hon blev snuvad på segern av Swish Lane på Åby. 11 Delicious Grim och 9 Global Tendency är båda härdade i rikstoton och duger gott med lite klaff på bitarna.
V75-3: Dam bjuder upp
Bara åtta hästar till start i Guld, tillika Legolas Minne. 2 Västerboonthenews är i sitt livs form och tog en komfortabel spetsseger i Silverhästen på Solvallla. Det blir ett offensivt upplägg igen, men det saknas inte motstånd. Klasshästen 5 B.B.S.Sugarlight kommer till start med två raka segrar efter ett par månaders frånvaro och ställer en fråga om taktpinnen när bilen släpper. Skadeförföljde 3 Solvato har ett nyttigt lopp i kroppen efter ett halvårs frånvaro och gör en spännande start. Skrällen 4 Geisha Sund är en stentuff märr som bjuder upp till dans trots att hon är omringad av idel herrar.
V75-4: En tuff match
Ett spännande stolopp för näst högsta klassen där snackhästen och segerstaplaren 4 Kash Brodda jagar femte raka. Hennes senaste seger utvändigt ledaren i Diamantstoets final var femstjärnig! Innerspåret 1 Well Done La Marc trivs extra bra med tätkänning och bjuder favoriten på en tuff match. Spurtstarka 11 Schatzi Fayline gillar det tuffa tempot i täten.
V75-5: Flyger lågt till slut
Den lägsta klassen ser öppen och streckkrävande ut. 1 Callmesally laddas allt vad tygen håller för att försvara sitt innerspår. 2 Ribaude har mycket bra spring i benen för klassen och flyger lågt till slut. Skrällen 12 Olle Rols är på väg att släppa till rejält och har styrkan som bästa vapen.
V75-6: Behaglig resa
Tuff laddning från flera händer när bilen släpper. 1 Sambuca Knight imponerade så smått vid sin spetsseger senast och lär laddas. 3 Global Trust spurtade ettrigt på Eskilstuna. 9 Wingait C.H. har ett par formhöjande lopp i kroppen och kan få en behaglig resa fram till upploppet.
V75-7: Tar inga fångar
Frontrunnern 1 Angel Of Attack hade åter tur i spårlottningen, men har ingen seger över lång distans på sju försök. 5 Heartbreaker V.S. har ett nyttigt lopp i kroppen och rätt förutsättningar nu. Den danska stridsmaskinen 7 Frozen har hittat formen igen och tar inga fångar! Starke 2 Danne Edel var tapper i nederlaget när han blev snuvad på segern av Alfas Da Vinci senast.

Bästa Drag: 13 Ulriika Highness (V75-2)
Bästa Drag: 1 Well Done La Marc (V75-4)
Prisvärd Skräll: 4 Geisha Sund (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

28
november
2017

"Gubben i lådan" har en julklapp

V75 Jägersro lördag 2 december

Svensk Uppfödningslöpning står på menyn när V75 avgörs på Jägersro. Vi har en spelvänlig omgång framför oss där Robert Bergh sitter upp bakom dagens bästa drag. ”Gubben i lådan” har en tidig julklapp.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Raja Mirchis duo
Ett voltstartslopp inleder där treåringarna har 20 meters försprång mot sina ett år äldre konkurrenter. 6 Spickleback Face har vunnit sex av tio starter, och senaste segern trots en galopp under vägen var riktigt imponerande! 2 Neelix är en maffig typ under utveckling, som även han har Raja Mirchi som pappa. Mycket avgörs troligen vem som är först ner till sargen. På tillägg räknas främst 7 Deimos Racing, som visserligen fick utstå tuff mangel av Rajesh Face i ledningen senast, men ändå vek in årorna för tidigt och kan bättre än så.
V75-2: Skräll med klaff?
Kapable 5 Man Of Steel har fem segrar på sex starter och verkar vara något utöver det vanliga. 1 Ready K.K.Hall tog två övertygande spetssegrar utan skor på hovarna i oktober, nu blir det skor. Den danska gästen 7 Cash Valley tog en enkel spurtseger på Lunden och har bra spring i benen. Formtoppade Johan Untersteiner selar ut 11 Doyoucash In, som är härdad i rikstoton och kan skrälla med klaff.
V75-3: Spetsstrid avgör?
Den näst högsta klassen har bara lockat nio startande! Frontrunnern 5 Angle Of Attack har rätt förutsättningar och blir svårfångad från sin önskeposition. 6 Onceforall Face har gjort flera bra prestationer i Jeppe Juels regi och ska nämnas med respekt. Hemmahoppet 7 Jairo har formen på topp och utmanar om han slipper vingel i spåren. Skrällen 4 Pajas Face är mycket kvick benen och Örjan Kihlström hoppas få luckan när man svänger in på upploppet.
V75-4: Luddes snackhäst
I Svensk Uppfödningslöpning har Svante Båth lyckats kvala in hela fem hästar, där jag håller 4 Global Velcome som den hetaste. Snackhästen 3 Smokin Joe är tidernas snabbaste tvååring på svensk mark, när han segrade på 1.12,6/1640a redan i sin tredje start! Per Nordström har två kapabla motbud i 2 Önas Nougat och 9 Filur Sisu, som båda gjorde det bra i uttagningen.
V75-5: Härlig spänst
2 Fidagu U.R. tog en komfortabel spetsseger senast och laddas mot ledningen igen. 7 Platon Face har haft en härlig spänst i benen vid sina senaste segrar och räds inte ett tufft upplägg. Den spurtstarka duon 9 Wingait Erik och 11 Showman Brodde gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Duger gott
Stayerlopp. 8 Whisky Akema har imponerat rejält i två raka segrar och räknas tidigt trots spåret. Untersteiners duo 9 Sobel Conway och 10 Staro Ivy League flyger lågt med klaff. Skrällen 7 Apapmand duger gott i klassen, har bra styrka.
V75-7: Tuff nöt att knäcka
Klasshästen 4 Cruzado Dela Noche har ett formhöjande lopp i kroppen och är en tuff nöta att knäcka. 3 Dante Boko laddas mot ledningen och leder loppet in på upploppet. 1 Tripolini V.P. gjorde ett starkt lopp på Bjerke och har läget. 6 Caid Griff har suttit fast med sparade krafter i två raka starter.

Bästa Drag: 6 Spickleback Face (V75-1)
Prisvärd Skräll 11 Doyoucash In (V75-2)
Prisvärd Skräll: 4 Pajas Face (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

21
november
2017

Två skrällar med hög potential

V75 Solvalla 25 november

Solvalla står värd för lördagens V75-finaler. Jag håller spurtstarka Wingait Erik som omgångens bästa drag, och varnar för två spurtstarka skrällar med hög potential.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vi har bra minne
Omgången inleds med en bronsfinal där klassklättraren och segerstaplaren 10 M.T.Joinville jagar sin sjätte raka seger! Han har krossat allt motstånd på sin väg till finalen och även nu kan vi räkna med ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig. Kapable skrällen 2 Västerbo Exact uppträdde segt och tävlade under pari senast, men vi minns hans upphämtning efter startgalopp på Färjestad, som var femstjärnig! 9 Obi Degato har hittat nya växlar utan skor på hovarna och flyger lågt med lite klaff på bitarna.
V75-2: Jagar fjärde raka
I Diamantstoets final har snackhästen 6 Kash Brodda fått en skräddarsydd uppgift från sitt springspår. Efter några tveksamma insatser har hon skärpt till sig och jagar här fjärde raka. Hon utmanas främst av spurtstarka 10 Erica och starka 12 Bula Bula Am, som båda har formen på topp och nu får nya kuskar i vagnen.
V75-3: Viktig spetsstrid
Spetsälskande 1 Cab Hornline hade tur i spårlottningen och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. Men det är flera som är ute i samma ärende. Det gynnar den spurtstarka duon 7 Generaal Bianco och 9 Rolex Bigi. Formtoppade 11 Valeur trivs extra bra med Sandra Nordemo, de har nio segrar tillsammans. Startsnabbe skrällen 4 M.T.Insider får ett smyglopp i främre träffen, Björn Goop gör debut i sulkyn.
V75-4: En skräll på lut
En mycket jämn final för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 1 Rhesos Face tog en säker spetsseger på Jägersro, men han fick sträcka på sig för att hålla undan för spurtstarka 4 Baja Rosa Akema. 5 Global Takeover var med i en 1.06,5-öppning första halvvarvet på Bjerke, och får med tanke på det godkänt för sin fjärdeplats. Jag gillar spurtstarka draget 7 Wingait Erik, som är på väg att släppa till ordentligt. 9 Uncle Di Poggio är svårbedömd, men har bra inställning till sitt jobb när han visar sig från sin bästa sida.
V75-5: Öppnar upp loppet
I guldfinalen förväntar jag mig en tuff spetsstrid mellan 1 Västerboonthenews, 2 On Track Piraten och 7 Dante Boko. Den kan kosta mer än det smakar och öppnar upp loppet. 5 Zenit Brick spurtade bra bakom Lionel på Bjerke och står på tur för sin första seger i Gulddivisionen. 10 Reckless tog en övertygande seger under sadel i monté senast.
V75-6: Veckans snack
Den senaste veckans snackis 2 Diamanten gör sin första start i Stig H Johanssons regi. Kullettan 3 Cyber Lane förstärkte sina aktier efter sin enkla spetsseger i BC-finalen senast. Spurtstarka duon 8 Love Matters och 11 Makethemark hade ingen tur i spårtombolan.
V75-7: Bättre med körspö
2 Now Or Never Flair imponerade stort när han blåste runt gänget från sista plats under slutrundan senast! 3 Masterglide biter ifrån sig extra bra i ledningen och körs offensivt. 5 Joe Martini ser kanske inte så mycket ut för världen från sidan, men har ett löphuvud av guld. Skrällen 9 Santiago Kyu var lite seg på Bjerke, men tar i bättre med körspö.

Bästa Drag: 7 Wingait Erik (V75-4)
Prisvärd Skräll 2 Västerbo Exact (V75-1)
Prisvärd Skräll: 9 Santiago Kyu (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

14
november
2017

Hög klass när V75 gästar Norge

V75 Bjerke lördag 18 november

V75 avgörs på Bjerke travbana utanför Oslo på lördag. Spännande lopp med hög sportslig klass! Björn Goop och Robert Bergh sitter upp bakom mina två spetsdrag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Hästen att slå?
Ett stayerlopp över tre varv med 15 ekipage utspridda över fyra volter. På startvolten hittar vi 7 Farouk B.R. som visade finfin styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast, hästen att slå i loppet? 5 Perfect King och har gjort tre starter i Daniel Redéns regi och står på tur för en seger. På tre tillägg startar en formstark duo i 14 Victory Kåsgård och 15 Onceforall Face, som inte har någon lätt uppgift på papperet. Av de norska deltagarna ser vi främst upp med grundkapable 10 Double Spin och starke 4 Darco, som är mycket gynnad av den dryga distansen.
V75-2: Svårfångad i spets
Innerspårets 1 Aileron har startat från bakspår de två senaste och sett formstark ut. Nu blir det full laddning när bilen släpper och han är loppets spetsdrag. De är flera som utmanar. Hemmahoppet 6 Dancelli kommer till start med två raka segrar, och jag gillade vad jag såg vid hans överlägsna spurtseger näst senast. Spurtstarka duon 9 Shelby Glide och 10 Great King Wine ställer en fråga över upploppet om tempot varit högt uppskruvat i täten under vägen.
V75-3: Skräll med klaff?
Fjolårets Prix d’Amerique-trea 5 Lionel har fått ett formhöjande lopp i kroppen och fortsätter slipa formen inför stundande äventyr i Frankrike även denna vinter. 1 Super Ariel tog en snygg spurtseger i Sto-SM och räds inte att gå upp mot grabbarna. 2 Zenit Brick spurtade rappt över upploppet och tog sig förbi Lionel i C.L. Müllers Memorial, där även skrällen 12 Caid Griff satt fast med sparade krafter. 4 Pebbe Simoni möter tuffare hästar, men såg fin ut med allt sparat på Solvalla.
V75-4: Håller alltid tiden
1 Global Takeover kommer till start med tre raka segrar, men raden är lite väl smickrande. Kapable USA-importen 7 Muscle Mack kommer tillbaka efter skadeproblem och gör sin första start på 2,5 år! 8 Always On Time blåste runt hela gänget från bricka tolv på Åby, och det här är ingen bluff! Spurtstarka 11 Santiago Kyu står perfekt inne i klassen och flyger lågt.
V75-5: Stjärnorna hägrar
Ytterligare ett sprinterlopp där det blir full fart från start till mål. 1 Nobel Amok är på väg mot stjärnorna och blir svårfångad i jakten på fjärde raka. 10 Donatomite är missgynnad av bakspår, men mycket vass på speed vid klaff. 6 Heartbreaker V.S. har siktats hit – pass upp! 2 Photo Lavec har varit klart uppåt i två starter i ny regi.
V75-6: Få övermän
Världsrekordhållaren 2 Ferrari B.R. har få övermän när han visar sig från sin bästa sida, men han blandar och ger lite. Han måste vara på topp för att ta emot bland flera 3 Love Matters och 10 Muscle Hustle.
V75-7: Spännande fight
Axel Jensens Minneslopp för ston avrundar och här får vi se en intressant match mellan den färske Breeders’ Crown-vinnaren 3 Unrestricted från i söndags, den norske Stoderby-vinnaren 1 Madelen L.T.C., som gillar smygläget, den danske segerstaplaren 5 Bikini, som jagar sjätte raka, och startsnabba tuffingen 8 Bugatti Brick, som nu får Björn Goop i sulkyn för första gången. Spännande fight!

Bästa Drag: 7 Farouk B.R. (V75-1)
Bästa Drag: 1 Aileron (V75-2)
Prisvärd Skräll: 12 Caid Griff (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

07
november
2017

Bakspår stoppar inte mina drag

V75 Eskilstuna lördag 11 november

Det bjuds på en mycket spelvänlig V75-omgång när Eskilstuna dukar upp sin meny på lördag. Very Kronos och Gomez är bästa dragen trots att de startar från bakspår.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Viktig spetsstrid
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, som blir än mer lurigt då det är voltstart. 2 Cab Hornline var toppfin vid sin spetsseger på Åby och har formen i zenit. Men det blir inte lika enkelt att ta hand om takpinnen nu. 1 Linus Boy, 5 Valentino Strix och 6 Springover utkämpade en härlig fight på Örebro där det var hårt i mål. Mycket av loppet kanske avgörs om Springover är först ner till sargen från sitt springspår? Skrällen 12 Super Nice verkar trivas extra bra med Claes Sjöström i sulkyn, tillsammans är de obesegrade efter tre framträdanden.
V75-2: Bakspår ett plus
Ett spännande treåringslopp där det är flera om budet. 2 Harrington tog en komfortabel spetsseger senast och körs offensivt när bilen släpper fältet. 11 Very Kronos tog skalpen på självaste Villiam vid sin seger i uttagningen till Kriteriet näst senast. I finalen satte han inte en fot rätt och galopperade direkt, och bakspår kanske passar bättre för felfri avgång? 6 Neelix är en stor och maffig typ, som lägger mycket mark under sig när han håller sig till rätt gångart.
V75-3: Hästen i gänget
Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen. 5 Spring Erom tog spets i en mycket kvick öppning i en Supersprint på Jägersro 17/10, och kanske kan kuppa sig till front igen? 7 Cruzado Dela Noche är hästen i gänget och har kapacitet att vinna det här loppet flera vägar. 8 I Love Paris är en tuff märr, som inte räds att gå upp mot killarna. 2 Nadal Broline hade inte ork att utmana Readly Express i SM och kanske gillar att det är ett varv kortare nu.
V75-4: Mycket positiv
En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen. 7 Travolta Treb kommer till start med två imponerande spetssegrar i ryggen och blir svårfångad igen, om han är först ner till sargen? 6 Lady Vera var mycket positiv och visade finfin styrka vid sin seger utvändigt ledaren senast. Grundkapable 14 Louie Brodde uppträder stabilare och har visat lite av sitt rätta jag i de senaste starterna.
V75-5: Drag med klaff
Ett jämnt lopp för lägsta klassen. 4 Ready K.K.Hall har varit klart uppåt utan skor på hovarna i två raka spetssegrar och laddas tufft för ledningen. 5 Hållihop pressade sig till spets i en tuff öppning senast och utmanar. 6 Rolex Broline och draget 10 Gomez har båda formhöjande lopp innanför västen och duger med klaff.
V75-6: Svårfångad
5 I’m Just A Sund har imponerat stort i fyra raka segrar i finländsk regi och blir svårfångad i ledningen. 10 Obi Degato tog en kämpaseger i V75 på Färjestad och står kvar i klassen. Skrällen 12 Erik Sting har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett helt års frånvaro från tävlingsovalen.
V75-7: Slipper kulltoppen
11 Titan Brodde har uppträtt som säkerheten själv i tre raka segrar, men går upp i klass nu från ett bakspår. 1 Carmine Am kotrade till seger i tveksam aktion senast och lever mycket på sin inställning. Skrällen 6 Track Angle gick upp mot kulltoppen i en BC-semi senast och kom tillbaka bra efter galopp. 2 Dajmen Am har bra form.

Bästa Drag: 11 Very Kronos (V75-2)
Bästa Drag: 10 Gomez (V75-5)
Prisvärd Skräll: 6 Track Angle (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39