07
oktober
2019

Sju nya Svenska Mästare ska koras

V75 Åby lördag 12 oktober

Det är SM för hela slanten när sju nya Svenska Mästare ska koras på Åby. Ett av landets främsta formstall, Robert Bergh, har det väl förspänt och kan se fram emot en spännande lördag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bättre förberedd
11 Vincent As uppträdde segt och stinglöst när han floppade som favorit i V75 på Färjestad senast och är inte lätt att räkna på. Att han har kapacitet som räcker till seger känner vi till, men hur uppträder han på lördag?
8 Ibra Boko var överraskande stark vid sin skrällseger i V75 samma dag och blir extra intressant med Örjan Kihlström i sulkyn.
Skrällen 3 Dollar Hornline ska göra sin andra start i Robert Berghs regi. I debuten galopperade han i ledningen varvet kvar. Han är bättre förberedd inför dagens start och ska passas.
V75-2: Amatör-SM
Ett spelvänligt amatörlopp där det är flera om budet. Formtoppade Mats Holmstedt har vunnit sina tre senaste uppsittningar och har troligen siktet inställt på att kopiera sin spetsseger från Solvalla senast med 1 U.B.Cool.
2 Andre Agassi öppnar också kvickt, och positionen rygg på ledaren är alltid spännande när det finns tillgång till ”open stretch”.
12 Capture var uppåt vid sin spurtseger senast och kan skrälla med klaff.
V75-3: Monté-SM
Det är hög klass på årets Monté-SM, som inte är så lätt att bena ut.
2 Polycrates Face har imponerat stort i tre raka segrar under sadel och är ett givet streck på kupongen.
Längst ut på vingen hittar vi duon 9 Ladyofthelake och frontrunnern 10 Star Advisor Joli, som utmanar.
4 Order To Fly är titelförsvarare från i fjol och har siktats hit en tid.
V75-4: Ungdoms-SM
Stekhete Magnus A Djuse tog karriärens första V75-dubbel på Skellefteå i lördags och gjorde mig inte besviken. Nu sitter han upp bakom 10 Eclipse Am och kanske tar hem sitt första SM-tecken av bara farten.
Hans bror Mats E Djuse vill nog ha ett finger med i spelet då han sitter upp bakom kapable 6 Mellby Granat.
Stall Robert Bergh selar även ut 4 J.H.Respons, som kommer med en V75-seger i bagaget i sin nya regi.
V75-5: Sto-SM
Dagens tävlingar krockar olyckligt med Europaderbyt på Vermo, där Björn Goop är upptagen med att köra Face Time Bourbon. 10 Mellby Free har dock fått en värdig ersättare i Örjan Kihlström, och trots ett bakspår är ekipaget favorit att ta hem segern.
Högkapable 9 Cash Crowe tillhör den yppersta eliten när hon står på fyra friska ben. Senast galopperade hon upprepat, vi får se om hon visar sig från sin bästa sida nu?
7 Dear Friend öppnar kvickt, utmanar om segern med klaff.
V75-6: Lärlings-SM
Här har Robert Bergh en trio till start, där 2 Caligula drog vinstlotten och blir svårfångad om han når ledningen.
”Lill-Jämten” sitter nu upp bakom formstarka 4 Dexter Brick, som har fyra raka segrar.
1 Findus M. kopplade segergreppet på ledande 5 Il Diablo i V86 på Bergsåker senast, trots ett tufft lopp utvändigt hela vägen.
V75-7: Drog Svarte Petter
2 Sorbet och 3 Nadal Broline var närmast sörjande bakom 9 Global Trustworthy i V75 på Solvalla senast, och duon är ute efter revansch.
Två av de tuffaste utmanarna 11 Milliondollarrhyme och 12 Rajesh Face drog Svarte Petter i spårtombolan och behöver tempo.

Bästa Drag 1: 10 Eclipse Am (V75-4)
Bästa Drag 2: 4 Order To Fly (V75-3)
Prisvärd Skräll: 3 Dollar Hornline (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39