01
mars
2012

Skrällidén: Hamtaro!

Axevalla lördag 3 mars

Jackpot på Axevalla kittlar alltid lite extra då det långa upploppet innebär att "alla" hästar får chansen. Att omgången dessutom ser svår ut gör inte det hela mindre intressant. Min roligaste idé är Hamtaro.

V75-1: Kul Spik

9 I Saw You är i mina ögon ett kul spikförslag då han gynnas av det förmodade tuffa tempot. Att han återkommer efter vila är en fördel då han brukar gå bra efter vila. Främsta motbudet är 3 Rano om han får bestämma i spets. Tror han kommer att vara förbättrad gentemot senast. Även 2 Montgomery Hill räknas då han alltid går in i mål. 7 Capello Bob var lite blek senast men får han rätt lopp har han en vass speed. Luringen 5 Wiss Pen som gillar att smyga.

V75-2: Bästa spiken

Är 11 Hurricane Blue som näst senast vinner han lätt men är han som senast får han svårt. Jag får kolla med stallet om varför han var blek senast. Jag måste dock tro att han är på topp då man väljer att starta på V75 igen. Omgångens bästa spik. Skulle han svika står segerstriden mellan 3 Gigant Sånna, 6 La Zona Broline och 10 M.T. Glorious.

V75-3: Svårt nå spets

Min första häst i detta öppna stolopp är 6 Turbos Cherie som var grymt bra från spets senast. Tror dock det blir svårt för henne att komma till spets denna gång så jag streckar på. 2 O.U.Glide är en tuff märr som har fått ett bra spår. Även 1 S.H.T.´s Playmate duger om hon hittar ut från innerspåret. 10 Jacky Glide och 12 Operett Ribb får hoppas på stenhårt tempo för att kunna vara med och slåss om segern.

V75-4: Inte nog med...

Svårt även här. Inte nog med att det är ston som tävlar över lång distans, de skall dessutom köras av lärlingar. Här streckar jag rejält. Förstahästen är 1 Braås Palema som tävlar på hemmaplan och från främsta spåret. Även 3 Tofu och 12 Password har bra fart i benen. Luringen är 9 Lindsey Trot som trivs ypperligt på lång distans.

V75-5: Kapabel skräll

6 Fantoccini var vass i somras men har haft infektioner under hösten och vintern. Är han tillbaka i form vinner han men det är inget jag vågar lita på. Jag garderar i första hand med 2 Harpos Hitsville som har fått ett perfekt läge. Även 4 Super Ferrari och 5 B.B.S.Mandarino skall med på lappen. Min skräll är 12 Hamtaro som kan massor i grunden och som gynnas av det långa upploppet.

V75-6: Mafioso styr

6 Art on Line blir säkert favorit och visst kan han vinna men min förstahäst är 9 Mafioso som ser allt bättre ut. Blir det tufft tempo blir han svår att stå emot. Andra tidiga streck är 10 Mad Image och 12 Ekets Patrik. Flemming Jensens 4 Vermo är det mycket snack om men jag vill se honom prestera innan jag köper honom.

V75-7: Dags för Goofy

Roligt att det avslutande loppet i en jackpot-omgång är vidöppet. Det öppnar upp för miljonutdelning. Mitt drag är 3 Goofy Bermon som avslutade sylvasst senast. Även 13 Ottens Vigo och 14 Juggle Face är tidiga. Mitt råd är att spara många streck då det mycket väl kan skrälla.

Spiken: 11 Hurricane Blue (V75-2)

Chansen: 9 I Saw You (V75-1)

Skrällen: 12 Hamtaro (V75-5)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39