22
augusti
2017

Skrällchans för Elita och Torbjörn

V75 Bergsåker lördag 26 augusti

Propulsion satte svenskt rekord senast och lär ta hand om Sundsvall Open Trot av bara farten. Mer spelvärd känns Elita Memphis och Torbjörn Jansson i V75-5.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Zaz-revansch?

5 It´s Showtime Zaz överraskade med att galoppera senast, i ett tuffare Klass II-lopp än detta. Över den långa distansen kan Jorma smyga igång den rejäle Nurmos-hästen och håller han sig på benen den här gången ligger en snar revansch inom räckhåll. 10 Perfect King är också tidig, trots att regidebuten inte gav mersmak. Troligen är den kapable femåringen bättre med loppet i sig. Outsidern är 8 Quantum Estelle, som ser allt bättre ut och har bra styrka i kroppen.

V75-2: Rygga stall i form

Umeamatören Ingemar Hultqvist har rejäl snurr på grejorna och när hans 1 Magnifik Brodde startar med de bästa förutsättningarna är det läge att ta rygg. Det är inte säkert att kusken kan eller vill svara när 4 Officer C.D. kommer dundrande, men ett bra lopp är det nästan garanti på. Skulle farten bli hög måste 12 Zigge Silvio tas på allvar. Han är ärlig och går alltid hela vägen in i mål.

V75-3: Prins blir kung

9 Månprinsen A.M. kom inte till senast, men över passande lång distans bör ekipaget inte hamna på efterkälken alltför mycket från sitt bakspår. Får inte 7 Odin Tabac bestämma alltför mycket i ledningen blir "Prinsen" svår att hålla emot över Bergsåkers långa upplopp. Femårige 5 Pydin ska också tas på allvar, då han är på väg att etablera sig i sverigeeliten. Form och kunnande finns absolut för att rubba de två stora.

V75-4: Erica runt om

6 Erica trivs bäst när hon får dra på i eget tempo i ledningen och nu har hon fått perfekta förutsättningar för det. Oskar är säker i sulkyn och bör förvalta sitt pund på bästa sätt. 7 Gunell Palema är inte lika snabb ut och kan hamna på vingel. Skulle Kevin hitta ner blir hon farlig, liksom 15 In Toto Sund - om "Frallan" kommer till från sitt tillägg.

V75-5: Öppet värre

Ganska skral klass på Klass I-försöket och en skräll ligger i luften. Visst är Nurmos-duon bäst i grunden, men de känns i dagsläget som ganska osäkra kort. Klart intressant är formstarka 5 Elita Memphis, som får Torbjörn som följeslagare för första gången. Att form ofta slår klass är inte precis någon nyhet. Även "Långben" ska ha en rimlig chans att segerstrida med 9 Castle Rose, som kom på vingel senast.

V75-6: Han är för bra

8 Propulsion känns mer eller mindre ostoppbar för dagen och inte ens det usla spåret lär hindra honom från att plocka hem den miljon som en vinst i Sundsvall Open Trot är värd. 6 Anna Mix har sett allt bättre ut och kan komma på tal om något oväntat händer Redéns guldklimp. Även bakspårens 9 Nadal Broline och 10 Ringostarr Treb slutar långt framme.

V75-7: Tuff norrman

4 U.S.Male E.P. var spelad till fem gånger pengarna i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen, men gjorde bort sig med galopp. Efter det har han gått starkt i hemlandet och han måste bli svår att stoppa. 2 Linus Boy slutade trea från ledningen i nämnda storlopp och är också tidig Vid tuff körning räknas duon 11 Sugar Daddy och 12 Mellby Duke tidigt.

Bästa Drag 1: 5 Elita Memphis (V75-5)
Bästa Drag 2: 6 Erica (V75-4)
Prisvärd Skräll: 12 Zigge Silvio (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39