06
februari
2018

Skrällen flyger lågt i epilogen

V75 Solvalla lördag 10 februari

En spännande duell stundar i guldfinalen när Solvalla står som värd för V75-jackpoten. De bästa dragen hittas i ett stayer- och stolopp. Skrällen flyger lågt i epilogen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Kort i rockärmen?
En spelvänlig final för den näst högsta klassen inleder jackpotomgången. Peter Untersteiner strör lovord över 7 Justice Ås, som han tror är en blivande elithäst vad det lider. Justice är kvick bakom bilen, men kanske är allra vassast när han får sätta in attacken bakifrån, och vi får se hur taktiken blir? 9 Slide So Easy avslutade rykande vid sin andraplats bakom Justice Ås i försöket, och det blir spännande att se vad ”Isemannen” har för kort i rockärmen? 5 Jairo tog en imponerande seger utvändigt ledande 3 Augustus F. i Kalmar och utmanar favoritduon.
V75-2: Vann åkandes
Ett spännande stayerlopp över tre varv med 15 hästar utspridda på tre volter, som jag gärna ser oftare på lördagarna. 14 Ready Ribb radar upp bra lopp över tre varv och slutar i segerstriden igen, trots att han står lite tuffare placerad den här gången. 8 Platon Face har bara en växel och körs offensivt så fort tillfälle ges. Kapable 7 Dizzy River har två formhöjande lopp i kroppen och vann åkandes senast. Den finska gästen 4 Aisha Simoni är en stentuff dam, och vi glömmer inte hennes spetsseger över aktuell distans i V75 i fjol.
V75-3: Spännande duell
I den högsta klassen väntar en tuff duell mellan 1 Zenit Brick och 2 Västerboonthenews. Zenit Brick blir över från start och får troligen göra jobbet utvändigt under slutrundan, men styrkan är det inget fel på. Västerboonthenews följer bilen i starten och är först ner till sargen, och i nuvarande skick krävs det en grym insats för att han ska kapitulera över upploppet. Hans R Strömberg sitter åter upp bakom dalarnas stolthet 8 On Track Piraten, men läget drar ner förhoppningarna.
V75-4: Matchar kulltopp
4 Weekend Fun har imponerat stort och är helt klart någoning utöver det vanliga. Han har visat upp ett brett register och kan vinna den lägsta klassen flera vägar. 7 Global Unlimited är en annan fyraåring, som jag tror har kapacitet att matcha kulltoppen under året. 6 Divine är en speedig madame, som har formen helt på topp.
V75-5: Bäst trots spåret?
1 Olle Rols kommer till start med tre raka V75-segrar och får bära favoritkepsen. Det är dock lite svårbedömt om han kan försvara sitt innerspår? Motstånd saknas inte och loppets bästa häst 12 Erik Sting kan visa sig vara lösningen, trots sämsta utgångsläget.
V75-6: Svårfångad
Ett streckkrävande stolopp där en skräll ligger på lut. 13 Indoor Voices är härdad mot grabbarna i högsta klassen, vilket kan visa sig avgörande när det står och väger över upploppet. 1 Barbara L.Hanover är uppåt med lopp i kroppen, och kan bli svårfångad i spets.
V75-7 Skräller med klaff?
4 Qahar Q.C. uppträder numera som säkerheten själv och kommer till start med fem raka segrar! 8 National Prince öppnar kvickt och laddas tufft trots ett spår längst ut på vingen. 10 Västerbo Exact är mycket vass när han visar sig från sin bästa sida och får nu Kevin Oscarsson i vagnen. Skrällen 11 Niky Flax kan avsluta mycket vasst över ett upplopp och flyger lågt till slut med lite klaff på bitarna under vägen.

Bästa Drag: 7 Dizzy River (V75-2)
Bästa Drag: 1 Barbara L.Hanover (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Niky Flax (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39