23
april
2018

Spårlotten avgör Olympiatravet?

V75 Åby lördag 28 april

Efter fyra deltävlingar är vi framme vid Olympiatravets final, där Åby står som värd för en spännande V75-omgång. Men gäster från Holland, Italien, Danmark och Norge gör det krångligare för spelarna. Kalmartränaren Fredrik Persson selar ut två bra drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Olympastayern
Olympiastayern över dryga tre varv inleder. Björn Goop har en trio till start där han väljer att köra 11 Heartbreaker V.S. från dubbla tillägg. Var mycket tapper utvändigt Generaal Bianco senast. Örjan Kihlström sitter upp bakom 1 Wir Ideal, som laddas för ledningen. På tre tillägg hittar vi unghäststjärnan 14 Mister J.P., som efter stora skadeproblem och lång frånvaro tagit sig samman och fått ett par starter innanför västen. Skrällen 6 Leonardo Vici har styrkan som signum. Med två lopp i kroppen och med Jorma Kontio i vagnen kan det bära långt.
V75-2: Svårt för spelarna
Spännande lopp för lägsta klassen. 3 Farmer Jack såg fin ut i årsdebuten och laddas mot ledningen. Från bakspår startar 9 Com Milton och 10 Tyson Dimanche, som båda har visat bra inställning till sitt jobb och segerstrider med lite klaff. Den holländska gästen 11 Gina Schermer har tagit sju segrar på tolv starter, men är oprövad på svensk mark. Detta plus utan starter i lopparkivet gör det inte lätt för de seriösa spelarna, som vill ha en hint om vad de ska lägga sina pengar på.
V75-3: Näbbar och klor
Ett rivigt springerlopp för näst högsta klassen där det krävs en låg 1.10-tid för att kvittera ut segerchecken. 1 Master Crowe får många anhängare och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. 5 Coktail Fortuna, 7 Trinity Lux och 8 Globalsatisfaction är en formstark trio, som laddas tufft när bilen släpper fältet.
V75-4: Här snålar vi inte
Ett svårbedömt sprinterlopp med gäster från Holland, Danmark och Norge. Segerstaplaren 7 Bandit Brick kommer från en komfortabel spetsseger i V75 på Jägersro, och jagar 25:e seger i 27:e starten! Men det bjuds på tufft motstånd och här snålar vi inte på strecken.
V75-5: Nyttig piprensare
12 Double Exposure tog senast enkelt skalpen på snackhästen 1 Southwind Feji, som jagade sin tionde raka seger. Men det är andra förutsättningar nu, med både utgångsläge och utrustning. Fjolårets vinnare av Stochampionatet 5 Ultra Bright galopperade i segerstriden i årsdebuten, men fick ändå en nyttig piprensare.
V75-6: Laddas tufft
Tuffingen 8 Sobel Conway är uppåt med två lopp i kroppen och laddas tufft från spåret längst ut på vingen. Den norska gästen 3 Dancelli är kvick bakom bilen och kan skrälla med klaff.
V75-7: Vann spårlotten
I Olympiatravets final vann 1 Day Or Night In spårlotten och blir inte lätt att plocka ner från ledningen. 6 Cruzado dela Noche fick inte ur bomullen ur öronen i lördags när han fick ge sig mot 10 Beau Mec. Titelförsvararen från i fjol 5 Lionel avslutade rykande till delad seger i genrepet, där klockan stannade på 1.08 sista 700! Skrällen 4 Ringostarr Treb kan allt de dagar han visar sig från sin bästa sida.

Bästa Drag: 3 Farmer Jack (V75-2)
Bästa Drag: 5 Ultra Bright (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Dancelli (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39