03
oktober
2017

Spetsskräll i Steggbest Minne

V75 Skellefteå 7 oktober

Skellefteå är värd för lördagens V75-jackpot. Örjan Kihlström och lovande lärlingen Oskar J Andersson kör mina två drag. Lome Brage skräller i Steggbest Minne för kallblod?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Eva hästen att slå
Ett stolopp med 15 hästar inleder där formtoppade 8 Eva I.H. har en bra uppgift på papperet. Hon får tapperhetsmedalj för sin andraplats och seger utvändigt utan rygg de två senaste starterna och är helt klart hästen att slå i loppet. Grundkapable 15 Olympia Gold har visat uppåtform i två raka segrar och har en tung spurt sista halvvarvet. Skrällen 12 Greece Boko spurtade klart positivt senast och kan överraska om hon får de rätta ryggarna. 4 Lollipop Girl blev fråntagen segern näst senast, men tog snabb revansch - kan leda länge.
V75-2: Slipper kulltoppen
Ett spelvänligt lopp för lägsta klassen där en skräll kan ligga på lut. 6 Assault var mycket bra när han rundade hela gänget från tredje utvändigt och gick undan till en överlägsen seger näst senast. Senast mötte han kulltoppen i en uttagning till Kriteriet och kunde inte ta in så mycket mark på Very Kronos och Villiam till slut. 7 Bear Briar visade bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast och är en tuff utmanare. 9 Minnestads El Paso står perekt inne i klassen på pengarna. Det här är ett färgstarkt ekipage som rattas av amatören Rebecca Dahlén.
V75-3: Förbättrad skräll
I Steggbest Minne för kallblod får vi se den färske SM-vinnaren 2 Månprinsen A.M. jaga årets femte seger från ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Startkatapulten 5 Lome Brage floppade i sin första start för Öystein Tjomsland, men hästen behövde nog det loppet i kroppen, och vi kan förvänta oss en förbättrad insats nu. 14-årige 9 Odin Tabac kördes lite överraskande till ledningen i samma lopp och tog en knapp kämparseger. Oskar J Andersson upp i sulkyn igen.
V75-4: Laddas mot spets
Ett stayerlopp över tre varv där 15 Global Money står med dubbla tillägg i starten. Han blev fast med sparade krafter i comebacken, och har ett nyttigt lopp i kroppen efter nio månaders tävlingsuppehåll. De två finsktränade gästerna 10 Stricker och 11 William Birdland har båda formen på topp och duger. 3 Flash Hammering tog en komfortabel spetsseger näst senast och laddas mot ledningen igen. Drag!
V75-5: Hur bra var han?
Frontrunnern 2 Angle Of Attack går visserligen upp i klass, men är effektiv i sin önskeposition. 6 T.Rex D.K. har imponerat vid sina segrar i Finland, men var struken till en tilltänkt start i V75 på Färjestad 23/9. Hur bra var 7 Linus Boy efter sin galopp i bronsfinalen senast!?
V75-6: Vann åkandes
2 Selmer I.H. är en tuff 3-åring med formen helt på topp. Det har även starke 3 Jaques Noir, som kommer från ett formstall. 7 Gianluca Boko vann åkandes senast och gillar förutsättningarna.
V75-7: Leder i det längsta
Ett spännande sprinterlopp avrundar där 1 Klöver All Over enkelt försvarar sitt innerspår och leder loppet när man svänger in på upploppet. 8 Voulez Vous är härdad i rikstoton och har siktats hit en tid – pass upp. 2 Malkin har ett formhöjande lopp i kroppen och räds inte motståndet.

Bästa Drag: 6 Assault (V75-2)
Bästa Drag: 3 Flash Hammering (V75-4)
Prisvärd Skräll: 5 Lome Brage (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39