26
mars
2018

Spring Race med MegaJackpot

V75 Romme söndag 1 april

Årets ”Spring Race” avrundas med en MegaJackpot, när Romme är värd för V75 på Påskdagen. Ett säkert vårtecken är när deltävling 1 till Olympiatravet står på menyn. Vinner mina två drag den här veckan också?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Emalj på en tand
Dubbelcupen Final för kallblod inleder. 6 Månprinsen A.M. blir som vanligt ett flitigt anlitat singelstreck av spelarkollektivet, men innerspår på dubbla tillägg är lite lurigt. Senaste segern togs med emaljen på en tand när han fångade in ledande 9 Smedheim Solan precis på mållinjen. I samma lopp avslutade skrällen 10 Art Kjarvald rykande sista halvarvet i tredjespår, som trea i mål, och jag gillade vad jag såg. 4 Eldvin tog skalpen på självaste Lannem Silje senast!
V75-2: Inte slutsålt i mål
Ett stayerlopp för lägsta klassen. 7 My Dream Art tog en säker spurtseger efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka 250 kvar senast. Det såg inte ut att vara helt slutsålt i mål. 1 Luksom reparerade en galopp på bästa vis i samma lopp, som nu kommer till start med en komfortabel spetsseger i bagaget. Hemmatränaren Hans R Strömberg selar ut 5 Rim Perfect, som har visat finfin styrka i två raka segrar. 3 Entertainment Ås är även det en tuff märr, som nu har ett par formhöjande lopp innanför västen.
V75-3: Säkert vårtecken
Ett säkert vårtecken är när deltävling 1 till Olympitravet står på menyn. Vinterns häst i högsta klassen 5 Zenit Brick fick lite överraskande sträcka vapen för1 On Track Piraten i V75 senast. Nu har dalarnas stolthet spetsläge från sitt innerspår bakom bilen när han tar emot favoriten med varma servetter. 3 Digital Ink tog även han skalpen på favoriten från ledningen i V75 näst senast, och har nu ett formhöjande lopp i kroppen. Skrällen 9 Cruzado Dela Noche gör en spännande årsdebut.
V75-4: En skräll på lut
Ett stolopp med 15 hästar. Från innerspår på tillägg hittar vi 11 Well Done La Marc, som har hittat en mycket passande proposition. Det ligger en skräll på lut bakom och här ska vi nog inte snåla på strecken. 6 Calissa Rich galopperade i segerstriden senast och är en av dem som kan skrälla.
V75-5: Rivigt sprinterlopp
Ett rivigt sprinterlopp där det blir full fart från start till mål! 5 Globalsatisfaction kommer från en komfortabel V75-seger och är uppåt i form. 3 Furious Francis och 9 King City är uppåt med lopp i kroppen och kan duga med klaff. Frontrunnern 6 Michelangelo Ås återkommer efter en längre sejour i Frankrike och gillar förutsättningarna.
V75-6: Något att bita i
10 Sir Q.C. kommer från en säker spetsseger i V75 på Eskilstuna och får spelarnas förtroende igen. 6 Aramis Amok tog en mycket övertygande seger utvändigt ledaren senast och blir något att bita i för favoriten.
V75-7: Vinterkängorna
Ett spelvänligt stayerlopp avrundar årets ”Spring Race”. 2 Knifetown Winner byter ut vinterkängorna till racerbalans och blir svår att få tag på från ledningen. 1 Pampalo tog en snygg spurtseger på Valla, och kan ”få” loppet i rygg på ledaren? 7 Valley Brodde segrade i årsdebuten och är ännu bättre till denna start. 9 Handsome Brad gillar smygläget och flyger lågt till slut.

Bästa Drag: 6 Aramis Amok (V75-6)
Bästa Drag: 7 Valley Brodde (V75-7)
Prisvärd Skräll: 9 Cruzado Dela Noche (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39