26
november
2018

Stall Svante Båth jagar tredje raka

V75 Jägersro lördag 1 december

Det är första advent kommande helg när Jägersro står värd för V75-omgången. Vilket också innebär att det är skotvång på hästarnas hovar i tre månader framöver. Mycket pengar står på spel i Svensk Uppfödningslöpning, där Svante Båth har huvudrollen. Olle Rols är på gång igen och kan skrälla.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Missvisande rad
2 That’s Art skyggade för en vattenpöl och galopperade bort segern mitt på upploppet senast, är klart bättre än vad resultatraden ger sken av. 5 Donatello Garbo är en spurtstark dansk gäst, som blir intressant med Thomas Uhrberg i sulkyn. På tilläggsvolten hittar vi en trio fyraåringar, som flyger lågt till slut.
V75-2: Lovande i ny regi
6 Dream Of Nature har hittat ytterligare växlar utan skor på hovarna och kommer till start med tre raka spetssegrar. 2 Master Hill tog en snygg spurtseger på Solvalla i sin första start i Timo Nurmos regi, det lovade mer. 4 Aquamarin är en trevlig treåring under utveckling, kan duga.
V75-3: Är läget en fälla?
Ett voltstartslopp över lång distans, där formstarke 1 Illuminati kommer till start med två imponerande segrar i bagaget. Men han är inte helt stabil, och läget kan vara en fälla? 9 Rajah Silvio hade mycket bra spring i benen vid sin V75-seger på Eskilstuna, men det bjuds på tuffare motstånd nu. 8 Harrington har styrkan som signum och trivs med förutsättningarna, och kan vara en skräll att se upp med.
V75-4: Jagar tredje raka
Tvååringarnas blå band, Svensk Uppfödningslöpning, med hela 1,4 miljoner till vinnaren, då samtliga är premiechansade. Svante Båth har vunnit de två senaste upplagorna och har en kvartett till start. 2 Global Adventure är obesegrad efter fem starter, men det gick som på nålar sista biten in mot mål senast. 3 Bythebook noterade raska 1.12,7/1640a vid sin seger i uttagningen och blir tuff att slå. Det är flera med chans bakom – spännande lopp!
V75-5: Ingen bluff
Frontrunnern 3 Lexington Hall får godkänt för sin femteplats bakom Heart Of Steel i lördags och det är full laddning mot täten som gäller. Hemmahoppet 5 Partizan Face var överraskande stark utvändigt ledaren på Solvalla senast. 7 Gustafson har visat att han inte är någon bluff.
V75-6: Olle skräller?
6 Västerbo Exact tog emot Ferrari B.R. med varma servetter på Bjerke, men blev snuvad på segern i de sista stegen. Formtoppade 3 Sobel Conway har spår invändigt, där siktet nog är inställt mot ledningen. Den forne segerstaplaren i V75, 10 Olle Rols, har ingen seger i raden, men han har ett formhöjande lopp innaför västen och är intressant som skrällbud.
V75-7: Titelförsvarare
1 Star Advisor Joli tog skalpen på 6 Västerboonthenews från ledningen näst senast, och blir svår att lugga på ledningen från innersniffen bakom startbilen. Titelförsvararen i ”Meadow Prophets Minne” 10 Dante Boko har nog haft siktet inställt hit, men stall Kolgjini har dragits med infektioner under en längre tid på träningsanläggningen Vomb – men det måste väl släppa någon gång?

Bästa Drag: 2 That’s Art (V75-1)
Bästa Drag: 2 Master Hill (V75-2)
Prisvärd Skräll: 10 Olle Rols (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39