12
juni
2017

Stortränarna blir en maktfaktor

V75 Boden lördag 17 juni

Bodens travbana arrangerar sitt årliga midnattstrav, som avrundas med Norbottens Stora Pris. De två stortränarna Robert Bergh och Daniel Redén har tillsamans elva hästar till start och blir en maktfaktor.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bergh bjuder upp

2 Whitehouse Express har två fomhöjande lopp i kroppen. Senast fick han överta taktpinnen utan strid vid varvningen och gick undan till en komfortabel seger över upploppet. En svårslagen storfavorit, men han galopperade från spår ett bakom bilen på Vermo i årsdebuten och är inte helt stabil om han hetsar upp sig. 5 Officer C.D. fick inte chansen i lördags och har hållit bra form under längre tid. Han är kvick bakom bilen och Robert Bergh bjuder upp till dans.

V75-2: Bländande Geisha

Ett stolopp där tuffa 15 Geisha Sund står med dubbla tillägg i starten. Senast var hon med i ett högklassigt damlopp och drog till spets på överraskande kvicka ben när bilen släppte. Segern skrevs till mycket enkel och hon såg bländande ut med sparade krafter i mål. 6 Julia Sånna galopperade under anfall från kön senast, och kanske blir svårfångad om hon är först ner till sargen från sitt springspår. 7 Lacquer And Lace är en fin typ, som är uppåt med ett par lopp i kroppen.

V75-3: Flitigt singelstreck

Ett stayerlopp för lägsta klassen där 4 Gianluca Boko kommer till start med tre raka segrar och blir ett flitigt anlitat singelstreck. Senaste segern togs från ledningen och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg igen. 9 Jaques Noir visade bra moral och insttällning till sitt jobb när han kontrade till seger från ledningen i V75. 11 Cameron Dream har styrkan som vapen, men hämmas av bakspåret.

V75-4: Blåser runt gänget

Ett kallblodslopp där 2 Art Nökkve kommer till start med tre raka segrar. Senast tog han en enkel V75-seger efter tidig ledning. Helt klart är formen på topp, men det bjuds tuffare motstånd nu och han behöver höja sig ett snäpp till om segerraden ska vara intakt. 10 Tangen Haap kapade sitt rekord med flera sekunder när han slutade femma i Elitkampen mot världseliten på Valla. Han går ner i klass nu och känslan säger att han blåser runt hela gänget när han får anfallsorder.

V75-5: Prisvärt skrällbud

Kapable 7 Louie Brodde tog en enkel seger utvändigt ledaren senast och har ännu fler växlar sparade i turbon.10 Angle of Attack har formen på topp och flyger lågt till slut. 2 Copimade kan bättre än visat och är ett prisvärt skrällbud.

V75-6: Står på tur

2 Holdyourhorses var klart uppåt utan skor på hovarna senast och är kvick bakom bilen. 5 Västerbo Grosbois fick inte chansen senast och står på tur. 10 Ponce de Leon står perfekt inne, överraskar med klaff?

V75-7: Sitter på leken

"Norrbottens Stora Pris" med en miljon kr till segraren. Stall Daniel Redén sitter på leken när han selar ut sin duo 2 Propulsion och 3 In Vain Sund, som också har fått de bästa utgångslägena. 7 Mosaique Face såg ut att ha mycket sparat när han snöpligt rullade över i galopp 400 kvar utvändigt om vinnande Västerbo Highflyer i lördags. 6 Nadal Broline och 9 Anna Mix är två starka spurtare som kommer in i matchen till slut om tempot varit högt uppskruvat. Vad har Robban för taktik med 1 Kadett C.D. från innern?

 

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag 1: 10 Tangen Haap (V75-4)
Bästa Drag 2: 5 Västerbo Grosbois (V75-6)
Prisvärd Skräll: 2 Copimade (V75-5)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39