25
april
2017

Tarzan kanske ska vara orolig?

V75 Åby lördag 29 april

1,5 miljoner kr väntar vinnaren i Olympiatravet på Åby på lördag. Nuncios kungakrona hamnade lite på sniskan i genrepet, men Tarzan är inte orolig. Men det kanske han ska vara efter Nadal Brolines rykande upplopp på Romme!?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Växer i ledningen

Stall Peter Untersteiner har haft tur i spårlotten för sin duo 1 Hades Håleryd och 5 Starzinner, där den senare kommer till start med fyra raka spetssegrar! Det blir givetvis ett offensivt upplägg igen, men emellan finns explosiva draget 3 Barkevious Mingo, som växer minst en klass i ledningen. Senast galopperade han efter 200 i en mycket kvick start när spetsstriden såg ut att vara avgjord. Kapable 9 Aron Palema har fått några formhöjande lopp innanför västen och gynnas av det tuffa tempot.

V75-2: Danmark vs. Norge

Den lägsta klassen håller mycket hög kvalitet och här vimlar det av bud. Den norska gästen 6 Fabian B.R. är ännu obesegrad efter fem framträdanden och verkar vara något utöver det vanliga. Han är kvick bakom bilen. Den danska gästen 2 Trevi Dilli är också en finfin typ, som såg stark ut vid sin seger i årsdebuten. Kvicke 3 Farmer Jack har hittat extra växlar i ny regi och varit fin i två raka segrar.

V75-3: Svårfångat drag

Olympiastayern över tre varv. Klasskättraren 3 Trot Kronos var minst sagt tapper vid sin andraplats i V75-finalen näst senast. På Långfredagen mötte han kulltoppen i ett rubriklopp, men fick inte aktionen att stämma på den blöta banan. Svårfångat drag vid normal insats. Starke 7 M.T.King Of Cash älskar förutsättningarna och tog en imponerande seger den tunga vägen senast. Årsdebuterande 13 Heartbreaker V.S. och 10 Bravo Navarone står med dubbla tillägg, vilket känns tufft.

V75-4: Vem har valt rätt?

Formstarke stall Veijo Heiskanen hade nog vissa bryderier när han valde mellan 5 R.K.King och 7 Trecciadoro Rex, som båda aspirerar på segern. 2 Run Ceasar Run har varit klart uppåt på barfotabalans i två raka. Robert Bergh har siktat hit med 6 Sambuca Knight, men se också upp med stallkamraten och skrällen 11 Making Love, som får Takter i sulkyn.

V75-5: Tuff match väntar

Lovely Godivas Minne är ett högklassigt stolopp för femåringar där det väntar en tuff match mellan de två världsartisterna 3 Wild Honey och 9 Treasure Kronos, där den senare har härdats mot världseliten i den franska lejonkulan över vintern, och deltagit i både Prix d'Amerique och nu senast i Criterium de Vitesse.

V75-6: Goda råd dyra

Ett rivigt sprinterlopp för näst högsta klassen där goda råd är dyra. Kapable 2 Slide So Easy löste årsdebuten på snyggt vis. Mycket tuff laddning och tempo gynnar 9 Breidabliks Nubbe.

V75-7: Nuncio vs. Nadal

Äntligen dag för Olympiatravets final där vi få se om 6 Nuncio kan återta kungatronen, efter sin andraplats i lite tveksam aktion senast. "Tarzan" var hur som helst mycker nöjd efter söndagens finslipande jobb på rundbanan. Ulf Olsson har aldrig åkt ett upplopp snabbare än vid segern med 5 Nadal Broline senast, och jag förstår honom då han hade en "mil" fram till täten 500 kvar, som klockades till raska 1.08. Den franske gästen 4 Voltigeur de Myrt var finare än på länge i genrepet, och är loppets "dark horse".

Bästa Drag 1: 3 Barkevious Mingo (V75-1)
Bästa Drag 2: 3 Trot Kronos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 11 Making Love (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39