28
maj
2018

Tiger och Frankie med tätkänning

V75 Mantorp lördag 2 juni

Två av mina rubrikhästar segrade på Solvalla i lördags, vilket gjorde helgen mycket lönsam. Mantorp tar över stafettpinnen där en jackpot sätter extra krydda på V75-anrättningen. Tiger Marke och Frankie Brodde är drag med tätkänning.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bästa hästarna
Jackpotomgången inleds med ett fyraåringslopp för ston. De två bästa hästarna 8 Electrical och 10 Vanquish Kronos kvalade båda in till Drottningens Pokal, där den förstnämnda gjorde bort sig med startgalopp. Vanquish får godkänt för sin tredjeplats, även om hon inte kunde hänga på Dibaba över upploppet. På startvolten hittar vi bland annat 4 Mrs Lindy, som visade form med lite sparade krafter vid sin tredjeplats på Charlottenlund senast.
V75-2: Ett hemmahopp
Ett spelvänligt lopp för näst lägsta klassen. 10 Dom Perignon har radat upp bra prestationer i V75 på slutet och står verkligen på tur för en seger. Senast spurtade han vasst upploppet ner och fick sånär tag i ledaren vid målsnöret. Hemmahoppet 3 Tiger Marke imponerade så smått i två raka spetssegrar utan skor på hovarna och blir inte lätt att få tag på över den korta distansen. 4 Largo och 7 Gianluca Boko har båda formen intakt och duger med lite klaff på bitarna.
V75-3: Fransk stenkross
Ett stayerlopp för högsta klassen där vi kan se fram emot en spännande match mellan dalarnas stolthet 4 On Track Piraten och den franska stenkrossen 7 Anna Mix. Båda har visat upp ett brett register och vi får se hur Piraten uppträder med Örjan Kihlström vid spakarna. Skrällen 8 Milligan’s School visade bra styrka vid sin andraplats bakom Handsome Brad senast. 10 Montdore är uppåt i form och gillar den långa distansen.
V75-4: Gillar voltstart
Ett spännande lopp för lägsta klassen där det är flera om budet. 8 Cargo Door var mycket bra som tvåa efter Global Unprotected i V75 på Gävle senast, och hade nog vunnit om han inte rumplat till i början på upploppet. 3 Breidabliks Cognac galopperade direkt bakom bilen i Klass II-finalen på Valla i lördags och är gynnad av att det är voltstart. 4 One Two Beat är kvick ur volten om han trampar rätt från sitt fjärdespår.
V75-5: Revansch i sikte
I den näst högsta klassen gör både 4 Bravo Navarone och 10 Cab Hornline comeback efter flera månaders frånvaro från tävlingsovalen. 1 Frankie Brodde och 2 Broadway Appolo utkämpade en tuff fight senast, där den förstnämnde har revansch i sikte. 5 Linus Boy har formen helt på topp och räds inte ett tufft upplägg.
V75-6: Ina Scots Ära
4 Lucifer Lane får godkänt för sin femteplats i Kungapokalen och tillhör kulltoppen bland fyraåringarna. Han utmanas av bland flera 8 Zack’s Zoomer, som var klart uppåt vid sin seger utan skor.
V75-7: Med respekt
Ett rivigt lopp avrundar där det blir full laddning från flera händer när bilen släpper. 3 Urban Kronos orkade inte stå emot Disco Volante från ledningen senast, men får ändå godkänt. Kapable 6 Araw Hoss har ett formhöjande lopp innanför västen och ska nämnas med respekt. Amatörtränade 2 Demolition Man F trivs extra bra med Peter Untersteiner i sulkyn.

Bästa Drag: 3 Tiger Marke (V75-2)
Bästa Drag: 1 Frankie Brodde (V75-5)
Prisvärd Skräll: 8 Milligan’s School (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39