13
februari
2018

Timo Nurmos vilar inte på hanen

V75 Axevalla lördag 17 februari

Timo Nurmos styr kosan mot skaraslätten och selar ut sex hästar i V75 på Axevalla. Där är Linus Boy och Arsenal de bästa dragen, och Southwind Feji jagar åttonde raka!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Intressant drag
Bara nio hästar till start i näst högsta klassen. 2 Globalsatisfaction kommer få många anhängare bland spelarna, men han kommer tillbaka efter skadeproblem efter ett helt års frånvaro och har ingen dokumenterad dagsform. Även om Timo Nurmos hästar brukar vara väl förberedda är det ett svårbedömt ekipage. Stallkamraten 6 Linus Boy kommer också tillbaka efter några månaders frånvaro, men känns mer intressant spelmässigt. 1 Raggamuffin gick inte tom senast och formkurvan pekar rakt uppåt. Skrällen 9 Dizzy Broad ser formstark ut och kan överraska.
V75-2: Bra inne i loppet
Ett öppet stolopp där en skräll kan ligga på lut. På startvolten hittar vi 2 Mellby Euphoria, som har visat bra inställning till sitt jobb och körs offensivt. 6 Chantilly har sett fin ut i två raka segrar och vann åkandes senast. Skrällen 7 Julia Pellini kämpade på fint vid sin tredjeplats senast och står bra inne i loppet på pengarna. 14 Helena Klipp har formen i zenit och flyger lågt över det långa upploppet.
V75-3: Fler växlar dolda
Ett spännande stayerlopp för lägsta klassen dit flera av ekipagen har siktats en tid. Hemmahoppet 2 Lord L.S. hann inte med riktigt i speedkörningen senast, men är gynnad av dagens förutsättningar. 12 Global Undecided vet var mållinjen är belägen och kan bättre än senast. 11 Arsenal visade lite av sitt rätta jag senast och det finns fler växlar dolda.
V75-4: Hästen att slå?
Ett lärlingslopp med 15 hästar bakom bilen där goda råd är dyra. 3 Castleman var riktigt rejäl vid sin V75-seger på Åby och kan vara hästen att slå i loppet. Lovande Henriette Larsen får åter chansen bakom 11 Wingait Erik och kan upprepa segern från senast. Oskar J Andersson gör inte många fel och har en intressant uppsitting bakom 1 Prosperous.
V75-5: Stallform i topp
4 Sambuca Knight skulle kanske ha vunnit sin final från ledningen på Solvalla för att få högsta betyg. Han är kvick ut och siktar på ledningen igen. 1 Firewire är en tuff madame, som inte räds att gå upp mot grabbarna, och läget borgar för en framskjuten placering. Peter G Norman har stallformen helt på topp selar ut en duo i loppet, både 5 Comte Du Pommeau och 10 Ryan Kronos ska räknas med lite skrällchans. 9 Louie Brodde gillar smygläget och är med och slåss.
V75-6: Segerstaplaren
Ett sprinterlopp för ston där segerstaplaren 13 Southwind Feji jagar sin åttonde raka seger. Men hon ska ta in ett tillägg och runda ett helt fält över kort distans, och det är inte bara att ställa ut skorna. Men det här är ingen vanlig häst och hon löser nog uppgiften ändå.
V75-7: Kan man lita på?

Ett rivigt sprinterlopp avrundar jackpotomgången – och det är nu miljonerna ska fördelas. Den norsktränade gästen 7 Always On Time tog nio segrar i fjol och har börjat året i samma anda. Han är kvick bakom bilen och blir intressant med Johnny Takter i sulkyn. 10 Eelis är en klassig typ som vunnit hälften av karriärens starter, och gillar det tuffa tempot i täten. 1 Mr Creation försöker försvara innerspåret så länge lampan lyser.

/LARS ERLANDSSON

Bästa Drag: 6 Linus Boy (V75-1)
Bästa Drag: 11 Arsenal (V75-3)
Prisvärd Skräll: 7 Julia Pellini (V75-2)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39