06
augusti
2018

Två kanoner möts i Åby Stora Pris

V75 Åby lördag 11 augusti

Visst kan man spekulera i vem av Propulsion och Readly Express som vinner Åby Stora Pris, men det känns som en god idé att strecka bägge och njuta av sporten.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Ny etta direkt
5 Output Pressure har sett härligt tankad ut en längre tid och det var inte mer än rätt att han fick vinna ett lopp igen. Det kan vara proppen ur för hans del och Per Lennartsson kan vara kusken som inleder V75-omgången. 8 Gento stod inte att känna igen senast, men var grymt bra innan dess. Hade han bara en dålig dag på jobbet senast kan han slå till, trots ett åttondespår. 2 Cobourg Hanover spetsar säkerligen men det är hans tuffaste uppgift hittills och segerraden kan få en punkt bakom sig på lördag.
V75-2: Tim kan skrälla
8 Tim Frontline har förvandlats från en ganska oansenlig travare till en killer i sin nya regi. Han kan bli bortglömd från det här usla läget, men körs det lite och han får bra ryggar kan det gå. 6 B.B.S.´s Jhonny kördes med silkesvantar senast och lyckas Örjan med samma upplägg denna gång kan han vara först över linjen igen.
V75-3: Inget snack här
3 Perfect Spirit är en kanon, vilket fem segrar och ett andrapris för Redén stryker under. Av dessa fem segrar märks bl a vinst i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och det känns givet att han vinner detta. 2 Lucifer Lane är också en härlig individ, som inte var mil bakom Perfect Spirit i Sprintermästaren. Han har bra chans att sluta tvåa bakom denne, för revansch blir nog svårt att ta. 4 King on the Hill vinner snart sitt första lopp för Hans G., men knappast denna gång. Han ses mest som ett vettigt platslir.
V75-4: Passa Vera & Erik
3 Kindy Cane radar vinster och kan på det bli favorit i loppet. Det är i så fall inget att säga om - speciellt inte från ett perfekt spår. 1 Vera Spiro har också ett kanonläge, inte minst då det rör sig om en open stretch-bana. Hon har förvisso bara vunnit ett lopp, men såg stark ut vid galoppen i StoChampionatet och med Erik i vagnen känns hon högintressant.
V75-5: Nurmosduell?
3 Linus Boy fick en seger senast, lite för ”lång och trogen tjänst”, då han tävlat starkt på V75 länge utan att få vinna. Med Björn och läget på sin sida kan en ny etta komma direkt. 9 Globalsatisfaction kan dock knäppa stallkamraten sista biten - inte minst om det blir tempo på det hela. Med 4 Sir Q.C. med i loppet lär så också bli fallet. 7 Baron Gift var inte toklångt efter topphästarna Cyber Lane, Generaal Bianco och Love Matters senast. Ingen av dem är med i det här loppet...
V75-6: Örjan starkast
11 Dom Perignon ser allt bättre ut och då det ofta blir tempo i finalerna lär spurten bita bra. 9 Flash Hammering är också en hårding som skulle gilla om det går undan. Den här är på väg upp på karriärstegen med stormsteg.
V75-7: Oviss tvekamp
1 Propulsion var förkrossande bra senast och skulle han mot förmodan hålla upp ledningen här lär han förstås bli svårslagen. 4 Readly Express är väl i så fall en av få hästar i världen som skulle kunna ta ner Propulsion från dödens, men oavsett vilket scenariot blir är två streck på lappen ett måste.

Bästa Drag 1: 5 Output Pressure (V75-1)
Bästa Drag 2: 1 Vera Spiro (V75-4)
Prisvärd Skräll: 8 Tim Frontline (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39