21
november
2017

Två skrällar med hög potential

V75 Solvalla 25 november

Solvalla står värd för lördagens V75-finaler. Jag håller spurtstarka Wingait Erik som omgångens bästa drag, och varnar för två spurtstarka skrällar med hög potential.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vi har bra minne
Omgången inleds med en bronsfinal där klassklättraren och segerstaplaren 10 M.T.Joinville jagar sin sjätte raka seger! Han har krossat allt motstånd på sin väg till finalen och även nu kan vi räkna med ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig. Kapable skrällen 2 Västerbo Exact uppträdde segt och tävlade under pari senast, men vi minns hans upphämtning efter startgalopp på Färjestad, som var femstjärnig! 9 Obi Degato har hittat nya växlar utan skor på hovarna och flyger lågt med lite klaff på bitarna.
V75-2: Jagar fjärde raka
I Diamantstoets final har snackhästen 6 Kash Brodda fått en skräddarsydd uppgift från sitt springspår. Efter några tveksamma insatser har hon skärpt till sig och jagar här fjärde raka. Hon utmanas främst av spurtstarka 10 Erica och starka 12 Bula Bula Am, som båda har formen på topp och nu får nya kuskar i vagnen.
V75-3: Viktig spetsstrid
Spetsälskande 1 Cab Hornline hade tur i spårlottningen och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor. Men det är flera som är ute i samma ärende. Det gynnar den spurtstarka duon 7 Generaal Bianco och 9 Rolex Bigi. Formtoppade 11 Valeur trivs extra bra med Sandra Nordemo, de har nio segrar tillsammans. Startsnabbe skrällen 4 M.T.Insider får ett smyglopp i främre träffen, Björn Goop gör debut i sulkyn.
V75-4: En skräll på lut
En mycket jämn final för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 1 Rhesos Face tog en säker spetsseger på Jägersro, men han fick sträcka på sig för att hålla undan för spurtstarka 4 Baja Rosa Akema. 5 Global Takeover var med i en 1.06,5-öppning första halvvarvet på Bjerke, och får med tanke på det godkänt för sin fjärdeplats. Jag gillar spurtstarka draget 7 Wingait Erik, som är på väg att släppa till ordentligt. 9 Uncle Di Poggio är svårbedömd, men har bra inställning till sitt jobb när han visar sig från sin bästa sida.
V75-5: Öppnar upp loppet
I guldfinalen förväntar jag mig en tuff spetsstrid mellan 1 Västerboonthenews, 2 On Track Piraten och 7 Dante Boko. Den kan kosta mer än det smakar och öppnar upp loppet. 5 Zenit Brick spurtade bra bakom Lionel på Bjerke och står på tur för sin första seger i Gulddivisionen. 10 Reckless tog en övertygande seger under sadel i monté senast.
V75-6: Veckans snack
Den senaste veckans snackis 2 Diamanten gör sin första start i Stig H Johanssons regi. Kullettan 3 Cyber Lane förstärkte sina aktier efter sin enkla spetsseger i BC-finalen senast. Spurtstarka duon 8 Love Matters och 11 Makethemark hade ingen tur i spårtombolan.
V75-7: Bättre med körspö
2 Now Or Never Flair imponerade stort när han blåste runt gänget från sista plats under slutrundan senast! 3 Masterglide biter ifrån sig extra bra i ledningen och körs offensivt. 5 Joe Martini ser kanske inte så mycket ut för världen från sidan, men har ett löphuvud av guld. Skrällen 9 Santiago Kyu var lite seg på Bjerke, men tar i bättre med körspö.

Bästa Drag: 7 Wingait Erik (V75-4)
Prisvärd Skräll 2 Västerbo Exact (V75-1)
Prisvärd Skräll: 9 Santiago Kyu (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39