12
december
2017

Två spetsdrag lyser starkast

V75 Gävle lördag 16 december

Gävle serverar en blandad kompott med Gävle Stora Pris, DubbelCupen final och E3 Revanschen – som russinen i kakan. Två spetsdrag lyser starkast i vintermörkret.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Lättare motstånd
Ett sprinterlopp för näst högsta klassen, bara nio hästar till start. 3 Lincoln Lawyer kommer från en överlägsen spetsseger på Eskilstuna, som togs med bra spänst och med lite krafter sparade. Det sistnämnda hade även 1 Han Herred, som fastlåst i Solvalla Grand Prix bakom vinnande Cyber Lane. Möter lättare motstånd nu och är loppets givna drag! 7 Victor A.U. och 9 Valeur är båda härdade i klassen och räcker långt med lite klaff. Explosive 8 M.T.Insider kanske laddas för ledningen, trots spår längst ut på vingen.
V75-2: Obesegrat ekipage
Öppet stayerlopp för lägsta klassen. 1 Puketorps Julius är kvick ur volten och med offensive Klaus Kern vid spakarna är taktiken given. 3 B.B.S.Jhonny kan också lägga ivär raskt från början. Har ett formhöjande lopp i kroppen och blir intressant med Erik Adielsson i sulkyn. 10 Prediction är obesegrad med Mads H Nielsen i sulkyn efter tre försök.
V75-3: På tur för seger
Gävle Stora Pris för högsta klassen. 1 Spitcam Jubb har spetsläge där han trivs som bäst, men jag sätter ett stort frågetecken för dagsformen. Starke 4 Order To Fly är uppåt med lopp i kroppen. 8 Zenit Brick har skött sig bra i tre starter i högsta klassen och står på tur för en seger. Vinterns häst 2015 9 Digital Ink har fyra lopp i kroppen efter drygt två års frånvaro och närmar sig toppformen.
V75-4: Växer med uppgiften
DubbelCupen, final för kallblod. Klasshästen 8 Månprinsen A.M. har sett uppåt ut i två raka segrar och kommer bli ett flitigt anlitat singelstreck av spelarkollektivet. Med dubbla tillägg startar även 12 Odin Tabac, som trots sina 14 år ser ut som en unghäst. Han är kvick ur volten och kanske kan skaffa sig ett försprång gentemot storfavoriten. 4 Alfie är i sitt livs form och växer med uppgiften hela tiden. Skrällen 7 Eldvin galopperade bort en trolig seger när luckan kom mitt på upploppet senast.
V75-5: Smaskigt läge
Den tidigare förbrytaren 8 Titan Brodde har hittat sig själv i ny regi och uppträder numera som säkerheten själv. Han har fyra segrar på de fem senaste, men det är vingelrisk från spåret och det krävs en riktig topprestation om det ska bli seger. 7 Global Trader var hårt betrodd i V75 på Åby, men satte inte en fot rätt i starten, gynnad av bilstart nu. 1 Mellby Emeralds står perfekt inne i klassen och har fått ett smaskigt läge.
V75-6: Prisvärd skräll
E3 Revanschen för treåriga ston. 1 Virunga tog en komfortabel spetsseger när hon slog flera av dagens konkurrenter senast. 10 Romance Amok flög lågt till slut som närmast sörjande i samma lopp och utmanar med klaff. Skrällen 3 Drizzle C.C. såg fin ut som fastlåst senast och är prisvärd.
V75-7: Snyggt inmatchad
8 National Prince jagar femte raka segern från spåret längst ut på vingen. 9 Araw Hoss imponerade stort vid sin seger i andra starten efter hela två års frånvaro senast! 4 Island Life är snyggt inmatchad i klassen och laddas tufft för ledningen. Spurtstarke skrällen 11 Importedfrmdetroit gillar det tuffa tempot i täten.

Bästa Drag: 1 Han Herred (V75-1)
Bästa Drag: 1 Mellby Emeralds (V75-5)
Prisvärd Skräll: 3 Drizzle C.C. (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39