16
september
2019

Unionstrav med mitt nya kapitel

V75 Färjestad lördag 21 september

Det är dags för årets Unionstrav på Färjestad, som sätter lite extra färg på tävlingarna. My New Chapter gör en spännande start i ny regi och är mitt bästa drag!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
Ett spelvänligt sprinterlopp inleder. 3 Marcello Wibb vek ner sig i ledningen som stor favorit i ett V86-lopp på Jägersro senast och skulle ha vunnit för att få fullt godkänt. Nu väntas det mothugg i spetsjakten och han känns bara som en av flera.
11 Lord Flax har imponerat stort i tre raka segrar och med tanke på hans prissumma har nog siktet varit inställt hit en tid.
6 Expensive River var riktigt rejäl vid sin spetsseger i comebacken efter ett längre uppehåll och duger med klaff.
2 Ferry Boko öppnar kvickt och är intressant som skrällbud.
V75-2: Mitt nya kapitel
Ett stayerlopp över dryga tre varv för den lägsta klassen, där vi hittar många ettor i hästarnas resultatrader.
Norge selar ut en kvartett där alla fyra ska behandlas med respekt. Franskfödde 6 Djarpur Dry är stark som brännvin och körs offensivt så fort tillfälle ges, blir tung att stå emot?
4 My New Chapter gör sin första start i Timo Nurmos regi och jag gissar att det är väl förberett. Loppet vimlar för övrigt av formtoppade motbud.
V75-3: Hittat nya växlar
3 Partizan Face har spurtat mycket ettrigt i sina två senaste starter och har hittat nya växlar trots sina sju år.
Kapable 2 Martin de Bos har ett formhöjande lopp i kroppen och ska räknas mycket tidigt från ett bra spår.
10 Floris Baldwin har stångats mot den norska gulddivsionen på slutet. Näst senast blev han snuvad av VM-aktuelle Lionel strax innan mål.
V75-4: Stark norsk duo
1 Roli Eld utmanade ledande 5 Odd Herakles i en häftig upploppsstrid på Bollnäs näst senast, där Roli Eld noterade raska 1.17,5 sista 800 från fjärde utvändigt. Mycket avgörs nog vem av dem som tar hand om taktpinnen?
Kioskvältaren 6 Pave Faks galopperade bort en klar tredjeplats mitt på upploppet i samma lopp och hade noterat en låg 1.19-tid utan missödet.
V75-5: Finfin kapacitet
3 Exit Angot galopperade i andrapar utvändigt 400 kvar i sin första start i Timo Nurmos regi senast. Han låg på under vägen, vilket gör honom lite svårbedömd inför dagens start.
Stallkamraten 1 S.G.Charpentier är inte helt fläckfri i aktionen, men han biter ifrån sig extra bra i ledningen.
9 Dexter Brick har visat finfin kapacitet för klassen i tre raka segrar och blir spännande med Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången.
V75-6: Unionsstayern
Distansgynnade 14 Vincent As har två formhöjande lopp i kroppen. Senast kämpade han som en tiger när han tog ner ledande Sevilla och höll ifrån sig Reckless över upploppet.
15 Juan gillar också förutsättningarna och utmanar.
Carl-Erik Lindblom vill nog också ha ett finger med i spelet med sin ögonsten 12 Bo C. På startvolten hittar vi 1 Great Winner, som kan bli en tuff nöt att knäcka från ledningen.
V75-7: Är läget en fälla?
2017 års segrare av Hambletonian, 1 Perfect Spirit, kommer med en spetsseger i Gotlandslöpningen i bagaget, och blir svårfångad om han lyckas försvara sitt innerspår.
Formtoppade Björn Goop selar ut en trio från sitt stall, där jag tycker att 3 Bryssel, som skaffat sig bra med hårdhet i Frankrike, är spännande.
Tappre tvåan i Svenskt Travderby, 4 Ferrari Sisu, spänner musklerna.

Bästa Drag 1: 4 My New Chapter (V75-2)
Bästa Drag 2: 2 Martin de Bos (V75-3)
Prisvärd Skräll: 2 Ferry Boko (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39