23
maj
2017

Varnar för en skräll med bra sikte

V75 Solvalla lördag 27 maj

Elitloppshelgen är äntligen här med travsport i absolut världsklass. Jag puffar och ramar in omgången med ett spännande drag och en skräll, med bra sikte på matchningen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spännande drag

Stoeliten, "Lady Snärts lopp", har äran att inleda helgens travfest. 3 Wild Honey spurtade mycket vasst och bjöd hingstarna på en tuff match i "Vägen till Elitloppet" på Gävle, och var bara en nos ifrån ett rosa kuvert. 6 Treasure Kronos har stångats mot världseliten i Frankrike under de kalla månaderna, och blir med garanti en tuff nöt att knäcka i comebacken. 7 Galactica höll farten bra utvändigt Delicious i jänkarbike för första gången och är ett spännande drag.

V75-2: Två av världens...

I lägsta klassen får vi se två av världens bästa travtränare genom tiderna gå upp i ringen. Åke Svanstedt sitter upp bakom 1 Upstream, som tog en imponerande spetsseger i försöket och går "all in" när bilen släpper! Jimmy W Takter sitter upp bakom 10 Friend of Nature, som kommer till start med tre spetssegrar i resultatraden, och här måste Jimmy ta fram allt, och lite till, han lärt sig "over there". Tränare Svante Båth har även startsnabba 6 National Prince till start Han gick ut mot kulltoppen i Kungapokalen senast och nu går ner i klass.

V75-3: Streckkrävande

Mycket jämnt och streckkrävande lopp för näst lägsta klassen. 2 Havbergs Knight tog en snygg spetsseger i försöket och körs offensivt igen. Robert Bergh selar ut två hästar, 8 Malkin och 9 Making Love, som båda har formen helt på topp och slutar i segerstriden med lite klaff!

V75-4: En Darling hjälper

Diamantstoets final där goda råd är dyra. 11 Darling Hornline reparerade en galopp på bästa vis på Charlottenlund, och kanske är ett drag som hjälper i jakten på sju rätt. 10 Evening Prayer och 15 Makera möttes senast, där den senare hade bra spring i benen över upploppet. 1 Joy De Castella står på tur för en seger och kan bli svårfångad i spets.

V75-5: Riktig tanks

1 Bravo Navarone kommer från en komfortabel spetsseger och försöker försvara sitt innerspår bakom bilen med näbbar och klor. 3 Re Doc går från klarhet till klarhet och har utvecklats till en riktig tanks. Laddas tufft! 7 Queer Fish får tapperhetsmedalj för sin andraplats på Örebro och slutar i segerstriden igen.

V75-6: Kan kosta mer

Tuff spetsstrid mellan 5 Moni To Spare och 6 Dragster att vänta, kan kosta mer än det smakar. 7 Pokemon Ås och 8 Donato E. har båda formen på topp, men riskerar hamna på vingel i spåren.

V75-7: Skräll med sikte

Harper Hanovers lopp över tre varv. 2 U.S.Male E.P. tog en mycket imponerande seger på topptid med liknande förutsättningar senast och blir svårfångad om han gör om den insatsen. 13 Sauveur föll med flaggan i topp senast och är ute efter revansch, men han får snabba sig på om han ska hinna få fatt i hästarna på startvolten. Skrällen 6 Aileron öppnar kvickt från sitt springspår och har siktat hit en tid.

Bästa Drag 1: 7 Galactica (V75-1)
Bästa Drag 2: 11 Darling Hornline (V75-4)
Prisvärd Skräll: 6 Aileron (V75-7)

 

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39