14
maj
2018

Vem tar sista vägen till Elitloppet?

V75 Gävle lördag 19 maj

Med bara en vecka kvar till elitloppshelgen stegras spänningen. Vem tar sista vägen till Elitloppet? Det blir som vanligt en fartfest när Gävle står som värd för V75-omgången. Juvels Boy skräller i ny regi?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Vinner med klaff?
Stayerlopp för näst lägsta klassen. 1 Rigel Face, 2 Gizmo De Veluwe och 3 It’s Showtime Zaz var med i samma V75-lopp på Örebro senast. Alla tre visade bra form, även om den senare galopperade i speedkörningen mitt på upploppet. 7 Dom Perignon har formen helt på topp, men har haft lite missflyt med positionerna och kan vara vinnaren med lite klaff. Björn Goop har ett bra facit när han sitter upp bakom Robert Berghs hästar vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg när han kör 4 Pacific W.F.
V75-2: Svårfångad i spets
En Spårtrappa med 15 ston bakom startbilen. 3 Valborg Marje pressade sig till ledningen efter ett halvvarv i en kvick öppning näst senast, och såg fortsatt formstark ut i V75 på Örebro. Kan bli svårfångad från ledningen igen. De två tuffaste hästarna i loppet 13 Swish Lane och 15 Bula Bula Am körs offensivt så fort fältet har formerat sig, men från det tredje ledet bakom bilen kan det lätt bli strul.
V75-3: Tungt favorittryck
I den lägsta klassen får segerstaplaren 3 Global Unprotected bära ett tungt favorittryck på sina axlar när han jagar sin femte raka seger. Han är kvick bakom bilen och blir en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna. Kapable 8 Milliondollarrhyme har ett formhöjande lopp innanför västen och räds inte ett tufft upplägg. 1 Cargo Door kommer till start med två överlägsna spetssegrar i rygg, och kanske tar emot storfavoriten?
V75-4: Jobb i lopparkivet
Ett öppet kallblodslopp som kräver en hel del jobb i lopparkivet för att man ska få den rätta känslan. 6 Nordby Hugin står lite tufft inne i loppet på pengarna, men han öppnar kvickt från springspåret och vi vet att spets på Gävles snabba oval är en klar fördel. 11 Skummis har varit uppåt i två raka segrar utan skor på hovarna. 12 Brenne Brakar kom tillbaka starkt efter galopp i V75 på Bergsåker.
V75-5: Skräller i ny regi?
I den näst högsta klassen blir det en tuff öppning mellan 4 Angle Of Attack och 5 Baron Gift, som kan bli avgörande för loppets utgång. Fjolårets klassklättrare 8 M.T.Joinville återkommer efter en sejour i Frankrike och är svårbedömd. Skrällen 9 Juvels Boy gör sin första start i Björn Goops regi och gillar det tuffa tempot i täten.
V75-6: Mot Elitloppet
Vem tar sista vägen till Elitloppet? 2017 års vinnare av VM 3 Twister Bi aviserar spännande comeback efter en del problem. 2 Poet Broline vill till ledningen. 6 Dante Boko floppade i Lotterian, men vi vet vad han kan en bra dag.
V75-7: Har överkapacitet
Stefan Melander har höga tankar om 7 Disco Volante, som har överkapacitet för bronsdivisionen. Lite vingelrisk från spår långt ut på vingen dock. 2 Urban Kronos har släppt till rejält och springer en låg 1.10-tid. Skrällen 10 Copimade börjar äntligen visa lite av sitt rätta jag och kan komma in i matchen om tempot varit tufft i täten.

Bästa Drag: 7 Dom Perignon (V75-1)
Bästa Drag: 3 Valborg Marje (V75-2)
Prisvärd Skräll: 9 Juvels Boy (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39