23
januari
2018

Vinterns löpsedel med få övermän

V75 Kalmar lördag 27 januari

Vinterns löpsedel Västerboonthenews har få övermän på hemmaplan i Guld när eliten spänner musklerna i PdA i Paris. Kalmar är värd för lördagens V75-jackpot.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Mycket vass spurt
Den näst högsta klassen inleder där 1 Master Crowe åter kommer att få många förespråkare. Efter att ha suttit fast med sparade krafter näst senast blev han ett hett stallskrik på Jägersro, där han snubblade till och galopperade mitt första kurvan. Innerspår bakom bilen kan vara en fälla? 3 Augustus F. tog en imponerande spetsseger i nämnda lopp och laddas tufft för ledningen igen. 6 Jairo spurtade mycket vasst över upploppet och tog in många meter på Augustus F. - loppets drag. 7 Trinity Lux har formen intakt och får nu Kevin Oscarsson i sulkyn för första gången.
V75-2: Skräll på lut?
En Spårtrappa för lärlingar med 15 hästar bakom bilen, vilket gör att det ligger en skräll på lut. 5 Höwings Venus tog en imponerande seger den tunga vägen i V86 och körs av Tobias O Eriksson, som är ordinarie kusk. 4 Doyoucash In har ingen rolig resultatrad, men såg ut att sitta på leken när han överraskande rullade över i galopp i ledningen 800 kvar senast. 7 Wingait Erik är vass på speed och får rutinerade Henriette Larsen i vagnen.
V75-3: Vinterns löpsedel
När den yppersta eliten gör upp i PdA finns det inte många som rubbar vinterns segerstaplare 3 Västerboonthenews på hemmaplan. Senast öppnade han så kvickt att startbilen hade problem att hinna undan när fältet släpptes. Örjan Kihlström är upptagen i Paris och ersätts av Johnny Takter vid spakarna.
V75-4: Uppåt i ny regi
Ett ihåligt stolopp där 3 Prima Italia är den som sticker ut. Näst senast tog hon en överlägsen spetsseger i sitt första framträdande i Veijo Heiskanens regi. Senast hann hon inte ifatt en tok-rusande Enjoy The Life, som varvade på 1.11,5, men får ändå klart godkänt för sin insats. På tilläggsvolten nämner jag 12 Kendra Silvio, som är spurtstark och har formen intakt.
V75-5: Slipper hakar nu
Ett stayerlopp för den lägsta klassen. 2 Fairplay Pellini har ett formhöjande lopp i kroppen och är gynnad av både den dryga distansen och att slippa hakar i skorna. Startsnabba 5 Waffle är först ner till sargen, och här kan vikarierande Erik Adielsson välja vilken taktik som passar bäst. 12 Sir Q.C. visade bra styrka när han övertog ledningen efter ett halvvarv vid sin seger över aktuell distans senast.
V75-6: Går ner i klass
5 Friend Of Nature höll undan med emaljen på en tand från ledningen i ett fyraåringslopp i V75 på Nyårsafton. Han går upp i klass nu. Skrällen 1 Hank Von Håleryd blev fast med sparade krafter senast och går ner i klass nu. Spurtstarka 11 Staro Ivy League är härdad i V75 under lång tid och flyger lågt till slut.
V75-7: Svårfångad igen
Ett rivigt sprinterlopp för den näst lägsta klassen avrundar. Startsnabba 2 Global Science tog en komfortabel spetsseger i årsdebuten och blir svårfångad igen från sin önskeposition. 4 Erik Sting är kapabel för klassen, men fick inte aktionen att stämma med hakar i skorna i årsdebuten, där han galopperade i starten. Den danska gästen 5 Cash Valley har gjort flera bra lopp på svensk mark på slutet och trivs med förutsättningarna. 9 D.D.’s Perseverance är på väg att släppa till ordentligt och trivs med det tuffa tempot i täten.

Bästa Drag: 6 Jairo (V75-1)
Bästa Drag: 2 Fairplay Pellini (V75-5)
Prisvärd Skräll: 1 Hank Von Håleryd (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39