16
augusti
2017

Zantos min vassa "kioskvältare"

V75 Romme lördag 19 augusti

E3-finaler för treåringarna stundar när Romme arrangerar V75. Hazard Boko och Charrua Forlan är två prisvärda bud – men inget jämfört med "kioskvältaren".

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spets-Victorious?

Ett voltstartslopp inleder denna högklassiga omgång där startkvicke 1 Victorious Star har ett perfekt utgångsläge. Senast tog han en kämpaseger utvändigt ledaren och visade mycket bra inställning till sitt jobb. 2 Trot Kronos kommer från en imponerande seger i Sommarfavoriten på Rättvik, och jagar nu femte raka segern för tränare Veijo Heiskanen. Frontrunnern 4 Angel of Attack har formen på topp, men ett knepigt spår fyra i volten kan sätta käppar i hjulet i starten.

V75-2: Skräll på lut

E3-finalen för ston ser mycket jämn ut på papperet, positionerna blir extra värdefulla. Daniel Redéns 1 Bellatrix Zet flög lågt över upploppet vid sin seger från kön, och Örjan gillar som bekant när det är sexsiffriga summor i segerpremie. Stallkamraten 7 Crucified blev för het och kunde inte hushålla med krafterna i spets i uttagningen, kan bli giftig med ett annat upplägg. 4 Europhile Am och 5 White Lightning imponerade båda så smått när de kämpade sida vid sida i den snabbaste uttagningen. Skrällen 9 Calamara's Girl har smygläget och tränare Svante Båth har ju några segerkransar från E3 hängande i stallet sedan tidigare...

V75-3: Grovjobb väntar

Vi hedrar den lille krigaren Super Light när Gulddivisionen gör upp över stayerdistans. Favoriten 5 Carabinieri har stångats mot eliten på slutet och går ner i klass. Allt talar för seger, men han får troligen göra grovjobbet själv den här gången. Den troliga ledaren 1 Charrua Forlan har formen i zenit och kan skrälla. Järnladyn 8 Moving On kom senast tillbaka efter sju månaders frånvaro och får vänta på avelsboxen att tag till.

V75-4: Duo höjer sig

Den lägsta klassen kryllar av formstarka ekipage, där en duo höjer sig. 2 Highland Park varvade på raska 1.12,5 i ledningen vid sin seger näst senast och är hästen att slå, om han gör om den prestationen. Senast fick han dock ett styggt lopp efter startgalopp, vilket kanske sätter sina spår? Lovande 7 Rolex Broline kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, men är ändå förste utmanare.

V75-5: Räds inte hingstar

Ett spelvänligt stayerlopp där vi inte snålar på strecken. Starkast i loppet är 8 Qahar Q.C., men han är lika osäker och inget att lita på. 2 M.T.Joinville gick i mål utan att pressas senast och står perekt inne i klassen. 5 Must Have är en stentuff märr, som inte räds hingstarna.

V75-6: Tappert drag

I E3-finalen för hingstarna startar de fyra uttagningsvinnarna från de innersta spåren, där 1 Van Kronos är den troliga ledaren. Jag varnar för loppets drag 6 Hazard Boko, som var mycket tapper utvändigt Van Kronos i uttagningen.

V75-7: Kioskvältare

Det avslutande stayerloppet ser ut att stå mellan 3 Queer Fish, 6 Barkevious Mingo samt de två bakspårshästarna 9 Nappa Scar och 10 Rolex Bigi. Om nu inte omgångens "kioskvältare" 8 Super Zantos med Ante Lisell i vagnen ställer alla schack och matt över upploppet och sopar rent i kuponghögen.

Bästa Draget: 6 Hazard Boko (V75-6)
Prisvärda Skrällen: 1 Charrua Forlan (V75-3)
KioskVältaren: 8 Super Zantos (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39